PVC πάνελ σάντουιτς: χαρακτηριστικά επιλογής και εργασίας με υλικό

Πολλά σύγχρονα υλικά βασίζονται σε PVC. Για παράδειγμα, είναι η κύρια πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πάνελ σάντουιτς που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση. Όπως κάθε άλλο προϊόν, τα πάνελ έχουν θετικές και αρνητικές ιδιότητες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά της επιλογής και της εγκατάστασης πάνελ σάντουιτς.

Τι είναι?

Το σάντουιτς είναι μια κοινή έννοια που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία επισκευών, στη συνηθισμένη επικοινωνιακή συνομιλία. Κυριολεκτικά σημαίνει “σάντουιτς πολλαπλών στρωμάτων”. Ωστόσο, στη δημόσια εστίαση, αυτή η λέξη χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά από ό, τι στις κατασκευαστικές δραστηριότητες..

Μια πολύ γνωστή φράση που χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο είναι το πάνελ σάντουιτς. Αυτό είναι ένα μέρος με γέμιση πολλαπλών στρωμάτων. Τα εξωτερικά μέρη του αντικειμένου είναι στοιχεία φύλλων μιας άκαμπτης βάσης. Αυτά είναι PVC, μέταλλο, μαγνησίτης. Η εσωτερική πλήρωση του “σάντουιτς” είναι μια θερμάστρα, η οποία είναι ορυκτοβάμβακας, υαλοβάμβακας, αφρός πολυουρεθάνης, διογκωμένη πολυστυρόλιο.

Πάνελ σάντουιτς με εξωτερική μεταλλική επένδυση ή μαγνησίτη χρησιμοποιούνται για στενές περιοχές κατασκευής. Συνήθως πρόκειται για την κατασκευή βιομηχανικών και βοηθητικών δομών. Αλλά και οι λεπτομέρειες χρησιμεύουν ως χωρίσματα για βοηθητικούς και βοηθητικούς χώρους..

Τα πάνελ με εξωτερικά περιβλήματα από PVC χρησιμοποιούνται ευρύτερα στη βιομηχανία κατασκευών. Εκτός από την επισκευή και κατασκευή κτιρίων, αυτά τα μέρη χρησιμοποιούνται στη ναυπηγική, στο διάστημα και σε άλλους χώρους. Αυτή η ποικιλία προέκυψε λόγω των ιδιοτήτων του PVC, οι οποίες δεν βρίσκονται σε άλλα υλικά..

Για παράδειγμα, το PVC θεωρείται αλκαλικό ανθεκτικό.. Το πολυβινυλοχλωρίδιο δεν αντιδρά στη δράση των ορυκτελαίων. Και επίσης αυτό το υλικό δεν υφίσταται παραμόρφωση λόγω χαμηλών θερμοκρασιών..

Για PVC σε πλάκες, λαμβάνονται άκαμπτα πλαστικοποιημένα μέρη ή αφρώδες πλαστικό. Το άκαμπτο PVC βρίσκεται πιο συχνά στην πώληση, η επιφάνεια του οποίου είναι γυαλιστερή ή ματ. Το πάχος των φύλλων είναι 0,8-2,5 mm. Το πλαστικοποιημένο πλαστικό λαμβάνεται με πίεση. Σε επιχειρήσεις, το ύφασμα ή το χαρτί λαμβάνεται ως βάση και στη συνέχεια εμποτίζεται με πολυμερείς ενώσεις. Το PVC παίρνει το σχήμα και το χρώμα του ήδη κάτω από την πρέσα. Τα μοντέρνα πάνελ σάντουιτς μπορούν να έχουν διαφορετική εμφάνιση.

Τα αφρώδη πάνελ σάντουιτς PVC συχνά γίνονται αντιληπτά όχι ως υλικό φινιρίσματος, αλλά ως μονωτές ήχου. Δεδομένου ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα αυξηθούν με τη χρήση αυτού του συγκεκριμένου τύπου υλικών. Το αφρώδες PVC περιέχει μικρές φυσαλίδες αέρα που επηρεάζουν αυτήν την ποιότητα..

Τα πληρωτικά παίζουν το ρόλο ενός στρώματος μόνωσης. Αυτές οι ουσίες είναι επίσης αέριες. Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα σπάνιο συστατικό πάνελ σάντουιτς που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αεροσκαφών. Τα τυπικά προϊόντα περιλαμβάνουν ένα πολυμερές που διαστέλλεται όταν εκτίθεται στον ατμό. Διευρυμένες φυσαλίδες γεμίζουν το καλούπι μπλοκ και συνδέονται.

Η ποιότητα των πλαστικών πάνελ θα σχετίζεται με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Τα αδρανή μπορεί να είναι πολύπλοκα ή ημιεπαγγελματικά. Είναι σαφές ότι προϊόντα υψηλής ποιότητας θα ληφθούν σε επαγγελματικά αυτοματοποιημένα συστήματα. Αν και, παρουσία επαγγελματιών τεχνιτών, επιτρέπεται η εγκατάσταση παραγωγής πάνελ PVC σε συμβατικές συσκευές.

Η χρήση προφίλ είναι πολύ συνηθισμένη σε επίπεδο νοικοκυριού, για παράδειγμα, για λουτρά, μπαλκόνια, χωρίσματα γραφείου. Σε κάθε περίπτωση, τα επιλεγμένα προϊόντα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να ελέγξετε τα προϊόντα στους σχετικούς οργανισμούς..

Τα πάνελ μπορούν επίσης να εξεταστούν, να αγγιστούν · αυτή η μέθοδος ονομάζεται οργανοληπτική. Αλλά για να καθορίσετε ανεξάρτητα την ποιότητα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των πάνελ σάντουιτς..

Ιδιαιτερότητες

Τα χαρακτηριστικά των πλαστικών πάνελ σάντουιτς επιτρέπουν τον υπολογισμό τους ως καθολικούς τύπους. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορα υποστρώματα. Οι τύποι πλαστικών πάνελ διαφέρουν τεχνικά. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή προϊόντων.

Μεταξύ των επιλογών που χρησιμοποιούνται για πλαγιές, χρησιμοποιούνται προϊόντα:

 • δύο στρωμάτων – περιλαμβάνουν ένα στρώμα αφρού και ένα προστατευτικό πλαστικό στρώμα.
 • τριών στρωμάτων – περιλαμβάνουν μια ακόμη πρόσθετη μόνωση στο εσωτερικό του κλειστού χώρου και από τις δύο πλευρές.

Για φινίρισμα πλαγιών, ο πρώτος τύπος θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Εάν το πλαστικό έρθει σε επαφή με την επιφάνεια που πρόκειται να τελειώσει, αυτό απαιτεί αξιόπιστη στεγανοποίηση και χρήση πρόσθετων μονωτικών στρωμάτων που θα κολλήσουν στην επιφάνεια.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά για να συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πάνελ σάντουιτς..

Ας ξεκινήσουμε με τα υπέρ:

 • Το στρώμα αφρού στο εσωτερικό του προϊόντος είναι ένας εξαιρετικός μονωτής θερμότητας. Η βάση μπλοκάρει ψυχρά ρεύματα από κάθετα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ειδικό μικροκλίμα. Με σωστή επεξεργασία πλαγιών με πάνελ σάντουιτς, δεν πρέπει να σχηματίζεται συμπύκνωση πάνω τους.
 • Τα πάνελ σάντουιτς έχουν αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας. Θερμική αγωγιμότητα του υλικού περίπου 0,041 W / m2K.
 • Το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Η απορρόφηση υγρασίας είναι 0,51% σε σχέση με την επιφάνεια.
 • Χαρακτηριστικά αντοχής σύμφωνα με το GOST – 0,27 MPa, με κάμψη – 0,96 MPa.
 • Μέσα στα σάντουιτς δεν αναπτύσσονται μικροβιακές αποικίες.
 • Ο πίνακας σάντουιτς χρησιμοποιείται συχνά ως μονωτής ήχου.
 • Η αντοχή του υλικού στην καύση είναι υψηλή, ειδικά αν ο πίνακας περιέχει συστατικό επιβραδυντικό πυρκαγιάς. Η τοποθέτηση του υλικού είναι αρκετά εύκολη και ο χειρισμός είναι εύκολος.
 • Τα σάντουιτς έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών για να διαλέξετε. Είναι προκατάληψη ότι το σάντουιτς είναι απαραίτητα λευκό. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • Τα πάνελ σάντουιτς κατασκευάζονται συχνά κατά παραγγελία. Το υλικό επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις των κουφωμάτων που πρόκειται να κοπούν. Μπορείτε επίσης να βρείτε έτοιμες επιλογές προς πώληση.

Οι αρνητικές πλευρές των πάνελ σάντουιτς είναι οι εξής:

 • το υλικό απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς καταστρέφεται εύκολα κατά την κοπή.
 • το φινίρισμα με πάνελ σάντουιτς απαιτεί πρόσθετη επιφανειακή επεξεργασία.
 • το υλικό είναι ογκώδες, επομένως απαιτεί λίγο χώρο για εγκατάσταση, επομένως, τα πάνελ σάντουιτς δεν είναι κατάλληλα για φινίρισμα εάν υπάρχει λίγος χώρος στο τελείωμα.

Προβολές

Πλαγιές σάντουιτς είναι δύο τύπων:

 • μονωμένο?
 • διακοσμητικός.

Οι καλές κλίσεις βελτιώνουν την απόδοση των παραθύρων ούτως ή άλλως. Όταν επιλέγετε μια επιλογή σχεδιασμού, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα μοντέρνα παράθυρα έχουν καλά εξαρτήματα και οι σφραγίδες διατηρούν τη θερμότητα αρκετά καλά. Μια παχιά μονάδα γυαλιού πάχους 40-46 mm έχει μεταφορά θερμότητας 0,5-0,85. Ο συντελεστής αυτής της αντίστασης είναι επαρκής και ως προστασία από το θόρυβο..

Οι καλές κλίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των παρακείμενων κόμβων και μπορούν επίσης να ενισχύσουν τους ίδιους κόμβους.. Για παράδειγμα, οι σοβάδες για πλαστικά παράθυρα δεν είναι κατάλληλα προϊόντα. Το πλαστικό και ο γύψος διαφέρουν ως προς τον συντελεστή θερμικής διαστολής. Δεν μπορεί να επιτευχθεί καλή πρόσφυση μεταξύ αυτών των δύο σοβάδων με κανένα στεγανωτικό..

Αν συγκρίνουμε πλαστικές πλαγιές με γύψινες, τότε οι πρώτες είναι πιο ανθεκτικές. Επιπλέον, οι πλαγιές από γύψο δεν έχουν βρόχο κλεισίματος περιμετρικά. Δεν είναι πολύ όμορφο, και επιπλέον, δεν είναι υγιεινό. Είναι πιο δύσκολο να πλύνετε τις πλαγιές γύψου από τη βρωμιά και μετά από λίγο γίνονται καθόλου κίτρινες..

Οι διακοσμητικές πλαστικές πλαγιές είναι όμορφες, αλλά δεν επηρεάζουν τη βελτίωση της απόδοσης των παραθύρων. Ωστόσο, σε ορισμένα σημεία μοιάζουν με καλύτερη επιλογή από τις μονωμένες. Για παράδειγμα, οι διακοσμητικές πλαγιές για παράθυρα είναι πιο αποδεκτές για μια χαγιάτι ή ως διακόσμηση για ένα μπαλκόνι..

Τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται επίσης ως χωρίσματα που χωρίζουν το χώρο, για παράδειγμα, σε ένα γραφείο. Αλλά ταυτόχρονα, οι διαιρεμένες ζώνες δεν θα είναι μονωμένες και ηχομονωμένες..

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τοποθετούνται μονωμένα πλαστικά σάντουιτς με πλαστικό παράθυρο. Τα πάνελ σάντουιτς θα προσθέσουν πληρότητα στην εμφάνιση του παραθύρου από το εσωτερικό του διαμερίσματος. Επιπλέον, τέτοια πάνελ θα βελτιώσουν αναμφίβολα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός πλαστικού παραθύρου..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι τυπικές διαστάσεις των πάνελ σάντουιτς επιτρέπουν τη χρήση τους σε οποιαδήποτε κατασκευαστική περιοχή. Το μήκος της διακοσμητικής πλάκας μπορεί να είναι έως 16 μέτρα και το πλάτος της δομής ποικίλλει από 1 έως 1,25 μέτρα. Πάχος πλάκας – 0,5-0,24 μέτρα.

Τα διακοσμητικά πάνελ σε ζήτηση στην αγορά έχουν τις ακόλουθες τιμές:

 • μήκος – 1,2-1,4 μ.
 • πλάτος – 1.025 (1.0) m;
 • πάχος – 0,05; 0,06; 0,08; 0,10; 0,12; 0,15; 0,20; 0,25; 0,32 μ.

Τα πάνελ σάντουιτς που χρησιμοποιούνται για πλαγιές έχουν μικρότερες διαστάσεις.

Τυπικές διαστάσεις: 300-150 cm, και πάχος 1-1,5 mm. Τα πλαστικά σάντουιτς μπορούν να κοπούν για να ταιριάζουν σε κάθε τύπο κάθετου παραθύρου. Ο τυπικός πίνακας είναι λευκός, αλλά τα χρώματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το βάρος των πάνελ ποικίλλει ανάλογα με τις διαστάσεις.

Χρωματικές λύσεις

Είναι γνωστό ότι ο χρωματικός σχεδιασμός του εσωτερικού έχει αντίκτυπο σε ένα άτομο, ιδιαίτερα στη διάθεση. Τα έγχρωμα διαλύματα επίσης αυξάνουν ή μειώνουν οπτικά το χώρο. Ένα λευκό πάνελ σάντουιτς προσθέτει λιτότητα, κάτι που είναι βαρετό. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν την προσέγγιση των επιχειρήσεων με φαντασία. Για παράδειγμα, σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, επιτρέπεται ξεχωριστός ειδικός σχεδιασμός κάθε παραθύρου στο δωμάτιο. Αυτό που φαίνεται υπέροχο σε ένα φυτώριο δεν θα λειτουργήσει σε ένα σαλόνι. Επομένως, είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά το φινίρισμα των πρανών και των χωρισμάτων παραθύρων, εάν υπάρχουν..

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σπιτιών έρχονται ιδιαίτερα συχνά σε μια εξαιρετική ενσάρκωση του σχεδιασμού των ανοιγμάτων παραθύρων. Τα ανοίγματα μερικές φορές όχι μόνο τραβούν την προσοχή, αλλά είναι μια φωτεινή προφορά.

Τα πάνελ σάντουιτς σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε τυχόν σχεδιαστικές λύσεις, καθώς η γκάμα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιλογές για μια παλέτα αποχρώσεων. Τα προϊόντα διατίθενται ακόμη και σε διάφορα εξωτικά χρώματα. Η επιλογή των σάντουιτς περιπλέκεται από το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά της απορρόφησης του φωτός και της αντανάκλασης των προϊόντων είναι διαφορετικά. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή στις βασικές αποχρώσεις, οι οποίες είναι αρκετές για τους κατασκευαστές, για παράδειγμα, το NZSP προσφέρει στους πελάτες 18 βασικά χρώματα πίνακα.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες αποχρώσεις:

 • αν ο πίνακας είναι κλασικός, θα γίνει γρήγορα.
 • εάν χρειάζεστε ένα πλαίσιο του αρχικού χρώματος, το κόστος του θα είναι υψηλότερο.
 • για ένα πάνελ σάντουιτς του αρχικού χρώματος, είναι πιο δύσκολο να επιλέξετε εξαρτήματα, πιθανότατα, η διαφορά θα είναι αισθητή.
 • τα χρώματα των σάντουιτς, που παρουσιάζονται στον πίνακα από τον κατασκευαστή, μπορεί να διαφέρουν από αυτά που θα λάβετε στην πραγματικότητα.

Εάν επιλέγονται σάντουιτς για το σχεδιασμό, τότε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η επίδραση των τόνων στη διάθεση των ανθρώπων:

 • κρύες αποχρώσεις (μπλε, μπλε, πράσινο) καταπρανουν, μεγεθύνουν οπτικά το δωμάτιο.
 • ζεστές αποχρώσεις (πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο) ενθουσιάζουν, μεγεθύνουν οπτικά τα δωμάτια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.

Εάν επιλέγονται πάνελ σάντουιτς για το γραφείο, το εταιρικό χρώμα λαμβάνεται συχνά υπόψη. Αυτό συμβάλλει στην αναγνώριση των χώρων της εταιρείας εάν πολλές εταιρείες είναι παρούσες στο ίδιο κτίριο και δεν υπάρχει τρόπος να κρεμάσετε μια πινακίδα.

Διάφορες ουσίες χρησιμοποιούνται ως υλικά επικάλυψης, που είναι κατάλληλα για εξωτερική ή εσωτερική χρήση. Όταν επιλέγετε μία ή μια άλλη επιλογή, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συστάσεις των κατασκευαστών..

Επισκόπηση κατασκευαστών

Πολλές εγχώριες και ξένες εταιρείες ασχολούνται με την παραγωγή πάνελ σάντουιτς. Τα προϊόντα πολλών επιχειρήσεων είναι ευρέως διαδεδομένα στην εγχώρια αγορά..

“TSP-panel” – η παραγωγή της εταιρείας είναι γνωστή για υψηλής ποιότητας εξαιρετικά αξιόπιστα προϊόντα. Τα παραγόμενα πάνελ σάντουιτς είναι ήδη έτοιμα για εγκατάσταση. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμόρφωσης.

“Λισάνς” – η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλες τις ρωσικές περιοχές. Επομένως, τα πάνελ αυτής της εταιρείας συναντώνται παντού σε καταστήματα. Τα προϊόντα συμμορφώνονται τόσο με τη ρωσική όσο και με την ξένη πιστοποίηση.

“Teplant” – μια επιχείρηση από τη Σιβηρία, η οποία ενώνει πολλές κατασκευαστικές εταιρείες. Αυτή η παραγωγή διαθέτει σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης και πιστοποίηση ISO 14001..

“Πάρκο Βέστα” – μια επιχείρηση από την κεντρική Ρωσία που παράγει μια τεράστια γκάμα προϊόντων. Τα προϊόντα διαθέτουν εγχώρια και ξένα πιστοποιητικά ποιότητας..

“Technostile” Είναι μια εταιρεία με μία από τις πιο σύγχρονες γραμμές παραγωγής. Ο εξοπλισμός της εταιρείας είναι ευρωπαϊκός, αγορασμένος από Ιταλούς και Άγγλους κατασκευαστές.

“Stroypanel” Είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής σάντουιτς. Διαφέρει από άλλα με μια αυτόματη γραμμή παραγωγής πάγκου.

Stimet – κατασκευαστής που πωλεί ανεξάρτητα τα προϊόντα του στην αγορά. Τα σάντουιτς αυτής της εταιρείας είναι από τα πιο προσιτά..

Όπως μπορείτε να δείτε, τα υλικά παράγονται από διαφορετικές εταιρείες, αλλά παρόλα αυτά έχουν γενικές συστάσεις για χρήση. Η εγκατάσταση διαφορετικών προϊόντων είναι πανομοιότυπη.

Συστάσεις για χρήση

Η επένδυση με σάντουιτς είναι δυνατή σε όλες τις συνθήκες, αλλά δεν συνιστάται η εγκατάσταση στη βροχή. Η μόνωση από ορυκτοβάμβακα μπορεί να βραχεί και αυτό θα μειώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Η εγκατάσταση μπορεί να είναι δύσκολη ακόμη και κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε πάνελ για τη διάρκεια ενός τυφώνα κάπου μέσα σε κτίρια. Έχει σχέση με την προσωπική ασφάλεια.

Κατά τη διαδικασία χρήσης πάνελ σάντουιτς, πρέπει να ελέγχετε περιοδικά την εμφάνιση των προϊόντων.. Τα εξαρτήματα, οι συνδετήρες πρέπει να σφραγίζονται. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το εσωτερικό μέρος των πάνελ μπορεί να φυτευτεί επιπλέον με κόλλα. Οι βρώμικες εξωτερικές επιφάνειες καθαρίζονται καλύτερα με μια μαλακή βούρτσα. Εάν η επάνω επένδυση των πάνελ είναι πλαστικοποίηση, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά..

Οι πιθανές ζημιές μπορούν να αποκοπούν και να αντικατασταθούν με καινούργιες, ή μπορούν να επισκευαστούν με κατάλληλη βαφή επισκευής εάν είναι γνωστός ο τύπος της πολυμερούς επίστρωσης του πίνακα. Οι επιλογές βαφής μπορεί να είναι αλκυδικό σμάλτο ή ακρυλικό χρώμα λατέξ.

Για την παραγωγή πάνελ σάντουιτς, δείτε το παρακάτω βίντεο.