Ξαπλώστρα με κρεβάτι ύπνου

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα κομψό και άνετο εσωτερικό στο σπίτι σας. Σήμερα, τα καταστήματα επίπλων είναι απλά θαμμένα σε μια τεράστια ποικιλία όλων των ειδών επίπλων. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε τι θέλετε και στη συνέχεια να αγοράσετε αυτό ή εκείνο το έπιπλο. Για μικρά διαμερίσματα, είναι σημαντικό να βρείτε όχι μόνο όμορφα έπιπλα, αλλά και λειτουργικά. Μια καλή λύση για τέτοιους χώρους θα ήταν ένας άνετος καναπές στην κουζίνα.. Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ένας καναπές, αλλά εξίσου λειτουργικό.

Τι είναι?

Η κουζίνα στον σύγχρονο κόσμο δεν είναι πλέον μόνο ένα μέρος όπου οι άνθρωποι ετοιμάζουν φαγητό. Έχει γίνει εδώ και καιρό χώρος για οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Επομένως, το εσωτερικό της κουζίνας πρέπει να μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να μπορείτε να καθίσετε άνετα εκεί για χαλάρωση. Ένας μικρός καναπές ή καναπές μπορεί να προσθέσει άνεση στο δωμάτιο. Και εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν επισκέπτη σε αυτό για μια βραδινή ξεκούραση. Ο καναπές μπορεί να έχει απολύτως οποιοδήποτε σχέδιο, να έχει κουτιά για την αποθήκευση πραγμάτων. Θα είναι μια καλή αγορά για τον χώρο της κουζίνας σας..

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι καναπές. Αυτό το έπιπλο συνδυάζει ιδανικά τις βασικές παραμέτρους ενός κρεβατιού και μιας πολυθρόνας.. Κατά κανόνα, δεν έχουν μηχανισμούς μετασχηματισμού, αλλά σχεδόν όλοι είναι εξοπλισμένοι με κουτιά αποθήκευσης. Αυτό το έπιπλο δεν προορίζεται για συνεχή ύπνο, μάλλον, είναι κατάλληλο για βραχυπρόθεσμη ξεκούραση. Ο καναπές σε ένα μοντέρνο εσωτερικό είναι ένα απαλό και άνετο έπιπλο που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι ή ακόμα και στο διάδρομο.

Λόγω των μικρών διαστάσεών του, η καρέκλα καναπέ θα χωρέσει στο εσωτερικό ακόμη και του μικρότερου δωματίου. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι πολύ μικρή, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε μονόκλινα μοντέλα. Αλλά σε μεγάλα σαλόνια, ο καναπές θα ταιριάζει απόλυτα με τον καναπέ αν τους επιλέξετε στο ίδιο στυλ..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Αυτό το έπιπλο αντιγράφει κυριολεκτικά έναν κανονικό καναπέ, αλλά η μόνη διαφορά είναι στο μέγεθος. Ο πτυσσόμενος καναπές μπορεί να έχει χώρο ύπνου 90×200, σχεδιασμένο για ένα ή δύο άτομα για ξεκούραση. Κατά κανόνα, απαιτείται ένα στρώμα για τέτοια μοντέλα, έτσι ώστε ο ύπνος να είναι υγιής και μακρύς. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για μοντέλα με διαστάσεις 80 επί 190. Ορισμένοι κατασκευαστές κατασκευάζουν έπιπλα μονό κρεβάτι 180×80, αυτά τα μοντέλα μπορεί να μην είναι πτυσσόμενα, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε πού να τοποθετήσετε αυτήν την αγορά εκ των προτέρων.

Τα μεγαλύτερα μοντέλα έχουν διαστάσεις 120×200, είναι καλύτερο να τα αγοράσετε για μεγάλα δωμάτια. Τα διπλά έπιπλα διαθέτουν μηχανισμό μετατροπής για εξοικονόμηση χώρου. Αυτά τα μοντέλα, πλάτους 90 cm, μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 200 cm όταν ξεδιπλωθούν. Οι καναπέδες για παιδικά δωμάτια διατίθενται σε μήκη από 120 cm.

Οι πλάτες στους καναπέδες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές: το κλασικό ορθογώνιο, ημικυκλικό ή ίσως το μοντέλο που έχετε επιλέξει δεν θα το έχει καθόλου. Εξαρτάται από τον σχεδιασμό του επίπλου και το επιθυμητό στυλ εκτέλεσης. Τα κουφώματα μπορούν να είναι από ξύλο ή μέταλλο. Το υλικό ταπετσαρίας μπορεί επίσης να είναι πολύ διαφορετικό, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα ισχυρό και υψηλής ποιότητας υλικό. Τα καθίσματα θα είναι μαλακά και άνετα ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μοντέλο..

Ο καναπές με χώρο ύπνου θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας λόγω του μικρού του μεγέθους. Χάρη σε αυτά τα έπιπλα, δεν θα έχετε μόνο ένα επιπλέον κρεβάτι για ύπνο, αλλά θα προσθέσετε και καθίσματα για τους επισκέπτες στο τραπέζι. Επιπλέον, αυτό το στοιχείο θα προσθέσει στυλ στο δωμάτιο..

Προβολές

Αυτά τα άνετα και συμπαγή επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να ταξινομηθούν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, ανάλογα με το μέγεθος, διακρίνονται μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί καναπέδες. Κατά την αγορά, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος του τόπου όπου θα βρίσκεται αυτό το έπιπλο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, προτιμήστε ένα μικρότερο προϊόν. Μια άλλη παράμετρος με την οποία χωρίζονται οι καναπέδες είναι η γεωμετρία τους. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ορθογώνια και γωνιακά μοντέλα.

Τα ίσια έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα σε ευρύχωρα δωμάτια. Χρησιμεύει ως επιπλέον κρεβάτι εάν είναι απαραίτητο.

Το γωνιακό κρεβάτι είναι συμπαγές και πρέπει να αγοραστεί όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.. Αυτά τα μοντέλα είναι καλά επειδή έχουν ένα ειδικό ράφι στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα. Επιπλέον, έχουν επίσης κουτιά στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα ή τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα έπιπλα από την παρουσία ή την απουσία υποβραχιόνων, από το πάχος των ποδιών, από τη φύση του υλικού ταπετσαρίας. Οι πτυσσόμενοι καναπέδες είναι ιδανικοί για μικρά δωμάτια, καθώς θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για συγκεντρώσεις, αλλά και ως χώροι ύπνου. Και το χαμηλό κόστος τους θα σας ευχαριστήσει μόνο.

Ένα άλλο κριτήριο με το οποίο μπορούν να χωριστούν οι καναπέδες είναι ο μηχανισμός μετασχηματισμού. Πολλά μοντέλα αρχικά παράγονται σε μεγέθη αρκετά μεγάλα για να φιλοξενήσουν ένα άτομο. Δεν υπάρχει μηχανισμός μετασχηματισμού σε αυτά, αφού δεν χρειάζεται. Αλλά τα πτυσσόμενα μοντέλα με αναδιπλούμενη άκρη παράγονται σε μικρά μεγέθη, αλλά μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, θα λάβετε αμέσως μια κουκέτα του σωστού μεγέθους. Τέτοια έπιπλα ταιριάζουν καλύτερα σε μικρές κουζίνες..

Πλεονεκτήματα

Όταν επιλέγετε επικαλυμμένα έπιπλα με κουκέτα, πολλοί αγοραστές ενδιαφέρονται για την πρακτικότητα, την ευκολία και τη λειτουργικότητα της επιλεγμένης παρουσίας. Και εδώ οι μικροί καναπέδες έχουν σοβαρά πλεονεκτήματα έναντι των ογκωδών καναπέδων:

 • διαστάσεις. Λόγω του ότι οι καναπέδες είναι μικροί, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε μικρούς, στενούς διαδρόμους χωρίς να δημιουργηθεί αίσθηση υπερφόρτωσης. Και όταν αποσυναρμολογούνται, γίνονται ένα εξαιρετικό μέρος για μια βραδινή ξεκούραση..
 • Καναπέδες με επιπλέον κρεβάτι θα σας βοηθήσουν να λύσετε το ζήτημα της υποδοχής επισκεπτών. Η αγορά ενός τέτοιου μοντέλου θα επιτρέψει σε ένα άτομο να καθίσει ήρεμα στην κουζίνα και να ασχοληθεί με την επιχείρησή του, χωρίς να ενοχλεί άλλους ανθρώπους.
 • Καθίσματα. Οι καναπέδες είναι βολικοί επειδή μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναζητήσετε επιπλέον σκαμπό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο είναι καλεσμένοι πολλοί καλεσμένοι..

 • Αποθήκευση πραγμάτων. Δεδομένου ότι πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συρτάρια, είναι δυνατό να τοποθετήσετε μέσα τους αντικείμενα που κανείς δεν χρησιμοποιεί συνεχώς. Αυτό σας επιτρέπει να ελευθερώσετε χώρο από περιττά πράγματα..
 • Ευκολία. Το να κάθεστε σε έναν μαλακό καναπέ είναι πολύ πιο ευχάριστο από ό, τι σε σκληρά, χωρίς πλάτη κόπρανα. Και αν το μοντέλο ξεδιπλωθεί προς τα εμπρός, τότε μπορείτε να ξεκουραστείτε καλά όταν τρώτε..
 • Μεγάλη ποικιλία. Ένας μεγάλος αριθμός όλων των ειδών καναπέδες παρουσιάζεται στα καταστήματα επίπλων και κάθε πελάτης θα μπορεί να επιλέξει έναν καναπέ της αρεσκείας του..
 • Σχέδιο. Φυσικά, οι σύγχρονοι σχεδιαστές έχουν δοκιμάσει και δημιουργήσει ενδιαφέροντα μοντέλα, χάρη στα οποία μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό σας ξεχωριστό και κομψό..

Φροντίδα

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των επίπλων παίζει το υλικό ταπετσαρίας. Η ζωή του καναπέ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Πρέπει να είναι ισχυρό, αξιόπιστο και εύκολο να καθαριστεί. Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε την ταπετσαρία θα καθορίσει όχι μόνο την εμφάνισή της, αλλά τη ζωή των επίπλων..Ανάλογα με το υλικό, η ταπετσαρία μπορεί να καθαριστεί με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Με ηλεκτρική σκούπα – ιδανικό για υφάσματα.
 • Υγρός καθαρισμός με ένα πανί ή σφουγγάρι – αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για δέρμα, δερματίνη και σκληρές επιφάνειες.
 • Υγρός καθαρισμός με σαπούνι και βούρτσα – για σκληρές επιφάνειες.

Για να επαναφέρετε το χρώμα, πρέπει να σκουπίσετε την καθαρισμένη περιοχή χρησιμοποιώντας διάλυμα ξύδι και νερό. Είναι καλύτερα να πραγματοποιήσετε πολύπλοκο καθαρισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα βήματα: πρώτα πρέπει να σκουπίσετε την επιφάνεια με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τους φρέσκους λεκέδες με ένα πανί εμποτισμένο με καθαριστικό (διάλυμα σαπουνιού, καθαριστικό δέρματος κ..

Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε οποιοδήποτε λεκέ αμέσως, χωρίς να περιμένετε να εισχωρήσει η βρωμιά στα βαθιά στρώματα του ιστού..

Υλικό

Υπάρχουν δύο επιλογές για υλικά ταπετσαρίας: υφάσματα και δέρμα. Ανάλογα με το πού θα βρίσκονται τα έπιπλα και πόσο συχνά θα χρησιμοποιούνται, πρέπει να επιλέξετε το σωστό έπιπλο. Για παράδειγμα, για κουζίνες, είναι καλύτερο να επιλέξετε δέρμα ή υλικά που το μιμούνται, αφού καθαρίζονται εύκολα και είναι πιο ανθεκτικά..

Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι:

 • Συνθετικό ύφασμα. Αυτό είναι ένα πολύ πρακτικό είδος υφάσματος, δεν χάνει χρώμα και σχήμα μετά τον καθαρισμό. Από τα μειονεκτήματα, μπορούμε να σημειώσουμε το γεγονός ότι το υλικό ηλεκτροδοτείται και, ως αποτέλεσμα, προσελκύει σκόνη..
 • Συνδυασμένο ύφασμα. Μικτό υλικό σημαίνει συνδυασμός μαλλιού και συνθετικών. Το υλικό είναι αρκετά ισχυρό. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν απώλεια χρώματος. Η βαφή είναι πολύ κακώς κολλημένη σε ένα τέτοιο υλικό, επομένως, μετά από αρκετούς καθαρισμούς, το ύφασμα θα ξεθωριάσει..
 • Μικροϊνες. Αυτό το υλικό είναι ένα μείγμα πολυεστέρα, βαμβακιού και τεφλόν. Το υλικό είναι αρκετά ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά, καθαρίζεται πολύ εύκολα και δεν χάνει χρώμα.

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα ασυνήθιστο υλικό, όπως το βελούδο, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα και το μοτίβο του.. Ένας καναπές με τέτοια ταπετσαρία πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό, να μην το υπερφορτώνει και ταυτόχρονα να καθαρίζει.

Το Velour μπορεί να καθαριστεί καλά με οινόπνευμα ή ξύδι.

Το υλικό του πλαισίου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τόσο ανοιχτό πλαίσιο όσο και πλήρως καλυμμένο με ταπετσαρία..

Μπορώ να το κάνω μόνος μου;?

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα κατάστημα επίπλων και δεν μπορούν να πουν ακριβώς ποιον καναπέ θέλουν. Επομένως, πολύ συχνά δεν μπορούν να αποφασίσουν για μια αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε τα έπιπλα με το χέρι. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά, δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, χρειάζονται μόνο ένα καλό σχέδιο και υλικά.

Τα ξύλινα δοκάρια είναι τέλεια για το πλαίσιο. Για το πληρωτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα ή υψηλής ποιότητας αφρώδες ελαστικό. Επιλέξτε ένα καλό, ανθεκτικό, όμορφο ύφασμα ταπετσαρίας για να ολοκληρώσετε το κομμάτι σας. Τα συγκεκριμένα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Εάν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για φυσικό ξύλο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοριοσανίδες. Το γνήσιο δέρμα είναι κατάλληλο για ταπετσαρίες, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί με τεχνητό.

Δείτε στο βίντεο πώς να φτιάξετε έναν καναπέ στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Πώς να επιλέξετε?

Για να μην σας απογοητεύσει η αγορά στην αρχή της λειτουργίας, πρέπει να προσεγγίσετε σοβαρά την επιλογή. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν συνηθισμένο πτυσσόμενο καναπέ με βάθος 60 cm, δώστε προσοχή στον μηχανισμό. Πρέπει να είναι αρκετά δυνατό, να έχει καλή υποστήριξη και να είναι αρκετά βαρύ για να μπορεί να φιλοξενήσει πολλά άτομα που κάθονται και ένα ξαπλωμένο..

Ζητήστε από το κατάστημα να ξεδιπλώσει και να διπλώσει έπιπλα για να καταλάβει πόσο καλά λειτουργεί ο μηχανισμός μετασχηματισμού..

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά είναι η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών καλύψεων στο κιτ. Θα βοηθήσουν στην παράταση της διάρκειας ζωής του προϊόντος εάν η ταπετσαρία έχει ξεθωριάσει και χάσει χρώμα μετά τον καθαρισμό.. Θυμηθείτε ότι ο αφρός θα χάσει γρήγορα την ελαστικότητά του και θα συρρικνωθεί. Το Holofiber θα διαρκέσει περισσότερο και, επιπλέον, είναι πολύ πιο μαλακό από το αφρώδες ελαστικό.

Το υλικό ταπετσαρίας πρέπει να είναι ισχυρό, ανθεκτικό και αξιόπιστο. Ζητήστε το διαβατήριο προϊόντος, το οποίο θα πρέπει να υποδεικνύει τα χαρακτηριστικά του υφάσματος και τις πιθανές επιλογές καθαρισμού που θα αντέξει.

Εάν επιλέγετε έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μικρά πτυσσόμενα κομμάτια, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο δωμάτιο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία επιπλέον διαμερισμάτων στα έπιπλα, στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα ή οτιδήποτε καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιο..

Ορισμένες αποχρώσεις, τις οποίες συνήθως λίγοι άνθρωποι προσέχουν, μπορούν να πουν για την ποιότητα των επίπλων. Εάν ο μηχανισμός περιέχει βαμμένα μέρη, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην ποιότητα του πίνακα. Εάν τα στοιχεία δεν είναι βαμμένα ή στραβά, τότε ο ποιοτικός έλεγχος στο εργοστάσιο αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Το ίδιο φαίνεται από τις ραφές στην ταπετσαρία. Εάν οι ραφές είναι ίσες και οι βελονιές έχουν το ίδιο μήκος, τότε η ποιότητα του προϊόντος είναι καλή. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε την αγορά..

Δεν πρέπει να αγοράζετε έπιπλα στις πωλήσεις, καθώς σχεδόν πάντα μια μεγάλη έκπτωση σημαίνει ότι το προϊόν δεν αγοράζεται για διάφορους λόγους: χαμηλή ποιότητα παραγωγής, υλικά χαμηλής ποιότητας, ελαττώματα εργοστασίου. Αν όμως αποφασίσετε να αγοράσετε έναν καναπέ για παρόμοιες προσφορές, εξετάστε προσεκτικά τα κύρια στοιχεία του σχεδιασμού του.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι επίσης απαραίτητο να παραγγείλετε έπιπλα στο Διαδίκτυο με σύνεση. Αρχικά, ανατρέξτε σε έναν επαληθευμένο ιστότοπο. Εάν δεν το έχετε, ρωτήστε τους γνωστούς σας που έχουν ήδη αγοράσει στο Διαδίκτυο. Μάθετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και ρωτήστε για την ποιότητα των επίπλων. Ωστόσο, σε διαδικτυακούς καταλόγους, μπορείτε να αναζητήσετε εκ των προτέρων τη σωστή επιλογή επίπλων για τον εαυτό σας και μόνο τότε να πάτε ήρεμα στο κατάστημα για να αγοράσετε. Στο κατάστημα, μπορείτε να δείτε το προϊόν και να αποφασίσετε για την αγορά του.

Η επιλογή του σωστού καναπέ με χώρο ύπνου για το σπίτι σας δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη. Εάν προσεγγίσετε την επιλογή υπεύθυνα, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο καναπές θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας θα είστε ικανοποιημένοι με τα υπόλοιπα..