Laminate στον τοίχο στο υπνοδωμάτιο

Σήμερα, το πολυστρωματικό υλικό χρησιμοποιείται όχι μόνο για δάπεδα. Όλο και περισσότερο, στην εσωτερική διακόσμηση, φαίνεται στον τοίχο στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η πρωτότυπη στιλιστική λύση είναι δημοφιλής λόγω της ευκολίας χρήσης και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων..

πλεονεκτήματα

Το δάπεδο laminate άρχισε να χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση τοίχων λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων του:

 • αυτή η κάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο με κανονική υγρασία, αφού είναι ισχυρό και ανθεκτικό?
 • χάρη στο laminate στο δωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε ηχομόνωση και θερμομόνωση?
 • σας επιτρέπει να ζωνάρετε αρχικά το χώρο στο δωμάτιο;
 • τα πάνελ laminate είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε τοίχους ακόμη και χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
 • ο το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον?
 • ένα τέτοιο κάλυμμα τοίχου είναι εύκολο στη συντήρηση, αρκεί να το σκουπίσετε με απορρυπαντικό.
 • δεν σπάει σε αντίκτυπο, αυτό το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό?
 • το laminate είναι αντιστατικό, απωθεί εύκολα τη σκόνη.
 • φυλλωτός παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφών?
 • η διακόσμηση τοίχου με laminate θα κοστίσει φθηνότερα από τα ξύλινα πάνελ.

Τα συνηθισμένα δάπεδα laminate μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση τοίχων, αλλά πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα αυτήν την επίστρωση φινιρίσματος με ειδικούς συνδετήρες που διευκολύνουν την τοποθέτησή του σε κάθετη επιφάνεια..

Προκειμένου τα πάνελ πολυστρωματικού υλικού να στερεωθούν σωστά στον τοίχο, πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων. Οι λείες επιφάνειες δεν χρειάζονται παρά τη βρωμιά και τη σκόνη. Ένα ειδικό πλαίσιο εγκαθίσταται συνήθως σε ανώμαλο τοίχο..

Η επιλογή υλικού για διακόσμηση τοίχων

Όταν επιλέγετε δάπεδο laminate, πρέπει να εστιάσετε στα ακόλουθα σημεία:

 • την ποιότητα των τοίχων.
 • υγρασία στο δωμάτιο?
 • περιοχή του δωματίου.
 • ευκολία εγκατάστασης.

Για το σχεδιασμό τοίχων, συνήθως επιλέγεται ένας από τους τρεις τύπους laminate – κόλλα, γλώσσα και αυλάκι..

Κατά την τοποθέτηση κόλλα φυλλωτός δεν χρειάζονται μάνδαλα ή κλειδαριές. Για να συνδέσετε τις μήτρες, χρησιμοποιήστε υγρά καρφιά και ειδική κόλλα. Αυτή η επίστρωση είναι κατάλληλη για όχι πολύ επίπεδες επιφάνειες. Κατά την αποσυναρμολόγηση της επικάλυψης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφαιρεθεί το στρώμα γύψου με αυτό..

Πλαστικά φύλλα από φύλλο σωρού στερεώνεται μαζί με μάνδαλα. Η τοποθέτηση μιας τέτοιας επίστρωσης είναι αρκετά εύκολη, αλλά απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες. Μια τέτοια επίστρωση θα κρύψει τα προφανή ελαττώματα των τοίχων..

Κάντε κλικ στο laminate συνήθως τοποθετείται στην αρχή της γλώσσας και της αυλάκωσης, αλλά έχει καλύτερο σχεδιασμό των κλειδαριών. Το υλικό είναι στερεωμένο σε ξύλινο κιβώτιο (χρησιμοποιείται κόλλα για αυτό) και η αυλάκωση της κλειδαριάς τρυπιέται με μικρά καρφιά.

Η χρήση ενός φύλλου τύπου κλειδαριάς θεωρείται πιο αξιόπιστη. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε την κατηγορία αντοχής της επικάλυψης. Συνήθως, η κλάση 21-24 είναι αρκετή για διακόσμηση τοίχων (με πάχος σανίδας όχι μεγαλύτερο από 7 mm). Συνιστάται η επιλογή πάνελ σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο, η επικάλυψη του οποίου είναι ανθεκτική στις υπεριώδεις ακτίνες..

Στην κρεβατοκάμαρα

Το laminate στο υπνοδωμάτιο στον τοίχο φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά το μετατρέπει πέρα ​​από την αναγνώριση. Συνήθως, μόνο ο τοίχος στο κεφάλι του κρεβατιού είναι διακοσμημένος με πλαστικοποιημένα πάνελ. Μερικές φορές διακοσμούν επίσης ένα μέρος της οροφής πάνω από το κρεβάτι, δημιουργώντας ένα ψευδο-μπαλαδάκι. Συνιστάται να επιλέξετε τα πάνελ που ταιριάζουν με το χρώμα των επίπλων, ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση ενός συμπαγούς συνόλου..

Ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο υψηλής τεχνολογίας μπορεί να διακοσμηθεί με γυαλιστερά πάνελ. Σε κλασικό στιλ, οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου φαίνονται καλές. Σε ρουστίκ στυλ χώρας, το πιο κατάλληλο θα είναι μια επίστρωση με απομίμηση φυσικής ξυλείας..

Ένα υπνοδωμάτιο με τοίχο laminate δημιουργεί μια ιδιαίτερη διάθεση. Αυτό το φινίρισμα δίνει στο δωμάτιο γοητεία και κομψότητα, καθώς και μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι..

Επιλογή χρώματος

Υπάρχουν κρύα και ζεστά χρώματα laminate. Συνιστάται να επιλέξετε ένα χρώμα κατά την ανακαίνιση..

Υπάρχουν διάφορες λύσεις για το σχεδιασμό κρεβατοκάμαρας χρησιμοποιώντας laminate για τους τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φινίρισμα που ταιριάζει με το χρώμα των επίπλων ή των τοίχων (ή της πόρτας και του δαπέδου). Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ήταν σκόπιμο να δημιουργηθεί ένας τοίχος με αντίθεση στο εσωτερικό..

Εάν ολόκληρος ο τοίχος είναι διακοσμημένος με σκούρο έλασμα, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ελαφριά επιχρίσματα για τις υπόλοιπες επιφάνειες. Ο σκοτεινός γύψος στο εσωτερικό συχνά συνδυάζεται με λευκό laminate. Εάν το πάτωμα και ο τοίχος έχουν τελειώσει με laminate στον ίδιο τόνο, δημιουργείται η αίσθηση του ατελείωτου χώρου..

Τα πάνελ laminate τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου. Τα ψηλά δωμάτια θα φαίνονται ευρύτερα με οριζόντια πάνελ στον τοίχο. Για να κάνετε το ανώτατο όριο υψηλότερο, είναι καλύτερο να στοιβάζετε τις σανίδες κάθετα..

Τύποι εγκατάστασης

Συνήθως το έλασμα τοποθετείται με έναν από τους δύο τρόπους – κόλλα ή στο κιβώτιο.

Η πρώτη μέθοδος δεν είναι πολύ δύσκολη, αλλά πιο χρονοβόρα. Η επιφάνεια που πρόκειται να τελειώσει ισοπεδώνεται με γύψο ή γυψοσανίδα. Η εγκατάσταση ξεκινά συνήθως από κάτω. Η σιλικόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κολλήσει και να χειριστεί πιθανά κενά μεταξύ των πάνελ..

Η ομαλότητα των τοίχων κατά την τοποθέτηση στο περίβλημα δεν έχει πραγματικά σημασία. Η επένδυση αποτελείται από ξύλινα μπλοκ πάνω στα οποία είναι προσαρτημένα τα πάνελ (με τη βοήθεια καρφιών). Μερικές φορές συνδυάζονται και οι δύο μέθοδοι, όταν τα πάνελ είναι προσαρτημένα στο καφάσι με κόλλα.

Οι σανίδες από laminate σας επιτρέπουν να πειραματιστείτε με τον εσωτερικό σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου, συμπεριλαμβανομένου του υπνοδωματίου. Αυτό το κάλυμμα τοίχου εφιστά την προσοχή στον εαυτό του και μεταμορφώνει το δωμάτιο. Το υπνοδωμάτιο γίνεται πιο ζεστό και ζεστό. Είναι ωραίο να περνάς πολύ χρόνο σε ένα τέτοιο δωμάτιο..

Το βίντεο δείχνει καθαρά τη διαδικασία στερέωσης του laminate στον τοίχο χρησιμοποιώντας κόλλα..