Σχεδιασμός τοπίου: πώς να οργανώσετε σωστά τον χώρο

Οι ιδιοκτήτες γης έρχονται αντιμέτωποι με την επιλογή να καλέσουν έναν μοντέρνο και πολύ ακριβό σχεδιαστή τοπίου να εκπονήσει ένα έργο για τη βελτίωση του χώρου ή να μετατρέψουν την περιοχή της αυλής σε έναν κομψό προαστιακό χώρο μόνοι τους. Perhapsσως, έχοντας μάθει τα βασικά του σχεδιασμού τοπίου, μπορείτε να κάνετε όπως και ένας προσκεκλημένος διακοσμητής, αφού μόνο οι ιδιοκτήτες μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς τι πραγματικά χρειάζονται για να έχουν στον ιστότοπο..

Ιδιαιτερότητες

Ο εξωραϊσμός είναι η δημιουργία ενός όμορφου, αρμονικού και άνετου περιβάλλοντος σε οικόπεδο. Τα κύρια στοιχεία αυτής της διαδικασίας είναι το σπίτι και άλλες κεφαλαιουχικές κατασκευές: ένα γκαράζ, ένα λουτρό, ένας αχυρώνας, ένα πουλερικό, ένα θερμοκήπιο.. Ένα αισθητικό περιβάλλον δημιουργείται τεχνητά γύρω από τα κτίρια.

Με άλλα λόγια, έτσι ώστε από κάθε πλεονέκτημα στην είσοδο της αυλής: από τα παράθυρα του σπιτιού, από τη βεράντα ή τη βεράντα, στο δρόμο προς το λουτρό ή το θερμοκήπιο, να ανοίγει όμορφη θέα. Η διακόσμηση και η κατασκευή του σπιτιού καθορίζουν το στυλ διακόσμησης της περιοχής της αυλής..

Τα μονοπάτια είναι ένας συνδετικός κρίκος για τα κτίρια και ένα μέσο βολικής μετακίνησης στον χώρο. Η διάταξη των μονοπατιών μπορεί να δώσει στον ιστότοπο έναν χαρακτήρα πεζοπορίας ή μια ενεργητική, ενεργητική διάθεση. Μια διαδρομή περιέλιξης επεκτείνει οπτικά την τοποθεσία.

Ο εξωραϊσμός είναι το πιο σημαντικό συστατικό του σχεδιασμού τοπίου. Οι χώροι φύτευσης, το μέγεθος, οι ποικιλίες και οι τύποι τους καθορίζονται με βάση τα αιτήματα του ιδιοκτήτη γης, τη θέση σύνθεσης. Το στυλ του ιστότοπου δίνει τον τόνο για γκαζόν και παρτέρια.

Τεχνητές ή φυσικές δεξαμενές, ρέματα, κιόσκια, σιντριβάνια περιλαμβάνονται στο σύνολο των μεγάλων διακοσμητικών στοιχείων. Γλυπτά, γλάστρες με λουλούδια, συνθέσεις από αντικείμενα αγροτικής ζωής συνθέτουν μικρές αρχιτεκτονικές μορφές που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της περιοχής.

Ο φωτισμός είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε διακοσμητικό αποτέλεσμα στην περιοχή το βράδυ και τη νύχτα, για να δημιουργήσετε ασφαλείς συνθήκες για μετακίνηση στο κτήμα. Ο τύπος των λαμπτήρων, το ύψος, η φωτεινότητα, η θέση τους σε μονοπάτια ή σε παρτέρια σχηματίζουν ένα ή άλλο μοναδικό μοτίβο τοπίου στο σκοτάδι.

Οι φράχτες από μέταλλο, πέτρα, ξύλο ή φράκτες δημιουργούν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για το χώρο. Εάν θέλετε να έχετε έναν παρακείμενο χώρο θαλάμου, χρησιμοποιήστε πυκνούς υψηλούς φράκτες. Οι κοινωνικοί άνθρωποι θα αρέσουν σε ένα ελαφρύ πλέγμα ή σφυρηλατημένη μεταλλική κατασκευή. Υψηλός ή χαμηλός, πυκνός ή διαφανής, ελαφρύς ή ισχυρός φράχτης – όλα αυτά θα επηρεάσουν το συνολικό σχεδιασμό του ιστότοπου.

Έτσι, το σπίτι, τα κτίρια, ο εξωραϊσμός, οι υδραυλικές κατασκευές, οι φράχτες, ο φωτισμός είναι τα εργαλεία για τη συναρπαστική διαδικασία δημιουργίας μιας ζωντανής εικόνας της εικόνας..

Ο εξωραϊσμός έχει τους δικούς του υποχρεωτικούς κανόνες, η τήρηση των οποίων θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια όμορφη και αρμονική εμφάνιση της περιοχής της πίσω αυλής. Ο πρώτος κανόνας είναι η ενότητα του σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός του ιστότοπου, κατασκευασμένος στο ίδιο στυλ, φαίνεται καλύτερα από τον ίδιο ιστότοπο, χωρισμένος σε μικρές στιλιστικές εικόνες. Αυτό δεν αποκλείει την παρουσία μικρών ξεχωριστών ζωνών τοπίου – για παράδειγμα, έναν ιαπωνικό κήπο ή μια κωνοφόρο γωνιά..

Ο δεύτερος κανόνας είναι η αρχή της ομοιόμορφης κατανομής των μαζών – ισορροπία. Η μάζα των κτιρίων αντισταθμίζεται από τη μάζα του κήπου. Το μέγεθος του γκαζόν πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή της αυλής. Το ύψος του φράκτη είναι το μέγεθος της τοποθεσίας. Το μέγεθος του παρτέρι σχετίζεται με την περιοχή του γκαζόν. Η κατανομή του όγκου των κτιρίων, των μεγάλων δέντρων και των διακοσμητικών αρχιτεκτονικών μορφών στην περιοχή μπορεί να είναι συμμετρική κατά μήκος του κεντρικού άξονα της τοποθεσίας και ασύμμετρη.

Βοηθά στο σχεδιασμό – η αρχή της χρυσής τομής ή ο κανόνας του τριγώνου. Επιλέγεται η αναλογία υψηλών τόνων προς χαμηλούς όγκους, όπως 3x5x8. Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για κτίρια όσο και για την οργάνωση παρτέρια. Τρία ή πέντε υψηλά στοιχεία κατανέμονται ομοιόμορφα στον χώρο, για παράδειγμα – ένα σπίτι, μια αχλαδιά και μια μηλιά και πέντε χαμηλά – τρία κρεβάτια και δύο παρτέρια. Πέντε μεγάλα φυτά και οκτώ μικρά φυτά του ίδιου είδους φυτεύονται σε παρτέρια.

Τα φυτά σε έναν ανθισμένο κήπο τοποθετούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα – ψηλά στο παρασκήνιο, στη μέση ένα τρίτο χαμηλότερα, το περίγραμμα – άλλο ένα τρίτο χαμηλότερα. Το χρώμα παίζει μεγάλο ρόλο στην οργάνωση του χώρου. Οι μπλε αποχρώσεις αφαιρούν το φόντο, οι κόκκινες το φέρνουν πιο κοντά. Το κίτρινο δίνει μια χαρούμενη, χαρούμενη διάθεση, ενώ το λευκό είναι το χρώμα του ρομαντισμού. Το ανοιχτό χρώμα του φυλλώματος διευρύνει τα όρια της τοποθεσίας, σκοτεινό – στενεύει.

Οι εργασίες βελτίωσης είναι πιο βολικές για να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα σχέδια και τα διαγράμματα που περιλαμβάνονται στο έργο τοπίου. Το τελικό έργο για τυπικά οικόπεδα μπορεί να αγοραστεί στο κατάλληλο εργαστήριο, να προβληθεί στο Διαδίκτυο ή να προσκληθεί από έναν σχεδιαστή. Για απλές ιδέες τοπίου, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα έργο.

Σύνταξη έργου

Το πρώτο βήμα είναι να εξερευνήσετε την περιοχή, καλύτερα με όλη την οικογένεια. Η θέση των κτιρίων και των χώρων πρασίνου εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του χώρου, τον προσανατολισμό στα βασικά σημεία.

Τα ψηλά κτίρια βρίσκονται στο βόρειο τμήμα, έτσι ώστε να μην σκιάζουν την τοποθεσία. Εξετάζει το έδαφος για χρήση υψομετρικών διαφορών ή ισοπέδωσης εδάφους.

Εξετάστε ορατές οπτικές προφορές σε παρακείμενες περιοχές. Καθορίστε εάν θα είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε τον κενό τοίχο ενός γειτονικού σπιτιού ή ενός υπόστεγου, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δέντρο με ένα όμορφο στέμμα που αναπτύσσεται κοντά στα σύνορα της περιουσίας σας.

Το δεύτερο στάδιο είναι η δημιουργία ενός κτιρίου και η τοποθέτηση όλων των απαραίτητων για την άνεση όλων των νοικοκυριών. Ένα σχέδιο του οικοπέδου σχεδιάζεται σε κλίμακα, εφαρμόζονται σχέδια κτιρίων. Εάν αυτό είναι το οικογενειακό σας κτήμα, τότε πρέπει να αποφασίσετε τι θα αφήσετε – ένα σπίτι με οικογενειακό ιστορικό ή περιβόλι. Ένας συμπαγής αχυρώνας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ή τα έλατα ενηλίκων είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση μιας σκιερής γωνιάς.

Στη συνέχεια, καθορίζουν τι πρέπει να κατασκευαστεί, τι λειτουργικές εργασίες θα εκτελέσει κάθε ύφανση. Εδώ, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αποφασίσουν από κοινού ποια στοιχεία του τοπίου χρειάζονται πραγματικά. Επιλέγονται προτιμήσεις για την οργάνωση της αναψυχής και την καλλιέργεια ορισμένων φυτών.

Στο επόμενο στάδιο, σχεδιάζεται μια διάταξη των κομματιών και επιλέγεται το υλικό για το φινίρισμα του καμβά του.. Το πλάτος υπολογίζεται από τις τυπικές διαστάσεις τουλάχιστον 80 εκατοστών, αυτή είναι η ελάχιστη τιμή άνεσης για το πέρασμα με καρότσι κήπου.

Καθορίζεται η ευθύτητα ή η καμπυλότητα των μονοπατιών, υπολογίζεται το μήκος και η απαιτούμενη ποσότητα υλικών φινιρίσματος του κτιρίου. Στους υγρότοπους, εκτελείται επιπλέον σχέδιο αποστράγγισης. Κάντε μια εκτίμηση για χωματουργικές εργασίες και υλικό αποστράγγισης: σωλήνες, δαμάσκηνα, διογκωμένος πηλός.

Ξεχωριστά ή στο ίδιο σχέδιο, εφαρμόζεται ένα διάγραμμα της θέσης των λαμπτήρων και της απαραίτητης ηλεκτρικής καλωδίωσης. Η τοποθέτηση ηλεκτρικών δικτύων πραγματοποιείται πριν από τη συσκευή των κομματιών., ώστε να μην παραβιάζεται η ακεραιότητα του οδοστρώματος. Το βάθος του καλωδίου λαμβάνεται στη μεσαία ζώνη 70 εκατοστά, για την τοποθέτηση μονοπατιών, το χώμα αφαιρείται σε βάθος 30 εκατοστών.

Σε αυτόν τον τόπο εργασίας, καθορίζεται επίσης η τοποθέτηση λαμπτήρων. Αξίζει να τα τοποθετήσετε κατά μήκος του μονοπατιού ή ακριβώς δίπλα σε οικιστικές και οικονομικές εγκαταστάσεις. Είτε μια διακοσμητική λίμνη είτε ένα παρτέρι θα φωτιστεί, τι είδους φωτισμός θα απαιτηθεί. Εάν δεν έχει προγραμματιστεί ηλεκτροδότηση του χώρου, τότε αυτό το σχέδιο μπορεί να εγκαταλειφθεί.

Το επόμενο σύνολο σχεδίων είναι μια λεπτομέρεια για κάθε ζώνη. Διάταξη κρεβατιών, παρτέρια με ένα σύνολο φυτών, ένα σχέδιο για τη φύτευση φρούτων ή καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων. Ένα τέτοιο σχέδιο γίνεται σχεδιάζοντας την περιφέρεια της κορώνας ενός ενήλικου φυτού.. Το μέγεθος της κορώνας βρίσκεται στα βιβλία αναφοράς για την καλλιέργεια φυτών.. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η υπερβολική πυκνότητα φύτευσης, η διαπλοκή των στεφάνων μειώνει το διακοσμητικό αποτέλεσμα και μειώνει την καρποφορία..

Για μια αρμόδια τοποθεσία κτιρίων και χώρων πρασίνου και φιλίας με γείτονες, πρέπει να συμμορφώνεστε με τους οικοδομικούς κώδικες. Μεγάλες κατασκευές έως και δύο ορόφων ψηλά και ψηλά δέντρα τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από τα όρια του χώρου, θάμνοι και χαμηλά κτίρια κήπων – όχι πιο κοντά από 1 μέτρο. Το σπίτι και τα κτίρια πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από την κόκκινη γραμμή του δρόμου ή 3 μέτρα από τον δρόμο.

Όλα αυτά τα συστήματα εφαρμόζονται σε ένα ενιαίο γενικό σχέδιο ή γίνονται ξεχωριστά σχήματα, εάν συμμετέχουν μεμονωμένοι ειδικοί. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων υπολογιστών, ακόμη και ένα άτομο που αγνοεί τα σχέδια θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει ένα πλήρως αρμόδιο έργο.

Κύριες ζώνες

Λοιπόν, ας αρχίσουμε να σχεδιάζουμε την περιοχή της αυλής. Οι κύριοι χώροι είναι ο χώρος εισόδου, ο χώρος της αυλής, ο λαχανόκηπος, ο κήπος, ο χώρος αναψυχής, ο χώρος χρησιμότητας. Επιπλέον μπορεί να είναι μια παιδική χαρά για ενεργά παιχνίδια, μια λίμνη, μια πισίνα, ένα πάρκο με σοκάκια, μια δασική γωνιά με μονοπάτια πεζοπορίας.

Ο χώρος εισόδου περιλαμβάνει μια πύλη με ένα μονοπάτι προς τη βεράντα του σπιτιού. Συνιστάται να περιφράξετε την είσοδο και το χώρο στάθμευσης με ένα γκαράζ με έναν φράκτη ή να το τοποθετήσετε στην άλλη πλευρά του κτιρίου, έτσι ώστε ο χώρος εισόδου να περνά ομαλά στην αυλή..

Η μπροστινή είσοδος είναι διακοσμημένη με το ύφος του φινιρίσματος του κτιρίου, το πλακόστρωτο είναι κατασκευασμένο από σκληρό υλικό ανθεκτικό στη φθορά – πέτρα, πλακόστρωτα ή τούβλα κλίνκερ. Ο χώρος εισόδου είναι διακοσμημένος με παρτέρια και μικρές αρχιτεκτονικές φόρμες.

Εάν υπάρχει επαρκής χώρος, διατίθεται ζώνη κήπου ή διακοσμητικού πάρκου σε ξεχωριστό οικόπεδο στη βόρεια πλευρά της ιδιοκτησίας γης. Σε μια μικρή περιοχή, φυτεύονται δέντρα και θάμνοι περιμετρικά. Αυτή η διάταξη παρέχει προστασία από τον άνεμο, δημιουργεί μια φυσική οθόνη από τα αδιάκριτα μάτια και αφήνει το κεντρικό τμήμα ηλιόλουστο..

Ζώνη ανάπαυσης – ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της προαστιακής ζωής, τοποθετημένο σε κάποια απόσταση από το σπίτι, διακοσμημένο με μια τεχνητή δεξαμενή, ανθισμένους θάμνους. Εδώ στήνεται ένα υπόστεγο με χώρο ηλιοθεραπείας, κιόσκι με μπάρμπεκιου για μπάρμπεκιου ή καλοκαιρινή κουζίνα με ξυλόσομπα..

Οι σχεδιαστές προτείνουν να σχεδιάσουν έναν κομψό χώρο πυρκαγιάς, όπου μπορούν να συγκεντρωθούν μεγάλες εταιρείες. Ένας τέτοιος χώρος αναψυχής είναι διακοσμημένος με βότσαλα ή πέτρα, άνετα καθίσματα από κοψίματα ξύλου ή κυκλικοί πάγκοι από γκαμπόν βρίσκονται περιμετρικά.

Η ζώνη λαχανόκηπων βρίσκεται στο πιο ηλιόλουστο μέρος. Ένας λαχανόκηπος και ένα θερμοκήπιο βρίσκονται συχνά στο πίσω μέρος της γης. Αυτό δεν δικαιολογείται πάντα, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στο πότισμα ή είναι δύσκολο να φύγετε λόγω της απόστασης της θέσης.

Η νέα μορφή του λαχανόκηπου είναι διακοσμητική, δίνοντας στα κρεβάτια λαχανικών μια όμορφη μοντέρνα εμφάνιση κρεβατιών. Τέτοια κρεβάτια μπορούν να γίνουν διακόσμηση του μπροστινού τμήματος του χώρου και να βρίσκονται στην περιοχή της αυλής..

Το οικονομικό μέρος – το πουλερικό, το εργαστήριο ή ο αχυρώνας είναι καλύτερο να αφαιρεθεί για δέντρα και θάμνους. Οι μυρωδιές από τη ζωτική δραστηριότητα των ζώων δεν πρέπει να διεισδύουν στην περιοχή αναψυχής και στην ανοιχτή βεράντα του σπιτιού. Η διατήρηση πουλερικών και κατοικίδιων ζώων απαιτεί τη διάθεση χώρου για αυτά, περιφράζοντας τις φυτεύσεις από ζημιές. Το κοτέτσι έχει μια διακοσμητική τακτοποιημένη εμφάνιση, οι επισκέπτες θα χαρούν να επισκεφθούν αυτήν τη ζωντανή γωνιά του ζωολογικού κήπου.

Τα μονοπάτια δημιουργούν μια διαδρομή πεζοπορίας και συνδέουν τις ζώνες μεταξύ τους. Στο οικονομικό κομμάτι της πίστας, είναι καλύτερο να την κάνετε ευθεία και ευρεία για ευκολία μετακίνησης με γεωργικά εργαλεία. Recυχαγωγικό – μπορεί να έχει στροφές. Καμπυλωτό εφέ με μισάνοιχτη προοπτική διευρύνει οπτικά την περιοχή.

Για να γίνει αυτό, ένας όμορφος θάμνος ή ένα φωτεινό παρτέρι, ή μια μικρή αρχιτεκτονική σύνθεση τοποθετείται λίγο γύρω από την κάμψη στη ζώνη ορατότητας. Or μπορείτε να βάλετε έναν πάγκο στην επόμενη στροφή. Ο πεζός έλκεται να βλέπει ολόκληρη την εικόνα, του φαίνεται ότι το μονοπάτι προχωρά όλο και περισσότερο, αποκαλύπτοντας διάφορα μυστικά.

Έχοντας αποφασίσει για τις απαραίτητες ζώνες, οι κύκλοι κόβονται από χαρτόνι σύμφωνα με το σχήμα ενός σχεδίου κτιρίου διαφορετικών διαμέτρων, που μιμούνται τις κορώνες δέντρων, τα παρτέρια και τα κρεβάτια σε μια κλίμακα. Μετακινούνται σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας προγράμματα υπολογιστών σχεδιασμού τοπίου..

Είναι καλύτερα να φτιάξετε δύο ή τρεις εκδόσεις σκίτσων για μελλοντική βελτίωση. Στο έδαφος, πρέπει να περπατήσετε κατά μήκος φανταστικών μονοπατιών, να φανταστείτε νοητικά όλα τα αντικείμενα, πώς σχετίζονται με το ανάγλυφο. Μετά από αυτό, γίνονται προσαρμογές και επιλέγεται η κατάλληλη επιλογή..

Το έργο τοπίου, που ολοκληρώθηκε από επαγγελματίες, θα περιέχει ολόκληρο το σύνολο των απαραίτητων σχεδίων, καθένα από τα οποία θα συνοδεύεται από επεξηγηματική σημείωση με συγκεκριμένο τύπο κτιρίου, υλικό φινιρίσματος, σχέδιο εγκατάστασης και μέθοδο εγκατάστασης. Κάθε κήπος με λουλούδια θα εφοδιάζεται με επεξήγηση φυτών..

Λαμβάνοντας ως βάση ένα έτοιμο έργο τοπίου, μπορείτε να ξεκινήσετε μια συναρπαστική δημιουργική διαδικασία – την ενσάρκωση του προαστιακού επιτεύγματος με τα χέρια σας.

Εξωραϊσμός

Η επιλογή των φυτών εξαρτάται από το μέγεθος της θέσης, τη σύνθεση του εδάφους, τον φωτισμό, το ύψος των υπόγειων υδάτων και τον κλιματικό παράγοντα. Στην πρώτη θέση είναι η απαίτηση για αντοχή στον παγετό αυτού του τύπου φυτού.. Οι ανθεκτικές ζώνες σε ποικιλία οπωροφόρων δέντρων επιλέγονται για εξωραϊσμό. Στη συνέχεια, δεν θα χρειαστεί να τυλιχτούν με μόνωση για το χειμώνα σε ύψος τριών ή τεσσάρων μέτρων, γεγονός που προσθέτει σαφώς δουλειά στον κηπουρό..

Σε μικρές περιοχές, οπωροφόρα δέντρα μεσαίου ύψους επιλέγονται σε υποκείμενα νάνων., κολωνικές ποικιλίες μηλιών, ποικιλίες θάμνων κερασιών και γλυκών κερασιών, τσοκ μούρο, δαμάσκηνο και blackthorn έχουν αποδειχθεί καλά. Για διακοσμητικούς σκοπούς, οι ανθισμένοι θάμνοι είναι κατάλληλοι – chubushnik, λιλά, τριαντάφυλλα, viburnum, barberry. Όλοι τους κόβουν τέλεια τα μαλλιά τους, μπορούν να τους δοθεί ένα συμπαγές σχήμα και να χρησιμοποιηθούν ως φράκτης.

Οι κανόνες για την οργάνωση του τοπίου υπαγορεύουν την παρουσία κάθετης προφοράς. Ένα μόνο, όμορφο δέντρο ή θάμνος ονομάζεται ταινία. Μπορεί να είναι ένα ψηλό λεπτό κωνοφόρο δέντρο και τα κωνοφόρα διατηρούν τις λειτουργίες τους ως ορόσημο σύνθεσης ακόμη και το χειμώνα.. Οι δυτικές ποικιλίες του Tui χειμωνιάζουν καλά, είναι ανεπιτήδευτες. Έχουν μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων φύλλων και σχήματα στεφάνης, γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα για τη δημιουργία φράκτων και την έκθεση του φόντου των παρτέρια..

Όμορφα και θεαματικά δημητριακά, ξενιστές, παιώνιες, φλόξες, ίριδες είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός παρτέρι χαμηλής συντήρησης. Όταν σχεδιάζετε τη διάταξη ενός παρτέρι, πρέπει να θυμάστε τον κανόνα και την ισορροπία του τριγώνου. Το υπόβαθρο 1-3 ψηλών δειγμάτων, το μέσο των 5-8 χαμηλότερων φυτών και το κάτω μέρος είναι επενδεδυμένο με ένα περίγραμμα 8-13 μικροσκοπικών δειγμάτων.

Κάθε είδος πρέπει να αντιπροσωπεύεται από τουλάχιστον τρία φυτά του ίδιου χρώματος, διαφορετικά μπορεί να βγει μια βινεγκρέτ.

Οι ανθισμένοι κήποι ταξινομούνται ως εξής:

  • στρογγυλά ή τετράγωνα παρτέρια για τοποθέτηση στην μπροστινή περιοχή.
  • εκπτώσεις – στενά παρτέρια κατά μήκος των μονοπατιών.
  • βραχόκηπους ή βράχια – πετρώδη παρτέρια με φυτά κάλυψης εδάφους.
  • τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα mixborders – μείγμα καλλωπιστικών και ανθοφόρων φυτών.

Το σχέδιο λουλουδιών αναπτύσσεται με βάση τις ίδιες απαιτήσεις για συνθήκες καλλιέργειας. Διαφορετικά, μερικά από τα φυτά θα υποφέρουν από έλλειψη φωτός ή περίσσεια υγρασίας, οι διακοσμητικές ιδιότητες θα γίνουν χειρότερες.

Είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε σε ανεπιτήδευτες ποικιλίες και είδη, αλλά στις μπροστινές περιοχές συχνά οργανώνουν έναν ασυνήθιστο κήπο με λουλούδια εξωτικών φυτών με ειδικό σύστημα αποκατάστασης. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο σχέδιο στο Διαδίκτυο με μια επεξήγηση των επιθυμητών φυτικών ειδών..

Έμπειροι καλλιεργητές λουλουδιών επιλέγουν φυτά για το παρτέρι, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο ανθοφορίας, έτσι ώστε να είναι διακοσμητικό από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Μια θεαματική τεχνική ήταν η δημιουργία μονόχρωμων παρτέρια. Τα φυτά επιλέγονται στην ίδια σειρά χρωμάτων και υποστηρίζονται από διακοσμητικά φυλλώδη φυτά με κατάλληλα χρώματα φύλλων. Τα αμπέλια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κάθετης κηπουρικής. Φυτεύονται δίπλα σε στηρίγματα με τη μορφή αψίδων ή καταρράκτη από καμάρες..

Στυλ σχεδιασμού

Τα φυτά για τους ανθισμένους κήπους επιλέγονται σύμφωνα με το στυλ ολόκληρου του χώρου. Διάκριση μεταξύ κανονικού και φυσικού στυλ στο σχεδιασμό τοπίου.

Κανονικό στυλ χαρακτηρίζεται από αξονική συμμετρία, συμμετρική διάταξη παρτέρια, ευθύγραμμα ευρεία μονοπάτια – σοκάκια. Όλες οι μορφές παρτέρια έχουν το σωστό γεωμετρικό σχήμα. Τα δέντρα και οι θάμνοι κόβονται για να σχηματίσουν τις κορώνες. Διακοσμημένο με σιντριβάνια, γλυπτά, γλάστρες. Τριαντάφυλλα, παιώνιες, γιασεμί, κρίνα, μπιγκόνιες, έλατο, thuja φαίνονται οργανικά στο φόντο των κλασικών εξοχικών σπιτιών από τούβλα.

Φυσικό στυλ ή αγγλικά – αυτός είναι ένας τοπικός κήπος ή ανθισμένος κήπος, όπου η ποικιλία των λουλουδιών δημιουργεί μια φυσική ποικιλία του λιβαδιού. Η κάθετη κηπουρική χρησιμοποιείται από αμπέλια: clematis, πρωινή δόξα, παρθένα σταφύλια, κινεζική αμπέλου μανόλιας, τριαντάφυλλα αναρρίχησης. Τα μονοπάτια έχουν ένα τύλιγμα, οι ανάγλυφες σταγόνες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα ξηρό ρεύμα ή μια αρχική γέφυρα με σκαλοπάτια.

Τα καταστήματα βρίσκονται σε ρομαντικά μέρη με καλή θέα. Οι λίμνες έχουν ακανόνιστο σχήμα, οι όχθες είναι διακοσμημένες με ξενιστές, φτέρες, ίριδες, καλάμια ή χόρτα.

Η υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, το υψηλό κόστος συντήρησης της γης οδήγησαν στην εργονομία της χρήσης γης και έγιναν η βάση για τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό του τοπίου.. Μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται από λακωνικές μορφές και ελάχιστες λεπτομέρειες, η γεωμετρία χωρισμού είναι πολύ απλή, τα ορθογώνια σχήματα παρτέρια, βεράντες, μονοπάτια, κιόσκια και ακόμη και νερό περικλείονται σε ένα τετράγωνο. Η χρήση σκυροδέματος, γυαλιού, ξύλου και μερικών προσεκτικά βαθμονομημένων φυτών ζωντανεύει το κομψό τοπίο.

Μοντέρνο, αντίθετα, χρησιμοποιεί μόνο τις ηχοειδείς μορφές του φυτικού βασιλείου. Εδώ το λουλουδάτο στολίδι του μεταλλικού φράχτη προστίθεται στα λουλούδια. Ο χώρος δεν κόβεται από τις αιχμηρές μορφές των στεφάνων των δέντρων. Ενθαρρύνεται η επανάληψη των στοιχείων. Η παλέτα χρωμάτων είναι ουδέτερη. Η απλότητα και η φυσικότητα συνορεύουν με την επιβλητικότητα.

Εξοχικό ή αγροτικό στυλ το πιο προσβάσιμο και ενδιαφέρον για εφαρμογή DIY, τα υλικά φινιρίσματος είναι ξύλο και φυσική πέτρα. Όλα τα φυτά προέρχονται από τη δική τους κλιματική ζώνη. Η φυσική ανακούφιση χαρίζει γοητεία και ρομαντισμό. Οι συνθέσεις από αντικείμενα αγροτικής ζωής φαίνονται οργανικά.

Για κάθε χώρα, το αγροτικό στυλ συνεπάγεται μερικά από τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.. Για μεσογειακό στυλ διακόσμηση με βότσαλα και πολλά νότια φυτά, για σκανδιναβικό στιλ τουλίπες, ροδόδεντρα, πλακόστρωτα. Τακτοποίηση και πολλή πέτρα.

Οι λάτρεις του διαλογισμού μπορούν να επιλέξουν ένα σημείο για το ιαπωνικό νηπιαγωγείο, χρειάζεται πολύ λίγο χώρο. Προαπαιτούμενα είναι το νερό, οι πέτρες, τα φυτά των ασιατικών τροπικών και αρκετά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού πολιτισμού. Ακόμη και ένα μέρος του κομματιού μπορεί να πλαισιωθεί με αυτόν τον τρόπο, το κυριότερο είναι ότι ο χαρακτήρας της ανατολικής φιλοσοφίας εκδηλώνεται σαφώς..

Οι φωτογραφίες σε ειδικούς ιστότοπους θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το στυλ διακόσμησης του προσωπικού οικοπέδου, εδώ μπορείτε να βρείτε και να λάβετε ως βάση τα σκίτσα σχεδίων της βελτίωσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μόλις ξεκινήσετε τον εξωραϊσμό, πρέπει να τηρήσετε το σχέδιο. Σε ένα ορισμένο στάδιο, θα φαίνεται ότι τα φυτά είναι πολύ μικρά, υπάρχει πολύς κενός χώρος και οι ιδιοκτήτες αρχίζουν να συμπιέζουν τις φυτεύσεις. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, αλλιώς μετά από μερικές σεζόν θα πρέπει να αφαιρέσετε επιπλέον πολυετή φυτά. Συνιστάται να γεμίσετε τον ελεύθερο χώρο με ετήσια, θα δημιουργήσουν διακοσμητικότητα για την εποχή.

Δείξτε συνέπεια. Ακολουθήστε την τεχνολογία για να εξασφαλίσετε ανθεκτικότητα και διακοσμητικότητα. Είναι καλύτερα να κάνετε τα πάντα σωστά στο αρχικό στάδιο παρά να εξαλείψετε τις συνέπειες – λακκούβες και βουτιές στα μονοπάτια, θρυμματισμένο χώμα στη λίμνη. Εξετάστε την εργονομία άρδευσης. Οι εύκαμπτοι σωλήνες σε όλη την περιοχή δεν είναι η καλύτερη διακόσμηση.

Χρησιμοποιήστε έδαφος αντί για δαπανηρές εργασίες ισοπέδωσης.

Όμορφα βήματα, βεράντες gabion, κιόσκι σε λόφο θα προσθέσουν εκφραστικότητα στην τοποθεσία. Επιλέξτε όμορφα σημεία θέασης για πάγκους, έτσι ώστε ένα καθιστό άτομο να βλέπει μια αισθητική εικόνα μπροστά του. Πέργκολες και καμάρες περιπλεγμένες με αμπέλια έχουν εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα, το μονοπάτι πίσω από την αψίδα δίνει μια αίσθηση απείρου.

Όμορφα παραδείγματα

Γωνιά αντίκα στον κήπο.

Ανατολίτικα κίνητρα στο σχεδιασμό της αυλής.

Το σπίτι στο λόφο περιβάλλεται γραφικά από βεράντες.

Η έννοια του έξυπνου φωτισμού γίνεται το κύριο στοιχείο σχεδιασμού.

Για το πώς να διακοσμήσετε ένα οικόπεδο κήπου με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.