Περίφραξη: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Περίφραξη: χαρακτηριστικά σχεδίασης

Κάθε ιδιοκτήτης ιδιωτικής κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου κτιρίου που βρίσκεται σε οικόπεδο αντιμετώπιζε το πρόβλημα της επιλογής ενός φράχτη. Η ανάπτυξη νέων τεχνικών και η ανανέωση του εξοπλισμού οδήγησαν στην παραγωγή ποικίλων σχεδίων. Στον τομέα της μεταποίησης, χρησιμοποιούνται φυσικά και τεχνητά υλικά με ειδικές ιδιότητες..

Φράχτες διαφόρων τύπων έχουν ατομικά χαρακτηριστικά. Οι φράχτες με υψηλή κώφωση κλείνουν και προστατεύουν αξιόπιστα την περιοχή από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα μοντέλα πλέγματος είναι υπέροχα για να αφήνουν αέρα και ηλιακό φως, αλλά δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια απομονωμένη ατμόσφαιρα μαζί τους. Οι επαγγελματίες προσπάθησαν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα των σχεδίων σε ένα προϊόν, απαλλαγούμε από τα μειονεκτήματα. Ως αποτέλεσμα, ένας περικαλυμμένος φράχτης εμφανίστηκε στην αγορά..

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Οι φράκτες περσίδων κερδίζουν τώρα γρήγορα δημοτικότητα, μετατοπίζοντας φόντους από τούβλο, πέτρα και άλλα υλικά στο παρασκήνιο. Μπορούν να είναι μεταλλικά ή ξύλινα.. Κατάφεραν να συνδυάσουν με επιτυχία δύο λειτουργίες:

 • Προστασία ιδιωτικού χώρου και κτιρίων από εισβολείς.
 • Υψηλή απόδοση. Ρεύματα αέρα και φυσικό φως περνούν μέσα από τις οριζόντιες λεπίδες (τυπική προβολή).

Αυτή η επιλογή σχεδίασης είναι ιδανική για την τακτοποίηση της περιοχής γύρω από το dacha, όπου προγραμματίζεται η καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων, μούρων, λουλουδιών και άλλων φυτών. Από την άποψη της πρακτικότητας, έχουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας..

Παρά το γεγονός ότι το σχήμα των περσίδων είναι γνωστό σε πολλούς, έχει χρησιμοποιηθεί σχετικά πρόσφατα στον τομέα της περίφραξης. Οι πυλώνες στήριξης, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία των φρακτών, είναι σταθερά στερεωμένα στο έδαφος και μεταξύ τους τοποθετούνται οριζόντιες και κάθετες σχάρες. Έχουν κλίση για να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την πλευρά φαίνεται ότι ένας σταθερός φράχτης έχει εγκατασταθεί γύρω από την περιοχή του σπιτιού.

Τα κενά θα είναι αισθητά αν κοιτάξετε το φράχτη από μια συγκεκριμένη γωνία ή από το πλάι.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο κυλινδρικός φράχτης έχει πολλά πλεονεκτήματα:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ακόμη και αν υπάρχουν στενά κενά, ένας υψηλής ποιότητας σχεδιασμός θα προστατεύσει την παρακείμενη περιοχή από παράνομη είσοδο από έξω. Έχοντας εγκαταστήσει ένα φράχτη αυτού του τύπου, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ασφάλεια του σπιτιού και της περιοχής που βρίσκεται δίπλα σε αυτό..

εύρος ζώνης

Η επαρκής ηλιοφάνεια και ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και των ζουμερών φρούτων. Λόγω της ειδικής δομής της δομής, ο φράκτης περνάει όλα τα παραπάνω. Τέτοιοι φράχτες θα εκτιμηθούν από τους καλοκαιρινούς κατοίκους και τους κηπουρούς. Τα φυτά θα αισθάνονται υπέροχα ακόμη και δίπλα σε έναν φράκτη.

Εμφάνιση

Η ομορφιά δεν είναι καθόλου το λιγότερο σημαντικό, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θέλει να δώσει έμφαση στην ομορφιά του κτιρίου ή στον κομψό σχεδιασμό τοπίου..

Η αισθητική εμφάνιση του μοντέλου προσελκύει την προσοχή όλων όσων περνούν από το φράχτη. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημοτικότητα και την εξάπλωση των περιφράξεων περσίδων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων..

Διάρκεια Ζωής

Μεγάλη διάρκεια ζωής είναι αυτό με το οποίο μπορούν να καυχηθούν οι δομές αυτού του τύπου. Μετά την εγκατάσταση του φράχτη, μπορείτε να ξεχάσετε την ενημέρωσή του για αρκετές δεκαετίες. Από έτος σε έτος, το προϊόν θα χρησιμεύει ως ομορφιά και πρακτικότητα, αλλά μόνο αν αγοράσετε ένα ποιοτικό προϊόν και το εγκαταστήσετε σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Οι φράχτες δεν χρειάζονται περίπλοκη πρόσθετη συντήρηση.

Απομόνωση θορύβου

Οι φράχτες αυτού του τύπου κάνουν εξαιρετική δουλειά για να απομονωθούν από περιττό θόρυβο. Δώστε προσοχή σε τέτοια σχέδια εάν θέλετε να προστατέψετε τον ιδιωτικό σας χώρο από ξένους ήχους. Η πρόσθετη απορρόφηση θορύβου θα δημιουργήσει ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον.

Τιμή

Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι το κόστος έχει μεγάλη σημασία κατά την επιλογή ενός προϊόντος.. Το κόστος αυτού του τύπου φράχτες είναι λογικό και κερδοφόρο σε σύγκριση με προϊόντα από πέτρα, ξύλο, τούβλο και άλλα υλικά.. Η τιμή του φράχτη εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Οι μεταλλικοί φράχτες είναι ακριβότεροι από τα ξύλινα μοντέλα.

Μέχρι σήμερα, η τιμή ενός μεταλλικού τμήματος θα κοστίσει περίπου 1.000 ρούβλια ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα ξύλινα προϊόντα κοστίζουν περίπου 600 ρούβλια ανά “τετράγωνο”.

Εγκατάσταση

Η διαδικασία εγκατάστασης του φράχτη είναι απλή και απλή. Μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ειδικών, εξοικονομώντας σημαντικό ποσό υλικών πόρων. Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση χωρίς τη συμμετοχή πλοιάρχων, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το φράχτη.

Εμπειρογνώμονες από τον τομέα της καταχώρισης των γειτονικών εδαφών δηλώνουν ότι οι φράχτες αυτού του τύπου δεν έχουν σημαντικά μειονεκτήματα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μικροί:

 • Ως μειονέκτημα, σημειώνεται το πρόβλημα που σχετίζεται με τη διείσδυση μικρών ζώων μέσω των λεπίδων του φράχτη. Σαύρες, φίδια, βάτραχοι και άλλοι εκπρόσωποι της πανίδας περνούν μέσα τους χωρίς κανένα πρόβλημα..
 • Δεν θα είναι δυνατόν να προστατευθεί πλήρως από τα αδιάκριτα μάτια. Η αυλή θα είναι ορατή μέσα από τα κενά ανάμεσα στα πηχάκια..

Χαρακτηριστικά χρήσης

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις όπου συνιστάται και συνιστάται να χρησιμοποιείτε φράχτες του παραπάνω τύπου.

Επιθεώρηση

Η περίφραξη των περσίδων θα προσελκύσει ιδιαίτερα εκείνους που θέλουν να κρυφτούν από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο εάν μικρά παιδιά ή κατοικίδια κατοικούν στο σπίτι. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παιδιά και τα κατοικίδια χωρίς να φύγετε από την αυλή μέσα από ειδικές τρύπες στο φράχτη.

Από την πλευρά του δρόμου, θα είστε αόρατοι για τους άλλους. Κατά τη δημιουργία δομών, χρησιμοποιήθηκε το ίδιο αποτέλεσμα, όπως στις κουρτίνες των περσίδων..

Χαρακτηριστικά του μικροκλίματος

Ο φράχτης των περσίδων συνιστάται να χρησιμοποιείται γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στους υγρότοπους ή στα πεδινά.. Σε χώρους υψηλής υγρασίας, δεν πρέπει να τοποθετούνται φράχτες υψηλού, μεγάλου μεγέθους και συμπαγούς. Θα επηρεάσουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Διαφορετικά, θα υπάρξει φαινόμενο θερμοκηπίου, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια του κτιρίου, την περίφραξη και την υγεία των νοικοκυριών..

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω στο άρθρο, αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ιδανικός για περίφραξη κήπων, λαχανόκηπων και άλλων φυτεύσεων. Μέσω των ελασμάτων του φράχτη, ο χώρος θα αερίζεται συνεχώς.

Ποικιλίες

Διαφορετικά σχέδια, ανάλογα με το υλικό, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά..

Μέταλλο

Οι μεταλλικές κατασκευές κατασκευάζονται από ειδικές μεμονωμένες πλάκες. Τα στοιχεία έχουν συγκεκριμένο σχήμα. Στη διαδικασία παραγωγής, χρησιμοποιούνται λαμέλες τυλιγμένες και στις δύο πλευρές. Έτσι, μεμονωμένα τμήματα γίνονται ασφαλέστερα για άλλα. Είναι πρακτικά αδύνατο να πληγωθούν στις άκρες τους..

Η ίδια η δομή συναρμολογείται στο εργοστάσιο χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από διάφορα τυπικά μεγέθη.. 2,5 μέτρα – μέγιστο ύψος του μεταλλικού φράχτη των περσίδων.

Για προστασία από τη διάβρωση, οι πλάκες είναι επικαλυμμένες με ειδική ουσία. Μετά την επεξεργασία, η δομή γίνεται αδιαπέραστη από την υγρασία και τα υγρά.

Υπάρχουν πολλά τυπικά χρώματα: σκούρο καφέ, σκούρο πράσινο, μπορντό (κεράσι), μαύρο.

Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να παραγγείλουν οποιοδήποτε χρώμα ή εξαιρετικό φινίρισμα από φυσικό ξύλο. Η υφή του φυσικού υλικού δημιουργείται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Printech. Με τη βοήθειά του, οι πλοίαρχοι αποκτούν την πιο ρεαλιστική υφή..

Ξύλο

Οι ξύλινες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από συνηθισμένες σανίδες. Για να καταστεί η τιμή πιο προσιτή, τα εργοστάσια χρησιμοποιούν μη επεξεργασμένες σανίδες κτιρίου, αλλά η εμφάνιση ενός τέτοιου φράχτη δεν θα διαφέρει στην αισθητική. Αυτό το υλικό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσεκτική επεξεργασία.. Το ξύλο είναι ευαίσθητο σε μούχλα και μούχλα. Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους, χρησιμοποιούνται ειδικά σκευάσματα..

Οι φράχτες αυτού του τύπου επιλέγονται από γνώστες της φυσικότητας και της φυσικότητας.. Εάν ένα εξοχικό σπίτι ή ντάκα είναι διακοσμημένο σε εξοχικό στιλ, τότε μόνο ξύλινοι φράκτες είναι κατάλληλοι για αυτούς.. Το ξύλο έχει ένα πρωτότυπο φυσικό μοτίβο και χρώμα που φαίνεται εξαίσιο και ελκυστικό.

Αυτό το υλικό δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία. Οι ξύλινοι φράχτες είναι κλασικοί. Δεν βγαίνουν από τη μόδα από εποχή σε εποχή.

Τι να διαλέξω?

Εάν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα φράχτη για περσίδες, θα πρέπει να αποφασίσετε από τι υλικό θα είναι κατασκευασμένο:

 • Η ξύλινη κατασκευή είναι πιο κερδοφόρα από το μέταλλο.
 • Οι μεταλλικοί φράχτες είναι ανθεκτικοί στη φωτιά.
 • Το μέταλλο είναι πιο ανθεκτικό σε διάφορες ιδιοτροπίες κακών καιρικών συνθηκών και εξωτερικών αρνητικών επιδράσεων.

 • Η διάρκεια ζωής των φρακτών από φυσικές πρώτες ύλες είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τη δεύτερη επιλογή. Τα μεταλλικά φύλλα επεξεργάζονται με πολυμερές, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την περίοδο λειτουργίας..
 • Το φυσικό ξύλο χρειάζεται επεξεργασία και αυτό είναι ένα επιπλέον κόστος.
 • Οι ξύλινες κατασκευές φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστες.

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής?

Εάν θέλετε το σχέδιο να σας εξυπηρετεί για πολλά χρόνια, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

 • Η έγκαιρη φροντίδα είναι το κλειδί για τη μακροζωία. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα συντρίμμια μεταξύ των ελασμάτων, να τα καθαρίσετε από σωματίδια σκόνης και βρωμιάς. Τα προϊόντα μετάλλου και ξύλου θα πρέπει να βάφονται περιοδικά ή να βερνικώνονται, ανάλογα με το υλικό κατασκευής.
 • Αρκεί να βάψετε μεταλλικούς φράχτες μόνο μία φορά κάθε τρία χρόνια. Δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες. Μην ξεχάσετε να απολιπάνετε την επιφάνεια και να την καλύψετε με ειδικό αστάρι πριν βάψετε..
 • Για να αντιμετωπίσετε την επίμονη βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό φυσητήρα ή υψηλή πίεση νερού. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική υγρή επεξεργασία, ειδικά εάν ασχολείστε με μέταλλο.

Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ειδικών σκευασμάτων. Η μικρότερη γρατσουνιά στην επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει διάβρωση.

 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους συνδετήρες. Πρέπει να στερεωθούν με ασφάλεια. Αυτά τα στοιχεία είναι πιο ευαίσθητα στη σκουριά από άλλα..
 • Η ελάχιστη διάρκεια ζωής είναι περίπου 10 χρόνια. Αλλά η πραγματική περίοδος είναι πολύ μεγαλύτερη, ειδικά αν τηρείτε τους παραπάνω κανόνες..

Εγκατάσταση

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταστήσουν ένα φράχτη μόνοι τους για να εξοικονομήσουν χρήματα στη διαδικασία. Για να εκτελέσετε την εργασία στο σωστό επίπεδο, πρέπει να προετοιμάσετε ειδικά εργαλεία και πολύ ελεύθερο χρόνο.

Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση μόνοι σας, ακούστε τις συμβουλές των πλοιάρχων:

 • Το βέλτιστο μέγεθος ανοίγματος είναι 2×2 μέτρα.
 • Τα τυπικά ύψη κυμαίνονται από ενάμιση έως δύο μέτρα.
 • Η ιδανική απόσταση μεταξύ των lamellas είναι 15 έως 20 χιλιοστά. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας αυτόν τον δείκτη, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε: κλείστε από ξένους ή επιτύχετε ένα πλήρες εύρος ζώνης.

Για το πώς πραγματοποιείται η εγκατάσταση των περσίδων φράχτη, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Κριτικές

Η δημοτικότητα των περιφράξεων όπως οι περσίδες αυξάνεται ραγδαία και επομένως όλο και περισσότερες κριτικές για αυτό το προϊόν εμφανίζονται σε θεματικούς ιστότοπους. Αφού αναλύσουμε τις απόψεις των αγοραστών, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι οι περισσότερες από τις κριτικές είναι θετικές.. Περισσότερο από το 90% των χρηστών επαινεί αυτόν τον τύπο περίφραξης.

Το πρώτο πράγμα που σημειώνουν οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η ευελιξία του σχεδιασμού και τα πολλά οφέλη. Αυτή είναι μια κατάλληλη επιλογή για τη διευθέτηση της περιοχής κοντά σε ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχεία, φυτεύσεις και άλλα αντικείμενα..

Η δεύτερη θετική ποιότητα είναι η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα και η πρακτικότητα του σχεδιασμού. Ακόμη και σε σκληρό κλίμα, ο φράκτης διατηρεί την ελκυστικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν θέλετε να εκτιμήσετε όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου φράχτες, προσέξτε όταν επιλέγετε μια λιανική πώληση. Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστους παρόχους. Η ποιότητα είναι το κλειδί για την ελκυστική εμφάνιση και την αξιοπιστία.