Σχηματίζουμε σωστά την ένωση μεταξύ πλακιδίων και laminate: συστάσεις

Σχηματίζουμε σωστά την ένωση μεταξύ πλακιδίων και laminate: συστάσεις

Ένα καλά επιλεγμένο υλικό για δάπεδα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, λίγα υλικά είναι σε θέση να αποδίδουν εξίσου καλά σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Πρέπει να καταφύγουμε στο συνδυασμό πολλών τύπων. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι πλακάκια και laminate. Και εδώ προκύπτει ένα κοινό πρόβλημα – πώς να οργανώσετε σωστά τις συνδέσεις μεταξύ αυτών των δύο τύπων τελειωμάτων..

Με την πρώτη ματιά, αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά οι συστάσεις των ειδικών στον τομέα της επισκευής θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

Όπου χρησιμοποιείται βάση σύνδεσης?

Διάφορες τεχνικές συνδυασμού είναι διαδεδομένες στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Αυτό ισχύει για το συνδυασμό χρωμάτων και αποχρώσεων, υφών, υλικών.

Ο συνδυασμός πλακιδίων και laminate είναι σχετικός και αρκετά οικονομικός. Μια πιο ακριβή και κομψή επίστρωση επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιείτε σανίδες παρκέ αντί για πολυστρωματικό υλικό και τα κεραμίδια αντικαθιστούν επιτυχώς τα πιο πρακτικά κεραμικά από πορσελάνη.

Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός αυτών των υλικών μεταξύ τους είναι δυνατός, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού πλακιδίων διαφορετικού πάχους, χρώματος και υφής.

Τα ζητήματα χρώματος κατά τον συνδυασμό επενδύσεων δαπέδου επιλύονται με απλούς κανόνες σχεδίασης για συμβατότητα χρωμάτων, αλλά στην πρακτική εφαρμογή είναι συχνά απαραίτητο να “φέρετε” laminate και πλακάκια σε ένα επίπεδο.

Αυτό συμβαίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Τα υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους στα σύνορα δύο δωματίων. Για παράδειγμα, μπάνιο και διάδρομος, διάδρομος και κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπαλκόνι. Συνήθως, δύο επικαλύψεις συνδυάζονται κάτω από την πόρτα που χωρίζει τους χώρους και μπορείτε να κανονίσετε τη μετάβαση χρησιμοποιώντας μια απλή και αποτελεσματική λύση – ένα διακοσμητικό περβάζι.

 • Δημιουργείται γραμμή εξαφάνισης σε ανοιχτό χώρο, στα σύνορα λειτουργικών περιοχών σε ένα δωμάτιο. Αυτό είναι ένα επείγον πρόβλημα για μεγάλες κουζίνες, στις οποίες ο χώρος μαγειρέματος και η τραπεζαρία είναι διακοσμημένα με διαφορετικά υλικά, καθώς και για διαμερίσματα στούντιο, όπου ένας τέτοιος χωρισμός μπορεί να είναι η μόνη βολική επιλογή. Ξεχωριστά, σχεδιάζονται οι χώροι της κουζίνας, του μπάνιου, του μπαλκονιού και των ζωνών διέλευσης. Το παξιμάδι εδώ δεν είναι πλέον μια καθολική λύση, απαιτούνται πιο πολύπλοκες μέθοδοι σύνδεσης.

Ωστόσο, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε ένα τέτοιο πρακτικό φινίρισμα λόγω της περιπλοκής της διαδικασίας τοποθέτησης υλικών.. Ο συνδυασμός διαφορετικών επενδύσεων δαπέδου έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Όταν τα πλακίδια και τα πολυστρωματικά φύλλα, τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, χρησιμοποιούνται μόνο υπό τις συνθήκες που είναι πιο κατάλληλες γι ‘αυτά, η επικάλυψη στο σύνολό της θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Έτσι, είναι πολύ πρακτικό να διακοσμήσετε περιοχές με υψηλή υγρασία με πλακάκια και να τοποθετήσετε το laminate σε πιο ξηρές περιοχές.
 • Το κεραμίδι διαρκεί περισσότερο σε μέρη με μεγάλη κίνηση και μηχανική καταπόνηση και το laminate φαίνεται πιο άνετο και διακοσμητικό. Συνδυάζοντας αυτά τα υλικά σε ζώνες διέλευσης, μπορείτε να πάρετε μια αξιόπιστη και όμορφη επίστρωση.
 • Το φινίρισμα του δαπέδου φαίνεται πιο φρέσκο ​​και πιο πρωτότυπο.

 • Τα κεραμίδια, και ακόμη περισσότερο τα πορσελάνινα αντικείμενα, είναι ακριβά. Η διακόσμηση ενός ολόκληρου δωματίου μόνο με αυτά τα υλικά είναι πολύ πιο ακριβή από το συνδυασμό τους με laminate.
 • Εάν είναι απαραίτητο να κάνετε ένα ζεστό δάπεδο στο σπίτι, μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνο κάτω από τα πλακάκια για να εξοικονομήσετε χρήματα ή να επιλέξετε ένα laminate με τις κατάλληλες ενδείξεις που μπορούν να τοποθετηθούν στο σύστημα θέρμανσης και να μονώσετε ολόκληρο το δωμάτιο.
 • Το μοτίβο, το ανάγλυφο και το χρωματικό μοτίβο που δημιουργούνται από δύο υλικά διευρύνουν οπτικά το χώρο σε μικρά δωμάτια.

Μέθοδοι σύνδεσης και υλικά

Εάν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε διαφορετικά καλύμματα δαπέδου, προκύπτουν δύο φυσικά ερωτήματα: πώς να το κάνετε και ποια υλικά να χρησιμοποιήσετε για αυτό. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μια ποικιλία λύσεων.

Προφίλ σύνδεσης

Με τη βοήθειά του, δημιουργείται μια προσεγμένη και τεχνολογική βάση σύνδεσης στα σύνορα των χώρων κάτω από το φύλλο της πόρτας.. Τα προφίλ είναι των ακόλουθων τύπων:

 • Μεταλλικό (αλουμίνιο, ατσάλι, ορείχαλκος). Μερικά από αυτά διακρίνονται από την ευελιξία και την ευκαμψία τους στην εργασία και την ικανότητα να παίρνουν καμπύλο σχήμα.

Το κόστος ενός τέτοιου προφίλ είναι χαμηλό και τα χαρακτηριστικά απόδοσης είναι από τα καλύτερα.

 • Ξύλο. Ένα τέτοιο προϊόν ταιριάζει οργανικά όπου χρησιμοποιήθηκε ένα πολυστρωματικό υλικό με μοτίβο που μιμείται φυσικό ξύλο. Ο συνδυασμός φαίνεται όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος αν σηκώσετε ένα ξύλινο περβάζι για να ταιριάζει με τα φύλλα του laminate. Αλλά τα ξύλινα προφίλ έχουν τα μειονεκτήματά τους. Είναι ακριβά, φοβούνται την υγρασία και απαιτούν συνεχή συντήρηση (λείανση, βερνίκωμα).

 • Πλαστική ύλη. Είναι ένα φθηνό και εύκαμπτο προφίλ που είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να λυγίσει, αλλά έχει τη χαμηλότερη αντοχή στη φθορά μεταξύ άλλων προφίλ και χάνει γρήγορα την εμφανίσιμη εμφάνισή του. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε λευκό πλαστικό. Γίνεται θολό και απορροφά τη βρωμιά.

Καλούπια από πολυστρωματικό MDF

Είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση για το προφίλ ξυλείας. Τα καλούπια φαίνονται υπέροχα, είναι εύκολο να εγκατασταθούν, αλλά έχουν χαμηλό δείκτη αντοχής σε μηχανικές βλάβες και φοβούνται πολύ την υγρασία.

Υγρός φελλός

Αυτός ο σύνδεσμος είναι μια τεχνογνωσία στην οικοδομική επιχείρηση. Είναι ένας συνδυασμός λεπτών τσιπς φελλού και ενός συγκολλητικού στοιχείου συγκόλλησης. Σε σχετικά χαμηλή τιμή και βολική μορφή χρήσης ο υγρός φελλός έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού και απουσία τοξικών ουσιών στη σύνθεση.
 • Αντοχή σε μηχανικές βλάβες.
 • Ακριβής πλήρωση κενών και αρμών.

 • Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης.
 • Δεν φοβάται την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ατμοσφαιρικές αλλαγές.
 • Δεν παραμορφώνεται, δεν σπάει.
 • Μπορεί να καλύψει κενά οποιουδήποτε μήκους και πλάτους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό μην αφήσετε υγρό φελλό να πέσει στο πάτωμα, καθώς είναι δύσκολο να καθαριστεί. Η μέθοδος σχεδιασμού των αρμών (κατώφλι ή τοποθέτηση άκρων) εξαρτάται από τον συνδυασμό που χρησιμοποιήθηκε.

Χρησιμοποιώντας το παξιμάδι

Τα κομμάτια χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή είναι η γειτνίαση του laminate με τα πλακάκια στα σύνορα των δωματίων και ο σχεδιασμός ευθειών ραφών, και δεύτερον, η σύνδεση αυτών των θέσεων στο πάτωμα όπου δεν ήταν δυνατό να τοποθετηθούν το laminate και τα πλακάκια στο ίδιο επίπεδο.

Σε αυτή την περίπτωση, μια εναλλακτική λύση στο κατώφλι μπορεί να είναι ένα κράσπεδο ή ένα μεταβατικό προφίλ PVC..

Πλεονεκτήματα χρήσης ορίου:

 • Επίπεδα διαφορών ύψους μεταξύ δύο επιχρισμάτων.
 • Προστατεύει τη διασταύρωση πλαστικού και πλακιδίων από τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς.
 • Βοηθά στη δημιουργία αεροστεγανότητας σε χώρους όπως κουζίνες και μπάνια λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρακτικά κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.
 • Διαθέτει αρκετές βολικές μεθόδους τοποθέτησης.
 • Εύκολο στη συναρμολόγηση.
 • Πολλοί τύποι είναι οικονομικοί σε τιμή.
 • Ακόμα και ένα μεγάλο κενό μεταξύ των επιχρισμάτων μπορεί να κλείσει.
 • Η διάρκεια ζωής του κατωφλίου είναι ίση με τη διάρκεια ζωής των επιχρισμάτων.

Μειονεκτήματα των κατωφλιών πισινό:

 • Ακόμη και το πιο δυσδιάκριτο κατώφλι θα προεξέχει ελαφρώς πάνω από το έλασμα και τα πλακάκια, γεγονός που θα καταστρέψει την ομαλή μετάβαση.
 • Η εύρεση ενός κατωφλίου που ταιριάζει με το χρώμα του πλακιδίου και του laminate είναι μια δύσκολη εργασία.
 • Οι βίδες είναι ορατές εάν το κατώφλι δεν είναι κολλημένο.
 • Δεν είναι όλα τα κατώτατα όρια φθηνά. Εάν το μεταβατικό μέρος είναι μεγαλύτερο από ένα μέτρο, τα υλικά και η εγκατάσταση μπορούν να εμφανιστούν σε ένα στρογγυλό άθροισμα.
 • Η σύνδεση δεν είναι πλήρως σφραγισμένη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης με κατώφλι είναι η μεγάλη ποικιλία ειδών. Αυτό καθιστά τα περβάζια έναν ευέλικτο τρόπο σύνδεσης laminate και κεραμιδιών.. Τύποι κατωφλίων:

 • Διακοσμητικός. Πρόκειται για προϊόντα αλουμινίου ή πλαστικού που κλείνουν τα κενά και δημιουργούν μια ομαλή μετάβαση σε σημεία μικρών διαφορών ύψους μεταξύ του laminate και των πλακιδίων. Δεν χρειάζεται να είναι ουδέτερα ή αόρατα στο χρώμα. Συχνά χρησιμοποιούνται ασημένιες και χρυσές αποχρώσεις μετάλλων. Μπορεί να είναι ανοιχτό (τα σημεία προσάρτησης είναι ορατά) και κρυφά (τα στοιχεία συνημμένων δεν είναι ορατά).

 • Εύκαμπτος. Είναι ένα μαλακό πλαστικό ή μεταλλικό προφίλ που είναι εγκατεστημένο στα όρια δύο υλικών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Υποθέτει ότι καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο κενό μεταξύ των καταστρωμάτων.

Μπορεί να τοποθετηθεί από πάνω, τότε ο σύνδεσμος δεν θα είναι ομαλός ή θα τοποθετηθεί απευθείας μεταξύ του κεραμιδιού και του φύλλου, τότε ο σύνδεσμος αποδεικνύεται απόλυτα ομαλός.

 • Το πλαστικό προφίλ στερεώνεται στο αυλάκι όταν και τα δύο υλικά είναι τοποθετημένα στο πάτωμα. Το μεταλλικό προφίλ έχει στοιχεία στερέωσης ειδικής δομής, επομένως τοποθετείται μετά την επένδυση ενός υλικού και πριν από την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του δεύτερου.

 • Σε σχήμα κουτιού. Αυτό είναι το κατώφλι κατά τη μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Είναι απαραίτητο σε μέρη όπου οι διαφορές ύψους είναι έως 20 χιλιοστά, και εκτός από την αισθητική λειτουργία, έχει επίσης μια πρακτική – βελτιώνει τη μόνωση θορύβου και τη θερμομόνωση στο δωμάτιο. Μπορεί να είναι μέρος ενός πλαισίου πόρτας.

Ένα τέτοιο κατώφλι είναι ενοχλητικό μόνο για ένα πράγμα – το ύψος του, κατά μέσο όρο, είναι 3 cm και είναι εύκολο να σκοντάψετε σε αυτό..

 • Σε σχήμα Τ. Αυστηρά μιλώντας, αυτό είναι ένα είδος προφίλ από μασίφ ξύλο ή PVC. Αυτή είναι μια όμορφη λωρίδα που ταιριάζει στις αυλακώσεις για να δημιουργήσει ευθείες ραφές. Τα κατώφλια σε σχήμα Τ είναι βολικά, αλλά μια τέτοια ευχαρίστηση κοστίζει από 600 ρούβλια ανά τρέχον μέτρο.

 • Ενιαίου επιπέδου. Τέτοια κατώφλια ονομάζονται επίσης καλούπια. Είναι σχεδιασμένα για να ενώνουν ομοιόμορφες επιφάνειες.

 • Ομιλητής. Κατάλληλο για εγκατάσταση σε πόρτες όπου δεν υπάρχουν πόρτες. Μπορεί να είναι αιχμηρό ή στρογγυλεμένο.

 • Παροδικός. Το πιο ποικίλο και πολύπλοκο, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην εγκατάσταση, το είδος των κατωφλιών. Είναι απαραίτητο για την ισοπέδωση καταστρώματος πολλαπλών επιπέδων. Με τη βοήθεια στρογγυλών κατωφλιών, τα καλύμματα συνδέονται σε ύψος έως 20 mm και απαιτούνται κατώφλια σύνθετων γεωμετρικών σχημάτων για τη διακόσμηση των ορίων λειτουργικών ζωνών στο δωμάτιο.

Εάν η διαφορά μεταξύ των καταστρωμάτων υπερβαίνει τα 5 cm και η βάση δεν μπορεί να ισοπεδωθεί, χτίζεται ένα βάθρο στη διασταύρωση του κεραμιδιού και του laminate.

Υλικά και εργαλεία

Το απαιτούμενο σετ εργασίας εξαρτάται από τα υλικά που επιλέγονται και πώς θα τοποθετηθεί το παξιμάδι. Τόσο οι βίδες με αυτοκόλλητο όσο και οι κόλλες υψηλής ποιότητας είναι κατάλληλες για ξύλινα και πλαστικά κατώφλια.

Τα μεταλλικά προφίλ τοποθετούνται αποκλειστικά με ειδικούς συνδετήρες που παρέχονται στη δομή ή χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Αλλά το προφίλ και ο συγκρατητήρας δεν αρκούν για να εκτελέσουν εργασίες εγκατάστασης για την ένωση πλακιδίων και πολυστρωματικού υλικού. Το πλήρες κιτ περιλαμβάνει τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Αξεσουάρ σχεδίασης (μολύβι, χάρακα ή μεζούρα) για την ισοπέδωση των άκρων του δαπέδου.
 • Ένα ηλεκτρικό παζλ ή μύλος με δίσκο ή λεπίδα κοπής που έχει επίστρωση διαμαντιού (προστατεύει το κεραμίδι από τσιπς).
 • Ένα σύνολο πείρων και βιδών με αυτοκόλλητο (τουλάχιστον ένας για κάθε 10 cm) για τη στερέωση των περβάζων.

 • Κατσαβίδι ή τρυπάνι με εναλλάξιμα ακροφύσια για βίδωμα αυτοκόλλητων βιδών.
 • Κατσαβίδι Phillips για να ταιριάζει με το νήμα στο σταθεροποιητή.
 • Λαστιχένιο σφυρί. Το κανονικό δεν θα λειτουργήσει – μπορεί να βλάψει σοβαρά την εμφάνιση του δαπέδου.
 • Για ευθείες συνδέσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό ή κόλλα αντί για βίδες..

Πώς να συνδέσετε σωστά?

Ο συνδυασμός δύο τύπων δαπέδων με ένα περβάζι πραγματοποιείται με διαφορετικούς τρόπους.

Η πιο απλή λύση είναι χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο κατώφλι. Το μόνο που χρειάζεται για να το εγκαταστήσετε στο αυλάκι μεταξύ των δύο δαπέδων είναι να ξεκολλήσετε την προστατευτική μεμβράνη, να τοποθετήσετε ομοιόμορφα την ακίδα του παξιμαδιού στο διάκενο και να το στερεώσετε καλά.

Εάν το καλούπι είναι απλώς μια επίπεδη λωρίδα, πρέπει να κάνετε σημάδια έτσι ώστε να κολλά ομοιόμορφα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να στερεώσετε το καλούπι στη διασταύρωση του πλακιδίου και του laminate, να ευθυγραμμίσετε έτσι ώστε το κενό να βρίσκεται στη μέση κάτω από αυτό, να σημειώσετε την άκρη με ένα μολύβι ή ταινία κάλυψης, να αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη από το χύτευση και τοποθέτησή του στον σύνδεσμο σύμφωνα με τη σήμανση.

Αυτή η επιλογή για κάλυψη της σύνδεσης δύο καταστρωμάτων είναι κατάλληλη εάν πρόκειται για ευθεία ραφή ή πόρτα χωρίς διαφορές ύψους μεταξύ των καταστρωμάτων..

Εάν ο σύνδεσμος έχει σχήμα (κυματιστό) και το ύψος της μιας επίστρωσης είναι ελαφρώς υψηλότερο από το άλλο, χρησιμοποιούνται εύκαμπτα συνδετικά στοιχεία από αλουμίνιο και πλαστικό.

Η εγκατάσταση ενός πλαστικού προφίλ πραγματοποιείται βήμα προς βήμα:

 • Τελειώνοντας το πάτωμα με πλακάκια (κεραμικά από πορσελάνη) και laminate με τέτοιο τρόπο ώστε το κενό μεταξύ των επιστρώσεων να επιτρέπει την εγκατάσταση του προφίλ στερέωσης. Συν 5 χιλιοστά ανά “κενό θερμοκρασίας” – το πλάτος του προφίλ αλλάζει με την αλλαγή θερμοκρασίας και η εγκατάσταση πραγματοποιείται με θερμαινόμενο προφίλ.
 • Τρύπες στον αρμό διαστολής. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκ των προτέρων. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτούμε πώς θα εξοπλιστεί το ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε αυτό το μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση βιδών και πείρων μπορεί να είναι επικίνδυνη, είναι καλύτερο να επιλέξετε υγρά καρφιά ή στεγανωτικά..

 • Μετρήσεις του απαιτούμενου μήκους του παξιμαδιού. Για μέγιστη ακρίβεια, είναι σκόπιμο να το λυγίσετε χειροκίνητα κατά μήκος της γραμμής άρθρωσης, καθώς η προσαρμογή του μεγέθους ενός πολύ κοντού παξιμαδιού είναι πολύ πιο δύσκολη από το να κόψετε την περίσσεια από ένα μακρύ..
 • Διαμόρφωση του προφίλ σε κατάλληλο μήκος χρησιμοποιώντας παζλ ή κοφτερό κόφτη.

 • Σύνδεση με βίδες ή αυτοκόλλητες βίδες του προφίλ στερέωσης και της βάσης.
 • Μούσκεμα στο διακοσμητικό προφίλ. Προκειμένου το προϊόν να πάρει εύκολα το επιθυμητό σχήμα της άρθρωσης, προ-εμποτίζεται για ένα τέταρτο της ώρας σε ζεστό νερό (έως 70 μοίρες). Το θερμαινόμενο διακοσμητικό μέρος εισάγεται στο τμήμα στερέωσης μέχρι να κάνει κλικ..

Η τοποθέτηση ενός προφίλ με βάση το μέταλλο, είτε είναι αλουμίνιο, ορείχαλκος ή οποιοδήποτε άλλο, είναι κάπως διαφορετική από το PVC:

 • Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να υπολογίσετε το πάχος του δαπέδου, συμπεριλαμβανομένου του στρώματος ισοπέδωσης (υπόστρωμα), της κόλλας, του πάχους των πλακιδίων και των φύλλων από πολυστρωματικό υλικό. Ως αποτέλεσμα, τα δύο καταστρώματα θα πρέπει να ταιριάζουν. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση όταν το κατώφλι διαχωρισμού είναι κατασκευασμένο από μέταλλο..

 • Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του δαπέδου με τα πλακάκια, καθώς “πιέζουν” τη μία άκρη του προφίλ και το στερεώνουν με ασφάλεια. Το ίδιο το προφίλ είναι εξοπλισμένο με μεταλλικά “πόδια” που είναι προσαρτημένα στο πάτωμα, επομένως η τοποθέτησή του πρέπει να πραγματοποιείται αμέσως μετά ή παράλληλα με το κεραμίδι.
 • Αφού τοποθετηθεί το κεραμίδι, είναι απαραίτητο να λυγίσετε χειροκίνητα το προφίλ έτσι ώστε να ακολουθεί τις στροφές της άρθρωσης. Στη συνέχεια, κόψτε το επιθυμητό κομμάτι.
 • Το laminate τοποθετείται τελευταίο. Έχοντας στρώσει ένα μέρος του καλύμματος, πρέπει να “σπρωχτεί” κάτω από το προφίλ και μόνο στη συνέχεια να τοποθετηθεί μέχρι το τέλος.

Το ξύλινο περβάζι χρησιμοποιείται συχνότερα στις πόρτες. Είναι λιγότερο εύκαμπτο και πιο ακριβό. Τοποθετείται με δύο τρόπους: ανοιχτό και κλειστό.

Για να ανοίξετε, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Μετρήστε το πλάτος της πόρτας, λαμβάνοντας υπόψη τις πλάκες.
 • Σημειώστε σημεία για διάνοιξη οπών στην άρθρωση, τρυπάνι.
 • Τοποθετήστε τους πείρους στις οπές, στερεώστε το ξύλινο παξιμάδι από πάνω με βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι Phillips για να μην καταστρέψετε το προϊόν.

Κλειστή τοποθέτηση:

 • Αγοράστε ένα ξύλινο παξιμάδι με αυλάκι για την τοποθέτηση βιδών.
 • Αποσυσκευάστε τις βίδες με αυτοκόλλητη τομή, τοποθετήστε τις πλευρές των καπακιών, εάν είναι απαραίτητο, για καλύτερη συγκράτηση στο αυλάκι.
 • Τρυπήστε τρύπες της απαιτούμενης διαμέτρου στο πάτωμα και τοποθετήστε τους πείρους από το κιτ σε αυτές.
 • Τοποθετήστε βίδες στην αυλάκωση, μοιράστε τις στην ίδια απόσταση με τους πείρους.
 • Τοποθετήστε το παξιμάδι με βίδες στις οπές των πείρων, καρφώστε το στο πάτωμα με ένα λαστιχένιο σφυρί.

Σύνδεση χωρίς όρια

Όταν το κενό στα όρια των αρμών είναι πολύ μεγάλο, η εγκατάσταση περβάζων, προφίλ και καλουπιών δεν είναι πρακτική. Είναι πιο βολικό να συνδέσετε δύο δάπεδα χρησιμοποιώντας υλικά που γεμίζουν το κενό μεταξύ του laminate και του κεραμιδιού και τα ισοπεδώνουν σε ύψος. Πρόκειται για μια ποικιλία στεγανωτικών, αρμών διαστολής και υγρών σκευασμάτων που σκληραίνουν στον αέρα..

Οι πολύπλοκες ενέργειες συνδυασμού δύο καταστρωμάτων σε ένα σύνολο δεν είναι απαραίτητες όταν αυτά τα καταστρώματα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα στο άλλο. Υπάρχει μια ξεχωριστή τεχνολογία τοποθέτησης που εξαλείφει την ανάγκη να ενεργοποιήσετε τη φαντασία και να εργαστείτε με τα χέρια σας για να εξαλείψετε τα κενά στο πάτωμα-από άκρο σε άκρο.

Η τοποθέτηση πλακιδίων κοντά στο έλασμα απαιτεί κάποια δεξιότητα και εμπειρία για να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη.. Η σύνδεση δύο καταστρωμάτων απαιτεί συμμόρφωση με διάφορους κανόνες:

 • Ισοπεδώστε προσεκτικά το πάτωμα με μια βάση και ένα στρώμα σταθεροποίησης. Αυτό είναι απαραίτητο για να ισιώσετε τις επιφάνειες που πρέπει να συνδεθούν σε ένα επίπεδο.
 • Η μέγιστη διαφορά ύψους μεταξύ των καταστρωμάτων είναι έως 1 mm.
 • Τα ακραία μέρη της επικάλυψης από κεραμική και ίνες ξύλου πρέπει να είναι καλά τελειωμένα.
 • Για την τοποθέτηση υλικών αρμών σε αρμούς, πρέπει να κοπούν χωρίς πατατάκια, γδαρσίματα και παρατυπίες..

Η εγκατάσταση είναι μια ακολουθία βημάτων:

 • Αφού τοποθετήσετε προηγουμένως το σχέδιο στο πάτωμα με πλακάκια ή πολυστρωματικό υλικό στην προβλεπόμενη ένωση, επεξεργαστείτε αυτό το μέρος με ένα αστάρι ή στεγανωτικό με βάση σιλικόνη. Το στρώμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και λεπτό και το υλικό δεν πρέπει να συρρικνώνεται.
 • Απλώστε τα πλακίδια χρησιμοποιώντας κόλλες. Θα πρέπει να προεξέχει ελαφρώς πέρα ​​από τη γραμμή άρθρωσης.
 • Επικαλύψτε δάπεδα laminate.

 • Σε ένα βολικό υλικό, κόψτε ένα πρότυπο ραφής σύνδεσης του επιθυμητού σχήματος.
 • Εφαρμόστε τα σημάδια στο πάτωμα και κόψτε την περίσσεια. Το κεραμίδι κόβεται μόνο με ρόδα με διαμάντια, το laminate – με παζλ ή πριόνι.
 • Κολλήστε τις σανίδες βάσης στο πάτωμα.
 • Γεμίστε την ένωση με μια υγρή ουσία με καλές ιδιότητες σκλήρυνσης και αντοχή σε φθορές. Ευθυγραμμίστε τις ραφές.

Ένωση διαστολής φελλού

Η χρήση του κάνει την άρθρωση σχεδόν αόρατη και απόλυτα επίπεδη. Η χρήση ενός αρμού διαστολής είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν η ραφή είναι μεγάλη, και για μακριές και σγουρές αρθρώσεις, χρησιμοποιείται στεγανωτικό φελλού ή “υγρή” άρθρωση διαστολής..

Πρόοδο των εργασιών:

 1. Τοποθετήστε το καλώδιο και το laminate όσο το δυνατόν πιο κοντά.
 2. Κόψτε τον αρμό διαστολής στο απαιτούμενο μήκος.
 3. Τοποθετήστε τον αρμό διαστολής στην ένωση χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, απλά πρέπει να σπρώξετε και να σφίξετε το προϊόν.
 4. Σφραγίστε την κορυφή με ένα διαφανές στεγανωτικό.
 5. Τρίψτε τις ραφές.

Η διαδικασία εργασίας με έναν υγρό φελλό συνεπάγεται παρόμοιες ενέργειες με τη διαφορά ότι ο υγρός φελλός “χύνεται” στην άρθρωση, όπως μια πάστα. Πριν από την εφαρμογή στεγανωτικού φελλού, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον σύνδεσμο από τη σκόνη και τα συντρίμμια, να ισοπεδώσετε τις άκρες του δαπέδου και να επεξεργαστείτε τη ραφή με ένα αστάρι. Σε αντίθεση με έναν έτοιμο σύνδεσμο διαστολής, ο οποίος έχει διαφορετικά πλάτη, βάθη και μήκη, το βύσμα είναι καθολικό..

Το πιο σημαντικό είναι να γεμίσετε εντελώς το κενό, αλλιώς ο σύνδεσμος διαστολής θα «κρεμάσει» και θα ανοίξει το κενό μεταξύ των καταστρωμάτων..

Εξέδρα

Οι εξέδρες χτίζονται σπάνια. Κατά κανόνα, αυτό απαιτείται από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ή είναι απλώς απαραίτητο να νικήσετε όμορφα το πάτωμα σε χωριστά επίπεδα. Εάν δεν ήταν δυνατό να το ευθυγραμμίσετε με μια επίστρωση και ένα υπόστρωμα, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά (από 40 mm και άνω) χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Το φινίρισμα του βάθρου στερεώνεται με κόλλες και ειδικούς συνδετήρες.

Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένο από κεραμίδια ή πορσελάνινα είδη..

Η χρήση βάθρων μπορεί να μην είναι ασφαλής σε πεζοπορία και σε σπίτι με μικρά παιδιά.

Αρμολόγηση

Για τη σφράγιση του αρμού στα όρια δύο καταστρωμάτων χωρίς περβάζια και προφίλ, χρησιμοποιείται στεγανωτικό διαφόρων τύπων και ιδιοτήτων ή αρμόστοκος.

Ο αρμόστοκος είναι ένα έτοιμο ξηρό μείγμα (τσιμέντο, εποξικό, σιλικόνη), στο οποίο τηρούνται οι αναλογίες όλων των απαραίτητων συστατικών. Για να είστε έτοιμοι για χρήση, αρκεί να το αραιώσετε με νερό, όπως κόλλα ταπετσαρίας.

Το ενέματα ταιριάζει με το χρώμα του κεραμιδιού, αλλά υπάρχουν επίσης καθολικά χρώματα, για παράδειγμα, το λευκό. Θα συνδυαστεί αρμονικά με πλακάκια και πλαστικοποιήσεις οποιουδήποτε χρώματος.

Τα πλεονεκτήματα του ενέματος είναι ότι είναι οικονομικό, εύκολο στη χρήση, δημιουργεί αίσθηση ακεραιότητας και ομαλή, ομοιόμορφη άρθρωση, έχει διακοσμητικές ιδιότητες, είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό.

Μπορείτε να μάθετε πώς να συνδέσετε γρήγορα και εύκολα τα πλακάκια με το laminate στο επόμενο βίντεο..