Πώς να αναβαθμίσετε ένα παλιό γραφείο;

Πώς να αναβαθμίσετε ένα παλιό γραφείο;

Σε κάθε σπίτι, μια ντουλάπα παίρνει μια πολύ σημαντική θέση. Είναι κρίμα που με την πάροδο του χρόνου χάνει την αρχική του εμφάνιση: η εμφάνιση ρωγμών, το ξεθωριασμένο χρώμα το καθιστά μη ελκυστικό, βγαίνει από τη μόδα και φαίνεται άσχετο. Πρέπει να σκεφτούμε τη μελλοντική του μοίρα.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο τρόποι εξόδου από αυτήν την κατάσταση:

 • αγορά νέων επίπλων.
 • ανακαίνιση παλιού ντουλαπιού.

Με τα χέρια σας, μπορείτε να δώσετε στην ντουλάπα μια νέα ζωή, να τη μετατρέψετε σε ένα μοναδικό αντικείμενο, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικά κεφάλαια.

Πώς να επαναφέρετε?

Οποιαδήποτε ντουλάπα αντίκες απαιτεί μικρή αποκατάσταση, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την εμφάνισή της..

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε την ντουλάπα μόνοι σας, εάν χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές ειδικών:

 • Μια μεταλλική βούρτσα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κατεστραμμένου ξύλου, μετά την οποία αφαιρείται ο νεκρός ιστός.
 • Η προκύπτουσα λεπτή σκόνη ξεπλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Μερικές φορές τρύπες από καρφιά, κάποιες παρατυπίες και ρωγμές παραμένουν στα ξύλινα στοιχεία του ντουλαπιού. Όλα αυτά πρέπει να καθαριστούν με μια σπάτουλα. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε αρκετές λεπτές στρώσεις στόκου για να ταιριάζουν με το ξύλο. Κάθε στρώση πρέπει να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε την επόμενη.
 • Στη συνέχεια, όλα τα στρώματα στεγνώνουν στον καθαρό αέρα για 1-2 ημέρες. Δεν μπορείτε να στεγνώσετε το δέντρο στον ήλιο.
 • Μερικές φορές υπάρχουν μεταλλικά μέρη στα έπιπλα που έχουν καταφέρει να καλυφθούν με σκουριά με την πάροδο του χρόνου, τέτοια μέρη πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδική λύση.
 • Η αποκατεστημένη επιφάνεια μπορεί στη συνέχεια να βαφτεί ή να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε..
 • Η αυτοκόλλητη μεμβράνη που μιμείται ξύλο, πέτρα, μέταλλο είναι τέλεια.

Πώς να βάψετε?

Μια ντουλάπα που έχει βγει από τη μόδα, αλλά είναι ακόμα αρκετά δυνατή και θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο, μπορεί απλά να ξαναβαφτεί. Με έναν τόσο απλό τρόπο, δημιουργείται ένας νέος σχεδιασμός ντουλαπιών, κομμάτων και οποιωνδήποτε άλλων παλιών επίπλων. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε όχι μόνο για να δώσουμε φρεσκάδα σε σπασμένες επιφάνειες, αλλά και για μια πλήρη αντικατάσταση του συνδυασμού χρωμάτων, που θα προσθέσει πρωτοτυπία στο προϊόν. Η ζωγραφική είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος ενημέρωσης ενός παλιού αντικειμένου. Παρά την απλότητά του, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε σωστά αυτήν τη διαδικασία. Για ένα ανθεκτικό αποτέλεσμα, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε τους τοίχους των επίπλων.

Παρακάτω είναι μια βασική τάξη βήμα προς βήμα.

Θα σας βοηθήσει να βάψετε αποτελεσματικά και αρμοδίως στο σπίτι:

 • είναι σημαντικό να καθαρίσετε εκ των προτέρων τις επιφάνειες από υπολείμματα χρωμάτων: ένα στρώμα θα αφαιρέσει εύκολα το δίσκο σμύριδας, οι ειδικές βούρτσες θα αντιμετωπίσουν διάφορα στρώματα ως ακροφύσιο.
 • όλοι οι τοίχοι, οι πόρτες και τα άλλα μέρη πρέπει να λειανθούν χειροκίνητα ή με εργαλείο.
 • η ισοπέδωση συμβαίνει με την εφαρμογή ενός αστάρι ή στόκου για την απόκρυψη ελαττωμάτων που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια πολλών ετών χρήσης.
 • είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς το επίπεδο ισοπέδωσης και μετά από αυτό μπορείτε να αρχίσετε να ζωγραφίζετε.

 • για να εφαρμόσουν το στρώμα χρωματισμού, παίρνουν βούρτσες, ρολό ή σφουγγάρι από όλες τις πλευρές, ωστόσο, είναι πιο γρήγορο να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού ή ένα πιστόλι ψεκασμού. Με αυτήν τη μέθοδο, το χρώμα εφαρμόζεται υπό πίεση, έτσι ώστε οι πόρτες, τα ράφια και οι τοίχοι στο εσωτερικό του ντουλαπιού να βάφονται καλά.
 • συνήθως εφαρμόζονται διάφορα στρώματα χρώματος. Αυτό εξασφαλίζει πλούσιο χρώμα και καλή διατήρηση της επιφάνειας. Είναι καλύτερα να βάψετε το ντουλάπι με ακρυλικό, αλκυδικό σμάλτο ή άλλο χρώμα υψηλής ποιότητας.
 • το χρώμα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει εντελώς, μετά το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί ένα στρώμα βερνικιού. Κάνει την ντουλάπα γυαλιστερή και λαμπερή. Αν προτιμάτε μια ματ επιφάνεια, μπορείτε να παραλείψετε το βερνίκι. Ωστόσο, η χρήση αυτής της επίστρωσης έχει προστατευτική λειτουργία, αποτρέπει την τριβή και δίνει στον τόνο περισσότερο βάθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο ένα γυαλιστερό αλλά και ένα ματ και μεταξένιο topcoat.

Ντεκόρ

Εάν αποφασίσετε να φύγετε και να διακοσμήσετε την παλιά ντουλάπα με τα χέρια σας, μπορείτε να το διακοσμήσετε με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση.

Διακοσμητικός γύψος

Αυτή είναι μια αρκετά περίπλοκη επιλογή διακόσμησης. Πρώτον, ένα προϊόν που καλύπτεται με παλιά μπογιά πρέπει να λειανθεί με γυαλόχαρτο. Χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ογκομετρικά στοιχεία στις όψεις του ντουλαπιού με διακοσμητικό γύψο. Το ίδιο το στένσιλ πρέπει να αφαιρεθεί πριν στεγνώσει ο γύψος. Στη συνέχεια, τα ανώμαλα μέρη εξομαλύνονται με μια σπάτουλα. Τα τελειωμένα διακοσμητικά στοιχεία είναι βερνικωμένα ή βαμμένα, είναι δυνατή η επιχρύσωση ή η παλιά πατίνα.

Εκτύπωση φωτογραφιών

Μια συρόμενη ντουλάπα ή μια παλιά ντουλάπα είναι πολύ ενημερωμένη με φωτογραφίες ή ταπετσαρία φωτογραφιών. Οποιεσδήποτε εικόνες μεγεθύνονται χρησιμοποιώντας εκτύπωση μεγάλου μεγέθους σε ένα τυπογραφείο. Η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με ένα πάνελ ή ένα κολάζ φωτογραφιών, τις περισσότερες φορές πρόκειται για συρόμενες ντουλάπες με λείες πόρτες. Ωστόσο, η υπηρεσία μιας τέτοιας εκτύπωσης είναι ακριβή, επομένως η επιλογή προϋπολογισμού χρησιμοποιείται συχνότερα – χαρτί photowall, το οποίο πωλείται σε οποιοδήποτε συνεργείο επισκευής. Επιλέξτε μια ποικιλία θεμάτων – φύση, όμορφες πόλεις, ζώα και πολλά άλλα. Εάν χρησιμοποιείτε κόλλα με άμυλο, μπορείτε να αλλάξετε το βαρετό μοτίβο στο μέλλον..

Μεμβράνη από βιτρό

Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα ξεπερασμένο έπιπλο μόνοι σας χωρίς να έχετε ειδικές δεξιότητες. Είναι πολύ απλό να κολλήσετε τη μεμβράνη βιτρό, μοντέρνα αυτή τη σεζόν, στη γυάλινη πόρτα του ντουλαπιού. Αυτό θα προσθέσει παρουσίαση στα παλιά έπιπλα. Εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, το φιλμ προστατεύει το γυαλί από κρούση και γρατζουνιές. Είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε την ταινία και μια τέτοια διακοσμητική τεχνική φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, επειδή η μίμηση είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοια με ένα πραγματικό βιτρό..

Νέα εξαρτήματα

Δεν υπάρχουν μικροπράγματα στη διαδικασία διακόσμησης. Κάθε σχεδιαστής γνωρίζει ότι το 40% της επιτυχίας οποιουδήποτε εσωτερικού είναι λεπτομέρειες και αξεσουάρ. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μεταμορφώσετε το ντουλάπι πέρα ​​από την αναγνώριση αλλάζοντας όλα τα εξαρτήματα σε αυτό. Τα νέα στυλό είναι σημαντικά.

Βοηθητικές υποδείξεις

Είναι κρίμα αν πρέπει να πετάξετε τα παλιά αλλά υψηλής ποιότητας έπιπλα, ειδικά τα ξύλινα. Αλλά τέτοια προϊόντα μπορούν να ενημερωθούν και να χρησιμοποιηθούν για περισσότερο από ένα χρόνο. Για μια ικανή επιλογή της μεθόδου διακόσμησης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το υλικό και τον βαθμό φθοράς του παλιού ντουλαπιού.

Φυσικό ξύλο

Προηγουμένως, τα ξύλινα έπιπλα ήταν κατασκευασμένα πολύ υψηλής ποιότητας. Αφαιρέστε τη σκόνη με ένα στεγνό πανί πριν την ενημέρωση. Στη συνέχεια, ελέγξτε τους συνδετήρες και εάν είναι σπασμένοι πρέπει να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν. Μέσα στο ντουλάπι, θα ήταν ωραίο να εκτελέσετε μια αντιβακτηριακή θεραπεία, μια πιο οικονομική επιλογή είναι το απλό ξύδι. Θα καταστρέψει τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Στη συνέχεια, γίνεται η επιλογή της μεθόδου διακόσμησης..

 • Τόνωση. Πρώτον, όλες οι επιφάνειες ισοπεδώνονται με ξύλινο υλικό πλήρωσης, ταιριαστό με τον τόνο του ντουλαπιού. Αφού στεγνώσει το στρώμα, οι ανώμαλες θέσεις τρίβονται με γυαλόχαρτο. Οι επεξεργασμένες και επίπεδες επιφάνειες υφίστανται επεξεργασία με ειδική δομή ξύλου. Επιλέξτε ένα διακοσμητικό χρώμα απόχρωσης που είναι πιο σκούρο από την αρχική σκιά του ντουλαπιού. Μια τέτοια επεξεργασία θα μεταμορφώσει πλήρως την εμφάνιση του προϊόντος..
 • Γηράσκων. Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο μπορούν να «γερνούν». Η επίδραση της παλαιάς φθαρμένης επιφάνειας του ντουλαπιού επιτυγχάνεται ως εξής: ο φωτεινός τόνος του ξύλου είναι βαμμένος σε οποιαδήποτε σκούρα απόχρωση, ανάλογα με την παλέτα χρωμάτων του δωματίου. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα, είναι απαραίτητο να τρίψετε πολλά θραύσματα με ένα κερί, μετά το οποίο εφαρμόζεται ένα ελαφρύ χρώμα, για παράδειγμα, μπεζ, λευκό, κρέμα. Όταν, αφού τρίψετε το δεύτερο βαμμένο στρώμα με γυαλόχαρτο, οι γρατζουνιές θα είναι ορατές σε μερικά φωτεινά σημεία. που είναι πιο σκούρα. Όταν διακοσμείται μια σκοτεινή ντουλάπα, γίνονται craquelures. Για αυτό, εφαρμόζεται ένα βερνίκι craquelure στην επιφάνεια. Αφού στεγνώσει, σχηματίζονται μικρές ρωγμές, οι οποίες επισημαίνονται με ξηρή χρωστική ή λαδομπογιά της επιθυμητής απόχρωσης..

 • Ζωγραφική. Αυτή η επιλογή παρέχει προκαταρκτική βαφή με ανοιχτόχρωμο χρώμα επίπλων. Μετά το στέγνωμα, τα μέτωπα του ντουλαπιού βάφονται με ακρυλικά χρώματα. Εάν δεν έχετε τις δεξιότητες σχεδίασης και ζωγραφικής, μπορείτε να βάψετε την ντουλάπα χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ.

Μοριοσανίδες

Εάν η ντουλάπα είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι δυνατή η χρήση των ίδιων επιλογών διακόσμησης που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση ξύλινων προϊόντων για διακόσμηση, εξαιρουμένων των χρωματισμών. Ένα ντουλάπι σε κακή κατάσταση απαιτεί αντικατάσταση θυρών.

 • Σκούρο βερνίκι. Στη χώρα μας, το εμβληματικό μοντέλο ενός τέτοιου ντουλαπιού ήταν εξαιρετικά κοινό. Η διακόσμηση αυτού του προϊόντος είναι πολύ δύσκολη όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό, καθώς το συνθετικό σκούρο βερνίκι, που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για το γυάλισμα επίπλων, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί. Επιπλέον, άλλα διακοσμητικά υλικά δεν κολλάνε σε αυτό. Εδώ είναι απαραίτητο να λάβετε μια εκούσια απόφαση και να αντικαταστήσετε όλες τις πόρτες εάν βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Ένα καλά διατηρημένο ντουλάπι μπορεί να επανασχεδιαστεί με έναν από τους δύο τρόπους:

 • Χαζος – χρωματισμός χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Για εφαρμογή, πάρτε ένα χρυσό ή χάλκινο μεταλλικό χρώμα, το οποίο τοποθετείται ακόμη και σε ένα τέτοιο βερνίκι. Η τεχνική εφαρμογής διαφέρει στο ότι σε ορισμένα σημεία το στρώμα χρωματισμού γεμίζεται με ένα σφουγγάρι πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, η περίμετρος των θυρών διακοσμείται με κολλημένο καλούπι από γυψομάρμαρο PVC. Στο κεντρικό τμήμα κάθε πόρτας, κολλάει μια ροζέτα από γυψομάρμαρο, παρόμοια με το σχέδιο της περιμέτρου.
 • Στολίδι από στένσιλ. Για να εφαρμόσετε ένα τέτοιο στολίδι, χρησιμοποιείται επίσης χρυσό ή χαλκό χρώμα, αλλά σε μπουκάλι αεροζόλ. Πρώτον, ένα στένσιλ με τη μορφή στολίδι είναι κολλημένο στην πόρτα του ντουλαπιού. Μετά από αυτό, η βάση για το χρώμα γίνεται σύμφωνα με το στένσιλ με τη βοήθεια ενός ματ βερνικιού αεροζόλ, το οποίο λειτουργεί ως αστάρι. Μετά από 5 λεπτά, εφαρμόζεται ένα φιμέ σπρέι. Μετά από πέντε λεπτά αναμονής, μπορείτε να αφαιρέσετε το στένσιλ.

Ενδιαφέρουσες ιδέες

Μερικές φορές μια πρωτότυπη ιδέα για την ενημέρωση παλιών πραγμάτων οδηγεί σε ένα νέο. Ένας μεγάλος αριθμός ποικίλων και απροσδόκητων κόλπων συνιστάται από τους σχεδιαστές. Ανάμεσα τους:

 • Διακόσμηση από δαντέλα. Από μόνο του, το ύφασμα από δαντέλα ή δαντέλα είναι μοναδικό και δεν προκαλεί αμφιβολίες για την αισθητική του αξία. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πάντα πολλές εφαρμογές για αυτόν στον τομέα της διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Ο αποκλειστικός σχεδιασμός επίπλων μόνος σου είναι εύκολος στη χρήση του. Θα χρειαστείτε δαντέλα και χρώμα. Εφαρμόστε ένα δαντελωτό ύφασμα στην πρόσοψη στο σωστό μέρος και σχεδιάστε το με ένα πινέλο με χρώμα πάνω του. Στη συνέχεια, η δαντέλα αφαιρείται και ένα όμορφο μοτίβο δαντέλας παραμένει στην πρόσοψη..

 • Ντεκουπάζ. Perhapsσως το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι η τεχνική του ντεκουπάζ. Η ντουλάπα είναι διακοσμημένη με χαρτοπετσέτες που έχουν το κατάλληλο μοτίβο στην επιφάνεια τους, μπορούν πάντα να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Το σχέδιο κόβεται, ξεφλουδίζεται και στη συνέχεια κολλάται με ειδική κόλλα για ντεκουπάζ. Η επιφάνεια με επικολλημένα σχέδια πρέπει να καλύπτεται με βερνίκι επίπλων. Κατά κανόνα, εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Αυτή η διακόσμηση φαίνεται ιδιαίτερα καλή σε ανοιχτόχρωμο φόντο. Το ντουλάπι, το οποίο ήταν αρχικά σκοτεινό, πρέπει πρώτα να βαφτεί πριν από τη διακόσμηση..

 • Καθρέφτης. Η διακόσμηση παλαιών επίπλων με καθρέφτες είναι πολύ δημοφιλής. Αυτή η μέθοδος διακόσμησης κρύβει διάφορα ελαττώματα που σχηματίζονται στις πόρτες του παλιού ντουλαπιού και επίσης μεγεθύνει οπτικά το χώρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι καθρέφτες παραγγέλλονται στο εργαστήριο σύμφωνα με τις διαστάσεις των προσόψεων του προϊόντος. Οι καμβάδες είναι προσαρτημένοι με ειδικούς συνδετήρες · μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά καρφιά. Ωστόσο, για να κολλήσετε τον καθρέφτη με υγρά καρφιά, χρειάζεστε μια τέλεια οριζόντια επιφάνεια. Επομένως, πιθανότατα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ντουλάπι ή να χρησιμοποιήσετε μεντεσέδες..

 • Ταπετσαρία. Η πιο δημοσιονομική επιλογή για να ενημερώσετε τα παλιά έπιπλα με τα χέρια σας είναι να επικολλήσετε την ντουλάπα με ταπετσαρία. Εδώ δεν χρειάζονται ειδικές δεξιότητες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να μετατρέψετε ένα προϊόν που είναι ξεπερασμένο σε ένα μοντέρνο αντικείμενο τέχνης και να το κάνετε ένα αρμονικό μέρος του εσωτερικού..

 • Υφασμα. Μια ασυνήθιστη ιδέα ανανέωσης επίπλων τύπου ντουλαπιού με ύφασμα. Τα ορθογώνια σχήματα μπορούν να μαλακώσουν με αυτό το φινίρισμα και το υλικό μπορεί να αλλάξει γρήγορα και εύκολα ανά πάσα στιγμή. Για διακόσμηση θα χρειαστείτε ύφασμα, αφρώδες ελαστικό, συρραπτικό επίπλων. Το ύφασμα τεντώνεται στην επιφάνεια της θήκης, στερεώνεται με συνδετήρες ή υγρά καρφιά.

 • Ψάθα. Το γυαλί σε ένα ντουλάπι ή βιβλιοθήκη μπορεί να ματ με τα χέρια σας. Η ίδια μέθοδος διακόσμησης μπορεί να εφαρμοστεί σε καθρέφτες. Το ζύμωμα πραγματοποιείται με μια ειδική πάστα χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ και μια λαστιχένια σπάτουλα. Μετά το στένσιλ, το γυαλί αφήνεται για τον χρόνο που απαιτείται για την έκθεση. Στη συνέχεια, η υπόλοιπη πάστα ξεπλένεται με νερό. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να κάνετε ένα ντουλάπι να φαίνεται πρωτότυπο. Κάθε ένα από αυτά έχει θετικές και αρνητικές ιδιότητες. Θα σας επιτρέψουν να αναβιώσετε ένα παλιό προϊόν στο εσωτερικό και να σας προστατεύσουν από περιττές δαπάνες για νέα έπιπλα..

Πώς να μετατρέψετε μια παλιά ντουλάπα, δείτε το επόμενο βίντεο.