Λίμνη στη χώρα: ποικιλίες και τεχνολογία μόνος σου

Λίμνη στη χώρα: ποικιλίες και τεχνολογία μόνος σου

Μια ιδιωτική τεχνητή λίμνη στη χώρα έχει πάψει να είναι πολυτέλεια, τώρα ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο αριστούργημα. Μια τέτοια δομή μπορεί να είναι αισθητικής και λειτουργικής φύσης. Ορισμένες λίμνες έχουν σχεδιαστεί για να ομορφύνουν το τοπίο, άλλες προορίζονται για κολύμπι ή εκτροφή ψαριών. Ακόμη και η απλή παρατήρηση του νερού στη λίμνη ηρεμεί και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Είναι εύκολο να φτιάξετε μια λίμνη στον ιστότοπό σας, απλά κατανοήστε τις βασικές αποχρώσεις.

Ιδιαιτερότητες

Για μερικούς ανθρώπους, μια τεχνητή λίμνη δεν είναι διακόσμηση, αλλά ανάγκη. Εάν ένα ενοχλητικό ρεύμα ρέει μέσα από τον ιστότοπό σας ή έχετε ανεχτεί εδώ και πολύ καιρό βαλτώδη γη, τότε η λίμνη θα βελτιώσει θεμελιωδώς την κατάστασή σας. Είναι καλύτερο να κατασκευάσετε μια δεξαμενή την άνοιξη. Για την αυτοκατασκευή μιας λίμνης, υπάρχουν πολλές επιλογές που περιλαμβάνουν τη χρήση ειδικών ακριβών υλικών ή διαθέσιμων (ακόμη και αυτοσχέδιων) μέσων. Μια τέτοια κατασκευή δεν απαιτεί πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήμα.. Χρειάζεται μόνο προσοχή στη λεπτομέρεια και αυστηρή τήρηση των συστάσεων.

Προβολές

Μια τεχνητή λίμνη στη χώρα χτίζεται για διάφορους σκοπούς.. Με αυτό το κριτήριο μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι:

 • Μικρό. Μια μικρή λίμνη γίνεται μέρος του σχεδιασμού τοπίου. Έχει σχεδιαστεί για να διακοσμεί μια συγκεκριμένη περιοχή στον κήπο. Κοντά σε μια τέτοια λίμνη, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο σε μια πολυθρόνα, αλλά δεν συνεπάγεται ενεργό ξεκούραση.
 • Διακοσμητικός. Βαθύτερη από την προηγούμενη επιλογή. Μια τέτοια λίμνη έχει ένα σιντριβάνι στο εσωτερικό, φωτίζοντας περιμετρικά, μια ανοιχτή γέφυρα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ο σκοπός των διακοσμητικών λιμνών είναι να προσελκύσουν όλη την προσοχή. Τέτοιες δεξαμενές βρίσκονται κοντά σε κιόσκι ή ανοιχτή βεράντα..
 • Για την ιχθυοκαλλιέργεια. Μια τέτοια δεξαμενή θα ευχαριστήσει τους ψαράδες, τα παιδιά και τις γάτες. Τα όμορφα ψάρια είναι ωραία για παρακολούθηση και πολλά είδη είναι υπέροχα για δείπνο. Είναι σημαντικό όχι μόνο να ξεκινήσετε τα ψάρια, αλλά και να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες αναπαραγωγής για αυτά..
 • Για κολύμπι. Μια ιδιωτική λίμνη στον ιστότοπο είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε μια απλή πισίνα. Μια τέτοια λίμνη δεν περιορίζεται μόνο στις αισθητικές ιδιότητες, αλλά είναι επίσης ευεργετική. Μια μικρή λίμνη θα δώσει την ευκαιρία να δροσιστείτε στη ζέστη και μια βαθιά και μεγάλη λίμνη θα σας επιτρέψει να κολυμπήσετε και να παίξετε παιχνίδια με νερό.

Βασικά ζητήματα όπως η τοποθεσία, το μέγεθος, το σχήμα και ο στιλιστικός σχεδιασμός αποφασίζονται με βάση τον τύπο της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, πρώτα θέστε έναν σαφή στόχο για τον εαυτό σας, μόνο στη συνέχεια προχωρήστε στα επόμενα στάδια..

Υλικό

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μεγάλη αφθονία υλικών για να φτιάξετε τη δική σας λίμνη. Όλα εξαρτώνται από τους στόχους και τις οικονομικές δυνατότητές σας. Για τη σωστή επιλογή, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά όλες τις πιθανές επιλογές. Για την κατασκευή μιας δεξαμενής κολύμβησης, μια καλή επιλογή θα ήταν η κατασκευή ενός μπολ από σκυρόδεμα..

Η πλήρωση της λίμνης σας επιτρέπει να τη χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η επιλογή είναι αρκετά ακριβή, αλλά αξιόπιστη.. Μια πιο κατάλληλη και προσιτή επιλογή είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) ή το fiberglass. Η αξιοπιστία των υλικών επιτρέπει τη χρήση του μπολ από 5 έως 30 ετών, εξαρτάται άμεσα από την εργασία που εκτελείται και τον τύπο του υλικού. Και οι δύο επιλογές για τη δημιουργία μιας λίμνης σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε το επιθυμητό βάθος και σχήμα.

Αγορασμένα έντυπα – απλοποιημένη έκδοση. Αρκεί να σκάψετε ένα λάκκο, να τοποθετήσετε τη φόρμα και να ενισχύσετε τη δομή με άμμο. Τα πλαστικά μπολ είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν εύκολα να αντέξουν τον παγετό του χειμώνα. Τα κύπελλα από πολυπροπυλένιο φοβούνται τις υπεριώδεις ακτίνες και γίνονται άχρηστα λόγω της παρατεταμένης έκθεσής τους. Τα μειονεκτήματα τέτοιων κατασκευών θεωρείται ότι είναι μια αρκετά υψηλή τιμή και μια δύσκολη μεταφορά..

Το μπολ κάτω από τη μεγάλη λίμνη θα είναι δύσκολο να φτάσει στον προορισμό χωρίς ζημιά. Επιπλέον, θα χρειαστείτε στοιχειώδεις δεξιότητες για τη συναρμολόγηση τέτοιων δομών · είναι δύσκολο για τους αρχάριους να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο έργο χωρίς να καταστρέψουν το μπολ..

Από όλες τις έτοιμες φόρμες, η κατασκευή από υαλοβάμβακα με βάση από καουτσούκ θεωρείται δικαίως η καλύτερη επιλογή. Αυτή η μορφή είναι αξιόπιστη και ανθεκτική. Εάν παρουσιαστεί πρόβλημα, μπορεί να επιδιορθωθεί, σε αντίθεση με απλούστερες επιλογές. Αυτό το μπολ λίμνης μπορεί να αντέξει ένα μεταβαλλόμενο κλίμα. Ένα αρκετά ενδιαφέρον υλικό για μια λίμνη στη χώρα είναι μια ταινία πολυμερούς. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίμνη οποιουδήποτε επιθυμητού σχήματος..

Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι το πιο προσιτό. Έχοντας δελεαστεί από αυτήν την επιλογή, να είστε προετοιμασμένοι ότι η λίμνη δεν θα σας ευχαριστήσει για πολύ. Μπορείτε να παρατείνετε την απόλαυση με φιλμ PVC. Εάν ακολουθείτε όλους τους κανόνες εγκατάστασης και χρήσης, τότε η ταινία θα διαρκέσει περισσότερο από 10 χρόνια, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί. Το υλικό μπορεί να αντικατασταθεί με λιγότερο δαπανηρό υλικό χρησιμοποιώντας παλιές διαφημίσεις banner. Συχνά πωλούνται σε χαμηλές τιμές..

Το πιο αξιόπιστο φιλμ θεωρείται το βουτυλικό καουτσούκ, κατασκευασμένο από καουτσούκ. Οι πλοίαρχοι συνιστούν τη χρήση τέτοιου υλικού για εκείνους που έχουν μια λίμνη εντυπωσιακού βάθους, έναν πάτο με πολλές πέτρες και ρίζες. Μπορείτε να απολαύσετε μια λίμνη με τέτοια στεγανοποίηση για 50 χρόνια. Το μεγάλο πλεονέκτημα του υλικού είναι η ευνοϊκή του αντίδραση σε επαναλαμβανόμενη κατάψυξη και απόψυξη. Προτιμώνται εξειδικευμένα υλικά, αλλά όχι το μόνο. Οι τεχνίτες προσφέρουν τις ακόλουθες επιλογές:

 • Παλιό λουτρό. Ένα τέτοιο αντικείμενο μπορεί να βαφτεί και να εγκατασταθεί στην επιφάνεια ή να χαμηλώσει στο έδαφος σε αυθαίρετο βάθος. Μαζί με τη δεξαμενή, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ένα μικρό σιντριβάνι.
 • Ελαστικά. Προαιρετικά χρησιμοποιήστε ελαστικά ή τροχούς ως πλαίσιο μιας μικρής λίμνης.
 • Λεκάνη. Η μέθοδος εγκατάστασης είναι παρόμοια με το μπάνιο. Το ίδιο το αντικείμενο είναι τόσο ελαφρύ που τέτοιες λίμνες γίνονται συχνά από παιδιά και γυναίκες, ενώ δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μπάνιο. Είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμηση για να μην υπερφορτώσετε το χώρο με λεπτομέρειες..
 • Πλαστικά μπουκάλια. Ένα τέτοιο υλικό καθιστά δυνατή τη δημιουργία μικρών ταμιευτήρων με τη μέγιστη ταχύτητα. Αρκεί να κόψετε τη μελιτζάνα στο επιθυμητό επίπεδο και να σκάψετε στη σωστή θέση.

Λάβετε υπόψη ότι εξαρτάται από το υλικό πόσο καιρό θα σας ενθουσιάσει η καλοκαιρινή λίμνη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Διαφορετικά, οι τοξίνες θα διεισδύσουν στο έδαφος και αυτό θα επηρεάσει τη συγκομιδή σας..

Το μέγεθος

Δεν μπορεί να δηλωθεί κατηγορηματικά ότι μια μεγάλη λίμνη θα κοστίσει περισσότερο από μια μικρή ή θα έχει καλύτερες αισθητικές ιδιότητες. Οι καλύτερες επιλογές πρέπει να επιλεγούν με βάση τους στόχους σας. Βασικοί παράγοντες κατά την επιλογή μεγέθους:

 • Διαστάσεις (επεξεργασία). Αυτή η παράμετρος εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέση της δεξαμενής. Πιστεύεται ότι η δεξαμενή δεν πρέπει να καλύπτει περισσότερο από το 3-10% της έκτασης ολόκληρου του εξοχικού σπιτιού. Δεν υπάρχουν σαφή όρια, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας.
 • Μήκος και πλάτος. Αυτό το κριτήριο εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος της τοποθεσίας, τον σκοπό της δεξαμενής και τις δυνατότητές σας. Το τελευταίο αφορά το σκάψιμο ενός λάκκου – μπορείτε να σκάψετε ένα μικρό μόνοι σας, για ένα μεγάλο θα χρειαστείτε μια ειδική τεχνική.
 • Βάθος. Όσο μεγαλύτερη είναι η λίμνη, τόσο πιο βαθιά μπορεί να γίνει. Έτσι, μια μίνι δομή μπορεί να έχει βάθος αρκετών δεκάδων εκατοστών και μια λίμνη κολύμβησης – αρκετά μέτρα.

 • Η ζώνη είναι σημαντική για μεγάλα υδάτινα σώματα. Οι ειδικοί σχεδιασμού συνιστούν τη διαίρεση του ταμιευτήρα σε 3 ζώνες. Η παράκτια ζώνη έχει βάθος 10-40 cm για προσέγγιση της λίμνης και φύτευση καλλωπιστικών φυτών. Ζώνη ρηχού νερού – από 40 cm έως 1 m, σε αυτό το βάθος μπορείτε να φυτέψετε ένα χειμερινό ανθεκτικό νούφαρο ή νύμφη. Εάν αυτή είναι μια λίμνη για κολύμπι, τότε είναι μια τέτοια ζώνη που θα καταστήσει δυνατή την ομαλή είσοδο στο νερό. Τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν σε ρηχά βάθη. Ζώνη βαθέων υδάτων – περισσότερο από 1 μέτρο βάθος, οι ενήλικες μπορούν να κολυμπήσουν εδώ και τα ψάρια εκτρέφονται επίσης σε τέτοιο βάθος.
 • Βιοδυναμική ισορροπία. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτός ο παράγοντας εάν όλα τα είδη ζώων ζουν στη λίμνη. Εξασφαλίστε μια ισορροπία έτσι ώστε η τεχνητή λίμνη να μπορεί να καθαριστεί μόνη της. Δεν παρέχεται καθαρισμός του νερού σε μια λίμνη με ψάρια ή φυτά χρησιμοποιώντας χλώριο ή όζον.
 • Φροντίδα. Γενικά, όσο μεγαλύτερο είναι το νερό, τόσο πιο εύκολο είναι να καθαριστεί. Φροντίστε να σκεφτείτε τρόπους φροντίδας των φυτών, των ψαριών και της ίδιας της λίμνης.

Τοποθεσία

Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τη δεξαμενή. Ειδικά όταν πρόκειται για μια δομή μεγάλης κλίμακας που θα σας εξυπηρετήσει για περισσότερο από ένα χρόνο.. Σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας:

 • Μέγεθος οικοπέδου. Αυτός ο παράγοντας σχετίζεται στενά με το μέγεθος της ίδιας της λίμνης και επομένως με τη θέση της..
 • Ανακούφιση. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο συνδυασμός του ανάγλυφου της γης με τα σχήματα της ίδιας της λίμνης..
 • Σύνθεση εδάφους και υπόγεια ύδατα. Αυτός ο παράγοντας σχετίζεται άμεσα με το μέγιστο βάθος της λίμνης. Σε δυσμενείς συνθήκες, σας περιμένουν επιπλέον κόπο και υλικά έξοδα.
 • Φωτισμός. Επιλέξτε μια σκιασμένη περιοχή. Είναι αδύνατο ο ήλιος να χτυπήσει το νερό για περισσότερες από 5-6 ώρες την ημέρα. Η παραμέληση αυτού του παράγοντα οδηγεί σε ενεργή εξάτμιση του νερού και σε αυξημένη δραστηριότητα των βακτηρίων. Για να επιλέξετε το σωστό μέρος, παρατηρήστε το ηλιακό καθεστώς για 2-3 ημέρες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογηθεί σωστά αυτό το κριτήριο κατά την αναπαραγωγή ψαριών. Σε θερμαινόμενο νερό, η ποσότητα οξυγόνου μειώνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των κατοικίδιων ζώων.
 • Ορατότητα. Επιλέξτε μια θέση όπου η λίμνη είναι ορατή από ένα παράθυρο ή κιόσκι. Μια διακοσμητική λίμνη θα γίνει το σήμα κατατεθέν του ιστότοπού σας εάν είναι αισθητό στην είσοδο της επικράτειας.

 • Αντανάκλαση. Παραδόξως, είναι καλύτερα να σκεφτείτε εκ των προτέρων τι θα αντικατοπτρίζεται στη δεξαμενή σας. Εάν μια τουαλέτα στην αυλή ή ένα υπόστεγο αντικατοπτρίζεται στην αντανάκλαση, αυτό μπορεί να χαλάσει τη συνολική εντύπωση..
 • Βαθμός εξωραϊσμού. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες των δέντρων δεν μπορούν να βλάψουν το μπολ της λίμνης. Σημειώστε επίσης ότι τα φύλλα και τα κλαδιά μπορεί να πέσουν στη λίμνη το φθινόπωρο και να μετατραπούν σε λάσπη στο κάτω μέρος. Η απροσεξία στην επιλογή του σωστού τόπου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στη συντήρηση της λίμνης. Εάν θέλετε πραγματικά να διακοσμήσετε την περίμετρο της λίμνης με θάμνους, τότε εξετάστε την επιλογή των φυτών σε βαρέλια (μπανιέρες).
 • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ορισμένα διακοσμητικά αντικείμενα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, μπορείτε να βάλετε ένα ενδιαφέρον σιντριβάνι, να κάνετε φωτισμό και πολλά άλλα. Το κύριο πράγμα είναι να εξετάσουμε προσεκτικά την επιλογή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο νερό. Είναι καλύτερα να σκεφτείτε αυτήν την ερώτηση στο στάδιο του σχεδιασμού. Είναι ασφαλέστερο να τοποθετήσετε τα καλώδια υπόγεια σε μια ασφαλή αυλάκωση. Για συνεχή πρόσβαση σε αυτά, εξοπλίστε μια καταπακτή.
 • Μελλοντικές επεκτάσεις και βελτιώσεις. Προγραμματίστε από πριν. Μπορεί να θέλετε να επεκτείνετε τη λίμνη ή να επεξεργαστείτε μια πιο λεπτομερή περιοχή αναψυχής γύρω της. Παρέχετε ελεύθερο χώρο τουλάχιστον στη μία πλευρά της λίμνης.

Χρώμα

Ο τόνος της στεγανοποίησης έχει μεγάλη σημασία, επηρεάζει τη συνολική εικόνα. Ο μαύρος πάτος δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός καθρέφτη. Σε μια τέτοια δεξαμενή, τα φυτά και ο ουρανός αντανακλώνται τέλεια. Το καφέ και μαύρο υλικό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια απομίμηση φυσικού εδάφους, το οποίο συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος της δεξαμενής.

Οι μπλε και οι κρεμ λίμνες δεν μοιάζουν πολύ με τη δημιουργία της φύσης, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αναπαραγωγή ποικίλων ψαριών. Επίσης, τα μπλουζ και οι γκριζωπόι τόνοι είναι υπέροχοι για τη λίμνη στην οποία σκοπεύετε να κολυμπήσετε. Αυτά τα χρώματα μιμούνται το κάτω μέρος της πισίνας..

Έτσι, το χρώμα πρέπει να επιλέγεται με βάση τον σκοπό. Η διακοσμητική λίμνη θα έρθει πιο κοντά στη φυσική της εμφάνιση χάρη στον σκοτεινό πάτο. Για αναπαραγωγή ψαριών και κολύμπι, θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα, έως λευκό.

Μορφές

Είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψουμε όλες τις μορφές λιμνών, επειδή η φαντασία των πλοιάρχων του σχεδιασμού δεν γνωρίζει όρια. Συμβατικά, μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά γεωμετρικά σχήματα και φαντασία. Μεταξύ των πρώτων, τα πιο δημοφιλή σχέδια έχουν σχήμα κύκλου, οβάλ, ορθογωνίου. Τα σχήματα φαντασίας είναι πιο περίεργα και αυτή είναι η γοητεία τους. Τέτοιες λίμνες μοιάζουν περισσότερο με τη δημιουργία της φύσης, η οποία δεν ανέχεται τη σοβαρότητα. Μεταξύ των δημοφιλών μορφών, είναι ακριβώς η μίμηση της φυσικής μορφής που μπορεί να διακριθεί..

Στυλ και σχέδιο

Οι ειδικοί σχεδιασμού δηλώνουν υπεύθυνα ότι μια λιμνούλα χωρών μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, αλλά μπορούν να έχουν πολλές τροποποιήσεις. Επιλογές σχεδίασης:

 1. Επίσημος. Το όνομα μιλά από μόνο του. Ένα τέτοιο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι έχει σαφή γεωμετρικά σχήματα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για οικόπεδα σε μοντέρνο στυλ, υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, κλασικό. Οι επίσημες δεν περιλαμβάνουν μόνο ορθογώνιες, τετράγωνες και στρογγυλές λίμνες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης σπασμένα σχήματα, μπορεί να είναι συμμετρικά και ασύμμετρα. Ο σχεδιασμός τέτοιων λιμνών είναι αυστηρός. Χρησιμοποιούνται κλασικά ουδέτερα χρώματα. Μια επίσημη δεξαμενή χαρακτηρίζεται από μικρό αριθμό πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων ή την πλήρη απουσία τους..
 2. Τοπίο. Αυτή η επιλογή είναι πιο δημοφιλής από την προηγούμενη. Μια τέτοια λίμνη έχει μια αδιάκριτη ακτογραμμή και είναι κοντά στη φυσική της εμφάνιση. Είναι το στυλ τοπίου που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας αρμονικής ισορροπίας μεταξύ μιας τεχνητής δεξαμενής και της ίδιας της φύσης. Μπορείτε να ενσωματώσετε τις πιο τρελές ιδέες σας. Πριν επιλέξετε ένα στυλ λίμνης, αξιολογήστε την τοπογραφία του ιστότοπου. Το ομαλό έδαφος εγγυάται την ενσάρκωση κάθε σχήματος φαντασίας.

Οι αναβάσεις και οι καταθλίψεις στο έδαφος απαιτούν προσεκτική μελέτη, αλλά καθιστούν δυνατή την εύκολη κατασκευή ενός καταρράκτη ή καταρράκτη. Σε περίπλοκα εδάφη, οι γέφυρες και οι διαφάνειες φαίνονται πιο φυσικές.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κατάλληλη ανακούφιση τεχνητά. Θα απαιτήσει τη χρήση πιο πολύπλοκων τεχνολογιών κατά την εργασία με το ίδρυμα. Η απροσεξία θα οδηγήσει σε παραμόρφωση λόγω καθίζησης της γης. Μια υψηλή λίμνη (που βρίσκεται πάνω από το έδαφος) είναι επίσης δυνατή ως μέρος ενός σχεδιασμού τοπίου. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού:

 • Εύκολο στο καθάρισμα.
 • Το ελάχιστο ποσό χωματουργικών εργασιών.
 • Ασφάλεια παιδιών και κατοικίδιων.

Μια λίμνη μπάνιου είναι το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα μιας τέτοιας δεξαμενής. Στους τοίχους, μπορείτε να φτιάξετε έναν πίνακα σε ιαπωνικό στιλ, ο οποίος φαίνεται οργανικά στον κήπο. Ένα τέτοιο στοιχείο θα συμπληρώσει τον συνολικό σχεδιασμό τοπίου του ιστότοπου..

Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

Η κατασκευή μιας λίμνης πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με σαφείς οδηγίες. Έτσι, μπορείτε να σκάψετε σωστά τον λέβητα και να τοποθετήσετε τη στεγανοποίηση.. Κατασκευή λιμνούλας χρησιμοποιώντας ταινία βήμα προς βήμα:

 • Η κατασκευή μιας λίμνης ξεκινά με ένα σχέδιο. Επιλέξτε μια βολική κλίμακα και σχεδιάστε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του βάθους κάθε ζώνης. Συνιστάται να σκεφτείτε το διακοσμητικό σχέδιο στο ίδιο στάδιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να χτίσετε μια λίμνη με καταρράκτη. Ένα λεπτομερές σχέδιο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη.
 • Τώρα πρέπει να κάνετε τη σήμανση του μελλοντικού λάκκου. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα σχοινί τεντωμένο πάνω σε μανταλάκια, λάστιχο από λάστιχο ή ακόμα και άμμο (σχεδιάστε ένα περίγραμμα για αυτά). Είναι σημαντικό οι τράπεζες να βρίσκονται στο ίδιο ύψος. Ξεκινήστε να σκάβετε το λάκκο θεμελίωσης με βάση το σχέδιο. Ελέγξτε το επίπεδο τους κατά καιρούς.
 • It’sρθε η ώρα για χωματουργικές εργασίες. Σκάψτε μια τρύπα που ταιριάζει με το βάθος της παράκτιας ζώνης. Κάντε σημάδια, διορθώστε τη γραμμή εμβάθυνσης. Εξοπλίστε τη δεύτερη βαθμίδα και κάντε μια γραμμή για να σκάψετε τη βαθύτερη ζώνη της μελλοντικής λίμνης. Είναι καλύτερα να διεξάγετε ανασκαφικές εργασίες μαζί και για μια μεγάλη λίμνη είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν εκσκαφέα.

 • Αφού σκάψει η τρύπα, πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις και το βάθος. Κάντε το με ένα κορδόνι. Στον αριθμό που προκύπτει, προσθέστε 50 cm σε κάθε πλευρά του λάκκου. Τώρα ξέρετε πόση μεμβράνη PVC πρέπει να αγοράσετε.
 • Καλύψτε το λάκκο σφιχτά με πλαστικό. Τα γεωυφάσματα μπορούν να τοποθετηθούν από κάτω για να αποτρέψουν τις ρίζες των δέντρων να βλάψουν την αδιαβροχοποίηση με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, μπορείτε να ενισχύσετε τη δομή με υλικό στέγης ή λινέλαιο. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την ακτή και τον πυθμένα με τη βοήθεια πυκνά συσκευασμένης άμμου. Συνιστάται να εκτελείτε αυτήν τη διαδικασία σε μια ηλιόλουστη μέρα, έτσι ώστε η ταινία να θερμαίνεται και να σφίγγεται πιο σφιχτά σε όλες τις στροφές του λάκκου..
 • Τα άκρα της μεμβράνης πρέπει να τοποθετηθούν σε μια προκατασκευασμένη τάφρο γύρω από την περίμετρο της λίμνης. Στη συνέχεια, πρέπει να γεμίσετε την τάφρο με μπάζα ή άλλη πέτρα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η ταινία θα παραμείνει με ασφάλεια στη θέση της..

 • Η ακτή πρέπει να ενισχυθεί, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου η γη να μην καταρρέει. Ενισχύστε την άκρη της λίμνης με πέτρινα μπλοκ ή πλαστικούς σωλήνες, πρέπει να καρφωθούν στα μανταλάκια. Συνιστάται να τοποθετήσετε την άκρη με φυσική πέτρα και να συμπληρώσετε την εικόνα με μεγάλους ογκόλιθους.
 • Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο τοποθετήστε φυτά, που θα διακοσμήσει τη λίμνη σε ειδικά καλάθια και θα τα τοποθετήσει στα σωστά σημεία σύμφωνα με το σχέδιο. Απλώστε το κάτω μέρος με μικρές πέτρες ή χαλίκια.

 • It’sρθε η ώρα να ρίξετε νερό στη λίμνη. Ο καλύτερος βοηθός για εσάς θα είναι ένας σωλήνας. Δεν είναι βολικό να μεταφέρετε νερό σε κάδους, ειδικά αν η δεξαμενή είναι μεγάλη. Το όρθιο νερό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κακής οσμής. Για να εξαλείψετε αυτή τη δυσκολία, μπορείτε να κάνετε τη λίμνη ρεύμα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς σηκώστε την πηγή ελαφρώς πάνω από το επίπεδο της λίμνης και δώστε νερό σε αυτήν από το ίδιο το μπολ χρησιμοποιώντας μια αντλία. Μια τέτοια συσκευή θα σας εξοικονομήσει περιττή ταλαιπωρία..
 • Εγκατάσταση υποβρύχιας αντλίας, οι σωλήνες στην πηγή του ρεύματος και η σύνδεση του φίλτρου είναι το τελευταίο στάδιο της τεχνικής εργασίας. Συνιστάται η χρήση φίλτρου πίεσης για καθαρισμό του νερού, είναι πιο αποτελεσματική.

Μια πιο καθημερινή έκδοση μιας λίμνης από μια παλιά μπανιέρα μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε τα παλιά υδραυλικά να είναι αγνώριστα σε μια μαγική σύνθεση.. Η διαδικασία κατασκευής μιας λίμνης μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

 • Σκάψτε μια τρύπα κάτω από το μπάνιο έτσι ώστε το βάθος του λάκκου να είναι 40 εκατοστά υψηλότερο από το ίδιο το δοχείο.
 • Δουλέψτε τις άκρες της τρύπας. Αφαιρέστε 35-45 cm χώματος περιμετρικά.
 • Εμβαθύνετε αυτές τις λωρίδες ώστε να ταιριάζουν με το ύψος της μπανιέρας..

Φροντίστε να κλείσετε την αποχέτευση του μπάνιου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα ή ταινία στεγανοποίησης. Μετά από αυτό, χαμηλώστε το μπάνιο στην τρύπα..

 • Κολλήστε το εσωτερικό της μπανιέρας με μικρά πλακάκια ή βάψτε το με αδιάβροχο χρώμα του επιθυμητού χρώματος. Μετά από αυτό, καλύψτε το μπάνιο και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς..
 • Καλύψτε την περίμετρο του λουτρού με ένα δίχτυ. Αυτό το υλικό θεωρείται δικαίως το καλύτερο για ενίσχυση..
 • Καλύψτε τον σύνδεσμο αλυσίδας με μίγμα άμμου και τσιμέντου.
 • Κάντε διακοσμητικές εργασίες. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες, πλακάκια, χαλίκια και παρόμοια υλικά..

Απαιτούμενα εργαλεία

Το ποσό του αποθέματος εξαρτάται από το πόσο περίπλοκο και ποικίλο είναι το υδάτινο σώμα που θέλετε να δημιουργήσετε. Για να χτίσετε μια απλή λίμνη, θα χρειαστείτε:

 • Φτυάρι.
 • Τρόλεϊ γης.
 • Επίπεδο κτιρίου.
 • Κορδόνι σήμανσης.
 • Μανταλάκια.
 • Σωλήνας παροχής νερού.
 • Αδιάβροχη μεμβράνη λιμνών ή οποιοδήποτε άλλο υπόστρωμα.

Ένας τέτοιος ελάχιστος κατάλογος είναι πάντα απαραίτητος. Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί περίφραξη. Αυτό θα κρατήσει τα ζώα και τα παιδιά ασφαλή. Οι διακοσμητικοί φράχτες επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική εμφάνιση μιας τεχνητής δεξαμενής.

Τεχνική

Για να δημιουργήσετε μια πιο σύνθετη σύνθεση, πρέπει να αποκτήσετε επιπλέον τεχνικές:

 • Φίλτρο καθαρισμού νερού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν χτίζετε μια λιμνούλα με ψάρια..
 • Αντλία νερού. Μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται για την άντληση και άντληση νερού, τα φίλτρα λειτουργίας, τις βρύσες και τους καταρράκτες..
 • Αποστειρώτης. Αυτή η συσκευή εγγυάται κρυστάλλινο νερό στη λίμνη.
 • Αεριστής (συμπιεστής). Η συσκευή κορεάζει το νερό με οξυγόνο. Σχετικό σε μια λίμνη με ψάρια και φυτά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο ειδικά για τη λίμνη, τα μοντέλα για ενυδρεία δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ. Mayσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν εκσκαφέα για να σκάψετε ένα λάκκο..

Φυτά και αξεσουάρ

Ως διακόσμηση, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό σιντριβάνι στη λίμνη. Η δομή μπορεί να αγοραστεί έτοιμη ή να κατασκευαστεί μόνος σας. Μια διακοσμητική λίμνη συχνά συμπληρώνεται με γέφυρες. Τα ειδώλια του κήπου από κοντά θα συμπληρώσουν τέλεια τη σύνθεση. Τα λουλούδια και τα φυτά στη λίμνη απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Τα φυτά χωρίζονται σε βαθιά και ρηχά νερά.

Τα πρώτα φυτεύονται στο κάτω μέρος σε ειδικά καλάθια.. Δεν πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο από το 30% της συνολικής επιφάνειας της δεξαμενής, διαφορετικά θα μετατραπεί σε βάλτο. Μια τέτοια υπέρβαση μπορεί να καταστρέψει άλλους κατοίκους της δεξαμενής, ειδικά τα ψάρια. Φυτέψτε λουλούδια προσεκτικά στην ακτή, λάβετε υπόψη ότι θα μεγαλώσουν με την πάροδο του χρόνου.

Πρώτα απ ‘όλα, οι νύμφες φυτεύονται στη λίμνη και στη συνέχεια ο πυθμένας καλύπτεται με διακοσμητική πέτρα, ξεκινώντας από τη βαθιά ζώνη. Στη βεράντα μπορείτε να φυτέψετε έλος calla, calamus, sedge, chastuha και susak. Στην επιφάνεια του νερού, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν υάκινθο, ένα rogulnik, μια πιστιά ή ένα έλος.

Στην ακτή, μπορείτε να κανονίσετε διάφορους τύπους ίριδας, καλαμιών, buzulnik, aruncus, miscanthus. Η σύνθεση μπορεί να συμπληρωθεί με πολυετή φυτά: ξενιστές, πεταλούδες, πριμούρες, αστίλμπη ή μαγιό.

Δείξτε υπέροχα κοντά σε μια τεχνητή λίμνη peltifillum, loosestrife, rogers.

Χρειάζεστε ψάρι;?

Η δεξαμενή μπορεί να κατοικηθεί με διαφορετική πανίδα. Πάπιες και ακόμη και κύκνοι μπορούν να ζήσουν στη λίμνη, όλα εξαρτώνται από εσάς. Τις περισσότερες φορές, τα ψάρια ζουν σε εξοχικές κατοικίες. Η επιλογή των κατοίκων της δεξαμενής πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Τις περισσότερες φορές, οι κάτοικοι των λιμνών είναι σταυροειδής κυπρίνος, χρυσόψαρος, κυπρίνος και γάντζος. Λάβετε υπόψη ότι ένα ψάρι σε μέγεθος έως 15 εκατοστά χρειάζεται περίπου 50 λίτρα νερού. Κατάλληλα είδη ψαριών:

 • Κυπρίνοι Koi. Οι Ιχθείς διακρίνονται για την εξυπνάδα και την αγάπη για τους ιδιοκτήτες τους. Τα κατοικίδια μπορούν ακόμη και να φάνε από τα χέρια σας. Τα χρώματα των ψαριών είναι αρκετά ενδιαφέροντα: κίτρινο, μπλε, μαύρο, πορτοκαλί και λευκό. Ζήστε σε μια τεχνητή λίμνη για περίπου 20-30 χρόνια και μεγαλώστε έως και 90 εκατοστά.
 • χρυσό ψάρι. Ένα τέτοιο ψάρι θα σας ευχαριστήσει έως 35 ετών και θα μεγαλώσει έως και 45 εκ. Το βάρος του ψαριού δεν υπερβαίνει το 1,5 κιλό. Η ημερήσια μερίδα τροφής είναι το 3% του βάρους του ψαριού. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε ξηρά μίγματα.

 • Χρώματος κυπρίνου. Ο χρυσός σταυρός κυπρίνος έχει μήκος 50 εκατοστά και ζυγίζει από 3 κιλά και ο ασημένιος κυπρίνος φτάνει τα 40 εκατοστά και ζυγίζει όχι περισσότερο από 2 κιλά. Για τη χειμερινή περίοδο, πρέπει να παρέχετε στα ψάρια μια απλή κατάσταση – βάθος 1 m.
 • Είδος κυπρίνου. Κατά μέσο όρο, τα ψάρια μεγαλώνουν έως 20-40 εκ. Αυτά τα ψάρια είναι τεμπέληδες στην ιδιοσυγκρασία τους και δεν τους αρέσει να είναι ενεργά. Περνούν χρόνο στο κάτω μέρος, κοντά σε φυτά, δεν τους αρέσουν τα έντονα χρώματα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η απλότητα. Ο Λιν ζει εκεί που πεθαίνουν πολλά ψάρια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι ειδικοί και οι έμπειροι ιδιοκτήτες δίνουν τόσο σημαντικές συστάσεις:

 • Τοποθετήστε το κάτω σημείο της δεξαμενής κάτω από το σημείο πήξης του εδάφους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή όταν χτίζετε μια λιμνούλα με ψάρια. Αυτό θα δώσει στα κατοικίδια ζώα σας την ευκαιρία να επιβιώσουν το χειμώνα..
 • Ακόμη και η πιο διαμορφωμένη λίμνη πρέπει να έχει 50% ελεύθερο χώρο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα φυτά μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου..
 • Ξεκινήστε να χτίζετε ένα εξοχικό σπίτι την άνοιξη. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο για την πλήρη διευθέτηση της σύνθεσης και η λίμνη θα έχει χρόνο να ριζώσει..
 • Αν θέλετε ένα σιντριβάνι, χτίστε μια μεγάλη λίμνη. Αυτό θα κάνει τη σύνθεση να φαίνεται πιο συνεκτική..

 • Το χώμα του λέβητα μπορεί να απορριφθεί με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να απλώσετε χώμα σε όλο τον κήπο και να σηκώσετε το έδαφος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το χώμα για να δημιουργήσετε τεχνητή ανακούφιση..
 • Ένα ποιοτικό φίλτρο νερού θα βοηθήσει στον καθαρισμό του νερού ακόμη και στην πιο δύσκολη κατάσταση. Ο συνδυασμός μηχανικών και βιολογικών φίλτρων θα αφαιρέσει εντελώς την ταλαιπωρία του νερού.
 • Με τη βοήθεια λίθων, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε τη λίμνη, αλλά και να διορθώσετε την εύκαμπτη μόνωση. Αυτή η επιλογή θα προσθέσει ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στη δομή..
 • Η ειδική κατασκευή πλέγματος προστατεύει τη λίμνη σας από πτώση φύλλων και κλαδιών.

 • Τραβήξτε το μαύρο κορδόνι πάνω από ρηχά νερά για να προστατέψετε τα ψάρια από το κυνήγι πουλιών και κατοικίδιων. Για προστασία από γάτες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν φράκτη..
 • Το δίχτυ προσγείωσης θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το νερό από τα πεσμένα φύλλα και τα συντρίμμια..
 • Προσέξτε την ανάπτυξη φυκιών στο κάτω μέρος της λίμνης. Απαλλαγείτε από την περίσσεια εγκαίρως.

Κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, δώστε μεγαλύτερη προσοχή στη δεξαμενή. Είναι καλύτερα να καλύπτετε τα φυτά από τον παγετό. Ο πάγος μπορεί να αφαιρεθεί από την επιφάνεια χειροκίνητα.

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Η διακόσμηση μιας σπιτικής λίμνης μπορεί να είναι όχι μόνο αισθητική, αλλά και λειτουργική. Η κατασκευή ρυακιών και συντριβανιών δημιουργεί την επίδραση μιας φυσικής ροής νερού. Ένα τέτοιο νερό μπορεί να εκτείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια του κήπου. Το ρεύμα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από τα ίδια υλικά με την ίδια τη λίμνη. Έτσι όλα τα συστατικά θα συγχωνευτούν σε ένα αρμονικό σύνολο. Η διακόσμηση του χώρου γύρω από τη δεξαμενή μπορεί να αλλάξει ριζικά τη συνολική εντύπωση του χώρου..

Σχεδιάστε το μονοπάτι για να εργαστείτε με μια διακοσμητική πέτρα. Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα θα επιτευχθεί με τη χρήση θραυσμάτων διαφορετικών μεγεθών..

Έτσι, μπορείτε να κανονίσετε όλα τα μονοπάτια στο εξοχικό. Σε αυτή την περίπτωση, η λίμνη σας θα ταιριάξει πιο αρμονικά στο συνολικό σχέδιο..

Ένας υπέροχος κήπος θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια εξοχική κατοικία. Στρώστε τα μονοπάτια με χρωματιστές πλάκες. Διακοσμήστε τη λίμνη ως ένα μαγικό μέρος. Φυτέψτε φυτά με φύλλα ακανόνιστου σχήματος. Εκτοξεύστε πολύχρωμα ψάρια στη λίμνη. Οι ογκόλιθοι γύρω από τη λίμνη μπορούν να βαφτούν με έντονα χρώματα. Με τη βοήθεια διακοσμητικού φωτισμού ή φαναριών, μπορείτε να επιτύχετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα..

Ευχάριστο φως σε ένα καλοκαιρινό βράδυ θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και θα τονίσει την ασυνήθιστη σπιτική λίμνη. Φανάρια διαφορετικών χρωμάτων θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πραγματικό παραμύθι και μαγικό αποτέλεσμα. Ο φωτισμός στο εσωτερικό της λίμνης φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός αν ζουν ενδιαφέροντες εκπρόσωποι της χλωρίδας και της πανίδας. Μια τέτοια λίμνη δεν θα σας αφήσει αδιάφορους εσάς και τους καλεσμένους σας.

Εάν η δεξαμενή σας προορίζεται για κολύμπι, τότε είναι σημαντικό να κανονίσετε την περιοχή περιμετρικά με τη μορφή ηλιόλουστης παραλίας. Αποκλείστε λίγο χώρο από την υπόλοιπη περιοχή με έναν φράκτη. Σκορπίστε άμμο από τη λίμνη στο φράχτη και βάλτε ξαπλώστρες, ένα τραπέζι, μια ομπρέλα. Μια τέτοια ευχάριστη ατμόσφαιρα ευνοεί τη χαλάρωση. Μια υπέροχη σύνθεση μιας γέφυρας, φαναριών και ενός καταρράκτη δεν θα βαρεθεί ποτέ.

Ένα τέτοιο μαγικό μέρος στη μέση του κήπου σας θα αλλάξει δραστικά τη συνολική ατμόσφαιρα. Τοποθετήστε ένα κιόσκι με μαλακές κουνιστές καρέκλες κοντά σε μια τέτοια δομή. Θα είναι ευχάριστο να βρίσκεστε κοντά στη λίμνη σε κάθε καιρό. Τα πολύχρωμα ψάρια ή τα πολύχρωμα βότσαλα στο κάτω μέρος της λίμνης θα το κάνουν πιο διασκεδαστικό και ελκυστικό. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα επωφελής για οικογένειες με παιδιά. Οι μικροί κάτοικοι του σπιτιού σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτό το σχέδιο..

Για το πώς να φτιάξετε μια λίμνη με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο..