Έργα κατοικιών διαστάσεων 4 επί 6 μέτρα

Συμπαγή σπίτια διαστάσεων 4 επί 6 μέτρα μπορούν συχνά να βρεθούν σε προαστιακούς οικισμούς. Αυτά τα κτίρια τοποθετούνται εύκολα σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων. Μπορείτε ακόμη και να χτίσετε ένα τέτοιο σπίτι με τα χέρια σας χωρίς υπερβολικό οικονομικό κόστος.. Παρά τη σπαρτιατική διάταξη, αυτά τα σχέδια είναι δημοφιλή για πάνω από 30 χρόνια..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Από τα σοβιετικά χρόνια, τα περισσότερα από τα ντάκα είχαν μέγεθος 6 x 4 μέτρα. Αργότερα έλαβαν το καθεστώς στέγασης. Κατά κανόνα, η διάταξη σε μικρά σπίτια είναι ανεπιτήδευτη.. Σε έργα ενός ορόφου, τις περισσότερες φορές υπάρχει αρκετός χώρος για αίθουσα αναψυχής, συμπαγή κουζίνα και μονάδα υγιεινής.. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η χρήσιμη περιοχή μπορεί να επεκταθεί με ένα επιπλέον πατάρι.

Τα μικρά σπίτια χτίζονται συνήθως αρκετά γρήγορα (κατά μέσο όρο ανά μήνα). Υπάρχουν μερικά σχέδια που μπορούν να συναρμολογηθούν σε μόλις επτά έως δέκα ημέρες. Παρά την συμπαγή τους, τα κτίρια 4 επί 6 είναι επίσης λειτουργικά. Ένας άνετος χώρος διαβίωσης μπορεί να βρίσκεται σε λιτά μέρη και ταυτόχρονα να φιλοξενεί πολλά δωμάτια. Και θα υπάρχει ακόμα χώρος για κήπο ή κρεβάτια κήπου.

Λόγω της συμπαγούς περιοχής, τα σπίτια είναι αρκετά ζεστά, μπορείτε να ζήσετε σε αυτά όλο το χρόνο. Οι ελκυστικές και μικροσκοπικές δομές μοιάζουν περισσότερο με υπέροχα εκθέματα. Το χαμηλό κόστος κατασκευής είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των κατοικιών 6×4, αφού σπάνια απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Όταν χρησιμοποιείτε ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό, τα κτίρια είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον..

Τα περισσότερα από τα έργα έχουν δωρεάν διάταξη, γεγονός που καθιστά δυνατή την ανεξάρτητη επιλογή της περιοχής των δωματίων και της θέσης τους. Στο στάδιο της τοποθέτησης επικοινωνιών, μπορούν να κρυφτούν κάτω από το δέρμα. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο και κάποια χρήματα..

Ωστόσο, με όλα τα πολλά πλεονεκτήματα, θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη ορισμένα δύσκολα σημεία.. Η ζώνη της ημέρας πρέπει να ενωθεί σε ένα ενιαίο σύνολο. Παρά τα μικρά πλάνα, είναι σημαντικό για το παιδί να παρέχει ένα προσωπικό υπνοδωμάτιο. Εάν το έργο είναι σε 2 ορόφους, τότε τα τετραγωνικά μέτρα στο κύριο επίπεδο πρέπει να αδειάσουν για το βοηθητικό δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, είναι σκόπιμο να κάνετε μπάνια σε κάθε όροφο το ένα κάτω από το άλλο για να απλοποιήσετε την παροχή επικοινωνιών.

Τυπική διάταξη

Υπάρχει μεγάλος αριθμός επιλογών για έργα σπιτιού 4 επί 6 μέτρα, εκ των οποίων είναι εύκολο να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για οποιεσδήποτε απαιτήσεις. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπος είναι πολύ μικρός ή δεν θέλετε να αλλάξετε τη διάταξή του, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα κτίριο με σοφίτα ή ημιώροφο. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες δομές ανεγείρονται από μια ράβδο.. Ένα τέτοιο ξύλινο μίνι σπίτι θα είναι πολύ ευρύχωρο στο εσωτερικό λόγω του χώρου στη σοφίτα..

Η δομή της οροφής είναι ένα ξεχωριστό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός έργου.. Οι σύγχρονες επιλογές μπορεί να είναι ισχίο, αέτωμα ή σπασμένο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο με το δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να συνεπάγεται ύψος οροφής σε αυτό από 2,5 μέτρα. Το πλαίσιο ενός συμπαγούς σπιτιού μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο. Ωστόσο, για οποιαδήποτε δομή, σίγουρα θα χρειαστείτε ένα θεμέλιο..

Μεταξύ των έργων των σπιτιών 4×6 μέτρων, μια ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν σπίτια πλαισίου, τα οποία χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

  • Επιλογή ασπίδας αποτελείται από έτοιμες κατασκευές, η συναρμολόγηση ξεκινά με τη σύνδεση των τοίχων, οι οποίοι θεωρούνται φέροντες. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η εγκατάσταση χωρισμάτων μεταξύ των δωματίων. Στο τελευταίο στάδιο, ανεγείρεται η οροφή.

  • Τύπος πλαισίου τοποθετείται αποκλειστικά στο θεμέλιο. Περαιτέρω, πραγματοποιείται η εγκατάσταση του συστήματος δοκών και η συσκευασία του κορδονιού. Αφού εγκατασταθεί η οροφή, το πλαίσιο πρέπει να καλύπτεται με ορυκτοβάμβακα και μοριοσανίδες.

Έτοιμα κατασκευαστικά έργα 4 επί 6 μέτρα μπορούν να παραγγελθούν από ειδικούς ή ακόμη και απλά να τα κατεβάσετε στο Διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εύκολο να προσαρμοστούν σε ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, ένα τυπικό έργο με έναν όροφο περιλαμβάνει ένα σαλόνι σε συνδυασμό με ένα υπνοδωμάτιο (8 τετρ. Μ.), Παιδικό δωμάτιο (5 τ. Μ.), Κουζίνα, μπάνιο και αίθουσα εισόδου. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να εξοπλίσετε το πάτωμα της σοφίτας, στο οποίο μπορείτε να μεταφέρετε τα υπνοδωμάτια, και λόγω του κενού χώρου, να επεκτείνετε την κουζίνα.

Στη δεύτερη θέση σε δημοτικότητα μετά από σπίτια πλαισίου είναι σπίτια από ξύλο.. Μια δομή μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτό το υλικό σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις μιας ράβδου έξι μέτρων είναι βολικές για τη συναρμολόγηση δομών 6 επί 4 μέτρα. Το ξύλινο σπίτι είναι επίσης καλό επειδή δεν χρειάζεται φινίρισμα μέσα. Η έκδοση καταγραφής έχει επίσης ελκυστικά χαρακτηριστικά, ειδικά μετά από θεραπεία με ειδικούς παράγοντες..

Τα σπίτια από μπλοκ αφρού έχουν καλές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.. Επιπλέον, κόβονται εύκολα. Το χαμηλό βάρος των μπλοκ σάς επιτρέπει να εγκαταλείψετε μια ισχυρή βάση. Ένα άλλο πλεονέκτημα του υλικού είναι το προσιτό κόστος του..

Επίσης δημοφιλείς στους σύγχρονους πελάτες είναι τα σπίτια από πάνελ SIP, αεριωμένο σκυρόδεμα και ακόμη και δοχείο μπλοκ..

Μια ιστορία

Σε ένα μικρό οικόπεδο, μια μονοκατοικία με μισό ξύλο θα φαίνεται υπέροχη. Το σχέδιο ενός τέτοιου σπιτιού περιλαμβάνει μια συμπαγή είσοδο, κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι. Κατά κανόνα, αυτό είναι αρκετό για μια οικογένεια δύο έως τριών ατόμων.. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα έργο με βεράντα ή μεγάλη βεράντα. Τέτοιες προσθήκες θα επιτρέψουν την οργάνωση ενός χώρου αναψυχής το καλοκαίρι..

Διώροφο

Μια διώροφη κατοικία 4 επί 6 μέτρα μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη επιλογή χειμερινής κατοικίας. Η έκτασή του 24 τετραγωνικών μέτρων θερμαίνεται εύκολα και αρκεί για να φιλοξενήσει όλα όσα χρειάζεστε. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει αρκετός χώρος στην τοποθεσία για τη διευθέτηση γκαράζ, κήπου ή κρεβατιών στον κήπο. Επιπλέον, είναι πολύ βολικό ότι ένα μικρό πλάνο μπορεί να χωριστεί σε 2 ορόφους.

Η καλύτερη διάταξη τέτοιων κτιρίων είναι κατάλληλη για την άνετη διαβίωση της μέσης οικογένειας.. Τα σχέδια διάταξης δείχνουν ότι τα πιο συνηθισμένα δωμάτια βρίσκονται στο κύριο επίπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο επάνω όροφος προορίζεται για υπνοδωμάτια. Έτσι, οι ζώνες ημέρας και νύχτας δεν θα επικαλύπτονται. Είναι σημαντικό η διώροφη έκδοση να έχει ένα άνετο μπάνιο, ή ακόμα καλύτερα – με δύο.

Επιλογές σχεδίασης

Το μοντέρνο στυλ ημι-ξυλείας προήλθε από τη Γερμανία και είναι καθολικό για μέτρια σπίτια οικονομικής θέσης. Στους πελάτες αρέσει ιδιαίτερα επειδή η δομή μπορεί να ανεγερθεί γρήγορα με βάση ένα ξύλινο πλαίσιο και πάνελ σάντουιτς.. Ως χωρίσματα μεταξύ των δωματίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό προφίλ μαζί με γυψοσανίδα. Το ορυκτό μαλλί θα είναι η καλύτερη μόνωση σε αυτή την περίπτωση..

Η πρόσοψη πρέπει να είναι σοβατισμένη και επενδυμένη με ξύλινες σανίδες, κατά προτίμηση με σκούρες αποχρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες εγκάρσιες ράβδοι φαίνονται πολύ εντυπωσιακές σε φόντο ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Χαρακτηριστικό του στυλ είναι οι οροφές. Όχι μόνο προστατεύουν την είσοδο στο σπίτι από τις βροχοπτώσεις, αλλά επίσης επεκτείνουν την περιοχή στον δεύτερο όροφο..

Στις μέρες μας, μπορείτε επίσης να βρείτε δομές σε στυλ ημι-ξυλείας με τεράστια πέτρινη θεμελίωση, τοίχους από τούβλα και στέγη από κεραμικά πλακίδια.. Αυτό καθιστά τα κτίρια οπτικά επιβλητικά και μεγαλοπρεπή, και επίσης ανθεκτικά ακόμη και σε πολύ σκληρά κλίματα..

Επιπλέον, το τούβλο δεν χρειάζεται να καλύπτεται πλήρως – μπορεί να συνδυαστεί με γύψο και ξύλινα στοιχεία.

Τα σπίτια στυλ σαλέ που προέρχονται από τις Ελβετικές Άλπεις εκπλήσσουν με τη μαζικότητά τους και προστατεύουν αξιόπιστα από τους ανέμους και τις βροχοπτώσεις. Αυτά τα κτίρια χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη αέτωστη στέγη, η οποία προεξέχει αρκετά αισθητά πέρα ​​από τους τοίχους για προστατευτικό σκοπό. Επίσης, το στυλ είναι αναγνωρίσιμο από τα εντυπωσιακά διαμήκη και εγκάρσια δοκάρια, τα οποία φαίνονται τόσο έξω από το κτίριο όσο και στο εσωτερικό..

Εάν το κτίριο έχει σοφίτα κάτω από τη στέγη, τότε ένα ευρύχωρο μπαλκόνι πρέπει να γειτνιάζει με αυτό. Το κάτω μέρος του σπιτιού είναι συνήθως τελειωμένο με πέτρα και το πάνω μέρος με ξύλο. Αυτό κάνει το κτίριο ακόμα πιο ζεστό. Για καλή θέα, τα ανοίγματα των παραθύρων είναι αρκετά μεγάλα..

Σε μερικές σύγχρονες εκδόσεις του σαλέ, μπορείτε να δείτε το κάτω φινίρισμα από τούβλο και σκυρόδεμα και το επάνω μέρος από προφίλ ξυλείας.. Ταυτόχρονα, η οροφή δεν είναι πάντα αέτωμα – υπάρχουν επίσης επίπεδες επιλογές. Ωστόσο, ακόμη και με τα πιο πρόσφατα υλικά και τις πρωτότυπες λύσεις σχεδιασμού, τα ελβετικά σπίτια εξακολουθούν να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και ελκυστικά. Αυτό διευκολύνεται από την απλότητα του στυλ με πολύ μικρό αριθμό διακοσμητικών στοιχείων, τη χρήση φυσικών υλικών σε μια ή την άλλη ποσότητα, αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στυλ σαλέ έχει πολλά κοινά με το εξοχικό, καθώς και με τα σπίτια οικολογικού στυλ..

Τα φινλανδικά σπίτια ταιριάζουν απόλυτα σε φυσικά τοπία και φαίνονται ξεχωριστά με φόντο ανέγγιχτα τοπία. Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν αυτό το στυλ από τις ογκομετρικές δομές πλαισίου και τις στέγες με μια αιχμηρή κορυφή. Οι εξοχικές κατοικίες φινλανδικού στιλ δίνουν επίσης ένα απλό σχήμα που φαίνεται άψογο. Η σύγχρονη κατασκευή τέτοιων σπιτιών περιλαμβάνει τη χρήση όχι μόνο ξύλου, αλλά και τούβλων και αεριωμένου σκυροδέματος. Ένα ειδικό χρώμα δημιουργείται με σανίδα για να μιμηθεί τη μαζική ξυλεία.

Η φινλανδική αρχιτεκτονική έχει μια στήλη. Οι πυλώνες ή οι σωροί συνδυάζονται σε μια δομή που διευκολύνει την αντιμετώπισή της αν το ανάγλυφο του χώρου έχει παρατυπίες. Έτσι, εάν υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά, τότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για την ισοπέδωση της βάσης του εδάφους πριν βάλετε το θεμέλιο..

Σας επιτρέπει επίσης να μην βλάψετε το φυσικό τοπίο..

Στα φινλανδικά σπίτια, μπορείτε πάντα να δείτε έναν αρμονικό συνδυασμό πέτρας και ξύλου.. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση της πρόσοψης ή τη χρήση στο εσωτερικό. Τα μικρά σπίτια φαίνονται πολύ εντυπωσιακά αν υπάρχουν τεράστιοι ογκόλιθοι ή πέτρινα τετράγωνα δίπλα τους, τοποθετημένοι με χαοτικό τρόπο. Πολύ συχνά, τα σπίτια συμπληρώνονται με ένα υπαίθριο τζάκι, το οποίο είναι χαρακτηριστικό του φινλανδικού στιλ. Είναι προσαρτημένο όχι μακριά από την κύρια είσοδο, ενώ η καμινάδα είναι πολύ ψηλή, σαν να πηγαίνει στον ουρανό και η εστία είναι προσανατολισμένη προς το δρόμο.

Ένα υπαίθριο τζάκι είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του φινλανδικού στιλ. Βρίσκεται εξ ολοκλήρου έξω από το σπίτι και είναι πολύ συχνά προσαρτημένο στο πλάι της κύριας εισόδου. Συνήθως συλλέγεται από φυσικές πέτρες. Η καμινάδα του τζακιού απλώνεται προς τα πάνω, πηγαίνει στον ουρανό και η εστία προσανατολίζεται προς το δρόμο.

Παραδείγματα έργων

Τα επιτυχημένα σχέδια σπιτιών 4×6 μέτρα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά. Για παράδειγμα, επιπλέον μέτρα μπορούν να χαράσσονται συνδέοντας το δωμάτιο επισκεπτών με την κουζίνα ή κάνοντας τη σκάλα στο πατάρι όσο το δυνατόν μικρότερη. Στο επάνω επίπεδο, είναι λογικό να οργανωθούν μερικά μικρά υπνοδωμάτια που δεν θα περπατούν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επιλογές εμφάνισης για σπίτια στα οποία το θεμέλιο αντικαθίσταται από σωρούς.

Μια εξαιρετική λύση είναι τα έργα μικρών σπιτιών, συμπληρωμένα με μπαλκόνι και βεράντα ταυτόχρονα. Έτσι, διευρύνουν τον χώρο διαβίωσης, μεταφέροντας μέρος του έξω. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο στη ζεστή εποχή, όταν η βεράντα μπορεί να μετατραπεί σε τραπεζαρία στον καθαρό αέρα..