Τραπέζια τηλεόρασης

Το τραπέζι της τηλεόρασης είναι ένα δημοφιλές έπιπλο που έχει ορισμένες λειτουργίες στο δωμάτιο και είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο σχεδιασμού που διακοσμεί το εσωτερικό του δωματίου..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι πίνακες που χρησιμοποιούνται ως βάσεις τηλεόρασης έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • η αισθητική εμφάνιση και μια ποικιλία υλικών θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε ένα προϊόν για οποιοδήποτε στυλ και χρώμα στο εσωτερικό.
  • η δυνατότητα τοποθέτησης εξοπλισμού βίντεο και ήχου, δίσκων, τηλεχειριστηρίου, κονσόλας παιχνιδιών στα κάτω ράφια του τραπεζιού καθιστά το προϊόν πιο πρακτικό και ευέλικτο.

  • η σταθερή θέση της τηλεόρασης στο τραπέζι εξαλείφει τη ζημιά στους τοίχους από συνδετήρες, η οποία συμβαίνει όταν είναι τοποθετημένη στον τοίχο.
  • Σε αντίθεση με τα τεράστια βάθρα, τα τραπέζια της τηλεόρασης φαίνονται πολύ πιο ελαφριά και δεν συσσωρεύουν οπτικά τον χώρο. Και η απουσία θυρών και πλευρικών τοιχωμάτων ελαφρύνει πολύ το βάρος του προϊόντος.
  • ευκολία περιποίησης. Οι επιτραπέζιες τηλεοράσεις αφαιρούν ευκολότερα τη σκόνη και τη βρωμιά από, για παράδειγμα, τις επιτοίχιες τηλεοράσεις.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τα τραπεζάκια τηλεόρασης είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη δομή και την εμφάνιση, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή ενός προϊόντος που είναι κατάλληλο για κάθε στιλιστικό σχεδιασμό δωματίου.

Ποτήρι – το πιο συνηθισμένο υλικό για την κατασκευή σύγχρονων τραπεζιών. Συνήθως συνδυάζεται με μέταλλο, ξύλο και πλαστικό, το οποίο δίνει στα προϊόντα επιπλέον δύναμη και όμορφη εμφάνιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χρωματισμό, εφέ καθρέφτη, καθώς και διαφανές και ματ.

Το μοτίβο εφαρμόζεται συνήθως με αμμοβολή, το οποίο επιτρέπει ενδιαφέροντες συνδυασμούς και ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των στοιχείων του σχεδίου. Το γυαλί είναι σκληρυμένο, ανθεκτικό στις κρούσεις, με πάχος τουλάχιστον 8 mm. Οι άκρες και οι γωνίες επεξεργάζονται προσεκτικά για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Ο συνδυασμός τμημάτων γυαλιού και χρωμίου φαίνεται πολύ εντυπωσιακός. Τα γυάλινα τραπέζια είναι κατάλληλα για μοντέρνες τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Ξύλινες χειροτεχνίες διακρίνονται από τη δύναμη, την αντοχή και την ευγενή εμφάνιση τους. Τέτοια προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και υγιεινά, χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα στυλ, με εξαίρεση τις σύγχρονες τάσεις που προτιμούν το γυαλί και το μέταλλο. Τα φυσικά χρώματα των ινών ξύλου θα ταιριάζουν απόλυτα σε έθνικ, Προβηγκίας, ρουστίκ και μοντέρνα στυλ, ενώ αυτά που είναι χρωματισμένα σε σκούρα χρώματα και βερνικωμένα είναι ιδανικά για ροκοκό, μπαρόκ και κλασικά. Το σκαλιστό ξύλο χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο. Ένα τέτοιο τραπέζι θα είναι θεόσταλτο για το στυλ αρ ντεκό και θα γίνει επάξια το κέντρο της προσοχής..

Η παραγωγή χρησιμοποιεί ξύλο βελανιδιάς, καρυδιάς, κερασιού, μαόνι και wenge. Τα προϊόντα από μια σειρά από πολύτιμα είδη ξύλου δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και δείχνουν επίσης το καλό γούστο και την ευημερία των ιδιοκτητών του σπιτιού. Το μειονέκτημα των προϊόντων από μασίφ φυσικό ξύλο είναι η υψηλή τιμή τους.

Τραπέζια από μοριοσανίδες είναι τα πιο δημοσιονομικά. Ωστόσο, παρά τη χαμηλή τιμή, είναι πρακτικά, ανθεκτικά και εύκολα στη συντήρηση, και η ποικιλία των μεμβρανών PVC που χρησιμοποιούνται για την πλαστικοποίηση των πλακών καθιστά δυνατή την παραγωγή τραπεζιών σε διαφορετικά χρώματα και με μίμηση δομικών ινών πολλών ειδών ξύλου. Στην παραγωγή, χρησιμοποιείται συχνά η τεχνική της επένδυσης της επιφάνειας με διάφορα είδη δέντρων, γεγονός που καθιστά τα προϊόντα πρακτικά αδιάκριτα από μοντέλα από μασίφ οξιά, καρυδιά, βελανιδιά και κεράσι. Οι άκρες των τραπεζιών από τέτοια υλικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με μια ειδική άκρη επίπλων, η οποία δεν επιτρέπει την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό και προστατεύει το προϊόν από ζημιές και πατατάκια.

Προϊόντα κατασκευασμένα κατασκευασμένο από πλαστικό και πλαστικό πολύ ελαφρύ και πρακτικό, διαθέσιμο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και εύκολο στον καθαρισμό. Όταν επιλέγετε ένα πλαστικό τραπέζι, πρέπει να εστιάσετε στο πάχος του επάνω καλύμματος και το βάρος της τηλεόρασης. Οι φθηνές ποιότητες αυτού του υλικού μπορεί να είναι πολύ εύθραυστες και δεν θα διαρκέσουν πολύ..

Ποικιλίες σχεδίων

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει την παραγωγή ενός τεράστιου αριθμού διαφόρων μοντέλων που διαφέρουν σε μέγεθος, σχεδιασμό και λειτουργίες:

  • Πίνακες στους τροχούς σας επιτρέπουν να μεταφέρετε εύκολα την τηλεόραση στο επιθυμητό μέρος του δωματίου, το οποίο διευκολύνει τον υγρό καθαρισμό του δωματίου και είναι βολικό κατά την αναδιάταξη των επίπλων.

  • Πίνακες με αγκύλες είναι βολικές, καθώς παρέχουν την ευκαιρία προβολής τηλεόρασης από διαφορετικές γωνίες και από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου, απλά πρέπει να γυρίσετε το στήριγμα στην επιθυμητή κατεύθυνση. Επίσης, ο περιστροφικός τύπος σχεδίασης σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το ύψος της τηλεόρασης και απελευθερώνει εντελώς την επιφάνεια του τραπεζιού και η αξιόπιστη στερέωση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τέτοια τραπέζια σε σπίτια με μικρά παιδιά και ζώα.

  • Γωνιακά τραπέζια χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους και εξοικονομούν χώρο. Όταν αγοράζετε αυτό το μοντέλο, πρέπει να λάβετε υπόψη το πλάτος της οθόνης και να αγοράσετε προϊόντα με μήκος εξωτερικής πλευράς που υπερβαίνει ελαφρώς τις διαστάσεις της τηλεόρασης.

  • Περιστρεφόμενο τραπέζι είναι πολύ βολικό στο ότι όταν στρίβετε προς τη σωστή κατεύθυνση, η βάση της δομής στέκεται στη θέση της, η οποία εξασφαλίζει μια σταθερή θέση της τηλεόρασης και ταυτόχρονα επιτρέπει την περιστροφή της προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  • Στατικά κλασικά προϊόντα έχει τέσσερα πόδια και μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο, γυαλί και ατσάλι. Το πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι η σταθερότητα και η αντοχή της δομής, η οποία εξασφαλίζεται από την απλότητα και την απουσία πρόσθετων τμημάτων και στοιχείων. Απλώς δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει σε τέτοια μοντέλα..

Παρά την φαινομενική απλότητα, αυτή η επιλογή μπορεί να παιχτεί πολύ ενδιαφέρον – η χρήση πλαστών ή σκαλισμένων ποδιών και η διακόσμηση του τραπεζιού θα κάνουν το τραπέζι μια αξιοσημείωτη διακόσμηση του εσωτερικού.

Συμβουλές επιλογής

Όταν αγοράζετε τραπέζι τηλεόρασης, πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία: το προϊόν πρέπει να είναι ισχυρό και σταθερό. Κατά την επιλογή σε μικρά δωμάτια, πρέπει να αποφεύγονται τα τεράστια ξύλινα αντικείμενα. Αρκεί να περιοριστείτε σε ένα τραπέζι από γυαλί και μέταλλο, το οποίο θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τον χώρο πιο εργονομικά..

Σε δωμάτια με πολύ μικρή περιοχή, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο γωνιακού τραπεζιού.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ύφος και το χρώμα του δωματίου., θυμάστε ταυτόχρονα ότι ένα τραπέζι είναι κατάλληλο για μοντέρνα στυλ, όχι υπερφορτωμένο με περιττές διακοσμητικές λεπτομέρειες και σε περιορισμένη γκάμα λευκών, μαύρων και ατσάλινων χρωμάτων. Για κλασικά και ορισμένα είδη εθνοτικών στυλ, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια προϊόντα από φυσικό ξύλο σκούρων ευγενών αποχρώσεων. Και σε υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό και μοντέρνο στυλ, είναι κατάλληλο ένα τραπέζι από γυαλί και μέταλλο, καθώς και ένα ελαφρύ ξύλινο προϊόν απλού σχεδιασμού, χωρίς βερνίκι και με σαφές μοτίβο ινών ξύλου..

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου τραπεζιού, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της τηλεόρασης: το μήκος της επιφάνειας του τραπεζιού πρέπει πάντα να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της οθόνης.

Αυτό εξαλείφει την πιθανότητα τυχαίου χτυπήματος και πτώσης της τηλεόρασης και επίσης την εμποδίζει να φαίνεται ότι είναι εγκατεστημένη σε σκαμπό. Εάν σχεδιάζεται η τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού και εξοπλισμού βίντεο, τότε θα πρέπει να προτιμηθούν δομές εξοπλισμένες με ένα επιπλέον ή περισσότερα ράφια, τα οποία μπορούν να βρίσκονται τόσο κάτω από την κύρια επιτραπέζια επιφάνεια όσο και στα πλάγια.

Σε σχήμα, τα τραπέζια μπορούν να είναι στρογγυλά, οβάλ, τετράγωνα, ορθογώνια και τριγωνικά σε γωνιακές εκδόσεις. Μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για κάθε γούστο και η χρήση υλικών διαφορετικών κατηγοριών τιμών καθιστά δυνατή την αγορά τραπεζιών τόσο υψηλής ποιότητας όσο και αρκετά οικονομικών επιλογών.

Ένα σωστά επιλεγμένο τραπέζι τηλεόρασης θα διακοσμήσει επαρκώς το δωμάτιο, θα βοηθήσει στη σωστή τοποθέτηση εξοπλισμού βίντεο και θα προσθέσει ποικιλία στο εσωτερικό.

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.