Εσωτερικά φυτά στο εσωτερικό του διαμερίσματος: ενδιαφέρουσες επιλογές σχεδίασης

Εσωτερικά φυτά στο εσωτερικό του διαμερίσματος: ενδιαφέρουσες επιλογές σχεδίασης

Ανεξάρτητα από το στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο το δωμάτιο, θα υπάρχει πάντα μια θέση για ένα ζωντανό φυτό σε αυτό. Αυτό είναι το στοιχείο που θα ζωντανέψει ακόμα και ένα ζοφερό δωμάτιο και θα του δώσει μια ξεχωριστή διάθεση. Είναι αλήθεια ότι τα φυτά, όπως και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες, πρέπει να επιλέγονται με σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του στυλ με το οποίο εργάζεστε..

Ιδιαιτερότητες

Τα φυτά απαιτούν φροντίδα, αλλά για αυτό σας ευχαριστούν για την ανθισμένη τους εμφάνιση. Χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν το δωμάτιο και να του δώσουν μια φυσική εμφάνιση. Και ως μπόνους, οι κάτοικοι λαμβάνουν καθαρό και οξυγονωμένο αέρα.

Με τη βοήθεια ζωντανών φυτών και λουλουδιών, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε το δωμάτιο, αλλά και να το χωρίσετε σε πολλές ζώνες..

Ευτυχώς, αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει, καθώς οι σπόροι διαφορετικών φυτών και όλα όσα χρειάζεστε για να τα καλλιεργήσετε πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα, οπότε απλά πρέπει να αποφασίσετε για την επιθυμητή σύνθεση, να επιλέξετε τα απαραίτητα μέρη για να το δημιουργήσετε και να το φυτέψετε σε κουτιά / γλάστρες..

Η διατήρηση της πράσινης όασης δεν είναι επίσης τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά..

Ορισμένα φυτά είναι εντελώς απαράδεκτα για φροντίδα, οπότε αν δεν έχετε χρόνο για κηπουρική ή είστε συνεχώς στο δρόμο, τότε μπορείτε να τα επιλέξετε..

Άλλα είδη είναι λίγο πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά με την πρακτική θα μάθετε πώς να καλλιεργείτε ακόμη και τα πιο εξωτικά λουλούδια στο σπίτι..

Τύποι και χαρακτηριστικά

Όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριες ομάδες:

  • το πρώτο από αυτά είναι διακοσμητικό φύλλο. Η κύρια ελκυστική λεπτομέρεια σε αυτά τα φυτά είναι τα φύλλα. Μπορούν να είναι φαρδιά και πράσινα, όπως φτέρη ή χρωματιστά. Αυτοί είναι αιωνόβιοι μεταξύ ζωντανών φυτών εσωτερικού χώρου. Αγαπούν τη δροσιά και παραμένουν πράσινα όλο το χρόνο χωρίς να μαραθούν ή να ρίξουν φύλλα. Μεταξύ των φυτών αυτής της ομάδας, υπάρχουν επίσης δείγματα αναρρίχησης.
  • η δεύτερη ομάδα – διακοσμητικά ανθοφόρα φυτά, που ζουν σε γλάστρες. Αυτά περιλαμβάνουν ορχιδέες, σπαθίφυλλο, τριαντάφυλλα ή λουλούδια αφρώματος, για παράδειγμα. Τέτοια δείγματα πετούν το μπουμπούκι μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Για τους υπόλοιπους μήνες, μοιάζουν με ένα απλό φυλλώδες φυτό. Υπάρχουν επίσης λουλούδια που ευχαριστούν το μάτι μόνο μία φορά τη φορά. Κατά κανόνα, καλλιεργούνται για κάποια ιδιαίτερη ημερομηνία και στη συνέχεια πετιούνται.

  • η τρίτη ομάδα είναι οι κάκτοι. Τα φρέσκα λουλούδια συχνά φαίνονται τεχνητά. Αγαπούνται από άπειρους κηπουρούς για την ανεπιτήδευτη συμπεριφορά τους. Οι κάκτοι είναι σε θέση να επιβιώσουν χωρίς νερό για σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να αλλάξουν προς τα έξω. Μπορούν να είναι διαφορετικά: καλυμμένα με αγκάθια ή κάτω, χαμηλά ή ψηλά, ανθισμένα ή αειθαλή.
  • αξίζει να αναδείξετε καλλωπιστικά δέντρα και αποξηραμένα λουλούδια. Διακοσμητικά μπαμπού, εσωτερικοί φοίνικες ή βαμβακερά λουλούδια καλλιεργούνται στο σπίτι λίγο λιγότερο συχνά, οπότε αυτή η ομάδα δεν έχει συγκεκριμένο όνομα. Φαίνονται ελκυστικά όλο το χρόνο, αλλά κατά κανόνα, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα: μια ορισμένη θερμοκρασία, τακτικό πότισμα ή λίπανση..

Σε διάφορα δωμάτια

Κάθε ιδιοκτήτης αναζητά ο ίδιος μια θέση για τους «πράσινους φίλους» του. Υπάρχουν όμως ορισμένοι άγραφοι κανόνες που βοηθούν να καθοριστεί ποιο λουλούδι να βάλει σε ποιο δωμάτιο.

Στην κουζίνα

Τα φυτά τοποθετούνται στην κουζίνα, τα οποία καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Τακτοποιημένα λουλούδια σε γλάστρες, όπως οι βιολέτες, φαίνονται καλύτερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά φυτά για το περβάζι ή μπορείτε να κρεμάσετε λουλούδια σε ειδικά καλάθια.

Στο σαλόνι

Το σαλόνι, κατά κανόνα, είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα δωμάτια στο διαμέρισμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι λάτρεις των καλλωπιστικών φυτών έχουν ένα μέρος για να περιπλανηθούν εδώ. Μπορείτε να φυτέψετε μπονσάι σε κιβώτια ή να φυτέψετε πλούσιους πλατύφυλλους θάμνους.

Εάν το δωμάτιο δεν είναι πολύ φωτεινό, τότε τα λουλούδια που αγαπούν τη σκιά θα σας ταιριάζουν και σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα είναι καλύτερο να τοποθετήσετε φυτά που πεθαίνουν χωρίς φως. Τα ζωντανά βλαστάρια σε μπανιέρες και γλάστρες μπορούν να συνδυαστούν με τεχνητά.

Τα φυτά σε γλάστρες τοποθετημένα σε μια σειρά μπορούν να αντικαταστήσουν το διαμέρισμα σας, χωρίζοντας το δωμάτιο σε ζώνες. Αυτή είναι η κύρια τεχνική για τη χρήση καλλωπιστικών φυτών με όφελος..

Στην κρεβατοκάμαρα

Στην κρεβατοκάμαρα, τα λουλούδια και άλλα ζωντανά φυτά μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως φυσικός καθαριστής αέρα. Επιλέξτε φυτά κατάλληλα για το σκοπό αυτό, όπως κάκτοι, Kalanchoe ή αλόη.

Αλλά τα λουλούδια με έντονο άρωμα αποφεύγονται καλύτερα στο υπνοδωμάτιο.. Ακόμα κι αν σας αρέσει το άρωμα τους, όταν είναι συγκεντρωμένο, θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Αυτά τα “αρνητικά” λουλούδια περιλαμβάνουν όλους τους τύπους κρίνων. Επίσης, μην βάζετε μπανιέρα φτέρης στο υπνοδωμάτιο. Αυτό το φυτό θα γίνει ο ανταγωνιστής σας στον αγώνα για καθαρό αέρα, επειδή, σε αντίθεση με τους κάκτους, εκπέμπει κάκτο διοξειδίου του άνθρακα, απορροφώντας οξυγόνο.

Στο μπαλκόνι

Εάν έχετε μπαλκόνι, τότε μπορεί επίσης να μετατραπεί σε πραγματικό θερμοκήπιο σπιτιού. Οι υαλοπίνακες μπορούν να χρησιμεύσουν ως σπίτι για φυτά όλο το χρόνο, αλλά σε ανοιχτό μπαλκόνι, η τοποθέτηση λουλουδιών περιορίζεται στη ζεστή εποχή. Με την αλλαγή των εποχών, θα πρέπει να αναζητήσετε μια θέση για αυτούς στο διαμέρισμα..

Όλα τα φυτά που αγαπούν το φως μπορούν να εμφανιστούν στο μπαλκόνι. Τοποθετήστε τα σε μπανιέρες, κουτιά ή ψάθινα καλάθια κρεμασμένα από την οροφή. Έτσι, θα έχετε ένα υπέροχο μέρος για να μείνετε στην πόλη..

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε φυτά, πρέπει να λάβετε υπόψη εάν ταιριάζουν στο στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο το δωμάτιο. Ένας φοίνικας σε ένα δωμάτιο στυλιζαρισμένο ως ρωσική καλύβα θα φαίνεται γελοίο, αλλά σε ένα μοντέρνο στούντιο ή σαλόνι με στυλ αρτ ντεκό θα είναι υπερήφανο για τη θέση του.

Εξωτικός

Εάν στην καθημερινή ζωή δεν έχετε αρκετά φωτεινά χρώματα και ονειρεύεστε μακρινές χώρες, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε κάποιο εξωτικό στυλ. Σε αυτό πράσινα κατοικίδια όπως η γιούκα, η dracaena ή οι φοίνικες θα σας βοηθήσουν. Ένας πλατύφυλλος θάμνος αλόης ή sanseviria με εξαιρετικά επιμήκη φύλλα θα σας βοηθήσει να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα των νότιων ερήμων..

Και στο διαμέρισμα ficuses, μικροσκοπικά σφενδάμια ή χαμηλής ανάπτυξης κωνοφόρα θα φαίνονται οργανικά στο ιαπωνικό στιλ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα όμορφο άνθος κερασιού ή ένα αειθαλές μπονσάι. Και από μικρά βλαστάρια που θα διακοσμήσουν ένα ράφι ή τραπέζι, μπορείτε να σημειώσετε αζαλέες, ορχιδέες ή ακρυμμένα χρυσάνθεμα. Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα μικρό δέντρο, απολαμβάνοντας υπέροχα φρούτα – λεμόνι ή πορτοκάλι..

Κλασσικός

Η εύρεση του τέλειου φυτού είναι πιο δύσκολη για ένα κλασικό εσωτερικό. Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε αυτό το στυλ πρέπει να μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο επιλεγμένος διακοσμητικός θάμνος δεν πρέπει να μειώσει το κόστος του εσωτερικού. Φυτά με διακοσμητικό φύλλωμα, όπως το monstera, είναι κατάλληλα για εσάς. Θα χωρέσει σε ένα δωμάτιο με κλασικό σχεδιασμό και σπαράγγια ή νεφρολέπη.

Μπορείτε να δώσετε έμφαση στο καλό γούστο και την αγάπη για όμορφα πράγματα διακοσμώντας το σπίτι σας με διακοσμητικό τριαντάφυλλο ή αζαλέα. Τα κλαδιά ορχιδέας φαίνονται εξίσου πολυτελή σε ένα τέτοιο εσωτερικό..

Σκανδιναβικό στιλ

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση φρέσκων λουλουδιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψετε το διαμέρισμά σας σε θερμοκήπιο ή θερμοκήπιο.. Δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά λουλούδια. Ένα ή δύο μεγάλα ή τρία ή τέσσερα μικρά κατοικίδια είναι αρκετά για να διακοσμήσετε ακόμη και ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Κομψές ορχιδέες με λεπτά κλαδιά και ελαφριά λουλούδια φαίνονται καλά σε ένα τέτοιο μινιμαλιστικό εσωτερικό. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ασυνήθιστο λουλούδι, για παράδειγμα, μυρτιά, γκουζμανία ή liveston.

Ρετρό

Σε ένα δωμάτιο με στυλ ρετρό, υπάρχει επίσης μια θέση για λουλούδια. Αλλά πρέπει να είναι φωτεινά και αισθητά. Για το λόγο αυτό, γιγαντιαία μονά φυτά ή θάμνοι με μεγάλο αριθμό φύλλων επιλέγονται συχνότερα για ένα τέτοιο εσωτερικό. Ένα δωμάτιο σε ρετρό στιλ θα είναι διακοσμημένο με Kalanchoe, Hovea ή Cyperus.

Συμβουλή ειδικού

Το πράσινο σπίτι ή το διαμέρισμά σας πρέπει να προσεγγιστεί υπεύθυνα. Όχι μόνο το φυτό πρέπει να σας ευχαριστήσει, αλλά θα πρέπει επίσης να το ευχαριστήσετε. Δώστε στο λουλούδι τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και θα παραμείνει όμορφο όσο το δυνατόν περισσότερο. Η επιλογή του σωστού τόπου για να τοποθετήσετε ένα πράσινο κατοικίδιο βοηθάται από τις συμβουλές ειδικών που γνωρίζουν ακριβώς ποιες συνθήκες απαιτούνται για ένα συγκεκριμένο φυτό..

Φως

Για φυσιολογική ύπαρξη και ανάπτυξη, τα φυτά χρειάζονται φως. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να είναι πολύ. Το άμεσο ηλιακό φως θα βλάψει μόνο το φυτό. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αλόη, φωτεινά φούξια και αζαλέες ή γιασεμί. Αυτά τα λουλούδια δεν φοβούνται τον ήλιο, οπότε μπορούν να εμφανιστούν με ασφάλεια στο περβάζι. Εξωτικά φυτά όπως οι κάκτοι και τα παχύφυτα αγαπούν επίσης τον ήλιο..

Είναι καλύτερα να μην τοποθετείτε τα υπόλοιπα δείγματα σε άμεσο ηλιακό φως.. Έτσι, για παράδειγμα, οι βιολέτες, αν και θεωρούνται λουλούδια που αγαπούν το φως, δεν θα διαρκέσουν πολύ σε ένα περβάζι σε ένα δωμάτιο που βλέπει προς το νότο. Το ίδιο ισχύει και για τις ποϊνσέττιες ή τις μπιγκόνιες. Και σε σκοτεινά δωμάτια, όπου υπάρχει λίγο φυσικό φως, άνετα θα τοποθετηθούν ανεπιτήδευτα βόρια φυτά ή λουλούδια που μπορούν εύκολα να αντέξουν σε τέτοιες σκληρές συνθήκες..

Από τα διάφορα είδη, αξίζει να τονίσουμε το σαξιφράγκο, τη φτέρη και το τέρας. Και από τα χαριτωμένα λουλούδια, το πασιφλόρα διακρίνεται από μια αντιπάθεια στο φως..

Υγρασία

Επίσης, με διαφορετικούς τρόπους (όπως η έλλειψη φωτός), τα φυτά αντιμετωπίζουν ακανόνιστο πότισμα. Τα λουλούδια με φαρδιά διακοσμητικά φύλλα δεν μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. Για παράδειγμα, συγγόνιο, αλωκασία ή πιληά. Εάν το έδαφος στεγνώσει, τότε αρχίζουν να ξεθωριάζουν γρήγορα. Φυτά με ευαίσθητα άνθη που δεν μπορούν να συσσωρεύσουν αρκετή υγρασία έχουν επίσης ανάγκη από νερό..

Αλλά οι κάκτοι και τα παχύφυτα μπορούν να μείνουν με ασφάλεια χωρίς πότισμα για αρκετές ημέρες. Το υπερβολικό υγρό θα τους βλάψει μόνο. Είναι επίσης σε θέση να συσσωρεύουν νερό στα φύλλα και να υπάρχουν για μερικές μέρες χωρίς πότισμα dracaena, monstera ή crassula.

Θερμοκρασία

Το τελευταίο σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε πώς να τοποθετήσετε λουλούδια είναι η ικανότητα των φυτών να επιβιώνουν σε συνθήκες χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών. Δεν προτιμούν όλα τα λουλούδια ένα ζεστό κλίμα.. Για τους περισσότερους, η ιδανική θερμοκρασία είναι 25 μοίρες και κάτω..

Εάν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε εξωτικό στυλ και να αγοράσετε εσπεριδοειδή, φοίνικες ή γιγάντιους κάκτους, τότε θα πρέπει να τους δημιουργήσετε συνθήκες στις οποίες θα αναπτυχθούν, όπως στην άγρια ​​ζωή. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να τους παρέχουμε την απαραίτητη θερμότητα. Το διαμέρισμα δεν πρέπει να έχει απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, ακόμη και το χειμώνα ή το φθινόπωρο..

Εάν λάβετε υπόψη όλες αυτές τις βασικές συμβουλές, τότε τα φυτά θα ζήσουν πολύ περισσότερο και μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά τους για χρόνια..

Όμορφα παραδείγματα και καλές επιλογές

Τα φρέσκα λουλούδια είναι η καλύτερη εσωτερική διακόσμηση. Μπορείτε να το επαληθεύσετε εξετάζοντας διάφορα παραδείγματα στο εσωτερικό:

  • κρεμαστά καλάθια. Για να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τα φυτά σε ζαρντινιέρες ή απλές γλάστρες με λουλούδια σε κρεμαστά καλάθια. Οι ελαφριές γλάστρες με ειδικούς συνδετήρες μπορούν να στερεωθούν εκεί που δεν θα σας επηρεάσουν, για παράδειγμα, πάνω από ένα ψάθινο καλάθι, το οποίο καταλαμβάνει ακόμα χώρο στο διάδρομο.
  • Γαλλική πολυπλοκότητα. Αν σας αρέσει το μοντέρνο γαλλικό στυλ, θα σας αρέσει επίσης αυτό το απλό εσωτερικό. Ένα φωτεινό σαλόνι με απαλά ροζ μαξιλάρια φαίνεται άδειο αν δεν χρησιμοποιείτε διακοσμητικά στοιχεία. Αλλά σωστά επιλεγμένα λουλούδια την αναβιώνουν. Αρκεί να τοποθετήσετε τρεις μεγάλες μπανιέρες λουλουδιών στη γωνία δίπλα στο παράθυρο και το δωμάτιο θα μεταμορφωθεί. Και έτσι ώστε τα δοχεία διαφορετικού χρώματος να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου, χρησιμοποιήστε ειδικά απλά καλύμματα.

  • υπέροχος ανατολίτικος κήπος. Η Ιαπωνία, με την πολυπλοκότητα και τη λαχτάρα για μινιμαλισμό, προσελκύει τώρα πολλούς. Συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστών. Ένα από τα πιο «ιαπωνικά» λουλούδια είναι η χαριτωμένη ορχιδέα. Εάν μια ζωντανή ορχιδέα δεν είναι αρκετή για εσάς, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με φωτοταπετσαρίες πλήρους τοίχου, οι οποίες θα απεικονίζουν επίσης αυτό το λουλούδι..

Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, οι λεπτομέρειες πρέπει επίσης να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του λουλουδιού σας. Για παράδειγμα, τα μικρά μαξιλάρια ταιριάζουν καλά με ροζ πέταλα ορχιδέας. Ένα χαμηλό ιαπωνικό τραπέζι και ένα ειδώλιο που το διακοσμεί βοηθά να τονιστεί ο εξωτισμός του στυλ..

  • Θερμοκήπιο στο μπαλκόνι. Εάν όλες οι προηγούμενες επιλογές σας φαίνονται πολύ βαρετές και θέλετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με πράσινο από όλες τις πλευρές και όχι μόνο να διακοσμήσετε το δωμάτιο με ένα λουλούδι, τότε μπορείτε να κανονίσετε για εσάς ένα μίνι θερμοκήπιο στο τζάμι μπαλκόνι.

Τα λουλούδια εδώ μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε: στον τοίχο, στα περβάζια παραθύρων, στο πάτωμα και ακόμη και κάτω από την οροφή. Μην φοβάστε να τοποθετήσετε διαφορετικά φυτά στο ίδιο δωμάτιο. Σε αυτό το μοναστήρι, οι φτέρες θα φαίνονται αρκετά οργανικές δίπλα σε φοίνικες, κάκτους, κισσούς και τριαντάφυλλα. Επιλέξτε όλα τα λουλούδια που σας αρέσουν. Μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι.

Και για να νιώσετε άνετα παρατηρώντας όλη αυτή την ομορφιά, εγκαταστήστε έναν άνετο καναπέ διακοσμημένο με πολύχρωμα μαξιλάρια στο μπαλκόνι ή τοποθετήστε εκεί ένα γυάλινο τραπέζι με όμορφες καρέκλες. Εδώ μπορείτε ακόμη και να δειπνήσετε με φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα, απολαμβάνοντας τη φύση στην πόλη..

Πάντα πράσινο, ανθισμένο ή ακόμα και χωρίς φύλλα και λουλούδια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και εξερχόμενες τάσεις της μόδας – επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση.

Στο επόμενο βίντεο, θα μάθετε για τα μέρη στο διαμέρισμα, όπου είναι καλύτερα να μην τοποθετείτε φυτά εσωτερικού χώρου..