Οι λεπτότητες της επιλογής ψηλών αναμεικτών για λεκάνες λεκανών

Οι λεπτότητες της επιλογής ψηλών αναμεικτών για λεκάνες λεκανών

Η επιλογή μιας βρύσης είναι ένα σοβαρό εγχείρημα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν μιας αποδεδειγμένης μάρκας που μπορεί να εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια. Επιπλέον, η βρύση που επιλέγεται πρέπει να ταιριάζει με το εσωτερικό στο σύνολό του και με τον εγκατεστημένο νιπτήρα ειδικότερα. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει έναν τόσο τεράστιο αριθμό ποικιλιών προϊόντων που είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε όλες τις αποχρώσεις για να μην κάνετε λάθος και να μην πληρώσετε υπερβολικά για προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Συχνά θα παρατηρήσετε ότι σταγόνες και ραβδώσεις νερού παραμένουν γύρω από το νεροχύτη. Αυτό συμβαίνει επειδή το ύψος του μίξερ για αυτόν τον νιπτήρα δεν έχει επιλεγεί σωστά. Για νεροχύτες σε σχήμα μπολ, είναι κατάλληλος ένας αναμικτήρας με υψηλό στόμιο, το μήκος του οποίου εξαρτάται από το μέγεθος του ίδιου του νεροχύτη..

Προβολές

Πριν πάτε για ψώνια, θα πρέπει να κατανοήσετε την ποικιλία των ποικιλιών αυτών των συσκευών..

Στο σημείο εγκατάστασης, οι γερανοί μπορούν να χωριστούν σε:

 • καθολική (μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο).
 • Για μπάνιο?
 • Για ντους?

 • για κουζίνα?
 • για τον νιπτήρα?
 • για μπιντέ.

Εκτός από την ταξινόμηση ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, οι ψηλοί αναμικτήρες μπορεί να διαφέρουν στον τρόπο ελέγχου τους:

 • διπλού μοχλού (με δύο βαλβίδες).
 • μονό μοχλό (με μια λαβή που κινείται οριζόντια και κάθετα).

 • αισθητήρια (με φωτοκύτταρα που αντιδρούν στην κίνηση).
 • μερίδιο (μετά το πάτημα του κουμπιού, χύνεται μια ορισμένη ποσότητα νερού).
 • θερμοστατικό (η θερμοκρασία ρυθμίζεται και διατηρείται σε μια ορισμένη τιμή).

Επιπλέον, ο ψηλός γερανός μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών. Η καλύτερη επιλογή θεωρείται ένα επιχρωμιωμένο ορείχαλκο προϊόν, καθώς δεν υπόκειται σε οξείδωση και διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελαφρώς λιγότερο ανθεκτική, αλλά φθηνότερη, μια βρύση από ανοξείδωτο ή μη σιδηρούχο μέταλλο. Τα υδραυλικά από πολυμερή σε σύγχρονα σπίτια πρακτικά δεν είναι εγκατεστημένα – είναι πολύ αναξιόπιστα. Αλλά διάφορες συσκευές σχεδιασμού από γυαλί, πολύχρωμη πέτρα και λευκό σμάλτο γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες..

Κανόνες επιλογής

Οι ψηλές βρύσες μπορεί να διαφέρουν πολύ σε μέγεθος και μήκος στομίου. Για να επιλέξετε το σωστό για έναν συγκεκριμένο νεροχύτη, πρέπει να δώσετε προσοχή στις παραμέτρους του..

Όσο βαθύτερος είναι ο ίδιος ο νεροχύτης, τόσο υψηλότερος πρέπει να είναι ο ίδιος ο αναμικτήρας.. Πρώτον, αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τις ισχυρές πιτσιλιές στο δωμάτιο και στα ρούχα, και δεύτερον, θα επιτρέψει να πλένετε ακόμη και μεγάλα πιάτα και αντικείμενα στο νεροχύτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όχι για μια υπερυψωμένη, αλλά για έναν νεροχύτη, όπου ο αναμικτήρας είναι εγκατεστημένος όχι στο ύψος της πλευράς του μπολ, αλλά στο επίπεδο του πυθμένα του.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι τόσο ψηλό ώστε να μην “φτάνει” μόνο στην άκρη του κελύφους, αλλά να ανεβαίνει σημαντικά πάνω από αυτό..

Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ του μπροστινού και του πίσω τοιχώματος του νεροχύτη, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η εκροή βρύσης. Διαφορετικά, το νερό απλά θα ρέει προς τα κάτω, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στη φροντίδα του νεροχύτη όσο και στην άμεση χρήση του..

Δεδομένου ότι στα καταστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων σήμερα μπορείτε να επιλέξετε τόσο κλασικά οβάλ όσο και τετράγωνα μοντέλα νεροχύτη, καθώς και προϊόντα σχεδιαστών πολύπλοκων σχημάτων, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ψηλό μίξερ έτσι ώστε να μην έχει μόνο το σωστό μέγεθος, αλλά και κατάλληλο σχέδιο. Για παράδειγμα, για στρογγυλεμένα μπολ, ένας μίξερ με μαλακή καμπυλότητα και ρέοντα σχήματα ταιριάζει καλύτερα και με ένα καλά καθορισμένο ορθογώνιο, οι εξαγωνικές βαλβίδες και η γυαλάδα από επιχρωμιωμένο μέταλλο θα ταιριάζουν απόλυτα..

Μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για τη σωστή επιλογή της βρύσης είναι η ανάγκη για ένα στόμιο τόσο μεγάλο ώστε να υπερβαίνει το πλάτος της πλευράς του νεροχύτη, κοντά στην οποία είναι προσαρτημένος. Δεδομένου ότι η βρύση μπορεί να εγκατασταθεί όχι στον ίδιο τον νιπτήρα στην επιφάνεια, αλλά στον τοίχο ή στον πάγκο δίπλα του, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Εάν αυτή η προϋπόθεση δεν πληρούται, τότε το νερό θα χυθεί στο πλάι και πίσω από αυτό, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική “πλημμύρα”.

Έτσι, ένας ιδανικός αναμικτήρας για μια λεκάνη λεκάνης είναι μια ψηλή βρύση με τέτοιο μήκος κάμψης, ώστε το νερό να πέφτει ακριβώς στη μέση του πυθμένα και οι πιτσιλιές να μην πετούν έξω από το μπολ..

Είναι καλύτερο αν το νερό δεν πέσει σε ορθή γωνία, αλλά ελαφρώς γέρνει προς τα εμπρός – το πλύσιμο και το πλύσιμο των πιάτων με τέτοια πτώση της χορδής είναι πιο βολικό.

Κορυφαίοι κατασκευαστές

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας κατασκευαστών ειδών υγιεινής στην αγορά, είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο βρύσης. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν κάποιου είδους “εγγυητές ποιότητας” με τη μορφή ορισμένων ξένων και εγχώριων εταιρειών. Οι ιταλικές μάρκες Gessi και Visentin παράγουν υψηλής ποιότητας είδη υγιεινής. Τα γαλλικά μίξερ σε χαμηλές τιμές από τον Jacop Delafon δεν είναι κατώτερα από αυτά. Η Oras είναι μια φινλανδική εταιρεία που επικεντρώνεται στην υψηλή αξιοπιστία των κλασικών μοντέλων σε προσιτή τιμή, ενώ οι ισπανικές βρύσες Rosa, από την άλλη πλευρά, παρέχουν ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών καινοτομιών..

Η εγχώρια παραγωγή στην αγορά ειδών υγιεινής παρουσιάζεται από εταιρείες όπως οι Santekhpribor, Santarm και Addis. Η μέση τιμή για τα προϊόντα τους είναι περίπου 1300-1800 ρούβλια για ένα μίξερ.

Για να βρείτε ένα ψηλό μίξερ που ταιριάζει με το εγκατεστημένο μπολ, πρέπει να επιλέξετε έναν ποιοτικό κατασκευαστή και ένα κατάλληλο μοντέλο.. Επιπλέον, για να μπορεί ένα ποιοτικό προϊόν να εξυπηρετεί όλη την περίοδο που του έχει χορηγηθεί, πρέπει να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σωστά. Δεν πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να κλείσετε τους μοχλούς για να μην ξεκολλήσετε τα νήματα και μία φορά το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τα ενσωματωμένα φίλτρα από ψιλά συντρίμμια και σκουριά και τότε ο μίξερ δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα για πολλά χρόνια.

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.