Περιφράξεις από κυματοειδές χαρτόνι: κριτήρια επιλογής

Περιφράξεις από κυματοειδές χαρτόνι: κριτήρια επιλογής

Πρόσφατα, οι άνθρωποι μετακινούνται όλο και περισσότερο για να ζήσουν έξω από την πόλη. Κάποιος περνά μόνο ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε εξοχικές κατοικίες και οικόπεδα κήπου. Αλλά όλοι οι ιδιοκτήτες, κατά κανόνα, θέλουν άνεση, ιδιωτικότητα και προστασία από απρόσκλητους επισκέπτες, έτσι περικλείουν τα εδάφη τους με φράχτες..

Μεταξύ των υλικών για περίφραξη, το φύλλο με προφίλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, το οποίο εξηγείται από τα αξιοσημείωτα λειτουργικά χαρακτηριστικά του..

Ιδιαιτερότητες

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός φράχτη από μεταλλικό προφίλ:

 • Η παρουσία πυλώνων στήριξης.
 • Υποχρεωτικό σωληνωτό πλαίσιο.
 • Θεμελίωση: σκυροδέτηση κάθε στηρίγματος ή ταινίας.
 • Κορνίζες για πύλες και βιτρίνες.
 • Άλλοι συνδετήρες, διακοσμητικά υλικά και αξεσουάρ.

Η κυματοειδής σανίδα είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα. Από πάνω καλύπτεται με ένα προστατευτικό στρώμα παραγόντων όπως πλαστεζόλη, πολυεστέρα ή πουράλ. Η εξωτερική προστασία χρησιμεύει επίσης ως διακοσμητική λειτουργία..

Οι πλάκες με προφίλ μοιάζουν με κυματοειδές σχιστόλιθο. Η αυλάκωση μπορεί να έχει διαφορετικά ύψη και διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα, με τη μορφή τραπεζοειδούς ή ορθογωνίου. Το πιο συνηθισμένο είναι το ημιτονοειδές προφίλ..

Η κυματοειδής σανίδα είναι εύκολη στην αποθήκευση, εγκατάσταση και βολική κατά τη μεταφορά, επομένως χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς..

Πού συναντιούνται?

Τις περισσότερες φορές, το μεταλλικό προφίλ χρησιμοποιείται για την κατασκευή περιφράξεων για προαστιακές περιοχές, βιομηχανικές και κατασκευαστικές περιοχές..

Επιπλέον, φύλλα από κυματοειδές χαρτόνι χρησιμοποιούνται στην κατασκευή για την κατασκευή στεγών πόρτας, τέντας, επένδυσης τοίχων και κατασκευής δομών πλαισίου..

Το καθολικό υλικό είναι σε ζήτηση επειδή έχει χαμηλό κόστος, είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση και την εγκατάσταση..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το επαγγελματικό φύλλο μεταξύ των πλεονεκτημάτων του έχει τις ακόλουθες ιδιότητες και χαρακτηριστικά:

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής – 15 έως 30 χρόνια.
 • Ακαμψία ολόκληρης της δομής.
 • Πρακτική, εύκολη φροντίδα.
 • Ασφάλεια φωτιάς. Η δομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράγμα πυρκαγιάς ενάντια στην εξάπλωση της φωτιάς.
 • Μέσος βαθμός ηχομόνωσης.

 • Αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες του εξωτερικού στρώματος πολυμερούς, που προστατεύει από απώλεια φωτεινότητας χρώματος, γρατζουνιές, διάβρωση.
 • Ευελιξία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μεταλλικό προφίλ για την κατασκευή οποιωνδήποτε δομών.
 • Χαμηλό κόστος λόγω της απλής τεχνολογίας παραγωγής.
 • Διακοσμητικό, η δυνατότητα επιλογής χρωμάτων και σχημάτων. Πρόσφατα, οι κατασκευαστές προσφέρουν επιλογές με απομίμηση της δομής του ξύλου, της πέτρας, του τούβλου.
 • Ευκολία εγκατάστασης. Το μεταλλικό προφίλ καθιστά δυνατή την εγκατάσταση ενός φράχτη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Ο χρόνος εγκατάστασης είναι αμελητέος.

 • Μεταβλητότητα. Ένας φράχτης από φύλλο με προφίλ μπορεί να παρασχεθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους στηριγμάτων: σκυρόδεμα, τούβλα, μπάζα, μέταλλο.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι:

 • Σαλατότητα. Επομένως, οι ειδικοί δεν συνιστούν να κάνετε τα κενά μεταξύ των στηριγμάτων πολύ μεγάλα..
 • Χαμηλή αντοχή στην υγρασία και απροσδιόριστη εμφάνιση για υλικό χαμηλής κατηγορίας.
 • Το πάχος του φύλλου χάλυβα είναι μικρό, επομένως είναι εύκολο να κοπεί.
 • Οι βίδες με αυτοκόλλητο που χρησιμοποιούνται για τους συνδετήρες ξεβιδώνονται εύκολα. Επομένως, είναι καλύτερο να φροντίσετε για πρόσθετη στερέωση της δομής με πριτσίνια..

Προβολές

Για την κατασκευή φράχτες από ένα προφίλ φύλλο, δεν χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι τους, αλλά μόνο μερικοί. Κατά κανόνα, κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στο εμπορικό σήμα. Για τον χαρακτηρισμό του, έχουν εισαχθεί οι ακόλουθοι κωδικοί: Ν – έδρανο, С – τοίχος, НС – καθολικός. Οι αριθμοί που ακολουθούν το γράμμα υποδεικνύουν το ύψος του κυματοειδούς τμήματος και το πλάτος του μεταλλικού προφίλ. Δεδομένου ότι ο φράκτης δεν υφίσταται μέγιστα φορτία, για την κατασκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό με το γράμμα “C”. Όσον αφορά το ύψος της αυλάκωσης, 20 mm είναι αρκετά για το φράχτη..

Για παράδειγμα, οι ακόλουθοι βαθμοί είναι κατάλληλοι για περίφραξη:

 • Το C8 είναι ένα φύλλο προφίλ σχεδιασμένο για επένδυση τοίχων. Ο αριθμός 8 στον κωδικό σημαίνει ότι το προφίλ έχει συμμετρικό κύμα με πλάτος 8 mm. Το υλικό είναι ελαφρύ, φθηνό, αλλά όχι αρκετά ισχυρό. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση του για υψηλούς φράχτες, καθώς και για πολύ μεγάλες εκτάσεις. Ιδανικό για προσωρινούς φράχτες.

 • C10 – το πάνελ τοίχου έχει ύψος αυλάκωσης 10 mm, το οποίο βελτιώνει τη δύναμη σε σύγκριση με το C8. Το υλικό είναι ελαφρώς ακριβότερο από το προηγούμενο, αλλά όσον αφορά τις προστατευτικές ιδιότητες και την ανθεκτικότητα είναι πολύ καλύτερο.
 • Το C14 έχει αυλάκωση με τη μορφή τραπεζοειδούς με ύψος 14 mm. Κατάλληλο για φράχτες πλαισίου σε περιοχές με έντονο άνεμο. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για επένδυση γκαράζ ή βιομηχανικών θυρών.

 • Το C15 είναι ένας καθολικός τύπος προφίλ φύλλου με ευρεία άκρη κύματος. Σπάνια χρησιμοποιείται για φράχτες, κυρίως ως επένδυση οροφών, προσόψεων και περιφράξεων.
 • С18, С20, С21 είναι οι πιο ανθεκτικοί βαθμοί στη σειρά των φύλλων τοίχου. Χρήσιμο για την κατασκευή τυχόν φρακτών και οροφών σε σκληρά κλίματα, καθώς και, εάν είναι απαραίτητο, να έχετε έναν φράχτη υψηλότερο από 2,5 μέτρα.

Κατά την επιλογή υλικού για την κατασκευή περιφράξεων, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του τοπίου, το κλίμα της περιοχής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της δομής..

Το φύλλο με προφίλ είναι μια σύνθετη δομή που αποτελείται από πολλά στρώματα. Κάθε ένα από αυτά εκτελεί τη δική του λειτουργία. Και μόνο με την υψηλή ποιότητα κάθε επιπέδου μπορείτε να πάρετε το πιο αποτελεσματικό υλικό για το φράχτη.

Το μεταλλικό προφίλ, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός φράχτη για πολλά χρόνια, πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Βάση από φύλλο χάλυβα χαμηλού κράματος.
 • Ζεστό ή κρύο γαλβανισμένο και στις δύο πλευρές.
 • Αντιδιαβρωτικό προστατευτικό στρώμα.
 • Αλφαβητάρι.
 • Έγχρωμο πολυμερές.

Ανάλογα με τον τύπο της επίστρωσης, διακρίνονται διάφοροι τύποι κυματοειδούς χαρτονιού:

 • Γαλβανισμένο. Το φύλλο έχει χαρακτηριστικό χαλύβδινο χρώμα. Το πάχος του προστατευτικού στρώματος και η μέθοδος εφαρμογής του καθορίζουν τις αντιδιαβρωτικές ιδιότητες του υλικού. Η παρουσία ψευδαργύρου στην επιφάνεια είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, καθώς υπάρχουν έως 300 γραμμάρια ανά 1 τετραγωνικό μέτρο του προφίλ. Το ελάχιστο όριο φράχτη είναι 150 γραμμάρια ψευδαργύρου ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. μετρητής δαπέδου. Παράγονται γαλβανισμένα προφίλ φύλλα δύο τύπων: διπλής όψης και μονόπλευρης. Οι κατασκευαστές εγγυώνται δέκα χρόνια ζωής του υλικού. Ο γαλβανισμός αποτρέπει τη διάβρωση στην μεταλλική επιφάνεια. Το χαμηλό κόστος είναι ένα θετικό επιχείρημα για την αγορά. Μερικές φορές το στρώμα ψευδαργύρου μπορεί να εφαρμοστεί άνισα, πράγμα που απαιτεί τη μεταφορά ενός τέτοιου προϊόντος σε μια υποτυπώδη κατάσταση. Τις περισσότερες φορές, τα γαλβανισμένα φύλλα χρησιμοποιούνται ως προσωρινοί φράχτες στην κατασκευή δομών, φράχτες βιομηχανικών χώρων ή αποθηκών. Για διακοσμητικούς σκοπούς δεν χρησιμοποιείται λόγω της απαράμιλλης εμφάνισής του.

 • Aluzinc. Το εξωτερικό στρώμα είναι χημική σύνθεση 45 % ψευδαργύρου και 55 % αλουμινίου. Κατ ‘αναλογία με το πρώτο, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς. Ένας φράχτης από αλουζίνιο μπορεί να βαφτεί με οποιαδήποτε χρώματα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα γίνει πιο ακριβό από ένα πολυμερές, το οποίο είναι ασύμφορο.
 • Πολυμερής. Ένα στρώμα πολυμερούς εφαρμόζεται σε ένα γαλβανισμένο προφίλ φύλλο. Αυτή η συνδυασμένη επιλογή αυξάνει τις προστατευτικές λειτουργίες, βελτιώνει την αντοχή στην υγρασία και την αντοχή στη διάβρωση. Η διάρκεια ζωής αυξάνεται στα 50 χρόνια. Δεδομένου ότι τα πολυμερή είναι ικανά να αποκτήσουν οποιοδήποτε χρώμα, η χρήση τους οδηγεί σε μια ποικιλία χρωμάτων και υφών..

Το μεταλλικό προφίλ ταξινομείται ανάλογα με τον τύπο του προστατευτικού στρώματος.

 • Πολυεστέρας. Ο χημικώς αδρανής παράγοντας είναι ανθεκτικός σε καιρικές καταστροφές, διαλύτες και διάφορους ρύπους. Έχει γυαλιστερή επιφάνεια που μπορεί να καθαριστεί εύκολα ακόμη και από τη βροχή. Οι ειδικοί προτείνουν φύλλα με προστασία πολυεστέρα για την κατασκευή περιφράξεων γύρω από ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες.
 • Πλαστοϊζόλη έχει υφή επιφάνειας. Περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο και διάφορα είδη πλαστικοποιητών, γεγονός που αυξάνει την αντοχή του υλικού σε μηχανικές και χημικές επιδράσεις.

 • Πουράλ – βαφή πολυουρεθάνης-πολυαμιδίου, που κάνει την επιφάνεια ματ και μεταξένια. Ένας ακριβότερος τύπος επίστρωσης με αυξημένη αντοχή σε κάθε είδους κρούση. Λόγω του υψηλού κόστους, χρησιμοποιείται συχνότερα για την κατασκευή ελίτ κατασκευών. Πλεονεκτήματα: αύξηση της διάρκειας ζωής του κυματοειδούς χαρτονιού έως και 50 χρόνια, μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, αύξηση της ανθεκτικότητας του γαλβανισμένου φύλλου.
 • Ακρυλικό – υπεριώδη και αντιχημική προστασία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πληροφορίες που περιγράφονται παραπάνω, οι φράχτες ταξινομούνται σε διάφορους τύπους..

Τύποι περιφράξεων:

 • Φράχτες από συμπαγές φως. Κατά κανόνα, εγκαθίστανται σε μεταλλικό πλαίσιο από σωλήνες με προφίλ. Για προσωρινή χρήση, το θεμέλιο δεν γίνεται, οι πυλώνες εισάγονται ή σκάβονται. Σε περιοχές με θυελλώδες κλίμα, οι δομές δεν χρησιμοποιούνται, αφού είναι αναποτελεσματικές. Για άλλες κλιματικές ζώνες, η βάση σκυροδετείται, ενισχύοντας προηγουμένως τη βάση. Συνιστάται να σκάβετε στα στηρίγματα σε βάθος 50 έως 150 εκ. Για το πλαίσιο, χρησιμοποιούνται σωλήνες 40×40 mm, για τα πλαίσια του ντουλαπιού ή των θυρών – 80×100 mm. Ως τμήματα – προφίλ φύλλο με πάχος 0,5 έως 0,7 mm.

 • Με στηρίγματα από τούβλα. Ο φράκτης μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο τύπους θεμελίων: λωρίδα και στήλη. Σε κάθε περίπτωση, το κύριο φορτίο πέφτει στους πυλώνες στήριξης και το υπόλοιπο σκυρόδεμα παίζει ρόλο προστασίας, αποτρέποντας την πρόσκρουση της υγρής γης με κυματοειδές χαρτόνι, τη διείσδυση μικρών ζώων και άλλων απρόσκλητων επισκεπτών. Επιπλέον, το θεμέλιο της λωρίδας εμποδίζει τα ζιζάνια να εξαπλωθούν από πίσω από το φράχτη..

Οι κολώνες από τούβλα είναι πιο συμπαγείς από τις μεταλλικές, έχουν εμφανή εμφάνιση και ταιριάζουν με μεταλλικά προφίλ.

 • Σε θεμελιώδες λουρί. Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι η πιο ανθεκτική στον άνεμο από τις προτεινόμενες επιλογές. Όσον αφορά το κόστος, είναι πιο ακριβό από άλλα, αλλά ο σκοπός δικαιολογεί τα μέσα. Το θεμέλιο μπορεί να γίνει με έκχυση σκυροδέματος χρησιμοποιώντας οπλισμό και ξυλότυπο, ή από μπλοκ οπλισμένου σκυροδέματος. Οι πυλώνες στήριξης μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν πριν από τη σκυροδέτηση και η βάση χύνεται με κονίαμα. Μετά από αυτό, το θεμέλιο και τα στηρίγματα καλύπτονται με διακοσμητικά υλικά: φυσική πέτρα, τούβλο, κεραμικά από πορσελάνη.

Το ύψος των περιφράξεων είναι:

 • Τυπικό έως 3 μέτρα. Ο πιο συνηθισμένος τύπος περίφραξης.
 • Highηλοί ​​φράχτες έως 6 μέτρα εμποδίζουν την είσοδο βανδάλων και προστατεύουν τον χώρο από θέα. Συνήθως χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς.
 • Πάνω από 6 μέτρα. Περιφράξεις παρόμοιου ύψους εγκαθίστανται κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων ως ηχομόνωση. Ο εσωτερικός χώρος πολλαπλών στρωμάτων των πάνελ αποτελείται από μόνωση αφρού ή ορυκτοβάμβακα.

Κατασκευές

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε φράχτη συνεπάγεται την παρουσία στηριγμάτων. Κατά την κατασκευή ενός φράχτη από ένα προφίλ, οι μεταλλικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται συχνότερα, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται και άλλες επιλογές..

Ανάλογα με τη θέση των φύλλων, ο φράκτης μπορεί να είναι κάθετος ή οριζόντιος. Στην πρώτη περίπτωση, κυματοειδή κύματα βρίσκονται κατά μήκος του φράχτη, παράλληλα με τους πυλώνες, στη δεύτερη περίπτωση, το προφίλ είναι κάθετο στα στηρίγματα.

Ένα σημαντικό μέρος του φράχτη είναι το θεμέλιο, το οποίο καθορίζει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία ολόκληρης της δομής..

Ανάλογα με τη διάταξη, οι φράχτες ταξινομούνται στους ακόλουθους τύπους:

 • Χωρίς βάση. Η πιο οικονομική επιλογή, αφού έχει χαμηλό κόστος και χρόνο. Οι πάσσαλοι είναι σκυροδεμένοι, ένα πλαίσιο από έναν σωλήνα είναι συγκολλημένο σε αυτά, στο οποίο, με τη σειρά του, ο κυματοειδής πίνακας βιδώνεται με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Το μεταλλικό προφίλ μπορεί να συνδεθεί με δύο τρόπους:

 • Τα στηρίγματα είναι κλειστά από έξω και από την μπροστινή πλευρά ο φράχτης φαίνεται σταθερός.
 • Τα φύλλα εγκαθίστανται μεταξύ των αναρτήσεων υποστήριξης και είναι ορατά.

 • Σε βίδες βιδών. Η εγκατάσταση είναι ακριβότερη από τα συμβατικά υποστηρίγματα, αλλά η εγκατάσταση είναι ευκολότερη και γρηγορότερη. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για ασταθή εδάφη. Το μέγιστο ύψος σωρού είναι 5 μέτρα. Η διατομή του εξαρτάται από το μέγεθος των ανοιγμάτων. Για παράδειγμα, εάν το μήκος των κενών προγραμματίζεται να είναι περίπου 2-3 ​​m, τότε η διάμετρος θα είναι 76 mm. Το στήριγμα πρέπει να βιδωθεί κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Για εγκατάσταση αρκούν τρία άτομα, καθένα από τα οποία κάνει τη δουλειά του. Ο πρώτος θα πρέπει να υποστηρίζει τη θέση σε αυστηρά όρθια θέση. Οι άλλοι δύο χρησιμοποιούν μοχλούς για να βιδώσουν το σωρό στο έδαφος.

Το πλεονέκτημα τέτοιων πυλώνων στήριξης είναι η δυνατότητα επανειλημμένης χρήσης τους..

 • Με θεμέλιο. Σε σύγκριση με την πρώτη επιλογή, είναι πιο αξιόπιστο και σταθερό. Ένας φράχτης που χτίστηκε με αυτή τη μέθοδο θα διαρκέσει περισσότερο σε μαλακά ελώδη εδάφη και θα είναι επίσης κατάλληλος εάν υπάρχουν σημαντικές πτώσεις ανακούφισης στην περιοχή..

 • Με θεμέλιο, στηρίγματα από τούβλα και πλίνθο. Το ακριβότερο από τα παραπάνω, ωστόσο, το κόστος θα δικαιολογηθεί με μεγάλη διάρκεια ζωής και αξιοπιστία. Σε αυτή την περίπτωση, το θεμέλιο προετοιμάζεται πρώτα και στη συνέχεια τοποθετείται η βάση σε αυτό. Το τούβλο χρησιμοποιείται στην κατασκευή πασσάλων στήριξης. Για αντοχή, τοποθετούνται χαλύβδινοι σωλήνες μέσα στις κολώνες, καθώς και συνδετήρες για το προφίλ φύλλο. Μόνο μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών σταθεροποιείται το μεταλλικό προφίλ.

Επιλογές στολισμού:

 • Παραδοσιακός. Το φύλλο είναι γαλβανισμένο και στις δύο πλευρές. Μια προστατευτική επίστρωση πολυμερούς μπορεί να υπάρχει μόνο στην μπροστινή πλευρά. Εάν ένα σχέδιο εφαρμόζεται στο κυματοειδές χαρτόνι, τότε εφαρμόζεται ένα διαφανές στρώμα πάνω του για στερέωση. Το άνω άκρο του φύλλου είναι ομοιόμορφο.
 • Με μίμηση. Το παραδοσιακό κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα, για παράδειγμα, κάτω από την επένδυση ή στρογγυλεμένα κορμούς. Επίσης σε ζήτηση είναι ένα μεταλλικό προφίλ με μια επιφάνεια που μιμείται έναν τοίχο από τούβλα ή τοιχοποιία..

 • Σχηματικός. Η διαφορά από το συμβατικό δάπεδο είναι το ασυνήθιστο σχήμα του άνω άκρου. Οι αποκοπές μπορεί να έχουν ορθογώνιο, μυτερό ή άλλα σχήματα. Ο φράχτης φαίνεται πιο διακοσμητικός και κομψός.
 • Αρθρωτή σχεδίαση ο φράκτης είναι ένας φράκτης συναρμολογημένος από έτοιμα τμήματα, επομένως μερικές φορές ονομάζεται “τομής”. Βολικά, η συναρμολόγηση ενός τέτοιου φράχτη διαρκεί λίγο χρόνο. Κατά κανόνα, η μονάδα πωλείται μερικώς συναρμολογημένη, δηλαδή το κατάστρωμα είναι ήδη προσαρτημένο στις θέσεις.

Χρωματιστά

Ο χρωματισμός των προφίλ φύλλων είναι καθολικός: καφέ ή πράσινος. Ωστόσο, μπορεί να αλλάξει κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ακόμη και πολύχρωμο.

Το χρώμα του κυματοειδούς χαρτονιού δίνεται από το πολυμερές με το οποίο καλύπτεται το γαλβανισμένο φύλλο. Αυτή η βαφή δεν ξεθωριάζει στον ήλιο και επιπλέον προστατεύει το φράχτη από μηχανική καταπόνηση. Η παλέτα καθορίζεται σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο και χωρίζεται σε πολλές ζώνες, καθεμία από τις οποίες έχει τον δικό της τετραψήφιο κωδικό. Αυτή η ταξινόμηση διευκολύνει σημαντικά την επιλογή.

Κατά κανόνα, οι κατασκευαστές βάφουν το φύλλο στη μία πλευρά, αλλά υπάρχουν πάντα διαθέσιμες επιλογές διπλής όψης..

Μερικά κόλπα

Το σκούρο χρώμα του φράχτη αποσπά την προσοχή από αυτόν, σαν να “κρύβεται” από τα μάτια. Το φως επεκτείνει οπτικά τον ιστότοπο, αλλά λερώνεται πιο εύκολα.

Η σκούρα πράσινη επιλογή είναι ένα win-win classic. Ένας τέτοιος φράκτης είναι σε αρμονία με γκαζόν, δέντρα και θάμνους..

Ο λευκός φράχτης είναι εύκολο να ξαναβαφτεί ή να βαφτεί στο μέλλον.

Μοντέρνα μοντέρνα χρώματα κυματοειδούς χαρτονιού κάτω από ένα δέντρο ή κάτω από μια πέτρα χρησιμοποιούνται ευρέως σε προαστιακές περιοχές.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Πριν από την κατασκευή ενός φράχτη, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του υλικού, το οποίο θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε σωστά το ποσό και να βελτιστοποιήσετε το κόστος.

Δεδομένου ότι η λαμαρίνα χρησιμοποιείται για την παραγωγή μεταλλικών προφίλ, το μήκος μπορεί να είναι οποιοδήποτε.

Η επιλογή της οφείλεται στα ακόλουθα κριτήρια:

 • Απαιτήσεις πελατών.
 • Heightψος φράχτη.
 • Το μέγεθος των θόλων ή των τοίχων των δομών πλαισίου.

Το πλάτος του καταστρώματος κυμαίνεται από 980 έως 1850 mm και εξαρτάται από τον εξοπλισμό στον οποίο παράγεται. Οποιοδήποτε προφίλ λαμβάνεται από φύλλο χάλυβα πλάτους 125 cm, το οποίο είναι ψυχρής έλασης. Το μέγεθος του φύλλου μειώνεται λόγω του κυματοειδούς κύματος – όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο στενό βγαίνει το κυματοειδές χαρτόνι.

Λόγω του γεγονότος ότι κατά την εγκατάσταση, τα προφίλ φύλλα στερεώνονται με επικάλυψη, οι ειδικοί χρησιμοποιούν την έννοια του “χρήσιμου πλάτους”. Κατά κανόνα, είναι μικρότερη από την πραγματική κατά 4-8 εκατοστά..

Το πάχος είναι μια στατική τιμή. Η τυπική έκδοση είναι 0,5-0,8 mm, αλλά υπάρχουν και 1 mm και άνω. Κατά την επιλογή, καθοδηγούνται από το κλίμα και τον σκοπό της δομής. Κατά την επιλογή ενός προφίλ φύλλου για το φράχτη, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αντοχή της δομής θα εξαρτηθεί από το πάχος του υλικού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επίστρωση πολυμερούς. Εάν ο φράκτης λειτουργεί σε μια περιοχή με μεγάλο φορτίο ανέμου, τότε με ένα μικρό πάχος, το προφίλ φύλλο μπορεί να παραμορφωθεί ή να σπάσει στα σημεία στερέωσης.

Το προφίλ φύλλο χαρακτηρίζεται επίσης από το ύψος του κυματοειδούς τμήματος, το οποίο εξαρτάται από το σχήμα και συνήθως κυμαίνεται από 15 έως 130 mm. Για την κατασκευή ενός φράχτη, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κυματοειδές χαρτόνι με ύψος αυλάκωσης άνω των 21 mm.

Η γνώση των συνολικών διαστάσεων του υλικού που χρησιμοποιείται και της περιμέτρου του περιφραγμένου χώρου είναι απαραίτητη για ακριβείς υπολογισμούς της δομής.

Ντεκόρ

Κατά κανόνα, προσπαθούν να φτιάξουν φράχτες για ιδιωτικά σπίτια, παιδικούς χώρους και πάρκα σε έγχρωμη έκδοση και διακοσμούν με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία..

Η διακόσμηση με τη μορφή πολυμερούς επίστρωσης με απομίμηση τοίχου από τούβλα ή τοιχοποιία είναι σε ζήτηση.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων για ξύλο: ευρωλίση, ξυλεία, στρογγυλεμένα κορμούς.

Ο συνδυασμός προφίλ φύλλων διαφορετικών χρωμάτων ή διαφορετικών σχημάτων της κυματοειδούς επιφάνειας, καθώς και η εγκατάσταση στηριγμάτων από διαφορετικούς τύπους υλικών θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αρχική εικόνα. Διάφορα προστατευτικά γείσα και βύσματα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά στοιχεία.

Τα εργαστήρια δέχονται μεμονωμένες παραγγελίες που αντιστοιχούν στις αρχιτεκτονικές ιδέες των σχεδιαστών. Για παράδειγμα, πλαστά διακοσμητικά σε απλές πύλες και wickets, καθώς και πάνω από αυτά με τη μορφή καμάρες και υπερκατασκευές, θα προσθέσουν κομψότητα ή θα προσθέσουν ένα στοιχείο της αρχαιότητας..

Ο σγουρός κυματοειδής πίνακας με διαφορετικές επιλογές για το κόψιμο της κορυφής είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διακοσμήσετε το φράχτη σας. Εάν έχετε την ευκαιρία και την ικανότητα των ιδιοκτητών, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα μονόχρωμο μεταλλικό προφίλ με φωτεινά σχέδια ή στολίδια που εφαρμόζονται με αερογράφο ή με ένα συνηθισμένο πινέλο.

Οι φράχτες του κήπου είναι συχνά διακοσμημένοι με αναρριχώμενα φυτά: σταφύλια, κισσός, αναρριχώμενα τριαντάφυλλα. Επιπλέον, ο περιμετρικός φράχτης μπορεί να επιπλωθεί με γλάστρες ή να φυτευτεί με διαφορετικούς τύπους θάμνων..

Εάν, όταν χτίζετε φράχτη σε ιδιωτικό χώρο, παρέχετε ράφια και προεξοχές σε αυτό, τότε στο μέλλον μπορεί να διακοσμηθεί με γλάστρες με λουλούδια, διακοσμητικά στοιχεία ή να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση μικρών εργαλείων κήπου.

Υπάρχουν πιο πρωτότυποι τρόποι για να διακοσμήσετε φράχτες χρησιμοποιώντας παλιά σκεύη ή χειροποίητες τεχνικές. Για παράδειγμα, κρεμάστε παλιούς κουβάδες μωρών με λουλούδια φυτεμένα μέσα τους ή βιτρό παράθυρα από δίσκους SD.

Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξετε?

Η γνώση των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό υλικό για το φράχτη..

Για ιδιωτικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι

Κατασκευασμένο από ξύλο

Ένας φράχτης που χρησιμοποιεί ένα προφίλ φύλλο και ξύλινους στύλους είναι ο αρχαιότερος τρόπος περίφραξης της επικράτειάς σας. Αυτό το υλικό είναι προσιτό, άνετο, φιλικό προς το περιβάλλον και αρκετά ανθεκτικό. Από αισθητική άποψη, δεν έχει επίσης ελαττώματα. Υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία από το σκάλισμα και το κάψιμο, μέχρι το λεκές και το βάψιμο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθούν τα μειονεκτήματα, το κύριο από τα οποία είναι η χαμηλή πυρασφάλεια. Η ταχεία αποσύνθεση των θέσεων και των πινάκων υποστήριξης απαιτεί συχνή αντικατάσταση.

Υπάρχουν, φυσικά, βράχοι που είναι αδιάβροχοι και γίνονται ισχυρότεροι με την πάροδο του χρόνου, αλλά το υλικό από αυτά είναι ακριβό και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Τούβλο

Περιφράξεις από τούβλα με προφίλ φύλλο φαίνονται κομψά και όμορφα. Το υλικό σας επιτρέπει να χτίσετε πραγματικά έργα τέχνης με τα χέρια των πλοιάρχων. Ένας φράχτης είναι πιο λειτουργικός από έναν ξύλινο, πιο δυνατός, πιο αξιόπιστος, πιο μνημειώδης. Ο σχεδιασμός δεν φοβάται τους ισχυρούς ανέμους, είναι πυρίμαχος. Μεταξύ των ελλείψεων, πρέπει να σημειωθεί ο φόβος της υγρασίας, η παρουσία πρώτων υλών χαμηλής ποιότητας, η πενιχρή γκάμα χρωμάτων, η αύξηση του κόστους λόγω της ανάγκης πληρωμής για τις υπηρεσίες των δασκάλων στυλ..

Πέτρα

Ιδανικό για μια σκανδιναβική εξοχική κατοικία σε φινλανδικό στιλ, με τη μορφή σαλέ ή αλπικού κλασικού. Συνήθως τέτοιοι φράχτες δεν είναι ψηλοί και έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα. Οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση ορισμένων τύπων λίθων για την κατασκευή περιφράξεων. Ο ψαμμίτης είναι ένα ζεστό, ζεστό υλικό, εύκολο στη χρήση και ευχάριστο στην αφή, αλλά τα πάντα χαλάει από την ικανότητά του να καταρρέει υπό την επίδραση της υγρασίας. Ο βασάλτης, ο γρανίτης ή ο χαλαζίτης είναι πολύ ανθεκτικοί, αλλά οπτικά πιο κρύοι, οπότε οι ειδικοί συμβουλεύουν να τα συνδυάσουν με ξύλινα στοιχεία. Η φυσική πέτρα είναι ένα ακριβό δομικό υλικό, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τεχνητή πέτρα, η οποία δεν είναι κατώτερη στη διακοσμητικότητα, αλλά κερδίζει όσον αφορά τις λειτουργικές ιδιότητες..

Σκυρόδεμα

Τα τσιμεντένια μπλοκ για φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι είναι σε ζήτηση για περίφραξη μεγάλων προαστιακών περιοχών, αφού συναρμολογούνται γρήγορα και έχουν χαμηλό κόστος. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν υλικό διαφορετικής υφής και σχήματος, γεγονός που αυξάνει τη δημοτικότητά του..

PVC

Οι ειδικοί δεν συνιστούν πλαστικούς φράχτες ως προστασία για ιδιωτικούς χώρους. Καλύτερη χρήση – διακόσμηση μπροστινού κήπου και παρτέρι.

Πολυανθρακικό

Εάν ο ιδιοκτήτης σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα φράχτη ανά διαστήματα, για παράδειγμα, με σφυρήλατα τμήματα, αλλά η οπτική ανασφάλεια δεν ικανοποιείται, θα πρέπει να στρέψετε τα μάτια σας σε ένα υλικό όπως το πολυανθρακικό. Δεν είναι κατάλληλο ως ανεξάρτητος φράκτης, αλλά για την επίλυση προβλημάτων ορατότητας, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, θα διακοσμήσει το φράχτη και θα το κάνει κομψό.

Οι επαγγελματίες προειδοποιούν ότι το πολυανθρακικό δεν θα αντέξει τους ισχυρούς ανέμους και τα χτυπήματα από χαλάζι.

Από φράχτη

Ένας μεταλλικός φράχτης είναι ένα κυματοειδές χαρτόνι κομμένο σε ξεχωριστές λωρίδες. Επομένως, η σύνθεση και η παραγωγή πικέτων είναι παρόμοια με ένα προφίλ φύλλο. Το ύψος των λωρίδων κυμαίνεται από 1,5 έως 1,8 μ. Η μέθοδος εγκατάστασης είναι στάνταρ: χρησιμοποιώντας πασσάλους στήριξης και εγκάρσιες δοκούς. Παρουσία θεμελίωσης λωρίδας, η αντοχή και η αξιοπιστία θα αυξηθούν σημαντικά. Το προφίλ του shtaketin έχει τη μορφή των γραμμάτων P και M ή ημικυκλικό. Η δεύτερη επιλογή έχει κυρίαρχη ακαμψία λόγω του μεγάλου αριθμού νευρώσεων. Όταν τοποθετούνται, οι σανίδες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Η απόσταση μεταξύ τους εξαρτάται από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη..

Κατά την αγορά, οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

 • Τα εισιτήρια πρέπει να είναι από την ίδια παρτίδα.
 • Είναι καλύτερα να ελέγξετε το προϊόν αυτοπροσώπως, καθώς σε μια παρτίδα μπορεί να υπάρχουν λωρίδες διαφορετικού πάχους και ποιότητας.
 • Οι άκρες πρέπει να είναι ραφές. Η κύλιση αυξάνει την ακαμψία του φράχτη και εξαλείφει την πιθανότητα τραυματισμού από τις άκρες κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.
 • Ο αριθμός των προστατευτικών στρωμάτων. Όσο περισσότερα υπάρχουν, τόσο καλύτερο είναι το υλικό, αλλά, κατά συνέπεια, τόσο πιο ακριβό.

 • Ο αριθμός των ενισχυτικών. Με την αύξηση τους, η αντίσταση του shtaketin στην κάμψη αυξάνεται.
 • Μέθοδος χρωματισμού. Υπάρχουν μονόπλευρες και διμερείς. Στην πρώτη περίπτωση, μόνο η μπροστινή πλευρά είναι βαμμένη..
 • Μέθοδος χρώσης. Η τακτική βαφή με πιστόλι ψεκασμού είναι διαθέσιμη σε κάθε ιδιοκτήτη. Η επίστρωση πολυμερούς εφαρμόζεται στο εργοστάσιο, καθώς απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός. Είναι πιο αξιόπιστο και, εκτός από διακοσμητικές λειτουργίες, προστατεύει από μηχανική καταπόνηση. Ο ψεκασμός σε σκόνη είναι μια πολύπλοκη τεχνολογία που σχετίζεται με το ψήσιμο μετάλλου επικαλυμμένο με ένα στρώμα ξηρής βαφής σε ειδικούς φούρνους.

Με στοιχεία σφυρηλάτησης

Οποιοσδήποτε φράχτης θα διακοσμηθεί με πλαστά στοιχεία. Προσθέτουν βάναυση και κύρος. Τα ανοίγματα από αυτό το υλικό είναι ανθεκτικά και ασφαλή. Μειονεκτήματα: ο φράκτης δεν προστατεύει από θόρυβο, σκόνη και εξωτερικές απόψεις, έχει υψηλό κόστος.

Κατά κανόνα, τα σφυρηλατημένα στοιχεία συνδυάζονται με άλλα υλικά: τούβλο, πέτρα, κεραμικά από πορσελάνη.

Ένας φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι σε συνδυασμό με άλλα υλικά ήταν πρόσφατα ο πιο δημοφιλής. Πριν από την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κυματοειδούς χαρτονιού, τα οποία καθορίζουν τη δύναμη και την αντοχή του σε διάφορες επιρροές. Για παράδειγμα, η ακαμψία του φύλλου εξαρτάται από το ύψος της αυλάκωσης και αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής σε συνθήκες ισχυρού ανέμου. Το ύψος του προφίλ καθορίζεται από τη μάρκα του κυματοειδούς χαρτονιού. Το μέταλλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό, αλλά έχει την ικανότητα να σκουριάζει. Επομένως, τα στοιχεία για το φράχτη πρέπει να είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο φύλλο, επικαλυμμένο με πολυμερές για προστασία.

Για την εγκατάσταση πυλώνων στήριξης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σκυρόδεμα για χύτευση ή κατασκευή θεμελίου. Υπάρχουν λιγότερα προβλήματα με το προφίλ φύλλο παρά με το ξύλο ή το τούβλο. Έχει διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων, προσφέρεται για χρωματισμό, είναι εύκολο στη συντήρηση και την εγκατάσταση. Ο φράκτης με μεταλλικό προφίλ εκτελεί τη λειτουργία μόνωσης θορύβου.

Για να επιλέξετε ένα επαγγελματικό φύλλο για το φράχτη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές των ειδικών και να λάβετε υπόψη τις κριτικές των ιδιοκτητών:

 • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση. Το μη τυπικό μπορεί να φανεί με γυμνό μάτι.
 • Η μπροστινή επιφάνεια που καλύπτεται με χρώμα ή πολυμερές δεν πρέπει να έχει ελαττώματα με τη μορφή φουσκάλων, ρωγμών, γρατζουνιών. Διαφορετικά, το υλικό κατά τη λειτουργία θα καταστεί γρήγορα άχρηστο λόγω διάβρωσης..

 • Τα σημεία κοπής πρέπει να είναι ομοιόμορφα, χωρίς κοψίματα..
 • Η αυλάκωση φύλλων της ίδιας μάρκας είναι αναγκαστικά η ίδια. Κατά τη στερέωση του κυματοειδούς χαρτονιού με επικάλυψη, τα κύματα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Διαφορετικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετους πυλώνες υποστήριξης ή εγκάρσια μέλη, τα οποία θα επηρεάσουν το κόστος ολόκληρου του έργου..
 • Οι υπεύθυνοι κατασκευαστές καλύπτουν την μπροστινή πλευρά του μεταλλικού προφίλ με προστατευτική μεμβράνη για προστασία κατά τη μεταφορά και την εγκατάσταση.
 • Η διαθεσιμότητα εγγυήσεων και πρόσθετων πιστοποιητικών, η παροχή υπηρεσιών για τον υπολογισμό του κόστους και η ποσότητα των υλικών είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τον κατασκευαστή.

Για δημόσια κτίρια

Για το φράχτη των παιδικών χαρών, των σχολείων, των νοσοκομείων και άλλων σημαντικών χώρων από κοινωνική άποψη, χρησιμοποιούνται διαφορετικές επιλογές. Εάν χρειάζεστε έναν κωφό φράχτη, τότε πιο συχνά επιλέγουν ένα σιδερένιο από κυματοειδές χαρτόνι. Είναι σε θέση να διακοσμήσει και να προστατεύσει.

Εάν έχετε επιπλέον κεφάλαια, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση του φράχτη χρησιμοποιώντας φράχτη.

Φαίνεται λιγότερο μνημειώδες, αλλά εκτελεί επίσης προστατευτικές λειτουργίες..

Πώς να υπολογίσετε?

Ένα σημαντικό έργο στο αρχικό στάδιο είναι να καθορίσετε το μέγεθος του ίδιου του φράχτη, να υπολογίσετε το μήκος και το ύψος του. Ο κατασκευαστής πρέπει να αποφασίσει για τον τύπο του υλικού περίφραξης που θα χρησιμοποιηθεί, τον αριθμό των στηρίξεων και των εγκάρσιων ράβδων. Όλα τα συμπεράσματα πρέπει να συνάδουν με τις δυνατότητες του έργου, του σχεδιασμού και του τοπίου. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του φράχτη, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ποσότητα υλικών, εξαρτημάτων και διακοσμητικών εξαρτημάτων, για τα οποία μπορεί να χρειαστείτε αριθμομηχανή.

Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος:

 • Το κόστος του μεταλλικού προφίλ. Το επίπεδο των τιμών εξαρτάται από τη μάρκα, τη σκληρότητα και την ποιότητα του μετάλλου.
 • Τύπος επίστρωσης.
 • Μήκος φράχτη.
 • Η μέθοδος εγκατάστασης πόλων στήριξης, καθώς σχετίζεται άμεσα με το κόστος αγοράς υλικών, ενοικίασης τρυπανιού ή πληρωμής για την εργασία των μισθωτών εργαζομένων.
 • Αριθμός και τύπος στήριξης και ενδιάμεσοι στύλοι, εγκάρσια δοκάρια.
 • Αριθμός εξαρτημάτων, βιδών με αυτοκόλλητο, μεντεσέδες, δομές ασφάλισης.
 • Αριθμός διακοσμητικών βυσμάτων.
 • Ο αριθμός των δομών εισόδου με τη μορφή πύλων και πύλων. Συντελεστής δυσκολίας για την εγκατάστασή τους, ανάλογα με τον σχεδιασμό και τον μηχανισμό κλεισίματος.
 • Κόστος παράδοσης σκυροδέματος, άμμου, θρυμματισμένης πέτρας και άλλων απαραίτητων υλικών.

Ορισμένοι κατασκευαστές, ως μπόνους, προσφέρουν στους πελάτες τους υπολογισμό της βέλτιστης ποσότητας υλικών και αξεσουάρ, καθώς και του κόστους ολόκληρου του έργου..

Ένα παράδειγμα υπολογισμού του αριθμού των τμημάτων και των μεγεθών τους:

 • Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να περιφράξετε μια ορθογώνια περιοχή διαστάσεων 20×15 μέτρα. Αφήστε το πλάτος της πύλης εισόδου να είναι 250 εκατοστά και το wicket – 150 εκατοστά. Στη συνέχεια, για να υπολογίσετε το συνολικό μήκος του φράχτη (DL), είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το πλάτος των δομών εισόδου (Β και Κ) από το μέγεθος της περιμέτρου του οικοπέδου (P). DL = P – (B + K), όπου P = (20 m + 15 m) * 2 = 70 m, B = 2,5 m, K = 1,5 m. Άρα DL = 70 – (2,5 + 1,5) = 66 m.
 • Κατά κανόνα, το μήκος του κυματοειδούς χαρτονιού είναι περίπου 12 μέτρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία κατά τη μεταφορά και την εγκατάσταση. Επομένως, τα φύλλα κόβονται σε μικρότερα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των τμημάτων που περιλαμβάνονται σε μια ενότητα καθορίζεται εκ των προτέρων..

 • Ας υποθέσουμε ότι το wicket και η πύλη θα βρίσκονται δίπλα -δίπλα στην πλευρά ίση με 20 m. Στη συνέχεια, το μήκος του φράχτη σε αυτό το διάστημα θα είναι 20 – (2,5 + 1,5) = 16 m.

Αυτό σημαίνει ότι τρία τμήματα είναι αρκετά εδώ: δύο πέντε μέτρα και ένα 6 μέτρα.

 • Η απέναντι πλευρά του χώρου, αντίστοιχα, θα χωριστεί σε 4 τμήματα των 5 μέτρων.
 • Στις άλλες δύο πλευρές του ορθογώνιου τμήματος, ο αριθμός των ενοτήτων υπολογίζεται παρόμοια με 15 m: 5 m = 3 τμήματα.
 • Έτσι, ο συνολικός αριθμός τμημάτων θα είναι 2 + 4 + 3 +3 = 12 τμήματα πέντε μέτρων και ένα τμήμα έξι μέτρων..

Ένα παράδειγμα υπολογισμού σωρών στήριξης:

 • Ο αριθμός των υποστηρικτών είναι πάντα 1 περισσότερος από τον αριθμό των ενοτήτων. Τύπος: K = N + V. Στο παράδειγμά μας, ο αριθμός των ενοτήτων είναι N = 13, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 14 πυλώνες υποστήριξης.
 • Το μήκος των στηριγμάτων είναι επίσης μια υπολογισμένη τιμή. Το άνω μέρος πρέπει να είναι 5-7 εκατοστά υψηλότερο από το προφίλ, το κάτω μέρος του σωρού, κατά κανόνα, είναι 10 εκατοστά μακρύτερο, συν άλλα 80-120 εκατοστά για εμβάθυνση στο έδαφος. Εάν υπάρχει θεμέλιο λωρίδας, αρκούν 40-50 εκ. Ας υποθέσουμε ότι το ύψος του φράχτη έχει προγραμματιστεί να είναι 2 μέτρα. Στη συνέχεια, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, το μήκος της στήλης (DS) θα έχει ως εξής:

Κατά το σκάψιμο στο έδαφος, DS = 200 + 15 + 120 = 335 cm.

Με βάση ταινίας DS = 200 + 15 + 50 = 265 cm.

Ένα παράδειγμα υπολογισμού του αριθμού φύλλων με προφίλ:

 • Το ύψος του φράχτη εξαρτάται από το μήκος του κυματοειδούς χαρτονιού. Στο δοθέν παράδειγμα, είναι ίσο με 2 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα φύλλο τυπικού μεγέθους 12 μέτρων πρέπει να χωριστεί σε 6 μέρη.
 • Ας υποθέσουμε ότι για την κατασκευή επέλεξαν τη μάρκα C21 με πλάτος 1 μ. Στη συνέχεια, για ένα τμήμα πέντε μέτρων, θα απαιτηθούν 5 επαγγελματικά φύλλα και για ένα τμήμα έξι μέτρων, αντίστοιχα, έξι.

Ο συνολικός αριθμός τμημάτων δύο μέτρων (ΚΟ) μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τον τύπο:

KO = n1 * 5 + n2 * 6, όπου n1 είναι ο αριθμός των τμημάτων μήκους 5 m, n2 είναι ο αριθμός των μονάδων έξι μέτρων.

Έτσι, KO = 5 * 5 + 1 * 6 = 66 τμήματα.

Ως υστέρηση, χρησιμοποιούνται μεταλλικοί σωλήνες, οι οποίοι σε μήκος αντιστοιχούν στις διαστάσεις των μονάδων φράχτη. Για φράχτη δύο μέτρων, θα πρέπει να τοποθετηθούν εγκάρσια στηρίγματα σε δύο επίπεδα. Από αυτή την άποψη, ο αριθμός των καθυστερήσεων είναι εύκολο να υπολογιστεί, πρέπει να διπλασιάσετε τον αριθμό των ενοτήτων περίφραξης. Στο παράδειγμα που δόθηκε, υπάρχουν 13 τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 26 εγκάρσιες ράβδοι..

Για την περίφραξη ενός οικοπέδου διαστάσεων 20×15 m, χρειάζεστε τα ακόλουθα:

 • 14 σωρούς στήριξης.
 • 26 εγκάρσιες βάσεις (υστέρηση).
 • 66 φύλλα μεταλλικού προφίλ, 2 μέτρα το καθένα.

Παρασκευή

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν επιθεώρηση της περιφραγμένης περιοχής, τη σήμανση της.

Σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα πρότυπα υγιεινής:

 • Η απόσταση από κτίρια κατοικιών πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα.
 • Το κενό προς τα κτίρια είναι από 1 μ.
 • Σε χώρους εκτροφής ζώων και πουλερικών – τουλάχιστον 4 μέτρα.
 • Απόσταση από δέντρα, ανάλογα με το ύψος 2-4 m, θάμνοι – 1 m.

Η απόσταση μετριέται από τον τοίχο ή το υπόγειο του σπιτιού.

Οι ειδικοί προσέχουν ότι άλλα στοιχεία κτιρίων, όπως βεράντα, κουβούκλιο ή παράθυρο κόλπου, που προεξέχουν πέρα ​​από το επίπεδο των τοίχων με διάστημα μικρότερο από μισό μέτρο, δεν αποτελούν σημείο αναφοράς.

Εάν είναι απαραίτητο, στα όρια της εγκατάστασης του φράχτη, πραγματοποιούν καθαρισμό, εξαλείφουν μεγάλα εμπόδια.

Μανταλάκια οδηγούνται σε όλη την περίμετρο της περιφραγμένης περιοχής με μια χορδή απλωμένη πάνω τους ως “περίγραμμα” για ενδιάμεσα στηρίγματα.

Υποστηρικτικές γωνιακές θέσεις εγκαθίστανται επίσης κατά τη φάση της προετοιμασίας. Κατά κανόνα, σηματοδοτούν το ύψος του εδάφους..

Ταυτόχρονα, συνιστάται να σημειώσετε τη θέση του wicket και της πύλης..

Οι ειδικοί συνιστούν, παρουσία μεγάλων ανακουφιστικών σταγόνων έως 50 εκατοστών, να ευθυγραμμιστούν τέτοιες περιοχές ή να προβλεφθεί κλιμακωτή κατασκευή του φράχτη.

Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία των εσοχών για τα στηρίγματα. Οι λάκκοι πρέπει να έχουν το ίδιο βάθος έτσι ώστε ο φράχτης με μεταλλικό προφίλ να είναι ομοιόμορφος. Το πλάτος τους εξαρτάται από τη διατομή των σωρών στήριξης, κατά κανόνα, το μέγεθός τους είναι μικρό. Το σκάψιμο βαθουλώματος με ένα φτυάρι δεν είναι πολύ βολικό · είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι για αυτούς τους σκοπούς. Με τη βοήθειά του, γίνονται τρύπες στο έδαφος για στηρίγματα, το βάθος των οποίων εξαρτάται από το προγραμματισμένο ύψος του φράχτη και είναι τουλάχιστον 30%, σύμφωνα με τις συστάσεις των τεχνικών ειδικών.

Βάση

Η εγκατάσταση πυλώνων στήριξης μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι διαφέρουν ως προς την εργατικότητα και τον βαθμό αξιοπιστίας. Η επιλογή της μεθόδου καθορίζεται μερικές φορές από τον τύπο του εδάφους ή των χαρακτηριστικών του τοπίου..

Η μέθοδος εγκατάστασης χωρίς θεμέλιο είναι κατάλληλη σε περίπτωση προσωρινής χρήσης του φράχτη ή καλών συνθηκών τοπίου και ιδιοτήτων του εδάφους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της γης στην περιοχή και το βάθος των υπόγειων υδάτων, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την εγκατάσταση στηριγμάτων:

 • Η ταφή ή η οδήγηση με βαριοπούλα είναι η απλούστερη και παλαιότερη μέθοδος. Χρησιμοποιείται στην περίπτωση της έκδοσης με στρογγυλούς μεταλλικούς στύλους. Σε αυτή την περίπτωση, η διάμετρος τους πρέπει να υπερβαίνει τα 50 mm και το μέγεθος της εμβάθυνσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 125 cm. Η μέθοδος συνιστάται μόνο παρουσία στερεών στρώσεων γης.

 • Συμπλήρωση πυλώνων. Ομοίως, το πρώτο χρησιμοποιείται για πυκνά εδάφη, αλλά είναι πιο επίπονο. Οι ειδικοί σημειώνουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα των σφυρηλατημένων στηριγμάτων.

Η διαδικασία εγκατάστασης συνίσταται στο χύσιμο ενός “μαξιλαριού” άμμου στον πυθμένα του λάκκου και στη συνέχεια πλήρωση της στήλης με μείγμα χαλικιού και μικρών λίθων, καθώς και διαδοχική συμπύκνωσή τους.

 • Η μερική ή πλήρης σκυροδέτηση είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους ενίσχυσης των δομών στήριξης, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Το μειονέκτημά του σε σύγκριση με τις παραπάνω μεθόδους είναι το υψηλότερο κόστος. Πρόσθετες ράβδοι ή πλάκες συγκολλούνται στη βάση του μεταλλικού στύλου εκ των προτέρων ως ενίσχυση. Η εμβάθυνση πρέπει να είναι τουλάχιστον 125 εκατοστά, πρώτα χύνεται στρώμα θρυμματισμένης πέτρας-άμμου έως 10 εκ. Θα προστατεύσει τα στηρίγματα από το πάγωμα. Ένας κολώνας τοποθετείται στο “μαξιλάρι” του χαλικιού, μετά το οποίο ο λάκκος γεμίζει με σκυρόδεμα. Η κατασκευή μπορεί να συνεχιστεί μόνο αφού στερεοποιηθεί πλήρως το διάλυμα..

Ο αλγόριθμος ενεργειών για οποιαδήποτε μέθοδο είναι ο ίδιος:

 • Εάν χρησιμοποιούνται μεταλλικοί σωλήνες ως στηρίγματα, τότε τα καπάκια συγκολλούνται πρώτα στα άκρα τους. Παρέχουν προστασία και εμποδίζουν την είσοδο υγρασίας και γης.
 • Πρώτα απ ‘όλα, οι πυλώνες εγκαθίστανται στις γωνίες της περιφραγμένης περιοχής και κοντά στην πύλη με ένα wicket. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατακόρυφοτητά τους..
 • Κατά μήκος της προηγούμενης γραμμής φράχτη, τα ενδιάμεσα στηρίγματα τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο.

Εάν ο φράκτης έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή τα χαρακτηριστικά του εδάφους δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση του φράχτη με τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο, ο φράκτης είναι τοποθετημένος σε ένα θεμέλιο λωρίδας. Μια παρόμοια μέθοδος είναι τυπική για βαλτώδεις περιοχές ή με μαλακά χαλαρά εδάφη και σας επιτρέπει να κάνετε τον φράκτη πιο σταθερό και ανθεκτικό..

Η δομή του κυματοειδούς χαρτονιού είναι συνήθως ελαφριά, επομένως, για την εγκατάστασή του, αρκεί να εμβαθύνει 50 εκ. Για να γίνει αυτό, σκάβουν μια τάφρο με βάθος 60 έως 80 εκατοστών και πλάτος 20-50 εκατοστά κατά μήκος του προγραμματισμένου γραμμή. μείγμα. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να το ρίξετε με νερό και να το χτυπήσετε καλά, στη συνέχεια το έδαφος δεν θα πάρει υγρασία από το σκυρόδεμα. Διατηρείται ξυλότυπος και στεγανοποιητικό υλικό σε όλη την τάφρο. Ο οπλισμός με τμήμα 10 mm βρίσκεται στο εσωτερικό της τάφρου σε ολόκληρο τον όγκο. Συνδέεται μεταξύ τους με συγκόλληση. Τα στηρίγματα εγκαθίστανται στις προετοιμασμένες αυλακώσεις και συγκολλούνται στα εξαρτήματα. Ολόκληρο το θεμέλιο χύνεται με σκυρόδεμα. Ο ξυλότυπος πρέπει να αφαιρεθεί μόνο αφού στερεοποιηθεί πλήρως..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κολόνες στερεώνονται επιπλέον με βίδες αυτοεπιπεδώματος χρησιμοποιώντας πλάκες.

Οι σωλήνες προφίλ χρησιμοποιούνται ως εγκάρσια μέλη. Το σχήμα των στηριγμάτων τους είναι οριζόντιο. Η βέλτιστη διάμετρος είναι 20 έως 40 mm. Οι υστέρηση συγκολλούνται σε ενδιάμεσες και υποστηρικτικές δομές.

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι συγκόλλησης:

 • Τα εγκάρσια μέλη είναι συγκολλημένα με άκρη.
 • Στις πλευρές των σωρών στήριξης.
 • Οι καθυστερήσεις στερεώνονται με ένα συγκρατητήρα σχήματος U, το οποίο ήταν προηγουμένως συγκολλημένο στο στήριγμα.

Για στερέωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο συγκόλληση, αλλά και “καβούρια” – στερεώσεις με τη μορφή βιδωτών συνδέσεων.

Όλες οι μεταλλικές επιφάνειες της περίφραξης που έχουν συγκολληθεί πρέπει να ασταρωθούν ως αντιδιαβρωτική προστασία. Στο ίδιο στάδιο, είναι καλύτερο να βάψετε το πλαίσιο, από τότε θα είναι πιο δύσκολο να το κάνετε αυτό..

Είναι δυνατή η τοποθέτηση φύλλων με μεταλλικό προφίλ χωρίς συγκόλληση χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Για να γίνει αυτό, ανοίγονται τρύπες στα εγκάρσια κορμούς για συνδετήρες, η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να αντιστοιχεί στο βήμα του προφίλ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επικαλύπτονται το προφίλ στις εγκάρσιες δοκούς μέσω του κύματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να στερεώσετε την κυματοειδή σανίδα στο κέντρο του κάτω κύματος.

Η εγκατάσταση ενός wicket και μιας πύλης ξεκινά με την κατασκευή ενός ειδικού πλαισίου. Για να αποφευχθεί η χαλάρωση και η παραμόρφωση των φύλλων, μια λοξή λωρίδα συγκολλάται σε κάθε μία, η οποία συνδέει το άνω και το κάτω πλαίσιο στα αντίθετα άκρα. Αφού στερεώσετε τη δομή στους μεντεσέδες, είναι επικαλυμμένο με κυματοειδές χαρτόνι. Μερικές φορές, με ένα wicket ή με μια πύλη για να δώσετε ακαμψία, τα στηρίγματα συνδέονται με επιπλέον καθυστέρηση.

Εάν ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης, τότε ο φράχτης είναι διακοσμημένος με διακόσμηση. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε σφυρήλατα ή ξύλινα στοιχεία, πλαστικά βύσματα για βίδες με αυτοκόλλητη τομή ή άλλες συνδέσεις, σκαλισμένες πλευρές στην κορυφή του φράχτη.

Στο ίδιο στάδιο, πραγματοποιείται ζωγραφική ή σχεδίαση μοτίβου στην επιφάνεια του προφίλ φύλλου.

Τα στηρίγματα πρέπει να είναι αυστηρά κατακόρυφα, τα οποία ελέγχονται με τη βοήθεια ενός πηνίου κατά την εγκατάσταση. Διαφορετικά, ολόκληρη η δομή μπορεί να αλλάξει τις γεωμετρικές παραμέτρους της..

Εάν ο ιστότοπος έχει κλίση, τότε κατά την εγκατάσταση του φράχτη στο θεμέλιο, συνιστάται να παρέχετε μια επιλογή πολλαπλών επιπέδων. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η διαφορά στα ύψη πρέπει να είναι η ίδια..

Αλγόριθμος ενεργειών:

 • Σκάβει μια τάφρο βάθους 50 εκατοστών και ίση με το πρώτο επίπεδο.
 • Στο τέλος του πρώτου επιπέδου, βαθαίνει στο επιθυμητό βάθος..
 • Κάθε επόμενο επίπεδο μειώνεται στη μέση του προηγούμενου..

Κατά τον υπολογισμό του αριθμού των εγκάρσιων καθυστερήσεων, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ύψος του φράχτη.

Οι ειδικοί συνιστούν την τοποθέτηση των πρώτων και τελευταίων δοκών 20-30 εκατοστά από την άκρη. Για παράδειγμα, για φράχτη δύο μέτρων, αρκούν δύο εγκάρσιες ράβδοι..

Όταν χρησιμοποιείτε ξύλινους στύλους, είναι καλύτερο να τα αντιμετωπίζετε με αντισηπτικό. Στην περίπτωση χρήσης άλλων υλικών για την ενίσχυση του φράχτη: τούβλο, κεραμίδι, σκυρόδεμα, πλέγμα, είναι επίσης απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησης της διάρκειας λειτουργίας τους.

Η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα για να εξαλειφθεί το φαινόμενο “πανί”. Οι σωροί στήριξης για την πύλη επιλέγονται με μεγαλύτερη διάμετρο από ό, τι για το φράχτη.

Η διάρκεια ζωής ενός φράχτη από φύλλα με προφίλ είναι αρκετά μεγάλη, αλλά αυτό δεν αποκλείει την περιοδική προληπτική συντήρηση και την εξάλειψη ελαττωμάτων..

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνισή τους είναι οι εξής:

 • Η εμφάνιση σκουριάς σε μέρη που δεν καλύπτονται με αντιδιαβρωτικά μέσα ή σε περίπτωση παραβίασης του προστατευτικού στρώματος. Για να εξαλειφθεί το ελάττωμα, η κατεστραμμένη περιοχή καθαρίζεται με γυαλόχαρτο, λιπαίνεται με οινόπνευμα και καλύπτεται με πολλά στρώματα αστάρι και στη συνέχεια βάφεται. Στη χειρότερη περίπτωση, ολόκληρο το φύλλο μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί.
 • Καταστροφή υποστήριξης ή ενδιάμεσων πυλώνων. Η εξάλειψη εξαρτάται από τη φύση του ελαττώματος και τον τύπο του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα στηρίγματα. Εάν υπάρχει σοβαρή ζημιά, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τους πόλους..
 • Ελαττώματα εγκάρσιων υστερήσεων. Εάν εντοπιστούν περιοχές ευαίσθητες στη διάβρωση, πρέπει να υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία. Εάν τα συνδετικά στοιχεία είναι σπασμένα, τότε πρέπει να αλλάξουν..

 • Εάν ο φράχτης κατασκευάστηκε κατά παράβαση της τεχνολογίας, τότε τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Θα πρέπει να τα εξαλείψουμε όπως αναγνωρίζονται.
 • Μετά από φυσικές καταστροφές, μπορεί να συμβεί διάβρωση του εδάφους κάτω από το φράχτη. Ως προσωρινό μέτρο, αρκεί η ενίσχυση του φράχτη με προσωρινά στηρίγματα, αλλά στο μέλλον συνιστάται η πραγματοποίηση σημαντικών επισκευών.
 • Δύο φορές το χρόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο, το κυματοειδές χαρτόνι στο φράχτη πρέπει να πλένεται από τη συσσωρευμένη βρωμιά με σαπουνόνερο.
 • Τα οικιακά χημικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καθαρισμό, αλλά δεν συνιστώνται επιθετικοί διαλύτες όπως η ακετόνη.

Επιλογές σχεδίασης

Για την προστασία των στηρίξεων και των ενδιάμεσων πυλώνων από την υγρασία και τα διαβρωτικά φαινόμενα, πάνω τους στερεώνονται ειδικοί δακτύλιοι. Ταυτόχρονα, μπορούν να εκτελέσουν διακοσμητικές λειτουργίες. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία τύπων παρόμοιων διακοσμήσεων.

Είναι όμορφα, κατασκευασμένα από μοντέρνα υλικά και αντιμετωπίζουν τέλεια την προστατευτική τους λειτουργία..

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν σφυρήλατα ή ξύλινα στοιχεία για να προσθέσουν αέριο στη μαζική δομή. Σκαλισμένες πλευρές στην κορυφή του φράχτη θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη εμφάνιση.

Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών και υφών σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε σημειώσεις ατομικότητας και αποκλειστικότητας στην εμφάνιση του ιστότοπου..

Ο φράκτης είναι μια καλή επιλογή για αντοχή και αντοχή. Τοποθετώντας στενές πλάκες, οι σχεδιαστές δημιουργούν κομψές επιλογές.

Μπορείτε να φτιάξετε έναν φράχτη πρωτότυπο χρησιμοποιώντας φύλλα από κυματοειδές χαρτόνι και κασσίτερο που έχουν μείνει από άλλη κατασκευή, ώστε να έχετε ένα είδος μεταλλικού συνονθύλευμα.

Οι φράχτες από φύλλο με προφίλ μπορούν να διακοσμηθούν με πλαστά στοιχεία.

Τα μεταλλικά προφίλ μπορούν να τοποθετηθούν κατακόρυφα και οριζόντια, κάτι που αποτελεί επίσης στοιχείο σχεδιασμού.

Εκτός από το παιχνίδι με το σχήμα και τη θέση των τμημάτων, μπορείτε να εξετάσετε επιλογές με διαφορετικούς τύπους πυλώνων στήριξης: μέταλλο, τούβλο, πέτρα, σκυρόδεμα.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλά μοντέλα δαπέδων με απομίμηση διαφόρων τύπων υλικού, το οποίο σας επιτρέπει να διακοσμήσετε έναν φράκτη με χαμηλό κόστος, για παράδειγμα, με τοιχοποιία ή ξύλο..

Πώς να φτιάξετε έναν φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.