Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των σπιτιών έξω

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των σπιτιών έξω

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος ξεκινά ήδη κατά την εκπόνηση ενός κτιριακού έργου. Μαζί με το διακοσμητικό στοιχείο, αξιολογούνται η αντοχή τους, τα μονωτικά χαρακτηριστικά τους, οι αντιδιαβρωτικές, επιβραδυντικές ιδιότητες, η αντοχή σε κραδασμούς θερμοκρασίας και άλλες δυσμενείς επιδράσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν απαιτείται, η διαμόρφωση πραγματοποιείται μετά την ανέγερση των τοίχων. Τα ζητήματα συνδυασμού τεχνολογικών και αισθητικών πτυχών συζητούνται σε αυτό το άρθρο. Παρέχει επίσης μια γενική επισκόπηση των δομικών υλικών και αρκετών λύσεων στυλ για μια εξοχική κατοικία..

Ιδιαιτερότητες

Κοιτάζοντας καταλόγους ακινήτων ή συγκρίνοντας διαφορετικά έργα μεταξύ τους, μιλάμε συχνά για την αρχιτεκτονική ενδυμασία του σπιτιού. Μια τέτοια σύγκριση μιας πρόσοψης με τα ρούχα ενός ατόμου δεν είναι τυχαία. Όπως και τα ρούχα, το εξωτερικό περίβλημα ενός κτιρίου είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα χρησιμεύει ως σαφής ένδειξη της κατάστασης, των προτιμήσεων και των προτιμήσεων των ιδιοκτητών..

Διατήρηση σταθερού εσωτερικού μικροκλίματος και δημιουργία ζωντανής αισθητικής εικόνας – και οι δύο αυτές εργασίες στο σχεδιασμό της πρόσοψης πρέπει να επιλυθούν με ίσους όρους.

Εκτός από το ντύσιμο με στυλ, δεν υπάρχει τίποτα ασήμαντο στο σχεδιασμό ενός κτιρίου..

Το στυλ αποτελείται από μια αυστηρά χτισμένη αλυσίδα συστατικών:

 • Το χρώμα καθορίζει την ψυχολογική διάθεση ήδη με την πρώτη, πιο πρόχειρη ματιά στο κτίριο.
 • ο τύπος και η υφή των υλικών που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση σας επιτρέπουν να αποφύγετε τη μονοτονία και ταυτόχρονα είναι αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου στυλ.
 • διακοσμητικά στοιχεία επιτρέπουν τη δημιουργία ενός αρμονικού συνόλου.

Η ιδιαιτερότητα του εξωτερικού σχεδιασμού είναι ότι αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι ενωμένα όχι μόνο μεταξύ τους (και, παρεμπιπτόντως, με το εσωτερικό), αλλά και με το “πλαίσιο”: τη φυσική περιοχή, το τοπίο, το προσωπικό οικόπεδο και τα γειτονικά σπίτια (αν υπάρχουν).

Κάθε εποχή και παράδοση προσφέρει το καλύτερο και δοκιμασμένο στο χρόνο. Το Fachwerk προσελκύει την προσοχή με τη δαντέλα με δοκάρια, την Προβηγκία – με ανοιχτόχρωμα, ανοιχτά χρώματα, σαλέ – με άνεση και κλασικισμό – με ευελιξία. Μια σταθερή τάση τα τελευταία χρόνια είναι η ανάμειξη αρχιτεκτονικών στυλ και τάσεων.

Ταυτόχρονα, εάν δεν λάβετε υπόψη την κλιματική πραγματικότητα, καθώς και τα περιφερειακά χαρακτηριστικά, τυχόν πλεονεκτήματα ενδέχεται να είναι ανάρμοστα. Για παράδειγμα, τα μπαλκόνια και οι ανοιχτές βεράντες μεσογειακού στυλ απλά δεν θα είναι σε ζήτηση στις κρύες βόρειες περιοχές. Θα είναι δύσκολο για ένα έξυπνο στυλ Empire να κατακτήσει τον οπτικό χώρο ανάμεσα στα πεύκα και τα φινλανδικά σπίτια.

Απολύτως ό, τι υπάρχει γύρω από το κτίριο, συμπεριλαμβανομένων πάγκων και φράχτη, θα πρέπει να λειτουργούν για την “εικόνα” του κεντρικού κτιρίου. Τα καθαρά, ορθογώνια περιγράμματα του γκαράζ και των κτιρίων λειτουργούν καλά για υψηλής τεχνολογίας, αλλά όχι για σαλέ. Το υλικό με το οποίο είναι στρωμένα τα μονοπάτια δεν είναι λιγότερο σημαντικό από την επένδυση της πρόσοψης. Κιόσκι καλυμμένοι με κισσό, παρτέρια, αλπικές τσουλήθρες, γλυπτά, τεχνητές δεξαμενές – τα αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά σε μια αδιαχώριστη ενότητα με το σπίτι και, ως εκ τούτου, όλα αυτά πρέπει να επεξεργαστούν στο στάδιο του έργου.

Έξω από ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να φτιάξετε μια πρόσοψη μόνο από υλικά υψηλής ποιότητας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις συχνές επισκευές της πρόσοψης και θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια..

Επιλογές σχεδιασμού πρόσοψης

Υπάρχουν έως και ενάμιση ντουζίνα μόνο από τα βασικά στυλ, καθένα από αυτά αντιπροσωπεύεται από διάφορες ποικιλίες, έτσι ώστε ακόμη και μια πρόχειρη ανασκόπηση ενός άρθρου δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί. Εξετάστε μερικές μόνο επιλογές στυλ για μια καλοκαιρινή κατοικία, ένα σπίτι στο κέντρο ενός δάσους ή στην όχθη μιας λίμνης, με μια λέξη, για την κατασκευή προαστιακών κατοικιών.

Μια ιστορία

Κλασσικός. Το ενδιαφέρον για το κλασικό στυλ δεν έσβησε ποτέ. Ένα εξοχικό σπίτι μπορεί να γίνει στα κλασικά. Λίγα στυλ μπορούν να αμφισβητήσουν την καθαρότητα της εξωτερικής διακόσμησης, με τις τονισμένες σαφείς αναλογίες των παραθύρων και των κεφαλαίων, ένας συνδυασμός μιας ορισμένης ποσότητας μινιμαλισμού με πληθώρα μεμονωμένων στοιχείων (για παράδειγμα, σκάλες, στήλες, διακοσμητικά τόξα). Η ανεπιτήδευτη αυτού του είδους μιλά για πλούτο και λογική αυτοσυγκράτηση, δηλώνοντας έτσι την ιδιότητα του ιδιοκτήτη..

Διώροφη

Η χώρα και οι ποικιλίες της. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η κατεύθυνση μας δωροδοκεί με χαρακτηριστικά που είναι εντελώς διαφορετικά από τα κλασικά. Με μια ευρεία έννοια, η country μουσική περιλαμβάνει τόσο τη Γαλλική Προβηγκία όσο και την Αμερικανική “Δύση” και εξελίξεις βασισμένες στο στυλ του ρωσικού χωριού και το σαλέ που μας ήρθε από τις Άλπεις. Δηλαδή, είναι ένα πολυεθνικό κίνημα που ενώνει πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με τη λέξη «ενδοχώρα». Δεν συνιστάται η ανάμειξη διαφορετικών τύπων αυτού του στυλ, γιατί τότε χάνεται η εθνική πρωτοτυπία..

Το εξοχικό στυλ είναι καλό για εξοχικές κατοικίες με βουνά ή δάση στο παρασκήνιο. Τα φυσικά υλικά φαίνονται εντελώς οργανικά – ξύλο και ακατέργαστη πέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια πραγματική πέτρα, αυτό κάνει πολύ τη δομή του κτιρίου βαρύτερη. Τώρα υπάρχουν πολλά ελαφριά τεχνητά υλικά, τα οποία, ταυτόχρονα, είναι όλο και πιο δύσκολο να διακριθούν από το “πρωτότυπο”.

Ποικιλίες:

 • Προβηγκίας Είναι μια ενδοχώρα, αλλά στερείται αγριότητας. Διακρίνεται από την παραδοσιακή χώρα από μια σειρά από ελαφριές, ψυχρές, αλλά πολύ εξελιγμένες αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων κυριαρχεί το καθαρό λευκό. Πολλοί άνθρωποι ερωτεύτηκαν αυτό το γαλλικό στυλ για την ανάλαφρη διακόσμηση των μπαλκονιών και των αετωμάτων, των παραθύρων, χωρισμένων σε τμήματα και βαμμένων με λευκό χιόνι..

Είναι αλήθεια ότι το φινίρισμα με υλικά στο στυλ της γνήσιας, “αυθεντικής” Προβηγκίας μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, μια επιλογή που προσφέρει ανάμειξη υλικών είναι σε ζήτηση. Έτσι, η φυσική πέτρα μπορεί να δαπανηθεί στο υπόγειο και οι τοίχοι μπορούν να συμπληρωθούν με πλαισιώσεις.

Η ζεστή πέτρα που χαρακτηρίζει αυτό το στυλ θα συνδυαστεί καλά με το τοπίο..

 • Ξύλινο σπιτάκι – το στυλ είναι το πιο «μοναχικό» και συγκινητικό. Κάποτε εμφανίστηκε ως ένας γνωστός τρόπος “διακόσμησης” των άτεχνων κατοικιών των βοσκών, αλλά τώρα είναι σε ζήτηση σε όλο τον κόσμο και για την εφαρμογή του απαιτεί πολλά χρήματα και προσεκτική προσέγγιση από την πλευρά των σχεδιαστών..

Η ζωγραφική του εξωτερικού ενός σπιτιού με μια σοφίτα πρέπει να γίνει με το στυλ της επιλογής σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στο βάψιμο των γωνιών. Μπορούν να τονιστούν με χρώματα σε αντίθεση..

Διακοσμητικές λύσεις

Ενδιαφέρουσες επιλογές σχεδίασης για προσόψεις:

 • Σκουριά, δηλαδή τραχιά πέτρα (ή μίμηση) είναι κυρίως μια επιλογή για επένδυση πλίνθου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για στήλες και καμάρες.

 • Παράθυρο και πόρτες είναι οι πρώτοι που θα συναντήσουν το βλέμμα του επισκέπτη και η διαμόρφωσή τους θα πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Πάνω από το παράθυρο, μπορεί να προβλεφθεί ένα sandrik, δηλαδή ένα μικρό γείσο, ίσιο, τριγωνικό ή σε σχήμα τόξου. Οι πλαγιές και τα περβάζια παραθύρων περιβάλλονται από στόκο ή καλούπια.

 • Στήλες – ένα από τα κλασικά στοιχεία – εκτός από μια εποικοδομητική λειτουργία, μπορούν να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικό σχέδιο για την ομάδα εισόδου (μπροστινή είσοδος). Στήλες και παραστάδες χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν ένα στερεό χώρο τοίχου σε ξεχωριστές ζώνες..
 • Καμάρες διακοσμήστε οποιοδήποτε μέρος του κτιρίου.

 • Κορνίζα, εκτός από τη χρηστική λειτουργία (για την προστασία των τοίχων από τις βροχοπτώσεις), παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της εμφάνισης της πρόσοψης. Η διακόσμηση τοποθετείται στη διασταύρωση μεταξύ του τοίχου και της επένδυσης της οροφής και διακοσμείται σύμφωνα με το επιλεγμένο στυλ. Για ένα πολυώροφο κτίριο, είναι σκόπιμο να φωτίζετε το γείσο το βράδυ..

 • Γωνιακά στοιχεία χρησιμεύει ως πλαίσιο για την πρόσοψη. Η έκδοση των λευκών ορθογωνίων εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, αλλά εμφανίζονται όλο και περισσότερες επιλογές: απομίμηση σκισμένης πέτρας, γεωμετρικά ελεύθερο μοτίβο κ.ο.κ..

 • Στόκος σε ένα καλά μελετημένο έργο, είναι σε θέση να αναβιώσει καμάρες, ανοίγματα, κιγκλιδώματα και να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διακόσμηση παραθύρων. Ειδικά χρώματα, κεριά και πατίνα μπορούν να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα της τεχνητής “γήρανσης”, η οποία θα δώσει αυθεντικότητα σε ορισμένα παραδοσιακά στυλ.

 • Γείσο – αυτά είναι έτοιμα εναέρια μέρη. Το ορθογώνιο καλούπι, δηλαδή οι μεγάλες λωρίδες χρώματος σε αντίθεση, είναι σε θέση να αλληλεπιδρά ενεργά με την περιοχή του μπροστινού τοίχου, δομώντας το με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Χρησιμοποιείται επίσης διακόσμηση για χύτευση, για παράδειγμα, ένας επίπεδος τοίχος μπορεί να διακοσμηθεί με ένα γενικό πλαίσιο με ένα λουλουδάτο στολίδι στη μέση.

Για ορισμένα στυλ, προτιμάται η χύτευση ξύλου.

 • Κόγχες για βάζο ή άγαλμα μπορεί να πλαισιωθεί με σχέδιο με μοτίβο, στόκο, στήλες, παραστάδες. Πιθανή επιλογή κενής επισημασμένης θέσης.
 • Μπορεί να προστεθεί ότι υπάρχουν έτοιμα προϊόντα προς πώληση κατασκευασμένα από αφρό πολυστερίνης καλυμμένο με ακρυλικό, τα οποία έχουν αρκετά επαρκή αντοχή και πλήρη ομοιότητα με φυσικά υλικά..

 • Απομίμηση ξυλείας κατάλληλο ως διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βαμμένη ξυλεία. Τα επιμέρους στοιχεία της πρόσοψης μπορούν να διακριθούν με ένα μωσαϊκό..

Υλικά (επεξεργασία)

Σχεδόν όλοι οι τύποι παραδοσιακών ορυκτών και σύγχρονων συνθετικών υλικών χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της εξωτερικής και, ειδικότερα, της μπροστινής πλευράς του σπιτιού..

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Σοβάδες διακοσμητικών προσόψεων

Για να μην συγχέεται με τα συμβατικά. Η κατηγορία των πιο προσιτών και απαιτητικών υλικών για διακόσμηση. Τα παρασκευασμένα υδατικά διαλύματα εφαρμόζονται σε ένα σχετικά λεπτό στρώμα (από 5 mm), το οποίο, όταν στερεοποιηθεί, σχηματίζει ένα ανθεκτικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις, επίστρωση χρώματος. Εκτός από την αισθητική, οι σοβάδες εκτελούν λειτουργίες εξοικονόμησης θερμότητας (συχνά “σε μια δέσμη” με μόνωση τοίχων), ηχομόνωση και προστατεύουν την πρόσοψη από κακές καιρικές συνθήκες και ζημιές. Όλα είναι ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία..

Ως διακοσμητικό υλικό πλήρωσης, χρησιμοποιούνται γρανίτες και μαρμάρινα τσιπ, καθώς και μαρμαρυγία, ανθρακίτης, γυαλί, χαλαζίας και πολλά άλλα υλικά. Οι σοβάδες πρόσοψης χαρακτηρίζονται από τον τύπο και το μέγεθος του πληρωτικού, από την τεχνολογία εφαρμογής στον τοίχο, από τη μέθοδο βαφής.

Πρώτα απ ‘όλα, διακρίνονται από τον τύπο του συνδετικού υλικού:

 • Πυριτικό άλας. Η διακοσμητική μάζα παρέχεται από ορυκτά πληρωτικά και το υγρό γυαλί λειτουργεί ως συνδετικό υλικό εδώ. Το υλικό δεν είναι πολύ ελαστικό, ωστόσο, έχει υψηλή διαπερατότητα ατμών και είναι σε θέση να παραμείνει καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Ο πυριτικός γύψος πωλείται σε έτοιμη χρήση. Χρησιμοποιείται σε βράχο κελύφους, κυτταρικό σκυρόδεμα και άλλες πορώδεις και δύσκολες στην κατεργασία επιφάνειες. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την εμφάνιση μικρών ρωγμών. Για την τιμή – αυτό είναι ένα από τα ακριβά υλικά.

 • Ακρυλικό. Λόγω της ελαστικότητας και της αντοχής στην υγρασία, αυτός ο γύψος έχει διαδοθεί στη διακόσμηση των προσόψεων. Χάρη στο ακρυλικό, η επίστρωση είναι απαλλαγμένη από κραδασμούς (μπορεί να χρησιμοποιηθεί κοντά σε αυτοκινητόδρομους) και διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Ο ακρυλικός γύψος μαζεύει εύκολα τη σκόνη και τη βρωμιά, ωστόσο, μπορεί να πλυθεί.

Ταυτόχρονα, η προσθήκη πολυμερούς έχει επίσης μια αρνητική πλευρά: η επίστρωση δεν “αναπνέει” καλά, οπότε εάν υπάρχει μόνωση, μπορεί να αρχίσει να αποκτά υγρασία.

 • Σιλικόνη. Συνδυάζει σχεδόν όλο το φάσμα των πλεονεκτημάτων άλλων υλικών και επομένως ανήκει στην κατηγορία των πιο ακριβών. Είναι ελαστικό, εμποδίζει την ανάπτυξη αποικιών μικροοργανισμών, έχει καλή διαπερατότητα ατμών και δεν λερώνεται. Διάφορα υλικά πλήρωσης του δίνουν μια εξαιρετικά αισθητική εμφάνιση.

 • Ορυκτό. Αυτός ο γύψος είναι πιθανότατα πιο κοντά στο συνηθισμένο, καθώς περιέχει τσιμέντο Portland και ασβέστη, ωστόσο, εδώ συμπληρώνονται με χημικά πρόσθετα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανθεκτικό φινίρισμα που δυναμώνει με τα χρόνια. Το υλικό πλήρωσης είναι γρανίτης, μάρμαρο, τσιπς χαλαζία, το οποίο δίνει στην επίστρωση πρόσθετες ενισχυτικές ιδιότητες.

Ο ορυκτός γύψος έχει καλή διαπερατότητα ατμών, δεν φοβάται το νερό και, το οποίο είναι σημαντικό, είναι σχετικά φθηνό. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για σπίτια κοντά στο δρόμο: οι συνεχείς δονήσεις μπορούν να επιταχύνουν το σχηματισμό ρωγμών..

Παρακαμπτήριος

Η ιστορία του χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν ξύλινες σανίδες με επένδυση καρφώθηκαν οριζόντια με επικάλυψη έτσι ώστε το νερό της βροχής να κυλήσει.

Ποικιλίες:

 • Ξυλώδης. Είναι ένα συμπιεσμένο μίγμα από ίνες ξύλου και πολυπροπυλενίου. Το υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ανθεκτικό στη φωτιά και έχει αξιοπρεπή διάρκεια ζωής (15 χρόνια), κατά τη διάρκεια του οποίου δεν χρειάζεται να εμποτιστεί ή να βαφτεί.
 • Ξύλο. Για αυτό, είτε χρησιμοποιείται σκληρό ξύλο, είτε εμποτισμένο ξύλο (δηλαδή εμποτισμένο με ειδικά αντισηπτικά), είτε θερμικά επεξεργασμένο στους 170-220 ° C, μετά το οποίο το δέντρο γίνεται ανθεκτικό στις δυσμενείς επιδράσεις και την καταστροφική εργασία εντόμων.

 • Βινύλι. Αυτό το υλικό σπάει όλα τα ρεκόρ πρακτικότητας: σε δύο έως τρεις δεκαετίες θα μοιάζει με την ημέρα αγοράς. Η σύνθεση (εκτός από το ίδιο το πολυβινυλοχλωρίδιο) περιλαμβάνει έναν αριθμό πρόσθετων που προσδίδουν σταθερότητα, ελαστικότητα και επίμονη χρωματική απόχρωση. Ο επενδεδυμένος τοίχος δεν φοβάται τη διάβρωση, την αποσύνθεση, τις βροχοπτώσεις ή τους πιο σοβαρούς παγετούς (έως? 50 ° C).

Μπορείτε να το πλύνετε απλά ρίχνοντας νερό πάνω του. Δεδομένου ότι τα πολυμερή προϊόντα συχνά συνοδεύονται από αόριστες ανησυχίες, θα πρέπει να ειπωθεί ξεχωριστά για την φιλικότητα προς το περιβάλλον: το υλικό είναι ελάχιστα εύφλεκτο, δεν περιέχει τοξικές ουσίες και δεν μεταφέρει ρεύμα.

Όπως και άλλοι τύποι, η επένδυση PVC ανήκει σε αεριζόμενα συστήματα επένδυσης: χάρη σε έναν ειδικό σχεδιασμό, το συμπύκνωμα εκκενώνεται χωρίς να βλάπτει τα εσωτερικά στρώματα της επένδυσης του σπιτιού.

Πλακάκι

Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι αρκετά παραδοσιακή στην τεχνολογία, ωστόσο, οι διακοσμητικές της δυνατότητες απέχουν πολύ από το να εξαντληθούν. Κάθε χρόνο, εμφανίζονται όλο και περισσότερα δείγματα αυτού του υλικού, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ πλακιδίων και σκισμένης πέτρας, κεραμιδιών και διακοσμητικών τούβλων. Οι πιο “τραχιές” (ρουστίκ) απόψεις είναι κατάλληλες στο κάτω μέρος, στο υπόγειο και μικρότερες – στην κορυφή του κτιρίου. Οι πλάκες από πορσελάνη μεγάλου μεγέθους θα είναι πολύ κατάλληλες σε βιομηχανικά στυλ.

Είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά οι όροι συρρίκνωσης και στεγνώματος των τοίχων που προβλέπονται από την τεχνολογία, διαφορετικά τα έξυπνα “ρούχα” του σπιτιού θα απαιτήσουν πολύ γρήγορα ένα έμπλαστρο. Κατά την τοποθέτηση πλακιδίων σε βεράντες, και ακόμη περισσότερο σε κάθετες επιφάνειες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενισχυμένες κόλλες για σοβαρές συνθήκες λειτουργίας. Δεν αρκεί να επιλέξετε το χρώμα του ενέματος για τις αρθρώσεις – πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας. Το γεγονός είναι ότι το χειμώνα η υγρασία που διεισδύει κάτω από το κεραμίδι θα παγώσει και θα αρχίσει να το σκίζει από τη βάση..

Τούβλο

Εάν η διακοσμητική πλινθοδομή προβλέπεται από το έργο, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει ανθοφορία (υπάρχουν ειδικά πρόσθετα για αυτό). Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η ιδέα να χρησιμοποιηθεί αυτό το αρχαίο οικοδομικό υλικό προκύπτει μαζί με την επιθυμία ανανέωσης της πρόσοψης ενός παλιού κτιρίου. Σε αυτήν την κατάσταση, καθίσταται δυνατή η οργάνωση ενός συστήματος αεριζόμενης πρόσοψης, δηλαδή η παροχή ροής αέρα που θα απομακρύνει το συμπύκνωμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε το παλιό ξύλο ή πέτρα από μούχλα και μούχλα..

Το τούβλο ανήκει στα παλαιότερα δομικά υλικά και συνδέεται με καλή ποιότητα και υγιή πατριαρχία. Έτσι φαίνεται στο αγγλικό στιλ. Το τούβλο κλίνκερ δεν είναι ξένο με την αξιοπρέπεια.

Τα πάνελ πολυουρεθάνης μπορούν να διακοσμήσουν τέλεια την πρόσοψη του σπιτιού. Το φελιζόλ θα βοηθήσει επίσης στη μόνωση του σπιτιού. Το στοιχείο γύψου θα επισημάνει μεμονωμένα τμήματα της πρόσοψης.

Χρειάζεται χρόνος για να εμβαθύνουμε στο θέμα του σχεδιασμού της πρόσοψης..

Αλλά ως αποτέλεσμα, το σπίτι θα είναι μια συνέχεια της εμφάνισης του ιδιοκτήτη, και όχι ένα όμορφο πράγμα, αλλά βγαλμένο από τα χέρια κάποιου άλλου..

Ενδιαφέρουσες ιδέες και παραδείγματα

Για ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα τέτοιο στυλ πρόσοψης όπως η χώρα είναι εξαιρετικό. Μπορεί να συμπληρωθεί με άλλα στυλ. Για παράδειγμα, μισόξυλο ή ευρωπαϊκό. Θα σας βοηθήσει να κάνετε το σπίτι σας κομψό και προσωπικό..

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προτείνουν να εφαρμόσουν ένα τέτοιο στυλ της πρόσοψης ενός ιδιωτικού σπιτιού όπως ο μινιμαλισμός. Σε αυτό το στυλ, μπορείτε να βρείτε αυστηρές γεωμετρικές γραμμές και ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία. Εάν δεν σας αρέσουν οι προσόψεις που είναι υπερφορτωμένες με λεπτομέρειες, τότε ο μινιμαλισμός θα σας ταιριάζει απόλυτα..

Το στυλ Hi-Tech είναι μοντέρνο. Σε αυτό το στυλ, μπορείτε να εκφράσετε πλήρως τη φαντασία σας. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιείτε μόνο σύγχρονα δομικά υλικά..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του χρώματος της πρόσοψης χωρίς τη βοήθεια ενός σχεδιαστή, δείτε το επόμενο βίντεο..