Χαρακτηριστικά των σπιτιών σε σχήμα L και τα έργα τους

Τα σπίτια με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική έχουν ιδιαίτερη διάταξη και σχεδιασμό. Από το υλικό αυτού του άρθρου θα μάθετε για τα χαρακτηριστικά των σπιτιών σε σχήμα L και πώς να τα σχεδιάσετε..

Ιδιαιτερότητες

Τα πρώτα σπίτια σε σχήμα L ανεγέρθηκαν σε γωνιακές τοποθεσίες, όπου δεν υπήρχε δυνατότητα κατασκευής δομών παραδοσιακού ορθογώνιου τύπου. Ταν μια ορθολογική λύση, εξοικονόμησαν χώρο και ανεγέρθηκαν σε πολύπλοκα τοπία..

Στη σύγχρονη κατασκευή, αυτή η μορφή θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες. Σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις πιο ασυνήθιστες ιδέες σχεδιασμού.. Με μια επιτυχημένη διάταξη, ο χώρος απελευθερώνεται για μια αυλή χωρίς άνεμο.

Ταυτόχρονα, το εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να έχει διαφορετικό αριθμό δωματίων.. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα άνετο σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τραπεζαρία, παρακείμενο ή ξεχωριστό μπάνιο. Υπάρχει πάντα χώρος αποθήκευσης σε τέτοιες δομές..

Λόγω του σχήματος L, εκτός από την κύρια είσοδο, το σπίτι συχνά έχει μια επιπλέον είσοδο. Οι επιλογές κατασκευής ποικίλλουν με βάση τη συνολική έκταση, τις λειτουργικές περιοχές, το μέγεθος του οικοπέδου.

Η γωνία του σπιτιού βρίσκεται στο βόρειο τμήμα.. Τα φτερά μιας δομής είναι πανομοιότυπα και διαφορετικά σε έκταση και μήκος. Συχνά συμπληρώνονται με διάφορα δομικά στοιχεία..

Με βάση τις αποχρώσεις της αρχιτεκτονικής, εκτός από τη σωστή γωνία, η γωνία που συνδέει τα φτερά της δομής είναι αμβλεία και αιχμηρή. Η είσοδος στην αυλή είναι εξοπλισμένη με ένα ή δύο φτερά.

Συχνά πρόκειται για κτίρια με 1 ή 2 ορόφους. Συγκεντρώνονται λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά σημεία, έχουν βέλτιστο επίπεδο φωτισμού. Έχετε μια βολική σύνδεση επικοινωνιών (λύματα, θέρμανση, εξαερισμός, παροχή νερού).

Μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά: τούβλο, ξύλο (προφίλ ξυλείας, στρογγυλεμένα κούτσουρα), διογκωμένος πηλός, μπλοκ αφρού. Διαφέρουν στον τύπο και το σχήμα της πρόσοψης, καθώς και στη διαμόρφωση της οροφής. Μπορεί να έχει μια σοφίτα και ακόμη και ένα μικρό μπαλκόνι στον δεύτερο όροφο.

Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή φόρμας κατά τη δημιουργία έργων με επεκτάσεις. Τμήματα του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέντες, βεράντες, βεράντες, γκαράζ.

Τα μειονεκτήματα των εγκαταστάσεων είναι το κόστος θέρμανσης. Λόγω της γωνιακής διαμόρφωσης, τα σπίτια έχουν αυξημένη απώλεια θερμότητας..

Σχέδια για γωνιακά μονοόροφα σπίτια

Μια ορθολογική διάταξη περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των ήσυχων και θορυβωδών περιοχών, την παρουσία ενός τεχνικού δωματίου (λεβητοστάσιο, αποθήκη), απομόνωση υγρών χώρων (μπάνιο, σάουνα). Επίσης, λαμβάνονται υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τα βέλτιστα δομικά υλικά και επένδυση. Για παράδειγμα, τα μπλοκ αερίου και τα μπλοκ αφρού θεωρούνται ιδανικά υλικά για την κατασκευή μονοόροφων σπιτιών σε σχήμα L..

Τα εσωτερικά χωρίσματα, τα οποία δεν εκπληρώνουν φέρουσες εργασίες, είναι κατασκευασμένα από όχι τόσο πυκνό δομικό υλικό. Η επένδυση κυμαίνεται από τεχνητή πέτρα και πλαισιώσεις έως διακοσμητικό γύψο.

Τα έργα ιδιωτικών μονοκατοικιών για κλασικά και στενά οικόπεδα υλοποιούνται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες που βασίζονται στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Για παράδειγμα, εάν το σπίτι αποτελείται από τετράγωνα και ορθογώνια φτερά, αυτό επιτρέπει στα έπιπλα να τοποθετούνται στο εσωτερικό με τον συνήθη τρόπο. Η τετράγωνη πτέρυγα του σπιτιού διατίθεται για 2 υπνοδωμάτια, διάδρομο και μπάνιο.

Ένα ευρύχωρο δωμάτιο επισκεπτών, τραπεζαρία και κουζίνα είναι εξοπλισμένα με ορθογώνιο. Μπροστά από το σπίτι υπάρχει βεράντα. Για την ευκολία εισόδου στο σπίτι, οι δικές τους πόρτες ανεγέρνονται για κάθε πτέρυγα..

Εάν υπάρχει πολύς χώρος στον ιστότοπο, μπορείτε να χτίσετε ένα ευρύχωρο αρχοντικό με γκαράζ για 2 αυτοκίνητα και δύο εισόδους (μπροστινή είσοδος με μια βεράντα και έναν εργάτη, τοποθετώντας το στο πλάι του λεβητοστασίου).

Η αίθουσα του σπιτιού θα γίνει ένας χώρος που θα συνδέει όλα τα δωμάτια. Το πιο ευρύχωρο από αυτά, με προεξοχή από το παράθυρο του κόλπου, είναι τραβηγμένο κάτω από το σαλόνι. Η έλλειψη φωτός στον προθάλαμο αντισταθμίζεται μέσω υαλοπινάκων.

Ένα ενδιαφέρον έργο ενός εξοχικού εξοχικού σπιτιού με ανοιχτή βεράντα που βρίσκεται στην πλευρά της εσωτερικής γωνίας του κτιρίου. Η μακρινή πτέρυγα του σπιτιού προορίζεται για υπνοδωμάτια για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και τους επισκέπτες..

Υπάρχει ένα μπάνιο στο κεντρικό τμήμα. Πιο κοντά στην είσοδο – ένα άνετο σαλόνι σε συνδυασμό με κουζίνα και επιπλωμένη τραπεζαρία.

Όταν το σχήμα ενός από τα φτερά είναι επιμηκυμένο, σχεδιάζεται η σειρά των δωματίων σε μια σειρά με μακρύ διάδρομο σε αυτό..

Εάν η μπροστινή είσοδος βρίσκεται από την εξωτερική γωνία, δίπλα έχει σχεδιαστεί ένα μπάνιο, μια κουζίνα με σαλόνι και τραπεζαρία. Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε την είσοδο στην αυλή από το διάδρομο..

Ανάλογα με τον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής, η δομή μπορεί να έχει ανοιχτούς χώρους με κολώνες ή βεράντες με στέγαστρα από πλαγιές στέγης.. Χρησιμοποιούνται για καλοκαιρινές περιοχές αναψυχής, αυτοσχέδιες ομάδες φαγητού..

Το κτίριο ενός ορόφου είναι μια από τις τάσεις της μόδας στην ιδιωτική κατασκευή.. Η τάση προς την απλότητα έχει επηρεάσει επίσης τις στέγες. Χάρη σε αυτό, σήμερα το σχήμα τους είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Οι σπασμένες και στρογγυλεμένες στέγες είναι σπάνιες.

Κατά την υάλωση έργων, καταφεύγουν όλο και περισσότερο στη χρήση παραθύρων χωρίς πλαίσιο και πανοραμικά. Είναι ιδανικά για να ανακαλύψετε το τοπίο της γραφικής περιοχής. Έτσι, δημιουργείται το αποτέλεσμα της ενότητας με τη φύση..

Κατά την επιλογή του τύπου της διάταξης σε μονοόροφη κατασκευή, η κατασκευή μπαλκονιών δεν γίνεται αποδεκτή σήμερα. Οι λειτουργίες τους εκτελούνται από τη βεράντα. Ωστόσο, συχνά πλησιάζει την κουζίνα. Τα χαμηλά μπαλκόνια δεν έχουν νόημα. Επιπλέον, αφαιρούν ένα σημαντικό ποσό φωτισμού από το σπίτι..

Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για κατασκευή, αλλά πρέπει να χτίσετε μια δομή με γκαράζ και βεράντα, η μικρότερη πτέρυγα προορίζεται για το γκαράζ. Στη μεγαλύτερη τοποθεσία, βρίσκονται τα κύρια δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου..

Η έλλειψη φωτισμού αντισταθμίζεται μέσω μεγάλων παραθύρων. Μια μικρή σκάλα κατασκευάζεται κατά μήκος της πρόσοψης και των πλευρών, αναδεικνύοντας έτσι την περιοχή της βεράντας.

Κατά το σχεδιασμό μονοόροφων σπιτιών, δίνεται προσοχή στις δυνατότητες αναδιαμόρφωσης που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία του κτιρίου.. Συμβαίνει στο μέλλον να συνδέονται βεράντες, γκαράζ, βεράντες.

Όσον αφορά τη γενική διάταξη των δωματίων, κατά το σχεδιασμό, είναι σημαντικό να διαχωρίσετε σωστά τις θορυβώδεις και ήσυχες ζώνες χωρίς πρόσθετα δεύτερου επιπέδου..

Για παράδειγμα, ένα γραφείο μπορεί να βρίσκεται κοντά σε ένα υπνοδωμάτιο και ένα παιδικό δωμάτιο – δίπλα σε ένα σαλόνι..

Διάταξη διώροφων σπιτιών

Κατά το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών σε 2 ορόφους, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ευκολία του σχεδιασμού.. Τα σχέδια κτιρίου L είναι πολύ διαφορετικά.

Θα πρέπει να προβλέπουν δωρεάν διαχωρισμό χώρων αναψυχής και δεξίωσης.. Συχνά, οι εξοχικές κατοικίες σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τα υπόγεια για τεχνικά δωμάτια, αποθήκες και αίθουσες παιχνιδιών. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει μπαλκόνι ή βεράντα.

Συχνά, ο χώρος κάτω από την οροφή λαμβάνεται κάτω από τη σοφίτα. Συχνά, μια αίθουσα μπιλιάρδου, ένα γραφείο, υπνοδωμάτια είναι εξοπλισμένα στον δεύτερο όροφο. Κατά την επιλογή του σκοπού του δωματίου, προχωρήστε από το βαθμό ευκολίας για όλους τους χρήστες του σπιτιού και τους επισκέπτες..

Ένα σημαντικό σημείο είναι ο σχεδιασμός του προθάλαμου. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η απώλεια θερμότητας. Επιπλέον, αποτελεί εμπόδιο στη βρωμιά του δρόμου.

Εκτός από τον προθάλαμο, σε ένα μοντέρνο διώροφο σπίτι, είναι σημαντικό να δημιουργηθούν τουλάχιστον 2 μπάνια. Περιλαμβάνονται στο έργο, ένα σε κάθε όροφο. Τα ίδια τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να μετακινηθείτε στο σπίτι..

Τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου ενός εξοχικού σπιτιού μικρού πλαισίου μπορούν να ακολουθήσουν το σχήμα των πλαγιών της οροφής. Διαφορετικά αετώματα μπορούν να φιλοξενήσουν 2 υπνοδωμάτια και μια σκάλα με αίθουσα.

Στο ισόγειο υπάρχει ένα σαλόνι που συνδέεται με την τραπεζαρία, καθώς και μια κουζίνα και ένα συνδυασμένο μπάνιο. Στο διάδρομο υπάρχει μια αίθουσα και ένας προθάλαμος που οδηγεί στην κύρια είσοδο.

Όμορφα έργα διώροφων εξοχικών σπιτιών με το γράμμα “G” είναι δημοφιλή, με στέγες διαφορετικού μεγέθους, σχήματος, γωνίας κλίσης. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατό να κάνετε την αρχιτεκτονική μοναδική χωρίς να χάσετε τη λειτουργικότητα..

Για παράδειγμα, υψηλότερες πλαγιές θα βρίσκονται στη σοφίτα της πτέρυγας, όπου, εκτός από τη σοφίτα, οργανώνεται ένα μπαλκόνι. Μπορείτε να διακοσμήσετε τις προσόψεις και να αυξήσετε την ποσότητα φωτός που εισέρχεται μέσω μεγάλων παραθύρων με αψίδα. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε την ομάδα εισόδου στη διασταύρωση και των δύο φτερών..

Πρωτότυπα έργα, τα οποία έχουν δεύτερο όροφο μόνο σε μία πτέρυγα. Αυτό σας επιτρέπει να διαχωρίσετε σαφώς διαφορετικές ζώνες για ευκολία και σκοπό..

Για παράδειγμα, στην κύρια πτέρυγα στον 1ο όροφο εξοπλίζουν σαλόνι, χώρο μαγειρέματος, φαγητό, μπάνιο.

Δωμάτια προσωπικού τύπου (υπνοδωμάτια, παιδικοί σταθμοί) βρίσκονται στον δεύτερο όροφο. Στην είσοδο βρίσκεται χώρος ανάπαυσης. Στην ίδια τη βεράντα, τοποθετείται μια καλοκαιρινή τραπεζαρία, όπου όλη η οικογένεια μπορεί να καθίσει για ένα φλιτζάνι τσάι, θαυμάζοντας το τοπικό τοπίο.

Μοναδικό έργο – ένα διώροφο σπίτι από ξύλο, σε συνδυασμό με άλλο υλικό. Τα ένθετα ξύλου ξεχωρίζουν καλά με φόντο την υφή της πέτρας και του σκυροδέματος, καθώς και τα μεγάλα παράθυρα και το ασυνήθιστο σχήμα της οροφής.

Ο δεύτερος όροφος μπορεί να βρίσκεται πάνω από το γκαράζ, γεγονός που αυξάνει τη λειτουργικότητα του εξοχικού σπιτιού. Υπάρχει ένα μπαλκόνι στην κύρια πτέρυγα, κάτω από το οποίο υπάρχει μια κύρια είσοδος..

Μια ασυνήθιστη επιλογή είναι ένα έργο εξοχικής κατοικίας από κωνοφόρα δοκάρια με βεράντα που συμπληρώνεται από ξύλινα κάγκελα. Για τη διευκόλυνση των χρηστών, το σπίτι είναι εξοπλισμένο με δύο εισόδους. Ένας δεύτερος όροφος χτίστηκε πάνω από το συνδετικό τμήμα.

Μπορεί να εξοπλιστεί ως μπάνιο ή ως σοφίτα κατοικιών. Κάθε πτέρυγα στεφανώνεται με αέτωμα.

Οι επιλογές κατασκευής μπορεί να είναι οι πιο απροσδόκητες. Επένδυση οροφής – από κλασικά πλακάκια, μεταλλικά πλακίδια που μιμούνται τέλεια το κεραμικό αντίστοιχο.

Μια τέτοια επένδυση θα γίνει μια διακόσμηση δομών δύο επιπέδων με κεκλιμένες και δίρριχτες στέγες. Οι λύσεις υφής και χρώματος σήμερα επιλέγονται για οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ, είτε πρόκειται για κλασικό, σαλέ, μοντέρνο ή ρουστίκ σχεδιασμό.

Κατά το σχεδιασμό μικρών τυπικών σπιτιών, 2-3 δωμάτια διατίθενται αναγκαστικά σε μία πτέρυγα. Προσπαθούν να τοποθετήσουν την κουζίνα, το σαλόνι, την τραπεζαρία στο δεύτερο. Όλες οι λεπτομέρειες του έργου, σε διαστάσεις, υποδεικνύονται στα σχέδια.

Για μεγαλύτερη σαφήνεια, δημιουργούνται σχέδια σε ειδικά προγράμματα. Η τρισδιάστατη προβολή της διάταξης επίπλων δίνει μια καλύτερη ιδέα για τις δυνατότητες εσωτερικής διαρρύθμισης.

Προσπαθούν να οργανώσουν τη σοφίτα στον δεύτερο όροφο έτσι ώστε οι τοίχοι του κτιρίου να έχουν επαρκές ύψος. Σε ευρύχωρα σπίτια, ένας ολόκληρος όροφος μιας από τις πτέρυγες μπορεί να διατεθεί κάτω από τη σοφίτα.

Η οργάνωση της εισόδου στο σπίτι έχει σχεδιαστεί με διαφορετικούς τρόπους. Η οργάνωσή του στην εσωτερική γωνία του σπιτιού είναι προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτή η τοποθεσία δεν είναι πάντα βολική..

Επομένως, σε άλλα έργα, παρέχεται μια εναλλακτική λύση, στην οποία η είσοδος βρίσκεται από ένα από τα αετώματα του σπιτιού. Ταυτόχρονα, η ομάδα εισόδου συνδυάζεται με μια ευρύχωρη ανοιχτή βεράντα.

Σε ένα εξοχικό σπίτι όπου ζει μια μεγάλη οικογένεια, μια τέτοια απόφαση είναι παράλογη. Εδώ σχεδιάζεται η οργάνωση 2 ανεξάρτητων εισόδων, που βρίσκονται από διαφορετικά αετώματα.

Όσο για το πλάτος των αετωμάτων ενός διώροφου εξοχικού σπιτιού, σήμερα είναι συνηθισμένο να το κάνουμε διαφορετικό. Συχνά, ένα φτερό με μικρότερο μήκος γίνεται φαρδύ. Αυτό όχι μόνο δεν στρεβλώνει την αρχιτεκτονική του κτιρίου, αλλά δίνει επίσης ένα ιδιαίτερο στυλ σε ολόκληρο το κτίριο..