Σμάλτο για μέταλλο: χαρακτηριστικά επιλογής και εφαρμογής

Για να βάψετε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ενώσεις, οι οποίες παρουσιάζονται σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σμάλτο υψηλότερης ποιότητας για μέταλλο.

Ιδιαιτερότητες

Το σμάλτο για μέταλλο έχει μια πολύ σημαντική λειτουργία: προστατεύει οποιαδήποτε επιφάνεια από διαβρωτικές ενέργειες. Χρησιμοποιείται μόνο για μεταλλικά αντικείμενα που εκτίθενται τακτικά στον αέρα ή στο νερό.. Ταυτόχρονα, ο κορεσμός πρέπει να επισημανθεί, καθώς τα χρώματα για μεταλλικά προϊόντα προσδίδουν στην εμφάνισή τους πολυπλοκότητα και ομορφιά. Αλλά αν επιλέξετε ένα κακό προϊόν και δεν ακολουθείτε συγκεκριμένες τεχνολογίες, η επίστρωση δεν θα φαίνεται αισθητικά ευχάριστη..

Όταν επιλέγετε σμάλτο για μέταλλο, πρέπει να εξετάσετε τη χημική του σύνθεση, καθώς δεν είναι κατάλληλο για κάθε επιφάνεια. Η βαφή ξύλου είναι πολύ πιο δύσκολη από τη βαφή μεταλλικών προϊόντων. Πολλά χρώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αντικείμενα με επίστρωση ψευδαργύρου καθώς έχουν πολύ μικρή πρόσφυση..

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά

Τα μεταλλικά σμάλτα αντιπροσωπεύονται από βασικούς τύπους όπως:

  • λάδι;
  • αλκυδικό?
  • ακρυλικό.

Λάδι εμφάνιση Το χρώμα είναι οικονομικό και μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, επειδή αυτά τα σμάλτα δύσκολα μπορούν να ονομαστούν γρήγορο στέγνωμα. Λόγω της έκθεσης στον ήλιο, χάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους και αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Τέτοια προϊόντα δεν προστατεύουν καλά από τη σκουριά και αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά..

Τα σμάλτα λαδιού έχουν χαμηλή απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, για λέβητες ή θερμαντικά σώματα, η χρήση τους είναι πολύ επικίνδυνη, οπότε είναι καλύτερα να μην προσπαθήσετε.

Τα αλκυδικά σμάλτα είναι καλύτερα για αντιδιαβρωτική επιχειρηματικότητα.. Έχουν αυξημένη σταθερότητα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά κατά την εκτέλεση εξωτερικών εργασιών. Οι ειδικοί λένε ότι τα ακρυλικά είναι η καλύτερη επιλογή καθώς έχουν βάση το νερό..

Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου σμάλτου είναι ότι δεν βλάπτει κανένα άτομο και επίσης δεν έχει δυσάρεστη οσμή. Χρησιμοποιώντας αντιδιαβρωτικό σμάλτο σε μαύρο ματ χρώμα, μπορείτε να δώσετε στην επίστρωση μια ελκυστική εμφάνιση.

Σύμφωνα με την αντίσταση στην ισχυρή θερμότητα και τις δυσμενείς επιδράσεις της εξωτερικής σφαίρας, οι συνδυασμοί με βάση το ακρυλικό δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρότεροι από τους αντίστοιχους αλκυδικούς. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την περίοδο κατά την οποία τα μεταλλικά αντικείμενα διατηρούν την αισθητική τους εμφάνιση. Το σμάλτο στεγνώνει γρήγορα, αυτό αρέσει σε όλους. Παρά τα πλεονεκτήματα, η βαφή σε σκόνη μετάλλου απαγορεύεται στο σπίτι..

Ανθεκτικά στη θερμότητα και ανθεκτικά στη φωτιά σμάλτα δεν έχουν τίποτα κοινό. Στην πρώτη περίπτωση, το αεροπλάνο πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο με πιθανή θέρμανση και στη δεύτερη, να προστατεύσει τη βάση από την επίδραση πυρκαγιάς. Το μείγμα δύο συστατικών περιλαμβάνει εποξειδική ρητίνη, πρόκειται για ουσίες που καταστρέφουν τη διάβρωση. Η τυπική επίστρωση πολυεστέρα παράγει συχνά μια γυαλιστερή εμφάνιση σε ασταρωμένες επιφάνειες.

Εκτός από αυτούς τους τύπους, υπάρχει επίσης διηλεκτρικό, πολυμερές, ανθεκτικό σε λάδια και βενζίνη, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ανθεκτικό στα χημικά.

Ο ρυθμός κατανάλωσης ανά 1 m² εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης και τον τύπο του υλικού που θα υποστεί επεξεργασία.

Χρωματιστά

Η χρωματική γκάμα των σμάλτων για μέταλλο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική (γυαλιστερή, ματ). Οι περισσότεροι αγοράζουν κίτρινο ή λευκό χρώμα. Το κίτρινο χρώμα εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε αντικείμενο, είναι εύκολο να καλύψει τη σκουριά. Τα θερμαντικά σώματα και άλλα μέρη που τείνουν να θερμαίνονται είναι πιο συχνά βαμμένα λευκά..

Πεδίο εφαρμογής

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να συντονιστείτε με την καλλιτεχνική διαδικασία, καθώς και να προετοιμάσετε την επιφάνεια. Εάν δεν τηρείτε αυτό το σημείο, τότε σύντομα θα εμφανιστεί σκουριά. Οι επικαλύψεις είναι διαφορετικές σε ιδιότητες και εφαρμογές. Κατά την επιλογή ενός χρώματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις απαιτήσεις για τη χρήση του.. Για παράδειγμα, οι επικαλύψεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη βαφή των εσωτερικών επιφανειών των χώρων δεν είναι κατάλληλες για μεταλλικά πλακίδια..

Κατασκευαστές

Οι άνθρωποι συχνά έχουν αμφιβολίες για το ποιοι κατασκευαστές είναι καλύτεροι. Αξίζει να σημειωθεί αρκετές εταιρείες των οποίων τα προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή σήμερα. Εταιρία “Τεξ” παράγει σμάλτο υψηλής ποιότητας για χρήση σε μεταλλικές κατασκευές.

Μεταξύ άλλων κατασκευαστών, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μάρκες όπως π.χ. Tikkurila, Hammerite, “Commander”.

Συμβουλές εφαρμογής

Οι ειδικοί συνιστούν να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες όταν εργάζεστε με σμάλτο για μέταλλο:

  • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βάψετε μια μικρή περιοχή, αφού στεγνώσει, θα πρέπει να κοιτάξετε τη θέα της από το πλάι. Αν σας αρέσουν όλα, μπορείτε να συνεχίσετε τη ροή εργασίας.
  • Όλες οι γωνίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδικά πινέλα. Για την υπόλοιπη περίμετρο, χρησιμοποιούνται κύλινδροι..
  • Συνολικά, εφαρμόζονται 2-3 στρώματα, αλλά καθένα από αυτά απαιτεί εφαρμογή όχι νωρίτερα και όχι αργότερα από μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του προηγούμενου στρώματος.

Ένα κύριο μάθημα για την εφαρμογή σμάλτου σε μέταλλο 3 σε 1 Hammerlack düfa, δείτε το παρακάτω βίντεο.