Όμορφες ιδέες σχεδιασμού μικρού δωματίου

Το να φτιάξετε ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο έργο όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μια ποικιλία από όμορφες ιδέες και πρωτότυπες, σχεδιαστικές λύσεις μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν εάν τηρείτε συγκεκριμένους κανόνες.

7 φωτογραφίες

Ιδιαιτερότητες

Για να δημιουργήσετε ένα ζεστό και άνετο εσωτερικό σε περιορισμένη περιοχή, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες.

Διευρύνετε οπτικά το δωμάτιο, κάντε το πιο ευρύχωρο, ευάερο, αποφύγετε την ακαταστασία και χρησιμοποιήστε τη διαθέσιμη περιοχή με το μέγιστο όφελος – αυτό είναι το καθήκον που αντιμετωπίζει ο σχεδιαστής όταν διακοσμεί ένα μικρό δωμάτιο.

Επιλογές διάταξης

Σε μικρά διαμερίσματα, για παράδειγμα, “Χρουστσόφ”, η τοποθεσία και η περιοχή των λειτουργικών περιοχών (κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα) συνήθως αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Κατά την κατασκευή αυτών των σπιτιών, η ευκολία των κατοίκων δεν τέθηκε σε πρώτη θέση. Το κύριο καθήκον ήταν η παροχή στέγης σε όλους. Εάν τα διαμερίσματα δύο δωματίων αντισταθμίζουν αυτές τις αδυναμίες τουλάχιστον με την παρουσία επιπλέον χώρου διαβίωσης, τότε τα διαμερίσματα ενός δωματίου δεν αφήνουν άλλη διέξοδο από την ανάπλαση.

Από ένα δωμάτιο “Χρουστσόφ” μπορείτε να φτιάξετε ένα διαμέρισμα στούντιο αφαιρώντας τα χωρίσματα που χωρίζουν το δωμάτιο από την κουζίνα. Αυτό θα αυξήσει τον χώρο διαμονής του διαμερίσματος..

Τα διαμερίσματα δύο δωματίων έχουν συνήθως ένα μεγαλύτερο δωμάτιο (ένα δωμάτιο που λειτουργεί ως σαλόνι) και ένα μικρότερο που χρησιμεύει ως υπνοδωμάτιο. Η περιοχή αυτών των δωματίων, ειδικά των υπνοδωματίων, είναι μικρή – κατά μέσο όρο 9-10 τετραγωνικά μέτρα. μ. Σε δωμάτια αυτού του μεγέθους, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό που όχι μόνο θα ικανοποιούσε τις αισθητικές ανάγκες των ιδιοκτητών, αλλά θα ήταν και λειτουργικό και άνετο. Επομένως, κατά τη διακόσμηση ενός μικρού δωματίου, πρέπει να λάβετε υπόψη προσεκτικά:

 • ζώνη δωματίου?
 • εσωτερικό στυλ?
 • ντεκόρ;
 • διακόσμηση οροφής, δαπέδου και τοίχων.
 • φωτισμός.

Χωρισμός εις ζώνας

Όποιος και αν είναι ο σκοπός του δωματίου – ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα γραφείο – σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επισημάνετε αρκετές λειτουργικές ζώνες σε αυτό. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την κατανόηση ποια έπιπλα χρειάζονται και πώς να τα τακτοποιήσετε σωστά. Περιοχή “Stuff” – όπου θα αποθηκευτούν όλα τα απαραίτητα, χώρος αναψυχής, χώρος εργασίας, για τη λήψη φιλοξενουμένων – όλα αυτά μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε ένα μικρό δωμάτιο. Τρεις παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό:

 • το σχήμα του δωματίου (ορθογώνιο ή τετράγωνο).
 • η παρουσία ή η απουσία ενός παραθύρου ·
 • τη θέση του παραθύρου και της πόρτας σε σχέση μεταξύ τους.

Ένα τετράγωνο δωμάτιο είναι λιγότερο απαιτητικό. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μεγάλα αντικείμενα σε αυτό (κρεβάτι, ντουλάπα, γραφείο), μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ορθογώνιο δωμάτιο. Η θέση του παραθύρου και της πόρτας μεταξύ τους παίζει σημαντικό ρόλο εδώ.. Οι ακόλουθες επιλογές είναι δυνατές:

 1. Το παράθυρο και η πόρτα βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο σε μακριούς τοίχους, περίπου στη μέση. Η καλύτερη επιλογή. Σας επιτρέπει να ζωνάρετε εύκολα το χώρο.
 2. Το παράθυρο βρίσκεται σε έναν κοντό τοίχο, η πόρτα είναι σε ένα μακρύ, πιο κοντά στη γωνία που βρίσκεται πιο μακριά από το παράθυρο. Η ζώνη εδώ είναι περίπου η ίδια με την προηγούμενη έκδοση..
 3. Το παράθυρο και η πόρτα βρίσκονται σε απέναντι κοντούς τοίχους. Αυτή είναι η λιγότερο βολική επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χώρος εργασίας (ή ύπνου) μπορεί να βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο και ο χώρος αποθήκευσης στην πόρτα..

Κατά τη χωροθέτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές όπως:

 • εγκατάσταση χωρισμάτων ή συρόμενων θυρών.
 • εγκατάσταση του βάθρου ·
 • χρήση διαφορετικών υλικών φινιρίσματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια εγκατεστημένα κάθετα στον τοίχο, κουρτίνες, διακοσμητικές οθόνες, φωτισμό πολλαπλών επιπέδων. Αυτές είναι πιο οικονομικές και απλούστερες επιλογές. Για παράδειγμα, τοποθετώντας κουρτίνες περιμετρικά του κρεβατιού, μπορείτε να πάρετε ένα άνετο μέρος ανάπαυσης και να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου. Η εγκατάσταση ενός βάθρου θα βοηθήσει στην ανάδειξη της περιοχής αναψυχής – διαιρεί οπτικά το δωμάτιο. Τοποθετώντας συρτάρια στο βάθρο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο..

Μπορείτε να διαχωρίσετε οπτικά μια λειτουργική περιοχή από μια άλλη χρησιμοποιώντας διαφορετικό χρώμα ή υφή υλικών φινιρίσματος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε τα σωστά χρώματα, για να μην αναιρέσουμε όλες τις προσπάθειες για οπτική επέκταση του χώρου.

Δεν είναι απαραίτητο να επισημάνετε κάθε ζώνη με κάποιο δικό σας χρώμα. Θα είναι αρκετό να επιλέξετε ένα τμήμα του τοίχου και της οροφής, ας πούμε, πάνω από το κρεβάτι. Or φτιάξτε μια εξέδρα με διαφορετικό υλικό από το δάπεδο του υπόλοιπου δωματίου.

Η σωστή επίπλωση είναι μια άλλη επιλογή για την ανάδειξη ζωνών σε ένα μικρό δωμάτιο. Τοποθετημένο κάθετα στον τοίχο, το ανοιχτό ράφι θα αναδείξει τον χώρο εργασίας ή τον χώρο υποδοχής. Η οθόνη θα αντιμετωπίσει τέλεια αυτό το έργο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κλειστό ράφι, τότε είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε με έναν συμπαγή, πίσω τοίχο στο μέρος του δωματίου όπου θα βρίσκεται η περιοχή που απαιτεί ιδιωτικότητα, για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο.

Στυλ

Δεν είναι κάθε στυλ κατάλληλο σε ένα μικρό δωμάτιο:

 • Empire style, πατάρι, κλασικό, μπαρόκ, ροκοκό δεν είναι κατάλληλο για το σχεδιασμό μιας μικρής περιοχής. Αυτά είναι τα στυλ των μεγάλων χώρων, όχι μόνο δεν θα διακοσμήσουν ένα μικρό δωμάτιο, αλλά θα δημιουργήσουν επίσης μια καταπιεστική, δυσάρεστη εντύπωση ενός κλειστού χώρου..

Για ένα μικρό δωμάτιο, τα πιο μοντέρνα στυλ είναι τα πιο κατάλληλα, όπως μινιμαλισμός, hi-tech, μοντέρνα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία ιαπωνικού ή σκανδιναβικού στιλ.

 • Για μινιμαλιστικό εσωτερικό χαρακτηρίζονται από συγκρατημένα χρώματα (συχνά δύο κύρια, στα οποία έχει σχεδιαστεί το δωμάτιο), γεωμετρικά σχήματα, παρουσία ανακλαστικών επιφανειών, χρήση περσίδων αντί για κουρτίνες, σχεδόν πλήρη απουσία διακόσμησης. Σε γενικές γραμμές, σε ένα μικρό δωμάτιο, οι ογκώδεις κουρτίνες στο πάτωμα θα είναι ακατάλληλες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις λεγόμενες ρωμαϊκές περσίδες ή περσίδες. Αρκετές φωτεινές προφορές θα ζωντανέψουν το εσωτερικό και θα τονίσουν τον λακωνισμό του.

 • Στυλ υψηλής τεχνολογίας, ακριβώς όπως ο μινιμαλισμός, συνεπάγεται ένα ελάχιστο ντεκόρ, γεωμετρικά σχήματα, καλά καθορισμένες αναλογίες. Τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά αυτής της τάσης είναι η αφθονία των μεταλλικών επιφανειών – διακόσμηση, έπιπλα, ένθετα τοίχου, λαμπτήρες. Αυτό το στυλ επικεντρώνεται στη νεωτερικότητα, υπάρχει πολλή τεχνολογία σε αυτό, η οποία παίζει το ρόλο της διακόσμησης. Το κύριο χρώμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το λευκό. Σε συνδυασμό με το φως που αντανακλάται από το μέταλλο, σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο, οπότε θα είναι κατάλληλο σε ένα στενό δωμάτιο.

 • Μοντέρνο είναι ένα είδος αντίθεσης της υψηλής τεχνολογίας. Χαρακτηρίζεται από ρέουσες γραμμές, στολίδια φυτών ή ζώων, ξύλο, γυαλί, απαλά, ήρεμα χρώματα. Έπιπλα ιδιότροπου σχήματος, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του στυλ, ενώ διακρίνονται για τη λειτουργικότητα. Η ελάχιστη ποσότητα υφασμάτων είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Art Nouveau.

Ο συνδυασμός χρωμάτων ενός μικρού δωματίου, ανεξάρτητα από τη λύση στυλ, πρέπει να είναι ελαφρύ, παστέλ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φωτεινές προφορές για να “αναζωογονήσετε” το εσωτερικό, όχι λαμπερό, αλλά συγκρατημένες, ήρεμες αποχρώσεις – ροδάκινο, ελιά, σμαράγδι, τερακότα.

Η αφθονία των φωτεινών χρωμάτων σε έναν περιορισμένο χώρο θα ασκήσει πίεση σε ένα άτομο, θα είναι άβολο να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Επομένως, η κύρια παλέτα του δωματίου πρέπει να είναι ουδέτερη..

Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ένα χρωματικό σχέδιο. Για παράδειγμα, ανοιχτό μπλε ή πράσινο. Αυτές οι αποχρώσεις δημιουργούν μια αίσθηση απόστασης, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν οπτικά το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Η χρήση γκρι-μπλε τόνων σε συνδυασμό με ελαφριά έπιπλα σας επιτρέπει να κάνετε το εσωτερικό ελαφρύ, ευάερο..

Ντεκόρ

Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανοιχτές αποχρώσεις στη διακόσμηση. Η χρήση φωτεινών, πλούσιων χρωμάτων θα κάνει το δωμάτιο οπτικά μικρότερο και τα παστέλ, ελαφριά, αντίθετα, θα προσθέσουν ελαφρότητα στο δωμάτιο..

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό δωμάτιο, το κύριο πράγμα είναι να το γεμίσετε με φως, χώρο, αέρα. Οι καθρέφτες κάνουν καλά αυτό το έργο. Αντανακλώντας το φως, φαίνεται να το πολλαπλασιάζουν, κάνοντας το δωμάτιο πιο φωτεινό..

Δημιουργία ψεύτικα παράθυρα από τον καθρέφτη – μια μοντέρνα δεξίωση τώρα. Σας επιτρέπει να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο και να προσθέσετε μια πινελιά πρωτοτυπίας σε αυτό. Εάν το δωμάτιο στερείται εντελώς παραθύρων, μια τέτοια τεχνική θα ανακουφίσει την αίσθηση του πιεστικού τοίχου, την απομόνωση, θα προσθέσει άνεση και άνεση. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιούνται γυάλινα στοιχεία..

Τα έπιπλα πρέπει να είναι ελαφριά, φυσικές αποχρώσεις ή κατασκευασμένα από μοντέρνα διαφανή υλικά – θα φαίνονται αβαρή, ελαφριά και δεν θα επιβαρύνουν το χώρο. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε με σκούρα έπιπλα, οπτικά θα φαίνεται πιο μαζικό, βαρύτερο.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την αφθονία όλων των ειδών ειδωλίων, μαξιλαριών, αναμνηστικών, πίνακες ζωγραφικής και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα. Θα δημιουργήσουν μια αίσθηση ακαταστασίας, απόφραξη του δωματίου. Είναι καλύτερα να κρεμάσετε μια εικόνα στον τοίχο που ταιριάζει με το στυλ του δωματίου ή μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Ο συνδυασμός χρωμάτων της εικόνας πρέπει να επικαλύπτεται με τη γενική παλέτα του δωματίου – χωρίς αντίθετα, φωτεινά χρώματα. Η εικόνα των ελαφρών τοπίων, κάθε φουτουριστικό κίνητρο θα ταιριάζει με επιτυχία στο εσωτερικό.

Τείχη

Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία φωτογραφιών, είτε κανονική είτε με εφέ 3D. Θα δημιουργήσουν το αποτέλεσμα της ευρυχωρίας, της ελευθερίας, του απεριόριστου χώρου. Οι εικόνες της φύσης ή της θάλασσας είναι οι καλύτερες..

Είναι καλύτερα να επιλέξετε τοπία της πόλης στα οποία η εικόνα πηγαίνει σε απόσταση, σε προοπτική. Αυτή η τεχνική φαίνεται να σπρώχνει τα όρια του δωματίου. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε ταπετσαρία φωτογραφιών στον τοίχο απέναντι από την πόρτα ή (εάν το παράθυρο βρίσκεται σε κοντό τοίχο και η πόρτα σε μακρύ) απέναντι από το παράθυρο.

Όταν επιλέγετε μια απλή ταπετσαρία, πρέπει να το θυμάστε αυτό οι μικρές εκτυπώσεις δεν είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση ενός μικρού δωματίου. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μοντέλα με φαρδιά, μεγάλα κάθετα στοιχεία. Ο λόγος είναι ότι στο φόντο ενός μικρού μοτίβου ταπετσαρίας, όλα τα γύρω αντικείμενα αυξάνονται οπτικά. Ένα μεγάλο σχέδιο, από την άλλη πλευρά, τα κάνει μικρότερα..

Η εικόνα των στοιχείων που απλώνονται προς τα πάνω αυξάνει οπτικά το ταβάνι, το κάνει ψηλότερο. Η οριζόντια διάταξη της εικόνας, αντίθετα, κάνει το δωμάτιο χαμηλότερο και ευρύτερο..

Οροφή

Κατά την ανακαίνιση, μην ξεχνάτε το σχέδιο της οροφής. Η αίσθηση του ύψους θα δίνεται με φωτισμό διόδου κατά μήκος της περιμέτρου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα: αντανακλά καλά το φως και κάνει το δωμάτιο πιο ψηλό.

Οι οροφές από γυψοσανίδες πολλαπλών επιπέδων δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο. Θα μειώσουν το ύψος του δωματίου.

Πάτωμα

Όταν τελειώσετε το πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρκέ, laminate, σανίδες, φελλό ή να φτιάξετε ένα αυτοεπιπεδούμενο πάτωμα. Κάθε υλικό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα:

 • Παρκέ και laminate τοποθετημένα διαγώνια για επέκταση του χώρου.
 • Ο φελλός διατηρεί τέλεια το σχήμα του, δεν παραμορφώνεται κατά τη φυσική πρόσκρουση, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και παρέχει ηχομόνωση.
 • Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά επιχρίσματα. Μπορεί να είναι απολύτως οτιδήποτε, ακόμη και με εφέ 3D. Αλλά μην παρασυρθείτε με μια ποικιλία σχεδίων – μια μικρή περιοχή είναι πολύ πιο «πιστή» σε απλές, παραδοσιακές επιστρώσεις και διακριτικούς τόνους.

Το χρώμα του δαπέδου πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική χρωματική παλέτα του δωματίου. Εάν ένα γυμνό πάτωμα είναι απαράδεκτο, ένα μικρό οβάλ ή στρογγυλό χαλί μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο του δωματίου..

Φωτισμός

Η οργάνωση του φωτισμού σε ένα μικρό δωμάτιο έχει επίσης τις δικές του αποχρώσεις. Ένας πομπώδης, μαζικός πολυέλαιος στο κέντρο του δωματίου δεν θα είναι κατάλληλος εδώ · είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια συμπαγή γεωμετρική σκιά. Σε συνθήκες περιορισμένου χώρου, δεν πρέπει να εγκαταστήσετε ογκώδη φωτιστικά δαπέδου ή απλίκες. Η καλύτερη επιλογή είναι οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες. Εγκατεστημένα περιμετρικά της οροφής, στο παράθυρο και την πόρτα, στο κεφάλι του κρεβατιού ή του καναπέ, θα παρέχουν αρκετό φως.

Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο στη χώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, για παράδειγμα, ξύλο. Στο προαστιακό εσωτερικό, θα είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά για ελαφρές φυλές..

Συμβουλές σχεδίασης

Μικρά δωμάτια – κληρονομιά σοβιετικής κατασκευής – βρίσκονται τώρα σχεδόν σε κάθε διαμέρισμα. Απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό στη διακόσμηση και την ανακαίνιση. Αυτό συμβαίνει όταν είναι καλύτερο να μετρήσετε επτά φορές και μόνο στη συνέχεια να κόψετε. Στιλιστική, χρώματα, έπιπλα, υφάσματα, διακόσμηση – όλα πρέπει να μελετηθούν μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Το καλύτερο θα είναι δημιουργήστε ένα σχέδιο δωματίου σε 3D και παίξτε με χρώματα, τοποθέτηση επίπλων, διακόσμηση και τοποθέτηση φωτός. Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει στο αρχικό στάδιο να κατανοήσει σαφώς ποια υλικά θα απαιτηθούν, ποια παλέτα ταιριάζει καλύτερα, ποιο στυλ θα είναι το πιο κατάλληλο..

Η οπτικοποίηση είναι απαραίτητη, ειδικά όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός μικρού δωματίου.

Μια μικρή περιοχή είναι ιδιότροπη και δεν θα είναι μόνο δύσκολη η διόρθωση λαθών, αλλά και δαπανηρή. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το στυλ του δωματίου, το συνδυασμό χρωμάτων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την επίπλωση με βάση τον σκοπό του δωματίου και το σχήμα του. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε τα πάντα, να υπολογίσετε τα πάντα πριν πάτε στο κατάστημα.

Πάρτε το χρόνο σας και παραμελήστε τον προγραμματισμό. Ένα μικρό δωμάτιο απαιτεί μια υπεύθυνη προσέγγιση στην ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδιασμού. Όχι μόνο η περιοχή, το σχήμα του δωματίου, η παρουσία ή η απουσία φυσικού φωτός είναι σημαντικά, αλλά και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε αυτό, ο τρόπος ζωής τους, ο σκοπός του ίδιου του δωματίου, θα είναι ένα υπνοδωμάτιο ή μια κουζίνα, ή ίσως φυτώριο.

Για να αποφύγετε λάθη κατά τη διάρκεια των επισκευών, πρέπει να ξεκινήσετε ακριβώς με την κατάρτιση σχεδίου. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός δωματίου που θα γίνει ένα αγαπημένο μέρος για να μείνετε, άνετο και άνετο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αν προσεγγίσετε τη λύση του προβλήματος λεπτομερώς, σκεφτείτε τα πάντα προσεκτικά και ζυγίστε.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Η πρακτική δείχνει ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό, ζεστό και άνετο εσωτερικό σε περιορισμένο χώρο. Τα σύγχρονα υλικά παρέχουν άφθονες ευκαιρίες και σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε τις πιο τολμηρές ιδέες.

Η παρουσία ενός μπαλκονιού δίνει επιπλέον μετρητές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση σας. Maybe μήπως το μπαλκόνι χρησιμεύει ως ένα μικρό δωμάτιο; Μπορεί να «παριστάνει» ότι είναι ένα γραφείο, ένα υπνοδωμάτιο, ακόμη και ένα σαλόνι.

Η εξοχική έκδοση ενός μικρού δωματίου μπορεί να διακοσμηθεί σε ρουστίκ, εξοχικό στιλ. Οι βασικές απαιτήσεις (απλότητα και λειτουργικότητα) παραμένουν, αλλά μπορείτε να παίξετε με τη διακόσμηση και τη διακόσμηση. Το κύριο πράγμα είναι να μην παρασυρθείτε και να μην υπερφορτώσετε το δωμάτιο με διακόσμηση..

Μια πρωτότυπη λύση είναι η εγκατάσταση μετασχηματιστικών επίπλων. Τέτοια μοντέλα είναι βέλτιστα σε περιορισμένη περιοχή, βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου και εκτελούν πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα..

Τα κρεβάτια σοφίτας που είναι μοντέρνα τώρα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός μικρού δωματίου. Σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το χώρο στο μέγιστο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε περιορισμένο χώρο. Στην επιχείρηση ζωνών, τέτοια μοντέλα θα είναι επίσης χρήσιμα. Χώρος ύπνου – επάνω, κάτω – χώρος υποδοχής ή χώρος εργασίας. Η παρουσία ενός ντουλαπιού σας επιτρέπει να οργανώσετε την αποθήκευση των πραγμάτων εδώ..

Αλλά τέτοια μοντέλα απαιτούν ειδική διαμόρφωση δωματίου. Ορθογώνιο δωμάτιο με παράθυρο και πόρτα τοποθετημένα το ένα απέναντι στο άλλο σε μεγάλους τοίχους ή όταν οι πόρτες βρίσκονται σε έναν μακρύ τοίχο και το παράθυρο είναι σε ένα κοντό.

Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός όμορφου, λειτουργικού, άνετου εσωτερικού χώρου. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του σχεδιαστή, την ευρηματικότητα, το θάρρος και τον επαγγελματισμό του. Ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι μια πρόταση, αλλά μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, ανεπανάληπτο εσωτερικό της αρεσκείας σας.

8 φωτογραφίες

20 ιδέες για τη διευθέτηση ενός μικρού δωματίου, δείτε το επόμενο βίντεο.