Πείροι γυψοσανίδας: χαρακτηριστικά επιλογής

Πείροι γυψοσανίδας: χαρακτηριστικά επιλογής

Οποιεσδήποτε εργασίες επισκευής απαιτούν αξιόπιστους συνδετήρες για δομικά υλικά, ανεξάρτητα από το έργο. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα, για παράδειγμα, γυψοσανίδας, χρειάζονται ειδικές συσκευές που εκτελούν τις λειτουργίες τους όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για τις άγκυρες γυψοσανίδας. Τέτοια προϊόντα παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά δομικών υλικών σε ένα ευρύ φάσμα..

Ιδιαιτερότητες

Σήμερα, χρησιμοποιούνται πολλοί διαφορετικοί συνδετήρες, που παράγονται για εργασία με γυψοσανίδα. Η παρουσία μιας τεράστιας ποικιλίας τέτοιων τμημάτων εξηγείται από τη ζήτηση για το ίδιο το γυψοσανίδα. Χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή αψίδων και χωρισμάτων, ισοπέδωσης τοίχων και επιφανειών οροφής. Και δεδομένου ότι τα φύλλα υλικού είναι πολύ εύθραυστα, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικούς πείρους όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο με αυτό το υλικό..

Εκτός από την ιδιαιτερότητα του ίδιου του δομικού υλικού, οι λεπτομέρειες έχουν επίσης τα δικά τους χαρακτηριστικά, βάσει των οποίων προτιμούνται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον, ένα σημαντικό σημείο είναι η τεχνολογία εργασίας με πείρους, καθώς η αξιοπιστία ολόκληρης της δομής που δημιουργείται εξαρτάται άμεσα από την ορθότητα των εργασιών που εκτελούνται κατά την εγκατάστασή τους..

Οι πείροι υψηλής ποιότητας έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • για την παραγωγή τέτοιων μεταλλικών προϊόντων, χρησιμοποιούνται μόνο κράματα υψηλής ποιότητας.
 • συνδυασμένα προϊόντα του ίδιου τύπου μπορεί να διαφέρουν ως προς το βάρος, το οποίο μπορούν να υποστηρίξουν και μερικές φορές ως προς το μέγεθος.
 • Τα εξαρτήματα διαχωριστή εγγυώνται στερέωση υψηλής ποιότητας του προϊόντος στη γυψοσανίδα.

Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό όλων των τύπων πείρων είναι η αρχή της καμάρας της συσκευής, χάρη στην οποία εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Στην εργασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο εκείνους τους συνδετήρες, το μανίκι των οποίων θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φύλλο. Το επίπεδο του επιτρεπόμενου φορτίου στο τμήμα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Με βάση αυτήν την παράμετρο, επιλέγεται το μέγεθος του συνδετήρα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι φορτίου:

 • δυναμικός – απαιτούνται πείροι ανθεκτικοί στους κραδασμούς.
 • οριζόντιος – στην περίπτωση αυτή, ο θεμελιώδης παράγοντας είναι η μάζα του τμήματος, η εγκατάσταση του οποίου θα πραγματοποιηθεί ·
 • κατακόρυφος – κατά τη στερέωση προϊόντων, το μήκος του πείρου θα είναι σημαντικό.

Τύποι και μεγέθη

Η διαίρεση των πείρων σε διαφορετικούς τύπους βασίζεται σε πολλούς παράγοντες.. Σύμφωνα με την τεχνολογία στερέωσης, τα μέρη μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • η στερέωση πραγματοποιείται μέσω τριβής.
 • ο πείρος είναι σταθερός με βάση τη διαμόρφωσή του.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βιδώσετε το προϊόν στη βάση – χρησιμοποιώντας μέσω ή προ -συναρμολόγηση. Στην πρώτη περίπτωση, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τίποτα, το μέρος μπαίνει στο υλικό από μόνο του. Αυτή η τεχνολογία είναι σε ζήτηση κατά την εγκατάσταση προσόψεων. Η τελευταία μέθοδος απαιτεί εργασία με τρυπάνι. Είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα στη βάση, στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε το προϊόν σε αυτό και να το στερεώσετε με μια βίδα.

Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθοι συνδετήρες:

 • εξαρτήματα που πρέπει να οδηγηθούν στην επιφάνεια με ένα σφυρί (τα προϊόντα με κίνηση έχουν μεγάλη ζήτηση).
 • βιδωμένα προϊόντα (πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι για να τα στερεώσετε στον τοίχο).

Για να επιλέξετε το σωστό πείρο για γυψοσανίδα, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων των τύπων τέτοιων συνδετήρων.

"υποκοριστικό της Mary"

Ο πείρος είναι ένας τύπος ακριβού προϊόντος υψηλής ποιότητας. Η στερέωση αυτού του στοιχείου πραγματοποιείται σε μια προ-τρυπημένη οπή, η διάμετρος της οποίας είναι 8 mm. Η παρουσία δύο πλευρών βοηθά στη στερεά στερέωση του πείρου στο γυψοσανίδα. Αυτή η διαμόρφωση εξαλείφει τον κίνδυνο συστροφής της άγκυρας σε αυτήν..

Θετικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου πείρου:

 • το μέρος αντέχει τέλεια σε υψηλά φορτία.
 • εάν είναι απαραίτητο, το στοιχείο μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί.
 • βίδες που περιλαμβάνονται με τον πείρο (περιλαμβάνονται).

Ντρίβα

Ο πείρος του σαλιγκαριού είναι ένα πολύ δημοφιλές προϊόν κατασκευασμένο από μέταλλο και πλαστικό. Αυτή η ποικιλία αποκτάται συχνότερα. Το τμήμα είναι προσαρτημένο στο φύλλο ως εξής: γίνεται μια τρύπα 6 mm, εγκαθίσταται ένας πείρος και στη συνέχεια κόβεται στο γυψοσανίδα χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με μια τυπική βίδα αυτοεπιπεδώματος. Μετά την εγκατάσταση του πείρου, βιδώνεται μια βίδα 3,5 ή 4,5 mm.

Η τεχνολογία για την τοποθέτηση των συνδετήρων κίνησης είναι αρκετά απλή, αλλά όταν αγοράζετε βίδες ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή, πρέπει να λάβετε υπόψη το μήκος του πείρου, το οποίο για τα πλαστικά προϊόντα είναι 23 mm. Τα μεταλλικά προϊόντα παράγονται σε μήκη 33-44 mm.

Fischer PD

Ένας άλλος τύπος συνδετήρων για γυψοσανίδες. Η διαμόρφωσή του περιλαμβάνει μια πλαστική βιδωτή βάση. Κατά την εγκατάσταση, πιέζεται σταθερά στον σύνδεσμο με το υλικό και στερεώνεται σταθερά με μια βίδα. Αυτή η δυνατότητα παρέχει προστασία έναντι πτώσης από το φύλλο..

Καρφί πείρου

Σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε σκυρόδεμα. Το προϊόν αποτελείται από 3 νάιλον τμήματα και μια ειδική τρύπα στο τέλος. Η σταθεροποίηση υψηλής ποιότητας επιτυγχάνεται με την επέκταση των τοίχων ταυτόχρονα σε διάφορες κατευθύνσεις. Αυτοί οι πείροι συνιστώνται για εγκαταστάσεις, για παράδειγμα, κατασκευές παραθύρων ή θυρών, σοβατεπί κ.λπ..

Τα προϊόντα χάλυβα, στερεωμένα στη βάση με πιστόλι, χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση δομών με μεγάλο βάρος.

Πείρος με αυτοκόλλητο

Πραγματοποιείται για φύλλα δύο στρωμάτων ή μονής στρώσης, τα οποία είναι διακοσμημένα με διακοσμητική επίστρωση, καθώς και μονωτικό υλικό. Όταν αγοράζετε ένα τέτοιο προϊόν, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μεγέθους που παρουσιάζονται για να αποκλείσετε καταστάσεις όταν ένα πολύ μεγάλο στοιχείο προεξέχει από το περίβλημα.

Εάν το πάχος του φύλλου είναι μεγαλύτερο από 15 mm, τότε για να εγκαταστήσετε τον πείρο, θα χρειαστεί να κάνετε τρύπες για εγκατάσταση.

“Πεταλούδα”

Ένα τμήμα που έχει μια επεκτεινόμενη επεκτεινόμενη στάση στο τέλος, η παρουσία του οποίου επιτρέπει στον πείρο να αντέχει αρκετά σοβαρά φορτία. Η στερέωση του στοιχείου απαιτεί μια τρύπα στη βάση. Για στερέωση, το προϊόν συμπληρώνεται με ειδική μανσέτα. Ο πείρος πεταλούδας χρησιμοποιείται για υλικό με πάχος που δεν υπερβαίνει τα 5 mm.

Ντουλάκι-ομπρέλα

Είναι ένας αυτο-ευθυγραμμισμένος συνδετήρας που ξεδιπλώνεται πίσω από την πλάκα, ο οποίος παρέχει μια καλή στερέωση στην επιφάνεια. Η εγκατάστασή του περιλαμβάνει διάνοιξη οπής. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται για επιφάνειες οροφής από γυψοσανίδα.

Τοποθετείται βύσμα γυψοσανίδας με τρυπάνι βιδώνοντάς το στη βάση. Κατά την εγκατάσταση ενός εξαρτήματος, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε το μήκος του..

Ένας παρόμοιος τύπος συνδετήρα χρησιμοποιείται για διπλό γυψοσανίδα, όπου η ηχομόνωση είναι ένα σημαντικό σημείο..

Τα βιδωτά προϊόντα είναι ένα σύνολο από βύσμα επέκτασης και ένα καρφί. Η αξιοπιστία της εγκατάστασης εξαρτάται άμεσα από τη συμμόρφωση των διαστάσεων των προϊόντων για ορισμένες εργασίες..

Υπάρχουν επίσης χημικές άγκυρες. Διατίθενται ως κολλητική κάψουλα και μανίκι.

Μια σημαντική απόχρωση κατά την επιλογή του σωστού πείρου για γυψοσανίδα είναι το μέγεθός του. Οι κατασκευαστές τέτοιων συνδετήρων προσφέρουν προϊόντα με τις ακόλουθες διαμέτρους: 3; 4; 4.5; 5; 6; οκτώ; 10 mm με μήκος από 12 έως 260 mm.

Υλικά κατασκευής

Για την κατασκευή πείρων χρησιμοποιούνται διαφορετικές πρώτες ύλες.

 • Ευρέως χρησιμοποιημένο μέταλλο, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων αλουμινίου και προϊόντων από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα μεταλλικά μέρη δεν παραμορφώνονται και έχουν καλή αντοχή. Για ορισμένα έργα, χρησιμοποιούνται συνδετήρες ορείχαλκου και τιτανίου, οι οποίοι έχουν υψηλό κόστος.
 • Μεταχειρισμένο και πλαστική ύλη, συμπεριλαμβανομένου του νάιλον, του πολυαμιδίου και του πολυπροπυλενίου. Το τελευταίο υλικό έχει εξαιρετική αντοχή στη φθορά. Επίσης, οι πείροι από αυτήν την πρώτη ύλη μπορούν να αντέξουν τη θέρμανση έως +140 C. Το πολυαμίδιο και το νάιλον ξεχωρίζουν για την αντοχή τους σε κραδασμούς. Τα μειονεκτήματα τέτοιων προϊόντων περιλαμβάνουν απαγόρευση χρήσης με αυξημένο επίπεδο υγρασίας..
 • Πείροι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο έχουν παρόμοιες ιδιότητες με την ίδια την πρώτη ύλη – αντοχή σε οξέα και διάβρωση, δυνατότητα χρήσης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Συστατικά

Για να στερεώσετε τον πείρο, χρειάζεστε ένα ειδικό μπεκ, το οποίο διευκολύνει τη διαδικασία εκτέλεσης της εργασίας. Συνήθως περιλαμβάνεται στο κιτ.

Κατασκευαστές

Μεταξύ των κατασκευαστών βυσμάτων γυψοσανίδας, υπάρχουν αρκετές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες..

 • Fischer PD και PDS (Γερμανία) – στρογγυλά νάιλον προϊόντα. Τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για βάρος έως 15 κιλά.
 • Κνάουφ-Χάρτμουτ – σύγχρονα προϊόντα υψηλής αντοχής που μπορούν να αντέξουν φορτίο έως 50 κιλά. Οι πείροι είναι κατασκευασμένοι από μεταλλικά και πλαστικά στοιχεία.
 • Walraven BIS GOLD – πείροι με σφυρί, που ανοίγουν στη βάση τους.

Επιπλέον, προϊόντα από την Κίνα, τη Φινλανδία και το Λιχτενστάιν παρουσιάζονται στην κατασκευαστική αγορά..

Πώς να επιλέξετε?

Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή εξαρτημάτων για τη στερέωση της γυψοσανίδας, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • το επίπεδο μελλοντικού φορτίου από την πλευρά ·
 • αναγκαιότητα και δυνατότητα διάλυσης ·
 • κόστος παραγωγής.

Σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ο κατάλογος θα συμπληρωθεί, αφού η διαδικασία συχνά συνδέεται με πολλές διαφορετικές στιγμές. Η πιο αξιόπιστη θεωρείται η εγκατάσταση στα προφίλ της φέρουσας δομής. Με βάση αυτό, είναι καλύτερα να σκεφτείτε εκ των προτέρων την παρουσία ενός προφίλ όπου θα υπάρχουν συνδετήρες.

Μερικές φορές, εκτός από τους πείρους και τις βίδες, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ακροφύσιο και το ίδιο το κατσαβίδι. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε τη σημασία του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού..

Ελλείψει γαντιών, πρέπει να τα αγοράσετε.

Εφαρμογή

Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές για βίδωμα πείρων, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς η υπερβολική δύναμη κατά την εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο φύλλο γυψοσανίδας. Απαγορεύεται η διάνοιξη οπής σε λειτουργία διάτρησης για εργασία με γυψοσανίδα.

Σε επιφάνειες με πλακάκια, γίνεται μια τρύπα για έναν πείρο σύμφωνα με το μέγεθός της. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να σταματήσετε στο molly dowel. Για να εκτελέσετε γρήγορα τη στερέωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πείρο κίνησης. Το πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον τρύπες στο υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε την ακεραιότητα της δομής..

Ο πείρος της πεταλούδας, όπως το molly, χρειάζεται δουλειά για να ανοίξει μια τρύπα εργασίας.

Υπάρχουν μερικές απλές οδηγίες για το βίδωμα πείρων σε γυψοσανίδα:

 • Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να προσδιορίσετε ποια χαρακτηριστικά έχει το γυψοσανίδα, με τα οποία πρέπει να εργαστείτε, και επίσης να καθορίσετε το βάρος του προσαρτημένου προϊόντος.
 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά τη βίδα, εάν δεν περιλαμβάνεται στην τυπική συσκευασία για τον πείρο, καθώς η βίδα μπορεί να καταστρέψει τους συνδετήρες από μέσα.
 • Η τρύπα πρέπει να τρυπηθεί ελαφρώς μεγαλύτερη σε διάμετρο από το ίδιο το τμήμα. Αυτό το χαρακτηριστικό της απόδοσης της εργασίας σας επιτρέπει να αποφύγετε το σπάσιμο του υλικού κατά την εγκατάσταση του εξαρτήματος..
 • Οι τρύπες πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά από ψίχουλα και σκόνη. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι..

 • Ένα κατσαβίδι που μπορεί να βιδωθεί χωρίς κατσαβίδι δεν πρέπει να περιστρέφεται στο τελικό σημείο της εγκατάστασης. Για να το κάνετε αυτό, μην το στερεώσετε στη βάση μέχρι να σταματήσει, αφήνοντας αυτό το έργο για ένα κατσαβίδι με την κατάλληλη ρύθμιση..
 • Όταν ο πείρος-ομπρέλα ή ο μύκητας είναι ήδη εγκατεστημένος στη θέση του και το επιθυμητό προϊόν είναι σταθερά τοποθετημένο στον συνδετήρα, η τρύπα που σχηματίζεται στο φύλλο γυψοσανίδας πρέπει να καλύπτεται προσεκτικά με ακρυλικό, αν είναι μικρό. Σε μια άλλη κατάσταση, απαιτείται πρόσθετη χρήση στόκου. Ένα θετικό χαρακτηριστικό του ακρυλικού είναι η καουτσούκ βάση του, λόγω του οποίου είναι δυνατόν να μειωθεί σημαντικά το επίπεδο πίεσης του συνδετήρα σε ένα εύθραυστο υλικό όπως γυψοσανίδα.
 • Ο πείρος πεταλούδας έχει μια συγκεκριμένη τεχνολογία εγκατάστασης – πρέπει να πιέσετε τις πτυσσόμενες λεπίδες του προϊόντος και να το σπρώξετε μέσα. Ακόμα και ένα συνηθισμένο κατσαβίδι μπορεί να βιδώσει αυτόν τον πείρο στην απαιτούμενη θέση..

Οι συνδετήρες για γυψοσανίδα σήμερα παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Επομένως, η επιλογή υπέρ αυτού ή εκείνου του προϊόντος πρέπει να γίνει με βάση το επίπεδο πολυπλοκότητας της δομής που θα προσαρτηθεί, τα λειτουργικά καθήκοντά της και την τεχνική εγκατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των προϊόντων.

Μπορείτε να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε γυψοσανίδα με τα χέρια σας παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.