Ντουλάπι στο μπαλκόνι

Πολλά μοντέρνα διαμερίσματα συμπληρώνονται από ένα μικρό μπαλκόνι. Για να μην σπαταληθεί ο ελεύθερος χώρος ή να χρησιμοποιηθεί για απλή αποθήκευση όλων των ειδών σκουπιδιών, μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό δωμάτιο. Εάν εργάζεστε από το σπίτι ή απλώς περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο του μπαλκονιού για να οργανώσετε ένα γραφείο εκεί..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Αυτή η λύση έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Έτσι, εάν το μπαλκόνι σας χρησιμοποιείται ήδη για την αποθήκευση συντήρησης ή άλλα πράγματα που δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού, τότε αυτό είναι παράλογο. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο σχεδιασμός του ίδιου του μπαλκονιού. Εάν το έχετε ανοιχτό και δεν θερμαίνεται, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήμα για τη διάταξή του..

Επίσης, το μπαλκόνι μπορεί να είναι πολύ μικρό. Επομένως, ούτε μια καρέκλα ούτε καν ένα μικρό τραπέζι εργασίας δεν μπορούν πραγματικά να χωρέσουν σε αυτό. Αλλά, χωρίς αμφιβολία, αυτή η σχεδιαστική λύση έχει τα πλεονεκτήματά της. Πρώτον, θα έχετε επιτέλους το δικό σας πλήρες δωμάτιο, όπου θα εργάζεστε μόνοι και σιωπηλοί, χωρίς να σας αποσπά την προσοχή τίποτα..

Τα μπαλκόνια, κατά κανόνα, συμπληρώνονται με ψηλά και φαρδιά παράθυρα σε τρεις πλευρές. Εάν επιλέξετε τη γαλλική έκδοση των υαλοπινάκων, τότε τα παράθυρα θα είναι από το πάτωμα έως την οροφή. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό φως στο δωμάτιο θα είναι πάντα πολύ καλό. Έτσι μπορείτε να εργάζεστε ή να διαβάζετε ήσυχα όλη μέρα χωρίς να ανησυχείτε για την όρασή σας..

Το μπαλκόνι αερίζεται πολύ εύκολα όταν ο καιρός είναι καλός. Και μπορεί να προστατευθεί από μύγες και κουνούπια με μια απλή κουνουπιέρα. Έτσι, εάν σχεδιάσετε σωστά τον χώρο εργασίας σας, τότε θα νιώθετε άνετα να κάνετε την επιχείρησή σας σε αυτόν..

10 φωτογραφίες

Προετοιμασία του χώρου

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση του χώρου του μπαλκονιού, πρέπει να εκτελέσετε την κύρια εργασία για την αλλοίωσή του.

Έχοντας αποφασίσει να τοποθετήσετε το γραφείο σε μια χαγιάτι ή μπαλκόνι, δημιουργήστε πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας εκεί. Εάν το μπαλκόνι είναι αρχικά ανοιχτό, τότε πρέπει να είναι γυαλισμένο και επιπλέον μονωμένο. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου μία εβδομάδα ελεύθερου χρόνου. Θυμηθείτε επίσης ότι πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία, πρέπει να λάβετε ειδική άδεια για αυτό και το έδαφος του μελλοντικού σας γραφείου πρέπει να επιθεωρηθεί από μηχανικό..

Συνιστάται η χρήση παραθύρων με διπλά τζάμια για τζάμια σε μπαλκόνι. Έτσι, μπορείτε να προστατευτείτε ακόμη και από το κρύο του χειμώνα και να κάνετε το γραφείο σας ένα μέρος όπου μπορείτε να εργάζεστε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου χωρίς φόβο για την υγεία σας..

Είναι επίσης απαραίτητο να μονώσετε το μπαλκόνι. Πρώτα απ ‘όλα, σφραγίστε όλες τις ρωγμές με στεγανωτικό ή ειδικό αφρό. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε αμέσως με τους ειδικούς. Μετά από όλα, εάν σφραγίσετε ακατάλληλα το δωμάτιο, τότε θα παραμείνει κρύο..

Ένα μικρογραφικό μπαλκόνι δεν πρέπει να συμπληρώνεται με πλατιά πάνελ. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το penofol. Αυτό το υλικό είναι καλό γιατί δεν μειώνει το χώρο. Το Penofol αξίζει να χτίσετε έναν τοίχο που συνδέει το μπαλκόνι με το κυρίως δωμάτιο. Αυτό όχι μόνο μονώνει το δωμάτιο, αλλά συμβάλλει επίσης στην καλή ηχομόνωση..

Ένας άλλος τρόπος για να μονώσετε ένα γραφείο είναι να εγκαταστήσετε ένα μονωμένο δάπεδο εκεί. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα ειδικό σύστημα, το οποίο τοποθετείται κάτω από κεραμικά πλακίδια ή κεραμίδια. Θα χρειαστείτε επίσης ειδική άδεια για την εγκατάσταση αυτού του τύπου μόνωσης. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια θερμάστρα σε ένα μικρό δωμάτιο. Επιλέξτε έναν συμπαγή μετατροπέα που δεν θα προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις και δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου θέρμανσης θα είναι ότι σε ένα μικρό μπαλκόνι, ο συμπαγής θερμαντήρας σας θα στεγνώσει πολύ τον αέρα..

Ο χώρος του μπαλκονιού πρέπει επίσης να προστατεύεται από την εισβολή εντόμων. Κρεμάστε κουνουπιέρες στα παράθυρά σας έτσι ώστε οι μύγες και τα κουνούπια να μην σας ενοχλούν τα βράδια το καλοκαίρι. Or, εγκαταστήστε αμέσως παράθυρα με ειδικά ένθετα κουνουπιών, τα οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν ξανά..

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση φωτισμού. Αρχικά, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο στενό μπαλκόνι και ακόμη και στο χαγιάτι. Αλλά είναι πολύ πιθανό να το πάμε εκεί. Αυτή η διαδικασία δεν αξίζει επίσης να κάνετε μόνοι σας. Τα καλώδια πρέπει να τοποθετούνται από ειδικούς. Η καλωδίωση εγκαθίσταται είτε στις σανίδες είτε κάτω από το πάτωμα.

Προκειμένου ο χώρος εργασίας να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος για εσάς, συνιστάται να εγκαταστήσετε τουλάχιστον δύο ή τρεις πρίζες στο νέο σας δωμάτιο. Όσον αφορά τον φωτισμό, μπορείτε να περιοριστείτε σε μία λάμπα ή να εγκαταστήσετε εναέριο φωτισμό ή απλίκες. Δεδομένου ότι σχεδόν πάντα χρειαζόμαστε το Διαδίκτυο για εργασία και μελέτη, βεβαιωθείτε ότι το σήμα από το δρομολογητή σας φτάνει στο μπαλκόνι. Εάν όχι, εκτελέστε ένα καλώδιο διαδικτύου..

Το τελευταίο στάδιο της αναδιαμόρφωσης των χώρων είναι οι καλλυντικές επισκευές. Οι τοίχοι και οι οροφές είναι καλύτερα να γίνονται σε ανοιχτά και φρέσκα χρώματα. Λευκές, ανοιχτό πράσινες ή καφέ ταπετσαρίες θα προσθέσουν ελαφρότητα στο σχεδιασμό της μελέτης. Μια ποικιλία από λουλουδάτα ή αφηρημένα μοτίβα φτιαγμένα στις ίδιες ανοιχτές αποχρώσεις δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η ελαφριά βάση ταιριάζει ιδιαίτερα με έπιπλα σε αντίθεση σκούρα χρώματα..

Συμφωνία

Αφού επανασχεδιάσετε το χώρο και δημιουργήσετε όλες τις άνετες συνθήκες, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχέδιο. Το γραφείο πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μια ελάχιστη σειρά επίπλων. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει γραφείο, καρέκλα και ράφια ή ράφια. Ένα τέτοιο πλήρες σετ θα σας παρέχει ήδη κανονικές συνθήκες εργασίας. Εάν βάλετε ένα τραπέζι στη γωνία και τοποθετήσετε ράφια με βιβλία και κάθε είδους διακοσμητικά στοιχεία πάνω από αυτό, τότε θα έχετε πολύ ελεύθερο χώρο..

Οι σχεδιαστές συνιστούν την εγκατάσταση της επιφάνειας εργασίας κάθετα στην πόρτα στον τοίχο. Η ιδανική επιλογή είναι ένα τραπέζι που ταιριάζει στο πλάτος του χώρου του μπαλκονιού. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε ελεύθερο χώρο..

Εάν το μέγεθος του μπαλκονιού το επιτρέπει, τότε ο εξοπλισμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Στο γραφείο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια βιβλιοθήκη, μια πολυθρόνα, έναν μικροσκοπικό καναπέ και ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού.

Και αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος καθόλου, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό γωνιακό τραπέζι ή αρθρωτά επιτραπέζια, τα οποία επίσης πρακτικά δεν καταλαμβάνουν ελεύθερο χώρο..

Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περβάζια παραθύρων στο μπαλκόνι αντί για τραπέζια. Περιποιηθείτε και βάψτε τα και είναι η τέλεια επιφάνεια εργασίας για εσάς. Αλλά μπορείτε να πάτε από την άλλη πλευρά, αφαιρώντας όλα τα περβάζια παραθύρου. Αυτό απελευθερώνει πολύ ελεύθερο χώρο..

Μια άλλη μεγάλη ιδέα που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο είναι να συνδέσετε το μπαλκόνι με το δωμάτιο. Έτσι παίρνετε ένα υπνοδωμάτιο, χωρισμένο σε δύο ζώνες: μια εργασία και, στην πραγματικότητα, έναν χώρο ύπνου. Εάν θέλετε να μεταφράσετε αυτήν την ιδέα σε πραγματικότητα, τότε μπορείτε να κάνετε και τα δύο δωμάτια στο ίδιο στυλ ή να χωρίσετε το δωμάτιο σε ζώνες χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιλογές σχεδίασης.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τον τρόπο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο μπαλκόνι. Τώρα ας δούμε αυτό το ζήτημα από αισθητική άποψη. Τα φωτιστικά είναι επίσης μέρος του εσωτερικού. Σε ένα στενό μπαλκόνι, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε είτε ψηλά στενά φωτιστικά δαπέδου είτε πολλά επιτραπέζια φωτιστικά. Εναλλακτικά, επιλέξτε τον παραδοσιακό εναέριο φωτισμό..

Οι λαμπτήρες πρέπει να επιλέγονται για τα εσωτερικά χαρακτηριστικά. Έτσι, σε ένα γραφείο σε στυλ Art Nouveau, ένας μονόχρωμος γυάλινος λαμπτήρας θα φαίνεται κατάλληλος και σε ένα δωμάτιο κατασκευασμένο σε αγγλικό στιλ – ένα πρωτότυπο φωτιστικό σε vintage στιλ.

Για να νιώθετε άνετα στη δουλειά και να μην σας αποσπούν τα βλέμματα ξένων που περπατούν στο δρόμο, καλό είναι να συμπληρώσετε το δωμάτιό σας με σωστά επιλεγμένες κουρτίνες ή περσίδες.

Η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό μπαλκόνι θα είναι οι τακτοποιημένες περσίδες. Είναι συμπαγή, καταλαμβάνουν λίγο χώρο και ανοίγουν εύκολα. Τα πλεονεκτήματα των περσίδων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι καθαρίζονται πολύ εύκολα, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια ακόμη και κουρτίνες σε λευκά ή παστέλ χρώματα..

Εάν οι περσίδες δεν ταιριάζουν στο γραφείο σας με στυλ, τότε μπορείτε να κρεμάσετε παχιές κουρτίνες εκεί. Για ένα στενό δωμάτιο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ελαφριές κουρτίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν στην οπτική επέκταση του χώρου. Η ανάρτηση ανοιχτόχρωμων κουρτινών στο πάτωμα θα κάνει τους τοίχους να φαίνονται ψηλότεροι..

7 φωτογραφίες

Πώς να οργανώσετε έναν χώρο εργασίας

Μερικές μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες κάνουν κάθε δωμάτιο πραγματικά ζεστό και ξεχωριστό. Αξίζει να τα μαζέψετε, εστιάζοντας αποκλειστικά στο γούστο σας, αλλά προσπαθώντας να τα συνδυάσετε οργανικά μεταξύ τους.

Ο χώρος εργασίας πρέπει σίγουρα να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος για εσάς. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είστε ευτυχείς να αφιερώσετε χρόνο στη δουλειά ή στη μελέτη. Μπορείτε να κάνετε το ανακαινισμένο γραφείο σας άνετο, στρώνοντας ένα μαλακό χαλί στο πάτωμα και τοποθετώντας φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες σε ελεύθερες επιφάνειες. Οι βελόνες μπορούν επίσης να διακοσμήσουν μια μελέτη για τον εαυτό τους ή τους αγαπημένους τους με διάφορες χειροποίητες διακοσμητικές λεπτομέρειες – ειδώλια, χαρτοπετσέτες κ.λπ. Επίσης, ένα τέτοιο δωμάτιο είναι ιδανικό για να φτιάξετε ένα σαλόνι νυχιών στο σπίτι σε αυτό..

Αλλά, κάνοντας σχεδιασμό, μην πάτε πολύ μακριά και μην σκουπίζετε το γραφείο σας με υπερβολική ποσότητα διακοσμητικών λεπτομερειών – το δωμάτιο είναι ήδη πολύ μικρό και το μέγεθός του θα μειωθεί μόνο.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μελέτη, τότε είναι πολύ πιθανό να το κάνετε σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε το χώρο του μπαλκονιού ή της χαγιάτι σας στο μέγιστο, γεμίζοντας όλες τις δωρεάν θέσεις με λειτουργικά αντικείμενα. Ένα καλά σχεδιασμένο γραφείο στο μπαλκόνι είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε έναν πλήρη χώρο εργασίας.

9 φωτογραφίες