Κεραμικά πλακίδια μεγάλου μεγέθους στο εσωτερικό

Με την έλευση των εσωτερικών στυλ, όπως σοφίτα, hi-tech, μινιμαλισμός και grunge, τα κεραμικά πλακίδια και τα πορσελάνινα μεγάλα μεγέθη κερδίζουν δημοτικότητα. Οι κατασκευαστές δαπέδων δημιουργούν ολόκληρες συλλογές αφιερωμένες σε προϊόντα μεγάλου μεγέθους.

Δουλεύοντας σε υφή, χρώμα, χαρακτηριστικά επεξεργασίας αρθρώσεων, δημιουργούνται αριστουργήματα που μπορούν να διακοσμήσουν οποιοδήποτε εσωτερικό.

Ιδιαιτερότητες

Πριν από λίγο καιρό, παχιά, μεγάλα κεραμίδια μπορούσαν να βρεθούν μόνο στη διακόσμηση βιομηχανικών χώρων, λιγότερο συχνά σε δημόσιους χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα. Ωστόσο, κατά τη διακόσμηση των διαμερισμάτων και των εξοχικών τους σπιτιών, οι άνθρωποι που υπόκεινται στις τάσεις της μόδας επιλέγουν όλο και περισσότερο εκλεκτά κεραμικά προϊόντα μεγάλου σχήματος ως καλύμματα δαπέδου..

Για να καταλάβετε γιατί εκτιμάται μια τέτοια επένδυση δαπέδου, αξίζει να φανταστείτε μια μονολιθική γυαλιστερή επιφάνεια με απομίμηση μαρμάρινων ή ματ πλακών με την ψευδαίσθηση μιας ξυλώδους υφής, που φαίνεται να τυλίγει το πάτωμα..

Έτσι, τα πλεονεκτήματα του προϊόντος:

 • εξωτερική έλξη?
 • απλοποιημένη εγκατάσταση λόγω λιγότερων τμημάτων.
 • δημιουργία μοντέρνου σχεδιασμού.
 • ευρύ φάσμα εφαρμογών: δάπεδο και τοίχοι σε σπίτι ή διαμέρισμα, επένδυση πρόσοψης, πλακόστρωση πεζοδρομίων.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν ·

 • έχει μεγάλη διάρκεια ζωής: με τα χρόνια δεν χάνει τις εξωτερικές και ωφελιμιστικές του ιδιότητες.
 • είναι πυρίμαχο υλικό που εμποδίζει την εξάπλωση της φωτιάς κατά την ανάφλεξη.
 • δεν φοβάται τις οικιακές χημικές ουσίες και τυχόν καθαριστικά, δεν τους επιτρέπει να διεισδύσουν στη βάση.
 • Τα πλακάκια είναι εύχρηστα και καθαρίζονται.
 • έχει αντιστατικές ιδιότητες: δεν προσελκύει σκόνη.
 • λόγω του πάχους του, έχει εξαιρετική ηχομόνωση.
 • το καλύτερο υλικό για φινίρισμα μπάνιων και δωματίων με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Ωστόσο, τα μεγάλα πλακίδια έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που μπορεί να φαίνονται αρνητικά:

 • υψηλή τιμή;
 • συχνά η τοποθέτηση του προϊόντος προϋποθέτει την απουσία ραφών – μια τέτοια φιλιγκράν εργασία μπορεί να γίνει μόνο από έναν πραγματικό επαγγελματία.
 • η επιλογή πλακιδίων μεγάλης μορφής σχετίζεται με το μέγεθος του δωματίου στο οποίο υποτίθεται ότι θα τοποθετηθεί.

Έτσι, η παραγωγή μεγάλων μοντέλων περιλαμβάνει τη χρήση μόνο των υψηλότερης ποιότητας και ανθεκτικών υλικών, καθώς και την οργάνωση της διαδικασίας της άμεσης επεξεργασίας τους, η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας. Τέτοιες συνθήκες επηρεάζουν άμεσα την τιμή του τελικού προϊόντος. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κεραμικά επιχρίσματα μεγάλου μεγέθους είναι επίσης μια μοντέρνα τάση στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού..

Οι παραπάνω παράγοντες μεταφράζουν αυτόματα μεγάλα πλακάκια στην κατηγορία προϊόντων πολυτελείας.. Η τιμή τέτοιων προϊόντων στα σημεία πώλησης συχνά αναφέρεται όχι για 1 τρέχον μέτρο, αλλά για 1 τεμάχιο, γεγονός που υποδηλώνει υψηλό κόστος.

Δεν πρέπει να επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο φινιρίσματος του δαπέδου ή των τοίχων για όσους σκοπεύουν να εργαστούν σε ένα μικρό δωμάτιο..

Σε ένα στενό μπάνιο ή τουαλέτα, θα πρέπει να κόψετε και να προσαρμόσετε πολύ τα πλακάκια, πράγμα που σημαίνει να χαλάσετε την αρχική του ιδέα. Δυστυχώς, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί και μια τέτοια επισκευή θα κοστίσει αρκετά δεκάρα..

Επιλογές

Οι παράμετροι πλακιδίων περιλαμβάνουν τιμές όπως το μήκος, το πλάτος και το πάχος. Και οι τρεις τιμές στο προϊόν εξαρτώνται η μία από την άλλη, καθώς η αρμονική αναλογία τους μας επιτρέπει να φτιάξουμε ένα υψηλής ποιότητας και ισχυρό προϊόν που δεν φοβάται τη μηχανική καταπόνηση..

Η επένδυση του δαπέδου είναι συνήθως παχύτερη. Ετσι, οικιακά κεραμικά πλακίδια έχουν πάχος 8-11 mm, εισαγόμενα-7-10 mm, εγχώρια και εισαγόμενα κεραμικά από πορσελάνη – 7,5-12 mm. Αυτές οι παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση συνδυασμένων επιχρισμάτων..

Προκειμένου ο σύνδεσμος μεταξύ του κεραμιδιού και του πλαστικού ή του παρκέ να είναι όμορφος και να μπορεί εύκολα να καλυφθεί με διακοσμητικό περβάζι, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το επίπεδο της βάσης κατά την τοποθέτηση δύο διαφορετικών επιστρώσεων και επίσης να λαμβάνεται λάβετε υπόψη το πάχος της κόλλας και του υποστρώματος..

Τα πλακάκια τοίχου είναι πιο λεπτά. Δεν προσφέρεται για τόσο τραχύ αποτέλεσμα όπως το δάπεδο, επιπλέον, είναι ελαφρύτερο, αφού βρίσκεται κάθετα. Συνήθως, το πάχος των εγχώριων και ξένων κατασκευαστών κυμαίνεται από 6 έως 7 mm.

Το πλάτος και το μήκος των μεγάλων πλακιδίων είναι συνήθως ως εξής: 60×120, 75×150, 25×150, 40×120, 30×120, 60×60 και 20×120 εκ. Αυτές οι παράμετροι θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς, αν και ορισμένοι κατασκευαστές ενδέχεται να περιλαμβάνουν μοναδικές, αποκλειστικές μορφές στη σειρά προϊόντων τους.

Οι λεπτότητες του στυλ

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για τη βάση στην οποία εγκαθίστανται άμεσα τα κεραμικά προϊόντα. Αυτές οι απαιτήσεις είναι κοινές για πλακάκια όλων των μεγεθών..

Για την ικανοποίησή τους, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά έργων:

 • Αφαιρέστε την υπάρχουσα παλιά διακοσμητική επίστρωση.
 • Αξιολογήστε πόσο λείοι είναι οι τοίχοι και το πάτωμα. Μπορούν να είναι: τραχύ, να έχουν κλίσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να είναι κυρτές ή κοίλες. Μπορείτε να ελέγξετε τις αποκλίσεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό επίπεδο κτιρίου, καθώς και φάρους που είναι εγκατεστημένοι στις άκρες των τοίχων..
 • Η ανομοιομορφία μπορεί να εξαλειφθεί με γύψο (εάν η διαφορά επιπέδου είναι μικρότερη από 5 cm) ή με γυψοσανίδα. Μια διαφορά επιπέδου μικρότερη από 1 cm δεν πρέπει να ισοπεδωθεί – θα κρυφτεί κάτω από ένα στρώμα κόλλας πλακιδίων και το ίδιο το κεραμίδι.
 • Εφαρμόστε ένα στρώμα αστάρι.
 • Για να προετοιμάσετε το πάτωμα, θα πρέπει να αγοράσετε μια στεγανοποίηση σε ρολό και για τους τοίχους – μια υγρή μονωτική ουσία υγρασίας. Εγκαταστήστε και εφαρμόστε ανάλογα.

Πριν προχωρήσετε απευθείας στην τοποθέτηση των πλακιδίων, θα πρέπει να καθορίσετε με σαφήνεια πώς θα βρίσκεται κάθε στοιχείο..

Τα σύγχρονα σαλόνια με κεραμικά προϊόντα προσφέρουν τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδιασμού χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή. Σύμφωνα με τις παραμέτρους του δωματίου, επιλέγεται η καλύτερη παραλλαγή του σχεδίου τοποθέτησης, η οποία ελαχιστοποιεί την ανάγκη κοπής των πλακιδίων., και το πιο σημαντικό, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα μια προσφορά που υποδεικνύει πόσα πακέτα πλακιδίων απαιτούνται και ποιο θα είναι το τελικό κόστος..

Χωρίς μια τέτοια ευκαιρία, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να βρείτε μια κατάλληλη επιλογή στυλ μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν μακρύ χάρακα κτιρίου και ένα μολύβι για να περιγράψετε τη θέση κάθε προϊόντος, λαμβάνοντας επίσης υπόψη 2-3 mm ανά ραφή.

Μην χρησιμοποιείτε την παλιά μέθοδο: ξαπλώστε από τη γωνία και κόψτε τα τελικά στοιχεία. Ειδικά στην περίπτωση πλακιδίων μεγάλου μεγέθους, αυτή η μέθοδος απλά θα καταστρέψει ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου..

Αλλά η μέθοδος τοποθέτησης, στην οποία η σύνθεση χτίζεται από το κέντρο και τα γωνιακά πλακίδια κόβονται ομοιόμορφα, είναι η βέλτιστη. Η κατανάλωση υλικού φινιρίσματος θα είναι μεγαλύτερη, αλλά στο πλαίσιο ολόκληρης της επισκευής, το ποσό της υπερπληρωμής δεν θα επιβαρύνει κανέναν.

Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου για ένα δωμάτιο στο οποίο τα πλακάκια θα καλύπτονται στο πάτωμα ή στους τοίχους, αξίζει να σκεφτείτε ποια οπτική τεχνική πρέπει να επιλεγεί και πώς να τακτοποιήσετε τα στοιχεία:

 • Πλακάκια τοίχου ορθογώνια τοποθετημένα κάθετα. Αυτή η τεχνική δεν είναι η πιο δημοφιλής, ωστόσο, οι κάθετες λωρίδες μπορούν να αυξήσουν οπτικά την αρχιτεκτονική ενός δωματίου – αυτό είναι σημαντικό σε δωμάτια με χαμηλή οροφή.
 • Πλακάκια τοίχου ορθογώνια που τοποθετούνται οριζόντια. Αυτή η μέθοδος διευρύνει το δωμάτιο, το καθιστά πιο ευρύχωρο. Αυτή η τεχνική είναι πολύ σημαντική σε μοντέρνα διαμερίσματα. Χρησιμοποιούνται ενεργά κατά τη δημιουργία εσωτερικών χώρων σε μικρά μπάνια και τουαλέτες..

 • Τετράγωνα πλακάκια δαπέδου ή τοίχου διατεταγμένα διαγώνια. Κατά την επιλογή αυτής της μεθόδου, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός είναι ο πιο ακριβός τύπος στρώσεων, καθώς πρέπει να κόψετε πολλά και η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται από τον επαγγελματισμό του πλοιάρχου. Δεν αξίζει τον εαυτό σας, χωρίς εμπειρία, να εκτελέσετε μια τέτοια εργασία..
 • Πλακάκια τοιχοποιίας. Δημιουργεί μόνο ένα οπτικό αποτέλεσμα.
 • Τοποθέτηση πλακιδίων με διακοσμητικά στοιχεία – πάνελ, περιγράμματα, “μολύβια”, “χάντρες”, “επικαλύψεις”. Όταν χρησιμοποιείτε πρόσθετα ένθετα, η πολυπλοκότητα της εργασίας που εκτελείται αυξάνεται. Καλύτερα να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία τεχνίτη.

Τα μεγάλα πλακάκια χρειάζονται μια καλή κόλλα που μπορεί να κρατήσει πολύ βάρος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με την εγκατάσταση κεραμικών επενδύσεων τοίχων. Επιλογή των απαιτούμενων προϊόντων, θα πρέπει να επιλέξετε συνθέσεις με υψηλό βαθμό πρόσφυσης (τουλάχιστον 1,5 MPa), ικανότητες στερέωσης, καθώς και, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δωματίου, ανθεκτικό στην υγρασία και ανεξάρτητο από τις διαφορές θερμοκρασίας.

Το διάλυμα πρέπει να εφαρμόζεται στην προετοιμασμένη επιφάνεια βάσης με μια ειδική οδοντωτή σπάτουλα.. Το πάχος του στρώματος πρέπει να είναι 3-6 mm. Περαιτέρω, σύμφωνα με το σχήμα, τα πλακάκια είναι στρωμένα. Για να ρυθμίσετε το επίπεδο του κεραμιδιού, υπάρχουν 20 λεπτά μέχρι να κολλήσει η κόλλα..

Το τελικό μείγμα θεωρείται λειτουργικό όχι περισσότερο από 2 ώρες., μετά από αυτό, στεγνώνει και, ως αποτέλεσμα, η απώλεια των απαραίτητων ιδιοτήτων. Διάρκεια πλήρους ξήρανσης της κόλλας – 5-6 ημέρες.

Εάν το προϊόν υποθέτει την παρουσία ραφών, τότε πρέπει να διακοσμηθούν με ειδικό ενέματα. Πωλείται σε διαφορετικά χρώματα, τα οποία επιλέγονται είτε για να ταιριάζουν με τη βασική στρώση, είτε, αντιστρόφως, σε αντίθεση χρώματος..

Θα μάθετε για τις δυνατότητες τοποθέτησης μεγάλων πλακιδίων από το παρακάτω βίντεο..

Όμορφες ιδέες στο εσωτερικό

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά πλακάκια μεγάλων μεγεθών φαίνονται στο σχέδιο, κατασκευασμένα με απομίμηση μαρμάρου. Ένας απρόσκοπτος μονόλιθος σκούρου χρώματος, σχεδιασμένος με την ίδια τεχνολογία, θα πρέπει να επιλέγεται σε ευρύχωρα δωμάτια με πολύ φως..

Τα ελαφριά πλακάκια φαίνονται επίσημα και χωρίς βάρος. Η γυαλιστερή γυαλιστερή επιφάνεια επεκτείνει πλεονεκτικά τον χώρο, αντανακλά το φως του ήλιου, ανανεώνει το εσωτερικό.

Για κλασικά σχέδια, μπορείτε να παραλάβετε μοντέλα μεγάλου μεγέθους με διακοσμητικά πάνελ με τη μορφή πίνακα. Παλάτι στυλ μπαρόκ, ροκοκό, αυτοκρατορία, κλασικισμός υποστηρίζονται τέλεια από τέτοιες αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα κεραμικά είναι ιδανικά για εσωτερικούς χώρους σε μινιμαλιστικό στυλ, το οποίο είναι τόσο δημοφιλές στο ανδρικό μισό. Τραχύ πορσελάνινο κεραμίδι σε ατσάλινες αποχρώσεις συνδυάζονται αρμονικά με έπιπλα από τραχύ δέρμα. Ωστόσο, το παιχνίδι σε αντίθεση είναι επίσης πολύ σχετικό, οπότε ένα μικρό αλλά πολύ απαλό λευκό χαλί μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα τέτοιο εσωτερικό..