Πώς να αφαιρέσετε την κόλλα Moment από τα χέρια σας;

Η κόλλα “Moment” έχει αποδειχθεί στον τομέα των συγκολλητικών, έτσι πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια επισκευής και οικιακών εργασιών. Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κολλήσει οποιοδήποτε υλικό, προσκολλάται τέλεια σε οποιαδήποτε επιφάνεια λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς του να διεισδύει στις μικρότερες ρωγμές και πόρους. Αλλά αν αυτές οι ιδιότητες είναι κατάλληλες για τη διαδικασία κόλλησης όσο ποτέ άλλοτε, τότε μπορεί να προκύψουν δυσκολίες με το καθάρισμα του δέρματος, επειδή δεν γνωρίζουν όλοι πώς να αφαιρέσουν την κόλλα Moment από τα χέρια τους..

Γιατί η κόλλα είναι επικίνδυνη;?

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε με κόλλα ταχείας ξήρανσης, πρέπει να ξέρετε πώς να την αφαιρέσετε εάν το υγρό κόλλας εισχωρήσει στην επιδερμίδα. Λόγω της υγρής του συνέπειας, ένα προϊόν που ονομάζεται “Moment” στεγνώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, διεισδύοντας σε όλους τους πόρους που βρίσκονται στην επιφάνεια σε επαφή με αυτό. Η σύνθεση δεν έχει χρώμα, αλλά παρουσιάζεται με μια εκφραστική πικάντικη μυρωδιά, γρήγορα δένεται, συνδυάζοντας ακόμη και με μη πορώδη υλικά. Το ανθρώπινο δέρμα έχει πολλές μικροσκοπικές ρωγμές, πόρους, το ανώτερο στρώμα του δεν είναι ιδανικό, αν εξετάσετε την επιδερμίδα κάτω από ένα μικροσκόπιο, μπορείτε να δείτε πόσες διαφορετικές τραχύτητες κρύβονται σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η κόλλα από το ανθρώπινο δέρμα..

Σημαντικό: δεν χρειάζεται να ανοίξετε τα μέρη του σώματος που είναι κολλημένα μεταξύ τους, επειδή τέτοιες ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα, προκαλώντας βαθιές πληγές.

Είναι απαραίτητο μόνο να πραγματοποιήσετε διάφορους χειρισμούς με κόλλα όπως “Moment” με λαστιχένια γάντια.. Δεν πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να ρυθμίζουν γρήγορα χημικά προϊόντα. Η κόλλα που έχει στεγνώσει στο δέρμα προκαλεί αίσθημα σφίξιμο, με την πάροδο του χρόνου θα ξεφλουδίσει από μόνη της, αλλά το δέρμα, καλυμμένο με χημική μεμβράνη, σταματά να αναπνέει, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Για να μην υποφέρει η επιδερμίδα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ακίνδυνες μεθόδους για να αφαιρέσετε την κόλλα από το δέρμα..

Τι μπορεί να πλυθεί?

Η διαδικασία αφαίρεσης του υπερκολλήματος είναι αρκετά προβληματική, αλλά μπορεί να γίνει και στο σπίτι..

Υπάρχουν επιλογές για την επίλυση μιας δυσάρεστης κατάστασης, όπως:

 • πλύσιμο του δέρματος με ειδικές ουσίες.
 • μηχανικός καθαρισμός κόλλας από το δέρμα.
 • χρήση χημικών.

Κάθε μία από τις παραπάνω μεθόδους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν είναι αδύνατο να αφαιρέσετε την υπερκολλή από το δέρμα με μία μέθοδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό πολλών επιλογών..

Ειδικά μέσα

Έχοντας προβλέψει τις καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες, οι κατασκευαστές κόλλας γρήγορης ξήρανσης έχουν κυκλοφορήσει εκ των προτέρων ένα αντικολλητικό προϊόν, το οποίο είναι σε θέση να διαλύσει την αποξηραμένη μεμβράνη χωρίς προσπάθεια από την πλευρά του θύματος. Τα κύρια συστατικά του ειδικού εργαλείου είναι το ανθρακικό προπυλένιο και η ακετόνη. Μια ουσία που μοιάζει με γέλη μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα από το δέρμα και άλλα ανόργανα υλικά. Ο μόνος περιορισμός στις οδηγίες αναφέρει ότι ο διαλύτης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, καθώς και σε προϊόντα με επιφάνεια βαφής και βερνικιού. Η λεκιασμένη περιοχή του δέρματος πρέπει να αντιμετωπιστεί με μικρή ποσότητα τζελ και μετά από λίγα λεπτά, ξεπλύνετε ολόκληρη τη μάζα που προκύπτει με τρεχούμενο νερό.

Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από τον τύπο της αντικόλλας.

Ορισμένα δείγματα δεν ενεργούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν τα θύματα. Μερικές φορές πρέπει να περιμένετε 15 λεπτά ή περισσότερο πριν αρχίσει να δρα η ειδική ουσία. Σήμερα η αντι-κόλλα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση της κόλλας Moment από το δέρμα. Διαλύει την κόλλα όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά και με ασφάλεια, ωστόσο, δεν είναι όλοι οι αγοραστές ικανοποιημένοι με την ταχύτητα της εργασίας του. Επομένως, σε καταστάσεις όπου το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, ενδείκνυνται άλλα μέτρα για την αφαίρεση της υπερκόλλας..

Μηχανική μέθοδος

Όπως δείχνει η πρακτική, οι περισσότεροι άνθρωποι που χρειάζονται εφάπαξ βοήθεια αυτής της ουσίας λερώνονται με κόλλα Moment. Οι αγοραστές δεν γνωρίζουν πάντα την ύπαρξη αντι-κόλλας και, εάν είναι απαραίτητο, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον διαλύτη λόγω της άγνοιάς τους. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται όλα τα είδη μηχανικών επιλογών καθαρισμού. Το επιδερμικό στρώμα του δέρματος είναι επενδεδυμένο με νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα και η κόλλα ταχείας δράσης διεισδύει σε αυτά. Εάν ατμίζετε τα χέρια σας σε ζεστό νερό, η πρόσφυση του δέρματος στην κόλλα θα μειωθεί σημαντικά..

Για να έχετε το τέλειο περιβάλλον μίνι σάουνας για τα χέρια σας, πρέπει να φτιάξετε ένα ειδικό μείγμα νερού, γλυκερίνης, αλατιού και κιτρικού οξέος., που μπορεί να αντικατασταθεί με ξύδι ή ξίδι. Τα τελευταία συστατικά οδηγούν στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων και η γλυκερίνη μαλακώνει το δέρμα, του επιτρέπει να ξεκουραστεί μετά από μια σκληρή δοκιμή. Το μπάνιο πρέπει να γίνεται από 30 λεπτά ή περισσότερο. Το δέρμα πρέπει να εξατμιστεί καλά. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ο μακρύς χρόνος συγκράτησης και η ευκολία, επειδή δεν μπορούν να ατμοποιηθούν κάθε μέρος του σώματος με αυτόν τον τρόπο.

Εάν μια μικρή περιοχή στο σώμα έχει λερωθεί με κόλλα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το πλύνετε με κανονικό σαπούνι. Αρκεί να αφρίσει το προϊόν υγιεινής και να το τρίψετε στην πληγείσα περιοχή. Εάν η κόλλα είναι ακόμα αισθητή στο σώμα μετά το σαπούνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρίψιμο ή ελαφρόπετρα. Το scrub είναι ένα λειαντικό που απολεπίζει τα νεκρά σωματίδια του δέρματος. Οποιοσδήποτε τύπος αυτού του προϊόντος είναι κατάλληλος τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Στο σπίτι, ένα αγορασμένο προϊόν μπορεί να αντικατασταθεί με αδιάλυτο καφέ..

Εάν το τρίψιμο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το φιλμ ξηρής κόλλας, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια πιο επιθετική δύναμη – ελαφρόπετρα. Είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείτε τρίψιμο και ελαφρόπετρα μόνο μετά τον ατμό του δέρματος. Αλλά αυτές οι επιλογές είναι πιο κατάλληλες για άνδρες των οποίων το δέρμα είναι πολύ πιο τραχύ από το γυναικείο. Η ξένη ουσία στο σώμα πρέπει να καθαριστεί χωρίς βιασύνη, δεν πρέπει να ασκείτε δύναμη. Μετά από τρίψιμο και ελαφρόπετρα, η πληγωμένη περιοχή θα είναι ήδη τραχιά, μπορεί να φαγούρα, να κοκκινίσει.

Λειαντικά προϊόντα όπως γυαλόχαρτο με λεπτή επίστρωση και λίμα νυχιών θα σας βοηθήσουν επίσης να πάρετε τη “Στιγμή” από τα χέρια σας. Μερικοί αγοραστές γράφουν για τα οφέλη της άμμου. Έτσι, οι κάτοικοι ιδιωτικών σπιτιών καταφεύγουν μερικές φορές στη βοήθεια αυτού του φυσικού συστατικού. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο όταν η κόλλα είναι ήδη στεγνή. Το αξεσουάρ μανικιούρ πρέπει να κοπεί πολύ προσεκτικά “Moment”.

Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε και να μην βλάψετε τα χέρια σας κόβοντας το δέρμα μαζί με την κόλλα.

Χημικές μέθοδοι

Πρέπει να καταλάβετε ότι οποιαδήποτε ουσία στον κατάλογο των χημικών ουσιών μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ενήλικες. Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο και ευάλωτο, επομένως μπορεί να υποφέρει πολύ από την επαφή με υπερβολικά επιθετικά αντιδραστήρια. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι χημικές ουσίες έχουν μια δυσάρεστη πικάντικη οσμή. Επομένως, πρέπει να καταφύγετε στη βοήθειά τους είτε σε ανοιχτό χώρο είτε σε μη οικιστικούς χώρους. Είναι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά να αναπνέουν ατμούς.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε αντι-κόλλα, μπορείτε να απαλλαγείτε από τη “Στιγμή” στο σώμα με πολλά φάρμακα..

 • Ακετόνη ή άλλα προϊόντα που περιέχουν ακετόνη, όπως το ντεμακιγιάζ νυχιών. Πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα χέρια σας με ακετόνη, πρέπει να τρίψετε μια μικρή ποσότητα αυτού του προϊόντος σε μια μικρή περιοχή του δέρματος, το οποίο σας επιτρέπει να αποτρέψετε την ανάπτυξη αλλεργικής αντίδρασης. Εάν δεν έχει συμβεί τίποτα τρομερό, μπορείτε να βρέξετε με ασφάλεια την περιοχή συγκόλλησης με ακετόνη. Εάν υπάρχει ανησυχία σχετικά με την επιθετικότητα του προϊόντος, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα βερνίκι νυχιών, όπου η συγκέντρωση της δραστικής ουσίας είναι πολύ χαμηλότερη. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα σύγχρονα υγρά περιέχουν γλυκερίνη και βιταμίνες, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση τους είναι αρκετά αποδεκτή και όχι τόσο επικίνδυνη. Η λερωμένη περιοχή πρέπει να καλύπτεται με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με υγρό και περιμένετε 5 λεπτά. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να διαλυθεί εντελώς η υπερκολλητική κόλλα. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε ίχνη κόλλας και διαλύτη από το δέρμα..

 • “Dimexid” Πωλείται φάρμακο σε κάθε φαρμακείο. Το φάρμακο “Dimexid” είναι γνωστό όχι μόνο για τη δράση του στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, με τη βοήθειά του η σκληρυμένη κόλλα “Στιγμή” ξεπλένεται εύκολα. Το διάλυμα έχει μια ελαφρώς αισθητή μυρωδιά σκόρδου. Ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με “Dimexidum” πρέπει να τρίβεται πάνω από το κολλημένο μέρος των χεριών. Το υγρό θα αντιμετωπίσει την κόλλα μέσα σε λίγα λεπτά.
 • Αλας βοηθά στην αφαίρεση ιχνών κόλλας από το δέρμα των χεριών. Σε αυτή την περίπτωση, λειτουργεί ως συστατικό δύο φάσεων. Σε πρώτο στάδιο, λειτουργεί σαν τρίψιμο – δρα μηχανικά στην κόλλα. Μετά τη διάλυση, διαβρώνει την κόλλα – παίζει το ρόλο ενός χημικού αντιδραστηρίου. Όπως και στις παραπάνω επιλογές, τα χέρια πρέπει να αχνιστούν πριν χρησιμοποιήσετε επιτραπέζιο αλάτι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σκουπίσετε την κόλλα από τα δάχτυλά σας. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ένα αλατισμένο μπάνιο, μπορείτε απλά να πλύνετε τα πιάτα. Πάρτε μια πρέζα αλάτι και τρίψτε το στην λερωμένη περιοχή του σώματος για περίπου ένα λεπτό. Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα χέρια σας, αλλά θα εξαφανιστεί γρήγορα εάν εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας μετά τον καθαρισμό..

 • Νέφτι. Αυτή η ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, καθώς είναι επιθετικός διαλύτης και η χρήση της στην καθαρή της μορφή δεν περνά πάντα χωρίς ίχνος. Το εργαλείο βοηθά πραγματικά να διαγραφεί το φιλμ της κόλλας Moment από πολλές επιφάνειες και το ανθρώπινο σώμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, δεν μπορείτε να διατηρήσετε το λευκό πνεύμα (ειδικά σε συμπυκνωμένη μορφή) στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μακρά επαφή με την επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις – κνησμό, ερυθρότητα.

Μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που είναι αδύνατο να τρίψετε το δέρμα ή να το αντιμετωπίσετε με χημικά, επειδή είναι πολύ ευαίσθητο, επιρρεπές σε αλλεργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε όχι πολύ ευχάριστες διαδικασίες με ένα απλό πλύσιμο πιάτων, πλύσιμο χεριών ή μπορείτε να κάνετε βρεγμένο καθαρισμό του δωματίου. Τα χέρια πρέπει να είναι στο νερό όσο το δυνατόν περισσότερο, μόνο στην περίπτωση αυτή η κόλλα θα πέσει από μόνη της.

Όταν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε, άλλες μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια και των οποίων η αποτελεσματικότητα έχει επιβεβαιωθεί από τις κριτικές των καταναλωτών μπορούν να βοηθήσουν..

 • Βρώσιμο λίπος (βούτυρο ή ηλιέλαιο, μαργαρίνη, λαρδί κοτόπουλου ή χοιρινού κρέατος). Αυτό το φυσικό προϊόν αφαιρεί γρήγορα την υπερκολλή χωρίς βλάβη στο δέρμα. Μπορείτε να αλείψετε τα χέρια σας με οποιοδήποτε συστατικό παντοπωλείου που βρείτε στο ψυγείο και η κόλλα θα καθαρίσει το δέρμα με ελάχιστη ενόχληση από τη διαδικασία. Εάν κρατάτε λίπος στο χέρι σας, τότε υπό την επίδραση της θερμοκρασίας του σώματος, θα αρχίσει να λιώνει, και μαζί του και η υπερκολλή. Όλος ο πολτός θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεκολλάει από τα χέρια χωρίς να αφήνει ίχνος “Στιγμής”. Εάν η κόλλα στεγνώσει πριν από ένα ή δύο λεπτά, θα φύγει σχεδόν αμέσως. Εάν η μεμβράνη κόλλας έχει καλύψει το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαδικασία με λίπος πρέπει να επαναληφθεί. Αργά, αλλά χάρη στο λίπος, η χημική ουσία θα αποστραγγιστεί από το δέρμα χωρίς να προκαλέσει καμία βλάβη στην επιδερμίδα.
 • Ξύδι. Προσθέστε λίγο ξύδι σε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, υγράνετε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα που προκύπτει και επεξεργαστείτε το φιλμ από το “Moment”. Εάν η κόλλα δεν έχει αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο, τότε δεν πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά. Εάν υπάρχουν κατεστραμμένες περιοχές στο σώμα, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε ξύδι..

 • Σκόνη πλυσίματος μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση υπολειμμάτων κόλλας στα χέρια σας. Πρώτα πρέπει να φτιάξετε μια λύση: ένα ποτήρι ζεστό νερό θα απαιτήσει το ένα τέταρτο του ποτηριού σκόνη πλυσίματος. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να εφαρμοστεί στην περιοχή του δέρματος όπου υπάρχει κόλλα και να διατηρηθεί για 20-25 λεπτά. Δεν συνιστάται να διατηρείτε τη σκόνη στο δέρμα περισσότερο, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις..
 • Αλοιφή εξ αποστάξεως πετρελαίου λειτουργεί με την ίδια αρχή με το φυσικό λίπος. Αλλά πριν αρχίσετε να τρίβετε το δέρμα σας με αυτήν την ουσία, θα πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας. Μετά από αυτό, πρέπει να αλείψετε τη βαζελίνη στο δέρμα, χωρίς να εξοικονομήσετε χρήματα και να περιμένετε λίγα λεπτά. Εάν υπάρχει πολύ λίγη κόλλα, ένα καλλυντικό σίγουρα θα βοηθήσει. Εάν μετά την πρώτη εφαρμογή δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα, μπορείτε να επαναλάβετε με ασφάλεια τη διαδικασία, η βαζελίνη δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά.
 • Οποιαδήποτε καλλυντική κρέμα, που είναι στο σπίτι. Τα καλλυντικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το βρώσιμο λίπος και το βαζελίνη, αν και χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Παρ ‘όλα αυτά, αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες. Ο κατασκευαστής είναι άσχετος. Η κρέμα πρέπει να τρίβεται στην προβληματική περιοχή και να περιμένετε μέχρι να αρχίσει να πέφτει η ίδια η κόλλα. Αφού αφαιρέσετε τα υπολείμματα κόλλας, πρέπει να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Βοηθητικές υποδείξεις

Κάθε διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά αν αφορά την ανθρώπινη υγεία. Εάν πρέπει να εργαστείτε με κόλλα Moment, είναι επιτακτική ανάγκη να καλύψετε την επιφάνεια εργασίας με χαρτί ή μεμβράνη και να προστατέψετε τα χέρια σας με γάντια μιας χρήσης. Έτσι, μπορείτε να προστατέψετε όχι μόνο τα έπιπλα, αλλά και το σώμα σας από τη ρύπανση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγείται κόλλα στα παιδιά. Είναι επίσης ανεπιθύμητη η εισπνοή χημικών ατμών..

Εάν η εργασία με κόλλα είναι τακτική, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αναπνευστήρα.. Για να μην λερώσετε τα δάχτυλά σας, θα κάνετε λάστιχα από το φαρμακείο. Είναι λεπτά, επομένως δεν θα παρεμβαίνουν στην εργασία με κόλλα. Μπορούν να αφαιρεθούν μόνο στο τέλος όλων των χειρισμών με την κόλλα. Εάν δεν υπάρχουν γάντια, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά με ένα σπίρτο ή μια οδοντογλυφίδα..

Πρέπει να προσπαθήσετε να μην πιέσετε τα κολλημένα μέρη μεταξύ τους, αλλά να τα συνδέσετε ελαφρά, διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λερωθούν τα χέρια σας, επιπλέον, μπορείτε εύκολα να κολλήσετε στο τεμάχιο εργασίας. Εάν χρησιμοποιείται υπερκολλήματα συχνά, είναι καλύτερο να πάρετε ένα όπλο, γιατί είναι πολύ πιο ασφαλές να δουλεύετε με αυτό. Η πιο ακίνδυνη μέθοδος για την αφαίρεση της κόλλας από τον ζωντανό ιστό είναι το τρεχούμενο νερό και το καλλυντικό σαπούνι (το οικιακό σαπούνι είναι επίσης κατάλληλο, μόνο μη υγρό). Ωστόσο, δεν μπορούν παρά να καθαρίσουν το δέρμα από τη «φρέσκια» κόλλα, αρκεί να μην κολλάει έντονα στο δέρμα. Και μόνο όταν τα συμβούλια του λαού δεν βοήθησαν, μπορείτε να πάρετε οικιακές χημικές ουσίες. Ωστόσο, οι επιθετικές ουσίες πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά και προσεκτικά, αργά, ώστε να μην βλάπτουν το δέρμα των άνω άκρων..

Περιποίηση χεριών μετά την αφαίρεση της κόλλας Moment

Η επιλογή μιας μεθόδου καθαρισμού των χεριών από την υπερκολλή είναι εξίσου σημαντική με τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν μετά την αφαίρεση της κόλλας, δηλαδή το πλύσιμο των μολυσμένων περιοχών κάτω από τρεχούμενο νερό. Το καθαρό δέρμα δεν θα βλάψει να σκουπιστεί και να απλωθεί με καλλυντική κρέμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια βρεφική κρέμα. Το υγιεινό λάδι σώματος είναι επίσης κατάλληλο. Εάν, μετά από όλες τις διαδικασίες που εκτελούνται, το δέρμα εμφανίζει σημάδια αλλεργίας: ερυθρότητα, δόντι, αίσθημα καύσου – θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης της κόλλας Moment από τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.