Ιδέες κατασκευής φράχτη και σχεδιασμού

Πολλοί που αρχίζουν να ανακαινίζουν ένα ιδιωτικό σπίτι και τη γύρω περιοχή σκέφτονται πώς να εξοικονομήσουν χρήματα. Μία από τις λύσεις θα μπορούσε να είναι η αυτο-κατασκευή του φράχτη..

Υπάρχουν πολλές ιδέες για τον τρόπο κατασκευής και σχεδιασμού του..

Ιδιαιτερότητες

Είναι γνωστό ότι ο φράκτης εκτελεί διάφορες λειτουργίες, ανεξάρτητα από το πού είναι εγκατεστημένος: μεταξύ προσωπικών οικοπέδων ή μεταξύ ιδιωτικής ιδιοκτησίας και του δρόμου.

 • Ο πρώτος και κύριος ρόλος που παίζει ο φράχτης είναι προστατευτικός. Ο φράκτης έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει έναν ιδιωτικό χώρο από αδιάκριτα μάτια ή εισβολείς.
 • Η δεύτερη λειτουργία είναι αισθητική. Ο φράκτης πρέπει να συμπληρώνει το εξωτερικό και να συνδυάζεται με το περιβάλλον τοπίο. Μόνο τότε μπορεί να ονομαστεί σωστά..
 • Η τρίτη συνάρτηση είναι οριοθέτηση. Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστη είναι η προστατευτική δομή, χωρίζει οπτικά τη μία περιοχή από την άλλη, ένα αντικείμενο από το άλλο.

  Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διάφορες δομές μπαράζ για κάθε γούστο και χρώμα, αλλά μερικές φορές για κάποιο λόγο ο ιδιοκτήτης γης δεν μπορεί να αγοράσει ή να παραγγείλει μια έτοιμη κατασκευή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν βρήκε ποτέ την τέλεια εφαρμογή, αλλά τις περισσότερες φορές, το θέμα είναι στο οικονομικό σκέλος. Οι έτοιμοι φράχτες δεν είναι φθηνοί και μαζί με την εγκατάσταση – και ακόμη πιο ακριβοί. Τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να σκεφτεί να χτίσει ένα φράχτη με τα χέρια του..

  Εκτός από τη σχετικά χαμηλή τιμή, οι σπιτικοί φράχτες έχουν ένα άλλο χαρακτηριστικό – μια περιορισμένη επιλογή υλικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σπάνια στο σπίτι μπορείτε να βρείτε τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις. Πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έχεις.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Η ιδέα της κατασκευής ενός φράχτη με τα χέρια σας από παλιοσίδερα έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα.

  Τα πλεονεκτήματα της αυτοπαραγωγής φράχτες περιλαμβάνουν:

  • χαμηλό κόστος της δομής του φράχτη – επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σε υλικά και εργασία.
  • μια μεγάλη ποικιλία – μπορείτε να κάνετε μια παραλλαγή οποιουδήποτε σχήματος και εμφάνισης, όλα περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του κατασκευαστή.

   Υπάρχουν μειονεκτήματα, αλλά δεν υπερτερούν των πλεονεκτημάτων:

   • αυξημένο χρόνο και κόστος εργασίας – για κάποιον που δεν του αρέσει να ασχολείται με τις επισκευές, η κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής θα φαίνεται μια δύσκολη επιχείρηση.
   • η ανάγκη προετοιμασίας – πρέπει να δημιουργήσετε ένα κατά προσέγγιση σκίτσο, να σχεδιάσετε ένα ακριβές σχέδιο του μελλοντικού φράχτη, να υπολογίσετε μια ορισμένη ποσότητα υλικών, να κάνετε μια σήμανση της επικράτειας, να προετοιμάσετε το θεμέλιο – με μια λέξη, να κάνετε όλα τα “τραχιά” δουλειά »που ούτε καν το σκέφτεσαι στην αρχή.

   Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φράχτη μόνοι σας, τότε πρέπει πρώτα να μελετήσετε τη συσκευή φράχτη, τους κανόνες εγκατάστασης, τους τύπους δομών και παρόμοιες αποχρώσεις.

   Προβολές

   Υπάρχουν πολλοί τύποι φράχτες που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Ένας συνηθισμένος βαμμένος φράχτης δεν θα εντυπωσιάσει κανέναν. Οι φράκτες είναι κατασκευασμένοι από μεγάλη ποικιλία υλικών. Μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος – ύψος και πάχος. Ένας σημαντικός ρόλος παίζει το θεμέλιο για το φράχτη, το οποίο είναι ένα απαραίτητο συστατικό για έναν συμπαγή φράχτη..

   Σε γενικές γραμμές, όλοι οι φράχτες μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις μεγάλες ομάδες:

   • κατακόρυφος;
   • οριζόντιος;
   • μονολιθικός.

    Οι δύο πρώτες ποικιλίες είναι κατασκευασμένες από σανίδες στοιβαγμένες είτε κάθετα είτε οριζόντια. Οι μονολιθικοί φράχτες κατασκευάζονται από ένα μόνο κομμάτι. Υπάρχουν επίσης ματιές, πλαστές επιλογές, αλλά ανήκουν σε στενότερη ταξινόμηση., επομένως δεν απομονώνονται χωριστά.

    Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους φράχτη θέλετε να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας. Είτε πρέπει να είναι τελείως κωφός, να αφήσει λίγο φως, ή να μην προστατεύσει καθόλου την περιοχή από τα αδιάκριτα μάτια – η επιλογή είναι εντελώς δική σας. Αφού ληφθεί η απόφαση, μπορείτε να αποφασίσετε για το υλικό.

    Υλικό

    Σήμερα υπάρχει πληθώρα επιλογών από τις οποίες μπορείτε να φράξετε. Υπάρχουν μοντέλα από σκυρόδεμα, τούβλα, προφίλ, σφυρήλατα πλέγματα, πέτρα, πλέγμα, ακόμη και συνηθισμένα πλαστικά μπουκάλια – με μια λέξη, από τα πάντα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό ορισμένα υλικά να μην είναι κατάλληλα για σπιτικούς φράχτες..

    Έτσι, το συγκεκριμένο είναι ένα στοιχειώδες παράδειγμα. Πολλοί έχουν δει τμηματικά δείγματα από σκυρόδεμα χυτά σε καλούπια με διάφορα διακοσμητικά σχέδια που μιμούνται τη δομή της φυσικής τοιχοποιίας, μοτίβα αμπέλου και τα παρόμοια. Ειλικρινά, δεν θα λειτουργήσει για να δημιουργήσετε μια τέτοια δομή μόνοι σας: η διαδικασία είναι πολύ επίπονη.

    Ένα άλλο πράγμα είναι ότι το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία των φρακτών. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να ονομαστεί παραδοσιακή. Η μόνη επιλογή για φράχτη από σκυρόδεμα που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα είναι μια κατασκευή σε ειδικά γυαλιά. Ωστόσο, χρησιμοποιείται κυρίως ως προσωρινό φράγμα λόγω των πενιχρών αισθητικών ιδιοτήτων του..

    Υπάρχουν πολλά υλικά κατάλληλα για τη δημιουργία φρακτών με τα χέρια σας. Συχνά μπορείτε να τα βρείτε στο σπίτι ή να τα πάρετε σχεδόν για τίποτα, άλλα θα πρέπει να ξοδευτούν. Ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις επιλογές είναι η ευκολία κατασκευής.

    Δυσκολία μπορεί να προκληθεί μόνο από εργασίες συγκόλλησης όταν είναι απαραίτητο..

    Ξύλο

    Το ξύλο είναι ένα γενικό όνομα για διάφορα ανόμοια υλικά. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι τους ενώνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που είναι εγγενή στο ξύλο..

    • Το ξύλο αντιδρά άσχημα σε αλλαγές θερμοκρασίας, υγρασίας και παρόμοια ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Υπό την επίδραση της υγρασίας, διογκώνεται, μπορεί να παραμορφωθεί.
    • Όλες οι ξύλινες σανίδες στεγνώνουν και καμία επεξεργασία δεν μπορεί να το διορθώσει.
    • Το ξύλο είναι ευαίσθητο στην αποσύνθεση και διάφορα παράσιτα, για παράδειγμα, ο σκαθάρι του φλοιού, συχνά το χαλούν. Για την προστασία της επιφάνειας, υποβάλλεται σε επανειλημμένη επεξεργασία με ειδικές ενώσεις και χρώματα και βερνίκια..

    • Δεν χρειάζεστε ακριβό εξοπλισμό για να εργαστείτε. Κατά κανόνα, όλα όσα χρειάζεστε μπορείτε να τα βρείτε στον αχυρώνα σας..
    • Ο άβατος πίνακας είναι εξαιρετικά πλαστικός, για να μην αναφέρουμε το αμπέλι. Αυτό ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο για πειράματα με το σχήμα και την εμφάνιση φράχτες..
    • Το ξύλο είναι πολύ εύφλεκτο, επομένως αυτή η επιλογή δεν μπορεί να ταξινομηθεί ως πυρίμαχο. Ωστόσο, εάν το κτίριο βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από το σπίτι και η πιθανότητα πυρκαγιάς είναι ελάχιστη, τότε αυτή η επιλογή είναι τέλεια.

    Η περίφραξη με πλάκες είναι ένας από τους πιο συχνά δημιουργούμενους φράχτες. Πρόκειται για έναν ακανόνιστο πίνακα που έχει ένα πριόνι κομμένο μόνο στη μία πλευρά και στην άλλη πλευρά – είτε ημικυκλική επιφάνεια είτε μερική κοπή. Ο φλοιός από την πλάκα δεν αφαιρείται και, ανάλογα με τον κόμπο της επικάλυψης, η τιμή για αυτό ποικίλλει επίσης.

    Λιγότερες επίπεδες επιλογές θα κοστίζουν λιγότερο από τις σχετικά ομαλές επιλογές.

    Η δημοτικότητα αυτού του υλικού ήρθε με την έλευση της μόδας σε οικολογικό στιλ. Αντανακλάται όλο και περισσότερο όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.. Αν το τοποθετήσετε οριζόντια από άκρη σε άκρη, θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε μπροστά σε έναν φράχτη από κορμούς.. Αυτό χρησιμοποιούν πολλοί σχεδιαστές..

    Λόγω του γεγονότος ότι ο φλοιός δεν αφαιρείται από το υλικό, συχνά χαλάται από όλα τα είδη εντόμων. Κατά την εργασία με πλάκα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί επαρκής προσοχή στην προετοιμασία του υλικού, στην επεξεργασία του. Ο φλοιός πρέπει να αφαιρεθεί και η γυμνή επιφάνεια να ασταρωθεί, να λειανθεί, να καλυφθεί με πολλά στρώματα βερνικιού για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Λάβετε υπόψη ότι μια τέτοια επίστρωση είναι καλύτερη από άλλες για ξύλο, καθώς σας επιτρέπει να τονίσετε τη φυσική της ομορφιά..

    Μια μη τυπική και ασυνήθιστη λύση είναι η επιλογή των στελεχών από μπαμπού ως υλικά. Η εμφάνιση ενός τέτοιου φράχτη είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και σίγουρα τα μάτια θα είναι καθηλωμένα σε αυτό. Πριν καθορίσετε την απόφασή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στους μίσχους από μπαμπού..

    • Το ξύλο αυτού του τύπου είναι επιρρεπές σε ισχυρή αποξήρανση, επομένως οι μίσχοι πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για να προστατευθούν από την υπερβολική απώλεια υγρασίας..
    • Εάν το νερό εισέλθει στους μίσχους, αυτό θα οδηγήσει σε πρόωρη φθορά ενός τέτοιου φράχτη. Είναι απαραίτητο να βρείτε μια λύση που θα προστατεύει την εσωτερική τους κοιλότητα από τη διείσδυση νερού.

    Ένας φράχτης από μπαμπού δεν συνδυάζεται πάντα καλά με το τοπίο, καθώς το υλικό είναι αρκετά εξωτικό. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα ταιριάζει καλά στο περιβάλλον, είναι καλύτερα να αρνηθείτε την επιλογή του..

    Παρά τα τόσο διφορούμενα χαρακτηριστικά, είναι εύκολο και ευχάριστο να δουλεύεις με τέτοιο υλικό. Τα εμπόδια από αυτό δημιουργούνται γρήγορα, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε μεγάλη ποικιλία επιλογών. Λάβετε υπόψη ότι οι φράχτες από μπαμπού είναι συνήθως κάθετοι παρά οριζόντιοι..

    Το πιο ενδιαφέρον ξύλινο υλικό είναι οι παλέτες.. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι καθόλου υλικά. Μάλλον, πρόκειται για έτοιμα σχέδια. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την κατασκευή τέτοιων παλετών χρησιμοποιείται ξύλο ανεκτής ποιότητας. Οι μικρές σανίδες από τις οποίες είναι φτιαγμένες οι παλέτες μπορεί να είναι πολύ καλές..

    Το πλεονέκτημα των παλετών είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολόκληρα και αποσυναρμολογημένα. Ένας φράχτης κατασκευασμένος από μέρη παλετών μπορεί να είναι ισχυρός και όμορφος, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερος από μια επιλογή από μονοκόμματες κατασκευές. αλλά Και στις δύο περιπτώσεις, το ξύλο χρειάζεται πρόσθετη επεξεργασία, αν και έχει ήδη υποστεί επεξεργασία στο εργοστάσιο.

     Έτσι, ολόκληρη η ποικιλία υλικών ξύλου ανοίγει ένα ευρύ πεδίο φαντασίας. Μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή για απλή κατασκευή ή να επιλέξετε μια πιο σύνθετη, αλλά να δείξετε περισσότερη δημιουργικότητα. Είναι απαραίτητο να συντονίσετε το υλικό και το περιβάλλον τοπίο, ανάμεσα στις ξύλινες παραλλαγές μπορείτε πάντα να βρείτε το κατάλληλο.

     Ράμπιτς

     Οι φράκτες από πλέγμα χρησιμοποιούνται συχνά για τον διαχωρισμό παρακείμενων περιοχών, και όλα αυτά χάρη στις ιδιαιτερότητες του συνδέσμου αλυσίδας. Μεταδίδει καλά το φως, ενώ δεν μπορεί να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των ιδιοκτητών από τα αδιάκριτα βλέμματα. Παράγεται σε αρκετές τροποποιήσεις, ωστόσο, για φράχτες είναι κατάλληλο μόνο με γαλβανισμένη επίστρωση.

     Προστατεύει το μέταλλο από διαβρωτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το μέταλλο να μην σκουριάζει και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

     Θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον υλικά για το πλέγμα: μεταλλικά προφίλ ή σωλήνες ως πυλώνες για στερέωση. Και επίσης θα είναι απαραίτητο να αποκτήσετε χοντρό σύρμα και άγκυρες για να το στερεώσετε στους στύλους έτσι ώστε ο φράκτης από κάτω να μην μπορεί να λυγίσει.

     Ο σύνδεσμος αλυσίδας μπορεί να παραδοθεί με την προσδοκία ότι θα χρησιμεύσει για την υποστήριξη μιας αντιστάθμισης φυτών αναρρίχησης. Αυτή η επιλογή είναι φθηνή., ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα είναι ένας θεαματικός και πολύχρωμος φράχτης.

     Κυματοειδές χαρτόνι

     Οι φράχτες από κυματοειδές χαρτόνι είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους. Το υλικό χρησιμοποιείται όχι μόνο για την κατασκευή στερεών περιφράξεων για ιδιωτικές κατοικίες, αλλά και για περιφράξεις οικοπέδων. Για να δημιουργήσετε έναν φράχτη από φύλλα, θα χρειαστείτε μια μηχανή συγκόλλησης και μερικές δεξιότητες συγκόλλησης, Διαφορετικά, η διαδικασία εγκατάστασης ενός τέτοιου φράγματος είναι εξαιρετικά απλή.

     Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου φράχτη περιλαμβάνουν όχι μόνο την ευκολία εγκατάστασής του, αλλά και μια τεράστια επιλογή όλων των ειδών διακοσμητικών λύσεων. Υπάρχουν υλικά διαφορετικών χρωμάτων, γυαλιστερά, ματ, εφαρμόζονται σε αυτά μοτίβα, εάν είναι επιθυμητό, ​​με αερογράφο ή άλλες τεχνικές.

     Το Decking χρειάζεται επιπλέον κάλυψη. Θα χρειαστεί να υποστεί εκ νέου επεξεργασία του υλικού με αντιδιαβρωτικό παράγοντα, για προστασία από τη σκουριά. Ως εναλλακτική λύση σε μια τέτοια σύνθεση, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χρώμα, μόνο που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πολλά στρώματα..

     Συχνά, τα φύλλα που υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με όλους τους κανόνες παραδίδονται απευθείας από το εργοστάσιο. Για να εγκαταστήσετε την επιλογή από κυματοειδές χαρτόνι, θα χρειαστείτε επίσης επιπλέον υλικά: μεταλλικούς ή ξύλινους πυλώνες.

     Πλαστική ύλη

     Πολλές πρώτες ύλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός πλαστικού φράχτη. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιούνται στερεά στρώματα πολυανθρακικού. Αυτό το υλικό ξεχωρίζει πολύ από όλα τα άλλα, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εμφάνισής του. Τα πάνελ είναι ημιδιαφανή, μεταδίδουν καλά το φως, ενώ παραμορφώνουν το χώρο. Έτσι, εξασφαλίζεται άριστη μετάδοση φωτός και η περιοχή προστατεύεται από ανεπιθύμητα βλέμματα.. Οι πλάκες είναι μονολιθικές ή κηρήθρες. Η επιλογή υπέρ μιας ή άλλης ποικιλίας καθορίζεται κυρίως από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό..

     Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο παραδοσιακή, πιο δημιουργική και, επιπλέον, πολύ φθηνότερη..

     Έτσι, τα συνηθισμένα πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός φράχτη. Η κατασκευή ενός τέτοιου φράχτη είναι διασκεδαστική και εύκολη. Τα μπουκάλια γεμάτα με αέρα έχουν υψηλή αντοχή και ταυτόχρονα είναι πολύ ελαφριά. Δεν υπάρχει πιο ασυνήθιστος τρόπος κατασκευής φράχτη..

     Ένας τέτοιος φράκτης θα προσελκύει πάντα την προσοχή, αλλά αν επιλέξετε μπουκάλια κανέλας, πράσινου ή άλλων χρωμάτων, τότε ο φράχτης θα αποδειχθεί αδιαφανής..

     Τούβλο

     Το τούβλο είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό κατάλληλο για την κατασκευή τόσο των κτιρίων όσο και των παρακείμενων κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων των περιφράξεων. Η έκδοση από τούβλα θα έχει δύναμη που λείπουν τόσο άλλοι φράχτες..

     Η κατασκευή ενός φράχτη από τούβλα θα απαιτήσει ορισμένο χρόνο και προσπάθεια, καθώς και την εμπειρία του ατόμου που εκτελεί το έργο., αλλά το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το τούβλο φαίνεται υγιές, αξιόπιστο, συνδυάζεται με σχεδόν όλα τα άλλα υλικά, συμπεριλαμβανομένης της άγριας πέτρας.

     Η ποιότητα του φράχτη καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του ίδιου του τούβλου ως υλικού. Οι οικοδόμοι συμβουλεύουν να επιλέξουν κόκκινα και όχι λευκά τούβλα., αν είναι δυνατόν. Το κόκκινο είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό, ενώ το λευκό είναι πιο ελκυστικό από αισθητική άποψη και ταιριάζει με κάθε περιβάλλον.

     Το τούβλο χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή θεμελίων για άλλους τύπους περιφράξεων, για παράδειγμα, σφυρηλατημένους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί αρκετή προσοχή στην επιλογή του μείγματος, και επίσης να αφιερωθεί όση ώρα χρειάζεται για να στερεοποιηθεί η βάση από τούβλα..

     Πέτρα

     Οι σπιτικοί πέτρινοι φράχτες είναι πιο συνηθισμένοι από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Τόσο η φυσική όσο και η τεχνητή πέτρα είναι δημοφιλείς. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η διαδικασία τοποθέτησης ενός πέτρινου φράχτη είναι αρκετά επίπονη. Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά του ίδιου του υλικού.. Οι πέτρες έχουν ανομοιόμορφα άκρα, άνισο σχήμα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τις ενώσουμε, και πρέπει να καταφύγετε σε διάφορα κόλπα και κόλπα.

     Μπορείτε συχνά να βρείτε φράχτες συνδυασμένου τύπου, στους οποίους κάποιο μέρος (ή το θεμέλιο ή ο ίδιος ο φράκτης) είναι κατασκευασμένο από πέτρα. Η πέτρα είναι ανθεκτική και αξιόπιστη, επομένως είναι κατάλληλη τόσο για θεμέλιο όσο και για τοιχοποιία.

     Το υλικό ποικίλλει σε μέγεθος, χρώμα, πορώδες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

     Σχιστόλιθος

     Τα χρησιμοποιημένα φύλλα σχιστόλιθου μπορούν να εγκατασταθούν εκ νέου, χρησιμοποιώντας τα ως αξιόπιστο και ανθεκτικό φράχτη. Αν και στην πραγματικότητα αυτό το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο: μπορεί εύκολα να σπάσει. Δεν πρέπει να το εκθέτετε σε διάφορα μηχανικά φορτία και κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής μεταφοράς είναι καλύτερο να το ασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο..

     Το κύριο πλεονέκτημα του σχιστόλιθου είναι ότι ο φράχτης θα συνδυάζεται καλά με την οροφή του κτιρίου. Είναι απίστευτα δύσκολο να επιτευχθεί ένας τέτοιος πλήρης αγώνας, όπως στην περίπτωση αυτή, οπότε η αρχική απόφαση να το χρησιμοποιήσετε για το φράχτη είναι μια νικηφόρα. Από αισθητικής άποψης, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σε κάποιον θα αρέσει αυτή η λύση, αλλά σε κάποιους όχι.

     Μέταλλο

     Τυχόν έτοιμα συγκολλημένα στοιχεία μπορούν να χρησιμεύσουν ως μεταλλικά μέρη για τον ίδιο τον φράκτη, είτε πρόκειται για πλαίσια ποδηλάτων είτε για κεφαλάρια, παλιά πλαίσια κρεβατιών. Όλα θα μπουν στην επιχείρηση.

     Αν σας άρεσε οποιοδήποτε παλιό σιδερένιο έπιπλο, αλλά δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, τότε η κατασκευή ενός φράχτη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους..

     Διαστάσεις (επεξεργασία)

     Το μέγεθος του φράχτη ποικίλλει ανάλογα με το από τι είναι φτιαγμένο και για ποιο σκοπό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε αρκετούς μετρητές “αλυσίδας” ή δώδεκα φύλλα πολυανθρακικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο το πάχος όσο και το ύψος των περιφράξεων θα είναι διαφορετικά. Το πλάτος καθορίζεται από την περίμετρο της περιοχής που πρόκειται να περιφραχθεί. Οι αποστάσεις υπολογίζονται απευθείας στα σχέδια.

     Χρώματα και σχέδιο

     Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων φράχτη. Αυτό ισχύει τόσο για τα χρώματα όσο και για τις υφές και τα μοτίβα. Μπορούν να βαφτούν σε διάφορα προσαρμοσμένα χρώματα. Οποιοδήποτε ενδιαφέρον σχέδιο ή στολίδι μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτά..

     Μία από τις καινοτομίες είναι η δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών. Διεξάγεται κυρίως σε φύλλα από κυματοειδές χαρτόνι. Το σχέδιο εφαρμόζεται σε μια μεγάλη περιοχή του καμβά, μερικές φορές σε ολόκληρο τον καμβά, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί το αρχικό αποτέλεσμα του να είσαι σε άλλο μέρος. Για παράδειγμα, ένα σπίτι μπορεί να βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή και ένα τοπίο με φοίνικες και μια ακτή εφαρμόζεται στο φράχτη..

     Δημοφιλές και ζωγραφισμένο στο χέρι. Εφαρμόζεται συνήθως σε ξύλινους κάθετους φράχτες για να φαίνονται λίγο πιο ενδιαφέροντα. Τόσο αφηρημένα στολίδια όσο και αρκετά συγκεκριμένα κίνητρα επιλέγονται ως βάση: εικόνες ζώων, λουλουδιών και παρόμοια..

     Ο φράκτης μπορεί να είναι είτε ίσιος είτε κυματιστός, με ραβδώσεις, σφυρηλατημένος. Το άνω άκρο του είναι επίσης διακοσμημένο με διαφορετικούς τρόπους..

     Έτσι, μπορεί να είναι κυρτό, κοίλο, με κορυφές, καρφίτσες ή άλλα σχήματα..

     Απαιτούμενα εργαλεία και μείγματα

     Μπορεί να απαιτούνται πρόσθετα εργαλεία και εξαρτήματα για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών. Εκτός από τις προφανείς συσκευές, όπως ένα φτυάρι για το σκάψιμο οπών για ένα θεμέλιο, ένα κατσαβίδι για την τοποθέτηση βιδών αυτοκόλλησης και άλλες, θα χρειαστείτε εξειδικευμένες που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο υλικό..

     Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε ένα επαγγελματικό φύλλο, πρέπει να σκεφτείτε πώς να το κόψετε, πώς να εγκαταστήσετε συνδετήρες. Μπορεί να χρειαστούν άγκυρες ή άλλα πρόσθετα στοιχεία.

     Όσον αφορά τα μείγματα, στο Πρώτα απ ‘όλα, οι λύσεις για την επεξεργασία υλικών είναι χρήσιμες. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν λύσεις προκειμένου να προστατευθούν οι λεπτομέρειες του μελλοντικού φράχτη από τις αρνητικές επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, να αποφευχθεί η διάβρωση ή η σήψη.

     Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις, χρειάζεστε τσιμεντοκονία ή μίγμα τσιμέντου-άμμου. Η αναλογία άμμου και σκυροδέματος, καθώς και η απαιτούμενη ποιότητα σκυροδέματος καθορίζεται για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να κάνετε το μείγμα αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία, διαφορετικά οι ιδιότητες αντοχής ολόκληρης της ανεγερμένης δομής μπορεί να υποστούν.

     Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

     Υπάρχουν πολλές επιλογές, καθεμία από τις οποίες απαιτεί ατομική προσέγγιση. Στην αρχή της εργασίας, πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα: αυτά είναι προφυλάξεις ασφαλείας και κανονιστικές απαιτήσεις για φράχτες. Φροντίστε να διαβάσετε SNiP που ρυθμίζουν τέτοιες κατασκευαστικές δραστηριότητες.

     Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε ένα φράχτη με τα χέρια σας, πρέπει να επισημάνετε τον ιστότοπο σύμφωνα με τα σχέδιά σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε εάν οποιαδήποτε επικοινωνία είναι θαμμένη υπόγεια. Για παράδειγμα, πριν οδηγήσετε ένα σωρό σιδήρου στο έδαφος, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί καλώδια υψηλής τάσης ακριβώς από κάτω. Εάν ένας τέτοιος έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε και το καλώδιο τελικά καταλήξει στο ίδιο μέρος, τότε κινδυνεύετε όχι μόνο να απενεργοποιήσετε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και να χάσετε τη ζωή σας.

     Θα πρέπει να εξετάσετε λεπτομερέστερα τα σχήματα για την κατασκευή περιφράξεων από ορισμένα υλικά. Έχοντας μελετήσει λεπτομερώς το ζήτημα, θα μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα την επιθυμητή επιλογή, να εκτελέσετε σωστά τις προπαρασκευαστικές εργασίες, να βάλετε τα θεμέλια σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις.

     Ξύλο

     Η κατασκευή ενός ξύλινου φράχτη είναι αρκετά εύκολη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό:

     • χρήση παλετών?
     • φτιάξτε από σανίδες.

     Και οι δύο επιλογές αξίζουν προσοχή, καθώς η κατασκευή τους δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια..

     Η κατασκευή παλετών είναι εξαιρετικά εύκολη. Οι έτοιμες παλέτες συνδέονται απλώς μεταξύ τους χωρίς αποσυναρμολόγηση παλετών. Αποδεικνύεται ένα φράγμα με ύψος περίπου ένα μέτρο. Συνήθως, αυτό το ύψος είναι αρκετό, καθώς οι φράχτες παλετών δεν χρησιμοποιούνται ως κύρια προστατευτική δομή..

     Η επιλογή των σανίδων μπορεί να ποικίλει σε ύψος. Συνήθως ένας τέτοιος φράκτης γίνεται κάθετος και κωφός., Ωστόσο, μπορεί να είναι οριζόντια. Είναι επιτακτικό να τοποθετήσετε τις σανίδες ελαφρώς επικαλυπτόμενες (2 cm) καθώς το υλικό θα στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου και θα διασφαλίσετε την ιδιωτικότητα, χρειάζεστε τον φράκτη για να καλύψετε πλήρως τον ιστότοπο ούτως ή άλλως.

     Τόσο οι ξύλινοι όσο και οι μεταλλικοί στύλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα. σημειώστε ότι οι σωροί ξύλου χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία και στεγανοποίηση. Δεδομένου ότι ο φράκτης δεν θα αποδειχθεί πολύ βαρύς, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ενισχυμένο θεμέλιο – το συνηθισμένο είναι αρκετό.

     Από την πλάκα

     Ένας φράκτης από απορρίμματα παραγωγής – πλάκες – ανεγείρεται με παρόμοιο τρόπο όπως από τους συνηθισμένους πίνακες. Το πιατάκι είναι πιο ευαίσθητο στο στέγνωμα, επομένως είναι εξαιρετικά είναι σημαντικό να το επεξεργαστείτε με ειδικούς εμποτισμούς με υγρασία αφού καθαριστεί η επιφάνεια από φλοιό.

     Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υλικό με μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια για το φράχτη. Οι κόμβοι και άλλες ατέλειες, αφού έχουν ασταρωθεί, υποστεί σωστή επεξεργασία, μπορούν να μετατραπούν σε αξιοπρέπεια κάνοντας έναν φράκτη σύμφωνα με το οικολογικό στυλ.

     Μετά την κατασκευή, ο φράχτης μπορεί να βαφτεί, αν και οι σχεδιαστές συμβουλεύουν έντονα να το κάνουν χωρίς αυτό. Η υφή του ξύλου και το ενδιαφέρον σχήμα της πλάκας είναι ήδη αρκετά διακοσμητικά από μόνα τους. Το ίδιο ισχύει και για το πάνω άκρο. Μην το στρογγυλεύετε ή το κάνετε σγουρό..

     Μην ξεχάσετε να επικαλύψετε τις σανίδες για να εξουδετερώσετε τα αποτελέσματα της συρρίκνωσης.. Θυμηθείτε ότι μια πλάκα φαίνεται καλύτερα όταν κατασκευάζεται ένας κάθετος φράκτης, καθώς επιτυγχάνεται η πιο πλήρης ψευδαίσθηση ενός συμπαγούς φράχτη. Τα στηρίγματα μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με πλάκες από πλάκα. Αυτό θα ολοκληρώσει την εικόνα.

     Μπαμπού

     Οι φράχτες από μπαμπού είναι πραγματικά εξωτικοί. Μπορεί να είναι ή όχι αξιόπιστα. Συχνά οι ασπίδες από μπαμπού πλαισιώνονται με μεταλλικό σκελετό, συγκόλλησή του στις γωνίες για να καταστήσει τη δομή πιο ανθεκτική σε διαφορετικά είδη επιρροών, μηχανικών και καιρικών συνθηκών.

     Μερικές φορές ο συνηθισμένος σπάγγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στερέωση στελεχών από μπαμπού, αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι η πιο αξιόπιστη: το χειμώνα τα σχοινιά μπορούν να σκάσουν. Αυτό δεν ισχύει για καταστάσεις όπου η ασπίδα από μπαμπού αγοράστηκε σε ρολό ήδη με σπάγκο. Γενικά, τα εργοστασιακά δείγματα υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία.

     Δυσκολία μπορεί να προκύψει με το πώς να κλείσετε τα στελέχη από πάνω από τη διείσδυση υγρασίας σε αυτά. Η εύρεση μιας αισθητικά σωστής, φθηνής και ταυτόχρονα απλής λύσης είναι αρκετά εύκολη. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνηθισμένο πίνακα, σε πλάτος που υπερβαίνει ελαφρώς το πλάτος των στελεχών. Ο πίνακας είναι στρωμένος στα στελέχη και στερεώνεται στους στύλους.

     Για έναν οριζόντιο φράκτη, ένα τέτοιο μέτρο δεν χρειάζεται. Λάβετε υπόψη ότι τα ίδια στελέχη από μπαμπού είναι καλύτερα για τα στηρίγματα ή τις οριζόντιες ράβδους, αν και το μέταλλο μπορεί επίσης να προτιμηθεί.. Μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε καλά όλες τις δομικές λεπτομέρειες με ένα ειδικό αντισηπτικό..

     Λυγαριά

     Σίγουρα όλοι έχουν δει ψάθινους φράχτες τουλάχιστον μία φορά. Ο φράκτης δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ο κύριος φράκτης, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Βασικά, η ύφανση επιλέγεται για την απομόνωση παρτέρια, παρτέρια, καθώς και μόνο για τη διαμόρφωση μιας ή άλλης γωνίας του κήπου.

     Η λυγαριά δημιουργείται τόσο από κλαδιά όσο και από παχύτερα και ισχυρότερα κλαδιά. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να χτίσει ένα μικρό φράχτη. Είναι σημαντικό να προσέξετε ότι οι ράβδοι είναι εύκαμπτες και εύκαμπτες, αλλά ταυτόχρονα ισχυρές: πρέπει να είναι δύσκολο να σπάσουν: είναι καλύτερο να επιλέξετε φρέσκα κλαδιά για κατασκευή. Θα λειτουργήσει και η περσινή, αλλά θα πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε.. Προτιμήστε τα κλαδιά σκλήθρα, ιτιά, σημύδα, καθώς είναι ευέλικτα και ανθεκτικά ταυτόχρονα.

     Ιδιαίτερη προσοχή στη θεμελίωση ενός τέτοιου φράκτη. Τα ράφια οδηγούνται στο έδαφος σε απόσταση 50-60 cm το ένα από το άλλο, ανάλογα με το πάχος των ράβδων. Τα στηρίγματα μπορούν να είναι είτε ξύλινα είτε μεταλλικά. Λάβετε υπόψη ότι σε αυτήν την περίπτωση το βήμα μεταξύ των αναρτήσεων είναι αρκετές φορές μικρότερο από το συνηθισμένο..

     Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε ένα ψάθινο φράχτη είναι να το φτιάξετε από σανίδες..

     Αυτή η επιλογή περιπλέκεται κάπως από το γεγονός ότι οι σανίδες δεν είναι τόσο εύκαμπτες όσο οι ράβδοι και μπορεί να είναι δύσκολο να τις συνυφαστούμε. Το αποτέλεσμα θα δικαιολογήσει πλήρως τις προσπάθειες που έγιναν: ο φράκτης θα φαίνεται υγιής και εντυπωσιακός.

     Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα στηρίγματα, καθώς επιβάλλονται αρκετές ειδικές απαιτήσεις σε αυτά. Αρχικά, τα ράφια πρέπει να είναι μεταλλικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπόκεινται σε υψηλά φορτία, καθώς η πίεση των σανίδων είναι υψηλή. Δεύτερον, τέτοια οι σωροί είναι πάντα τσιμεντοποιημένοι, έτσι ώστε να μην ξεφύγουν από το έδαφος, μην αλλάξετε την κάθετη θέση τους.

     Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ολόκληρη η δομή βάφεται προκειμένου να προστατευθεί επιπλέον από τις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε χρώμα, όχι βερνίκι., έτσι ώστε οι μεταλλικοί σωροί να μην χτυπάνε με φόντο τη συνολική σύνθεση και να είναι αόρατοι.

     Από το πλέγμα

     Αυτή η επιλογή θεωρείται μία από τις πιο οικονομικές. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη δημοτικότητά του. Οι φράκτες με αλυσίδα είναι ανθεκτικοί, ανθεκτικοί σε ακραίες θερμοκρασίες και άλλες καιρικές συνθήκες, είναι εύκολο στην εγκατάσταση και ανεπιτήδευτοι στη συντήρηση. Τα πλέγματα παρουσιάζονται σε μια τεράστια ποικιλία τόσο σε χρώματα όσο και στο μέγεθος των κελιών. Είναι αυτή η ποικιλία που κάνει τον σύνδεσμο αλυσίδας μοναδικό, επειδή μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή για οποιαδήποτε ανάγκη.

     Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικούς πυλώνες, οι οποίοι σκυροδετούνται όταν είναι ενσωματωμένοι στο έδαφος.. Θα χρειαστείτε συνδετήρες, καθώς το πλέγμα της αλυσίδας δεν μπορεί να στερεωθεί στις βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπάγκο εάν μιλάμε για την κατασκευή όχι ενός προστατευτικού φράχτη, αλλά απλά ενός διαχωριστικού.

     Για να μην λυγίσει τόσο εύκολα το πλέγμα από κάτω, χρησιμοποιήστε χοντρό σύρμα. Περνά μέσα από τα κελιά και τεντώνεται μεταξύ των πυλώνων βάσης, στερεώνεται με άγκυρες σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτή η λύση καθιστά τον ιστότοπο πιο δύσκολο να προσεγγίσει τους κλέφτες και επίσης δεν επιτρέπει στα αδέσποτα ζώα (συμπεριλαμβανομένων των άγριων) να περιπλανηθούν εδώ..

     Δεν είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε το πλέγμα, καθώς η γαλβανισμένη έκδοση είναι ήδη πλήρως προετοιμασμένη για εγκατάσταση.

     Από κυματοειδές χαρτόνι

     Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της κατασκευής ενός φράχτη από ένα προφίλ φύλλο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ένα προκαταρκτικό σχέδιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισημάνετε τη θέση του φράχτη, να σημειώσετε πού θα είναι η πύλη και να εγκαταστήσετε πασσάλους-φάρους ακριβώς στην τοποθεσία στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένοι οι πυλώνες στήριξης. Το βήμα μεταξύ τους πρέπει να είναι 280-300 cm, ανάλογα με το είδος του φορτίου ανέμου στον οποίο θα εκτεθεί ο φράχτης..

     Όσο πιο θυελλώδες είναι το έδαφος, τόσο πιο συχνά πρέπει να είναι τα στηρίγματα.

     Το κάτω μέρος των πυλώνων πρέπει να ενισχυθεί με θρυμματισμένη πέτρα ή χαλίκι.. Ένας φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι ζυγίζει λίγο, αλλά και πολύ, οπότε πρέπει να τον προστατέψετε από την καθίζηση. Τα ράφια πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά κάθετα, έλεγχος της θέσης τους ανά επίπεδο. Διαφορετικά, ο φράκτης θα παραμορφωθεί γρήγορα και θα καταρρεύσει. Οι οριζόντιες δοκοί – κούτσουρα – πρέπει επίσης να είναι μεταλλικές.

     Όλες οι εργασίες εκτελούνται από μηχανή συγκόλλησης, με εξαίρεση τους συνδετήρες των ίδιων των κυματοειδών φύλλων. Πρέπει να στερεωθούν με βίδες με αυτοκόλλητη τομή, επικαλυπτόμενα φύλλα. Το βήμα στερέωσης είναι 15-20 cm.

     Πλαστική ύλη

     Για την κατασκευή ενός φράχτη από πολυανθρακικό, καθώς και για την επιλογή από κυματοειδές χαρτόνι, δεν απαιτείται σχέδιο. Είναι απαραίτητο να επισημάνετε την περιοχή, να σημειώσετε τη θέση της πύλης, στα όρια της οποίας πρέπει να εγκατασταθούν ισχυροί πυλώνες. Τα στηρίγματα τοποθετούνται επίσης στις γωνίες του μελλοντικού φράχτη. Επιπλέον, οι σωροί στερεώνονται σε απόσταση 250-300 cm το ένα από το άλλο. Συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας οριζόντιες ράβδους. Στο τέλος, προσαρτώνται πάνελ από πολυανθρακικό.

     Ένα πράγμα να έχετε κατά νου. Όταν επιλέγετε πυλώνες στήριξης για φράχτη από πολυανθρακικό, θα πρέπει να προτιμάτε τις επιλογές με τετράγωνο τμήμα. Αυτό εξασφαλίζει μια πιο σφιχτή εφαρμογή των πλαστικών πάνελ στα στηρίγματα και θα στερεωθούν καλύτερα..

     Μια άλλη επιλογή είναι χτίστε έναν φράχτη από πλαστικά μπουκάλια. Για να γίνει αυτό, οι πάτοι κόβονται και τα μπουκάλια εισάγονται το ένα στο άλλο μέχρι να παρέχεται το επιθυμητό ύψος. Τέτοιες λωρίδες από μπουκάλια στερεώνονται μαζί με κόλλα για να γίνουν ασπίδες. Στο μέλλον, οι ασπίδες είναι προσαρτημένες στα στηρίγματα.

     Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι ένας τέτοιος φράχτης είναι περισσότερο διακοσμητικός παρά προστατευτικός, Επομένως, δεν αξίζει να το εγκαταστήσετε ως οδικό.

     Τούβλο

     Για να στρώσετε ένα φράχτη με ένα τούβλο στο σπίτι με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια μικρή εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο. Η εγκατάσταση φαίνεται απλή μόνο με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, αυτό το γεγονός απαιτεί πολλές δεξιότητες, γεγονός που εξηγεί τη μη δημοτικότητα των τέτοιων φραγμών..

     Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για το πάχος του φράχτη. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ή δύο τούβλα. Αλλά πρέπει επίσης να σκεφτείτε την ίδια την τοιχοποιία, τι θα είναι. Τα τούβλα μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο σε μοτίβο σκακιέρας (αυτή η τοιχοποιία παρέχει τη μεγαλύτερη δύναμη), καθώς και σταυρωτά. Η τελευταία μέθοδος χρησιμοποιείται κατά την ανέγερση διπλών περιφράξεων, όταν το πρώτο στρώμα τούβλων τοποθετείται κατά μήκος, και το δεύτερο – απέναντι, και τα στρώματα εναλλάσσονται.

     Ο πολτός τσιμέντου πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, παρασκευασμένος στη βέλτιστη αναλογία..

     Μη χρησιμοποιείτε μείγματα που έχουν λήξει: η πρόσφυση τους μειώνεται σημαντικά, οπότε υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει σύντομα ολόκληρη η δομή.

     Πώς να χτίσετε έναν φράχτη από τούβλα με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

     Πέτρα

     Ένας πέτρινος φράχτης μπορεί δικαίως να ονομαστεί ο πιο ανθεκτικός από όλους. Εάν το βάλετε σωστά, τότε είναι αρκετά ικανό να σταθεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Για την κατασκευή, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα προκαταρκτικό σχέδιο, στο οποίο είναι απαραίτητο να σημειώσετε ποιο θα είναι το ύψος, το πάχος και το πλάτος του φράχτη, πού να διαθέσετε μια θέση για το ντουλάπι. Στη συνέχεια, σημειώστε την τοποθεσία απευθείας με πασσάλους εγκατεστημένους στις γωνίες και ένα σχοινί τεντωμένο μεταξύ τους.

     Η κατασκευή του φράχτη ξεκινά με την εγκατάσταση ειδικών μορφών κόντρα πλακέ κατά μήκος των γραμμών σήμανσης. Οι πέτρες τοποθετούνται μέσα σε αυτήν τη δομή, στη συνέχεια περιμένουν να στερεωθεί το τσιμεντοκονία και μόνο τότε αφαιρούν τη φόρμα. Αυτό εγγυάται την ομαλότητα των πλευρών και των γωνιών του πέτρινου φράχτη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την κατασκευή πέτρινων κιόνων ή πεσσών..

     Οι πέτρες μπορούν να επιλεγούν έτσι ώστε οι αρμοί τσιμέντου να είναι σαφώς ορατοί ή εντελώς κρυμμένοι από την όψη. Η πλήρωση του φράχτη ποικίλλει επίσης: μπορείτε απλά να γεμίσετε το τσιμεντοκονία, τοποθετώντας την πέτρα μόνο στις εξωτερικές πλευρές ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς πέτρινο φράκτη.

     ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

     Οι κύριοι κατασκευαστές μοιράζονται πρόθυμα συμβουλές για το πώς να χτίσουν σωστά μια δομή φράχτη, έτσι ώστε όλες οι εργασίες να εξελίσσονται όσο το δυνατόν πιο ομαλά, γρήγορα και εύκολα..

     • Μην παραμελείτε ποτέ το θεμέλιο για το φράχτη. Μπορείτε να το αρνηθείτε μόνο εάν ο φράκτης είναι προσωρινός. Είναι εντελώς αδύνατο να αφαιρεθεί η βάση: την άνοιξη ο φράκτης μπορεί να στραβώσει, να παραμορφωθεί ή ακόμη και να καταρρεύσει εντελώς.
     • Το βάθος της ταφής των στηριγμάτων πρέπει να υπερβαίνει το βάθος της κατάψυξης του εδάφους. Συνήθως αυτή η τιμή είναι 100-150 cm, οπότε πρέπει να θάψετε τους σωρούς βαθύτερα..

     • Δεν πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών εάν το προηγούμενο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να προχωρήσετε στην τοποθέτηση του επόμενου στρώματος τσιμέντου εάν το προηγούμενο δεν έχει ακόμη στεγνώσει. Οι μόνες εξαιρέσεις μπορεί να είναι έργα στα οποία δεν είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση αυτού του κανόνα και αυτό είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων..
     • Μην ξεκινήσετε την κατασκευή ενός φράχτη εάν δεν έχετε ελέγξει τους κανόνες του SNiP.

     Όλοι οι κανονισμοί πυρκαγιάς, καθώς και το παραδεκτό της εγκατάστασης μιας συγκεκριμένης δομής μεταξύ γειτονικών περιοχών ή στο δρόμο, περιγράφονται εκεί..

     Κριτικές

     Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν θετικά για την εμπειρία τους στην κατασκευή σπιτικών κατασκευών φράχτη. Τις περισσότερες φορές, επιλέχθηκαν απλές επιλογές, όπως περίφραξη από κυματοειδές χαρτόνι, δίχτυ ή άλλα. Υπήρχαν επίσης περιπτώσεις που επιλέχθηκε μια επιλογή έντασης εργασίας: πέτρα, τούβλο, ψάθινα από σανίδες.

     Οι μεγαλύτερες δυσκολίες προέκυψαν με τη θεμελίωση. Ταν απαραίτητο να δημιουργηθεί τέλεια επίπεδη, οπότε κάθε τόσο ήταν απαραίτητο να ελέγξετε με το επίπεδο του κτιρίου. Δεν ήταν επίσης εύκολο να τοποθετηθεί σωστά η στεγανοποίηση. Κάποιος χρησιμοποίησε συνηθισμένες ρητίνες. Αυτοί οι άνθρωποι σημείωσαν ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν χειρότερο.

     Για πολλούς, το έργο περιπλέκεται από τις καιρικές συνθήκες. Όταν στεγνώνει και ζεσταίνει, το σκυρόδεμα στεγνώνει πολύ γρήγορα, χωρίς να έχει χρόνο να αποκτήσει δύναμη, με αποτέλεσμα να σπάσει. Αντίθετα, στη βροχή, η σύνθεση δεν στέγνωσε καθόλου. Ως εκ τούτου, συνιστάται η εκτέλεση εργασιών στα τέλη Απριλίου και Μαΐου, όταν ο καιρός είναι βέλτιστος για την κατασκευή..

     Ενδιαφέροντα παραδείγματα και επιλογές

     Παρακάτω είναι μια συλλογή φωτογραφιών με παραδείγματα για το πώς ένας σπιτικός φράχτης, ανεγερμένος σε εξοχική κατοικία ή σε ιδιωτικό σπίτι, μπορεί να μεταμορφώσει το γύρω τοπίο.

     Ένα ασυνήθιστο σχέδιο δημιουργείται από ξυλεία σπάνιου σχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγονται στρογγυλές περικοπές και ο φλοιός διατηρείται πάνω τους. Ο φράχτης εξυπηρετεί μάλλον διακοσμητικούς σκοπούς..

     Ο ψάθινος φράχτης φαίνεται πρωτότυπος. Ταιριάζει καλά με ένα ξύλινο σπίτι, ωστόσο έρχεται σε έντονη αντίθεση με το δρόμο. Τέτοιες επιλογές επιλέγονται καλύτερα για προαστιακά κτίρια..

     Οι ψάθινες σανίδες είναι παραδοσιακές και ασυνήθιστες. Φαίνεται υγιές και αξιόπιστο, δεν επιβαρύνει οπτικά το τοπίο.

     Είναι αρκετά εύκολο να χτίσετε ένα φράχτη από ένα προφίλ φύλλο, απλά πρέπει να υπολογίσετε σωστά το πλάτος του βήματος μεταξύ των στηριγμάτων, καθώς και να επιλέξετε υλικά υψηλής ποιότητας.

      Ο λακαρισμένος ξύλινος φράχτης δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Σε μια τέτοια τοποθεσία, αισθάνεστε πραγματικά σαν στο σπίτι σας και υπό προστασία, ενώ ο φράχτης περνά καλά το φως και τον αέρα.