Πλακάκια μαύρου δαπέδου στην εσωτερική διακόσμηση

Για πολύ καιρό, οι καταναλωτές αγνοούσαν το μαύρο, προτιμώντας τις ανοιχτές αποχρώσεις. Λόγω της φαινομενικής σκοτεινιάς, αυτό το χρώμα χρησιμοποιήθηκε πολύ περιορισμένα στο εσωτερικό σχέδιο και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με φινίρισμα “άνθρακα” θεωρήθηκαν πρωτότυπα. Ωστόσο, οι σύγχρονες τάσεις προτείνουν να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα ως τρόπο για να δημιουργήσετε μια έκφραση του εσωτερικού περιβάλλοντος, να τονίσετε τον λακωνισμό και τη σαφήνεια των σχεδίων, καθώς και να δείξετε το ιλιγγιώδες βάθος του εσωτερικού. Ας εξοικειωθούμε με τους κανόνες χρήσης μαύρων πλακιδίων δαπέδου στο σχεδιασμό.

Ιδιαιτερότητες

Τα μαύρα πλακάκια δαπέδου παράγονται σε μεγάλη γκάμα. Η υφή της επιφάνειας είναι ματ και γυαλιστερή. Τα ματ μαύρα δάπεδα δεν παρέχουν έντονη αντίθεση φωτός στο περιβάλλον. Μάλλον, μια τέτοια επιφάνεια μοιάζει με τους ευγενείς τόνους ενός πολύτιμου ξύλου (έβενο, wenge ή βελανιδιά). Αυτός ο όροφος ταιριάζει καλά με τον κλασικό εσωτερικό σχεδιασμό και είναι κατάλληλος για τη δημιουργία αφρικανικών κινήτρων..

Μια πιο αποτελεσματική και κομψή επιλογή είναι τα γυαλιστερά κεραμικά πλακίδια. Η γυαλάδα της επιφάνειας τονίζει σκόπιμα την αντίθεση του εσωτερικού. Δίνει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και λάμψη. Αυτός ο τύπος κεραμικού χρησιμοποιείται σε μοντέρνους τεχνολογικούς εσωτερικούς χώρους σε μινιμαλιστικό στιλ και σε φινίρισμα κομψής τέχνης..

Εάν το εσωτερικό πρέπει να προσθέσει αξιοπιστία και στιβαρότητα, μην φοβάστε το μαύρο. Προωθεί τη συγκέντρωση, μια σοβαρή στάση και αποτελεσματικότητα, ταυτόχρονα, προσελκύοντας με το ασυνήθιστο και το βάθος του.

Το μαύρο συνδυάζεται τέλεια με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, τόσο ήρεμο όσο και φωτεινό. Αυτό διευκολύνει την επιλογή υλικών για το σχεδιασμό τοίχων, επίπλων και αξεσουάρ..

Ωστόσο, αυτό το χρώμα απαιτεί μεγάλους χώρους, καθώς μειώνει οπτικά το μέγεθος του δωματίου από τη φύση του. Μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια ή αίθουσες μπορείτε να νιώσετε όλη τη λαμπρότητα αυτού του βασιλικού χρώματος. Η παρουσία φωτεινού φωτισμού παίζει επίσης μεγάλο ρόλο εδώ, καθώς το μαύρο απορροφά το φως. Σε σκιασμένους εσωτερικούς χώρους, θα “συντρίψει” με την κατήφεια του.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αφθονία των σκούρων αποχρώσεων μπορεί να έχει καταθλιπτική επίδραση στην ψυχή.. Μην διακοσμείτε δωμάτια για παιδιά ή ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας με τέτοια πλακάκια.. Είναι προτιμότερο να επιλέγουν πιο αισιόδοξα χρώματα. Το μαύρο είναι μια μάλλον συγκλονιστική επιλογή για εσωτερική διακόσμηση. Είναι πιο κατάλληλο για το δωμάτιο ενός μοντέρνου νεαρού άνδρα, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και ασυνήθιστου εσωτερικού ενός σαλονιού ή ενός δωματίου για επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις..

Τέλος, η πρακτικότητα των γυαλιστερών πλακιδίων δαπέδου μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Μια μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια απαιτεί περισσότερη συντήρηση από μια ελαφριά. Οι λεκέδες και οι γρατζουνιές σε αυτό είναι πιο αισθητές από ό, τι σε ουδέτερο φόντο.

Εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα και δεν καθαρίζεται τακτικά, αυτό το δάπεδο μπορεί γρήγορα να γίνει ακατάστατο. Εάν δεν είστε έτοιμοι να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο τρίψιμο των δαπέδων, καλύτερα να εγκαταλείψετε αυτήν την ιδέα..

Συνδυασμοί και στυλ

Οποιαδήποτε σχέση χρώματος βασίζεται σε έναν συνδυασμό με αντίθεση ή απόχρωση. Οι αντιθέσεις χρησιμοποιούνται συχνότερα με μαύρα πλακάκια δαπέδου. Εάν ολόκληρο το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με μονόχρωμα κεραμικά, τότε οι τοίχοι και τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα θα εξουδετερώσουν τη ζοφερή ατμόσφαιρα και θα προσθέσουν φρεσκάδα στο εσωτερικό. Το κλασικό είναι ο συνδυασμός μαύρων πλακιδίων και λευκών τοίχων ή η εναλλαγή αυτών των δύο χρωμάτων στη διακόσμηση. Εν, οποιοδήποτε μικρό χρώμα προφοράς θα κυριαρχήσει στο δωμάτιο.

Με έλλειψη φωτός, η φωτεινότητα μπορεί να προσθέσει κίτρινο τόνο. Θα απαλύνει ελαφρώς την αντίθεση της εσωτερικής διακόσμησης και θα γίνει απομίμηση ηλεκτρικού φωτός..

Η αλληλεπίδραση άνθρακα και μοβ χρώματα θα γίνει πιο έντονη και ακόμη πιο δραματική. Και τα δύο χρώματα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο συναισθηματικό υπόβαθρο ενός ατόμου και σε ένωση θα γίνουν στοιχεία γοτθικής πολυτέλειας.

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια με τις μπλε μονάδες κουζίνας και τις λεπτομέρειες χρωμίου δημιουργούν ένα φανταστικό εξωγήινο σκηνικό.

Ένα φινίρισμα συνονθύλευμα θα απαλύνει τη σκληρότητα ενός σκοτεινού δαπέδου και θα του δώσει μια αίσθηση εμπνευσμένη από τη χώρα. Ένα τέτοιο εσωτερικό δεν φέρει ψυχολογικό φορτίο, είναι αρκετά δημοκρατικό..

Ασυναγώνιστος σε πολυτέλεια, ο συνδυασμός χρυσού και μαύρου πλακιδίου δαπέδου είναι ιδανικός για τη δημιουργία ανατολίτικων, βασιλικών εσωτερικών χώρων..

Τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και σε αποχρώσεις. Ο συνδυασμός ενός μαύρου δαπέδου με γκρι ή μαύρους τοίχους δεν χρησιμοποιείται συχνά. Αυτά τα δωμάτια φαίνονται πολύ ζοφερά. Αυτοί οι συνδυασμοί είναι κατάλληλοι μόνο για πολύ μεγάλα πρωτότυπα, γιατί μετά από λίγο θα θέλετε να προσθέσετε χρώματα στο μαύρο δωμάτιο. αλλά με τη σωστή επιλογή επίπλων, ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να γίνει μια αποτελεσματική στιλιστική λύση.

Βασιλική διακόσμηση με πράσινο μαλαχίτη, χρυσές λεπτομέρειες, κρυστάλλινους πολυελαίους σε βυθίζει στην ατμόσφαιρα των παλατιών της εποχής του μπαρόκ και του κλασικισμού. Το μαύρο φινίρισμα του δαπέδου με έντονα ροζ στοιχεία διακόσμησης φαίνεται πρωτότυπο. Ένα τέτοιο περιβάλλον θα προσελκύσει καλλιτεχνικές φύσεις..

Επιλογή υφής πλακιδίων

Τα κεραμικά πλακίδια του ίδιου χρώματος μπορούν να καλύψουν πλήρως ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου. Σε αυτή την περίπτωση, οι ραφές κλείνουν με αρμόστοκο του ίδιου τόνου. Το αποτέλεσμα είναι ένα απρόσκοπτο μονόχρωμο ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Για να δοθεί σαφήνεια, οι ραφές μπορούν να επισκευαστούν με ένα υλικό αντίθεσης, καθιστώντας τα τετράγωνα του κεραμιδιού σαφή, ένα τέτοιο κλουβί θα γίνει ένα είδος μοτίβου.

Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση υλικού με υφή. Τα κεραμίδια με σχέδια μπορούν εύκολα να απαλλαγούν από τη μονοτονία. Μπορεί να είναι και λουλουδάτο και γεωμετρικό. Πλακάκια με διαμήκη εναλλαγή γυαλιστερών και ματ μαύρων λωρίδων, τοποθετημένα κατά μήκος της στενής πλευράς του δωματίου, θα επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο.

Παραδοσιακά, η εναλλαγή ασπρόμαυρων πλακιδίων σε μοτίβο σκακιέρας. Εάν εφαρμόσετε την ιδέα ενός ακανόνιστου τετραγώνου, θα έχετε έναν πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό. Αυτό το μοτίβο προσομοιώνει χώρο..

Η υφή της επιφάνειας των πλακιδίων μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να μοιάζει με φυσικό ξύλο. Μια όμορφη ξυλώδης υφή μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με διαφορετικές σκούρες αποχρώσεις στο πάτωμα. Πλακάκια με μαύρο μαρμάρινο αποτέλεσμα με λευκές φλέβες θα κοσμούν το πιο εκλεπτυσμένο εσωτερικό.

Τα μαύρα κεραμικά πλακάκια δαπέδου μπορούν να διακοσμηθούν με μοτίβο ή στολίδι με τη μορφή πίνακα. Ταυτόχρονα, το εφέ “πίεσης” εξαφανίζεται και η μαγευτική ομορφιά του σχεδίου προσελκύει την προσοχή και συμβάλλει στη χωροθέτηση του χώρου..

Εφαρμογή σε διαφορετικά δωμάτια

Είναι παραδοσιακό να χρησιμοποιείτε πλακάκια από μαύρο κεραμικό δάπεδο στα μπάνια. Για μικρά δωμάτια, επιλέγονται κεραμικά μικρού μεγέθους ή γίνεται αντίθεση με αντίθεση. Τα μεγάλα πλακάκια μπορούν να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται ακόμα πιο μικρό.

Το μαύρο απαιτεί καλό φωτισμό. Διαφορετικά, σε ένα ημι-σκοτεινό μπάνιο, οι πρωινές διαδικασίες μπορεί να φαίνονται πολύ μελαγχολικές. Για φινίρισμα, επιλέξτε μια γυαλιστερή υφή. Η ανακλαστική του επιφάνεια προσθέτει φως στο δωμάτιο. Στους τοίχους, μπορείτε να επαναλάβετε το μαύρο μοτίβο με τη μορφή μιας πλευράς, διακοσμημένο με σκούρα πλακάκια τοίχου ή χρησιμοποιώντας ένα μαύρο μοτίβο.

Ένα σκοτεινό πάτωμα στενεύει οπτικά το χώρο, οπότε πλακάκια διαφορετικού χρώματος προστίθενται συχνά στη διακόσμηση, τοποθετώντας το με τη μορφή ενός στολίδι ή σε ένα μοτίβο σκακιέρας. Οι τοίχοι μπορούν να επενδυθούν με μαύρα λαμπερά ψηφιδωτά, προσθέτοντας χρυσές πολυτελείς λάμπες και φαγιάν με χρυσές λεπτομέρειες στο σχέδιο.

Για την κουζίνα, τα μαύρα πλακάκια χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, αλλά για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με στυλ μινιμαλισμού, υψηλής τεχνολογίας και τεχνολογίας, θα είναι κατάλληλο. Χρησιμοποιούνται τόσο για την ένωση πλακιδίων με λευκό ή χρωματιστό ενέματα, όσο και για τη δημιουργία μιας μονόχρωμης επίστρωσης.

Οι ασημένιες ή λευκές συσκευές κουζίνας και τα γυαλισμένα έπιπλα του ίδιου χρώματος φαίνονται καλά σε μαύρο φόντο.. Εάν τόσο το πάτωμα όσο και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με μαύρα πλακάκια, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας με γυάλινες πόρτες..

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μπαρόκ περιβάλλον, το χρυσό φινίρισμα με περίτεχνα χερούλια στο σετ κουζίνας και τις συσκευές θα είναι μια πολυτελής προσθήκη..

Το σαλόνι, διακοσμημένο με μαύρα πλακάκια δαπέδου, θα δώσει στο εσωτερικό μια ορισμένη κατάσταση. Εδώ το πάτωμα μπορεί να έχει ένα συμπαγές γυαλιστερό φινίρισμα, ένα σχέδιο “σκακιέρας” και την παρουσία ενός μεγάλου στολιδιού.. Η κύρια προϋπόθεση είναι μια μεγάλη περιοχή του δωματίου. Μόνο τότε το δάπεδο θα φαίνεται εντυπωσιακό και μοντέρνο..

Μην χρησιμοποιείτε διακόσμηση με πολλά μοτίβα ή πολύχρωμα πλακάκια, αυτό θα σπάσει το χώρο. Εδώ, είναι καλύτερο να τελειώσετε το πάτωμα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο με τη μορφή περιγράμματος ή κεντρικής σύνθεσης. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν συλλογές από πλακάκια δαπέδου με διαφορετικές επιλογές μοτίβων για να δημιουργήσουν ένα κομψό εσωτερικό. Μια καλή προσθήκη θα ήταν τα μαζικά επικαλυμμένα έπιπλα, καλυμμένα με δέρμα.

Γυαλισμένα πλακάκια από μαύρο φυσικό ή τεχνητό μάρμαρο θα τονίσουν τον πλούτο των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Υπάρχουν τρεις επιλογές για το συνολικό σχεδιασμό του καθιστικού. Το πρώτο είναι ένα μαύρο πάτωμα, ανοιχτόχρωμοι τοίχοι και έγχρωμα έπιπλα. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει τη χρήση μόνο μαύρου και λευκού, κίτρινου, μπλε, ροζ σε αντίθεση. Τα έπιπλα επιλέγονται εδώ σε ένα από τα χρώματα φινιρίσματος. Η τρίτη επιλογή είναι ότι όλες οι επιφάνειες έχουν τελειώσει με μαύρο χρώμα και τα έπιπλα επιλέγονται σε αντίθεση. Μπορεί επίσης να είναι μαύρο, αλλά με χρυσό ή ασημί ένθετο.

Για τα δάπεδα της κρεβατοκάμαρας, τα σκούρα κεραμικά πλακίδια χρησιμοποιούνται συχνά για να προσθέσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα πάθους. Ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο απαιτεί ένα αντίστοιχο πολυτελές περιβάλλον. Είναι καλύτερα να τελειώσετε τους τοίχους με μαύρα θραύσματα..

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να κάνετε το πάτωμα και την οροφή μαύρα. Οι τοίχοι πρέπει να είναι ελαφροί ή κορεσμένοι. Στο μακρύ υπνοδωμάτιο, οι πλατύι τοίχοι είναι βαμμένοι μαύροι και οι στενοί είναι ανοιχτοί. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο. Τα μαύρα πλακάκια δαπέδου επενδεδυμένα με φαρδιές λωρίδες που εναλλάσσονται με διαφορετικό χρώμα θα προσομοιώνουν επίσης το χώρο. Η οριζόντια κατεύθυνση θα το φέρει πιο κοντά και θα το διευρύνει, και η κάθετη κατεύθυνση θα το απομακρύνει και θα το περιορίσει.

Πλακάκια δαπέδου από έβενο ή ματ διακοσμημένα υλικά προσθέτουν μια ανατολίτικη πινελιά στο σκηνικό. Οι ζωικές εκτυπώσεις φέρνουν στοιχεία αφρικανικού στιλ στο σχέδιο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ζεστή σκιά, κοντά σε βελανιδιά. Πολλές πηγές φωτός σημείου είναι ευπρόσδεκτες. Θα δημιουργήσουν έναν αρκετά οικείο φωτισμό. Σκούρα ένθετα έπιπλα, κρυστάλλινες απλίκες, μεταλλικά κηροπήγια συμπληρώνουν το τροπικό εσωτερικό.

Στο γραφείο, το μαύρο χρώμα θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας. Για δημιουργικούς ανθρώπους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε άλλους τόνους. Τα γραφεία σχεδιάζονται σε κλασικές αναλογίες (ίσος αριθμός φωτεινών και σκούρων αποχρώσεων). Στο πάτωμα, είναι κατάλληλο ένα γεωμετρικό στολίδι ή μια συνεχής κάλυψη από υφή ή γυαλιστερά πλακάκια. Σε μεγάλα γραφεία, η χωροθέτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυάζοντας μαύρο και πλακάκια για να ταιριάζει με τους τοίχους ή τα έπιπλα. Μπορείτε επίσης να απλώσετε τα κεραμίδια σε ένα ασυνήθιστο μοτίβο..

Όμορφα παραδείγματα

Φινίρισμα βασιλικού μαρμάρου.

Ένα κλασικό μείγμα μαύρου, χρυσού και λευκού σε ένα υπερσύγχρονο γραφείο. Η σχεδίαση ενός μοτίβου στο πάτωμα και στους τοίχους προσομοιώνει τον φωτισμό.

Η απότομη χωροθέτηση σε αντίθεση χρώματος, όπου το μισό δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε γκρι κάρβουνο και το άλλο μισό σε λευκή επένδυση, είναι μια νέα λέξη στο εσωτερικό σχέδιο.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής των σωστών πλακιδίων δαπέδου, δείτε το επόμενο βίντεο..