Ορθοπεδικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης

Ορθοπεδικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης

Όλοι οι γιατροί δηλώνουν ομόφωνα ότι μόνο ένα όνειρο που διαρκεί τουλάχιστον οκτώ ώρες θεωρείται υγιές. Εκτός όμως από τη διάρκεια του ύπνου, η ποιότητά του επηρεάζεται και από το κρεβάτι στο οποίο ξαπλώνουμε. Τα μοντέρνα καταστήματα επίπλων προσφέρουν μια τεράστια γκάμα κρεβατιών με ποικιλία λειτουργιών που όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και θεραπεύουν το σώμα..

Αυτός ο τύπος επίπλων περιλαμβάνει κρεβάτια με ορθοπεδική βάση, τα οποία καθιστούν δυνατό για άτομα με προβληματική σπονδυλική στήλη, οσφυαλγία ή άλλα προβλήματα να κοιμούνται ήσυχα. Αυτά τα κρεβάτια συστήνονται από πολλούς γιατρούς και μαζί με ένα ορθοπεδικό στρώμα, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης..

Τα ευρύχωρα και πρακτικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πρόσφατα, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε πολύ χώρο με το συμπαγές τους μέγεθος και ταυτόχρονα να παρέχετε επιπλέον χώρο για την αποθήκευση αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα στην καθημερινή ζωή. Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι αποθήκευσης, τότε αυτή η επιλογή είναι ιδανική για εσάς. Και αν, εκτός από όλα, φροντίζετε το σώμα σας και θέλετε να έχετε μια υγιή πλάτη, τότε τα ορθοπεδικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης θα είναι η πιο ιδανική επιλογή για εσάς..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου κρεβατιού είναι ήδη ορατά από το ίδιο το όνομα. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σημειωθούν οι ορθοπεδικές τους ιδιότητες, χάρη στις οποίες πολλοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κοιμούνται ήσυχοι και να μην αισθάνονται δυσφορία στη σπονδυλική στήλη ή στο κάτω μέρος της πλάτης τη νύχτα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η συμπαγή του, καθώς και η δυνατότητα να βρίσκεται οπουδήποτε. Ταυτόχρονα, όπου και να το βάλετε, θα φαίνεται οργανικό..

Τα κρεβάτια ανύψωσης όχι μόνο δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά αντίστροφα, σας δίνουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης για αντικείμενα που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε καθημερινά.. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας ευρύχωρης θέσης, η οποία μερικές φορές έχει τις παραμέτρους του ίδιου του χώρου ύπνου. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανυψώνοντας το στρώμα και τη σχάρα. Το ίδιο το κουτί αποθήκευσης κρύβεται από τα αδιάκριτα μάτια από το κάτω πλαίσιο του κρεβατιού, αλλά παρά τον φαινομενικά εντελώς κλειστό χώρο, ο χώρος αερίζεται καλά χάρη σε μια σχάρα από ξύλινα πηχάκια.

Παρεμπιπτόντως, πρέπει να σημειωθεί ότι μπορείτε να σηκώσετε το κρεβάτι και από τις δύο πλευρές, ώστε να μπορείτε να σπρώξετε με ασφάλεια το κρεβάτι στον τοίχο. Ο μηχανισμός λειτουργεί ομαλά, κατά συνέπεια, είναι εύκολο να το σηκώσετε και ακόμη και η ίδια η οικοδέσποινα του σπιτιού μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς τη βοήθεια ενός άντρα.

Αυτά τα έπιπλα είναι πολύ ανθεκτικά, η κατασκευή είναι αξιόπιστη, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα σας εξυπηρετήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γκάμα των περισσότερων εργοστασίων επίπλων περιλαμβάνει τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Μπορείτε να βρείτε ορθοπεδικά κρεβάτια με λειτουργία μασάζ ή προσαρμογή σταθερότητας.

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε ένα ορθοπεδικό κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης, θα πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στα εξωτερικά δεδομένα, αλλά και στα συναισθήματά σας ενώ στηρίζεστε σε αυτό. Φροντίστε να ξαπλώσετε και να βγάλετε ένα συμπέρασμα σύμφωνα με τα συναισθήματά σας και τη θέση της πλάτης σας.. Αξίζει να εξετάσετε όχι μόνο τους παραπάνω παράγοντες, αλλά και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που βρίσκονται μέσα στα έπιπλα..

Τύπος μηχανισμού

Υπάρχουν μόνο τρεις από αυτές: χειροκίνητο, αέριο και ελατήριο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά:

  • Χειροκίνητος μηχανισμός είναι το πιο δημοσιονομικό και συνηθισμένο, η αρχή της λειτουργίας του είναι απλή: απλά πρέπει να σηκώσετε το κρεβάτι και να το κρατήσετε. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την περίπτωση, είναι επιθυμητό να υπάρχει ένας βοηθός που είτε θα κρατά το φορτίο με τα χέρια του, είτε θα διπλώνει ή θα βγάζει τα πράγματα. Δυστυχώς, το να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα είναι αρκετά δύσκολο..

  • Για κρεβάτια με μικρά στρώματα, η καλύτερη επιλογή θα ήταν μηχανισμός ανύψωσης ελατηρίου. Είναι πολύ πιο εύκολο να σηκωθεί και να κρατηθεί από το προηγούμενο, είναι πιο ανθεκτικό. Ωστόσο, για βαριά ορθοπεδικά στρώματα, η καλύτερη επιλογή θα ήταν το τρίτο – αέριο. Αυτό είναι όπου οι γεύσεις αερίου μπαίνουν στο παιχνίδι, επιτρέποντάς σας να ανεβάσετε και να κατεβάσετε το κρεβάτι με απίστευτη ευκολία, παρά το βάρος. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα εντελώς αθόρυβα.

Υλικό ταπετσαρίας

Κατά κανόνα, τέτοια έπιπλα έχουν ένα αρκετά υψηλό κεφαλάρι, το οποίο καθορίζει τη συνολική αισθητική εμφάνιση, καθώς και το σχεδιασμό.. Τα υλικά για τα κεφαλάρια είναι διαφορετικά, η επιλογή εξαρτάται από τη γεύση του αγοραστή και τις επιθυμίες του:

  • Η πιο πρακτική επιλογή είναι γνήσιο δέρμα, που θα χρησιμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα δώσει στο κρεβάτι μια πιο ακριβή εμφάνιση, αλλά αυτό το υλικό δεν είναι καθόλου φθηνό.
  • Οικολογικό δέρμα – μια πιο οικονομική επιλογή, η οποία δεν είναι απολύτως κατώτερη από την ποιότητα του φυσικού. Στην πραγματικότητα, αυτό το υλικό είναι αναπνεύσιμο τεχνητό δέρμα, αλλά η ποιότητά του είναι πολύ υψηλότερη..
  • Ένα άλλο “δερμάτινο” υλικό είναι αρπατέκ, είναι πολύ ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά και ταυτόχρονα δεν απαιτεί πρόσθετη συντήρηση, αρκεί να το σκουπίζετε περιστασιακά με ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

  • Σουέτ κεφαλάρι δίνει όχι μόνο το κρεβάτι, αλλά ολόκληρο το δωμάτιο ως σύνολο, μια πολυτελή εμφάνιση. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά τεχνητό σουέτ αντί για φυσικό για ταπετσαρία, καθώς είναι ευκολότερο να το φροντίσετε. Το Velor, όπως το σουέτ, φαίνεται ακριβό, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι τόσο ανθεκτικό, φθείρεται γρήγορα.

Εσωτερικό υλικό πλαισίου

Κατά την αγορά, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη δύναμη της βάσης, τις ορθοπεδικές σχάρες, καθώς και την εσωτερική διάταξη του κουτιού αποθήκευσης, η οποία μπορεί να είναι συμπαγής ή να χωριστεί σε δύο ή περισσότερα μέρη χρησιμοποιώντας χωρίσματα.

Τα βέλτιστα υλικά για το πλαίσιο είναι:

  • μέταλλο – ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες του για ένα μόνο έτος ·
  • ξύλο – η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, η οποία είναι η πλέον κατάλληλη για ορθοπεδική βάση, αλλά πολύ ακριβή.
  • Μοριοσανίδες ή άλλα υλικά, μιμείται το φυσικό ξύλο. Κατά κανόνα, τέτοια κρεβάτια είναι πολύ φθηνότερα, αλλά όχι πολύ υψηλής ποιότητας..

Στρώμα

Υπάρχουν δύο τύποι διάταξης στρωμάτων σε ορθοπεδικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης: αφαιρούμενο και πλαίσιο. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα το στρώμα που χρειάζεστε σύμφωνα με τις ορθοπεδικές του ιδιότητες, καθώς και να αλλάξετε τη θέση των ελασμάτων στο πλέγμα, κάτι που είναι πολύ βολικό και πρακτικό. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο περίπλοκη, καθώς σε αυτή την περίπτωση το στρώμα είναι αναπόσπαστο μέρος του πλαισίου και αφού παραγγείλετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, δεν θα μπορείτε πλέον να το αλλάξετε.

Δείτε ένα βίντεο με παρόμοιο θέμα.

Για κλινήρηδες ασθενείς

Τα ορθοπεδικά κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης χρησιμοποιούνται συχνότερα σε νοσοκομεία όπου οι κατάκοιτοι ασθενείς δεν μπορούν να σηκωθούν μόνοι τους ή ακόμη και μερικές φορές να καθίσουν. Είναι εξοπλισμένα με αυτόματο ή μηχανισμό ανύψωσης αερίου και είναι απαραίτητα εξοπλισμένα με ορθοπεδικό στρώμα για μεγαλύτερη ευκολία. Ο αυτόματος έλεγχος είναι πολύ εύκολος – απλά πατήστε ένα κουμπί και το ίδιο το κρεβάτι θα πάρει την επιθυμητή θέση. Στην περίπτωση της επιλογής αερίου, θα πρέπει να τραβήξετε τον ειδικό μοχλό προς το μέρος σας ή να τον απομακρύνετε και να ρυθμίσετε τη θέση.

Ο μηχανισμός βρίσκεται σε δύο σημεία: στο κεφάλι του κρεβατιού, έτσι ώστε ο ασθενής να καθίσει, για παράδειγμα, ενώ τρώει ή απλά κατόπιν δικού του αιτήματος. Ο δεύτερος μηχανισμός βρίσκεται κάτω από τα πόδια και χρησιμοποιείται εάν υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν ανυψωμένη θέση των άκρων..