Ράφια στο υπνοδωμάτιο

Τα ράφια των υπνοδωματίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, αλλά και για να εξοικονομήσετε χώρο. Εγκαθιστώντας μια βιβλιοθήκη στο δωμάτιο ή κρεμώντας ράφια στους τοίχους, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα αγαπημένα σας πράγματα και μπιχλιμπίδια εκεί. Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να επιλέξουν τα τέλεια προϊόντα για την κρεβατοκάμαρά τους και πώς να τα διακοσμήσουν έτσι ώστε να ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου..

Για τι είμαστε?

Πρώτα πρέπει να καταλάβετε εάν χρειάζεστε ράφια στο εσωτερικό. Τις περισσότερες φορές, εγκαθίστανται από εκείνους που δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Τα επιτοίχια ράφια εξοικονομούν χώρο. Πάνω τους μπορείτε να τοποθετήσετε όλα σας τα βιβλία, καλλυντικά, διάφορα μπιχλιμπίδια. Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, τότε η εγκατάσταση προϊόντων τοίχου είναι μια εξαιρετική λύση..

Θα χρειαστείτε ράφια αν διαβάζετε συχνά πολύ πριν κοιμηθείτε.. Έτσι, όλα τα βιβλία θα είναι στη διάθεσή σας και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να βάλετε το βιβλίο στη θέση του πριν πάτε για ύπνο..

Επιπλέον, τα ράφια θα σας βοηθήσουν γεμίστε κενό χώρο. Εάν οι τοίχοι σας φαίνονται γυμνοί, μπορείτε να τους διακοσμήσετε με τακτοποιημένα ράφια με πλεκτά..

Τι ράφια υπάρχουν?

Σήμερα υπάρχουν πολλοί τύποι ράφια, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν. Τα ράφια χωρίζονται σε τοίχο και πάτωμα. Τις περισσότερες φορές είναι ράφια στον τοίχο που αγοράζονται και όχι πολλά, αφού αυτές είναι οι επιλογές που εξοικονομούν περισσότερο χώρο..

Τα κρεμαστά ράφια μπορούν να είναι ανοιχτά ή κλειστά. Τα ανοιχτά επιλέγονται έτσι ώστε να διακοσμούν το δωμάτιο. Βάζοντας τα μπιχλιμπίδια ή τα βιβλία σας με όμορφα αγκάθια πάνω τους, μπορείτε συνεχώς να τα θαυμάζετε. Τα καλυμμένα ράφια είναι υπέροχα γιατί βοηθούν στην προστασία των πραγμάτων από τη συσσώρευση σκόνης. Μπορούν να είναι γυαλισμένα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, κουρτινά. Η δεύτερη επιλογή θα είναι ενδιαφέρουσα για εμφάνιση στο εσωτερικό με το στυλ της Προβηγκίας ή κλασικό.

Τέτοια προϊόντα διαφέρουν και από τι υλικό είναι κατασκευασμένα.. Το ξύλο είναι το πιο προσιτό και δημοφιλές υλικό. Τα ξύλινα ράφια μπορούν εύκολα να γίνουν με τα χέρια σας. Επίσης, μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως σας αρέσει..

Ένα φθηνό ανάλογο μιας ξύλινης δομής είναι τα ράφια από κόντρα πλακέ. Είναι λιγότερο σταθερά και φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά, αλλά αυτά τα ράφια είναι πολύ φθηνότερα..

Σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο, τα ράφια από γυαλί ή οργανικό γυαλί φαίνονται καλά.. Μπορούν να είναι διαφανή ή κατασκευασμένα από έγχρωμο γυαλί. Αν θέλετε να φωτίσετε το δωμάτιό σας, μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στα ράφια από βιτρό. Είναι διακοσμημένα με χρωματιστά σχέδια, έτσι ώστε οι ίδιοι να μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό..

Πώς να φτιάξετε οπίσθιο φωτισμό?

Για να προσθέσετε τόνους και να κάνετε τα ράφια τοίχου μέρος του εσωτερικού, μπορούν να φωτιστούν χρησιμοποιώντας μικρά φώτα LED. Μπορούν να είναι κλασικά σημεία ή να έχουν ασυνήθιστο σχήμα..

Εάν προσθέσετε φως στα ράφια των βιβλίων πάνω από το κρεβάτι σας, μπορείτε επίσης να διαβάζετε άνετα πριν κοιμηθείτε χωρίς να ανάψετε το κύριο φως..

Πού να τοποθετήσετε?

Δεν αρκεί μόνο η επιλογή όμορφων προϊόντων. Πρέπει επίσης να τοποθετηθούν σωστά. Εάν μπορείτε να βάλετε ή να κρεμάσετε τα ράφια στο σωστό μέρος, τότε θα είναι πάντα σε ένα μέρος προσβάσιμο σε εσάς. Επιπλέον, μια τέτοια διακοσμητική λεπτομέρεια θα ολοκληρώσει ένα καλά μελετημένο εσωτερικό..

Οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας απλά ράφια, μπορείτε να χωρίσετε το υπνοδωμάτιό σας σε πολλές άνετες ζώνες.. Κρεμώντας ένα ράφι ανάμεσα στο κρεβάτι και το γραφείο εργασίας, χωρίζετε το δωμάτιο σε χώρο εργασίας και καθιστικό..

Τα ράφια τοίχου τοποθετούνται συχνά γύρω από το παράθυρο. Εγκατεστημένα σε ένα τέτοιο μέρος, τα ράφια βιβλίων διακοσμούν το δωμάτιο και δημιουργούν την τέλεια γωνιά ανάγνωσης. Τοποθετήστε έναν μικρό καναπέ ή μια εύκολη καρέκλα δίπλα στο παράθυρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαβάζετε βιβλία σε φυσικό φως όλη την ώρα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό ράφι με πολλά ράφια δίπλα στην καρέκλα. Θα αντικαταστήσει την επιτοίχια έκδοση. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν ακριβώς τέτοια ράφια επειδή φαίνονται πολύ όμορφα..

Ένα άλλο δημοφιλές μέρος για ράφια είναι ο χώρος δίπλα στο κρεβάτι..

Ένα φαρδύ ράφι μπορεί να στερεωθεί πάνω από το κρεβάτι. Το κύριο πράγμα είναι να το συνδέσετε όσο πιο σφιχτά γίνεται, ώστε να μην πέσει τη λάθος στιγμή.. Σε ένα τέτοιο ράφι, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα μικροπράγματα που χρησιμοποιείτε πριν και μετά τον ύπνο. Αυτό, για παράδειγμα, ξυπνητήρι, κάθε είδους κρέμες, χτένες, κινητό τηλέφωνο και ούτω καθεξής. Αυτό το ράφι θα αντικαταστήσει το ογκώδες κομοδίνο σας..

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα ράφι στο ντύσιμο. Εάν έχετε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, τότε μια βιβλιοθήκη με πολλά ράφια θα αντικαταστήσει μια ογκώδη ντουλάπα ή συρταριέρα. Τοποθετήστε μερικά μικρά ράφια στον τοίχο και μπορείτε να αποθηκεύσετε μια ποικιλία πραγμάτων εκεί: απαραίτητα ρούχα, κλινοσκεπάσματα.

Μια άλλη επιλογή για τη χρήση ράφια στο υπνοδωμάτιο είναι η διακόσμηση της περιοχής μπουντουάρ. Όλα μπορούν να γίνουν πολύ απλά εδώ. Αρκεί μόνο να κρεμάσετε έναν μεγάλο όμορφο καθρέφτη στον τοίχο και να τοποθετήσετε ράφια γύρω του.. Ιδανικό – γυάλινα ράφια. Θα αναμειχθούν καλά με μια καθρέφτη επιφάνεια. Αυτή η επιλογή σχεδίασης θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα δωμάτιο σε μοντέρνο στιλ. Όλα τα καλλυντικά αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτά τα ράφια. Όμορφα βάζα με κρέμες, μπουκάλια αρωμάτων και διακοσμητικά καλλυντικά – όλα αυτά θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση για το δωμάτιό σας..

Στυλ

Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το στυλ που είναι διακοσμημένο. Φυσικά, οι επιλογές είναι πολύ διαφορετικές και πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς εκείνα τα προϊόντα που είναι κατάλληλα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση..

Εάν το στυλ του εσωτερικού είναι μινιμαλισμός, τότε οι συνήθεις μονοφωνικές επιλογές είναι πιο κατάλληλες για εσάς. Κατάλληλα υλικά – ξύλο, διαφανές γυαλί.

Οι λάτρεις των κλασικών θα αρέσουν περισσότερο στις τεράστιες ξύλινες επιλογές..

Μπορείτε να στυλιζαρίσετε προϊόντα όπως αντίκες. Ακόμα και με ένα απλό δέντρο, μπορείτε να εργαστείτε καλύπτοντάς το με βερνίκι ή ειδικό χρώμα. Λίγη σκούρα επίστρωση, ρωγμές, γρατζουνιές – και το ράφι θα φαίνεται vintage.

V σοδειά στυλ ή εσωτερικό προέλευση ένα όμορφο ράφι διακοσμημένο με πολύχρωμο ύφασμα (ή απλώς καλυμμένο με ημιδιαφανείς κουρτίνες από ελαφρύ ύφασμα) θα φανεί καλό. Τα χρώματα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι είτε παστέλ είτε σκούρα..

Πειραματιστείτε με χρώματα και υλικά, χρησιμοποιήστε διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία – και μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο με τα ράφια σας. Όταν τα ράφια είναι ασφαλισμένα, μην ξεχάσετε να τα τακτοποιήσετε. Βιβλία, βάζα με λουλούδια, καλλυντικά και κάθε είδους μπιχλιμπίδια θα κάνουν σίγουρα το δωμάτιό σας πολύ πιο άνετο και ελκυστικό. Θα είστε πάντα ευτυχείς να βρίσκεστε σε αυτό το δωμάτιο..

Θα μάθετε περισσότερα για το σχεδιασμό των ράφια στο υπνοδωμάτιο στο παρακάτω βίντεο..