Ανασκόπηση έργων μικρών πλαισίων σπιτιών

Κτίρια με έκταση έως 60 τετραγωνικά μέτρα θεωρούνται μικρά σπίτια με σκελετό. Αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό, αλλά κατά μέσο όρο οι απόψεις τόσο των κατασκευαστών όσο και των πελατών συμφωνούν ότι, σε σύγκριση με τις πολύ μικρές κατασκευές, που θυμίζουν περισσότερο εξοχικές κατοικίες, τα σπίτια των 60-70 τετραγώνων δεν φαίνονται πλέον τόσο μικροσκοπικά. Και αν υπάρχει σοφίτα, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για άνετη βελτίωση του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η βάση αυτής της δομής είναι το πλαίσιο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος σκελετού του κτιρίου. Είναι αυτός που αναλαμβάνει τα φορτία και επομένως η δύναμή του και η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για τη διαμόρφωση της αξονικής δομής δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Το υλικό του πλαισίου μπορεί να είναι μεταλλικά προφίλ, ξύλινες σανίδες και δοκάρια.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ένα ξύλινο πλαίσιο, επειδή η τιμή του είναι σχετικά χαμηλή και η ανθρωπότητα, μεταφορικά, είναι ιδανικά “εκπαιδευμένη” στην επεξεργασία και χειρισμό ξύλου.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη δομή του πλαισίου, αξίζει να περιγράψετε το “κέικ” του τοίχου ενός τέτοιου σπιτιού:

 • η εξωτερική επένδυση μπορεί να είναι διαφορετική – ξύλο, πέτρα, γύψος κλπ.
 • κενό εξαερισμού?
 • φύλλο υλικού, “βάλτε” στο πλαίσιο.
 • αιολική μόνωση?
 • μόνωση;
 • φράγμα υδρατμών;
 • φύλλο υλικού?
 • εσωτερική διακόσμηση.

Πρέπει να πω ότι τα σπίτια πλαισίου δεν κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη των ανθρώπων.. Πολλοί άνθρωποι είναι ακόμα σίγουροι ότι μια τέτοια κατοικία δεν ανήκει σε ανθεκτικές κατασκευές. Αυτή η άποψη είναι στερεότυπη και δεν επιβεβαιώνεται. Και όμως δεν υπάρχουν ιδανικά σπίτια, πάντα εξισορροπούν προφανή πλεονεκτήματα με μη προφανή μειονεκτήματα..

Αξίζει να ξεκινήσετε με τα μειονεκτήματα.

 • Το “κέικ” του τοίχου κάνει το δωμάτιο συγκρίσιμο με ένα θερμός, στο οποίο, λόγω της αύξησης της υγρασίας, μπορεί να σχηματιστεί μύκητας στους τοίχους. Κατά την κατασκευή, σκέφτονται ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την εισροή / εκροή αέρα. Δηλαδή, αυτό το μείον μπορεί να θεωρηθεί υπό όρους, επειδή ακυρώνεται όταν εγκατασταθεί εξαερισμός τροφοδοσίας και εξάτμισης με ανάκτηση θερμότητας στο σπίτι..
 • Κίνδυνος πυρκαγιάς, ο οποίος δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή η ευφλεκτότητα είναι εγγενής σε όλα τα ξύλινα σπίτια. Η μόνωση δεν θα καεί (αν το επιλέξετε σωστά), αλλά το ξύλινο πλαίσιο μπορεί. Λύνει εν μέρει το πρόβλημα της θεραπείας του με επιβραδυντικά πυρκαγιάς.
 • Κακή ηχομόνωση που μπορεί να χαθεί, εάν εγκαταστήσετε ένα στρώμα απορρόφησης ήχου σε χωρίσματα.

Υπάρχει η άποψη ότι τα τρωκτικά «επιτίθενται» στους σκελετούς συχνότερα. Αλλά εάν τα δομικά στοιχεία υποβληθούν σε επεξεργασία με ειδικές ενώσεις, τα παράσιτα δεν έχουν τίποτα να καταπατήσουν, μια τέτοια “χημεία” δεν τα προσελκύει.

Και τώρα για τα πλεονεκτήματα των μικρών συρματοπλαισίων:

 • ταχύτητα κατασκευής – εάν το σπίτι είναι μικρό, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε σε ένα μήνα.
 • το καλοκαίρι σε ένα τέτοιο σπίτι θα είναι δροσερό και το χειμώνα θα είναι ζεστό.
 • οι επικοινωνίες τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.
 • δεν απαιτείται ένα βαρύ και ακριβό θεμέλιο, είτε μια κατασκευή σωρού, είτε μια στήλη στήριξης, είτε ένα βαριεστημένο θεμέλιο, τα συσσωρευμένα, σε αντίθεση με τα μονολιθικά τσιμεντένια, είναι πολύ φθηνότερα.
 • το κτίριο δεν απαιτεί συρρίκνωση, δηλαδή δεν χρειάζεται να αναβληθούν οι επισκευές και η εσωτερική διακόσμηση για αργότερα.
 • παρεμπιπτόντως, σχετικά με το φινίρισμα – οι τοίχοι του πλαισίου είναι λείοι, άνετοι για κάθε φινίρισμα.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια – ναι, υπάρχει “χημεία” που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία του ξύλου, αλλά στο γενικό ποσοστό δεν υπάρχει πολύ από αυτό.

Τέλος, τα πλαίσια πλαισίων μπορούν να κατασκευαστούν όλο το χρόνο..

Και τα μικρά σπίτια θα περιμένουν τους ιδιοκτήτες να μπουν τόσο γρήγορα που για πολλούς αυτή η ταχύτητα θα είναι απροσδόκητη. Γιατί είναι βολικό να χτίσετε ένα μικρό σπίτι – αλλά είναι απλώς μια πιο ελκυστική επιλογή για άτομα με πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ένα απλό παράδειγμα: μια νεαρή οικογένεια έχει χρήματα για ένα οικόπεδο και βλέπει στα όνειρά της ένα μεγάλο σπίτι με περιποιημένη περιοχή και ακόμη και ένα είδος οικονομικής υποδομής.»(Λουτρό, βοηθητικό συγκρότημα, πιθανώς ξενώνας). Αλλά δεν υπάρχουν ακόμη χρήματα για όλα αυτά και πότε θα είναι – δεν είναι γνωστό. Και ταυτόχρονα, η διαμονή σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με το υπάρχον οικόπεδο δεν είναι τόσο λογική.

Και τότε η οικογένεια αποφασίζει να κατασκευάσει γρήγορα ένα μικρό πλαίσιο, το οποίο, ακόμη και με ένα ή δύο παιδιά, θα είναι σίγουρα αρκετό για 5 χρόνια. Μπορεί περισσότερο. Αλλά στη συνέχεια, καθώς “σηκώνεστε στα πόδια”, μπορείτε να χτίσετε ένα μεγάλο σπίτι στην ίδια περιοχή και αυτό το μικρό πλαίσιο θα γίνει τελικά ο ίδιος ξενώνας.

Επιλογές έργου

Δεν χρειάζονται όλοι κατ ‘αρχήν ένα μεγάλο σπίτι. Maybeσως θα είναι μια ιστορία dacha, και στη συνέχεια το μίνι σπίτι πλαισίου ικανοποιεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών όσο το δυνατόν περισσότερο..

Με σοφίτα

Ας δούμε παραδείγματα εποικοδομητικών λύσεων για μικρά σπίτια με σοφίτα και αυτά θα είναι τυπικά κτίρια.

Σχέδια διαστάσεων και σχέδια δειγμάτων.

 • Ο πρώτος όροφος είναι σαλόνι, κουζίνα και βεράντα. Η συνήθης τοποθεσία της λεγόμενης ζώνης επικοινωνίας. Το σαλόνι είναι μόλις 13 μ., Η κουζίνα λίγο πάνω από 9 μ., Και η βεράντα που βρίσκεται δίπλα στο κύριο τμήμα του κτιρίου καταλαμβάνει σχεδόν 11 μ. Τα δωμάτια είναι μικρά, αλλά το ίδιο το σπίτι είναι ένα τυπικό 6×6 μ. Ολόκληρο το δεύτερο Σοφίτα δαπέδου καταλαμβάνεται από ένα υπνοδωμάτιο σχεδόν 17 μ. προτείνει, επειδή έχει σχεδιαστεί για καλοκαιρινή χρήση. Αλλά επιπλέον κτίρια, ακόμη και επεκτάσεις μπορεί τελικά να εμφανιστούν στον ιστότοπο.

 • Ένα σπίτι με τις ίδιες διαστάσεις, 6×6 m, μόνο αντί για βεράντα υπάρχει μια βεράντα, και είναι ήδη βεράντες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουζίνα είναι ήδη πάνω από 10 m και το σαλόνι φτάνει σχεδόν τα 15. Το υπνοδωμάτιο στον δεύτερο όροφο είναι 25,6 m, αρκετά μεγάλο.

 • Και μια εντελώς διαφορετική δομή έχει ένα τρίτο παράδειγμα ενός σπιτιού με το ίδιο συνολικό πλάνο.. Στο ισόγειο υπάρχει κουζίνα 6,76 μ., Σαλόνι 16,8 μ. Και φυτώριο σχεδόν δέκα μέτρων. Το σπίτι συνορεύει με βεράντα πλάτους 1,5 μ. Στο σοφίτα του ορόφου των 25,6 μ. Υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο.

Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές για εξοχικές κατοικίες, αλλά είναι επίσης κατάλληλες για κτίρια κατοικιών εάν επιλυθεί το ζήτημα των ανέσεων.

Με κεκλιμένη στέγη

Οι στέγες δεν έχουν ακόμη αρκετά οικεία εμφάνιση: βλέποντας ένα τέτοιο σπίτι στην πραγματικότητα, ένας περαστικός είναι βέβαιο ότι θα το κοιτάξει. Στα παρακάτω παραδείγματα, μπορείτε να δείτε πώς θα μοιάζει ένα πλαίσιο μέτριου μεγέθους με στέγη σε μία κλίση..

Παραδείγματα του.

 • Αυτό το σπίτι είναι χτισμένο με βάση την αρχή ενός στούντιο, ενός μεγάλου χώρου με ζώνη. Αν και μπορείτε να βάλετε χωρίσματα και η στέγαση θα γίνει πιο χαρακτηριστική. Η κεκλιμένη στέγη προσθέτει υπερβολή σε αυτό, αλλά δεν ξεπερνά τα όρια της πρωτοτυπίας, όταν τα μάτια κουράζονται από μια πολύ τολμηρή απόφαση και νομίζετε ότι “έπρεπε να γίνει πιο απλό”.

 • Ένα πολύ ασυνήθιστο σπίτι, το οποίο φαίνεται πολύ μικρό, αλλά είναι αρκετά κατοικημένο για τον εαυτό του. Διαφορετικές στέγες το χωρίζουν σε δύο μέρη, πιθανότατα η κάτω είναι για την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο..

 • Αρκετά τυπικό κτίριο με ανοιχτό χώρο στην είσοδο. Ένα ζευγάρι ή μια νεαρή οικογένεια με ένα μικρό παιδί μπορούν να ζήσουν στο σπίτι. Εάν ο ιστότοπος το επιτρέπει, μπορείτε να επεκτείνετε ανά πάσα στιγμή.

 • Μια πολύ λακωνική, συνεπής λύση – αυτό το κτίριο είναι εξοπλισμένο με μια τόσο κεκλιμένη στέγη. Υπέροχη επιλογή χρώματος και λευκού μπορντούρα της κύριας σκιάς, που μπορεί να ονομαστεί “υγρή άσφαλτος”.

 • Ένα πολύ μικρό πλαίσιο με κουζίνα και σαλόνι. Αυτά είναι πλέον δημοφιλή σε νεαρά ζευγάρια που δεν προγραμματίζουν ακόμη παιδιά, αλλά πρέπει ήδη να ξεκινήσουν την κατασκευή στον χώρο (η νομοθεσία ρυθμίζει πόσο καιρό ο χώρος μπορεί να είναι άδειος).

Αλλά, εκτός από μια κεκλιμένη οροφή, υπάρχουν επιλογές χωρίς στέγη. Πιο συγκεκριμένα, είναι ασυνήθιστα επίπεδη κοντά στο σπίτι..

Ταράτσα

Όποιος αναλαμβάνει να υποστηρίξει ότι αυτό είναι άσχημο, απλά δεν είδε τέτοια σπίτια. Σε πολλούς αρέσει αυτή η συνοπτικότητα και η εννοιολογία..

Παραδείγματα κατοικιών με επίπεδη οροφή.

 • Πανέμορφο δίδυμο χρώματος μόδας.

 • Μια επίπεδη οροφή, αλλά δύο επίπεδα – ένα πολύ ευεργετικό οπτικό αποτέλεσμα. Ναι, το σπίτι δεν είναι αρκετά μικρό, αλλά είναι κατάλληλο για να απεικονίσει την αρχή.

 • Αρκετά δημοφιλής τύπος κτιρίου με συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι και ένα απομονωμένο υπνοδωμάτιο. Και ο ανοιχτός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι όπως σας αρέσει..

 • Οι μεταλλικές προσόψεις δεν είναι το πιο συνηθισμένο σενάριο που σχετίζεται με ένα πλαίσιο. Εδώ είναι ένα παράδειγμα για το πώς φαίνεται αρχικά.

 • Όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε σε ένα τέτοιο σπίτι είναι εκεί. Και η απουσία του συνηθισμένου τύπου στέγης δεν παρεμβαίνει σε αυτό με κανέναν τρόπο..

Εάν αυτές οι επιλογές δεν ικανοποιούν το αίτημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να κοιτάξετε περαιτέρω – ακόμη και με μια απλή στέγη, σοφίτα και βεράντα, το σπίτι μπορεί να στερείται κάτι..

Αλλα

Perhapsσως του λείπει ένα μπαλκόνι στο πάτωμα της σοφίτας. Εάν το σπίτι δεν είναι αρκετά “μικροσκοπικό”, η δομή του μπαλκονιού είναι στην εξουσία του. Θα είναι ένα ανοιχτό μικρό μπαλκόνι, που ανθίζει την εποχή και επομένως δημιουργεί τη διάθεση για ολόκληρο το κτίριο.. Υπάρχουν επιλογές για μικρά κουφώματα με γκαράζ – είναι λογικό και σωστό εάν το σπίτι δεν χτίζεται σε μια ζεστή περιοχή και δεν θέλετε να ζεστάνετε το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα το χειμώνα, στέκεται στο δρόμο, στην καλύτερη περίπτωση, κάτω από ένα θόλο. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε έργα πλαισίων με μπανιέρα ή σάουνα ακριβώς μέσα στο σπίτι. Η επιλογή σάουνας είναι, φυσικά, πιο πραγματική..

Στυλ

Δεδομένου ότι το ίδιο το σπίτι είναι μικρό, μια λογική λύση προτείνει να το διακοσμήσει με το στυλ του μινιμαλισμού.. Αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε έναν τόσο ευθύ δρόμο.

Τι άλλα εσωτερικά στυλ απευθύνονται σε μικρά σπίτια?

 • σκανδιναβικός. Και χωρίς αυτόν πουθενά. Παρόλο που λατρεύει τον χώρο σε στυλ Scandi, όλες οι τεχνικές, τα υλικά, οι αποχρώσεις και η διακόσμησή του είναι κατάλληλες για μικρά δωμάτια και επομένως, ακολουθώντας το παράδειγμα των σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων, μπορείτε να αναλάβετε το σχέδιο.

 • Japandi. Ένα υβριδικό στυλ που συνδυάζει σκανδιναβικό και ιαπωνικό. Πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις, για τους λάτρεις του κάτι καινούργιου – μια εξαιρετική επιλογή.

 • Στυλ Hygge. Ναι, τώρα αυτή η κατεύθυνση αναγνωρίζεται επίσημα ως εσωτερικό στυλ. Δεν έχει τόσο λευκό χρώμα όσο στο Scandi, έχει αρκετά vintage πράγματα, πρόχειρες λύσεις, έχει πολλές λεπτομέρειες και διακόσμηση, αλλά για να δημιουργήσετε μια αίσθηση άνεσης στο σπίτι, αυτό το στυλ είναι στην πραγματικότητα υποδειγματικό..

 • Kinfolk. Μοιάζει πολύ με hygge, απίστευτα κοντά στο σκανδιναβικό, αλλά αυτό το μοντέρνο στυλ είναι ακόμα ανεξάρτητο. Πρόκειται για την απλότητα, την εγγύτητα στη φύση, την αναγνώριση των κινήτρων του χωριού, την ικανότητα να απολαμβάνεις απλά πράγματα. Ναι, λατρεύεται από vegans και οπαδούς της συνειδητής κατανάλωσης. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Αυτό είναι ένα από τα πιο μοντέρνα στυλ, αν και με τη λέξη “μοντέρνο” ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει τα αστικά κίνητρα, τα οποία είναι ήδη 15 ετών..

Αυτά τα στυλ προσαρμόζονται τέλεια σε μικρά σπίτια με σκελετό, αλλά δεν χρειάζεται να περιορίζονται μόνο στην αναζήτηση ιδεών σε αυτά. Η ατομικότητα είναι το κύριο πράγμα στη δημιουργία της εικόνας του άνετου σπιτιού σας..

Παραδείγματα του

Και μερικά ακόμη διδακτικά γραφικά που σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε τα όνειρα ενός μικρού σπιτιού.

 • Και τουλάχιστον κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι αυτό είναι μόνο ένα εξοχικό σπίτι και τίποτα άλλο, αξίζει να μεταφέρετε την περιοχή του διαμερίσματός σας στην περιοχή ενός τέτοιου σπιτιού και ο σκεπτικισμός εξαφανίζεται. Τουλάχιστον οι άνθρωποι που ζουν σε τυπικά σοβιετικά “κομμάτια kopeck” καταλαβαίνουν ότι τα ίδια μέτρα σε μια πολυκατοικία και στο δικό τους οικόπεδο δεν είναι τα ίδια.

 • Ένα άλλο παράδειγμα των παραπάνω λέξεων. Το σπίτι είναι μικρό και προσεγμένο, πολλή ζωή την εποχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έξω από τους τοίχους του. Και ενώ οι άνθρωποι στο διαμέρισμα υποφέρουν από τη ζέστη στις μικρές κουζίνες, οι ιδιοκτήτες γευματίζουν στον καθαρό αέρα κοντά στο λιτό σκελετό..

 • Η διάταξη είναι πιο περίπλοκη και αυτό το σπίτι φαίνεται μοντέρνο και κομψό. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει ένα τοπίο που εμπνέει την ομορφιά του, το να ζεις σε ένα τέτοιο σπίτι είναι να λαμβάνεις ένα μέρος αυτής της έμπνευσης σε τακτική βάση..

 • Φαίνεται μόνο ότι είναι μικρός. Αλλά δύο όροφοι λύνουν το πρόβλημα της άνεσης με ηρεμία. Και ο διαχωρισμός σε θορυβώδεις και ήσυχες ζώνες είναι προφανής.

 • Ένας πιο οικείος τύπος σπιτιού που θα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τοπίο. Και μέσα μπορείτε να βάλετε χωρίσματα, αντί για στούντιο, θα εμφανιστούν μερικά δωμάτια.

 • Ένα πολύ προσεγμένο, απλά υποδειγματικό σπίτι. Ιδανικό για μια μικρή οικογένεια.

 • Μικρό αλλά χαριτωμένο. Δεν είναι κακό για τους νεόνυμφους να ζουν σε μια τέτοια περιοχή “σταθεροποίησης”. Και χωρίς να αφαιρέσετε τους μετρητές άλλων ανθρώπων, σκεφτείτε να επεκταθείτε.

 • Ωραία λύση με πανοραμικά παράθυρα. Και ένα καλό κίνητρο για να εξοπλίσετε την περιοχή γύρω από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε κυριολεκτικά τη θέα από τα παράθυρα μόνοι σας.

Τα Wireframes είναι ένα δημοφιλές θέμα για πολλούς λόγω προϋπολογισμού ή ταχύτητας κατασκευής. Λοιπόν, το τελικό φινίρισμα παραμένει στους ιδιοκτήτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διακόσμηση είναι τέτοια που δεν θα πιστεύετε ότι αυτό το σπίτι δεν είναι κατασκευασμένο από κούτσουρα ή τούβλα..