Τραπεζάκι σαλονιού σε στιλ σοφίτας

Τραπεζάκι σαλονιού σε στιλ σοφίτας

Ένα τολμηρό και μοναδικό στυλ σοφίτας βρήκε γρήγορα τους οπαδούς του. Η διαβίωση σε ένα δωμάτιο σχεδιασμένο με αυτόν τον τρόπο είναι κομψή και “μποέμ”, επομένως είναι ιδιαίτερα κοντά σε ανθρώπους, ελεύθερους στο πνεύμα και εκπροσώπους δημιουργικών επαγγελμάτων.

Όπως κάθε άλλο εσωτερικό, ένα πατάρι χρειάζεται αξεσουάρ και ειδικά έπιπλα., που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τη στιλιστική σχέση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να μάθετε ποια τραπεζάκια καφέ ισχύουν για έπιπλα στυλ σοφίτας..

Χαρακτηριστικά της στιλιστικής

Αυτή η τάση ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια, με την εξέλιξη της προόδου, το ενοίκιο των χώρων εντός της πόλης άρχισε να αυξάνεται και οι ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανικών χώρων έπρεπε να αδειάσουν επειγόντως τα κτίρια και να μετακινηθούν στα περίχωρα..

Οι άδειες κενές εγκαταστάσεις έπρεπε να χρησιμοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Αγοράστηκαν για δεκάρα από επιχειρηματίες κτηματομεσίτες, οργανώνοντας πρωτόγονη στέγαση εκεί για τους φτωχούς..

Τέτοια “διαμερίσματα” ήταν φθηνά, επειδή συχνά δεν είχαν τις απαραίτητες ανέσεις, οι τοίχοι ήταν γυμνοί και άβολοι, οι σωλήνες και οι δοκοί στήριξης προεξείχαν από παντού. Δεν υπήρχαν χωρίσματα, επειδή τις περισσότερες φορές αυτές ήταν οι εγκαταστάσεις των πρώην εργοστασίων και εργοστασίων.

Αλλά η δημιουργική ελίτ, η οποία πάντα έλκεται από τα πάντα παρακμιακά και ασυνήθιστα, είδε κάποια γοητεία σε αυτά τα κτίρια. Με την πάροδο του χρόνου, η εγκατάσταση σε τέτοια σπίτια έχει γίνει πραγματική μόδα. Highηλά ταβάνια, τεράστια παράθυρα και χώροι που ηχούν απόλυτα εναρμονισμένοι με την ευρεία δημιουργική φύση καλλιτεχνών και καλλιτεχνών. Σταδιακά εγκαταστάθηκαν στους χώρους, καθιστώντας τους διαφορετικούς από οποιαδήποτε άλλη κατοικία..

Τέτοιες εγκαταστάσεις είναι ακόμα διακοσμημένες με παρόμοιο στυλ. Τα παράθυρα δεν κουρτινούν ρητά και τα δοκάρια δεν κρύβονται. Οι τοίχοι είναι άνετα στόκος ή διακοσμημένοι με πραγματικά τούβλα. Ο συνδυασμός χρωμάτων του εσωτερικού σε στιλ σοφίτας είναι συγκρατημένος, αποτελούμενος από δύο ή τρεις αποχρώσεις. Φέρνει το στυλ πιο κοντά στον μινιμαλισμό..

Οι λαμπτήρες και τα έπιπλα επιλέγονται συχνότερα σε θαμπά χρώματα και σκόπιμα τραχές υφές. Αυτά είναι σταθερά, άνετα πράγματα. Τόσο τα πολύ μοντέρνα μοντέλα όσο και τα πράγματα που φαίνεται να έχουν βρεθεί σε υπαίθριες αγορές και έχουν επιβιώσει σε περισσότερες από μία γενιές είναι κατάλληλα. Άθλια ντουλάπια και μεταλλικά τραπέζια με ίχνη συγκόλλησης και απολέπισης χρώματος θα φαίνονται υπέροχα σε αυτό το σχέδιο.

Τα δάπεδα είναι παραδοσιακά κατασκευασμένα από σκυρόδεμα, αλλά σε σαλόνια, τα σκοτεινά ξύλα θα είναι πολύ πιο άνετα. Τα ευρύχωρα δωμάτια θερμαίνονται με τζάκια, σόμπες και άλλες πηγές ανοιχτής εστίας. Για να κάνετε το εσωτερικό πραγματικά αυθεντικό, συνιστάται να αγοράσετε ένα παρόμοιο πράγμα, ως έσχατη λύση, ένα ηλεκτρικό τζάκι ή θερμάστρα..

Ωστόσο, το urban chic τονίζεται από μεμονωμένες φωτεινές λεπτομέρειες και φουτουριστικά αντικείμενα. Ο συνδυασμός σοφίτας και υπερσύγχρονων αξεσουάρ έχει γίνει χαρακτηριστικό του εσωτερικού σε αυτό το στυλ του 19ου αιώνα..

Πώς να επιλέξετε?

Τα τραπεζάκια πρέπει να σχεδιάζονται με το στυλ του εσωτερικού: να είναι απλά και μινιμαλιστικά, κατασκευασμένα από απλά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο και γυαλί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ένα σύγχρονο πατάρι υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις: λαμπερό, μποέμ και βιομηχανικό. Το τελευταίο είναι το πιο χαρακτηριστικό και δημοφιλές και σε αυτόν πρέπει να εστιάσετε αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που πραγματικά θυμίζει εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο..

Για ένα λαμπερό και μποέμικο στυλ, είναι δυνατά πιο ευαίσθητα και ευάερα έπιπλα, προερχόμενα από το κλασικό στυλ ή την Προβηγκία, αφού η κύρια λειτουργία τέτοιων τραπεζιών είναι να έρχεται σε αντίθεση με την τραχύτητα του περιβάλλοντος δωματίου..

Υλικό

  • Ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες σε μια βιομηχανική σοφίτα είναι ένα περιοδικό τραπέζι παλετών. Μπορεί να βαφτεί και να τελειώσει, για παράδειγμα, να καλυφθεί με ένα γυάλινο πάνελ στην κορυφή, που το κάνει να μοιάζει με ένα τυπικό τραπεζάκι σαλονιού, ή μπορεί να έχει μια παρθένα εμφάνιση. Δεν το χαλάει ούτε στο ελάχιστο. Αυτή είναι μια από τις πιο πρωτότυπες και οικονομικές επιλογές για την επίπλωση κατοικιών, επειδή μπορείτε να διακοσμήσετε κάθε παλέτα σύμφωνα με το γούστο σας και απλά δεν υπάρχει δεύτερο τέτοιο αντικείμενο.

Για να κάνετε το τραπέζι πιο λειτουργικό, μπορείτε να τοποθετήσετε συρτάρια ή κουτιά αποθήκευσης στο εσωτερικό του. Μπορούν να βαφτούν για να ταιριάζουν με το τραπέζι ή να μένουν απλά..

  • Μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι από τέσσερα ξύλινα κουτιά, αναποδογύρισε στο πλάι και βιδώθηκε μεταξύ τους. Αυτό θα φαίνεται επίσης κομψό, ασυνήθιστο και το πιο σημαντικό, πολύ χαρακτηριστικό του στυλ της σοφίτας..
  • Μπορείτε να αγοράσετε ή να γίνετε εξαιρετικοί τραπέζι στο στήθος. Είτε είναι κατασκευασμένο από ξύλο είτε επενδυμένο με δέρμα, συνδυάζεται άψογα με το εσωτερικό. Ένα νέο στήθος συνήθως γερνάει. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τις αγορές και τα εξειδικευμένα καταστήματα για πραγματικά σπάνια μοντέλα..

  • Τέλος, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα απλούστερο και πιο συνοπτικό μοντέλο, το οποίο ωστόσο θα ταιριάζει στο πατάρι, μπορείτε να δώσετε προσοχή στο μινιμαλιστικό μοντέλα από μέταλλο ή ξύλο, παρουσιάζονται στην ποικιλία καταστημάτων. Απλά τραπέζια με ελάχιστη διακόσμηση δεν θα ξεχωρίζουν από τη συνολική εικόνα.

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Παρακάτω είναι μερικά υπέροχα παραδείγματα της χρήσης τραπεζιών σαλονιού στο εσωτερικό..

  • Ένα εκπληκτικό ασυνήθιστο τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια και μαύρα μεταλλικά γρανάζια στο κάτω μέρος θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό σε αυτό το στυλ.
  • Ένα ξύλινο τραπέζι που μοιάζει με στήθος με δύο μικρά συρτάρια θα προσθέσει περισσότερη άνεση στο αφιλόξενο στιλ της σοφίτας..

  • Ένα απλό μοντέρνο τραπέζι που συνδυάζει ξύλο και μέταλλο για να εξισορροπήσει τον ήδη εκκεντρικό σχεδιασμό.
  • Είναι εύκολο να φτιάξετε ένα κομψό τραπεζάκι σαλονιού από παλέτες. Αρκεί μόνο η επεξεργασία της επιφάνειας με λεκέ, η στερέωση δύο ή τριών παλετών με μπουλόνια και η παροχή γυαλιού από πάνω.

Ένα τραπέζι σε στιλ σοφίτας μπορεί να φτιαχτεί με το χέρι. Δείτε τη διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο..