Ιταλικοί καναπέδες

Ο καναπές ως εσωτερικό στοιχείο είναι αναπόσπαστο μέρος του, που του δίνει άνεση και μπορεί να γίνει το highlight κάθε δωματίου. Αρχικά, ο καθένας πρέπει να καθορίσει μόνος του τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει έναν καναπέ: μέγεθος, υλικό, χρώμα κ.λπ. Σήμερα, η γκάμα αυτού του τύπου προϊόντος στην αγορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν καναπέδες ιταλικής κατασκευής, οι οποίοι είναι η ιδανική ποιότητα και αισθητική.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Η Ιταλία είναι το trendsetter στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας σε όλες τις μορφές της, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Στον σύγχρονο κόσμο, οι ιταλικές μάρκες είναι από τις πιο εξαγόμενες στον κόσμο, τα προϊόντα τους δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, την Αμερική και τη Ρωσία. Τα ιταλικά επικαλυμμένα έπιπλα διακρίνονται από υψηλή ποιότητα, ανθεκτικότητα, μεγάλη ποικιλία σχεδίων που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Η δημοτικότητα των επίπλων που κατασκευάζονται στην Ιταλία εξηγείται από την παρουσία πολλών πλεονεκτημάτων που δεν μπορούν να αγνοηθούν από τους αγοραστές.. Τα κυριότερα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Υλικά υψηλής ποιότητας. Επιλέγοντας έπιπλα ιταλικής κατασκευής, ο αγοραστής μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας..
 • Αντοχή. Ακόμα και το πιο εξελιγμένο μοντέλο καναπέ θα σας εξυπηρετήσει για δεκαετίες.
 • Ο τέλειος συνδυασμός αισθητικής και λειτουργικότητας. Οι Ιταλοί κατασκευαστές έχουν βρει μια προσέγγιση σε κάθε πελάτη, απελευθερώνοντας προϊόντα που πληρούν τις πιο διαφορετικές απαιτήσεις – από διαχρονικά κλασικά μέχρι διακριτικό μινιμαλισμό..

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων εξηγείται από το γεγονός ότι η ενασχόληση με την κατασκευή επίπλων στην Ιταλία είναι πολύ συχνά κληρονομική: οι οικογένειες ασχολούνται με αυτήν την επιχείρηση για πολλές γενιές, μεταφέροντας τις αιώνες των παραδόσεων και τα μυστικά της τεχνολογίας κατασκευής. Το όνομα της εταιρείας, που δημιουργήθηκε από πολυετή εμπειρία, εμπνέει εμπιστοσύνη στους πελάτες και δεν επιτρέπει τη μείωση του σταθερού επιπέδου ποιότητας. Τα εργοστάσια επίπλων χρησιμοποιούν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ακριβά υφάσματα, ζωγραφική και λεπτή ξυλογλυπτική..

Φυσικά, τέτοια έπιπλα θα έχουν αρκετά υψηλό κόστος, ωστόσο, τώρα υπάρχουν πολλά εργοστάσια που ειδικεύονται στην κατασκευή περισσότερων δημοσιονομικών επιλογών. Το υψηλό εύρος τιμών συμβάλλει στην εμφάνιση απομιμήσεων χαμηλής ποιότητας. Για να μην αγοράσετε ένα ψεύτικο, όταν επιλέγετε έναν καναπέ, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες στιγμές:

 • Διαθεσιμότητα πιστοποιητικού. Υποδεικνύει τη χώρα προέλευσης – Ιταλία, καθώς και τη διεύθυνση της επιχείρησης. Εάν τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρεται, τότε αυτό είναι σαφώς ψεύτικο..
 • Χαμηλό κόστος επίπλων. Η τιμή των πολυτελών επίπλων από υλικά υψηλής ποιότητας περιλαμβάνει όχι μόνο την τιμή κόστους, αλλά και το περιθώριο του πωλητή, το κόστος μεταφοράς και τον φόρο εξαγωγής. Συνολικά, το κόστος είναι αρκετά υψηλό..
 • Διαθεσιμότητα περιόδου εγγύησης για όλα τα έπιπλα και ακόμη και για τα μεμονωμένα μέρη του μιλά για την αξιοπιστία του κατασκευαστή.
 • Δυνατότητα παραγγελίας ξεχωριστού στοιχείου ακουστικών. Πολλά ιταλικά εργοστάσια συναντούν συχνά τους πελάτες στη μέση όσον αφορά την παραγωγή μεμονωμένων ειδών της συλλογής, ενώ οι κατασκευαστές απομίμησης στοχεύουν στη μαζική παραγωγή..
 • Διαθεσιμότητα καταλόγων με συλλογές επίπλων. Ο κατάλογος πρέπει να έχει φωτεινές και καθαρές εικόνες τυπωμένες σε ποιοτικό χαρτί. Φωτοτυπίες ή εκτυπώσεις εικόνων σε ξεχωριστά φύλλα χαρτιού είναι ένα άλλο σημάδι ότι αυτό το κομμωτήριο παρουσιάζει σαφώς μη ιταλικά έπιπλα.
 • Πληροφορίες για το εργοστάσιο του κατασκευαστή. Ο πωλητής-σύμβουλος πρέπει, εάν είναι απαραίτητο, να παρέχει στον αγοραστή πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή επίπλων, καθώς και τις μεθόδους και τις τεχνολογίες για την παραγωγή των προϊόντων..
 • Διαθεσιμότητα δειγμάτων υλικών από τα οποία κατασκευάστηκαν τα έπιπλα. Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει ένα δείγμα συγκεκριμένου τύπου υφάσματος ή αξεσουάρ από το οποίο κατασκευάζεται το έπιπλο που μας ενδιαφέρει, προκειμένου να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά.

Υπάρχουν ακόμα πολλά σημάδια με τα οποία μπορείτε να διακρίνετε ένα πρωτότυπο από ένα καλό ψεύτικο και μόνο οι προσεκτικοί αγοραστές δεν θα πέσουν στο δόλωμα των απατεώνων..

Μοντέλα και υλικά

Κατά την επιλογή ενός καναπέ, ο αγοραστής πρέπει να καθορίσει εκ των προτέρων τον σκοπό για τον οποίο πρόκειται να τον αγοράσει. Μια μεγάλη γκάμα προϊόντων επίπλων καθιστά δυνατή την επιλογή ενός μοντέλου που πληροί όλες τις απαιτήσεις του πελάτη. Οι ιταλικοί καναπέδες μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με χαρακτηριστικά όπως το σχήμα του προϊόντος, τα χρησιμοποιούμενα υλικά, τα υλικά πλήρωσης, οι μηχανισμοί διάταξης κ.λπ..

Οι καναπέδες έχουν σχήμα:

 • Κλασικό ίσιο με μεγάλη ποικιλία επιλογών μεγέθους.
 • Προϊόντα, έχει εμφάνιση σχήματος L., που είναι εξαιρετικοί εξοικονομητές χώρου και είναι κατάλληλοι για μικρά σαλόνια.
 • Στρογγυλοί ή οβάλ καναπέδες, χρησιμεύει ως χώρος αναψυχής, ο οποίος μπορεί να προσεγγιστεί από οποιαδήποτε πλευρά.
 • Πρωτότυπα μοντέλα, που αποτελείται από πολλά στοιχεία. Οι μονάδες ενός τέτοιου δείγματος μπορούν να αναδιαταχθούν όπως επιθυμείτε με την επιθυμητή σειρά..

Ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων, οι καναπέδες μπορούν να είναι είτε συμπαγείς διθέσιοι είτε τεράστιοι εξαθέσιοι.

Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε τον καναπέ ως κρεβάτι, κατά την αγορά, αξίζει να λάβετε υπόψη την παρουσία ενός πτυσσόμενου μηχανισμού, καθώς και τον απαιτούμενο χώρο για αυτό στο δωμάτιο. Υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί μετασχηματισμού: βιβλίο, βιβλίο ευρώ, tick-tock, ακορντεόν, δελφίνι και πολλά άλλα..

Η βάση του καναπέ είναι το πλαίσιο του, το οποίο αναλαμβάνει το κύριο φορτίο · η διάρκεια της υπηρεσίας του προϊόντος εξαρτάται από την ποιότητά του. Τα πλαίσια είναι δαπέδου και στα πόδια. Υπάρχουν καναπέδες με ξύλινο, μεταλλικό σκελετό, καθώς και φθηνότερες επιλογές με πλαίσιο από μοριοσανίδες.

Η πρώτη επιλογή είναι ιδανική από όλες τις απόψεις, αλλά η πιο ακριβή. Η καρυδιά, η βελανιδιά, το σφενδάμι θεωρούνται ισχυρά, οι εκπρόσωποι των κωνοφόρων είναι ελαφρώς χειρότεροι, αλλά έχουν επίσης χαμηλότερο κόστος. Οι καναπέδες με χυτό μεταλλικό πλαίσιο βρίσκονται κάπου ανάμεσα στην τιμή και την ποιότητα μεταξύ μοριοσανίδων και μασίφ ξύλου. Ένας καναπές με βάση πεπιεσμένα ρινίσματα είναι η πιο οικονομική, αλλά και η πιο βραχύβια επιλογή, έτσι λίγοι Ιταλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιο υλικό στην παραγωγή τους..

Η άνεση του καθίσματος στον καναπέ εξαρτάται άμεσα από το τι υπάρχει μέσα στον καναπέ. Οι Ιταλοί τεχνίτες χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά υλικά πλήρωσης, συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές, ο αγοραστής θέτει προτεραιότητες στον εαυτό του στην επιλογή ενός ή του άλλου δείγματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πληρωτικών: συστήματα ελατηρίων (ο πιο ακριβός τύπος, αλλά ανθεκτικά), συνθετικό χειμερινοποιητή (το holofiber είναι ελαστικό και πολύ ελαστικό), καουτσούκ (ως πληρωτικό μαξιλαριού), αφρώδες ελαστικό (η πιο δημοφιλής και φθηνή επιλογή, έχει μικρό βάρος, διατηρεί τέλεια το σχήμα του).

Υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούνται για την ταπετσαρία επίπλων – δέρμα, βελούδο, μετάξι, σουέτ, σενίλ και άλλα. Τα σύγχρονα σαλόνια επίπλων αρχίζουν όλο και περισσότερο να συνεργάζονται απευθείας με τα ιταλικά εργοστάσια επίπλων, χάρη στα οποία οι πελάτες τους έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν όχι μόνο ένα μοντέλο καναπέ, αλλά και να παραγγείλουν έναν ξεχωριστό τύπο ταπετσαρίας..

Όταν κάνετε μια επιλογή, αξίζει να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υφής.. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι, θα πρέπει να εγκαταλείψετε καναπέδες διακοσμημένους με κοπάδι, μετάξι, βελούδο, ζακάρ. Για μια οικογένεια με παιδιά, είναι κατάλληλα δείγματα από οικολογικό δέρμα, σενίλ, ταπισερί. Οι δερμάτινοι καναπέδες θα ταιριάζουν απόλυτα στο γραφείο, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην υγρασία, ανεπιτήδευτοι στη συντήρηση, αλλά με την πάροδο του χρόνου εκτίθενται σε ρωγμές και δεν ανέχονται φωτιά.

Μια ποικιλία υφασμάτων καθιστά δυνατή την επιλογή τόσο μιας πολύ ακριβής όσο και της πιο δημοσιονομικής επιλογής..

Δημοφιλείς μάρκες

Υπάρχουν ήδη αρκετοί κατασκευαστές στην αγορά ταπετσαρισμένων επίπλων, τα ονόματα των οποίων έρχονται αμέσως στο μυαλό όταν αναφέρονται καναπέδες υψηλής ποιότητας ιταλικής κατασκευής. Αυτά περιλαμβάνουν μάρκες όπως Altavilla, Morello Gianpaolo, Desiree, Caroti, Cavio, οι συλλογές των οποίων εξαντλούνται μέσα σε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία τους. Για αγοραστές που προτιμούν ένα εκλεπτυσμένο κλασικό στιλ, οι καναπέδες από Morello Gianpaolo και Cavio είναι τέλειοι.

Για τους λάτρεις των επίπλων υψηλής τεχνολογίας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα έπιπλα Desiree.

Στις σελίδες του καταλόγου μιας μάρκας όπως η Altavilla, τα δείγματα παρουσιάζονται σε μια ποικιλία στυλ: από τον αυστηρό μινιμαλισμό έως το πλούσιο μπαρόκ.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιλογή?

Η σημασία της επιλογής του σωστού καναπέ δεν αμφισβητείται ποτέ. Μια ποικιλία μοντέλων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα δείγμα που ταιριάζει απόλυτα στο απαιτούμενο περιβάλλον. Οι Ιταλοί σχεδιαστές εργάζονται σε πολλά στυλ, ικανοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία αναγκών. Εάν είναι απαραίτητο, ο πελάτης θα μπορεί πάντα να αγοράσει τόσο έναν καναπέ κατασκευασμένο σε αυστηρό κλασικό στιλ όσο και ένα αντίγραφο που ανταποκρίνεται στις τελευταίες τάσεις της μόδας..

Σήμερα, τα καταστήματα επίπλων παρέχουν την ευκαιρία να επιλέξετε όχι μόνο ένα μοντέλο, αλλά και να επιλέξετε το επιθυμητό χρώμα, στυλ και ακόμη και το ύφασμα ταπετσαρίας των μαξιλαριών, καθιστώντας τον κάθε καναπέ αποκλειστικό. Έτσι, για ένα γραφείο, ένα αντίγραφο σε συγκρατημένα χρώματα, κατασκευασμένο από φυσικό ή τεχνητό δέρμα, θα είναι ιδανικό. Κοιτάζοντας τον καναπέ στο σαλόνι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε επιλογές που αποτελούνται από πολλές ενότητες ή έχουν σχήμα L. Τέτοια έπιπλα θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε το χώρο του δωματίου, είναι ιδανικό για μια μεγάλη οικογένεια..

Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε τον καναπέ ως χώρο ύπνου, κατά την αγορά, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όχι μόνο την επιλογή της όμορφης ταπετσαρίας, αλλά και τον τρόπο που είναι τοποθετημένος ο καναπές..

Ένας σωστά επιλεγμένος μοντέρνος ιταλικός καναπές θα ταιριάζει εύκολα στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου, γίνεται η διακόσμησή του και ακόμη και το αποκορύφωμα.

7 φωτογραφίες

Θα μάθετε περισσότερα για το ιταλικό εργοστάσιο LoiudiceD στο παρακάτω βίντεο.