Αυτοκόλλητα πόρτας

Σήμερα υπάρχουν πολλοί εύκολοι και απλοί τρόποι για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο. Ένα από αυτά είναι η χρήση αυτοκόλλητων θυρών. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία γίνεται γρήγορα δημοφιλής τόσο σε διαμερίσματα κατοικιών και γραφεία, όσο και σε εστιατόρια..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα αυτοκόλλητα πόρτας διαφέρουν πολύ από τα αυτοκόλλητα τοίχου σε ποιότητα και σκοπό. Το κύριο καθήκον των αυτοκόλλητων θυρών είναι να αλλάξουν οπτικά το δωμάτιο και να το διακοσμήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να διακοσμηθούν τόσο οι εσωτερικές όσο και οι πόρτες εισόδου. Τα αυτοκόλλητα μπορούν εύκολα να κολλήσουν σε μια λεία επιφάνεια (γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, ξύλο), αλλά δεν κολλάνε απολύτως σε ανώμαλη επιφάνεια (γύψος, τούβλο, επιφάνεια χωρίς επεξεργασία του προϊόντος).

Η αγορά αυτών των προϊόντων προσφέρει την αγορά τους τόσο σε τυπικά μεγέθη όσο και σύμφωνα με τις μεμονωμένες παραμέτρους..

Αυτό το προϊόν πρέπει να είναι συμπαγές, χωρίς να κολλάει πολλά μέρη. Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστούν αξιοσημείωτες αρθρώσεις μεταξύ τους, οι οποίες δεν φαίνονται αισθητικά και χαλούν την εμφάνιση της πόρτας.. Τα αυτοκόλλητα πόρτας έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Διαθεσιμότητα. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα πωλούνται σε καταστήματα λιανικής, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε μοναδικά αυτοκόλλητα από τεχνίτες ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Ταυτόχρονα, οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από προσιτές για τέτοια προϊόντα..
 • Ευκολία στη χρήση. Αυτά τα διακοσμητικά μέρη είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν. Η εφαρμογή τέτοιων προϊόντων στις πόρτες δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες..
 • Μεγάλη ποικιλία. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να αγοραστούν για οποιοδήποτε θέμα, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, με ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τα προσωπικά σχέδια και τις προτιμήσεις χρώματος..

 • Ευστροφία. Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα είναι κατάλληλα για πόρτες, τοίχους, επιφάνειες γραφείων, ντουλάπια και παράθυρα. Ταυτόχρονα, είναι εξίσου καλά προσαρτημένα σε γυάλινες και πλαστικές επιφάνειες, σε πόρτες κουζίνας και μπάνιου..
 • Σταθερότητα. Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Τα αυτοκόλλητα πόρτας είναι ένα πραγματικό σωτήριο για μικρές γρατζουνιές και πιο σοβαρές ζημιές. Και η ποικιλία τύπων θα σας επιτρέψει να αλλάξετε οποιοδήποτε εσωτερικό σε προσιτή τιμή..

Προβολές

Όταν επιλέγετε αυτοκόλλητα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλούς παράγοντες (από τον κατασκευαστή έως την ποικιλία ειδών). Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν σαφή διαίρεση σε τύπους, αλλά οι ειδικοί διακρίνουν υπό όρους τους ακόλουθους τύπους:

 • Βινύλι.
 • Γωνίες.
 • Αφίσες (αυτοκόλλητα φωτογραφιών).
 • Αυτοκόλλητα βιτρό.

Τα αυτοκόλλητα με βάση το βινύλιο είναι ο πιο δημοφιλής τύπος, λόγω φωτεινότητας, αντοχής και αντοχής. Δεν χάνουν τις ιδιότητές τους ακόμη και με παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως και υψηλή υγρασία. Κολλούν εύκολα στην πόρτα και εξίσου εύκολα αφαιρούνται. Μόλις αφαιρεθούν από την επιφάνεια, δεν αφήνουν ίχνη χρώματος, κόλλας ή υπολείμματα φιλμ.

Ο δεύτερος τύπος αυτοκόλλητων, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχει σχεδιαστεί για να διακοσμεί τις γωνίες των θυρών. Κατά κανόνα, έχουν μικρό μέγεθος και μπορεί να έχουν τη μορφή λουλουδιών ή αφηρημένων σχημάτων. Ένα τέτοιο αυτοκόλλητο μπορεί να τοποθετηθεί και σε όλες τις γωνίες της πόρτας και να πλαισιώσει μόνο μία γωνία..

Αυτοκόλλητα αφίσας ή τοιχογραφίες στην πόρτα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια και μπορεί να αλλάξει ριζικά το εσωτερικό. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επιλεγμένο μοτίβο. Σήμερα, η γκάμα των ταπετσαριών φωτογραφιών για πόρτες είναι τεράστια – από ένα τοπίο έως ένα πορτρέτο ενός καλλιτέχνη. Κάνουν καλή δουλειά για την ενημέρωση της εμφάνισης του φύλλου της πόρτας, η οποία εξοικονομεί σημαντικά τον προϋπολογισμό..

Αυτοκόλλητα βιτρό αποτελούν μια πρωτότυπη λύση για τη διακόσμηση γυάλινων θυρών και καθρεφτών. Τις περισσότερες φορές, είναι κολλημένες πάνω από την πόρτα και στις δύο πλευρές, γεγονός που δίνει στην εμφάνιση του καμβά μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Μπορείτε να βρείτε ένα σύνολο vintage αυτοκόλλητων που είναι προσαρτημένα στο γυαλί του φύλλου της πόρτας στο κέντρο και τις γωνίες της πόρτας. Αυτό δίνει πρωτοτυπία και καλή επισκόπηση..

Αφού επιλεγεί ο απαιτούμενος τύπος αυτοκόλλητων, θα πρέπει να αποφασίσετε για το θέμα και το εύρος τους.

Θέματα και περιπτώσεις χρήσης

Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα στις επιφάνειες των θυρών δεν περιορίζονται από κανόνες και πλαίσια, επομένως η ποικιλία τους είναι πολύ πλούσια. Αυτό το διακοσμητικό προϊόν μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σύμφωνα με μεμονωμένα σχέδια και μεγέθη..

Τα πιο δημοφιλή θέματα αυτοκόλλητων είναι:

 • Πόλη και αρχιτεκτονικές δομές.
 • Φύση και ζώα. Οι εικόνες μακροεντολών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε αυτόν τον τομέα. Είναι ένα είδος ανακάλυψης της φύσης και του ζωικού κόσμου..
 • Μεταφορά.

 • Διακοπές και επιγραφές, που μπορεί να είναι ενημερωτικές και διασκεδαστικές.
 • Αθλημα.
 • Παιδικά θέματα (χαρακτήρες από παραμύθια, κινούμενα σχέδια, εικόνες παιχνιδιών).

Αυτά τα θέματα μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα δωμάτια, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να συνάδουν με το στυλ του. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να είναι μια συνέχεια της διακόσμησης ή μια αρμονική προσθήκη σε αυτό. Έτσι, το θέμα του τοπίου στην πόρτα της κουζίνας ή ενός καταρράκτη στην πόρτα του μπάνιου όχι μόνο θα ευχαριστήσει το μάτι, αλλά και θα σας ενθουσιάσει..

Αυτοκόλλητα με ενημερωτικές ή διασκεδαστικές επιγραφές για την τουαλέτα και το μπάνιο θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να μην συγχέουν αυτές τις πόρτες και να φέρουν την πρωτοτυπία στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Για το μπάνιο, αξίζει να επιλέξετε φωτογραφίες με υψηλή αντοχή στην υγρασία και ανθεκτικότητα.. Συνήθως, το σενάριο αφορά θέματα που σχετίζονται με το νερό (θάλασσα, καταρράκτης, παραλία). Αξίζει να θυμηθούμε ότι για την κουζίνα χρειάζονται αυτοκόλλητα με επιφάνεια που πλένεται, πρέπει να είναι ανθεκτικά, ασφαλή. Το θέμα για ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό – από το τοπίο έως την εικόνα των τροφίμων και των ποτών..

Μπορεί επίσης να είναι σε αρμονία με το στυλ της κουζίνας (για παράδειγμα, για το στυλ της Προβηγκίας, είναι κατάλληλη μια εικόνα της υπαίθρου ή μια νεκρή φύση με φαγητό ή λουλούδια). Μπορεί να είναι η κύρια προφορά (όταν η κουζίνα είναι φτιαγμένη σε τόνους σοκολάτας, τότε η πόρτα μπορεί να είναι με εικόνα σε φωτεινό ή ανοιχτό φόντο).

Οι πόρτες στο σαλόνι είναι ένα πεδίο για την ενσάρκωση των δικών σας φαντασιώσεων. Ανάλογα με τη γενική ιδέα του στυλ, τα αυτοκόλλητα μπορούν να απεικονίσουν τοπίο, ζώα, οχήματα ή θέματα πρωτοπορίας. Τα πιο δημοφιλή είναι αυτοκόλλητα που μιμούνται τζάκι, βιβλιοθήκη, vintage σκάλα ή πόρτα κήπου. Εκτός από τις εσωτερικές πόρτες στο σαλόνι, μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια του καθρέφτη των θυρών του ντουλαπιού με αυτοκόλλητα βιτρό ή γωνιακά αυτοκόλλητα. Τέτοια προϊόντα θα είναι σε θέση να συγκαλύψουν ελαττώματα στα παλιά έπιπλα και να δώσουν φρεσκάδα στο συνολικό εσωτερικό..

Για το δωμάτιο ενός εφήβου, είναι κατάλληλες οι φωτογραφίες με το είδωλό του, η μεταφορά ή οι επιγραφές (για παράδειγμα, “Φύλαξη”, “Μην μπαίνετε χωρίς να χτυπάτε”). Με τη σειρά του, για το δωμάτιο ενός μικρότερου παιδιού, είναι προτιμότερο να προτιμάτε παραμυθένιους χαρακτήρες, παιχνίδια, ζώα ή διαστημικά θέματα. Για τέτοια δωμάτια, τα αυτοκόλλητα πρέπει να επιλέγονται με μεγάλη προσοχή: πρέπει να είναι ανθεκτικά, μέτρια φωτεινά και κατασκευασμένα από ασφαλές υλικό..

Για ένα υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σιωπηλούς τόνους και οικόπεδα. Ηλιοβασίλεμα ή ανατολή, λουλούδια, ζώα, τοπίο θα κάνουν. Συνιστάται να επιλέξετε την επιφάνεια των αυτοκόλλητων ματ, η οποία δεν ερεθίζει τα μάτια σε φυσικό και τεχνητό φως..

Στη διακόσμηση ενός γραφείου, ενός καταστήματος ή ενός καφέ, τα αυτοκόλλητα μπορούν να γίνουν ένα απαραίτητο πράγμα. Σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα, αυτοκόλλητα στις πόρτες με μια τέτοια ενημερωτική επιγραφή “Προσοχή, ολισθηρό” θα σώσει τους επισκέπτες από την πτώση. Στα φύλλα της πόρτας, επιγραφές με προσφορές, στοιχεία επικοινωνίας του ιδρύματος μπορούν να καμαρώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, αποτελούν μια οικονομική και πρακτική διαφήμιση για τους συγκεκριμένους χώρους..

Σε χώρους εργασίας (γραφείο, εργοστάσιο, εργοστάσιο), με τη βοήθεια τέτοιων προϊόντων, μπορείτε να δημιουργήσετε άνεση (στην αίθουσα αναψυχής, κολλήστε ένα αυτοκόλλητο με τζάκι ή φύση). Μπορούν επίσης να γίνουν ένα πρωτότυπο αντικείμενο εάν απεικονίζουν μια πόρτα στο δρόμο ή σε έναν ανθισμένο κήπο..

Συμβουλές για την επιλογή ενός προϊόντος

Όταν επιλέγετε διακοσμητικά αυτοκόλλητα για μια πόρτα, πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Τα διακοσμητικά αντικείμενα δεν πρέπει να είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια κάθετη θέση της εικόνας, καθώς ένα οριζόντιο αντικείμενο δεν θα φαίνεται το καλύτερο στην πόρτα.
 • Εάν η πόρτα στο δωμάτιο παραμένει συχνά ανοιχτή, τότε είναι καλύτερο να κολλήσετε το αυτοκόλλητο στην πλευρά που είναι καλύτερα ορατή..

 • Για πόρτες με ξύλινα ή γυάλινα ένθετα, ένα σετ μικρών αυτοκόλλητων είναι η καλύτερη επιλογή. Ο μονοκόμματος καμβάς δεν κολλάει καλά σε μια τέτοια επιφάνεια και δεν θα διαρκέσει πολύ.
 • Ανάλογα με το συνδυασμό χρωμάτων του δωματίου και του στυλ, επιλέγεται ένα διακοσμητικό στοιχείο.

Τα αυτοκόλλητα πόρτας είναι μια μοντέρνα, πρακτική και οικονομική επιλογή για αλλαγή ντεκόρ. Χάρη στην ποιότητα και το ευρύ φάσμα τους, ταιριάζουν εύκολα σε κάθε χώρο.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο στην πόρτα, δείτε το επόμενο βίντεο..