Κουκέτες μεταλλικές κουκέτες

Υπάρχει αυτός ο τύπος επίπλων, από την επιλογή του οποίου εξαρτάται σχεδόν ολόκληρο το εσωτερικό. Στην περίπτωση ενός υπνοδωματίου, αυτό είναι ένα κρεβάτι. Η ατμόσφαιρα που αποκτάται ως αποτέλεσμα εξαρτάται από αυτό, ως κεντρικό στοιχείο, και, όχι λιγότερο σημαντικό, από τη συνολική εργονομία και λειτουργικότητα του ύπνου.

Μερικές φορές καθίσταται απαραίτητη η τοποθέτηση αρκετών θέσεων ύπνου σε ένα δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα δεν παρέχεται πάντα μια τέτοια ευκαιρία, λόγω, για παράδειγμα, στη μικρή περιοχή του δωματίου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε από κουκέτες, μια ποικιλία από τις οποίες μπορεί να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς πελάτες..

Ιδιαιτερότητες

Μεταξύ της ποικιλίας των προσφερόμενων μοντέλων και υλικών, διακρίνονται οι κύριοι τύποι κουκέτες:

 • Μεταλλικός (σίδηρος, χάλυβας, αλουμίνιο, προκατασκευασμένα, συγκολλημένα). Το βάρος της δομής εξαρτάται από την επιλογή χάλυβα ή αλουμινίου, ενώ τα προϊόντα αλουμινίου είναι πιο ανθεκτικά στη διάβρωση και δεν απαιτούν περιοδική επεξεργασία επιφάνειας. Τόσο οι συγκολλημένες όσο και οι προκατασκευασμένες κατασκευές ενισχύονται ως προς τα χαρακτηριστικά αντοχής, αλλά οι συγκολλημένες πρέπει να επιλέγονται μόνο με μικρό μέγεθος του προϊόντος, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος το κρεβάτι απλά να μην μπορεί να μετακινηθεί στο δωμάτιο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι εάν η επάνω προστατευτική επίστρωση είναι κατεστραμμένη, υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης μετάλλων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ευαισθησία του μετάλλου σε ακραίες θερμοκρασίες στον αέρα του περιβάλλοντος και η θέρμανση από το φως του ήλιου, οπότε η θέση εγκατάστασης τέτοιων μοντέλων θα πρέπει να προσδιορίζεται προσεκτικά.

 • Συνδυασμένες επιλογές (συνδυασμός μετάλλου με ξύλο) συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα κάθε υλικού – το μεταλλικό πλαίσιο του κρεβατιού είναι ισχυρό και σταθερό και τα ξύλινα στοιχεία σας επιτρέπουν να διαφοροποιήσετε τις μορφές, να προσθέσετε λειτουργικά στοιχεία.

Πλεονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κουκέτες, παραθέτουμε τα κυριότερα:

 • Εργονομική – η δυνατότητα τοποθέτησης δύο θέσεων ύπνου ή συνδυασμού ενός χώρου ύπνου και εργασίας στην περιοχή ενός επίπλου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τον χώρο του δωματίου, σε αντίθεση με ένα μονό κρεβάτι.
 • Αντοχή στο μέταλλο σε κάθε είδους επιρροές – εάν παραβιαστεί το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, το προϊόν δεν παραμορφώνεται, παραμένει ανθεκτικό στον σχηματισμό μύκητα, σήψη και άλλους μικροοργανισμούς.
 • Υγιεινή – η επιφάνεια θα εξασφαλίσει ευκολία καθαρισμού, το προϊόν δεν θα χάσει την εμφάνισή του εάν χυθεί κάτι πάνω του ή βαφτεί με μαρκαδόρο (που συμβαίνει συχνά στα παιδικά δωμάτια).
 • Ανθεκτική επίστρωση παρέχει αντοχή στις γρατζουνιές, τα τσιπ και άλλες ζημιές.

 • Λόγω βάρους η δομή αποκτά επιπλέον σταθερότητα, ενίσχυση της ασφάλειας.
 • Ο σχεδιασμός των μεταλλικών κρεβατιών είναι τέτοιος που δεν έχει αιχμηρές γωνίες και αιχμηρά άκρα, που θα προστατεύσει έναν ενήλικα ή ένα παιδί από τραυματισμό από τυχαίες επιπτώσεις.
 • Επαναχρησιμοποιήσιμη συναρμολόγηση – σε αντίθεση με τις ξύλινες κατασκευές, οι αρμοί επιτρέπουν τη συναρμολόγηση πολλές φορές χωρίς κίνδυνο ζημιάς.
 • Σημαντική διάρκεια ζωής – ένα τέτοιο κρεβάτι θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 χρόνια και θα είναι σαν καινούργιο όλη την ώρα.
 • Πολιτική τιμών πολύ φθηνότερα από παρόμοια προϊόντα από μασίφ ξύλο.

Τρέχοντα μοντέλα και τομείς εφαρμογής τους

Ο τύπος κρεβατιού εξαρτάται από τον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιείται η αγορά:

 • Για παιδικό δωμάτιο σε οικογένεια με δύο ή περισσότερα παιδιά. Ο σχεδιασμός παρέχει κουτιά αποθήκευσης, πιο βολικές και ασφαλείς σκάλες, διακοσμητικά στοιχεία, κουρτίνες, ράφια για την αποθήκευση παιχνιδιών, αθλητικά συγκροτήματα με διαφάνειες και οριζόντιες μπάρες είναι ενσωματωμένα. Υπάρχουν μοντέλα κρεβατιών στη σοφίτα, στα οποία η πρώτη βαθμίδα καταλαμβάνεται από έναν καναπέ για την ημέρα ή ένα μέρος για παιχνίδια και το δεύτερο είναι ένα πλήρες κρεβάτι για ύπνο..

 • Για τη διευθέτηση ενός εφηβικού δωματίου για ένα παιδί είναι κατάλληλες κουκέτες, όπου ο πρώτος όροφος είναι εξοπλισμένος με γραφείο εργασίας για μελέτη και συρταριέρα για την αποθήκευση αντικειμένων και ο δεύτερος με χώρο για ύπνο.

 • Μια άλλη επιλογή για διαμερίσματα ενός δωματίου είναι τρίκλινο κρεβάτι σε δύο ορόφους. Το κάτω μέρος καταλαμβάνεται από ένα πλήρες κρεβάτι για ενήλικες ή έναν πτυσσόμενο καναπέ και το επάνω μέρος είναι ένας χώρος ύπνου για ένα παιδί. Έτσι, η απελευθερωμένη περιοχή του δωματίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά..

 • Πτυσσόμενα μοντέλα κουκέτες αγοράζονται όταν σκοπεύουν να αυξήσουν το χώρο διαβίωσης στο μέλλον – ο επάνω όροφος τέτοιων μοντέλων αποσυναρμολογείται και μπορεί να υπάρχει ως ξεχωριστό κρεβάτι.

 • Μοντέλα διώροφα επιλέξτε επίσης φοιτητικές κατοικίες ή ξενώνες. Στη συνέχεια, ο κύριος παράγοντας είναι η ανθεκτικότητα της δομής, η τιμή της και η αντοχή της σε ζημιές. Τέτοια μοντέλα είναι διακοσμημένα με λιτό αλλά κομψό.

 • Γωνιακά μοντέλα τα κρεβάτια, όταν η μια βαθμίδα είναι κάθετη στην άλλη, λύνει το πρόβλημα της εξοικονόμησης χώρου μόνο εν μέρει, αλλά σας επιτρέπει να παρέχετε στον κάτω όροφο φυσικό φως, το οποίο είναι καλό όταν τον εξοπλίζετε με ένα γραφείο.

 • Πτυσσόμενα κρεβάτια κατάλληλο για όσους χρησιμοποιούν αυτό το έπιπλο αποκλειστικά ως δύο κουκέτες – το χαμηλό ύψος θα σας επιτρέψει να κάνετε χωρίς σκάλες και προστατευτικές πλευρές και όταν συναρμολογηθούν καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για τη διευθέτηση ξενώνων εργαζομένων, καμπινών κτιρίων, στρατώνων και άλλων κρατικών ιδρυμάτων, επιλέγονται απλά μεταλλικά μοντέλα χωρίς στρώμα, το πλαίσιο των οποίων είναι σε θέση να αντέξει σημαντικά φορτία, είναι ανθεκτικό και ανεπιτήδευτο κατά τη λειτουργία.

Παραδείγματα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους

Λόγω των ιδιοτήτων του χρησιμοποιούμενου υλικού, τα μεταλλικά κρεβάτια ταιριάζουν στις κύριες τάσεις στους εσωτερικούς χώρους που είναι συναφείς σήμερα:

 • Κλασικό εσωτερικό – απλά σχήματα και ήρεμοι τόνοι αντιστοιχούν στον γενικό χαρακτήρα του δωματίου. Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για ξενώνες και ξενοδοχεία..

 • Προβηγκίας – καμπύλα σχήματα και χαριτωμένες γραμμές του μεταλλικού πλαισίου ταιριάζουν απόλυτα με την ευάερη ατμόσφαιρα της γαλλικής χώρας.

 • Μοντέρν – τέτοια μοντέλα διακρίνονται από ομαλές γραμμές και σιωπηρούς τόνους.

 • εσωτερικοί χώροι στο στυλ του μινιμαλισμού και της σοφίτας θα συμπληρωθεί τέλεια με μεταλλικές κουκέτες, οι οποίες θα προσθέσουν την επιθυμητή γωνιακότητα.

 • Εσωτερικό παιδικού δωματίου – τα κρεβάτια σε φωτεινά, ζουμερά χρώματα ζεστών χρωμάτων είναι τέλεια εδώ, τα οποία θα δημιουργήσουν μια καλή διάθεση στο παιδί κάθε μέρα.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Συμβατικά, οι κουκέτες μπορούν να χωριστούν, ανάλογα με το μέγεθος, στις ακόλουθες ομάδες:

 • Τα πιο απλά μοντέλα, κάθε βαθμίδα των οποίων είναι μια ενιαία κουκέτα – το πλάτος κυμαίνεται από 0,7 έως 0,9 μ., Μήκος 2 μ., Ύψος 1760 χλστ..
 • Κρεβάτια πολύπλοκων διαμορφώσεων, στα οποία ένα από τα επίπεδα καταλαμβάνει ενάμιση ή διπλή θέση – το πλάτος είναι από 1,4 έως 1,6 μ., Το ύψος είναι από 1,6 έως 1,8 μ..
 • Οι διαστάσεις των κρεβατιών διαφέρουν πολύ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τον εξοπλισμό και άλλα χαρακτηριστικά. Το ύψος, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 1,7 μ., Για μοντέλα με διάταξη – 1,2 μ.

Δημοφιλείς κατασκευαστές

Οι κατασκευαστές μοντέλων μεταλλικών κρεβατιών για κοιτώνες και τμηματικές επιχειρήσεις είναι ρωσικά εργοστάσια παραγωγής μεταλλικών προϊόντων, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Μόσχας..

Η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα λιανικής πώλησης επίπλων Ikea διαθέτει επίσης στη συλλογή της μια σειρά από μοντέλα κουκέτες από μέταλλο, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν τόσο στο κατάστημα όσο και στον ιστότοπο της εταιρείας..

Πιο σύνθετα μοντέλα κατασκευάζονται τόσο στα ρωσικά εργοστάσια επίπλων όσο και σε ξένες χώρες. Οι Ρώσοι κατασκευαστές διανέμουν τα προϊόντα τους μέσω διαδικτυακών καταστημάτων με τη δυνατότητα να κανονίσουν την παράδοση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας. Προϊόντα ξένων κατασκευαστικών χωρών, όπως η Μαλαισία και η Τουρκία, βρίσκονται συχνότερα σε υπεραγορές επίπλων, οι οποίες πωλούν επίσης την ποικιλία τους μέσω των πόρων του World Wide Web..

Πώς να επιλέξετε

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή επίπλων είναι η πρακτικότητα και η λειτουργικότητά του. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ένας σαφής σκοπός της αγοράς – ο εξοπλισμός, το υλικό, το σχήμα και τελικά, το κόστος εξαρτάται από αυτό..

Ας καθορίσουμε τις κύριες αποχρώσεις στις οποίες πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή οποιουδήποτε μεταλλικού κουκέτα:

 • Οι διαστάσεις του προϊόντος εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου όπου θα τοποθετηθεί το κρεβάτι. Για άνετη τοποθέτηση, ο ελεύθερος χώρος θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1 μέτρο από τα ακίνητα μέρη του κρεβατιού και τουλάχιστον 0,5 m για τα αναδιπλούμενα στοιχεία του. Αξίζει να δοθεί προσοχή στην παρουσία χαλιού στο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα αναδιπλούμενα μέρη ορισμένων μοντέλων..
 • Είναι απαραίτητο να εξεταστεί προσεκτικά η δομή – η προστατευτική επίστρωση μεταλλικών στοιχείων πρέπει να είναι πλήρης, ομοιόμορφα κατανεμημένη, χωρίς ραβδώσεις και γρατζουνιές – αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κατά την εργοστασιακή επεξεργασία μετάλλου και προσεκτική μεταφορά και αποθήκευση του προϊόντος. Είναι επιτακτικό να ελέγξετε τις αρθρώσεις των εξαρτημάτων, οι οπές στερέωσης πρέπει να έχουν το ίδιο σωστό σχήμα, προσεκτικά επεξεργασμένες, πράγμα που υποδεικνύει επίσης την εργοστασιακή παραγωγή.

 • Ελέγξτε τη σταθερότητα της δομής, δώστε προσοχή στην αξιοπιστία των ποδιών, το ύψος τους πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να ευθυγραμμίζεται με το πάτωμα στο δωμάτιο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι ο εξοπλισμός του προϊόντος με συνδετήρες, με τους οποίους μπορείτε να στερεώσετε το κρεβάτι στον τοίχο, το οποίο θα παρέχει πρόσθετη ασφάλεια.
 • Ελέγξτε τα πιστοποιητικά για τα διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται, την ταπετσαρία και άλλες λεπτομέρειες. Οι κακής ποιότητας βαφές που χρησιμοποιούνται στο χρωματισμό μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

 • Κατά την επιλογή του τύπου του κρεβατιού, πρέπει να προτιμάτε τα στρογγυλεμένα σχήματα με λείες γωνίες..
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις σκάλες – πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια στο κρεβάτι, να έχει φαρδιά επίπεδα για να εξασφαλίσει σταθερή άνετη ανάβαση, η παρουσία ισχυρών κιγκλιδωμάτων θα είναι πλεονέκτημα.
 • Η απόσταση μεταξύ των επιπέδων πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.

Εάν το κρεβάτι έχει επιλεγεί για επίπλωση παιδικού ή εφήβου δωματίου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πρόσθετες απαιτήσεις:

 • Ο δεύτερος όροφος πρέπει να είναι εξοπλισμένος με μια υψηλή, ισχυρή πλευρά με μια σειρά από σταυρωτά μέλη για να αποτρέψει το παιδί να πέσει από το ύψος.
 • Η σκάλα στον δεύτερο όροφο πρέπει να είναι εξοπλισμένη με κουπαστή, τα σκαλιά δεν πρέπει να γλιστράνε.
 • Οι διαστάσεις του κρεβατιού ενός παιδιού πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία ανάπτυξη του παιδιού..

 • Για παιδιά σχολικής ηλικίας, είναι καλύτερο να επιλέξετε μοντέλα εξοπλισμένα με αθλητικό συγκρότημα, ράφια για βιβλία και παιχνίδια..
 • Κατά την επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων, πρέπει επίσης να βασίζεστε στην ηλικία του παιδιού – για μαθητές, μπορείτε να επιλέξετε φωτεινά, πολύχρωμα μοντέλα σχεδιασμένα με τη μορφή πυροσβεστικής μηχανής ή λεωφορείου, για μεγαλύτερα παιδιά – ουδέτερους, ήρεμους τόνους. Εάν πρέπει να επιλέξετε έπιπλα για δύο παιδιά διαφορετικών φύλων, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τον κλασικό σχεδιασμό του ίδιου του κρεβατιού και να επιλέξετε κλινοσκεπάσματα και διακοσμητικά υφάσματα που θα ταιριάζουν σε καθένα από τα παιδιά.
 • Θα πρέπει να προτιμάτε μοντέλα εξοπλισμένα με πολυάριθμα ντουλάπια και ράφια – επιπλέον χώρος αποθήκευσης θα είναι πάντα χρήσιμος.

Εάν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και ο προϋπολογισμός το επιτρέπει, μπορείτε να στρώσετε ένα κρεβάτι κατά παραγγελία – αλλά εδώ αξίζει να θυμηθείτε ότι ένα τέτοιο προϊόν θα είναι κομμάτι, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ορισμένων ελαττωμάτων.

οδηγίες συναρμολόγησης

Η συναρμολόγηση της κούνιας μόνος σας είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε προϋπολογισμό κατά την αγορά. Το κύριο πράγμα είναι να λάβετε αυτό το ζήτημα αρκετά σοβαρά, επειδή η συναρμολόγηση υψηλής ποιότητας θα εξασφαλίσει την ασφάλεια λειτουργίας..

Όταν αγοράζετε κρεβάτι, ζητήστε από το κατάστημα λεπτομερείς οδηγίες, ετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία και κάντε υπομονή. Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση, προετοιμάστε το δωμάτιο – χρησιμοποιήστε μια προστατευτική μεμβράνη από το προϊόν για να προστατέψετε το πάτωμα και τους τοίχους από ζημιές. Οι συναρμολογητές επίπλων συμβουλεύουν να προετοιμάσουν εκ των προτέρων τα απαραίτητα εργαλεία (κατσαβίδι, κατσαβίδι), ένα μικρό δοχείο για μικρούς συνδετήρες και αξεσουάρ.

Εάν εμπλέξετε όλα τα μέλη της οικογένειας στη συνέλευση, κατανέμοντας ευθύνες σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και να περάσετε καλά με τους αγαπημένους σας. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι σταθερό και ασφαλές..

Τιμή

Η τιμή ενός τέτοιου κρεβατιού εξαρτάται από τον τύπο του:

 • Τα πιο απλά θωρακισμένα μοντέλα για κοιτώνες (για παράδειγμα, KM-2 “Economy” και KMP-2) κοστίζουν περίπου 3000-4000 ρούβλια για λιανική αγορά..
 • Τα συνηθισμένα μοντέλα για ενήλικες με σκάλα και φράχτη θα κοστίζουν περίπου 6000-9000 ρούβλια, πιο ενδιαφέρουσες επιλογές-περίπου 8000-13000 ρούβλια, ανάλογα με τη διαμόρφωση και τον κατασκευαστή.
 • Τα παιδικά μεταλλικά κρεβάτια της συνήθους διαμόρφωσης κοστίζουν από 12.000 έως 18.000 ρούβλια.
 • Μοντέλα κρεβατιών που είναι πιο πολύπλοκα στο σχεδιασμό και τον εξοπλισμό, τα μοντέλα που ανοίγουν θα απαιτήσουν πιο σημαντικές επενδύσεις ύψους 20.000 έως 40.000 και τα προϊόντα που κατασκευάζονται κατά παραγγελία μπορούν να κοστίσουν έως και 60.000 ρούβλια.

Κριτικές

Το μεγαλύτερο μέρος των κριτικών που συναντήθηκαν σε κουκέτες με μεταλλικά κρεβάτια είναι θετικές και δεν περιέχουν δυσαρέσκεια από τους καταναλωτές..

Οι αγοραστές παιδικών και εφήβων μοντέλων σημειώνουν την πρακτικότητα τους, τη σημαντική εξοικονόμηση χώρου και την ενθουσιώδη αντίδραση των παιδιών σε ένα τόσο ασυνήθιστο έπιπλο. Από τις ελλείψεις, σε σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει τριξιμό ή λανθασμένη θέση των οπών στερέωσης στο πλαίσιο, το οποίο είναι εργοστασιακό ελάττωμα και μπορεί να αποφευχθεί με μια πιο προσεκτική επιθεώρηση του προϊόντος πριν από την αγορά.

Οι αγοραστές απλούστερων προϊόντων για κοιτώνες διαφόρων ειδών σημειώνουν πρώτα απ ‘όλα τη φθηνότητα και την ανθεκτικότητα των μεταλλικών κρεβατιών, την αντοχή τους στη ζημιά και την ανεπιτήδευτη επίδραση στις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συναρμολόγησης μιας κουκέτας από μέταλλο, δείτε το επόμενο βίντεο.