Καρέκλες ορθοπεδικές

Καρέκλες ορθοπεδικές

Ο ρυθμός της ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου είναι ορμητικός. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών, πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο καθισμένοι σε μια οθόνη. Κάθε μέρα, η σπονδυλική στήλη υφίσταται τεράστιο άγχος, επειδή ο χώρος εργασίας δεν είναι πάντα σωστά οργανωμένος, πράγμα που με τη σειρά του προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι εκτός από το σωστό γραφείο, χρειάζεστε μια ειδική καρέκλα. Οι ορθοπεδικές καρέκλες είναι μια εναλλακτική λύση έναντι των συνηθισμένων ομολόγων υπολογιστών και έχουν διάφορες δικές τους διαφορές..

Ιδιαιτερότητες

Η ορθοπεδική καρέκλα είναι ένα ειδικό έπιπλο, σκοπός του οποίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή στάση του σώματος καθισμένος σε αυτό. Διαφέρει από το αντίστοιχο υπολογιστή στη δομή του και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώνει το φορτίο στη σπονδυλική στήλη..

Ο σχεδιασμός τέτοιων μοντέλων λαμβάνει υπόψη ένα ορισμένο βάρος, ύψος ενός ατόμου και αποσκοπεί στην πρόληψη και τη διόρθωση ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος. Οι ορθοπεδικές καρέκλες επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε άτομο, λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον πρόβλημα και είναι απαραίτητες για τη μείωση του συνολικού φορτίου με μέγιστα οφέλη για την υγεία.

Αυτά είναι μοντέλα σπιτιού που, με τακτική χρήση, μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Ενδείκνυνται για νευραλγία, παραμόρφωση στάσης, σκολίωση, διαταραχές του κυκλοφορικού, ριζοπάθεια, οστεοχονδρόζη..

Καρέκλες με ορθοπεδικό αποτέλεσμα ανακουφίζουν την ένταση των μυών και κατανέμουν ομοιόμορφα το φορτίο στο σώμα (για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα, το φορτίο αναδιανέμεται λόγω της έμφασης στα γόνατα).

Εκτός από το προληπτικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, τέτοιες δομές αλλάζουν την ατμόσφαιρα εργασίας, φέρνοντας την άνεση του σπιτιού στον οργανωμένο χώρο..

Δεν πρόκειται απλώς για καρέκλες τύπου υπολογιστή με ορθοπεδική επένδυση, αν και ο σχεδιασμός μοιάζει με βελτιωμένη καρέκλα γραφείου. Διαθέτει επίσης στιβαρή υποστήριξη με D-pad και περιστρεφόμενους τροχούς 360 μοιρών. Επιπλέον, η γκάμα διαθέτει επιλογές με και χωρίς υποβραχιόνια. Ωστόσο, διαφορετικά είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό, προσεκτικά μελετημένο σύστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναγκάσει ένα άτομο να παίρνει τη σωστή θέση όλη την ώρα ενώ είναι στην καρέκλα..

Μία από τις διαφορές μεταξύ των ορθοπεδικών καρεκλών είναι το καμπύλο σχήμα της πλάτης και του καθίσματος. Είναι αρκετά σκληρά έτσι ώστε ένα άτομο να μην πέφτει κατά τη διάρκεια της εργασίας και ταυτόχρονα είναι ιδανικά μαλακά, έτσι ώστε να μην βλάπτει από το να βρίσκεστε στην καρέκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Τέτοιες κατασκευές συχνά περιλαμβάνουν όχι μόνο εργασία, αλλά και ξεκούραση (ανάγνωση βιβλίων, παιχνίδια κ.λπ.). Συχνά έχουν τρόπους μετασχηματισμού, χάρη στους οποίους η καρέκλα μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικές θέσεις. Λόγω της ανατομικής ορθοπεδικής πλάτης, δημιουργείται η σωστή στήριξη για τη σπονδυλική στήλη και εάν το μοντέλο διαθέτει πίσω μαξιλάρια, αυτό καθιστά τη λειτουργία όσο το δυνατόν πιο άνετη.

Ποικιλίες

Συμβατικά, όλοι οι τύποι ορθοπεδικών καρεκλών μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

 • με μονοκόμματη πλάτη?
 • με πίσω τμήμα?
 • δομές με πλάτη και στηρίγματα.

Όλα τα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν στο γραφείο. Τα μοντέλα μπορεί να είναι κλασικά ή να έχουν μηχανισμό αναδίπλωσης, υποπόδια ή πρόσθετα εξαρτήματα.

Τα προϊόντα με κλασική πλάτη πλάτης και ορθοπεδικό κάθισμα (στρώμα) κατασκευάζονται με ειδική επένδυση, διακρίνονται από σαφή στερέωση και διαθέτουν πλάτη πλάτης και ρύθμιση καθίσματος με δυνατότητα αλλαγής γωνίας κλίσης. Τα σχέδια είναι μοναδικά στο ότι η στερέωση σε αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή και δεν επιτρέπει την αφύσικη στάση του χρήστη.

Οι πολυθρόνες σε σχήμα τμήματος είναι ασυνήθιστες. Εξωτερικά, πρόκειται για μοντέλα με δύο κομμάτια πλάτη. Τα μέρη της πλάτης μπορούν να διαχωριστούν εντελώς ή να συνδεθούν στη βάση. Τέτοια μοντέλα επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά το ορθοπεδικό τους αποτέλεσμα δεν στοχεύει στη διόρθωση των προβλημάτων της πλάτης, επομένως τέτοιες καρέκλες δεν είναι κατάλληλες για όσους έχουν ήδη προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη..

Οι επιλογές με κυλίνδρους πρακτικά δεν διαφέρουν από τα κλασικά μοντέλα. Η μόνη τους διαφορά είναι η παρουσία μιας κυλινδρικής οριζόντιας κορυφογραμμής στο πίσω μέρος. Υποστηρίζει την πλάτη στη σωστή θέση ενώ το άτομο είναι στην καρέκλα.

Κάθε τύπος ορθοπεδικής καρέκλας είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο, ωστόσο, ορισμένα μοντέλα είναι κατάλληλα μόνο για υγιείς ανθρώπους και αποτελούν αποκλειστικά πρόληψη, ενώ άλλα μπορούν να διορθώσουν υπάρχοντα προβλήματα..

Επιπλέον, και οι τρεις τύποι χωρίζονται σε πολλές επιλογές που διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των υφιστάμενων επίπλων ή ένα σχέδιο με σύστημα κλειδώματος τροχών, μια επιλογή με στήριγμα γόνατος. Η επιλογή είναι τόσο διαφορετική που, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βρείτε μια επιλογή που θα είναι τόσο για το γούστο σας όσο και για την τσέπη σας.

Το πλεονέκτημα των ορθοπεδικών καρεκλών είναι το γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί για οποιαδήποτε ηλικία. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν σειρές μοντέλων σχεδιασμένων για ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Επιπλέον, κάθε ηλικιακή ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη άνεση, χαλάρωση των μυών και χαμήλωμα των ώμων.

Όταν αγοράζετε μια ορθοπεδική καρέκλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία:

 • δυνατότητες προσαρμογής και στερέωση του εργονομικού προσκέφαλου πάνω από την ανατομική πλάτη σε ύψος και γωνία κλίσης.
 • λεπτή ρύθμιση της πλάτης για ένα συγκεκριμένο άτομο με ρυθμιζόμενο ύψος, πλάτος και γωνία κλίσης.
 • προσαρμόζοντας το ύψος της ίδιας της καρέκλας και την ακαμψία της ταλάντευσης (συγχρονισμός του μηχανισμού περιστροφής και της προσάρτησης της πλάτης, ανεξάρτητα από το σημείο κλίσης).
 • χυτό νάιλον βάση και επικάλυψη των τροχών με ουρεθάνη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ορθοπεδικές “καρέκλες” δεν λύνουν ανεξάρτητα τα προβλήματα ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος (για παράδειγμα, όπως η σκολίωση). Ωστόσο, μαζί με ένα σύνολο φυσικών ασκήσεων, μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σωστής στάσης του σώματος, εάν δεν ξεκινήσετε την πορεία της νόσου.

Πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας χωρίς να περιμένετε ότι η καρέκλα θα λύσει ως εκ θαύματος ένα πρόβλημα που απαιτεί καθημερινή δουλειά για να διορθώσετε την καμπύλη της πλάτης..

Επισκόπηση κατασκευαστών

Μεταξύ της πλούσιας ποικιλίας κατασκευαστών, υπάρχουν αρκετές εταιρείες δοκιμασμένες στο χρόνο, τα προϊόντα των οποίων έχουν ιδιαίτερη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών..

Χέρμαν Μίλερ

Ο Γερμανός κατασκευαστής, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ορθοπεδικών καρεκλών υψηλής ποιότητας, εκπλήσσει τους θαυμαστές με ποιότητα και δυνατότητα κατασκευής. Οι ορθοπεδικές καρέκλες της εταιρείας είναι εργονομικές, διαθέτουν μηχανισμό κλίσης Kinemat που επιτρέπει συγχρονισμένη κίνηση, προσαρμόσιμη για τον χρήστη.

Χάρη στις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες, τα σχέδια της μάρκας παρέχουν υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη στην οσφυϊκή και ιερή περιοχή, γεμίζοντας τον ελεύθερο χώρο μεταξύ της πλάτης της καρέκλας και της πλάτης του χρήστη. Επιπλέον, η υποστήριξη είναι εξίσου μέγιστη σε οποιαδήποτε θέση του σώματος του χρήστη..

Duorest

Ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής παράγει μια μεγάλη γκάμα ορθοπεδικών καρεκλών νέας γενιάς για διαφορετικές ηλικίες. Η μάρκα είναι αρκετά δημοφιλής και επιτυχημένη, καταλαμβάνοντας μια ενεργή θέση στο τμήμα της. Τα σχέδια βασίζονται στην επαναστατική ιδέα της εύκαμπτης τρισδιάστατης στήριξης της πλάτης με σύστημα ανακούφισης της σπονδυλικής στήλης 50%. Οι καρέκλες της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν συνεχή επαφή μεταξύ της πλάτης της καρέκλας και της πλάτης ενός ατόμου, μετά από τυχόν αλλαγές στις κινήσεις του χρήστη..

Βάγκνερ

Τα ορθοπεδικά μοντέλα των καρεκλών της μάρκας έχουν όλους τους απαραίτητους τύπους προσαρμογών, προσθέτοντας μέγιστη άνεση στις δομές. Είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και διαθέτουν σύστημα ρύθμισης της τάσης με έλεγχο βάρους του χρήστη. Εκτός από την εξαιρετική λειτουργικότητα και το ορθοπεδικό αποτέλεσμα, τα μοντέλα διαθέτουν ταπετσαρία από φυσικό δέρμα. Η πλάτη και το κάθισμα από γνήσιο δέρμα προσθέτουν μια ιδιαίτερη κατάσταση στα προϊόντα και απλοποιούν τη φροντίδα του επίπλου.

Σύστημα Kulik

Ο Ιταλός κατασκευαστής αναπτύσσει μοντέλα με τη δική του τεχνολογία αποκατάστασης σπονδυλικής στήλης. Ο σχεδιασμός της μάρκας είναι εργονομικός, προβλέπουν την επανάληψη των φυσικών ανατομικών καμπυλών του σώματος, διορθώνοντας τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης χωρίς αυτοέλεγχο.

Οι καρέκλες της εταιρείας είναι διορθωτικά μοντέλα. Επιστρέφουν το σώμα του χρήστη σε φυσική θέση κατανέμοντας ομοιόμορφα το φορτίο.

Τιμή

Η τιμή οποιουδήποτε μοντέλου εξαρτάται από το σύνολο των λειτουργιών και την ποιότητα των εξαρτημάτων. Κατά μέσο όρο, τα προϊόντα των αποδεδειγμένων εμπορικών σημάτων έχουν εύρος τιμών από 500-600 $ και άνω. Τα επώνυμα σχέδια κοστίζουν περίπου 1.500 και έως αρκετές χιλιάδες δολάρια (περίπου 4.600 δολάρια). Τέτοια μοντέλα διακρίνονται από ένα εξαιρετικό σύνολο λειτουργιών και μέγιστη άνεση. Είναι πολύ πιο βολικές από τις επιλογές προϋπολογισμού, έχουν ένα αξιόπιστο σταθερό σύστημα υποστήριξης..

Επιπλέον, η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, το κόστος των παιδικών καθισμάτων με ορθοπεδικό αποτέλεσμα ξεκινά από $ 300 και στα διορθωτικά μοντέλα ξεπερνά τα $ 1000..

Πώς να επιλέξετε?

Η αγορά μιας καρέκλας με ορθοπεδικό αποτέλεσμα απαιτεί προσεκτική προσέγγιση. Δεν μπορείτε να αγοράσετε το πρώτο πράγμα που θα υποδείξει ο πωλητής, επειδή δεν μπορεί να είναι χρήσιμη όλη η λειτουργικότητα. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για περιττές λειτουργίες συστήματος:

 • Είναι σημαντικό να εστιάσουμε τη σωστή θέση του σώματος στην καρέκλα.
 • Είναι καλό αν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει προσκέφαλο και υποβραχιόνια. Ωστόσο, εάν η καρέκλα αγοράζεται για έφηβο ή μαθητή δημοτικού, τα μπράτσα είναι απαράδεκτα (θα σηκώσουν τους ώμους, γεγονός που θα οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος και σε αφύσικη θέση του σώματος).
 • Απαιτείται “τοποθέτηση” της καρέκλας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο είναι κατάλληλο για βάρος, ύψος και όγκο καθίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαράδεκτο οι γοφοί να ακουμπούν στο κάθισμα και η πλάτη να υποστηρίζει την πλάτη του χρήστη. Είναι υπέροχο εάν το σύστημα καρέκλας προβλέπει την αλλαγή του καλύμματος της πλάτης και του καθίσματος. Η στοχαστικότητα αυτού του σχεδίου θα απλοποιήσει τη συντήρηση της καρέκλας, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό των μπλοκ..

 • Εάν επιλέξετε υφασμάτινη ταπετσαρία, είναι προτιμότερο να προτιμήσετε την επιλογή με πλέγμα.. Ένα τέτοιο υλικό έχει εξαιρετική διαπερατότητα αέρα και ρυθμίζει τις θερμικές διεργασίες. Δεν πρέπει να αγοράσετε ένα μοντέλο με λεπτές θήκες, καθώς είναι λιγότερο ευαίσθητα στην υγρασία και τη βρωμιά από άλλα..
 • Για να μην βλάψετε τη σπονδυλική στήλη, ο βαθμός σκληρότητας του καθίσματος και της πλάτης είναι καλύτερα να επιλέξετε μέτρια σκληρά. Αυτό είναι αρκετό για να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος..
 • Το ύψος του καθίσματος δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό. Είναι σημαντικό τα πόδια να αγγίζουν το πάτωμα με ολόκληρη τη σόλα και ταυτόχρονα τα κάτω πόδια και οι μηροί μαζί να κάνουν σωστή γωνία. Αυτός ο κανόνας δεν πρέπει να ξεχαστεί, ακόμη και αν το μοντέλο έχει ένα ή δύο στηρίγματα ποδιών..

 • Ανεξάρτητα από την κορυφή της δομής, η υποστήριξή της πρέπει να είναι ισχυρή και αξιόπιστη.. Είναι επιθυμητό η βάση να έχει 5 ή 6 πόδια με περιστρεφόμενους τροχούς και σύστημα αποκλεισμού κίνησης. Είναι καλό αν η καρέκλα είναι κινητή: αυτό θα σας επιτρέψει να την τοποθετήσετε στο τραπέζι όσο πιο βολικά γίνεται.

Εκτός από τις βασικές συστάσεις, κατά την αγορά, πρέπει πάντα να ζητάτε από τον πωλητή πιστοποιητικό, οδηγίες και περίοδο εγγύησης για την εξυπηρέτηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορείτε να κάνετε μια αγορά αποκλειστικά σε ένα αξιόπιστο κατάστημα ή από έναν επίσημο προμηθευτή της επιλεγμένης εταιρείας.

Κριτικές

Οι ορθοπεδικές καρέκλες είναι πολύ άνετες και λειτουργικές. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες κριτικές πελατών που αφήνονται στις σελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων και φόρουμ αφιερωμένων στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης. Τα σχόλια λένε ότι οι καρέκλες ορθοπεδικού εφέ βοηθούν πραγματικά τη στάση να είναι σωστή και όμορφη, σχηματίζοντας τη φυσική της θέση μέρα με τη μέρα..

Τα καλύτερα σχέδια, σύμφωνα με τους αγοραστές, παραμένουν τα κλασικά. Είναι αυτοί που διορθώνουν την προσγείωση όσο το δυνατόν πιο σωστά, – λένε οι λάτρεις των ορθοπεδικών καρεκλών. Και παρόλο που στην αρχή της λειτουργίας φαίνεται ότι είναι άβολο να κάθεστε σε τέτοιες καρέκλες, μετά από λίγες ημέρες υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η ορθοπεδική καρέκλα είναι η πιο άνετη και άνετη καρέκλα στο σπίτι..

Αν και τα δυναμικά μοντέλα θεωρούνται ορθοπεδικά, οι αγοραστές δεν τους αρέσουν λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν πλάτη, η οποία σήμερα αποτελεί υποχρεωτικό χαρακτηριστικό κάθε καρέκλας..

Στο επόμενο βίντεο θα εξοικειωθείτε με την ορθοπεδική καρέκλα από τον κατασκευαστή Kulik System.