Επιλογή πηλών για επένδυση

Επιλογή πηλών για επένδυση

Η επένδυση είναι μια σανίδα από ξύλο υψηλής ποιότητας και η ειδική επεξεργασία, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή και διακόσμηση σπιτιών, έχει γίνει αρκετά διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους του ονομάζεται “Calm”. Κατά την τοποθέτησή του, στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν μόνο βίδες, καρφιά και βίδες με αυτοκόλλητο, οι οποίες ήταν ορατές. Πρόσφατα, δόθηκε προτίμηση στα στοιχεία που τοποθετούνται στο πλύσιμο, τα οποία βελτίωσαν σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου και τις δυνατότητες του σχεδιασμού τους..

Kleimers ως ένας τύπος κρυφής τοποθέτησης πάνελ

Το Kleimers είναι μία από τις επιλογές για την εγκατάσταση του φινιρίσματος κτιρίων κρυφού τύπου. Είναι στηρίγματα ειδικού σχήματος που εγκαθίστανται σε επιφάνεια τοίχου ή άλλη βάση χρησιμοποιώντας συνηθισμένες βίδες αυτοεπιπεδώματος, καθώς και καρφιά. Ένα ειδικά διαμορφωμένο άγκιστρο προεξοχής στο καθαριστικό χρησιμεύει για περαιτέρω στερέωση των πάνελ σε αυτό.

Χρησιμοποιούνται για τη στερέωση διαφορετικών υλικών..

 1. Στοιχεία κουρτίνας πρόσοψης από πέτρα ή πλακάκια πάχους έως 14 mm. Για την εγκατάσταση φυσικών λίθων, κατασκευάζονται ενισχυμένα προϊόντα, σχεδιασμένα για πάχος έως 40 mm.
 2. Επένδυση πρόσοψης με μεγάλα στοιχεία αλουμινίου.
 3. Στοιχεία δαπέδου όπως καταστρώματα.
 4. Πάνελ φούστα.
 5. Διάφορα πάνελ σε διάφορα μεγέθη στο εσωτερικό του κτιρίου.
 6. Επένδυση διαφόρων προφίλ και υλικών.

Τα καθαριστικά κατασκευάζονται σε ειδικό εξοπλισμό με σφράγιση από συνηθισμένο και ειδικό χάλυβα λωρίδας, καθώς και από αλουμίνιο. Μετά από αυτό, καλύπτονται με αντιδιαβρωτική επίστρωση, συχνότερα ψευδάργυρο..

Η χρήση θραυσμάτων για εγκατάσταση έχει μια σειρά συγκεκριμένων πλεονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων..

 1. Δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα ζημιάς στο υλικό των πάνελ κατά την εγκατάσταση τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη χρήση τους, δεν εμφανίζονται τρύπες. Ενώ κατά τη στερέωση των πλαισίων επένδυσης με καρφιά και βίδες υπάρχουν πάντα τρύπες από τις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν ρωγμές στο μέλλον, η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει σε αυτές και να προκαλέσει σήψη του υλικού.
 2. Τα Cleamers είναι κρυμμένοι συνδετήρες που δεν φαίνονται από έξω. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση του δωματίου και οι τοίχοι φαίνονται όμορφοι και κομψοί, στο σύνολό τους, χωρίς κεφαλές νυχιών και βίδες..
 3. Πρόκειται για έναν πολύ εύκολο στη χρήση τύπο εγκατάστασης που δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία..
 4. Το συνδετικό υλικό από ανθεκτικό μέταλλο είναι πολύ αξιόπιστο και θα χρησιμεύσει για πολλά χρόνια.

Όταν επιλέγετε θήκες, πρέπει να έχετε κατά νου ότι διατίθενται σε διάφορα πάχη., που επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το βάρος των δομών που πρόκειται να στερεωθούν. Έτσι, το συνηθισμένο, το πιο συνηθισμένο, έχει πάχος περίπου 0,5 mm και η ενισχυμένη έκδοση είναι περίπου 1 mm ή περισσότερο. Όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες για στερέωση, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση τα πάνελ που πρόκειται να στερεωθούν πρέπει να έχουν ένα περιθώριο στο πάχος του διακένου, υπολογιζόμενο λαμβάνοντας υπόψη το πάχος της χρησιμοποιούμενης στερέωσης. Διαφορετικά, δεν θα είναι δυνατή η χρήση του..

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε πάνελ από διαφορετικά πακέτα, να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους μαζί με το kleimer. Σε αυτή την περίπτωση, όλα πρέπει να ταιριάζουν σφιχτά, χωρίς περιττά κενά, διαφορετικά η διαμόρφωση εγκατάστασης θα αλλάξει.

Βασικοί κανόνες για την επιλογή σαφέστερων για επένδυση

Ανάλογα με το πάχος και το βάρος του υλικού που χρησιμοποιείται, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι σφιγκτήρων. Έτσι, για παχύτερη και πιο μαζική επένδυση, επιλέγονται kleimers κατασκευασμένα από παχύτερο και ισχυρότερο μέταλλο. Τα Kleimers επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι ίδιες οι μεταλλικές αγκύλες διαφέρουν στο μέγεθος των ειδικών προεξοχών στις οποίες στηρίζεται το φύλλο επένδυσης.

Διατίθενται διάφοροι τύποι θραυσμάτων.

 1. Για στερέωση μοριοσανίδων. Σε αυτή την περίπτωση, το πάχος του υλικού για παραγωγή είναι 4 mm.
 2. Για επένδυση από πλαστικό και MDF. Δεδομένου του χαμηλού βάρους του υλικού, το πάχος των στοιχείων kleimer χρησιμοποιείται έως 2 mm.
 3. Για εγκατάσταση πάνελ από επένδυση ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται συρραπτικά πάχους έως 4 mm..
 4. Ενισχυμένο, για στερέωση κλασικής επένδυσης από ξύλο, πάχους έως 5 mm.

Κατά την επιλογή ενός τσιμέντου, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρήση τους:

 • αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την παραγωγικότητα κατά την εγκατάσταση και τη σύνδεση των πάνελ επένδυσης.
 • η ζημιά στο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού ρωγμών, αποκλείεται εντελώς.
 • η ποιότητα της εργασίας και η στερέωση των πάνελ δεν επηρεάζονται από υψηλή υγρασία και θερμοκρασία.
 • παρέχει σταθερή στερέωση των πάνελ, η οποία με την πάροδο του χρόνου δεν θα χαλαρώσει και δεν γείρει.
 • έχουν χαμηλό κόστος με υψηλή και ακριβή κατασκευή.
 • οι συνδετήρες είναι αόρατοι, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση της προκύπτουσας επιφάνειας.

Εκτός από τις συνήθεις επιλογές με σφράγιση, παράγονται kleimers με αιχμές στην επιφάνεια. Η χρήση τους μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πρόσφυση με την επιφάνεια και να μειώσει τον κίνδυνο πλευρικής μετατόπισης..

Οι σφιγκτήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να στερεώσουν με ασφάλεια τα πάνελ σε μια καλά καθορισμένη θέση και θέση στον τοίχο. Ο αριθμός τους εξαρτάται από το συνολικό μήκος της επένδυσης που πρόκειται να στερεωθεί και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται..

Κανόνες για τον υπολογισμό των γραμματοσήμων και την εφαρμογή τους για στερέωση

Η εμπειρία χρήσης καθαριστικών δείχνει ότι για να στερεώσετε με ασφάλεια και σταθερά ένα τετραγωνικό μέτρο, αρκεί να μαζέψετε περίπου δέκα κομμάτια.

 • Για πιο ακριβή υπολογισμό, είναι απαραίτητο να μετρήσετε το μήκος ενός πίνακα. Μετά από αυτό, μετράμε το βήμα του πλαισίου της θήκης. Τυπικά, αυτή η απόσταση κυμαίνεται από 40 έως 60 εκατοστά. Χωρίζουμε το μήκος του πίνακα με το βήμα της τοποθέτησης και προσθέτουμε ένα. Πολλαπλασιάζουμε αυτό το αποτέλεσμα με τον αριθμό των πινάκων. Αυτό θα είναι το σωστό ποσό για στερέωση..
 • Κατά την επιλογή του τύπου του προϊόντος που χρησιμοποιείται για τη στερέωση των πάνελ, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι κάθε στοιχείο πρέπει να στερεωθεί με δύο ή τρεις βίδες αυτοεπιπεδώματος. Δεν αξίζει να εξοικονομήσετε ποσότητα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία και την ποιότητα της εγκατάστασης γενικά. Για τη στερέωση βαρέων πάνελ, χρησιμοποιούνται παχύτερα ενισχυμένα στοιχεία με μεγάλο αριθμό σημείων σύνδεσής τους.
 • Αφού υπολογίσετε τον αριθμό των κουρευτικών, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των πάνελ. Ο τοίχος στον οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση είναι προεπεξεργασμένος με ειδικά αντισηπτικά διαλύματα για να εξαλειφθεί η πιθανότητα σχηματισμού μύκητα. Στο μέλλον, οι σφιγκτήρες εγκαθίστανται στον τοίχο ή το εγκατεστημένο κιβώτιο με τη βοήθεια καρφιών ή βιδών αυτοκόλλησης. Σε αυτή την περίπτωση, τα καρφιά χρησιμοποιούνται μόνο στην περίπτωση χρήσης κορδονιού.

 • Δεδομένου ότι η χρήση επένδυσης απαιτεί μια επίπεδη επιφάνεια, παρουσία ανομοιόμορφων τοίχων, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο καλύτερος τρόπος ευθυγράμμισης τους. Perhapsσως να ισοπεδώσετε την επιφάνεια του τοίχου με ένα ειδικό κονίαμα ή να τοποθετήσετε το περίβλημα.
 • Πολύ συχνά, σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο, το οποίο εγκαθίσταται γρήγορα στην επιφάνεια του τοίχου και μπορείτε να το εγκαταστήσετε αμέσως σε αυτό. Συνήθως, η επένδυση είναι κατασκευασμένη από ξύλινη ράβδο του ίδιου πάχους, η οποία είναι στερεωμένη σε απόσταση περίπου ενός μέτρου μεταξύ τους. Κατά την εγκατάσταση ξύλινης επένδυσης, αυτή η απόσταση είναι ελαφρώς μικρότερη και είναι περίπου 50-60 cm.
 • Κατά την εγκατάσταση της δοκού πρόσδεσης, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο της προκύπτουσας επιφάνειας, το οποίο πρέπει να είναι επίπεδο. Εάν είναι απαραίτητο, για να επιτευχθεί μια επίπεδη επιφάνεια, τοποθετούνται πλάκες του απαιτούμενου πάχους κάτω από τις ράβδους.

 • Η χρήση διαλυμάτων ισοπέδωσης διαρκεί πολύ, μετά από το οποίο χρειάζεται επίσης χρόνος για να στεγνώσουν. Επομένως, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά και, εάν είναι απαραίτητο, για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών..
 • Αφού εγκαταστήσετε τους συνδετήρες για τον πρώτο πίνακα, προχωρήστε στην εγκατάστασή του και στη συνέχεια στη στερέωση των σφιγκτήρων για τον επόμενο. Ο πρώτος πίνακας εισάγεται σφιχτά στους γάντζους των kleimers, οι υπόλοιποι τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μια ακριβή και ασφαλή εφαρμογή κάθε πίνακα μεταξύ τους..
 • Για να εξασφαλιστεί η εγκατάσταση υψηλής ποιότητας με φυσικό περαιτέρω αερισμό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι οι σανίδες δεν πρέπει να αγγίζουν την επιφάνεια του τοίχου. Διαφορετικά, θα οδηγήσει σε περιορισμένο αερισμό, συσσώρευση υγρασίας, μούχλα και σχηματισμό μούχλας..

 • Όταν εργάζεστε με χειρολαβή και πτερύγια, πρέπει να σημειωθεί ότι η εργασία πρέπει να εκτελείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον 10 μοίρες, καθώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να προκύψει παραμόρφωση των πάνελ. Τα καθαριστικά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτα υλικά και να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδική προστατευτική επίστρωση, καθώς η σκουριά μπορεί να εξαπλωθεί στην επιφάνεια της επένδυσης.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό στεγανωτικό στις αρθρώσεις των ξύλινων πάνελ, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε μια μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία για αυτό. Η χρήση του σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές των πάνελ. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η επιφάνεια της επένδυσης πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικά προστατευτικά αντισηπτικά υλικά που αυξάνουν την αντοχή της στην κατακρήμνιση και την υπεριώδη ακτινοβολία..
 • Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις για την επιλογή σφιγκτήρων για επένδυση, θα εξασφαλιστεί αξιόπιστη και ανθεκτική εγκατάσταση, καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής της εγκατεστημένης επίστρωσης.

Για τον τρόπο στερέωσης σφιγκτήρων για επένδυση, δείτε το επόμενο βίντεο.