Εγκατάσταση οροφής Armstrong

Οι ψευδοροφές “Armstrong” είναι μια βολική και λειτουργική λύση για δωμάτια με ύψος 3 m και άνω. Συχνά αυτός ο σχεδιασμός πλέγματος χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους: σχολεία, γραφεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτή η προσέγγιση για τη διευθέτηση του ανώτατου ορίου είναι δυνατή σε ιδιωτικές κατοικίες..

Η μοναδικότητα της ψευδοροφής Armstrong είναι αυτή είναι πολύ εύκολο να το συναρμολογήσετε μόνοι σας. Ακόμα κι αν αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Θυμίζει παιδικό σχεδιαστή, το πλαίσιο του συναρμολογείται εύκολα και οι πλάκες εισάγονται με επιτυχία στα κύτταρα που προκύπτουν. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα τα κύρια συστατικά αυτής της καθολικής οροφής θαύματος.

Συσκευή και αξεσουάρ

Έτσι, η κύρια δομική λεπτομέρεια είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο είναι προσαρτημένο στην εγγενή οροφή και τους τοίχους του δωματίου.. Αυτό το πλαίσιο έχει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Προφίλ τοίχου (γωνίας), μερικές φορές ονομάζεται επίσης περίμετρος λόγω του γεγονότος ότι είναι τοποθετημένο απευθείας στον τοίχο κατά μήκος της περιμέτρου της μελλοντικής οροφής. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι ένα προφίλ σχήματος L..
 • Προφίλ μεταφοράς – μια μεταλλική ταινία, εγκατεστημένη παράλληλα με το προφίλ τοίχου, έχει μήκος όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μήκος του δωματίου. Λειτουργούν ως οδηγοί για ολόκληρη τη δομή..
 • Εγκάρσιο προφίλ Τ λειτουργεί ως σύνδεσμος για παράλληλες ράγες ρουλεμάν, σχηματίζοντας έτσι κελιά για την τοποθέτηση πλακιδίων οροφής Armstrong.

 • Κρεμάστρες είναι δύο μεταλλικές ράβδοι που συνδέονται με ελατήριο πεταλούδας. Η μία ράβδος τείνει προς τα πάνω, τελειώνει σε σφιχτό βρόχο, είναι προσαρτημένη στο συνδετήρα. Το δεύτερο – ορμάει προς τα κάτω, τελειώνει με ένα γάντζο, προσκολλάται στη ράγα φορέα. Χάρη στο ελατήριο, το μήκος των αναρτήσεων μπορεί να ρυθμιστεί: όταν συμπιέζετε τις ράβδους του, μπορείτε να απομακρυνθείτε και να μετακινηθείτε όσο είναι απαραίτητο. αφήνοντας την πεταλούδα θα ασφαλίσει τους γάντζους αρκετά σταθερά. Οι κατασκευαστές ανακοινώνουν τη διαθεσιμότητα τριών επιλογών για αυτό το εξάρτημα: στάνταρ ρυθμιζόμενο από 120 mm έως 150 mm, συντομευμένο – από 75 mm και εκτεταμένο – έως 500 mm. Βασικά, κατά την εγκατάσταση ψευδοροφής, χρησιμοποιείται τυπικός τύπος κρεμάστρας Euro..

 • Μονάδα στερέωσης – ένας συνηθισμένος πείρος, στο τέλος του οποίου υπάρχει ένα άγκιστρο. Μια βίδα αυτοεπιπεδώματος ή ένα μεταλλικό κολάρο μπορούν να λειτουργήσουν ως τέτοια, ανάλογα με το υλικό της πραγματικής οροφής και το προγραμματισμένο φορτίο στο ίδιο το συγκρότημα.
 • Πλάκες – άμεσα το λειτουργικό τμήμα της οροφής Armstrong. Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκαν δύο μεγέθη – 120cm x 60cm και 60cm x 60cm. Σήμερα, οι πρώτες έχουν μείνει στην ιστορία και οι τετράγωνες πλάκες χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των οροφών..

Θα ήθελα να σταθώ στην επίστρωση με περισσότερες λεπτομέρειες.. Έτσι, υπάρχουν έξι ποικιλίες “Armstrong”:

 • Οικονομικός. Ο φθηνότερος τύπος σανίδας που απορροφά την υγρασία πολύ εύκολα, ακόμη και αν υπάρχει απλώς υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Εξαιτίας αυτού, μπορούν γρήγορα να χάσουν το σχήμα τους ή να λυγίσουν..

 • Πολυτέλεια – “Prima”. Πιο ανθεκτικά από τον προηγούμενο τύπο, ανθεκτικά στην υγρασία, έχουν αυξημένη ηχομόνωση.

 • Ανθεκτικό στην υγρασία “Armstrong” μιλάει από μόνο του. Δεν μπορείτε καν να φοβηθείτε τις πλημμύρες από τους γείτονες από ψηλά. Η πλάκα δεν παραμορφώνεται και δεν γίνεται βαρύτερη κάτω από το βάρος της υγρασίας.

 • Ακουστικός – Παρέχει μέγιστη ηχομόνωση. Συχνότερα χρησιμοποιείται σε θορυβώδεις χώρους: αγορές και αίθουσες τυχερών παιχνιδιών.

 • Υγιεινή εμφάνιση πλάκα οροφής, σχεδιασμένη για χρήση σε δωμάτια με αυξημένες απαιτήσεις υγιεινής: τροφοδοσία, ιατρικές εγκαταστάσεις.

 • Σχεδιαστής Άρμστρονγκ δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις παραμένει πολύ δημοφιλές. Καθρέφτης, γυαλί, ξύλινες πλάκες και πλάκες με τρισδιάστατα σχέδια είναι μια εξαιρετική λύση για δωμάτια με πρωτότυπο σχέδιο.

Μιλώντας για τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι πλάκες για την ψευδοροφή, πρέπει να γίνει αναφορά σε μέταλλο, πλαστικό, ορυκτές ίνες (ορυκτό μαλλί), πολυανθρακικό, ξύλο, χάλυβα και αλουμίνιο..

Πριν προχωρήσετε στην αγορά υλικών και την εγκατάσταση της οροφής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά του καμβά, να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και μετρήσεις και να αναπτύξετε ένα σχέδιο για την εγκατάσταση του πλαισίου

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Το μέγεθος μιας τυπικής πλάκας οροφής Armstrong είναι 60 x 60 εκ. Το πάχος της πλάκας μπορεί να είναι από 0,8 cm έως 2,5 cm, γεγονός που επηρεάζει την επιλογή του ενός ή του άλλου καμβά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ψευδοροφή πέφτει κατά τουλάχιστον 10-15 εκατοστά, αυτή η παράμετρος πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά συγκρίνοντας το ύψος του δωματίου με αυτό. Το βάρος των πλακιδίων οροφής υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο υλικού. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από 2,5 έως 8 κιλά.

Όσο για μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στην υγρασία και η ηχομόνωση, είναι εντελώς μοναδικά για κάθε μεμονωμένο μοντέλο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τις βασικές διαστάσεις της πλάκας. Γνωρίζοντας τις κύριες παραμέτρους των πλακιδίων οροφής Armstrong, μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογισμό της ποσότητας υλικού προς αγορά.

Υπολογισμός υλικού

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υπολογισμού της ποσότητας υλικού που απαιτείται για την κάλυψη της οροφής. Έτσι, για παράδειγμα, όπως φαίνεται από τον πίνακα, οι ρυθμοί κατανάλωσης πιάτων και εξαρτημάτων ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή του δωματίου..

Όλοι οι επόμενοι υπολογισμοί πραγματοποιούνται αντικαθιστώντας τις απαιτούμενες τιμές στον τύπο:

 • Για να υπολογίσετε τον αριθμό των πλακών που απαιτούνται για την κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας της οροφής, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε την περιοχή του δωματίου με μια σταθερή (σταθερή τιμή) – 2,78.
 • Τα προφίλ γωνιών υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας την περίμετρο του δωματίου επί 3.
 • Οι ράγες ή οι οδηγοί μεταφοράς αγοράζονται σε ποσό ίσο με την επιφάνεια του δωματίου, πολλαπλασιασμένο με 0,23.
 • Ο αριθμός των εγκάρσιων προφίλ που πρέπει να αγοραστούν είναι ίσος με το γινόμενο της περιοχής του δωματίου κατά 1,4.
 • Οι κρεμάστρες πρέπει να αγοραστούν 0,7 τεμάχια ανά 1 m2.

Επίσης, τα απαραίτητα αναλώσιμα για τη διευθέτηση ψευδοροφής μπορούν να υπολογιστούν χρησιμοποιώντας όλα τα είδη ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όταν αγοράζετε πλακάκια οροφής Armstrong, μην ξεχνάτε τα ανταλλακτικά τετράγωνα. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να αγοράσετε 10-15% περισσότερο από ό, τι υπολογίσατε, προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις με ελλείψεις, μηχανικές βλάβες και άλλα πράγματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Επίσης, χάρη στην λογική οικονομία, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αντικαταστήσετε ένα κελί με ένα άλλο χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε έναν κατάλληλο καμβά, να καλέσετε τον κύριο κ.ο.κ..

Όταν εγκαθιστάτε μόνοι σας την ψευδοροφή Armstrong, δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα των απαραίτητων εργαλείων για μια άνετη και μέγιστη ακριβή διαδικασία..

Απαιτούμενα εργαλεία

Υπάρχει η άποψη ότι η εγκατάσταση της οροφής Armstrong διαρκεί όχι περισσότερο από 1 ώρα φωτός της ημέρας (με έκταση έως 15 τετράγωνα). Και αυτή η γνώμη δεν είναι λάθος αν έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στο χέρι για να κάνετε τη διαδικασία εγκατάστασης των πλακών όσο το δυνατόν πιο εύκολη, άνετη και ακριβή.. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 • επίπεδο κτιρίου?
 • ρουλέτα;
 • τρυπάνι ή τρυπάνι με σφυρί εάν είναι εγκατεστημένο σε σκυρόδεμα. Εάν η οροφή έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί σε ξύλινο πλαίσιο, τότε όλα τα προφίλ μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας συνηθισμένα καρφιά. Όταν εργάζεστε με επιχρίσματα γυψοσανίδας, χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Κατσαβίδι Phillips ή κατσαβίδι?
 • ψαλίδι για μέταλλο?
 • βίδες, πείροι, αυτοκόλλητες βίδες, μπουλόνια αγκύρωσης και άλλα μικροπράγματα που βρίσκονται συχνότερα στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε σπιτικού τεχνίτη.

Το πιο ευχάριστο στην εγκατάσταση οροφής Armstrong είναι αυτό όλα τα συστατικά τους είναι καθολικά. Δηλαδή, κάθε λεπτομέρεια, αν τις έχετε στο σπίτι, θα τις ταιριάζει απόλυτα..

Εγκατάσταση και φινίρισμα DIY

Η εγκατάσταση οποιουδήποτε οροφής ξεκινά με ένα σχέδιο. Έχοντας σχεδιάσει τον μελλοντικό σας Άρμστρονγκ σε χαρτί, μπορείτε να κάνετε σήμανση απευθείας στο τραχύ ανώτατο όριο. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε σε ποια απόσταση από το τελευταίο θα βρίσκεται η αναρτημένη δομή σας. Αυτός ο δείκτης επηρεάζεται από έναν κύριο παράγοντα: την παρουσία πρόσθετων στοιχείων στο ψευδοροφή. Μπορεί να είναι λαμπτήρες, ανεμιστήρες, διαχωρισμένα συστήματα ή ακόμα και απλά καλώδια που δεν λειτούργησαν, δεν ήθελαν και δεν λειτούργησαν για να κρυφτούν στους τοίχους..

Ας αρχίσουμε να σημειώνουμε το ταβάνι. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο, κάνουμε σημάδια στις γωνίες του δωματίου στο απαιτούμενο ύψος. Στη συνέχεια, αυτά τα σημάδια συνδέονται χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο ανιχνευτή ή υπέρυθρο με ευθείες γραμμές. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν επίσης να μετρήσουν την απόσταση από το πάτωμα του δωματίου έως την εγκοπή. Έτσι, καθορίζεται το χαμηλότερο σημείο στο οποίο θα πέσει η ψευδοροφή. Τώρα υπάρχουν τα πάντα για τη σωστή συναρμολόγηση του πλαισίου Armstrong.

Όταν η σήμανση είναι έτοιμη, αρχίζουμε να τοποθετούμε το περιμετρικό ή γωνιακό προφίλ.. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διαδικασίας είναι η στερέωση με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένα ράφι.. Και το επάνω άκρο του προφίλ έπεσε ακριβώς στην τραβηγμένη λωρίδα. Οι απαραίτητοι συνδετήρες εγκαθίστανται σε απόσταση 40-50 cm το ένα από το άλλο. Όλες οι γωνίες είναι κομμένες σε 45 μοίρες.

Περαιτέρω οδηγίες περιλαμβάνουν εγκατάσταση αναρτήσεων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνετε τρύπες με μια διάτρηση στην παλιά οροφή, στην οποία εισάγονται οι συνδετήρες. Η απόσταση μεταξύ των γάντζων πείρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,2 m και πρέπει να εκτείνονται 60 cm από κάθε τοίχο. Επίσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το φορτίο στο πλαίσιο της οροφής. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο κοντά πρέπει να είναι τα άγκιστρα άγκυρας μεταξύ τους, στα οποία πρέπει να κρεμάσετε αμέσως τις κρεμάστρες. “Butterfly” ρυθμίστε το μήκος του εξαρτήματος. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα άκρα τους είναι στο ίδιο επίπεδο με το περιμετρικό προφίλ..

Στον κατά προσέγγιση χάρτη της εγκατάστασης των αναρτήσεων, μπορείτε να δείτε σε ποια απόσταση και σε ποια ποσότητα πρέπει να τοποθετηθούν. Εδώ οι πράσινοι σταυροί είναι ο κύριος συνδετήρας και οι μπεζ είναι ένας επιπλέον, ο οποίος είναι εγκατεστημένος όπως απαιτείται..

Το επόμενο βήμα θα είναι η διάταξη των προφίλ ρουλεμάν ή των οδηγών, τα οποία πρέπει να είναι παράλληλα με τη γωνιακή λωρίδα σε μία από τις πλευρές του δωματίου. Πολλοί επαγγελματίες συμβουλεύουν να συλλέξουν πρώτα τα κύτταρα της εστίας, αλλά μερικές φορές η τεχνολογία συλλογής δεν το επιτρέπει αυτό. Τώρα πρέπει να συνδέσετε ομοιόμορφα τους οδηγούς στα άγκιστρα των κρεμαστών..

Τα εγκάρσια προφίλ πρέπει να προσαρτηθούν στα φέροντα με βήμα 60 cm, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο κελί για τον μελλοντικό καμβά. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε όχι τέλεια ομοιόμορφα, αλλά κάτω από τη διαγώνιο.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να τοποθετήσουν μια ψευδοροφή ενός τέτοιου μη τυποποιημένου σχήματος. Το τεχνολογικό χαρακτηριστικό της οροφής τύπου Armstrong δεν επιτρέπει πάντα την εγκατάσταση με ειδικό τρόπο.

Όταν ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του πλαισίου της αναρτημένης δομής, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση των πλακών. Οι κανόνες για τη συλλογή του “Armstrong” είναι ότι ο καμβάς πρέπει να στερεωθεί εισάγοντας κάθε φύλλο στο καθορισμένο κελί. Οι πρώτες που τοποθετούνται είναι πλάκες που φέρουν μια ορισμένη λειτουργικότητα: με ενσωματωμένους λαμπτήρες, γρίλιες εξαερισμού και ένα σύστημα διάσπασης. Στη συνέχεια, συνεχίστε σε τυφλά τετράγωνα από το κέντρο του δωματίου, σταδιακά κινώντας προς τις άκρες..

Με ελαφρές κινήσεις των χεριών, οι πλάκες εισάγονται στο χώρο μεταξύ των οροφών και ταιριάζουν στο κελί. Σε περίπτωση ανεπαρκούς σύνδεσης του καμβά με το κελί, δεν μπορείτε να τον πατήσετε από πάνω. Πρέπει να σπρώξετε απαλά τις γωνίες του τετραγώνου από κάτω.

Όταν ξεκινάτε την τοποθέτηση νέων οροφών, βεβαιωθείτε ότι τα παλιά δεν είναι υγρά, χαλαρά ή σπασμένα. Μετά από όλα, η μακροζωία και η εμφάνιση της ψευδοροφής Armstrong εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση της βάσης. Οι συμβουλές των επαγγελματιών θα βοηθήσουν στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσης κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας δομής, η οποία θα ταιριάζει όχι μόνο κατά την εγκατάσταση, αλλά και σε περαιτέρω λειτουργία..

Χρήσιμες συμβουλές

Η ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλακιδίων οροφής Armstrong σας επιτρέπει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο για κάθε συγκεκριμένο δωμάτιο. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθολικούς καμβάδες, αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα οπτικά χαρακτηριστικά της οροφής, αλλά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση πλακών ανθεκτικών στην υγρασία σε δωμάτια με υψηλή υγρασία: πισίνες, γυμναστήρια.

Τα πάνελ που απορροφούν τον ήχο όσο το δυνατόν περισσότερο θα είναι κατάλληλα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Οι επιλογές σχεδίασης είναι προτιμότερες για εσωτερική διακόσμηση ιδιωτικών σπιτιών με ψηλά ταβάνια ή πολιτιστικά ιδρύματα.

Δεδομένου ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια σταθερή ράγα για στήριξη ράγες, το μήκος συμπίπτει με το μήκος του δωματίου, διατίθενται προς πώληση ειδικές κλειδαριές στα άκρα τέτοιων προφίλ. Χάρη σε αυτά, τα πηχάκια δημιουργούνται εύκολα. Και το ελατό μέταλλο κόβεται πολύ εύκολα στο απαιτούμενο μέγεθος με μεταλλικό ψαλίδι..

Κατά την έναρξη της εγκατάστασης του συστήματος ανάρτησης Armstrong, πρέπει να φροντίσετε να συντάξετε ένα λεπτομερές διάγραμμα συναρμολόγησης. Είναι επιτακτική ανάγκη να εμφανιστούν όλα τα κύρια στοιχεία του πλαισίου της νέας οροφής, η τοποθέτηση επικοινωνιών, οι θέσεις για την εγκατάσταση λαμπτήρων και κενών πλακών σε αυτό. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην επιλογή της απαιτούμενης ποσότητας αναλώσιμων όσο και στην οπτική αξιολόγηση των λεπτομερειών του μελλοντικού σχεδιασμού..

Εάν υπάρχει ανάγκη επισκευής μιας ψευδοροφής, θα πρέπει να καταφύγετε στους βασικούς κανόνες για την αποσυναρμολόγηση:

 • οι κουφοί αφαιρούνται πρώτα.
 • το δεύτερο στάδιο είναι να απενεργοποιήσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και να αφαιρέσετε αυτές τις δομές από την οροφή.
 • τα ακόλουθα αφαιρούνται διαμήκη και εγκάρσια προφίλ ·
 • το τελευταίο στάδιο αποσυναρμολόγησης είναι η αφαίρεση των οδηγών εδράνων.

Εάν αποφασίσετε να απαλλαγείτε από την ψευδοροφή Armstrong για πάντα, τότε ένα άλλο βήμα θα είναι να διαλύσετε τα γωνιακά προφίλ και τις κρεμάστρες με συνδετήρες.

     Εάν έχετε επιλέξει ένα διαμέρισμα ως δωμάτιο για μια τέτοια κατασκευή, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως τις τυπικές κρεμάστρες ευρώ. Πώς, λοιπόν, θα καθοριστεί το ταβάνι; Οι γαλβανισμένες γωνίες με μερικές τρύπες σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή θα έρθουν στη διάσωση, οι οποίες θα γίνουν συνδετήρες.

     Οι δέσμες σύρματος χαλκού πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αναρτήσεις. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το μήκος τους δεν πρέπει επίσης να υπερβαίνει το ύψος του χάσματος μεταξύ των οροφών. Έτσι, εξοικονομείτε έως και 5-7 cm σε ύψος δωματίου. Αλλά θυμηθείτε ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε λαμπτήρες οροφής και να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο ως ένα είδος καλωδιακού καναλιού..

     Οδηγίες εγκατάστασης οροφής "Άρμστρονγκ" δείτε το επόμενο βίντεο.