Κόκκινη πολυθρόνα

Για να κάνετε το δωμάτιό σας να φαίνεται πραγματικά κομψό, όλες οι λεπτομέρειες σε αυτό πρέπει να ταιριάζουν πραγματικά μεταξύ τους. Ακόμα κι αν αυτές είναι τόσο έντονες πινελιές όπως μια κόκκινη πολυθρόνα, δεν πρέπει να ξεφεύγουν από τη γενική εικόνα. Θα μάθετε πώς να μετατρέψετε ένα τόσο φωτεινό σημείο σε ένα ενδιαφέρον στοιχείο του εσωτερικού σας σε αυτό το άρθρο..

Ιδιαιτερότητες

Τέτοια φωτεινά έπιπλα χρησιμοποιούνται εξίσου συχνά σε κτίρια γραφείων και σε σπίτια ή διαμερίσματα. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι προσελκύει την προσοχή των άλλων, πράγμα που σημαίνει ότι το δωμάτιό σας σίγουρα δεν θα φαίνεται βαρετό και δεν θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες..

Επιπλέον, το κόκκινο παραδοσιακά συνδέεται με τον πλούτο και την επιτυχία. Επομένως, εάν πιστεύετε στο φενγκ σούι και τον συμβολισμό όλων των λεπτομερειών, τότε για να καλέσετε χρήματα και επιτυχία στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε κόκκινο αντί για τυπικά σκούρα έπιπλα.

Μια τέτοια φωτεινή λεπτομέρεια μπορεί επίσης να αραιωθεί με ένα σκούρο γκρι εσωτερικό. Εάν το δωμάτιο σας φαίνεται βαρετό, τότε αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βελτιώσετε την κατάσταση..

Πώς να επιλέξετε?

Επιλέγοντας την τέλεια επιλογή για τη διακόσμηση του δωματίου σας, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Πρώτον, τα έπιπλα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.. Ανεξάρτητα από το πόσο κομψή είναι η καρέκλα, αν είναι φτιαγμένη από μοριοσανίδες ή επενδυμένη με ύφασμα που θα φθαρεί μετά από μερικούς μήνες χρήσης, σίγουρα δεν θα φαίνεται κομψή. Η καλύτερη επιλογή είναι έπιπλα από φυσικό ξύλο. Όσον αφορά τα υφάσματα, είναι καλύτερο να επιλέξετε δέρμα, βελούδο ή άλλα φυσικά υφάσματα, δίνοντάς τους προτίμηση σε σχέση με τα συνθετικά..

Είναι επίσης σημαντικό η καρέκλα να ταιριάζει οργανικά στο στυλ του δωματίου.. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στο δωμάτιό σας και αποφασίστε τι χρειάζεστε: μια φωτεινή απλή καρέκλα ή όμορφα έπιπλα με σχέδια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για έντυπα έπιπλα. Η πολυθρόνα μπορεί να διακοσμηθεί με σχέδια με φύλλα, ζωύφια ή λουλούδια. Οι γεωμετρικές εκτυπώσεις είναι επίσης δημοφιλείς: ρίγες, πουά, επιταγές. Επιλέξτε όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων: το κόκκινο εναρμονίζεται καλά με το μαύρο, το λευκό, περιστασιακά με το πορτοκαλί και το μοβ.

Επιλέγοντας μονόχρωμα έπιπλα, επίσης δεν θα στερηθείτε το δικαίωμα επιλογής..

Αποχρώσεις

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που έχει εκπληκτικά πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο δημοφιλή.

Βουργουνδία

Αυτή η σκιά φαίνεται πραγματικά πολυτελής. Καρέκλες σε αυτή τη σκιά ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό σε κλασικό στιλ. Φαίνονται πλούσια, εκλεπτυσμένα και πολύ κομψά. Τέτοια έπιπλα επιλέγονται από εκείνους που επιδιώκουν να τονίσουν τη θέση τους. Η Μπορντό είναι σε τέλεια αρμονία με όλα τα χρώματα από τη σκοτεινή παλέτα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αραιώσει το φωτεινό εσωτερικό..

Κοράλλι

Αυτή η φωτεινή σκιά αρέσει πιο συχνά στα νεαρά κορίτσια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση ενός παιδικού σταθμού ή ενός δωματίου εφήβων. Είναι σε ένα τέτοιο δωμάτιο που μια φωτεινή κοραλλιογενής καρέκλα θα φαίνεται καλύτερα..

Κόκκινος

Αυτή η πλούσια σκιά είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής. Είναι πολύ φωτεινό και δύσκολο να συνδυαστεί με άλλα. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές ελκυστικές αποχρώσεις σε ένα δωμάτιο, τότε θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την προσοχή σας και το δωμάτιο θα φαίνεται πολύ αδέξιο..

Από όλες αυτές τις αποχρώσεις, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε την πιο κατάλληλη. Επικεντρωθείτε στο χρώμα της ταπετσαρίας και στην επικρατούσα απόχρωση στο δωμάτιο.

Διακοσμητικά στοιχεία

Αν σας αρέσει η αφθονία των διακοσμητικών λεπτομερειών, τότε η καρέκλα μπορεί να διακοσμηθεί λίγο.. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια και κουβέρτες. Αλλά δεν αρκεί μόνο να πάρεις ό, τι έχεις από την ντουλάπα – πρέπει να συνδυάσεις επιδέξια τις λεπτομέρειες μεταξύ τους, έτσι ώστε όλα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο οργανικά.

Ιδανικά, το ύφασμα που διακοσμεί τα μαξιλάρια πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα της καρέκλας ή άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να συμπίπτουν πλήρως. Αντίθετα, τα μονόχρωμα πράγματα θα συγχωνευτούν μεταξύ τους, κάτι που δεν θα ωφελήσει τη συνολική εικόνα..

Κουβέρτες και μαξιλάρια σε λευκό, μαύρο, γκρι και άλλα κλασικά χρώματα θα φανούν συμφέρουσα στο φόντο μιας κόκκινης πολυθρόνας. Ειδικά αν τέτοιες αποχρώσεις υπάρχουν ήδη στο δωμάτιο..

Για να διακοσμήσετε την κόκκινη πολυθρόνα, μπορείτε να ράψετε ένα μαξιλάρι στο στυλ "κουρελού". Για το πώς να το κάνετε αυτό, δείτε το επόμενο βίντεο..

Για να αυξήσετε τη φωτεινότητα της κόκκινης ή μπορντό καρέκλας σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα παρόμοιο, αλλά πιο συγκρατημένο χρώμα δίπλα του. Για παράδειγμα, λευκό, μπεζ ή καφέ. Έτσι, ένα φωτεινό χρώμα θα φαίνεται λιγότερο πιασάρικο και ένα ανοιχτό χρώμα θα αναβιώσει λίγο..

Τα φωτεινά έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αραιώσετε ένα απλό εσωτερικό.. Αλλά πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με αυτό, έτσι ώστε όλα να φαίνονται οργανικά και να μην ξεφεύγουν από τη γενική ιδέα. Αυτό απαιτεί καλό γούστο και πολλές δημιουργικές ιδέες..

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση όχι μόνο της ίδιας της καρέκλας, αλλά και των λεπτομερειών που την περιβάλλουν, και στη συνέχεια το εσωτερικό θα λάμψει πραγματικά με νέα χρώματα και θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση που της έλειπε τόσο πολύ.