Τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο

Perhapsσως, σε οποιαδήποτε οικογένεια είναι συνηθισμένο να βλέπετε μαζί τις αγαπημένες σας ταινίες. Συνήθως υπάρχει χώρος στο σαλόνι για αυτό, αλλά μερικές φορές υπάρχει επιπλέον χώρος στο υπνοδωμάτιο για την τηλεόραση. Παρά το γεγονός ότι ψυχολόγοι και γιατροί επιμένουν ομόφωνα ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο είναι επιβλαβής, αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αν λοιπόν σκέφτεστε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, διαβάστε οπωσδήποτε τις συστάσεις μας..

Πριν αγοράσετε εξοπλισμό οποιουδήποτε μεγέθους, πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από πρακτική άποψη. Η σωστή θέση της τηλεόρασης μπορεί να εξοικονομήσει χώρο και να γίνει μια υπέροχη διακόσμηση για το εσωτερικό του υπνοδωματίου..

Πριν από την τοποθέτηση, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη μελλοντική διάταξη επίπλων και εξοπλισμού. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα φαίνεται και αν δεν θα σας ενοχλεί..

Κρεμάστε ή βάλτε?

Αυτή η ερώτηση πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια.. Εάν η τηλεόραση κρέμεται, τότε οι καταστάσεις στις οποίες μπορούν να την ρίξουν διακόπτονται αυτόματα.. Είναι πάντα σημαντικό να τοποθετείτε συσκευές σε έπιπλα, μπορεί να είναι ένα μακρύ συρταριέρα, ένας ειδικός τοίχος ή ένα ράφι στον τοίχο. Αυτή η επιλογή είναι πολύ βολική, καθώς είναι εύκολο να αλλάξετε έπιπλα ή να αλλάξετε τη θέση της τηλεόρασης.

Γενικές συστάσεις:

  • Έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι το καλύτερο ύψος προβολής είναι το επίπεδο των ματιών. Σκεφτείτε τη θέση στην οποία παρακολουθείτε συχνότερα τηλεόραση LCD.
  • Όταν βλέπετε τηλεόραση το σώμα πρέπει να είναι χαλαρό, δηλαδή, αν η τεχνική κρέμεται στον τοίχο, τότε οι μύες του λαιμού και της πλάτης δεν πρέπει να πονάνε.
  • Όσο μεγαλύτερη είναι η διαγώνιος, το περαιτέρω θα πρέπει να είναι από τα μάτια?
  • Το ύψος της οθόνης από το πάτωμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 εκ?
  • Μην πετάτε η συσκευή βρίσκεται κοντά σε άλλες συσκευές που λειτουργούν στο δίκτυο.
  • ακτίνες ηλίου επηρεάζουν επίσης αρνητικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.
  • Ξανασκέφτομαι ευκολία στη χρήση πρίζες και η απόσταση τους.
  • Θυμηθείτε να υπερτερήσετε το στήριγμα σε αντίθεση με την αναδιάταξη των επίπλων, θα είναι πιο δύσκολο, Επιπλέον, θα παραμείνουν τρύπες στον τοίχο.
  • Η ασφαλής απόσταση θέασης πρέπει να είναι, ανάλογα με τη διαγώνιο: 101 cm – 1,5-2 μέτρα, 178 cm – 2,7-3,6 μέτρα.

Η επιλογή της τηλεόρασης καθορίζεται από το μέγεθος του υπνοδωματίου. Σε οποιοδήποτε, ακόμη και το μικρότερο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να «τακτοποιήσετε» μια τηλεόραση έτσι ώστε να γίνει πραγματική διακόσμηση. Οι προτιμήσεις γεύσης παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με το στυλ (κλασικό, μινιμαλισμό κ.λπ.) στο εσωτερικό του υπνοδωματίου σας έχει σχεδιαστεί, αυτή ή αυτή η τηλεόραση θα κάνει. Η τηλεόραση δεν πρέπει να ξεφεύγει από το γενικό θέμα του εσωτερικού.

Για λίγο

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μια μεγάλη τηλεόραση θα φαίνεται αρκετά δυσκίνητη.. Βρίσκεται σε έναν τόπο τιμής, μπορεί απλά να “καταπιεί” χώρο. Κυρίως, σε αυτή την περίπτωση, είναι κατάλληλη μια συμπαγής οθόνη μικρού μεγέθους, η οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να λειτουργήσει ως οθόνη από μια συσκευή υπολογιστή. Εάν θα παίξει έναν ανεξάρτητο ρόλο, τότε η έκδοση με αναστολή ταιριάζει καλύτερα. Είναι επίσης πολύ βολικό να προσδιορίσετε μια θέση σε μια ενσωματωμένη ντουλάπα ή σε ένα βάθρο..

Στα πρότυπα

Ένα υπνοδωμάτιο μεσαίου μεγέθους με έκταση περίπου 12 m2 προσφέρει περισσότερο χώρο για φαντασία. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια τηλεόραση του βέλτιστου μεγέθους – 32 ίντσες. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι επίσης ένα γραφείο, τότε αυτή η επιλογή μπορεί να νικηθεί διαιρώντας ζώνες, μία από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη στην τηλεόραση. Μια θέση, ράφια, ένα μακρύ συρταριέρα είναι τέλεια για τον προσδιορισμό του τόπου. Επιπλέον, σε συνδυασμό με μια τηλεοπτική συσκευή, θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό.

Σε μεγάλο

Ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο σας επιτρέπει να “γυρίσετε” με τις διαστάσεις των επίπλων και να τοποθετήσετε μια μεγάλη συσκευή. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε και ξεχάστε ότι αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο και όχι σαλόνι. Οποιαδήποτε λύση είναι κατάλληλη για τον προσδιορισμό του τόπου, είτε πρόκειται για βραχίονα, ντουλάπι, τραπέζι ή ντουλάπι. Είναι πολύ δημοφιλές να διακοσμήσετε τη συσκευή κάτω από μια εικόνα ή να την κρεμάσετε πάνω από το τζάκι.

Παρόλο που οι ιδιοκτήτες ενός μεγάλου υπνοδωματίου μπορούν να αποκτήσουν με ασφάλεια μια τηλεόραση ίδιου μεγέθους, δεν πρέπει να αγοράζετε συσκευές με καμπύλη οθόνη και άλλες λειτουργίες..

Για το φυτώριο

Τα μοντέρνα παιδικά δωμάτια, κατά κανόνα, είναι επίσης ένα δωμάτιο για παιχνίδια, μαθήματα και κινούμενα σχέδια. Επομένως, πολλοί γονείς εξοπλίζουν το δωμάτιο με ξεχωριστή τηλεόραση.. Οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στο μέσο μέγεθος του εξοπλισμού. Συχνά, για ασφάλεια και ευκολία, τα μοντέλα τηλεόρασης είναι κρεμασμένα στον τοίχο, έτσι ώστε τα παιδιά να μην το αγγίζουν όταν παίζουν..

Επιλογές διαμονής

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε μια επιλογή της αρεσκείας σας. Ένας ασυνήθιστος τοίχος, ένα κομψό ράφι, μια θέση ενσωματωμένη στον τοίχο θα κάνουν την τηλεόραση ένα πραγματικό χαρακτηριστικό του υπνοδωματίου. Ενδιαφέρουσα τεχνογνωσία – τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από την μπροστινή πόρτα. Μια άλλη δημοφιλής νέα λύση είναι η βάση τηλεόρασης. Μπορεί να είναι στάσιμο ή φορητό. Μια άλλη ασυνήθιστη επιλογή είναι η τοποθέτηση μιας μικρής τηλεοπτικής συσκευής σε ένα τραπέζι..

Πόσο ενδιαφέρον να τακτοποιήσεις?

Η τηλεόραση σήμερα δεν είναι μόνο η αγαπημένη τεχνική όλης της οικογένειας, η οποία φέρνει όλους κοντά. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν κάθε πιθανότητα να γίνουν μια άξια εσωτερική διακόσμηση. Οι τρέχουσες ιδέες σάς επιτρέπουν να κάνετε την τηλεόραση σχεδόν αόρατη όταν είναι απενεργοποιημένη. Ένα άλλο πρωτότυπο σχέδιο είναι μια ντουλάπα με πτυσσόμενα στοιχεία που, εάν είναι απαραίτητο, κλείνουν την τηλεόραση και γίνεται εντελώς αόρατη.

Μια θέση στον τοίχο με τη μορφή μιας γεωμετρικής φιγούρας φαίνεται πολύ ασυνήθιστη και εντυπωσιακή.

Σχεδιασμός τηλεοπτικής ζώνης

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν θεματική διακόσμηση του χώρου της τηλεόρασης. Ο σχεδιασμός μπορεί να εκτελεστεί σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση στυλ: διακόσμηση σε στυλ vintage, καθώς και σε ρομαντικό ή οποιοδήποτε άλλο – σήμερα μπορείτε να ενσωματώσετε τις πιο τολμηρές αποφάσεις σχεδιασμού. Στυλιζαρισμένη διακόσμηση, σχέδιο πέτρας, ταπετσαρία, καθρέφτες, διακόσμηση με πλαίσιο, το οποίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ξύλο, αφρό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό – αυτές οι επιλογές μπορούν να απαριθμηθούν ατελείωτα. Μέσα στη ζώνη (ή, προαιρετικά, το πλαίσιο), ο τοίχος μπορεί να είναι αντίθετα διαφορετικός από τον τοίχο που θα παραμείνει έξω από αυτόν.. Η τοποθέτηση φωτογραφιών γύρω από την τηλεόραση ζεσταίνει πάντα την ψυχή και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ευχάριστων αναμνήσεων..

Στυλ δωματίου

Ανάλογα με το στυλ του υπνοδωματίου σας, η τηλεόραση θα πρέπει να είναι μια αρμονική προσθήκη. Οι συνήθεις κανόνες συνδυασμού ισχύουν εδώ. Κάθε στυλ περιλαμβάνει ιδέες για έμπνευση. Ακόμα και ένα πρωτότυπο κλασικό μπορεί να λάμψει με νέα χρώματα.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή τηλεόρασης, προσπαθήστε να επιλέξετε μια που ταιριάζει στο στυλ, η οποία καθορίζεται κυρίως από το χρώμα του πίνακα..

Εσωτερικά παραδείγματα

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με όλες τις περιπλοκές της επιλογής αυτής της δημοφιλούς οικιακής συσκευής, μπορείτε να λάβετε με ασφάλεια μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την επιλογή που χρειάζεστε. Απλώς θυμηθείτε ότι η υπέρβαση του τοίχου θα είναι πιο δύσκολη από την απλή αναδιάταξη. Μια ποικιλία μοντέλων από σύγχρονους κατασκευαστές θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών – από εξαιρετικά λεπτά, σχεδόν αόρατα μοντέλα έως έγχρωμα πάνελ. Μια συλλογή φωτογραφιών με παραδείγματα σχεδιασμού ενός τηλεοπτικού χώρου θα βοηθήσει ένα άτομο να κάνει μια επιλογή, ακόμη και μια χωρίς φαντασία.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να παραλάβετε μια τηλεοπτική συσκευή για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, ειδικά εάν οι προτιμήσεις γεύσης σας όσον αφορά τα κανάλια είναι πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες οικογένειες. Μπορείτε να περάσετε άνετα τα βράδια σας βλέποντας ειδήσεις, τις αγαπημένες σας ταινίες και προγράμματα. Θυμηθείτε ότι η ειρήνη πρέπει να επικρατεί στην κρεβατοκάμαρα. Καλή προβολή!

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο, δείτε το επόμενο βίντεο..