Αδιάβροχες πόρτες εισόδου

Αδιάβροχες πόρτες εισόδου

Στον σύγχρονο κόσμο, το ζήτημα της κλοπής και των διαρρήξεων είναι έντονο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που καταπατούν τώρα την περιουσία κάποιου άλλου. Η ικανότητα των επιτιθέμενων αυξάνεται συνεχώς. Σε ποιες εξελιγμένες τεχνικές δεν καταφεύγουν οι διαρρήκτες για να «περάσουν από τον τοίχο» και να επωφεληθούν από το καλό των άλλων. Για να προστατέψετε το σπίτι σας από απρόσμενους επισκέπτες, πρέπει να εξοπλίσετε σωστά το άνοιγμα της εισόδου. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι απλές, αλλά διαρρηκτικές πόρτες εισόδου, οι οποίες έχουν κάποιες θεμελιώδεις διαφορές από τα τυπικά μοντέλα.

Μαθήματα αντίστασης σε κλοπή

Η κλάση αντοχής σε διάρρηξη είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των θυρών ανθεκτικών σε διαρρήξεις. Δείχνει πώς η πόρτα αντέχει σε διαρρήξεις. Αυτό δεν είναι απλώς μια εφεύρεση του κατασκευαστή, αλλά ένα πρότυπο εγκεκριμένο από την GOST. Στη Ρωσία, υπάρχουν 13 κατηγορίες αυτής της ταξινόμησης, στην Ευρώπη – 6, και διαφέρουν από τα ρωσικά στα χαρακτηριστικά τους..

Πριν αποκτήσει μια τάξη ένα φύλλο πόρτας, υποβάλλεται σε μια σειρά δοκιμών:

 • αντοχή στο στατικό φορτίο. Το προϊόν δεν πρέπει να κινείται, να αλλάζει σχήμα.
 • αντοχή στο δυναμικό φορτίο. Δεν πρέπει να καταστραφεί: βαθουλώματα, τρύπες, ρωγμές.
 • αντοχή στη χειροκίνητη παραβίαση.

Όσο υψηλότερη είναι η ψηφιακή τιμή της κλάσης, τόσο καλύτερες είναι οι προστατευτικές της ιδιότητες..

Τα πρώτα 4 είναι για πόρτες κατοικιών:

 1. Είναι επιρρεπείς σε παραβίαση με μια συσκευή χειρός (μπάρα, λοστό) και σωματική άσκηση. Για παράδειγμα, μια τέτοια πόρτα εκδιώκεται. Με πίεση, θα παραδοθεί σε 5-9 λεπτά. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα ξύλινο φύλλο καλυμμένο με ένα φύλλο κασσίτερου. Η τιμή του είναι χαμηλή και η ποιότητά του κάνει το άτομο να θέλει το καλύτερο.
 2. Το μπλοκ πόρτας αυτής της κατηγορίας είναι εξοπλισμένο με αντικολλητικές καρφίτσες, μπορεί να ανοίξει μόνο με τη βοήθεια εξειδικευμένων εργαλείων.
 3. Αντέχει σε ένα πιο ισχυρό εργαλείο όπως ένας μύλος. Για να καλύψετε το φύλλο της πόρτας, χρησιμοποιούνται MDF και καπλαμά. Αντέχει στη δύναμη σε 10-30 λεπτά.
 4. Θωρακισμένες και αλεξίσφαιρες πόρτες.

Τα προϊόντα κατηγορίας 4 είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του σπιτιού σας εάν αποφασίσετε να επιλέξετε αυτές τις συγκεκριμένες πόρτες..

Οι πόρτες των βαθμών 5-13 προορίζονται για χρηματικά αποθετήρια και αξίες: τράπεζες, κρατικά μουσεία και άλλα παρόμοια ιδρύματα. Το βάρος τους μπορεί να είναι έως 1 τόνος και η τιμή μπορεί να φτάσει έως και τα $ 3000..

Η κλάση αντίστασης σε διάρρηξη βασίζεται στην έννοια της “τιμής αντίστασης σε διαρρήκτες” (Ес).

Υπολογίζεται με τον τύπο: Ес = k t + b, όπου:

 • k είναι ο συντελεστής του εργαλείου που χρησιμοποιείται στη διάρρηξη.
 • t – χρόνος που απαιτείται για το σπάσιμο.
 • β – χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας παράδοσης του εργαλείου, ο χρόνος προετοιμασίας του για εργασία.

Οι τιμές k και b καθορίζονται σε ειδικά έγγραφα.

Αφού περάσετε όλες τις δοκιμές αντίστασης διάρρηξης, τα προϊόντα λαμβάνουν πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σημάνσεις γίνονται στην πόρτα με τη μορφή πινακίδων: M1, M2, M3, καθώς και U, Z.

 • M – τάξη δύναμης. Μ1 – το υψηλότερο.
 • U – ενίσχυση μπλοκ πόρτας με αντι -αφαιρούμενες συσκευές.
 • З – πρέπει να αντέχει σε φορτίο συγκεκριμένης δύναμης.

Το πιστοποιητικό μπορεί να αποκτηθεί για προϊόν που ανήκει στην κατηγορία 2 και άνω.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει. Είναι πολύ σημαντικό οι τοίχοι να ταιριάζουν με τη δύναμη του φύλλου της πόρτας. Υπάρχουν σύγχρονες τεχνολογίες που διευκολύνουν τους ληστές να κάνουν μια τρύπα στον τοίχο παρά να τσιμπήσουν την πόρτα..

Κύρια εξαρτήματα

Όταν επιλέγετε ένα αξιόπιστο φύλλο πόρτας, πρέπει να γνωρίζετε σε τι διαφέρουν οι ανθεκτικές πόρτες από τις συνηθισμένες και λόγω των οποίων προστατεύουν με τόλμη το σπίτι και την περιουσία.

Το φύλλο πόρτας είναι ένα από τα κύρια εξαρτήματα. Είναι, κατά κανόνα, κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλού κράματος, δηλαδή έχει ακαθαρσίες άλλων μετάλλων που αυξάνουν τη δύναμή του. Ο καμβάς αποτελείται από δύο φύλλα που υποστηρίζονται από ενισχυτικά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει ένα φύλλο με παράθυρο με διπλά τζάμια.

Υπάρχει μια άποψη ότι όσο πιο παχύς είναι ο χάλυβας του φύλλου της πόρτας, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι πάντα έτσι. Το πλάτος του μεταλλικού φύλλου στις πόρτες των τάξεων 1-4 είναι συχνά 2 mm, και στην περιοχή της κλειδαριάς, χάρη σε επιπλέον πλάκες, είναι 5-8 mm. Και αυτό δεν μειώνει την αντοχή του..

Μια πολύ παχιά πόρτα είναι δύσκολο να λειτουργήσει. Λόγω του μεγάλου βάρους του, είναι δύσκολο να ανοίξει, κάτι που είναι δύσκολο για παιδιά και ηλικιωμένους. Επίσης, μια τέτοια πόρτα δεν είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Δεν αντέχουν όλοι οι μεντεσέδες της πόρτας.

Οι ενισχυτές είναι μεταλλικές λωρίδες σχήματος Ρ και Ζ. Η λειτουργία τους είναι να διασφαλίζουν τη διάρκεια και τη δύναμη του προϊόντος. Η παρουσία εγκάρσιων και διαμήκων ενισχυτικών για πόρτες ανθεκτικές σε διαρρήξεις είναι υποχρεωτική. Οι εγκάρσιοι δεν επιτρέπουν στον καμβά να πιέζεται έξω από τους μεντεσέδες και την κλειδαριά, ενώ οι διαμήκεις παρέχουν προστασία από πάνω και κάτω. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 4 από αυτές τις πλευρές. Σχεδόν όλο το φορτίο ασκείται σε αυτά, χάρη σε αυτά ο καμβάς δεν παραμορφώνεται. Επίσης ελαφρύνουν το βάρος του..

Μεταλλικό κουτί – αμάξωμα πόρτας. Για μέγιστη προστασία, προτείνουμε κουτιά από μεταλλικά φύλλα 1,5 mm με καμπύλο συγκολλημένο προφίλ με πλάκες. Το πάχος της βεράντας – 4 mm.

Διάφορα υλικά και τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικό φινίρισμα:

 • πλαστικοποιημένα και βαμμένα πάνελ?
 • ψεκασμός μετάλλων?
 • kozhvinil?
 • πολυμερισμός?
 • ξύλο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάνελ MDF, PVC ή καπλαμά. Θα προστατεύσουν την υποδοχή της κλειδαριάς του κυλίνδρου, θα αντισταθούν στο μαχαίρι καρίνας. Αυτό το φινίρισμα είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τη θερμοκρασία, γεγονός που δεν επιτρέπει την κατάρρευση του καμβά..

Ένα σημαντικό συστατικό είναι η μόνωση. Τοποθετείται ανάμεσα στα φύλλα του καμβά. Το φελιζόλ ή ορυκτό μαλλί δεν ισχύει εδώ. Σε πόρτες ανθεκτικές σε διαρρήξεις, χρησιμοποιούνται σανίδες από τσιμέντο και κόντρα πλακέ. Αντέχουν σε λειαντικούς δίσκους που χρησιμοποιούνται από εισβολείς.

Οι εγκάρσιες ράβδοι είναι μια μεταλλική ράβδος που μπαίνει στο πλαίσιο της πόρτας και ενεργοποιείται από τον μηχανισμό κλειδώματος. Παρέχει αυξημένα σημεία κλειδώματος. Ο αριθμός των εγκάρσιων ράβδων κυμαίνεται από 6 έως 12, ανάλογα με την κατηγορία της πόρτας.

Οι μεντεσέδες πρέπει να είναι σε ρουλεμάν και να έχουν πάντα αποσπώμενες καρφίτσες που εμποδίζουν τη διάλυση των θυρών.

Η κλειδαριά είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό της πόρτας. Πρέπει να είναι αξιόπιστο, μυστικό και να αντιστέκεται στις παραβιάσεις.

Ο μηχανισμός ασφάλισης αποτελείται από 2 μέρη:

 • το εκτελεστικό μέρος είναι ο ίδιος ο μηχανισμός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο / το ξεκλείδωμα της πόρτας. Αυτό περιλαμβάνει την εγκάρσια ράβδο, το στέλεχος, τις λωρίδες.
 • μυστικό μέρος – κρυπτογράφηση κώδικα που αναγνωρίζει το κλειδί.

Για πανί ανθεκτικό σε διαρρήξεις, χρησιμοποιούνται 2 τύποι κλειδαριών:

 1. Κάστρο Σουβάλντ – ένα σύνολο πλακών (μοχλών) με αποκοπές που φρενάρουν την εγκάρσια ράβδο. Αυτό είναι το τμήμα κώδικα μιας τέτοιας κλειδαριάς. Το απόρρητό του εξαρτάται από το πόσες πλάκες υπάρχουν, πώς βρίσκονται, καθώς και από τον αριθμό των συνδυασμών τους (πάνω από 5.000.000 για υψηλό βαθμό). Το απόρρητο ενισχύεται από την παρουσία ψεύτικων αυλακώσεων, σφιχτών ελατηρίων στις πλάκες, πείρους ελατηρίου, προστασίας από διάρρηξη δύναμης, ικανότητας αναγνώρισης κύριων κλειδιών. Μια τέτοια κλειδαριά έχει αρκετά υψηλή αξιοπιστία..
 2. Κλείδωμα κυλίνδρου. Βασίζεται σε κύλινδρο. Γυρνώντας, ανοίγει την πόρτα. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το κλειδί σας.
 • Ο πιο συνηθισμένος τύπος πείρου είναι η κλειδαριά κυλίνδρου. Το μυστικό του μέρος είναι μια ομάδα καρφίτσες, οι οποίες, εάν το κλειδί κάποιου άλλου εισαχθεί στην κλειδαριά, εμποδίζουν το άνοιγμα..
 • Ένας άλλος τύπος μιας τέτοιας κλειδαριάς είναι ένας σκελετός. Αποτελείται από πριονωτά ελατήρια. Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε την πόρτα με ένα μη φυσικό κλειδί, τα δόντια είναι στερεωμένα στις αυλακώσεις και αυτό δεν επιτρέπει την περιστροφή του κυλίνδρου.

Συνήθως, οι πόρτες ειδικού σκοπού είναι εξοπλισμένες με 2 τύπους κλειδαριών: κύριες και βοηθητικές. Η κύρια κλειδαριά πρέπει να έχει 2 κλειδιά και διάφορους τύπους μυστικών μηχανισμών. Για μια βοηθητική κλειδαριά, αρκεί 1 μυστικό μέρος.

Υπάρχει επίσης μια διαβάθμιση τάξης για μηχανισμούς κλειδώματος. Εξαρτάται από την αντίστασή του στη δύναμη:

 • Τάξη Ι: αυτές οι κλειδαριές είναι εγκατεστημένες σε βοηθητικούς χώρους και εσωτερικές πόρτες. Αντοχή σε διάρρηξη – 5 λεπτά.
 • Τάξη II: αντισταθείτε σε μη εξουσιοδοτημένη είσοδο για 5-10 λεπτά. Είναι δυνατή η εγκατάσταση σε πόρτες διαμερισμάτων.
 • III τάξη: Αντισταθείτε σε διάρρηξη 10 λεπτά. Κατάλληλο για τον εξοπλισμό θυρών διαμερισμάτων, φυλασσόμενων χώρων.
 • IV τάξη: έχουν υψηλές προστατευτικές ιδιότητες. Ιδανικό για πόρτες εισόδου σε χώρους με υψηλές τιμές. Χρόνος αντίστασης – 30 λεπτά.

Μπορείτε να μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκει το κάστρο σας κοιτώντας το διαβατήριό του.

Προς το παρόν, ο μηχανισμός κλειδώματος μπορεί να ανοίξει όχι μόνο με ένα κανονικό κλειδί, αλλά και σε απόσταση (χρησιμοποιώντας ένα κλειδί), ένα ηλεκτρονικό κλειδί, μια κάρτα με μαγνητική λωρίδα.

Interroom

Εάν ζείτε στο δικό σας σπίτι ή διαμέρισμα, τότε δεν χρειάζεται να παρέχετε τις πόρτες σας ανάμεσα στα δωμάτια με κάποιο είδος υπερπροστασίας.

Αλλά αν μοιράζεστε το ίδιο σπίτι με κάποιον στο μισό ή νοικιάζετε ένα δωμάτιο, τότε είναι σκόπιμο να προστατεύσετε την περιουσία σας από άγνωστους γείτονες. Αυτό είναι όπου μια πόρτα ανθεκτική σε διαρρήξεις θα έρθει στη διάσωση. Άλλωστε, οι κλοπές σε κοινόχρηστα διαμερίσματα δεν είναι σπάνιες..

Έτσι, όταν επιλέγετε μια πόρτα ανθεκτική σε διαρρήκτες, πάρτε το χρόνο σας, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική εδώ. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού. Αφού το αγοράσετε, μην χαλαρώσετε, γιατί πρέπει ακόμα να το εγκαταστήσετε. Εξάλλου, αυτό είναι το 50% της επιτυχίας της λειτουργίας του αντικειμένου σας. Βασιστείτε στη βοήθεια μιας επαγγελματικής ομάδας, η οποία, αφού αξιολογήσει το πεδίο δραστηριότητας, θα σας προσφέρει την καλύτερη επιλογή εγκατάστασης.

Μην ακολουθείτε χαμηλές τιμές. Μπορείτε να συναντήσετε αγαθά χαμηλής ποιότητας και τότε το απρόσιτο του φρουρίου σας θα είναι ένα μεγάλο ερώτημα..

Για πληροφορίες σχετικά με το τι επηρεάζει τη διάρρηξη των θυρών εισόδου, δείτε το παρακάτω βίντεο.