Δημοφιλή μοντέλα σφυρηλατημένων θυρών και επιλογών με στοιχεία σφυρηλάτησης

Εάν έχετε κουραστεί από έναν συνηθισμένο ξύλινο φράχτη με κυματοειδές χαρτόνι στη χώρα, μπορείτε πάντα να βρείτε μια ενδιαφέρουσα επιλογή με μια διακοσμητική πύλη από σφυρήλατο σίδερο. Θα φαίνεται υπέροχο, θα διακοσμήσει τον ιστότοπο και θα προστατεύσει την περιοχή από εισβολείς και αδέσποτα ζώα. Το κύριο πράγμα είναι να αποφασίσετε για το κύριο σύνολο λειτουργιών., το οποίο πρέπει να εκτελείται από ένα wicket με στοιχεία σφυρηλάτησης σε μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και με το κόστος του. Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να κατανοήσουν τις περιπλοκές της επιλογής του υλικού, τις επιλογές σχεδίασης, δημοφιλή μοντέλα σφυρηλατημένων πύλων, στάδια εγκατάστασης σε ένα συγκεκριμένο θεμέλιο ή έδαφος. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για όλες τις σημαντικές αποχρώσεις.

Ιδιαιτερότητες

Αποφασίζετε ακόμα να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε νέο διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο και το εξοχικό σας, ιδίως – ένα wicket από σφυρήλατο σίδερο, πρέπει να αποφασίσετε για τις ακόλουθες παραμέτρους και στόχους:

  • Τι πρέπει να χρησιμεύσει ως πύλη: ένας αδιαπέραστος φράκτης που προστατεύει την περιοχή από τα αδιάκριτα βλέμματα, την περιέργεια του γείτονα, τη σκόνη από το δρόμο ή απλώς έναν όμορφο φράχτη.
  • Σε ποια περιοχή είναι εγκατεστημένη η σφυρηλατημένη πύλη: σε λοφώδη περιοχή ή σε εύθραυστο έδαφος, σε χαλαρή γη ή σε ήδη προετοιμασμένο θεμέλιο. Η ένταση της εργασίας, η ταχύτητα της εργασίας εξαρτώνται από αυτό, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η τιμή εγκατάστασης wicket.
  • Το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το εξοχικό. Μια πύλη από κατάλληλα υλικά θα είναι ανθεκτική στον παγετό, τη θερμότητα, τις ακραίες θερμοκρασίες (εάν χρησιμοποιούνται ορισμένα προστατευτικά υλικά).

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τη δύναμη και την αντοχή ενός σφυρηλατημένου φράχτη. Πρέπει να τα λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τον πιο κατάλληλο φράχτη..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα των σφυρηλατημένων περιφράξεων είναι αναμφίβολα η αισθητική απόλαυση που θα λάβει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι ή κάθεται στη βεράντα με θέα στην πύλη για βραδινό τσάι. Εάν προσθέσετε διακοσμητικά πλαστά στοιχεία, για παράδειγμα, σε παραθυρόφυλλα, μικρούς φράχτες με παρτέρια, μπορείτε να πάρετε ένα όμορφο και ενδιαφέρον σχέδιο ολόκληρου του ιστότοπου στο σύνολό του..

Με τη σωστή τοποθέτηση των ράβδων, οι σφυρηλατημένοι φράχτες δεν προστατεύουν την τοποθεσία όχι χειρότερα από τους ψηλούς και κωφούς φράχτες. Εάν τα κενά μεταξύ των ράβδων δεν είναι πολύ μεγάλα, τότε ακόμη και ένας έφηβος δεν θα μπορεί να ανιχνεύσει στο έδαφος του χώρου απαρατήρητος. Οι κορυφές των ράβδων με τη μορφή αιχμηρών κορυφών μπορούν ακόμη και να τρομάξουν τους εισβολείς: θα φοβούνται να πιάσουν και να τραυματιστούν.

Όντας μεταλλική κατασκευή, το σφυρήλατο wicket είναι πολύ ισχυρό και ανθεκτικό. Μπορεί να διαρκέσει έως και πενήντα χρόνια – ή ακόμα περισσότερο αν την φροντίζετε τακτικά. Υπάρχουν πολλές προστατευτικές επικαλύψεις στη σύγχρονη αγορά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εμφάνιση σκουριάς στη δομή σε μερικά χρόνια..

Φυσικά, οι πύλες από σφυρήλατο σίδερο έχουν κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν είναι πολυάριθμες και ορισμένοι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών δεν θεωρούν τέτοια χαρακτηριστικά καθόλου μειονεκτήματα..

Η κύρια ταλαιπωρία της αγοράς μιας πλαστής δομής εισόδου είναι η τιμή, η οποία θα είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος ενός συνηθισμένου ξύλινου φράχτη ή μιας πύλης από φράχτες, κυματοειδές χαρτόνι και άλλα φθηνά υλικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μετά την εγκατάσταση ενός πλαστού wicket θα πρέπει να ξεπερνά κάθε προσδοκία, επειδή τέτοια προϊόντα διακρίνονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και μοναδικό σχεδιασμό..

Τέτοια προϊόντα συχνά δημιουργούνται σύμφωνα με μεμονωμένα έργα., έτσι μπορεί να εντοπιστεί ένα ακόμη μειονέκτημα: από τη στιγμή της παραγγελίας του wicket έως την εγκατάστασή του, πρέπει να περιμένετε πολύ. Αρχικά, συμφωνείται ένα σκίτσο και στη συνέχεια κάθε στοιχείο του σχεδιασμένου μοτίβου γίνεται προσεκτικά.

Μπορείτε επίσης να τα καταφέρετε με ένα έτοιμο, απλό σχέδιο κατασκευασμένο από μονογράμματα ή γεωμετρικά σχήματα: αυτό είναι και φθηνότερο και γρηγορότερο, αλλά πρέπει ακόμα να περιμένετε.

Ο καθένας επιλέγει μόνος του εάν πρέπει να έχετε μια αποκλειστική πύλη από σφυρήλατο σίδερο στη χώρα ή μπορείτε να περάσετε με έναν απλό ξύλινο φράκτη. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο πρωτότυπο και όμορφο σχέδιο, το αποτέλεσμα σχεδόν σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει..

Προβολές

Τα πτερύγια είναι διαφορετικά, όλα εξαρτώνται από τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής. Στη Ρωσία, όταν επιλέγετε φράχτες για εξοχικές κατοικίες, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλίματος και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Τις περισσότερες φορές, παραγγέλνουν δομές ύψους περίπου δύο μέτρων..

Τα μεταλλικά βύσματα με σχάρες είναι πολύ δημοφιλή: όλα φαίνονται καλά ορατά και εξασφαλίζεται η προστασία του ιστότοπου. Μεταξύ των Ρώσων ιδιοκτητών προαστιακών περιοχών, οι κατασκευές με πολυανθρακικό είναι επίσης δημοφιλείς..

Μεταλλικά βύσματα με ρολά προτιμούνται από τους ιδιοκτήτες σπιτιού που χρησιμοποιούν συχνά αυτοκίνητα. Το βασικό υλικό διαστέλλεται γρήγορα και σχεδόν αθόρυβα. Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι εύκολος στη χρήση, τέτοια προϊόντα κατασκευάζονται γρήγορα και φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα σε συνδυασμό με τη σφυρηλάτηση..

Πώς να επιλέξετε?

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σφυρηλατημένων θυρών, καθώς και συνδυασμοί σφυρηλάτησης με άλλα υλικά. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν καθολικές επιλογές για περίφραξη, οπότε αξίζει να αποφασίσετε αν θέλετε να παρατηρήσετε τα γύρω τοπία μέσω του πλέγματος ή να διαχωριστείτε εντελώς από τις γύρω περιοχές και να απολαύσετε την ιδιωτικότητα. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει η οικογένεια για τη διακόσμηση της εισόδου. Εστιάζοντας στο ποσό, θα χρειαστεί να επιλέξετε το υλικό για την πύλη και τον τύπο του μοτίβου.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την φιλικότητα προς το περιβάλλον και τη φυσικότητα του υλικού, άλλωστε, το μέταλλο είναι κίνδυνος διάβρωσης στην επιφάνεια ή χαρακτηριστική μυρωδιά στα χέρια, αν κρατάτε μια τέτοια πύλη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν θέλετε η πύλη να “συγχωνευτεί” με τη γύρω φύση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα δέντρο (ή τουλάχιστον μια ξύλινη βάση με στοιχεία σφυρηλάτησης και χύτευσης). Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσετε αυτά τα δύο υλικά · μόνο ένας επαγγελματίας με μεγάλη εργασιακή εμπειρία θα βοηθήσει εδώ. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το μέταλλο και το ξύλο διαφέρουν ως προς την ανθεκτικότητα: μπορεί να συμβεί το ξύλινο τμήμα του φράχτη να σαπίζει ή να καίγεται πριν καταρρεύσουν τα πλαστά στοιχεία.

Η πέτρα και το τούβλο συνδυάζονται υπέροχα με μέταλλο. Οι μεταλλικές πύλες φαίνονται πολύ καλά με αυτά τα υλικά. Σφυρήλατα στοιχεία μπορούν επίσης να προσαρτηθούν στη βάση της πέτρας και τότε θα είναι ήδη δυνατό να μην σκεφτείτε το σχέδιο του φράχτη. Θα φαίνεται πολύ αρμονικό ούτως ή άλλως, μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο..

Οι πύλες από σφυρήλατο σίδερο δημιουργούνται συχνά με κυματοειδές χαρτόνι και πολυανθρακικά στοιχεία.. Αν και είναι τεχνητά, είναι αρκετά ανθεκτικά στη φθορά – και ταυτόχρονα φθηνά υλικά. Τα φύλλα από κυματοειδές χαρτόνι έρχονται σε διαφορετικές αποχρώσεις, γεγονός που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια πύλη που ταιριάζει με το χρώμα του σπιτιού ή τον υπόλοιπο φράχτη. Μια τέτοια δομή θα χρησιμεύσει όσο μεταλλικά ένθετα και δεν λυγίζει κάτω από ριπές ανέμου (εάν ένα τέτοιο πλαίσιο είναι σωστά ενισχυμένο).

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πολυανθρακικό μπορεί να αρχίσει να απελευθερώνει τοξικά στοιχεία στη θερμότητα, αλλά εδώ δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου. Τα φύλλα προς πώληση σε σύγχρονα καταστήματα υλικού προστατεύονται ήδη, αντιμετωπίζονται με ειδικές ενώσεις.

Στην καθημερινή ζωή, το πολυανθρακικό είναι εξίσου ανεπιτήδευτο με το μέταλλο, αλλά θα είναι ευκολότερο να το αντικαταστήσετε με νέο υλικό εάν είναι κατεστραμμένο ή, για παράδειγμα, εάν θέλετε να αλλάξετε το σχέδιο του νυχιού.

Ένα μικρό μείον τέτοιων τεχνητών υλικών, που σημειώνουν οι ιδιοκτήτες των θυρών, είναι ο θόρυβος κατά τη διάρκεια της έντονης βροχής ή όταν τα πουλιά κάθονται στο κυματοειδές χαρτόνι. Μπορεί να προστατευθεί από τη βροχή με την τοποθέτηση ενός θόλου πάνω από τη θήκη από τεχνητά υλικά.

Έχοντας αποφασίσει να παραγγείλετε ένα σφυρήλατο πλέγμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από μεταλλικές ράβδους και πλαστά στοιχεία, θα πρέπει να αποφασίσετε για τη μέθοδο κατασκευής. Η λεγόμενη ψυχρή σφυρηλάτηση είναι ένας ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε την επιθυμητή πύλη..

Εάν το σπίτι διαθέτει μηχανή συγκόλλησης και μύλο, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε μια δομή με τα χέρια σας..

Συγκολλώντας τις ράβδους βάσης, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα διακοσμητικά στοιχεία στο κατάστημα. Αγοράζοντας πλαστά λουλούδια, ολόκληρα τμήματα με λουλουδάτα, διακοσμητικά μοτίβα, ειδώλια ζώων, περίπλοκα μονόγραμμα και άλλα στοιχεία, μπορείτε στη συνέχεια να τα συγκολλήσετε στην τελική δομή, παίρνοντας ένα είδος σχεδίου συγγραφέα.

Εγκατάσταση

Όταν παραγγέλνετε σφυρήλατο wicket με ή χωρίς προφίλ, μπορείτε να συμφωνήσετε στην υπηρεσία παράδοσης και εγκατάστασής του. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή, επειδή οι ειδικοί γνωρίζουν υπό ποιες συνθήκες εγκατάστασης η πύλη θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, θα εγκατασταθεί με επιπλέον κόστος. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, αλλά έχετε τις ικανότητες να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης, τότε είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας.

Κατά την εγκατάσταση ενός σφυρηλατημένου wicket σε μια προκατασκευασμένη βάση του φράχτη, δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα. – ειδικά αν υπάρχουν στηρίγματα από σκυρόδεμα, μέταλλο ή τούβλα από κάτω. Εάν υπάρχουν πυλώνες στήριξης, τότε χρησιμοποιώντας μια μηχανή συγκόλλησης, πρέπει να στερεώσετε την πύλη στο τελικό στήριγμα.

Υπάρχουν στιγμές που υπάρχει μόνο θεμέλιο: τότε πρέπει να σκάψετε ή να συγκολλήσετε μεταλλικές ράβδους, στις οποίες αργότερα θα εγκατασταθεί ο στύλος του ρουλεμάν.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η κύρια περίμετρος του σφυρηλατημένου νυχιού πρέπει να είναι δύο εκατοστά στενότερη από το προβλεπόμενο άνοιγμα. Αυτό είναι απαραίτητο για να ανοίξει κανονικά το προϊόν στο μέλλον – λαμβάνοντας υπόψη την καθίζηση και τη μικρή παραμόρφωση, η οποία μετά από πέντε έως επτά χρόνια βρίσκεται ακόμη και στον πιο ακριβό φράκτη. Η απόσταση από το έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 7-10 εκατοστά, επειδή μια μεταλλική πύλη είναι μια αρκετά βαριά κατασκευή, η οποία τείνει να βυθιστεί ελαφρώς μετά την εγκατάσταση.

Όταν εγκαθίστανται οι στήλες, οι μεντεσέδες συνδέονται με μια μηχανή συγκόλλησης, και μετά τις εργασίες εγκατάστασης, αυτά τα στοιχεία πρέπει να λιπαίνονται με λάδι μηχανής ή ειδικό λάδι, ώστε να μην τρίζουν. Είναι καλύτερα να επεξεργαστείτε τις αρθρώσεις στις οποίες μεντεσέδες, κολώνες και άλλα στοιχεία συγκολλήθηκαν με μύλο για να εξαλειφθούν τα τσιπς και οι παρατυπίες. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα βρωμιάς, να εφαρμόσετε μια αντιδιαβρωτική επίστρωση και να βάψετε την επιφάνεια..

Αυτό είναι όλο – η πύλη είναι έτοιμη, μπορείτε να δεχτείτε επισκέπτες. Μια τέτοια μεταλλική κατασκευή θα πρέπει να αντέξει για πολλά ακόμη χρόνια εάν φροντιστεί σωστά..

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας πύλης με τα χέρια σας στο παρακάτω βίντεο..

Συμβουλές φροντίδας

Η ευκολία ενός σφυρηλατημένου μεταλλικού περιβλήματος έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η συντήρησή του είναι ελάχιστη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ακριβή περίφραξη μία φορά και να την ξεχάσετε εντελώς για μισό αιώνα. Η κύρια «ασθένεια» οποιουδήποτε μεταλλικού προϊόντος είναι η διάβρωση. Μην ξεχνάτε τουλάχιστον μία φορά κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια (ή πιο συχνά – όλα εξαρτώνται από το κλίμα) να καθαρίζετε τις ράβδους, να λιπαίνετε την επιφάνεια και να τη βάφετε με ειδικό χρώμα με αντιδιαβρωτικά στοιχεία.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους μεντεσέδες που συγκρατούν το φύλλο, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.. Πρέπει να λιπαίνονται τακτικά με λάδι, ώστε να μην τρίζουν ή να φθείρονται πρόωρα. Καλύτερα να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για μεταλλικά προϊόντα.

Εάν δεν υπήρχαν τέτοια έλαια στο σπίτι, τότε το συνηθισμένο λάδι μηχανής είναι αρκετά κατάλληλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ηλίανθος ποιότητας τροφής – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χαλάσετε τη δομή.

Η τελευταία σύσταση για συντήρηση είναι να ενισχύεται το έδαφος ή η βάση από σκυρόδεμα κάθε 5 χρόνια, στο οποίο ήταν αρχικά προσαρτημένη η σφυρηλατημένη πύλη. Μια αρκετά μαζική δομή μπορεί να κρεμάσει: αν δεν το ακολουθήσετε, μπορεί απλά να σταματήσει να ανοίγει, να αρχίσει να αγγίζει το έδαφος.

Επιλογές σχεδίασης

Με την παραγγελία μιας πύλης από σφυρήλατο σίδερο με ατομικό σχέδιο και σκίτσα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει ελεύθερη φαντασία στη φαντασία του. Ακόμα κι αν ο φράχτης είναι μόνο με στοιχεία σφυρηλάτησης, τότε αυτά τα στοιχεία μπορούν να αντικατοπτρίζουν ολόκληρη την ατομικότητα του σπιτιού. Μπορείτε, για παράδειγμα, να σχεδιάσετε ένα σκίτσο του οικογενειακού εθνόσημου με κορώνες, γράμματα και μονογράμματα. Ναι, έχοντας κάνει μια τέτοια παραγγελία, θα πρέπει να περιμένετε και η καλλιτεχνική σφυρηλάτηση θα κοστίσει αρκετά, αλλά τότε μπορείτε να θαυμάσετε το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να κάνετε τα σχέδια του παιδιού σας παραγγέλνοντας μεταλλικά σχέδια για την πύλη, επαναλαμβάνοντας στοιχεία από τα έργα των παιδιών του. Ας είναι απλές νιφάδες χιονιού ή λουλούδια – βλέποντάς τις στον τοίχο στην αίθουσα, οι επισκέπτες αναμφίβολα θα εξακολουθήσουν να είναι ενθουσιασμένοι. Λοιπόν, το κύριο πράγμα είναι ότι το παιδί θα θυμάται τις καλύτερες στιγμές της παιδικής ηλικίας κάθε φορά που περνάει από την πύλη του σπιτιού..

    Ένα μοναδικό σχέδιο μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με συνδυασμό έτοιμων διακοσμητικών στοιχείων, αν τα τοποθετήσετε σωστά. Μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο σχέδιο απλά ρυθμίζοντας αρκετές σειρές ράβδων σε συγκεκριμένες γωνίες. Το κύριο πράγμα είναι ότι η συνολική σύνθεση φαίνεται όσο το δυνατόν πιο αρμονική..