Λεπτές αποχρώσεις της μόνωσης με αφρό

Λεπτότητες μόνωσης με αφρό

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός κτιρίου, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά το ζήτημα της θερμομόνωσης του. Ταυτόχρονα, όχι μόνο οι τοίχοι πρέπει να είναι μονωμένοι, αλλά ολόκληρη η δομή στο σύνολό της..

Σήμερα η κατασκευαστική αγορά αντιπροσωπεύεται από μια τεράστια ποικιλία υλικών θερμομόνωσης, αλλά ο αφρός αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Σας επιτρέπει να εκτελείτε μόνωση υψηλής ποιότητας, προστατεύοντας το κτίριο από ακραίες θερμοκρασίες και παρέχει σταθερό μικροκλίμα στους χώρους οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου..

Ιδιαιτερότητες

Στις κατασκευαστικές εργασίες, η μόνωση πραγματοποιείται συνήθως με αφρό πολυουρεθάνης. Είναι ένα πολυμερές πολυουρεθάνης που τοποθετείται σε μεταλλικούς κυλίνδρους υπό υψηλή πίεση κατά την παραγωγή. Το μείγμα από το φυσίγγιο μετατοπίζεται με αέριο, διαστέλλεται και, όταν αλληλεπιδρά με τον αέρα, αυξάνεται σε όγκο έως και 20 φορές, αποκτώντας κυτταρική δομή.

Η μόνωση αφρού είναι ένα αφρώδες πλαστικό που έχει υψηλή αντοχή και ολκιμότητα. Η πυκνότητα και η ακαμψία του υλικού εξαρτώνται από τα συστατικά που το αποτελούν.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αφρού και άλλων θερμομονωτικών υλικών είναι ότι αποκτά τις λειτουργικές του ιδιότητες μόνο μετά την εγκατάσταση. Κατά την εφαρμογή του στην επιφάνεια, παρατηρείται μια χημική αντίδραση, με αποτέλεσμα το μίγμα να σκληραίνει και να παρέχει εξαιρετική πρόσφυση..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του υλικού είναι ότι δεν αφήνει κενά και ραφές, γεγονός που αυξάνει τα χαρακτηριστικά στεγανοποίησης του..

Ο αφρός θεωρείται ένα ευπροσάρμοστο προϊόν, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνεια..

Τα οφέλη του αφρού περιλαμβάνουν επίσης:

 • φιλικότητα προς το περιβάλλον.
 • υψηλή θερμική σταθερότητα.
 • αντοχή;
 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες.
 • προστασία των κτιρίων από την εμφάνιση μυκήτων ·
 • αντιδιαβρωτικές ιδιότητες.
 • ευκολία στη χρήση.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, δεν υπάρχουν πρακτικά. Το μόνο μειονέκτημα του υλικού είναι η υψηλή τιμή. εκτός, το εφαρμοζόμενο μείγμα πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως, υπό την αρνητική επίδραση των οποίων μπορεί να καταρρεύσει.

Προβολές

Η μέθοδος μόνωσης αφρού είναι πολύ δημοφιλής στους κατασκευαστές, καθώς αυτό το υλικό σας επιτρέπει να εκτελείτε εργασίες υψηλής ποιότητας, παρέχοντας αξιόπιστη θερμική και στεγανοποίηση κτιρίων. Οι πιο δημοφιλείς τύποι τέτοιων μειγμάτων είναι: αφρός πολυουρεθάνης, αφρός πολυουρεθάνης και πενοιζόλη.

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι μέρος του αφρού πολυουρεθάνης. Αυτή η μόνωση είναι εύκολη στην εγκατάσταση, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Το μείγμα από τους κυλίνδρους εφαρμόζεται στην επιφάνεια με ψεκασμό χρησιμοποιώντας την ενέργεια της συμπίεσης αερίου. Μετά τον ψεκασμό, σκληραίνει και αποκτά κυτταρική δομή, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για θερμομόνωση που προστατεύει την επιφάνεια από την απορρόφηση υγρασίας και τις ακραίες θερμοκρασίες..

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι διαφόρων τύπων:

 • Πρόσοψη. Έχει υψηλό δείκτη αντοχής στον παγετό. Αυτό το μίγμα χρησιμοποιείται επίσης για τη μόνωση πριν από την τοποθέτηση της στέγης..
 • Συνήθης. Το υλικό χαρακτηρίζεται από ευελιξία και είναι κατάλληλο για διακόσμηση τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων..

 • Με αυξημένη δύναμη. Λόγω της ειδικής δομής του, ένα τέτοιο μείγμα έχει εξαιρετική ποιότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής..
 • Κόλλα αφρού. Εφαρμόζεται στην επιφάνεια εργασίας υπό ορισμένη πίεση και δεν έχει κενό αέρα.

Όσον αφορά τον αφρό πολυουρεθάνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόλυτη μόνωση οποιασδήποτε δομής. Είναι κατασκευασμένο από δύο συστατικά, λόγω των οποίων η δομή του, όταν στερεοποιηθεί, παίρνει την εμφάνιση κλειστών κυττάρων. Επομένως, το μείγμα πολυουρεθάνης είναι ανθεκτικό σε διαπερατότητα ατμών και υγρασίας.. Αυτός ο αφρός εφαρμόζεται σε ένα μικρό στρώμα 6 cm, συνήθως ένα δοχείο ψεκασμού είναι αρκετό για 1 m².. Η εργασία με το υλικό πρέπει να πραγματοποιείται σε θερμοκρασία τουλάχιστον 25 ° C.

Penoizol είναι σε καμία περίπτωση κατώτερα σε ποιότητα του. Διαφέρει από τους προηγούμενους τύπους αφρού σε υγρή δομή και χαμηλή πυκνότητα. Αυτή η μόνωση πωλείται με τη μορφή άκαμπτων πλακών, οι κόκκοι των οποίων είναι γεμάτοι με πολυνόρ. Μερικές φορές το μείγμα συσκευάζεται και σε βαρέλια.. Το Penoizol μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλή θερμομόνωση για κτίρια κατασκευασμένα από πλαίσιο. Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε μια επιφάνεια στεγνή. Το Penoizol επιλέγεται επίσης συχνά για τη στεγανοποίηση σωλήνων και άλλων συστημάτων επικοινωνίας..

Όλοι οι τύποι αφρού είναι υψηλής ποιότητας και ευελιξίας. Το μειονέκτημα κάθε μιας από τις επιλογές θεωρείται ότι είναι ένα αρκετά υψηλό κόστος..

Επομένως, πριν κάνετε μια επιλογή υπέρ ενός συγκεκριμένου μείγματος, είναι απαραίτητο να κάνετε όλους τους υπολογισμούς και να επιλέξετε την πιο βέλτιστη επιλογή..

Πεδίο εφαρμογής

Η μόνωση αφρού θεωρείται μοναδικό υλικό, καθώς δεν απαιτεί ειδικές συσκευές για την εφαρμογή της σε οικιακό περιβάλλον. Με τη βοήθεια αφρού, μπορείτε να σφραγίσετε εύκολα τοίχους, παράθυρα και ρωγμές στην οροφή του σπιτιού. Το υλικό είναι επίσης κατάλληλο για μόνωση κτιρίων τύπου πλαισίου.

Δεδομένου ότι η αφρώδης μόνωση σκληραίνει γρήγορα υπό την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος και μετατρέπεται σε πλαστικό κλειστού κυττάρου, συνιστάται να χρησιμοποιείται για ορισμένους τύπους εργασιών.

 • Εγκατάσταση και σύνδεση διαφόρων δομικών μερών. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη στερέωση των στοιχείων πλαισίου, αλλά και για την εγκατάσταση θυρών γκαράζ, μπλοκ πόρτας και παραθύρων..
 • Απομόνωση χώρου μεταξύ τοίχων από θόρυβο και ήχους. Αυτό το μείγμα μπορεί επίσης να μονώσει την οροφή ενός εξοχικού σπιτιού ή διαμερίσματος, τον τόπο εγκατάστασης απορροφητήρων, κλιματιστικών.

 • Υψηλής ποιότητας θερμομόνωση. Λότζια, μπαλκόνια, γκαράζ και υπόστεγα είναι μονωμένα με αφρό. Το υλικό είναι επίσης κατάλληλο για μόνωση προσόψεων.
 • Στεγανοποίηση. Συχνά, το μείγμα αφρού χρησιμοποιείται για την επισκευή μπανιέρων, στεγανοποιήσεων διόδων, αρμών σωλήνων και μηχανικών συστημάτων. Τα τεχνικά κενά γεμίζουν με υλικό, λόγω του οποίου οι επικοινωνίες διαρκούν περισσότερο.

Σχέδια

Ένα σημαντικό σημείο στην κατασκευή κτιρίων είναι η μόνωση τοίχων με αφρό χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία που προβλέπει δύο σχήματα εγκατάστασης: εξωτερικό και εσωτερικό.

Εάν κάνετε όλη τη δουλειά με τα χέρια σας, τότε πρώτα πρέπει να τοποθετήσετε το διογκωμένο πολυστυρένιο έξω. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας από το εσωτερικό, μετά από το οποίο όλα σφραγίζονται με μόνωση αφρού.

Πραγματοποιώντας εξωτερική μόνωση, είναι απαραίτητο να αποκλείσετε εντελώς την εμφάνιση ενός διακένου αέρα, διαφορετικά θα συγκεντρωθεί συμπύκνωση στην επιφάνεια και στο μέλλον θα εμφανιστεί μύκητας ή μούχλα.

Για αυτό, ο αφρός ψεκάζεται στα τοιχώματα με επένδυση διογκωμένης πολυστερίνης από ένα δοχείο ψεκασμού. Το μείγμα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια..

Συχνά, η εξωτερική θερμομόνωση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας όχι μόνο αφρό στερέωσης, αλλά και μόνωση αφρού, η οποία έχει επίσης δομή αφρού και γεμίζει καλά τις κοιλότητες. Εκάζεται στις ρωγμές και στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή που δημιουργεί μια ορισμένη πίεση. Συνήθως, σύμφωνα με αυτό το σχήμα, οι κοιλότητες σφραγίζονται μεταξύ των αρμών της τοιχοποιίας.. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος της πλήρωσης των κενών.

Συνήθως τα κανάλια γεμίζουν με penoizol σε μοτίβο σκακιέρας. Για να γίνει αυτό, ανοίγονται τρύπες στην πρόσοψη και πραγματοποιείται έκχυση, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα κανάλια. Όταν ο αφρός αρχίσει να προεξέχει από τη σειρά, πηγαίνετε ψηλότερα και συνεχίστε να ρίχνετε μέχρι να μονωθεί ολόκληρη η επιφάνεια.

Όσον αφορά την εσωτερική μόνωση τοίχου, σε αυτή την περίπτωση αξίζει να το θυμάστε αυτό ο αφρός πρέπει να εφαρμόζεται σταδιακά σε μια προηγουμένως προετοιμασμένη επιφάνεια. Η βάση καθαρίζεται προκαταρκτικά από σκόνη, βρωμιά και υγρασία, καθώς αφαιρούνται τα υπολείμματα παλαιού χρώματος ή γύψου. Μετά από αυτό, οι τοίχοι είναι ασταρωμένοι. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται αφρός.

Το πάχος του στρώματος μείγματος εξαρτάται από το βαθμό κατάψυξης των τοίχων το χειμώνα. Επομένως, όσο πιο λεπτή είναι η βάση τους, τόσο πιο παχιά πρέπει να βρίσκεται η μόνωση..

Όταν ο αφρός στεγνώσει, μπορείτε να προχωρήσετε στην περαιτέρω διακόσμηση του δωματίου. Εάν η εργασία αρχίσει πριν στεγνώσει το μείγμα, τότε είναι δυνατή η παραμόρφωση της μπροστινής επιφάνειας του διακοσμητικού υλικού και η καταστροφή του..

Κατά τον ψεκασμό αφρού, αξίζει να τηρείτε ορισμένα μέτρα ασφαλείας: φορέστε προστατευτική ενδυμασία, αναπνευστήρα, γυαλιά και γάντια.

Κριτικές

Πρόσφατα, οι περισσότεροι κατασκευαστές επέλεξαν τον αφρό ως κύρια μόνωση. Αποδίδουν αυτό στα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης του υλικού. Κρίνοντας από τις κριτικές, ο αφρός είναι εύκολο να εγκατασταθεί, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, μονωτικά μπαλκόνια ή χαγιάτι. Το υλικό έχει αποδειχθεί όχι μόνο ως θερμομονωτικό, αλλά και ως εξαιρετικό στερεωτικό.. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού, πραγματοποιώντας επισκευές, το επιλέγουν για τη στερέωση μπλοκ πόρτας και παραθύρου..

Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια, όπου όχι μόνο η θερμότητα, αλλά και η ηχομόνωση είναι σημαντικά, είναι επίσης ικανοποιημένοι με τον αφρό. Λόγω της μοναδικής δομής του, το μείγμα προσκολλάται σφιχτά στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής, προστατεύοντάς τα αξιόπιστα από τη διείσδυση ξένου θορύβου. Επιπλέον, πολλοί θεωρούν ότι το κύριο πλεονέκτημα του αφρού είναι η ανθεκτικότητα και η μεγάλη διάρκεια ζωής του..

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός κτιρίου, πρέπει να ανησυχείτε για τη θερμομόνωσή του, η οποία θα επηρεάσει όχι μόνο την προστασία της δομής από αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας, αλλά και το εσωτερικό μικροκλίμα των χώρων. Σήμερα υπάρχει μια εξαιρετική δυνατότητα μόνωσης κτιρίου με αφρό..

Κατά την εκτέλεση της εγκατάστασης με τη βοήθειά της, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες συστάσεις:

 • Η μόνωση αφρού μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά από λεπτομερή εκτίμηση της επιφάνειας. Η βάση πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά: να καθαριστεί από τη βρωμιά και τη σκόνη και να στεγνώσει καλά.
 • Εάν υπάρχουν ρωγμές στο εξωτερικό των τοίχων του κτιρίου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν τύπο αφρού πολυουρεθάνης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μόνωση για σοφίτες και δάπεδα εάν η επέκταση της βεράντας είναι ανοιχτή..

Εάν σχεδιάζεται να φτιάξετε ένα σαλόνι από τη σοφίτα, τότε αξίζει να εγκαταλείψετε τον αφρό πολυουρεθάνης, ειδικά αν τα παράθυρα βλέπουν προς τη νότια πλευρά.

Το υλικό μπορεί να υποβαθμιστεί όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως και να παράγει επιβλαβείς ατμούς..

 • Για θερμομόνωση των μεγάλων περιοχών, ένα γέμισμα από Penoizol είναι κατάλληλο. Για να ολοκληρώσετε τις εργασίες εγκατάστασης, θα χρειαστεί να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό για τον ψεκασμό του μείγματος..
 • Συνιστάται η πραγματοποίηση μόνωσης στο εσωτερικό του κτιρίου με αφρό πολυουρεθάνης σε δοχεία. Μπορεί να κλείσει ελαττώματα τοίχου και να παράγει μόνωση υψηλής ποιότητας σε μικρές περιοχές. Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι μια μη εύφλεκτη μόνωση, η οποία χαρακτηρίζεται από πυκνή δομή μετά τη σκλήρυνση και αποτελείται από περιβαλλοντικά συστατικά που είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.
 • Η εξωτερική θερμομόνωση πρέπει να πραγματοποιείται με άμεσο τρόπο, η τεχνολογία της οποίας περιλαμβάνει τον ψεκασμό αφρού χρησιμοποιώντας ειδική συσκευή ή μπαλόνι. Ωστόσο, εάν η επιφάνεια έχει σημαντικά ελαττώματα, τότε το μείγμα πρέπει να εφαρμοστεί σε ένα παχύ στρώμα χρησιμοποιώντας έναν ειδικό σωλήνα που το ωθεί. Για να γίνει αυτό, αρκετές οπές είναι προ-τρυπημένες στον τοίχο..

Μπορείτε να μάθετε πώς να μονώσετε τη σοφίτα με αφρό πολυουρεθάνης σε κυλίνδρους παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.