Αυτοματοποίηση συρόμενων θυρών: συμβουλές για την επιλογή

Η κύρια διαφορά μεταξύ συρόμενων θυρών και άλλων συστημάτων είναι η απλότητα λειτουργίας τους. Λειτουργούν εύκολα χειροκίνητα ή με κουμπί. Ο σχεδιασμός έχει πολύ υψηλή αξιοπιστία. Ο αυτοματισμός συρόμενων θυρών έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες, οπότε αξίζει να το μελετήσετε λεπτομερέστερα.

Ιδιαιτερότητες

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες περιλαμβάνουν διάφορα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα. Αυτοί, με τη σειρά τους, είναι υπεύθυνοι για διαφορετικές λειτουργίες. Ο αυτοματισμός λειτουργεί σωστά λόγω του καλά συντονισμένου έργου των μηχανισμών. Η ελεγχόμενη κίνηση των συρόμενων θυρών παρέχεται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • μοτέρ, κιβώτιο ταχυτήτων
 • μια ράβδος με δόντια, η οποία δίνει ενίσχυση από τον κινητήρα στη δομή.
 • μονάδα οδήγησης;
 • αλυσίδες ελέγχου.

Το αυτόματο σύστημα ενεργοποιείται όταν τα στοιχεία επαφής είναι κλειστά. Όταν είναι κλειστά, τα δεδομένα μεταφέρονται κατά μήκος της αλυσίδας ελέγχου από τον κινητήρα. Η δράση του κινητήρα ξεκινά στο σημείο όταν η μετάδοση από το κλειδί / το τηλεχειριστήριο φτάνει στη μητρική συσκευή.

Τη στιγμή που τα φύλλα της πύλης μετακινούνται στο επιθυμητό σημείο, ο κινητήρας σταματά λόγω του σήματος που δίνεται από έναν ειδικό αισθητήρα. Μετά από ένα ορισμένο διάστημα, συνδέεται ένα ρελέ χρόνου, η πύλη είναι κλειστή. Αυτό το χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών είναι αποδεκτό για κάθε πύλη: συρόμενη, ανυψωτική, άλλες. Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας κλεισίματος απαιτεί καθορισμό χρονικού διαστήματος. Μέχρι να επιτευχθεί το σημείο της αρχικής θέσης, ο κινητήρας δεν σβήνει.

Η παραπάνω περιγραφόμενη σύνθεση αυτοματισμού συρόμενης πύλης μπορεί να περιγραφεί ως ένα ελάχιστο, αλλά επαρκές σύνολο. Θεωρήστε ως πρόσθετα στοιχεία:

 • Φωτοκύτταρα. Ο κύριος σκοπός τους είναι να σταματήσουν τη δράση του αυτοματισμού όταν εμφανιστεί ένα εμπόδιο στο άνοιγμα της πύλης..
 • Λυχνία σήματος. Αναβοσβήνει όταν λειτουργεί η μονάδα αυτοματισμού.
 • Σύστημα απομακρυσμένης κεραίας. Αυξάνει το εύρος λήψης του σήματος του τηλεχειριστηρίου.

Το κύριο συστατικό κάθε πακέτου αυτοματισμού είναι ο κινητήρας. Οι επιλογές είναι κατάλληλες για τριφασικό ή διφασικό μετρητή. Οι ειδικοί προτείνουν μια τριφασική έκδοση με σύνδεση τυλίγματος τύπου αστεριού. Αυτό θα συμβάλει σε μια καλύτερη ικανότητα εκκίνησης του κινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αυτοματισμός θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός..

Εάν δεν υπάρχει τριφασικός μετρητής, ένας μονοφασικός κινητήρας πυκνωτή θα το κάνει. Η απόδοση αυτής της συσκευής είναι χαμηλότερη. Η διαφορά είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά την εκκίνηση του αυτοματισμού. Για παράδειγμα, η τιμή ενός κινητήρα τύπου πυκνωτή θα είναι από 1 έως 2,5 kW. Στροφές κινητήρα – από 500 έως 1000 σ.α.λ.

Ο αριθμός περιστροφών του κινητήριου τροχού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 100. Εάν το κύκλωμα αυτοματισμού συναρμολογηθεί χειροκίνητα, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε κιβώτια ταχυτήτων τύπου ενός σταδίου.

Τα εξαρτήματα του συστήματος είναι συνήθως ακριβά, αλλά υπάρχουν επιλογές αντικατάστασης. Ένας κινητήρας ισχύος από ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να λειτουργήσει ως το κύριο συστατικό. Κατά τη σύνδεση του κινητήρα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τα άκρα των περιελίξεων. Μετρήστε τη δύναμη αντίστασης με ένα πολύμετρο. Η αρχική περιέλιξη θα έχει μεγαλύτερη σημασία..

Μια κίνηση ιμάντα θα χρησιμεύσει ως αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων.. Δώστε προσοχή στον μηχανισμό με ανεξάρτητο άξονα, θα πρέπει να έχει δύο ρουλεμάν. Κεντράρετε σωστά τον άξονα καθώς τοποθετεί δύο κιβώτια ταχυτήτων.

Κριτήρια επιλογής

Οι πύλες ενός ιδιωτικού σπιτιού δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο φορτίο, επομένως, οι ισχυρές επιλογές κινητήρα συνήθως δεν επιλέγονται γι ‘αυτούς. Για απρόσκοπτη χρήση κάθε μέρα, είναι κατάλληλοι κινητήρες βάρους από 800 έως 1200 κιλά. Συνήθως συνδέονται με έναν κανονικό μετρητή 220V, επομένως, είναι οικονομικοί. Το βάρος της πύλης για έναν τέτοιο αυτοματισμό θα είναι από 200 έως 400 κιλά και το πλάτος του ανοίγματος θα είναι 4 μέτρα.

Συνήθως, οι κατασκευαστές προσφέρουν μια σειρά συσκευών που αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο βάρος της δομής. Απομένει να κατανοήσετε τις τεχνικές πληροφορίες και να επιλέξετε το σωστό μοντέλο εάν η σπιτική κατασκευή δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά σας.

Όταν επιλέγετε έναν αυτοματισμό πύλης, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των εξαρτημάτων. Η ευκολία κίνησης του φύλλου θα εξαρτηθεί από αυτό. Επίσης, η σταθερότητα της μονάδας δίσκου διασυνδέεται με τα εξαρτήματα..

Η σταθερότητα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα των αγορασμένων κιτ σε σχέση με τα σπιτικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η αθόρυβη λειτουργία των μηχανισμών εντοπισμού σφαλμάτων του κιτ.

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτοματισμού είναι η ισχύς των συσκευών. Ένας άλλος δείκτης είναι η ένταση ανοίγματος και κλεισίματος. Επιλέξτε ισχύ σύμφωνα με την αρχή: όσο βαρύτερη είναι η δομή, τόσο πιο ισχυρό είναι το σύστημα. Η επιλογή επηρεάζεται από το μέγεθος της πύλης, το πάχος του μετάλλου, τον αριθμό των ενισχυτικών. Για φύλλο βάρους 300 kg, είναι κατάλληλο σύστημα 250-300 W. Εάν η δομή ζυγίζει 100 κιλά, ο αυτοματισμός πρέπει να είναι τουλάχιστον 600 W.

Εάν η συρόμενη δομή είναι κατασκευασμένη από στερεό υλικό, υπολογίστε τη δύναμη φορτίου λαμβάνοντας υπόψη τον άνεμο. Ο συνήθης συντελεστής είναι τέσσερις. Για να το εφαρμόσετε, πολλαπλασιάστε το βάρος της πόρτας με 4. Αυτό θα είναι το μέγιστο φορτίο στη συσκευή. Εξετάστε την ένταση χρήσης της πύλης.

Εάν ο εξοπλισμός έχει επιλεγεί για ιδιωτικό χώρο, λαμβάνεται υπόψη η απόδοση σε ποσοστό έντασης 50%. Για να μην αποτύχει γρήγορα ο εξοπλισμός, είναι σημαντικό να συσχετιστούν σωστά όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Άλλα κριτήρια επιλογής:

 • καιρικά χαρακτηριστικά?
 • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ;
 • παραμέτρους του τοποθετημένου αντίβαρου.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες των περιοχών, καθώς η υψηλή υγρασία και η βροχόπτωση επηρεάζουν τα ηλεκτρικά μέρη του συστήματος. Για παράδειγμα, στη Σιβηρία απαιτείται η εγκατάσταση πρόσθετης θέρμανσης για αυτοματοποίηση πύλης. Οι επιλεγμένοι μηχανικοί θα πρέπει να λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες.

Η ποιότητα του σχεδιασμού θα προσαρμόσει τους πιθανούς όρους απόδοσης του κινητήρα. Εάν το υλικό είναι ακριβό και καλό, αρκεί ένας κινητήρας χαμηλής ισχύος. Θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τα καθήκοντά του. Εάν τα μέρη είναι κακής ποιότητας, η δομή θα ανοίξει με μεγάλη προσπάθεια και δυσκολία, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κινητήρα που μπορεί να αντέξει μηχανικά φορτία.

Οι αριθμοί του αντίβαρου επηρεάζουν το μέγιστο δυνατό μήκος που μπορεί να τραβήξει ο κινητήρας. Κατά κανόνα, αυτό είναι περίπου το 75% του μήκους της ίδιας της πύλης.. Κατά την επιλογή αυτοματισμού, μην ξεχάσετε να προσθέσετε τις διαστάσεις του αντίβαρου στο μήκος της πύλης. Αυτές θα είναι οι ελάχιστες παράμετροι για τις δυνατότητες του επιλεγμένου αυτοματισμού..

Κανόνες λειτουργίας

Η διάρκεια ζωής του εγκατεστημένου αυτοματισμού επηρεάζεται από τη σωστή λειτουργία. Η σωστή χρήση αυξάνει την άψογη λειτουργία της πύλης για τα επόμενα χρόνια. εκτός, η σωστή χρήση του αυτοματισμού εξασφαλίζει την ασφάλεια όλων των γύρω.

Για παράδειγμα, οι ειδικοί θεωρούν μια προσπάθεια να περάσει κάτω από ένα φύλλο κλεισίματος ως μια υπερβολική πράξη. Αν και το σύστημα είναι εξοπλισμένο με φωτοκύτταρα, πρακτικά δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια τέτοιων ενεργειών, καθώς ορισμένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με κινητήρα υψηλής ταχύτητας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί ή άλλα προβλήματα, πολλοί ιδιοκτήτες θυρών με αυτόματες συσκευές κολλούν κατάλληλα αυτοκόλλητα προειδοποίησης στη δομή..

Τα αυτόματα συστήματα είναι συχνά εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο όπως μια χειροκίνητη μονάδα δίσκου. Η δράση του εξασφαλίζει το άνοιγμα της πύλης κατά τη διακοπή ρεύματος χρησιμοποιώντας καλώδιο..

Η ταυτόχρονη λειτουργία δύο κινητήρων καθιστά αδύνατη ακόμη και την πιο αξιόπιστη σχεδίαση. Και οι δύο επιλογές πρέπει να λειτουργούν μόνο ξεχωριστά. Επιπλέον, δεν θεωρείται ασφαλές να λειτουργείτε δύο μονάδες δίσκου ταυτόχρονα. Για να μην καταστραφεί ο αυτοματισμός, δεν χρειάζεται να πιέσετε, να πιέσετε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να προσπαθήσετε να διορθώσετε την κατάσταση εάν η δομή δεν κλείσει ή ανοίξει. Πιθανότατα, εμφανίστηκε ένα εμπόδιο στο δρόμο της κίνησης. Αρχικά, ανακαλύψτε τους λόγους και, στη συνέχεια, αναλάβετε την επισκευή.

Εκτελέστε περιοδική συντήρηση συρόμενων μηχανισμών. Οι κανόνες προϋποθέτουν συντήρηση μετά από ορισμένο αριθμό κύκλων. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες ή προσκαλέστε εγκαταστάτες. Οι αγοραστές ενεργοποιητές είναι εξοπλισμένοι με λεπτομερείς οδηγίες όχι μόνο για τους κανόνες λειτουργίας, αλλά και για την εγκατάσταση. Συνήθως η τεκμηρίωση είναι πολύγλωσση.

Τυχόν ελαττωματικές πύλες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με αυτοματισμό. Διακινδυνεύετε όχι μόνο το σχέδιο, αλλά και τους μηχανισμούς.

Οι ειδικοί συστήνουν τη δοκιμή μηχανισμών με σπάνια οικιακή χρήση της δομής. Για παράδειγμα, ελέγξτε το κουμπί, τον διακόπτη κλειδιού, τα φωτοκύτταρα, το κουμπί ρύθμισης έκτακτης ανάγκης, την τάση της αλυσίδας.

Κατασκευαστές

Σύγχρονοι και εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικά σετ συρόμενων θυρών. Οι μηχανισμοί κάθε μάρκας διαφέρουν στα δικά τους χαρακτηριστικά:

 • Για παράδειγμα, οι μηχανισμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Χόρμαν (Γερμανία).
 • Ιταλικά συστήματα Ρθε κατάλληλο για οικιακή χρήση. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι σε ζήτηση και θεωρούνται πολύ αξιόπιστα..
 • Ένας άλλος γνωστός κατασκευαστής είναι Ομορφη. Τα προϊόντα της διακρίνονται από καλή προστασία από εισβολείς, κινητήρες υψηλής ταχύτητας, ασφάλεια.

 • Μπορείτε να επιλέξετε τα κιτ της πιο δημοφιλούς μάρκας Ντόρχαν. Τα πιο ποικίλα αυτόματα παράγονται από αυτήν τη μάρκα, είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας..
 • Εκτός από τους Ιταλούς κατασκευαστές0, η αγορά έχει υψηλή βαθμολογία για κινεζικά προϊόντα, για παράδειγμα, η εταιρεία Faac. Τα συστήματα είναι υδροδυναμικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αξιόπιστα. Ωστόσο, σε σύγκριση με τους ηλεκτρομηχανικούς κινητήρες, οι κινεζικές παραλλαγές απαιτούν πιο ενδελεχή συντήρηση..
 • Από άλλους κατασκευαστές, οι χρήστες σημαδεύουν μάρκες Sommer, Alutech, Game, Stillmatic. Πρόκειται για εταιρείες από την Κίνα, αλλά διακρίνονται από ποιοτικά προϊόντα με καλές επιδόσεις..

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ας εξετάσουμε τα μοντέλα ορισμένων εμπορικών σημάτων με περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, συστήματα Ντόρχαν Χαρακτηρίζονται από χαμηλό θόρυβο και σταθερή λειτουργία. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Η αποτελεσματικότητα του αυτοματισμού είναι δυνατή σε θερμοκρασίες έως -20 μοίρες. Ως πρόσθετος εξοπλισμός, ο κατασκευαστής προσφέρει λαμπτήρες σήματος, ενσωματωμένους αισθητήρες, μπλοκ και κονσόλες..

Οι κινητήριες μάρκες επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται αρκετά εντατικά, καθώς ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετούνται μαζί και παρέχονται με υγρό λιπαντικό. Η σταθερότητα και η συνέχεια εξαρτώνται από τα βελτιωμένα αμυντικά συστήματα. Οι μονάδες δίσκου προστατεύονται καλά από τη σκόνη και την υγρασία. Η τιμή του αυτοματισμού είναι λογική.

Κατασκευαστής Faac προσφέρει επίσης στους πελάτες μια ποικιλία μοντέλων. Ο εξοπλισμός συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα και υψηλή απόδοση.

Ο εξοπλισμός διακρίνεται από την αποδοτικότητά του λόγω του λουτρού λαδιού στο οποίο βρίσκονται οι μονάδες μικροεπεξεργαστών. Το ιδιόκτητο λιπαντικό αποτελεί εμπόδιο στα προβλήματα ακόμη και σε παγετούς 30 μοιρών. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτής της εταιρείας λειτουργούν με επιτυχία στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού Βορρά και της Σιβηρίας..

Ομορφη εισάγει μοχλό και γραμμικές διαφάνειες στην αγορά. Ανώτερο σύστημα σχεδίασης, εύκολο στη χρήση, ασφαλές. Τα μοντέλα κίνησης είναι οικονομικά, ενώ είναι αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες από -20 έως +50. Ο αυτοματισμός παρέχεται με βολική ρύθμιση, αξιόπιστα εξαρτήματα. Το ενσωματωμένο λογισμικό τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση των συστημάτων τους.

Κριτικές

Σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών, δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε αυτόματα συστήματα σήμερα. Τα συστήματα πωλούνται σε κατασκευαστικά σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις. Οι κάτοικοι των περιφερειών χρησιμοποιούν εύκολα τις υπηρεσίες των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Επιπλέον, οι αγοραστές λένε ότι είναι φθηνότερο να παραγγείλετε προϊόντα μέσω διαδικτυακών καταστημάτων. Η αγορά θα πρέπει να περιμένει και να παραλάβει μετά από λίγο στο ταχυδρομείο.

Τα τηλεχειριζόμενα αυτόματα συστήματα παρέχουν θετικά χαρακτηριστικά. Είναι πιο βολικό να χειρίζεστε τέτοιους μηχανισμούς χωρίς να εγκαταλείπετε τις εγκαταστάσεις ή από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών, ο μηχανισμός τύπου worm έχει τη μεγαλύτερη ευκολία. Εάν απαιτείται συμμόρφωση με την αισθητική εμφάνιση της περιοχής, οι χρήστες προτείνουν να ληφθούν υπόψη υπόγειοι μηχανισμοί.

Εάν συγκρίνονται πολλές επιλογές ταυτόχρονα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε την τιμή της δύναμης έλξης, παρά το μεγαλύτερο βάρος της πύλης..

Ο επιλεγμένος αυτοματισμός συρόμενης πύλης πρέπει να είναι σταθερός και συνεπώς αξιόπιστος. Με το σωστό κιτ, η εγκατάσταση και η εγκατάσταση δεν θα αργήσουν πολύ. Ταυτόχρονα, ακόμη και το πιο φθηνό κιτ μπορεί να διαφέρει σε πολλά πλεονεκτήματα. Η τιμή του αυτοματισμού συρόμενης πύλης υπολογίζεται με βάση καθαρά ατομικά χαρακτηριστικά.

Τα αυτόματα συστήματα αυξάνουν τόσο την ευκολία όσο και την ασφάλεια της χρήσης τους. Με τη συσκευή, η πύλη ασφαλίζεται πιο ασφαλώς σε κλειστή κατάσταση. Λόγω της αξιοπιστίας, η διάρκεια ζωής της ίδιας της δομής αυξάνεται. Μια σημαντική σύσταση κατά την εγκατάσταση αυτοματισμού είναι πιστή τήρηση των οδηγιών εγκατάστασης του κατασκευαστή. Η διαμόρφωσή του απλοποιεί την εργασία εγκατάστασης ολόκληρου του συστήματος.

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ειδικών ανταλλακτικών στερέωσης κατά την εγκατάσταση. Τα πριτσίνια είναι εξοπλισμένα με ελαστικά παρεμβύσματα, γεγονός που αυξάνει το διακοσμητικό αποτέλεσμα του προϊόντος.

Μη χρησιμοποιείτε συγκόλληση εάν η πύλη είναι κατασκευασμένη από φύλλο με προφίλ. μπορεί να καταστρέψει το προστατευτικό κάλυμμα του. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί δεν συνιστούν την εγκατάσταση του άνω συλλέκτη ταυτόχρονα με τις γωνίες. Σε αυτή την περίπτωση, η κάτω θήκη είναι τοποθετημένη με το φύλλο κλειστό. Κατά την εγκατάσταση, οι τελικοί κύλινδροι ευθυγραμμίζονται με αυτό.

Η τήρηση των γενικών συστάσεων εγκατάστασης θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα αυτόματο σύστημα με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά στην αυλή σας. Και η σωστή επιλογή του κατασκευαστή και του τύπου της συσκευής θα σας σώσει από προβλήματα με τη λειτουργία και μετέπειτα συντήρηση και επισκευή ολόκληρου του μηχανισμού στο μέλλον.. Ακολουθήστε τις οδηγίες και η αυτόματη πύλη θα σας εξυπηρετήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα..

Για να μάθετε πώς να διαμορφώνετε το τηλεχειριστήριο στη μονάδα Doorhan, δείτε το επόμενο βίντεο.