Παιδικά ορθοπεδικά στρώματα

Παιδικά ορθοπεδικά στρώματα – ελαστικά και άκαμπτα, με ελατήρια και καλύμματα με διάφορα υλικά πλήρωσης, έχουν γίνει εδώ και καιρό καθημερινή ανάγκη. Τα ορθοπεδικά καλύμματα και κουφώματα διατίθενται σε πολλές τροποποιήσεις, καθένα από τα οποία έχει ζήτηση στην αγορά.

Ιδιαιτερότητες

Ο υγιής ύπνος παίρνει μια σημαντική θέση στη ζωή οποιουδήποτε ατόμου. Οι ειδικοί λένε ότι τα πρώτα στρώματα εμφανίστηκαν στην προϊστορική εποχή. Κατά τη νεολιθική εποχή, οι άνθρωποι κοιμόντουσαν σε δέρματα προβάτων και ταύρων γεμάτα άχυρο. Στη συνέχεια, τα πούπουλα, τα μαλλιά αλόγων και το ξερό γρασίδι ήρθαν να τα αντικαταστήσουν ως πληρωτικά. Το πρώτο στρώμα με ελατήριο με κουτί εφευρέθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και έκτοτε έγινε αναπόσπαστο μέρος του υπνοδωματίου ως κλινοσκεπάσματα για ενήλικες και παιδιά..

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχετε ένα άνετο περιβάλλον για να κοιμάται καλά το παιδί σας. Εάν ένας ενήλικας χρειάζεται να κοιμηθεί 8-8,5 ώρες για ξεκούραση, τότε για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής ηλικίας, η περίοδος ύπνου θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη, από 9 έως 10,5 ώρες.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών, τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο που τους επιτρέπει να απασχολούνται στον ύπνο τους. μια άνετη στάση με εντελώς χαλαρούς μύες. ΗΗ μη συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα οδηγεί σε κακή στάση του σώματος και προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Πρώτα απ ‘όλα, ο λαιμός του παιδιού υφίσταται πρόσθετο άγχος, το οποίο οδηγεί σε πονοκεφάλους. Δεδομένου ότι το σκελετικό σύστημα των παιδιών βρίσκεται στο στάδιο του σχηματισμού και της ανάπτυξης, μια αδύναμη σπονδυλική στήλη, εάν το επίπεδο για ψέματα είναι άβολο, τείνει να παραμορφώνεται σταδιακά.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να αγοράσουν ένα ορθοπεδικό στρώμα υψηλής ποιότητας για να διατηρήσουν την υγεία τους και να σχηματίσουν καλή στάση..

Ποικιλίες

Κάθε οικογένεια θα ήθελε να αγοράσει ένα στρώμα για το μωρό τους, το οποίο θεωρείται το καλύτερο μεταξύ των σύγχρονων κλινοσκεπασμάτων. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των απαιτητικών γονέων προσφέροντας νέα προϊόντα. Τα στρώματα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία, μεταξύ των οποίων είναι διάφοροι τύποι: παιδική άνοιξη, άνοιξη και συνδυασμένη. Εάν υπάρχουν ελαστικά ελατήρια στη δομή, συνδέονται με διαφορετικούς τρόπους – είτε συναρμολογούνται με τη μορφή μπλοκ, είτε είναι δεμένα μεταξύ τους. Ένα σκληρό ή μεσαίο στρώμα αποφεύγει την εμφάνιση μιας τόσο κοινής ασθένειας όπως η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης – σκολίωση.

Εάν το στρώμα τοποθετηθεί σε κρεβάτι καρέκλας ή σε καναπέ, χρησιμοποιείται η πιο λεπτή ποικιλία.

Ας χαρακτηρίσουμε τους παραπάνω τύπους στρωμάτων:

 • Εξαρτημένο μπλοκ ελατηρίων. Σε ένα φθηνό στρώμα μπλοκ, τις περισσότερες φορές το ελατήριο βρίσκεται μέσα σε ένα χαλύβδινο φράχτη, το οποίο εμποδίζει το παιδί να πέσει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μέχρι πρόσφατα, αυτά τα στρώματα επικρατούσαν στην αγορά. Ένα προϊόν με υψηλές ιδιότητες προστασίας έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα – με την πάροδο του χρόνου, μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο, ένα τέτοιο στρώμα χαλάει, οι ορθοπεδικές του ιδιότητες χάνονται και, ως αποτέλεσμα, η σπονδυλική στήλη του μωρού αρχίζει να βιώνει επιπλέον άγχος. Τα ελατήρια αρχίζουν να πιέζουν και να παρεμβαίνουν, οπότε όσο μικρότερα και μικρότερα σε διάμετρο είναι, καθώς και όσο πιο σφιχτά ραμμένα στο στρώμα, τόσο το καλύτερο..
 • Ανεξάρτητο ελατήριο μπλοκ. Στο εσωτερικό, κατασκευάζονται ειδικές τσάντες ή κύπελλα, σε κάθε ένα από τα οποία τοποθετούνται σετ, που αποτελούνται από αρκετές εκατοντάδες ελατήρια. Με αυτή τη διάταξη των εύκαμπτων στοιχείων, το στρώμα λυγίζει σαν αιώρα ενώ το παιδί ξεκουράζεται, αλλά δεν κρεμάει. Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς γιατρούς, αυτός ο σχεδιασμός είναι δικαιολογημένος και κατάλληλος για παιδικό στρώμα. Δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν έως και αρκετές χιλιάδες εύκαμπτα μέρη ανά τετραγωνικό μέτρο, το βάρος του προϊόντος είναι σημαντικό – αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου. Επιπλέον, ένα τεράστιο στρώμα δεν είναι κατάλληλο για μια μικρή κούνια. Οι επαρκώς σταθεροί και ευρύχωροι χώροι ύπνου συμπληρώνονται με τέτοια κλινοσκεπάσματα. Μεταξύ των ελλείψεων, πρέπει να σημειωθεί η ικανότητα συσσώρευσης σκόνης και στατικού ηλεκτρισμού στο εσωτερικό, οπότε αυτό το προϊόν πρέπει να καθαρίζεται και να αερίζεται, αν είναι δυνατόν, να απολυμαίνεται..

 • Στρώμα χωρίς ελατήρια. Ένα δημοφιλές αναστρέψιμο προϊόν μπορεί να έχει από τη μία πλευρά λατέξ και την άλλη καρύδα. Τα στρώματα με γέμιση ή αφρό αποτελούν πλέον παρελθόν – αν και ένα τέτοιο αξεσουάρ κρεβατιού είναι πολύ φθηνό, χάνει γρήγορα το σχήμα του και σφίγγεται, γίνεται ανώμαλο και άβολο. Η απορροφημένη υγρασία παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στα παιδιά.

Κάθε ηλικία έχει το δικό της μοντέλο. Πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ηλικίας όταν αγοράζετε ένα στρώμα:

 • Το μικρότερο παιδιά κάτω των 2-3 ετών Οι γιατροί συμβουλεύουν να βάλετε στο κρεβάτι στρώματα χωρίς ελατήρια, φτιαγμένα από κουκούλα καρύδας. Αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, το μωρό δεν αναπτύσσει αλλεργικές αντιδράσεις. Κατά κανόνα, τα στρώματα για νεογέννητα και μωρά είναι τα πιο άκαμπτα, εξασφαλίζοντας τον σωστό σχηματισμό του σκελετικού συστήματος του παιδιού. Ο φλοιός καρύδας ή το φαγόπυρο δεν συσσωρεύουν σκόνη και δεν ηλεκτρίζονται.

 • Από 4 ετών έως 5-7. Σε αυτήν την ηλικία, μια καλή επιλογή είναι ένα υψηλής ποιότητας στρώμα από λάτεξ με μέση σταθερότητα και ελαστικότητα. Τα παιδιά γελάνε στο κρεβάτι και παίζουν, και όχι μόνο κοιμούνται, επομένως δεν απαιτείται άσκοπα σκληρή επιφάνεια, μια ελαστική συνδυασμένη έκδοση με δύο τύπους καλύμματος είναι πιο κατάλληλη, συμπεριλαμβανομένων τόσο της καρύδας όσο και του λατέξ, και του αφρού πολυουρεθάνης. Τα ελαστικά στρώματα είναι επίσης κατάλληλα εάν ο αριθμός των κυττάρων σε αυτά δεν είναι πολύ μεγάλος..
 • Για έφηβοι χρειάζεστε ένα ορθοπεδικό στρώμα υψηλής ποιότητας, ελατήριο κουτιού, απόλυτα ταιριαστό με το μέγεθος του κρεβατιού. Τα άνετα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια προτιμώνται από γονείς που θέλουν να παρέχουν τη μέγιστη άνεση σε ένα παιδί μέσης και ανώτερης σχολικής ηλικίας. Ένα καλό ανοιξιάτικο στρώμα διαρκεί έως και δέκα χρόνια, συνδυασμένο και χωρίς ελατήρια ακόμη περισσότερο – έως 14-15 χρόνια.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι διαστάσεις ενός βρεφικού κρεβατιού και ενός στρώματος για αυτό διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Τέτοια μεγέθη για παιδικό κρεβάτι όπως 60×120 και 140×70 έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα. Τα τελευταία, διευρυμένα σε μέγεθος, δεν είναι πλέον σπάνια, όπως πριν..

Επιλέγονται στρώματα με μικρές παραμέτρους για νεογέννητα. Το πρότυπο για έως και τρία χρόνια είναι 60×120 ως το προτιμώμενο μέγεθος μιας κούνιας για ένα μωρό. Ταυτόχρονα, για να μην υπάρχει σύγχυση, είναι το εσωτερικό μέγεθος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μερικές φορές οι ξένοι κατασκευαστές υποδεικνύουν τις παραμέτρους με μετατόπιση τριών εκατοστών, γεγονός που καθιστά δυνατό να ληφθεί υπόψη το πάχος του στρώματος και η επένδυση του στρώματος που προστατεύει από την υγρασία και τη διαρροή, η οποία τοποθετείται στην κορυφή για το μικρότερο.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει Οι γονείς αγοράζουν κλινοσκεπάσματα των ακόλουθων μεγεθών: 70×160 και 80×160, τα οποία συχνά παράγονται σε συνδυασμό με λατέξ, αφρό και πλευρές ελατηρίου. Οι διαστάσεις 80×160 αναγνωρίζονται ως η «χρυσή αναλογία» για έναν έφηβο χώρο αγκύρωσης. Όταν αγοράζετε ένα εφηβικό κρεβάτι, πιθανότατα θα αγοράσετε ένα στρώμα αυτού του ακριβούς μεγέθους για αυτό. Για μεγαλύτερα παιδιά, αγοράζονται συχνότερα στρώματα 90×200, 80×180. Ταιριάζουν με τα μεγάλα κρεβάτια στα οποία μπορεί να κοιμηθεί ένα ψηλό ενήλικο παιδί ενώ αναπαύεται άνετα σε ένα ευρύχωρο στρώμα..

Υλικά (επεξεργασία)

Παρόλο που τα στρώματα με φυσική γέμιση είναι πιο ακριβά, οι ειδικοί συνιστούν να τους προτιμάτε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κρεβάτι για μικρά παιδιά.. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά των κύριων υλικών:

 • Στρώμα καρύδας εμποτισμένο με λατέξ είναι σφραγισμένο, σκόνη δεν μπαίνει μέσα του και έντομα δεν διεισδύουν. Διαφέρει σε αυξημένη αντοχή και αντοχή. Χάρη σε αυτό, το υλικό από φλοιούς καρύδας και φαγόπυρου ανήκει στην επιπλέον κατηγορία.

 • Φυσικό λάτεξ που λαμβάνεται από τον αφρό του χυμού ενός ελαστικού δέντρου. Το φυσικό υλικό θεωρείται ένα από τα καλύτερα για την κατασκευή στρωμάτων. Οι ελαστικές ιδιότητες του λατέξ είναι τέτοιες που, κρεμώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το βάρος του σώματος του παιδιού, το στρώμα αποκαθιστά αμέσως την αρχική του δομή. Το φυσικό υλικό λατέξ εξυπηρετεί καλύτερα από τα αφρώδη πολυμερή, αν και το τελευταίο έχει επίσης πολλές θετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποαλλεργικής και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

 • Αφρό πολυουρεθάνης αναφέρεται σε φθηνά συνθετικά υλικά, η σύνθεσή του μοιάζει με αφρώδες καουτσούκ, αλλά βελτιώνεται σημαντικά και λαμβάνεται σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες. Αυτό το υλικό είναι υποαλλεργικό και μη τοξικό, χρησιμεύει ως ένα καλό πλαίσιο. Διατίθεται σε διάφορους βαθμούς σκληρότητας.
 • Από τεχνητές ίνες για στρώματα, υλικά όπως π.χ. struttofiber και orthofiber. Τα προϊόντα με συνθετικά υλικά πλήρωσης είναι φθηνότερα, είναι αρκετά σκληρά και δεν χάνουν το σχήμα τους. Οι συνθέσεις έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες, που μοιάζουν με μαλλί. Το θερμικό και το ορθοπεδικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται λόγω των ειδικά τοποθετημένων ινών στο εσωτερικό του υλικού.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που εξασφαλίζει την άνεση του παιδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι το ύφασμα από το οποίο είναι ραμμένο το κάλυμμα του στρώματος. Πολλά ποιοτικά προϊόντα κατασκευάζονται με κάλυμμα διπλής όψης: η καλοκαιρινή πλευρά είναι κατασκευασμένη από ίνες βαμβακιού, η οποία δίνει δροσιά και φρεσκάδα σε ζεστό καιρό, και η χειμερινή πλευρά είναι κατασκευασμένη από μάλλινο ύφασμα. Αντί για πυκνό βαμβάκι, χρησιμοποιείται ύφασμα ζακάρ, που περιέχει έως 80% βαμβακερό νήμα, τα υπόλοιπα 20 είναι συνθετικά. Αυτή η επίστρωση δεν τρίβεται, σκίζει ή ξεθωριάζει.

Πώς να επιλέξετε?

Είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα νέο, αχρησιμοποίητο ορθοπεδικό στρώμα για το παιδί και να μην πάρετε ένα παλιό που έχει διατηρηθεί σχεδόν από τη σοβιετική εποχή. Κάτι τέτοιο μάλλον έχει απορροφήσει πολλή σκόνη και διάφορα βακτήρια κατά τη διάρκεια των ετών υπηρεσίας..

Εάν είστε έτοιμοι να αγοράσετε, εξετάστε όλες τις επιλογές για να επιλέξετε την καλύτερη..

Η λέξη «ορθός» μεταφράζεται από τα ελληνικά ως «ίσο, σωστό». Αυτή είναι μια ακριβής περιγραφή της θέσης στην οποία πρέπει να βρίσκεται η σπονδυλική στήλη του παιδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ποιος τύπος στρώματος να επιλέξετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του παιδιού και της εμφάνισης της επιφάνειας ύπνου..

Το μέγεθος του κρεβατιού πρέπει να αντιστοιχεί αυστηρά στις διαστάσεις του επιλεγμένου στρώματος. Ο υπόλοιπος ελεύθερος χώρος θα επιτρέψει στο παιχνιδιάρικο παιδί να τοποθετήσει ένα πόδι εκεί ή να πατήσει μια λαβή. Ως αποτέλεσμα, όχι μακριά από τραυματισμό. Μια μικρή κούνια χρειάζεται το ίδιο στρώμα, σε καμία περίπτωση περισσότερο. Η συμπίεση προκαλεί λάκκους και παρατυπίες. Εάν το κρεβάτι του παιδιού είναι μη τυπικού μεγέθους, είναι προτιμότερο να παραγγείλετε ειδικά κλινοσκεπάσματα για αυτό..

Βαθμολογία κατασκευαστών

Μεταξύ των γνωστών κατασκευαστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών, τα ακόλουθα ξεχωρίζουν για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας:

 • ΙΚΕΑ Είναι μια διάσημη εταιρεία που παράγει οικονομικά και ασφαλή στρώματα για παιδιά. Η γκάμα της Vissa περιλαμβάνει φθηνά, βαμβακερά προϊόντα / πολυεστέρα ύψους 1,5 εκ., Στρώματα από πολυπροπυλένιο και πολυεστέρα πάχους 8 εκ. Και πυκνά συνδυασμένα στρώματα με ελατήρια. Τα ελατήρια από τσέπη παρέχουν αερισμό επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα στο εσωτερικό. Αυτό το στρώμα ύψους 10 εκατοστών θα ταιριάζει σε όλες τις τυπικές κούνιες 120x 60..
 • Ασκόνα – μια κοινή επιχείρηση Ρωσίας-Σουηδίας, θυγατρική σουηδικής εταιρείας και ηγέτης στην παραγωγή παρόμοιων προϊόντων στην Ανατολική Ευρώπη.
 • “Αφαλίνα”, κυκλοφόρησε στην αγορά το 2003 με μια μεγάλη γκάμα ανατομικών και ορθοπεδικών στρωμάτων για παιδιά.
 • Ορματέκ Είναι μια ρωσική εταιρεία που προσφέρει ανώτερα στρώματα. Αυτά είναι ανοιξιάτικα στρώματα αξιοπρεπούς ποιότητας σε χαμηλή τιμή 2 χιλιάδων ρούβλια. Η εταιρεία διαθέτει μια εντυπωσιακή επιλογή μεγεθών για παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω..

Κριτικές

Όλοι οι αγοραστές που ανταποκρίνονται σημειώνουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων από Ρώσους κατασκευαστές όπως τα Askona, Ormatek, Sakura. Το μοντέλο Askona με λινό και αφρώδες δάπεδο, ελατήριο, 80 x 190 cm, με ορθοπεδικό φορτίο σημείου εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Σε πολλούς ερωτηθέντες άρεσε το στρώμα του κατασκευαστή “Sakura”, λατέξ με παρόμοιες ιδιότητες, διαστάσεις 190 x 80.

Οι καταναλωτές προσελκύονται επίσης από τη δημοκρατική τιμή – μικρά στρώματα για παιδιά κάτω των 12-14 ετών με διαστάσεις 160×70 και 160×80 μπορούν να αγοραστούν σε τιμή που δεν υπερβαίνει τα 8 χιλιάδες ρούβλια.

Ορθοπεδικός στρώμα “Plitex”. Είναι προϊόν διπλής όψης με υψηλή αξιοπιστία. Οι πελάτες εκτίμησαν τη δυνατότητα αφαίρεσης και καθαρισμού του καλύμματος. Το πληρωτικό καρύδας με ίνες λατέξ είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό. Για μωρά, το Afalina-Eco με εφέ χειμώνα-καλοκαίρι και πληρωτικά από κοκοφοίνικα και αφρό πολυπροπυλενίου αναγνωρίζεται ως το καλύτερο. Στις μητέρες που απάντησαν άρεσε που το στρώμα ανακτά γρήγορα το σχήμα του. Σημείωσαν επίσης τη δημοκρατική τιμή του προϊόντος..

Πώς να επιλέξετε ένα παιδικό ορθοπεδικό στρώμα, δείτε το επόμενο βίντεο.