Διακοσμητικό χρώμα για τοίχους με εφέ άμμου: χαρακτηριστικά χρήσης

Διακοσμητικό χρώμα για τοίχους με αποτέλεσμα άμμου: χαρακτηριστικά χρήσης

Νέα ενδιαφέροντα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση τοίχων επιτρέπουν ασυνήθιστες διακοσμητικές επικαλύψεις επιφανειών. Αυτή η διακόσμηση μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας αμμώδη βαφή, η οποία δημιουργεί ένα πρωτότυπο και εκλεπτυσμένο εσωτερικό στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος πρώτης ύλης είναι ένας συνδυασμός εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας για σοβά εσωτερικού χώρου και βαφής..

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Ένα διακοσμητικό μείγμα χρωμάτων μπορεί να περιέχει:

 • πούλιες?
 • χαλαζιακή άμμος?
 • θρυμματισμένα κοχύλια.

Αυτή η σύνθεση βαφής επιτρέπει ασυνήθιστα εφέ και ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πελατών στην εσωτερική διακόσμηση..

Η δομή της μη ομοιόμορφης συνέπειας του προϊόντος δημιουργεί την αίσθηση μιας πολύπλοκης τεχνολογίας εργασίας, που εκτελείται με ιδιαίτερη δυσκολία σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την εφαρμογή χρώματος στην επιφάνεια, εμφανίζονται μοτίβα που μοιάζουν με αμμόλοφους, δίνοντας μυστήριο και μαγεία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα προϊόν βαφής με άμμο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι τοίχοι βαμμένοι με αυτό το χρώμα μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 χρόνια, σε αντίθεση με τα καλύμματα ταπετσαρίας, τα οποία διαρκούν έως και 5 χρόνια.
 • Ευστροφία. Η χρήση διακοσμητικού χρώματος είναι δυνατή σε οποιοδήποτε δωμάτιο λόγω της σύνθεσής του (κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι).
 • Αντοχή στη φθορά. Μην παραμορφώνεστε υπό την επίδραση των ακτίνων UV.
 • Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα. Η υφή με υφή στη σύνθεσή της έχει αντιστατικά συστατικά που δεν επιτρέπουν την καθίζηση μεγάλης ποσότητας σκόνης. Για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά, αρκεί να πλύνετε τον τοίχο με καθαρό νερό.

 • Η δομή του προϊόντος περιέχει ειδικές ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό μούχλας και μούχλας.
 • Επίστρωση φιλική προς το περιβάλλον. Δεν περιέχει συστατικά επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία (δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις).
 • Η δομή του χρώματος αποτελείται από μικρά σωματίδια που έχουν τη δική τους προστατευτική επίστρωση. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, δεν συμβαίνει ανάμειξη των σωματιδίων. Έτσι, πραγματοποιείται η πολύχρωμη διακόσμηση..

Όπως όλα τα υλικά φινιρίσματος, ένα προϊόν βαφής με άμμο έχει μειονεκτήματα:

 • Υψηλό κόστος παραγωγής. Μερικές από αυτές τις διακοσμήσεις είναι ακριβότερες από τις συμβατικές βαφές.
 • Βάψτε μόνο την επιφάνεια σε ένα απόλυτα καθαρό παλτό βάσης.

Ποικιλίες

Για να καταλάβετε τι είναι ένα διακοσμητικό χρώμα με αποτέλεσμα άμμου, πρέπει να μελετήσετε τους τύπους του:

 • Μητέρα-μαργαριτάρι. Το χρώμα περιέχει ειδικά συστατικά που κάνουν το προϊόν να λάμπει και να λάμπει. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας αυτού του τύπου θεωρούνται ασφαλή στη χρήση, επειδή η σύνθεση δεν περιέχει επιβλαβή και επικίνδυνα στοιχεία. Το μαργαριταρένιο χρώμα είναι ακριβότερο από άλλα είδη βαφής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά στην κατασκευή χρώματος (κοχύλι).
 • Ματ. Το ματ χρωματικό προϊόν δεν λάμπει, αλλά δίνει ένα ιδιαίτερο ιδιαίτερο αποτέλεσμα στην τραχύτητα της επιφάνειας. Φαίνεται υπέροχο σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Αυτές οι παραλλαγές με την προσθήκη λευκής άμμου φαίνονται τέλειες σε ευρύχωρα δωμάτια..

Τα μαργαριταρένια και ματ υφή επιχρίσματα έχουν καλή υφή, οπότε όταν εφαρμόζονται μόνα τους, δεν θα προκαλέσουν δυσκολίες.

Τέτοιες επικαλύψεις μπορούν να επιλεγούν για κάθε γούστο και χρώμα. Υπάρχει η δυνατότητα ανάμιξης πολύχρωμων αποχρώσεων, επιτρέποντάς σας να πάρετε ένα μεμονωμένο χρώμα επιφάνειας. Επίσης, μεταξύ της τεράστιας ποικιλίας, υπάρχουν ασυνήθιστα χρώματα διάσπαρτα. Οι τοίχοι, οι οποίοι είναι καλυμμένοι με προϊόν με υφή, μοιάζουν με βενετσιάνικο γύψο. Ασημί, χάλκινο και χρυσό χρώματα μιμούνται το μέταλλο.

Κατασκευαστές

Αρκετοί κατασκευαστές παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας από υλικά χρωματισμού, τα οποία έχουν τόσο αξιέπαινα όσο και αρνητικά σχόλια..

Μεταξύ των κατασκευαστών που προσφέρουν υψηλής ποιότητας επιχρίσματα φινιρίσματος για τοίχους με αμμώδες ειδικό αποτέλεσμα, Τα χρώματα Μονακό και Μιράζ ξεχωρίζουν. Τα προϊόντα χρωματισμού με υφή του Γάλλου κατασκευαστή διατίθενται σε τεράστιο αριθμό χρωμάτων με μαργαριταρένιες παραλλαγές..

Πολλοί πελάτες επιλέγουν εξαιρετικά ανθεκτικά Γερμανική βαφή για επιφάνειες τοίχων Alpina.

Πού να επιλέξετε?

Για να δημιουργήσετε όμορφες υπερχειλίσεις στους τοίχους, μπορείτε να επιλέξετε μαργαριταρένιες μπογιές με άμμο για λαμπερό αποτέλεσμα. Με αυτό το ντεκόρ, μπορείτε να επιτύχετε το ιδιαίτερο αποτέλεσμα του βελούδου..

Η επιλογή του χρώματος πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από αξιόπιστους κατασκευαστές με θετικές απόψεις πελατών..

Οι χρωστικές υψηλής ποιότητας έχουν χαμηλότερη κατανάλωση σε αντίθεση με αμφίβολους τύπους βαφών. Όταν επιλέγετε ένα προϊόν ζωγραφικής για τοίχους, πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες, επειδή ορισμένα χρώματα τοίχων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το φινίρισμα της οροφής.

Τεχνολογία εφαρμογής

Πριν ξεκινήσετε την εργασία με ένα χρωματικό προϊόν, πρέπει να προετοιμαστεί και να αναδευτεί καλά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χρώμα πρέπει να αραιωθεί με νερό..

Για να μην αναστατωθεί το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε διαδοχικά βήματα όταν εφαρμόζετε ένα διακοσμητικό προϊόν χρωματισμού με τα χέρια σας:

 • προετοιμασία και ισοπέδωση του στρώματος γύψου.
 • εφαρμογή αστάρι βαθιάς διείσδυσης σε 2 στρώσεις. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αστάρι με βαφή με βάση το νερό, το ίδιο χρώμα με το υφή με υφή.
 • το αρχικό στρώμα διακοσμητικής βαφής εφαρμόζεται με ρολό. Ο τρόπος εφαρμογής και ο τρόπος εξαρτώνται από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη και την ιδέα του σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργείται ο σχεδιασμός της επίστρωσης.
 • το δεύτερο στρώμα χρώματος με άμμο καλύπτεται με ένα πινέλο. Σε στεγνή επιφάνεια, λειάνετε τους τοίχους χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία.

Συμβουλή

Για να κάνετε την επιφάνεια του τοίχου να φαίνεται υπέροχη ακόμη και μετά την εφαρμογή χρώματος, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συμβουλές των ειδικών..

 • Οι ειδικοί συνιστούν να ασταρώσετε το πρώτο στρώμα με γύψο σε βάση γύψου, στεγνώνει γρήγορα. Στο τελευταίο βήμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό πληρωτικό. Το ακρυλικό έχει εξαιρετικές αντιβακτηριακές ιδιότητες.
 • Για να επεξεργαστείτε τοίχους με χρώμα με αμμώδη υλικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη σπάτουλα ταπετσαρίας, με την οποία συμπιέζεται το στρώμα φινιρίσματος του εφαρμοσμένου υλικού.

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδική σκιά χρώματος με τα χέρια σας. Μπορείτε να αναμίξετε οποιαδήποτε χρώματα. Είναι σημαντικό τα μικτά χρώματα να κατασκευάζονται από τον ίδιο κατασκευαστή, έτσι ώστε η σύνθεση και η συνοχή να μην διαφέρουν.
 • Ο χρόνος στεγνώματος του προϊόντος χρωματισμού είναι περίπου μία ημέρα. Για την περίοδο στεγνώματος, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν ρεύματα. Μετά από 100% ξήρανση του υλικού χρώματος και βερνικιού, μπορείτε να εφαρμόσετε προστατευτικά προϊόντα ή να βερνικώσετε την επιφάνεια..

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι ειδικοί συνιστούν: για να αποφασίσετε για την επιλογή ενός προϊόντος χρωματισμού, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χρωματικά σχέδια που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένα δωμάτια.

Σαλόνι

Το σαλόνι φαίνεται υπέροχο με μπλε τοίχους. Αυτή η επιλογή δημιουργεί άνεση και άνεση. Το Mother of Pearl είναι σε απόλυτη αρμονία με το κλασικό στιλ, το μπαρόκ και το ροκόκο. Η χρήση φωτεινών, λαμπερών αποχρώσεων συνιστάται σε σαλόνια που προορίζονται για υπαίθριες δραστηριότητες. Οι μαργαριταρένιες αποχρώσεις των ανοιχτών αποχρώσεων μπορούν να διευρύνουν οπτικά ένα δωμάτιο. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, μπορείτε να βάψετε μόνο τη μία πλευρά του τοίχου ή να χωρίσετε την περιοχή σε ξεχωριστές ζώνες.

Κουζίνα

Η εσφαλμένη αντίληψη είναι η χρήση φωτεινών χρωμάτων στις κουζίνες. Πράγματι, σε τέτοιες επιφάνειες, η ρύπανση θα είναι σαφώς ορατή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να βάψετε επιφάνειες σε αποχρώσεις του μπλε, το οποίο κρύβει τη βρωμιά και μειώνει την όρεξη..

Τουαλέτα

Η επιλογή της παλέτας χρωμάτων για το μπάνιο πρέπει να προσεγγιστεί υπεύθυνα. Ορισμένοι τόνοι ενδέχεται να αλλάξουν το χρώμα του δέρματος όταν φαίνονται σε καθρέφτη (έντονο πράσινο). Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λεπτές αποχρώσεις, όπως το λευκό, το οποίο έχει θετική επίδραση στην ευημερία ενός ατόμου..

Θα μάθετε για την τεχνολογία εφαρμογής διακοσμητικού χρώματος με επίδραση άμμου στο παρακάτω βίντεο..