Συρόμενες πλαστικές πόρτες

Συρόμενες πλαστικές πόρτες

Από τότε που η ανθρωπότητα έμαθε να χτίζει σπίτια και άρχισε να δημιουργεί ιδιωτικούς χώρους, οι εισόδους και οι εσωτερικές πόρτες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού. Δεδομένου ότι οι πόρτες είναι αμέσως εντυπωσιακές και εκτελούν επίσης μεγάλη ποσότητα εργασίας κάθε μέρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους. Οι σωστά επιλεγμένες πόρτες θα σας εξυπηρετήσουν για πολλά χρόνια, διακοσμώντας το εσωτερικό, δημιουργώντας ζεστασιά και διατηρώντας τη σιωπή μέσα στα δωμάτια. Οι συρόμενες πλαστικές πόρτες είναι αρκετά συνεπείς με αυτά τα χαρακτηριστικά..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι πλαστικές συρόμενες πόρτες έχουν κερδίσει τη δημοτικότητά τους λόγω πολλών χαρακτηριστικών:

 • Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των συρόμενων θυρών είναι η εξοικονόμηση χώρου.
 • Τα πλαστικά πάνελ είναι πολύ ελαφριά – μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν χωρίς καμία προσπάθεια.
 • Οι συρόμενες πόρτες ρυθμίζονται εύκολα, δηλαδή μπορείτε να τις ανοίξετε όσο χρειάζεστε.

 • Έχουν εξαιρετικές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές δυνατότητες.
 • Είναι πολύ εύκολο να τα φροντίσετε: δεν χρειάζονται ειδικές συσκευές ή υγρά για να τα καθαρίσετε – σκουπίστε το λείο πλαστικό με ένα ελαφρώς υγρό πανί και θα λάμψουν και πάλι.
 • Το πλαστικό φύλλο δεν υπόκειται σε διάβρωση (δηλαδή δεν σκουριάζει), δεν σαπίζει και δεν προσελκύει έντομα που πετούν, πηδούν και σέρνονται.

 • Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η οικονομική πλευρά. Με όλες τις θετικές του ιδιότητες, οι πλαστικοί καμβάδες είναι πολύ φθηνότεροι από τους αντίστοιχους ξύλινους και μεταλλικούς..

Μεταξύ των ελλείψεων, μπορούμε να σημειώσουμε την έλλειψη ικανότητας να χτυπάμε τις πόρτες, αν και αυτό το μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε αξιοπρέπεια – δεν θα ξεφεύγετε πλέον από τους ήχους των θυρών που χτυπούν από ρεύματα.

Το επόμενο μειονέκτημα είναι η αφύσικη προέλευση του πλαστικού. Αν και η τεχνητότητα του υλικού δεν πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο – τελικά, το πλαστικό χρησιμοποιείται ακόμη και για την αποθήκευση τροφίμων και την κατασκευή παιχνιδιών για μωρά.

Σχέδιο

Τα συρόμενα πλαστικά πάνελ είναι ένας τύπος δομής όταν τα φύλλα ανοίγουν παράλληλα στον τοίχο (σε αντίθετες κατευθύνσεις μεταξύ τους). Είναι διαφόρων τύπων:

 • Κύλινδρος. Από τα πλεονεκτήματα, μπορεί κανείς να σημειώσει το στυλ και την ευκολία εγκατάστασης (οι κυλιόμενες συρόμενες πόρτες μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα). Ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος στον τοίχο, εξαιτίας αυτού, δημιουργούνται προβλήματα όπως η κακή θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς υπάρχει ένας μικρός χώρος μεταξύ του τοίχου και του καμβά, έτσι ώστε οι πόρτες να μπορούν να γλιστρήσουν κατά μήκος των ράγες.

 • Κασέτα. Λειτουργούν πολύ σαν σχέδιο κυλίνδρου. Η μόνη διαφορά είναι στην κασέτα, στην οποία κρύβονται όλα τα κινούμενα στοιχεία και το φύλλο της πόρτας. Όλη αυτή η δομή είναι ερμητικά εγκατεστημένη στον τοίχο ή κατά μήκος του τοίχου. Ο μηχανισμός κασέτας επιτρέπει στις πόρτες να κλείνουν πραγματικά σφιχτά, αποφεύγοντας έτσι τα εγγενή μειονεκτήματα του σχεδιασμού κυλίνδρων. Για να τοποθετήσετε μια δομή κασέτας, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό – δεν θα μπορείτε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής είναι η υψηλή τιμή, αν και στο πλαίσιο όλων των πλεονεκτημάτων είναι εύκολα εξηγήσιμη.

 • “Βιβλίο” – όταν το φύλλο αποτελείται από δύο μέρη και διπλώνει σαν βιβλίο.
 • “Αρμονικός” – το φύλλο αποτελείται από διάφορους καμβάδες και, όταν ολισθαίνει, διπλώνει σαν ακορντεόν.

Οι δύο τελευταίες επιλογές είναι κατάλληλες για περιπτώσεις όπου η πόρτα είναι πολύ μεγάλη από μόνη της και οι τοίχοι δίπλα της είναι στενοί, δηλαδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μετακινήσετε το φύλλο).

Ο σχεδιασμός συρόμενων πλαστικών καμβάδων περιλαμβάνει:

 • Καμβάς;
 • Άνοιγμα μηχανισμών.
 • Μηχανισμοί στερέωσης.
 • Εξαρτήματα.

Παρεμπιπτόντως, όταν επιλέγετε έναν καμβά για μια δομή κασέτας, λάβετε υπόψη το γεγονός ότι τα φύλλα κρύβονται στους τοίχους όταν ολισθαίνουν, οπότε δώστε προσοχή στα εξαρτήματα, ιδιαίτερα στις λαβές των θυρών. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν οι αυλακώσεις στον καμβά αντί για λαβές..

Προβολές

Για κάποιο λόγο, οι συρόμενες πόρτες εγκαθίστανται συχνότερα σε dachas, μπαλκόνια, σε μπάνια και στις εισόδους ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, αν και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς διαδρόμους. Η σύγχρονη επιλογή σας επιτρέπει να επιλέξετε μια πόρτα οποιουδήποτε μεγέθους, σχεδιασμού και κατασκευασμένη από οποιοδήποτε υλικό, γεγονός που διευρύνει τις δυνατότητες χρήσης τους σχεδόν επ ‘αόριστον.

Οι συρόμενες πόρτες είναι των ακόλουθων τύπων:

 • Πλαίσιο (για παράδειγμα, όπως γαλλικά παράθυρα).
 • Πίνακας πίνακα (συμπαγής καμβάς).

 • Όλα κολλημένα (βέλτιστα εγκατεστημένα σε μπαλκόνια και λότζες ή σε εξοχικές κατοικίες – είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά).
 • Πύλη (ύψος φύλλου από το πάτωμα στο ταβάνι).

Έτσι, όπου κι αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε πλαστικές πόρτες, μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια, την ηχομόνωση και τη μακροχρόνια άνετη χρήση των συρόμενων πλαστικών θυρών σας..

Πώς να επιλέξετε?

Για να επιλέξετε τις σωστές πόρτες, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τον τόπο χρήσης τους – οι πόρτες για τη χαγιάτι διαφέρουν από τις εισόδους, οι εσωτερικές από τις μπαλκονόπορτες. Ανάλογα με τον χώρο, μπορείτε να επιλέξετε πόρτες με έμφαση στο στυλ, τη λειτουργικότητα ή την ασφάλεια. Οι διαφορές έγκειται στο μέγεθος, το σχέδιο και τα υλικά του φύλλου. Για παράδειγμα, οι πόρτες της πύλης είναι ιδανικές για ένα χαγιάτι στη χώρα – θα παρέχουν τη μέγιστη πρόσβαση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που θα εξοικονομήσει επίσης ηλεκτρική ενέργεια και δεν θα περιορίσει την θέα στο γκαζόν ή στον διακοσμητικό κήπο.

Η εγκατάσταση συρόμενων θυρών εισόδου εγγυάται αυξημένη ασφάλεια χάρη στα πολλαπλά σημεία κλειδώματος (ειδικά για πόρτες με αυτόματο έλεγχο).

Οι πόρτες από προφίλ PVC είναι ανθεκτικές στην υγρασία και αεροστεγείς, επομένως είναι ασυναγώνιστες για οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των μπάνιων και των μπαλκονιών. Η επίστρωση από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) βοηθά να μην περιοριστεί η φυγή της φαντασίας και σας επιτρέπει να φτιάξετε πόρτες οποιουδήποτε σχήματος, σχεδίου ή χρώματος – για παράδειγμα, πόρτες πύλης βαμμένες σαν φυσικό ξύλο ή σανίδες διακοσμημένες με μάρμαρο ή δέρμα κ.λπ. Το προφίλ PVC θεωρείται ο χρυσός μέσος όρος μεταξύ πλαστικού και αλουμινίου – είναι πιο αεροστεγές από το πλαστικό και θερμότερο από το αλουμίνιο.

Επιλογές εσωτερικού χώρου

Οι πλαστικοί συρόμενοι καμβάδες, παρά τη νεωτερικότητά τους, είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός κομψού κλασικού σχεδιασμού. Στην κλασική έκδοση, μπορούν να διακοσμηθούν κάτω από ένα δέντρο για το σαλόνι, και για την τραπεζαρία, επιλέξτε πύλη με επένδυση σε στιλ γαλλικών παραθύρων.

Για ανατολίτικο εσωτερικό, είναι κατάλληλο ένα σχέδιο από μπαμπού. Στο μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φύλλο με καθρέφτη και αν η είσοδος στο μπάνιο είναι απευθείας από το διάδρομο, κάντε το φύλλο καθρέφτη και στις δύο πλευρές. Αυτό το κόλπο, εκτός από την πραγματική εξοικονόμηση χώρου, θα αυξήσει επίσης οπτικά το χώρο..

Το προφίλ PVC είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια για τους ακόλουθους λόγους:

 • Είναι ελαφρύ, επομένως, τα παιδιά μπορούν εύκολα να ανοίγουν και να κλείνουν πόρτες.
 • Ο συρόμενος σχεδιασμός εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια – πρώτον, δεν μπορείτε να φοβάστε να χτυπήσετε το παιδί με αυτό όταν ανοίγετε την πόρτα και δεύτερον, τα παιδιά προστατεύονται από τα τσιμπημένα δάχτυλα τόσο στις λαβές όσο και στα πόδια.
 • Και πάλι, η ικανότητα ηχομόνωσης θα σας επιτρέψει να ασχοληθείτε ήρεμα με την επιχείρησή σας χωρίς να φοβάστε να ξυπνήσετε ένα κοιμισμένο παιδί.

 • Μπαίνοντας στο δωμάτιο, ξέρετε σίγουρα ότι κανείς δεν κρύβεται πίσω από τις πόρτες. Αυτός ο λόγος μπορεί να σας φαίνεται γελοίος, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά θα αισθάνονται πολύ πιο ήρεμα από το άνοιγμα του μοντέλου αιώρησης.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όταν επιλέγετε πλαστικές συρόμενες πόρτες επιλέγετε ασφάλεια, άνεση, άνεση και την επιθυμητή εμφάνιση για πολλά χρόνια σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι με οποιαδήποτε άλλη επιλογή..

Θα δείτε πώς λειτουργούν οι συρόμενες πλαστικές πόρτες στο επόμενο βίντεο..