Πώς να φτιάξετε σωστά ένα γύψινο κονίαμα;

Πώς να φτιάξετε σωστά ένα γύψινο κονίαμα;

Παρά τον μεγάλο αριθμό δομικών υλικών, λίγα από αυτά σήμερα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν το σοβάτισμα των τοίχων. Αυτό οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων, ένας από τους οποίους είναι η ικανότητα του γύψου να λειτουργεί ως παράγοντας ισοπέδωσης της βάσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εκτελείτε φινίρισμα. Εξετάστε τους κανόνες για την προετοιμασία γύψου.

Ιδιαιτερότητες

Το γύψο είναι ένα ευρύ φάσμα μειγμάτων. Το φάσμα περιλαμβάνει διάφορες συνθέσεις, αυτό οφείλεται στον σκοπό κάθε υλικού. Η βάση κάθε πρώτης ύλης είναι ένα συνδετικό υλικό. Εκτός από αυτό, οι κατασκευαστές περιλαμβάνουν διάφορα πρόσθετα στη σύνθεση. Είναι μια πάστα μάζας. Απλώνεται στους τοίχους ή στην οροφή, εκτείνεται μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο στρώμα..

Η σύνθεση κάθε μείγματος επηρεάζει άμεσα το σκοπό του.. Για το λόγο αυτό, τα μείγματα μπορούν να σχεδιαστούν για εσωτερική ή εξωτερική χρήση. Ορισμένα σκευάσματα είναι σχετικά ευέλικτα και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των μειγμάτων είναι η αντοχή σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ένα από τα χαρακτηριστικά των συνθέσεων γύψου είναι το μέγεθος των κόκκων.

Είναι το μέγεθος του κλάσματος που δείχνει εάν η σύνθεση τελειώνει ή ξεκινά.. Συχνά είναι η τραχιά υφή που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία της βάσης για φινίρισμα. Ανάλογα με αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ή δύο σοβάδες σε μία επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, ένα από αυτά είναι η προετοιμασία της βάσης για την εφαρμογή του άλλου. Λόγω του μεγέθους των σωματιδίων και του πρόσθετου αποτελέσματος, το κόστος της τελικής στρώσης είναι πάντα υψηλότερο από το αρχικό ανάλογο.

Μερικές φορές το μείγμα γύψου συγχέεται με τον όρο “ξηρός γύψος”, ο οποίος συνήθως νοείται ως φύλλα γυψοσανίδας.

Στην πραγματικότητα, ο γύψος είναι μια σύνθεση βασισμένη σε μείγμα σκόνης ή έτοιμο προς χρήση διάλυμα..

Στην πρώτη περίπτωση, είναι συνδετικό και πληρωτικά σε μια ισορροπημένη φόρμουλα. Πρέπει να ζυμωθούν πριν από την εφαρμογή του σοβάτισματος στο προετοιμασμένο υπόστρωμα. Η δεύτερη ποικιλία είναι αξιοσημείωτη για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί πριν τη χρήση στην επιφάνεια..

Ένα τέτοιο υλικό μπορεί να έχει διαφορετική απόχρωση.. Εξαρτάται από τα συστατικά του μείγματος.

 • Σε μια περίπτωση είναι ένα γκρι τσιμεντένιο χρώμα, σε άλλες είναι βρώμικο μπεζ, μερικές φορές γαλακτώδες..
 • Το λευκό θεωρείται βασικό.
 • Το τελικό υλικό με βάση την κρέμα μπορεί να χρωματιστεί. Ωστόσο, το εύρος των αποχρώσεων τέτοιων μειγμάτων είναι λιγοστό. Αυτό σας αναγκάζει να βάψετε μόνοι σας το μείγμα γύψου..

Όλα τα διαλύματα χωρίζονται σε λιπαρά, κοκαλιάρικα και κανονικά.. Τα μίγματα δύο ή περισσότερων συστατικών ονομάζονται σύνθετα. Στις λιπαρές ποικιλίες, κυριαρχεί το στυπτικό συστατικό. Επομένως, συρρικνώνονται και ραγίζουν, απαιτούν εκ νέου επεξεργασία..

Εάν το πληρωτικό κυριαρχεί, το διάλυμα δεν συρρικνώνεται, αλλά προσκολλάται άσχημα στη βάση. Η κανονική σύνθεση είναι μέτρια πλαστική, εύκολη στην εργασία, ανθεκτική.

Προβολές

Είναι αδύνατο να προετοιμάσετε μια σύνθεση γύψου χωρίς να γνωρίζετε τις ποικιλίες τέτοιων μειγμάτων. Στη σύγχρονη κατασκευαστική αγορά, ένα ευρύ φάσμα παρόμοιων προϊόντων σε διάφορες μορφές απελευθέρωσης προσφέρεται στην προσοχή του αγοραστή. Διαφέρει σε όγκο και σύνθεση..

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή μείγματα:

 • τσιμέντο-άμμος?
 • τσιμέντο-ασβέστη?
 • γύψος;
 • πηλός;
 • κόλλα;
 • πολυμερές;
 • ειδικευμένος.

Κάθε τύπος γύψου έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, ανθεκτικότητα, μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα εξειδικευμένα σκευάσματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μείγματα μόνωσης και στεγανοποίησης. Πρόκειται για ενδιάμεσες μάζες, εναλλακτικές λύσεις για το ορυκτοβάμβακα και άλλες επενδύσεις. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό θόρυβο από το εξωτερικό και να αποτρέψετε την υγρασία από το εσωτερικό..

Επιλογές τσιμέντου-άμμου – συνηθισμένα τσιμεντοκονία και μίγματα τοιχοποιίας με μεγάλη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις. Κατά τη διαδικασία της ξήρανσης, συρρικνώνονται, εφαρμόζονται σε θερμαινόμενα και μη θερμαινόμενα δωμάτια. Τα μίγματα τσιμέντου-ασβέστη διακρίνονται από την παρουσία λεπτόκοκκης άμμου στη σύνθεση. Κατάλληλο για εσωτερική χρήση, αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Πηλός ποικιλίες είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Περιέχουν αμίαντο, ασβέστη και τσιμέντο. Λιγότερο ανθεκτικό σε σύγκριση με τσιμεντοκονίες. Τα μείγματα γύψου γύψου χρησιμοποιούνται συχνότερα ως παράγοντες ισοπέδωσης. Αυτές οι ενώσεις είναι υγροσκοπικές και δεν είναι κατάλληλες για φινίρισμα δωματίων με υψηλό βαθμό υγρασίας. Με συχνή επαφή με το νερό, φθείρονται και αλλοιώνονται.

Κολλητικά μείγματα γύψου απαιτούνται για τη στερέωση μόνωσης ή στεγανοποίησης. Τις περισσότερες φορές, τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται κατά την ισοπέδωση των επιφανειών κατά την εργασία με ένα πλέγμα. Οι πολυμερείς σοβάδες δεν διαθέτουν επαρκή εξαερισμό, ωστόσο, έχουν υψηλά ποσοστά αντοχής στη φωτιά και ηχομόνωση. Είναι κατασκευασμένα με βάση ακρυλικό, σιλικόνη. Υπάρχουν ποικιλίες πυριτικού άλατος.

Ραντεβού

Το πεδίο εφαρμογής των διαλυμάτων γύψου είναι ευρύ:

 1. Χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, ανακαίνιση και διακόσμηση κτιρίων..
 2. Ανάλογα με τον τύπο της σύνθεσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κτιρίων, το φινίρισμα και τη διακόσμησή τους. Στην πραγματικότητα, είναι ένα κτίριο, ενδιάμεσο και διακοσμητικό υλικό..
 3. Ορισμένες ενώσεις χρειάζονται για την τοποθέτηση τούβλων και λίθων. Άλλα ισοπεδώνουν το πάτωμα, άλλα ισιώνουν τις επιφάνειες, είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση παραθύρων με διπλά τζάμια.
 4. Απαιτούνται λύσεις πηλού για την κατασκευή ενός κλιβάνου. Είναι καλύτερα από άλλα για την τοποθέτηση καμινάδας, τζάκι, μπάρμπεκιου.
 5. Οι επιλογές τσιμέντου είναι κατάλληλες για φινίρισμα βεράντες. Χρησιμοποιούνται επίσης κατά την εκτέλεση εργασιών επισκευής σε εσωτερικούς χώρους. Γενικά, καμία επισκευή δεν ολοκληρώνεται χωρίς λύσεις γύψου, χρειάζεται παντού.

Ισχύουν για βάσεις:

 • σκυρόδεμα;
 • ξυλώδης;

 • τούβλο;
 • πέτρα;
 • γυψοσανίδα?
 • ορυκτο μαλλι?
 • διογκωμένο πολυστυρόλιο?
 • αεριωμένο σκυρόδεμα.

Συνοψίζοντας, οι λύσεις γύψου χρησιμοποιούνται κατά το φινίρισμα των επιφανειών τοίχων, οροφών, δαπέδων:

 • εγκαταστάσεις εστίασης ·
 • κλινικές, εργαστήρια, νοσοκομεία ·
 • βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά ιδρύματα ·
 • πισίνες, σάουνες, λουτρά.
 • κομμωτήρια, στούντιο,

 • μπαρ, καφετέριες, κλαμπ?
 • ξενοδοχεία, αίθουσες φιλαρμονικής, αίθουσες συναυλιών.
 • πολυκατοικίες;
 • ιδιωτικά κτίρια, εξοχικές κατοικίες, βεράντες, κλειστά κιόσκια.
 • αθλητικά συγκροτήματα ·

Επιλογές διατύπωσης

Μπορείτε να προετοιμάσετε τον γύψο μόνοι σας. Ακόμα και έμπειροι τεχνίτες συχνά βελτιώνουν τον τύπο γύψου, τον κορεσμό, για παράδειγμα, με κόλλα PVA ως πλαστικοποιητή. Μπορείτε να εξετάσετε διάφορες συνήθεις συνταγές για την κατασκευή γύψου με τα χέρια σας.

Με βάση το στόκο

Για να ζυμώσετε τον όγκο, θα χρειαστείτε ένα συνηθισμένο στόκο (6 κιλά), νερό (2 λίτρα) και κόλλα PVA (0,2 λίτρα). Ένας ξηρός πούδρας τοποθετείται σε ένα δοχείο, το νερό χύνεται σταδιακά, αναδεύεται. Στη συνέχεια, προσθέστε κόλλα PVA και ανακατέψτε ξανά. Ελλείψει τέτοιας κόλλας, μπορεί να αντικατασταθεί με ενέματα γυψοσανίδας (οι αναλογίες παραμένουν οι ίδιες 1: 1).

Με αστάρι

Ο στόκος παραμένει στη βάση, στην οποία, αντί για νερό, προστίθεται ένα αστάρι σε αναλογία 6: 2. Διεξάγεται ζύμωση, μετά την οποία προστίθεται αρμόστοκος (0,2 l) και χρώμα στη μάζα (ο κορεσμός είναι επιλέγεται ξεχωριστά). Αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να πάρετε διακοσμητικό υλικό σοβάτισμα. Επομένως, το αστάρι πρέπει να χρησιμοποιείται σε λευκό χρώμα για να το λεκιάσετε χωρίς να χάσετε την ποιότητα της επιθυμητής απόχρωσης..

Τσιμέντο

Για να φτιάξετε ένα τέτοιο γύψο, χρειάζεται τσιμέντο, καθώς και άμμος και νερό. Η αναλογία ποικίλλει: για ψεκασμό, οι αναλογίες είναι 1: 4, για το έδαφος 1: 3, προστίθεται νερό στη συνοχή της κρέμας γάλακτος. Το διάλυμα δεν πρέπει να ρέει. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμέντο με άμμο σε αναλογία 1: 16, η αμμώδης επίστρωση θα σπάσει γρήγορα.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τσιμεντοειδές υλικό ως κόλλα πλακιδίων, συνιστάται να προσθέσετε λίγη κόλλα PVA σε αυτό. Από αυτό θα γίνει ελαστικό και ισχυρό..

Πηλός

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας γύψο. Η σύνθεση αποτελείται από πηλό και άμμο, για απόδοση, προστίθεται νερό σε αυτό. Ανάλογα με τον τύπο εργασίας, οι αναλογίες μπορεί να είναι 1: 3, 1: 4, 1: 5. Αυτό ισχύει για τον ψεκασμό και το χώμα. Εάν χρειάζεστε γύψο ασβέστη για εργασία, οι αναλογίες είναι οι εξής: ασβέστη 1 κουταλάκι του γλυκού, πηλό 2 κουταλιές της σούπας, κοσκινισμένη άμμο 6 ώρες. Εάν πρέπει να σοβάρετε τους τοίχους από έξω, χρησιμοποιήστε πηλό, άμμο και τσιμέντο σε αναλογία: 0,2: 3: 1, θυμηθείτε να προσθέσετε καθαρό νερό.

Με ασβέστη

Η σύνθεση ασβέστη χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση σπιτιών από βούρτσα. Η επίστρωση δεν έχει αντοχή, φοβάται την υγρασία. Αποτελείται από σβησμένο ασβέστη (1 ώρα) και άμμο (3 ώρες). Για το έδαφος, οι αναλογίες είναι 1: 2, για τον ψεκασμό 1: 3, για την επικάλυψη, η αναλογία είναι 1: 2. Η σύνθεση ασβέστη-τσιμέντου είναι περισσότερο σε ζήτηση. Ωστόσο, για το ζύμωμα, χρησιμοποιούν ασβέστη και ζύμη λάιμ. Η αναλογία τσιμέντου – ασβέστη – άμμου είναι διαφορετική για κάθε στρώμα. Για το ένα στρώμα είναι 1: 0,4: 3 (4), για το δεύτερο 1,61: 2,5 (3), για το τρίτο 1: 1,5: 4.

Γύψος

Η συνταγή για γύψο γύψου περιλαμβάνει τη χρήση λευκής σκόνης γύψου. Έξι ώρες από το μείγμα θα πρέπει να αραιωθούν με 2 λίτρα δροσερό νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε 0,2 λίτρα κόλλα PVA σε αυτά. Εάν είναι κατασκευασμένο με πρόσμιξη ασβέστη, χρησιμοποιήστε ζύμη ασβέστη σε αναλογία γύψου-ασβέστη 1: 3.

Για τραχύ υλικό, προστίθεται πριονίδι σε ένα τέτοιο μείγμα. Στην ίδια αναλογία, θα χρειαστούν 1 ώρα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση πριονιδιού από λάριτς.

ενετικός

Αυτός ο διακοσμητικός γύψος παρασκευάζεται από ένα συμβατικό στόκο λεπτόκοκκου. Χαλαζίας, μαρμάρου, τσιπς μαλαχίτη, σβησμένου ασβέστη και χρώματος της επιθυμητής απόχρωσης προστίθενται σε αυτό. Η συγκέντρωση χρώματος επιλέγεται ξεχωριστά, ωστόσο, η αφθονία του θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ποιότητας του διαλύματος. Η συνολική ποσότητα ασβέστη για ολόκληρη τη σύνθεση κυμαίνεται μεταξύ 50-60%. Αυτό είναι 3 ώρες, ενώ ο γύψος χρειάζεται 1 ώρα. Για να δώσει γυαλάδα μετά το στέγνωμα, η επίστρωση επεξεργάζεται με ειδικό κερί.

Βερσάλλιαι

Αυτό το μείγμα φινιρίσματος για εσωτερικές εργασίες δημιουργείται με βάση δύο τύπους στόκων: εκκίνηση και φινίρισμα σε αναλογία 1: 1. Αναμειγνύονται, προστίθεται το επιθυμητό χρώμα. Το ασήμι είναι ένα απαραίτητο συστατικό που παρέχει στο γύψο των Βερσαλλιών ένα ειδικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται αφού στεγνώσει τελείως η επικάλυψη. Προστίθεται σε υδατοδιαλυτό βερνίκι (αραιωμένο στο μισό) και ψεκάζεται αποκλειστικά στα προεξέχοντα μέρη του αναγλύφου.

Τι χρειάζεστε για το μαγείρεμα?

Για να προετοιμάσετε ένα διάλυμα γύψου, χρειάζεστε ένα απλό απόθεμα και συστατικά του μείγματος. Συνήθως αυτό:

 • δοχείο ανάμιξης?
 • μίξερ κατασκευής ή τρυπάνι με ειδικό εξάρτημα.
 • διανομέας, σύριγγα.
 • συστατικά του μείγματος γύψου ·

 • καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • ρούχα εργασίας;
 • προστατευτικός εξοπλισμός (γυαλιά, γάντια, αναπνευστήρας).

Η παρουσία προστατευτικού εξοπλισμού οφείλεται στην εμφάνιση σκόνης από τα συστατικά του μείγματος κατά τη διαδικασία ανάμιξης. Όταν γεμίζετε το δοχείο, τα μικροσωματίδια ανεβαίνουν στον αέρα. Τα ρούχα εργασίας θα προστατεύσουν το σώμα. Ο αναπνευστήρας θα αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων υλικού σοβά στο σώμα.

Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να φροντίσετε ένα άλλο δοχείο, το οποίο εξαρτάται από το εργαλείο με το οποίο ο γύψος θα εφαρμοστεί στην επιφάνεια..

Λεπτομέρειες της διαδικασίας

Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην παρασκευή οποιουδήποτε διαλύματος γύψου. Πάντα η κύρια απαίτηση είναι η υψηλής ποιότητας ανάμιξη της μάζας για να επιτευχθεί πλαστικότητα, ομοιόμορφη συνοχή χωρίς σβώλους και άλλα ελαττώματα με τη μορφή λεκέδων του χρωστικού υλικού. Η μάζα πρέπει να αραιωθεί σωστά. Κακής ποιότητας φινίρισμα πρώτων υλών θα μειώσει τη διάρκεια ζωής. Εάν το διακοσμητικό φινίρισμα δεν είναι καλά προετοιμασμένο, μια όμορφη επίστρωση δεν θα λειτουργήσει από αυτό..

Διαφορετικοί τύποι μιγμάτων έχουν τις δικές τους αποχρώσεις ανάμειξης:

 • Το κονίαμα τσιμεντοκονίας βυθίζεται σε ένα δοχείο, αναμιγνύεται με άμμο και άλλα πρόσθετα, εάν υπάρχουν. Μόνο μετά από καλή ανάμειξη μπορεί να προστεθεί νερό. Μετά την ανάμιξη, η σύνθεση αφήνεται για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναμιγνύεται ξανά.
 • Στα περισσότερα μείγματα με βάση το ασβέστη, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τη σβησμένη έκδοση. Όλα τα πρόσθετα εισάγονται σταδιακά στο ζυμαρικό μείγμα. Αυτή η τεχνολογία παρασκευής διαλύματος αποκλείει το σχηματισμό σβώλων και παρατυπίες υφής..

 • Εάν είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα διάλυμα με βάση γύψο και ασβέστη, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρόνο (όχι περισσότερο από 5 λεπτά). Η τεχνική είναι κάπως διαφορετική εδώ. Αρχικά, πρέπει να προστεθεί έτοιμη σκόνη γύψου στο νερό. Ανακατέψτε το μέχρι να γίνει λείο. Μετά από αυτό, ένα διάλυμα σβησμένου ασβέστη εισάγεται σταδιακά στη μάζα..
 • Είναι απαραίτητο να κάνετε υψηλής ποιότητας πήλινο γύψο προ-εμποτίζοντας τον πηλό σε νερό. Πρώτον, απορροφάται, μετά από λίγο, είναι απαραίτητο να ζυμώσετε τους σβώλους, οι οποίοι μπορούν να χαλάσουν ολόκληρο το διάλυμα..
 • Οι συνθέσεις τσιμέντου-ασβέστη δημιουργούνται με ανάμειξη τσιμέντου και άμμου σε ξηρή κατάσταση. Με ζύμωση υψηλής ποιότητας, μπορείτε να προσθέσετε γάλα ασβέστη στη μάζα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

 • Εάν η προετοιμασία του εαυτού σας μοιάζει δύσκολο, αγοράστε ένα έτοιμο γύψο. Απομένει να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο ανάμειξης, να ελέγξετε για σβώλους και να προσθέσετε νερό στις σωστές αναλογίες.
 • Εάν είναι απαραίτητο να προσθέσετε πλαστικοποιητές (για παράδειγμα, κόλλα PVA) στη σύνθεση, αυτό πρέπει να γίνει αφού αναμειχθούν όλα τα άλλα συστατικά. Μετά την ανάμειξη των συνθέσεων με μια τέτοια συμπερίληψη, χρησιμοποιείται αμέσως.

Οι γύψοι για τη διακόσμηση των επιφανειών συνήθως αναμιγνύονται στεγνά. Εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι υψηλή, ο κύκλος ζωής τους μπορεί να μειωθεί. Για το λόγο αυτό, τα μείγματα δεν προετοιμάζονται αμέσως για να κοπεί ολόκληρη η περιοχή..

Κάθε τμήμα πρέπει να έχει την ίδια συνέπεια για εφαρμογή στην επιφάνεια που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία και τη διακόσμησή του με τη μορφή μοτίβου με υφή..

Κάθε παρτίδα κατασκευάζεται στις ίδιες ακριβώς αναλογίες. Οι αναλογίες καταγράφονται σε χαρτί μόλις επιλεγεί η επιθυμητή σύνθεση του ψίχουλου και της απόχρωσης. Η συνέπεια δεν αλλάζει, ακόμη και αν πρόκειται για μάζα για την ογκομετρική διακόσμηση γύψου με τη μορφή στόκου ή τοιχογραφιών. Επίσης, δεν εκτρέφεται αμέσως: η εκτέλεση ενός σχεδίου από γυψομάρμαρο απαιτεί πολύ χρόνο. Η σύνθεση θα έχει χρόνο να στεγνώσει μέχρι τη μέση της εργασίας. Παρακολουθούν την ποσότητα μάζας, αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση πρώτων υλών.

Χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι βασικές αποχρώσεις της κατασκευής γύψου. Αυτό θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί με υψηλή ποιότητα, η οποία θα επηρεάσει τις εργασίες επισκευής και φινιρίσματος..

 • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό δοχείο για ανάμειξη. Τα υπολείμματα μετά το τέλος της επόμενης μερίδας πρέπει να αφαιρεθούν. Θα προκαλέσουν την ετερογένεια του νέου τμήματος της σοβάς..
 • Μην πειραματιστείτε με τη συνοχή του διαλύματος. Αυτό καθορίζει την κινητικότητα, την πρόσφυση, την ικανότητα πλήρωσης ρωγμών και την ευθυγράμμιση του επεξεργασμένου επιπέδου..
 • Εάν το διάλυμα σπάσει και δεν διατηρήσει το υποδεικνυόμενο σχήμα, η ισορροπία του νερού διαταράσσεται σε αυτό. Στην πρώτη περίπτωση δεν είναι αρκετό, στη δεύτερη υπάρχει πλεόνασμα.

 • Για να μην προκαλεί δυσκολίες η επιλογή των αναλογιών, μπορείτε να βασιστείτε στις σημάνσεις σε κάθε στοιχείο. Οι κατασκευαστές υποδεικνύουν συστάσεις για αναλογίες που μπορείτε να λάβετε υπόψη.
 • Η δημιουργικότητα ενθαρρύνεται ως προς τη συμβατότητα. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αναμίξετε πολλά συστατικά μόνοι σας. Δεν μπορούν να αναμειχθούν κάθε τύπος σοβάτισματος με άλλα υλικά επικάλυψης..
 • Όταν αγοράζετε οποιοδήποτε εξάρτημα για σοβάτισμα κονιάματος, θα πρέπει να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του. Στο τέλος του, κάθε τύπος πρώτης ύλης χάνει τα χαρακτηριστικά ποιότητας και απόδοσης που δηλώνει ο κατασκευαστής..
 • Για υφή γύψου, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα στόκο με την ένδειξη “φινίρισμα”. Είναι κρεμώδες, έχει αέρινη υφή, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια υψηλής ποιότητας διακοσμητική επίστρωση τοίχων και οροφών..

 • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λευκό υλικό για το φινίρισμα των μειγμάτων. Οι συγκεκριμένες επιλογές χρώματος αλλάζουν τον επιθυμητό τόνο του διακοσμητικού γύψου.
 • Για την τοποθέτηση πλακιδίων χρησιμοποιώντας κονιάματα τσιμέντου-άμμου, είναι προτιμότερο να προσθέσετε κόλλα PVA στη μάζα. Βελτιώνει επίσης τα σκευάσματα με βάση το γύψο..
 • Η αγορά εξαρτημάτων γύψου για φινίρισμα πρόσοψης είναι ανεπιθύμητη. Για αυτούς τους σκοπούς είναι καλύτερα να προετοιμάσετε διαλύματα με βάση το τσιμέντο. Ο ασβέστης δεν θα λειτουργήσει ούτε εδώ.
 • Πρέπει να αγοράσετε εξαρτήματα για μια λύση γύψου σε ένα αξιόπιστο κατάστημα που έχει θετική αξιολόγηση για τους απλούς αγοραστές και τους επαγγελματίες τεχνίτες.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε κριτικές σε φόρουμ κατασκευών για να έχετε μια ιδέα για ένα ποιοτικό προϊόν..

 • Όταν προσθέτετε μαρμάρινο, μαλαχίτη και χαλαζία στη λύση, πρέπει να λάβετε υπόψη την απόχρωση: η κυριαρχία τους θα κάνει το μείγμα γύψου λεπτό.
 • Για εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους εκτεθειμένους σε υγρασία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ενώσεις με βάση το τσιμέντο. Οι τύποι γύψου από τσιμέντο-ασβέστη ισχύουν επίσης εδώ..
 • Όπου η συγκέντρωση υγρασίας είναι χαμηλή, όλες οι επικαλύψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαίρεση το τσιμέντο. Η επιλογή της βάσης σε αυτή την περίπτωση είναι απεριόριστη.
 • Δεδομένου ότι ο κύκλος ζωής των λύσεων είναι σύντομος, η συνεργασία μαζί τους δεν ανέχεται την αναβλητικότητα. Τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για σκευάσματα με άμμο..

Σε αυτό το βίντεο, θα βρείτε ένα μάστερ για την προετοιμασία γύψου.