Οι λεπτότητες της διάταξης μιας προαστιακής περιοχής με έκταση 6 στρεμμάτων

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες ενός εξοχικού σπιτιού αναρωτιούνται για τη σωστή διάταξη του εδάφους. Ένα εξοχικό σπίτι 6 στρεμμάτων είναι ένα μικρό κομμάτι γης, οι διαστάσεις του οποίου είναι 20×30, ή 15×40 μέτρα. Η κατάρτιση ενός σχεδίου για έναν τέτοιο ιστότοπο είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο που απαιτεί μια κατάλληλη προσέγγιση. Πράγματι, σε αυτή τη μικρή περιοχή, οι κάτοικοι θέλουν να τοποθετήσουν πολλά πράγματα. Το άρθρο μας θα σας πει για τις περιπλοκές του σχεδιασμού ενός τέτοιου ιστότοπου..

Ιδιαιτερότητες

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι σημαντικό να μάθετε τι ακριβώς θα θέλατε να δείτε στο dacha σας. Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, τα γούστα και οι απαιτήσεις τους είναι διαφορετικά. Κάποιοι θέλουν απλώς ένα άνετο και ζεστό σπίτι για να χαλαρώσουν όταν υπάρχει χρόνος και η περιοχή που μένει απλώς σπέρνεται με γκαζόν, οργανώνουν χώρους αναψυχής και χτίζουν λουτρό ή σιντριβάνι. Οι τελευταίοι προτιμούν διάφορους τύπους φύτευσης, καλλιεργούν διακοσμητικά και φυτά φρούτων και μούρων, δέντρα. Για το τρίτο, είναι σημαντικό να συνδυάσετε την πρώτη και τη δεύτερη επιλογή..

Το σχέδιο σχεδιασμού πραγματοποιείται σε κλίμακα, όλα τα απαραίτητα κτίρια βρίσκονται σε αυτό και καθορίζονται οι κύριες ζώνες. Τα διαγράμματα και το σχέδιο εκτελούνται με τα χέρια τους. Η κλίμακα του σχεδίου είναι 1k500 (1 cm = 5 m).

Κατά τη διάρκεια της γραφειοκρατίας στους ιδιοκτήτες δίνεται μια πράξη στη γη, που υποδεικνύει τις ακριβείς διαστάσεις αυτού του κομματιού γης. Όλα τα μεγέθη μεταφέρονται στο χαρτί. Μετά από αυτό, αποφασίζουμε για το μέγεθος του τι θα θέλατε να δείτε στο έδαφος του ιστότοπού σας στο μέλλον: ένα σπίτι, ένα υπόστεγο ή άλλο κτίριο.

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, πρέπει να μελετήσετε:

 • ομαλότητα του ανακούφισης.
 • το σχήμα της τοποθεσίας ·
 • χαρακτηριστικά των παρακείμενων περιοχών και άλλες αποχρώσεις.

Η υπερηφάνεια κάθε ιδιοκτήτη ενός εξοχικού είναι πάντα ένας κήπος. Κατά το σχεδιασμό του, λαμβάνεται πάντα υπόψη η στάθμη του εδάφους, επειδή η κατεύθυνση κίνησης του νερού, η οποία σχηματίζεται ως αποτέλεσμα βροχής ή τήξης του χιονιού, εξαρτάται από αυτό..

Εάν σκοπεύετε να εξοπλίσετε ένα εξοχικό σπίτι 6 στρεμμάτων μόνοι σας, χωρίς να συμμετέχετε σε εργαζόμενους, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το κεντρικό κτίριο βρίσκεται μακριά από τον θόρυβο των δρόμων, στα βάθη του εξοχικού σπιτιού. Όταν σχεδιάζετε το εσωτερικό ενός σπιτιού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • τα παράθυρα του υπνοδωματίου, του καθιστικού και της κουζίνας πρέπει να βρίσκονται στην ανατολή. Στη βόρεια πλευρά έχουμε ένα μπάνιο, καμαρίνια και άλλα δωμάτια για το νοικοκυριό.
 • τα παράθυρα βρίσκονται μακριά από το περίπτερο των σκύλων και το φράχτη.
 • μια έξοδος έκτακτης ανάγκης στο κιόσκι (εάν είναι απαραίτητο) έχει μελετηθεί επίσης εκ των προτέρων.

Σε πολλά σύγχρονα έργα, ένας χώρος γκαράζ κατανέμεται στη συνολική επιφάνεια του σπιτιού. Αυτός ο χώρος μπορεί επίσης να διατεθεί στο υπόγειο. Η ευκολία ενός τέτοιου σχεδιασμού έγκειται στο γεγονός ότι από το γκαράζ μπορείτε να μπείτε απευθείας στο σπίτι.

Άλλα έργα περιλαμβάνουν ένα γκαράζ στην άκρη του ακινήτου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να διαμορφωθεί μια ευθεία διαδρομή μεταξύ του σπιτιού στο βάθος και του γκαράζ. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και χρήματα, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα carport, δεν απαιτεί την κατασκευή ενός ξεχωριστού δωματίου.

Δεν αποκλείεται η δυνατότητα σχεδιασμού της σοφίτας. Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί εκατέρωθεν του σπιτιού, αφού χάρη στα παράθυρα, τα δωμάτια του δωματίου θα είναι πάντα καλά φωτισμένα.

Πώς να τακτοποιήσετε σωστά?

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του δικού σας και των γειτονικών οικοπέδων διαπραγματεύεται σε νομοθετικό επίπεδο. Εάν το κτίριό σας δεν πληροί τις καθιερωμένες απαιτήσεις, θα αναγκαστείτε να πληρώσετε πρόστιμο και να εξαλείψετε τις παραβάσεις. Εάν το πρόστιμο δεν εξοφληθεί από τους καθορισμένους όρους, το κτίριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί..

Ετσι:

 • η μέγιστη απόσταση μεταξύ του κτιρίου και της κόκκινης γραμμής του δρόμου είναι 5 μ. Μια μεγαλύτερη απόσταση είναι απαράδεκτη.
 • η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο κατοικιών είναι 3 μέτρα.
 • η απόσταση μεταξύ των παραθύρων του σπιτιού και των εξωτερικών κτιρίων πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 6 μέτρα.
 • οι χώροι για τη διατήρηση πουλερικών ή ζώων βρίσκονται σε απόσταση 15 μέτρων από το σπίτι.
 • η κατά προσέγγιση απόσταση από το δικό σας στο σπίτι του γείτονά σας πρέπει να είναι μεταξύ 6 και 15 μέτρων.

Ζώνη ανάπαυσης

Κατά την κατασκευή του κύριου σπιτιού, καθορίζονται ταυτόχρονα με το σχεδιασμό του προσωπικού οικοπέδου, καθώς και με το έδαφος που προορίζεται για την κατασκευή λουτρού, εάν αυτό προβλέπεται από το έργο. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε το σπίτι και το λουτρό σε επαρκή απόσταση το ένα από το άλλο., αλλά αυτό είναι συχνά πρόβλημα γιατί η περιοχή είναι μικρή. Για εξοικονόμηση χρημάτων, διατίθεται ξεχωριστό δωμάτιο για μπάνιο στο σπίτι..

Ωστόσο, η πιο αποτελεσματική λύση είναι η κατασκευή χωριστής περιοχής αναψυχής, κοντά στη δεξαμενή..

Αφού αποφασίσετε για ένα μέρος για να ξεκουραστείτε, πρέπει να φέρετε φως και νερό σε αυτό. Δεδομένου ότι τα έξι στρέμματα είναι μια αρκετά μικρή περιοχή, είναι σκόπιμο να χτιστεί εδώ μια συμπαγής περιοχή αναψυχής, η οποία θα περιλαμβάνει κιόσκι, πισίνα ή σιντριβάνι. Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη πισίνα. Είναι πτυσσόμενα και δεν απαιτούν εργασίες γης.

Κήπος

Τα φυτά και οι φυτεύσεις κήπων πρέπει επίσης να τοποθετηθούν σωστά, δηλαδή, πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος και χώμα. Αυτό θα κάνει τα φυτά να αισθάνονται άνετα. Σε αντίθεση με άλλες καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες, ο ήλιος πρέπει να είναι εδώ αρκετά, αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό.

Ο λαχανόκηπος είναι το «κλειδί» της χώρας, όπου καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά. Κάθε καλοκαιρινός κάτοικος γνωρίζει ότι τα προϊόντα που καλλιεργούνται από τα χέρια τους είναι πάντα πιο νόστιμα από αυτά που αγοράζονται. Ο κήπος και ο λαχανόκηπος είναι τα μέρη όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας και να τακτοποιήσετε τα πάντα όπως θέλετε. Για τους ανθρώπους που αγαπούν την εργασία στον κήπο, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου όγκου δεν θα είναι δύσκολος..

Παρακάτω παρατίθενται επιλογές σχεδιασμού κήπου και λαχανικών:

 • Διακοσμητική επιλογή. Οι πιο συνηθισμένες μορφές για τη δημιουργία συνθέσεων από φυτά είναι οβάλ και κύκλοι. Μοιάζει κάπως έτσι: ένας θάμνος τοποθετείται στο κέντρο και γύρω του υπάρχουν μικροί θάμνοι από μερικά μούρα.
 • Ορθογώνια επιλογή. Σε ορθογώνια έκδοση, ο κήπος και ο κήπος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να τοποθετούνται τόσο αυτές όσο και άλλες φυτεύσεις ταυτόχρονα.
 • Δωρεάν επιλογή. Το μέγεθος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες εδώ. Αλλά αν ένα άτομο έχει μια καλά ανεπτυγμένη φαντασία, θα αντιμετωπίσει το έργο, ακόμη και σε 6 στρέμματα.

Κομμάτια

Το πλακόστρωτο μονοπάτι είναι μια μοντέρνα τάση για τη διακόσμηση μικρών περιοχών. Διαφέρουν: από πέτρα, σκυρόδεμα, ξύλο και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για να περπατήσετε πάνω τους στο σκοτάδι, θα χρειαστεί να παρέχετε επιπλέον φωτισμό..

Τα ηλιακά φώτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να απεικονίσετε το έργο της περιοχής του κτήματος, συνιστάται να σχεδιάσετε ένα σκίτσο σε χαρτί. Μην ξεχνάτε τα παρτέρια και τα μονοπάτια. Το στυλ πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα κτίρια.

Χρήσιμες συμβουλές

Παρακάτω είναι συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο εξοχικό σπίτι, ανεξάρτητα από τον αριθμό των στρεμμάτων:

 • Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα γκαζόν, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να το φροντίζετε, δηλαδή να κόβετε, να εγκαθιστάτε ψεκαστήρες ή να ποτίζετε τακτικά με το χέρι..
 • Τα κρεβάτια κήπου χρειάζονται φράχτες. Εάν δεν είναι εκεί, τότε οι φίλοι ή οι γνωστοί σας που καλούνται να επισκεφτούν μπορούν εύκολα να πατήσουν τα κρεβάτια. Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, ο φράχτης θα είναι μια προειδοποίηση για αυτά ότι αυτός δεν είναι χώρος παιχνιδιού..
 • Η διάταξη οποιουδήποτε καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού είναι γεμάτη μεγάλη ευθύνη. Είναι σημαντικό να μην υπερκορεστεί η περιοχή με μεγάλο αριθμό φυτεύσεων. Εάν το έδαφος του χώρου είναι μικρό, τότε τα κτίρια πρέπει να έχουν τον πιο συγκρατημένο και λακωνικό σχεδιασμό..

 • Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περισσότερο φυτεύεται παρά τρώγεται. Επομένως, δεν πρέπει να φυτεύετε ολόκληρη την περιοχή με λαχανικά..
 • Για να διαρκέσει περισσότερο ένας ξύλινος φράχτης, πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικές ουσίες. Προστατεύουν το ξύλο από παράσιτα και μούχλα.
 • Πειραματιστείτε με διακοσμήσεις και σχέδια. Οι μονότονες περιοχές φαίνονται βαρετές και συγχωνεύονται με τους γείτονες. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό στυλ.
 • Τα έξι στρέμματα δεν είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή, η οποία είναι σαφώς ορατή από όλες τις πλευρές. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φυτά λωρίδας ή φράχτες πλέγματος για να μαλακώσετε τις γραμμές φράχτη. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν συμπαγή φράχτη σε ουδέτερη σκιά. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Επιτρέπεται ο συνδυασμός υφών. Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο, μην κάνετε το φράχτη μονολιθικό. Το σωστό αποτέλεσμα δημιουργείται από χωρίσματα που είναι συνυφασμένα με αμπέλια..
 • Συνιστάται να μην φυτεύετε δέντρα σε μια σειρά. Η καλύτερη επιλογή είναι τα χαοτικά διάσπαρτα δέντρα σε όλη τη χώρα..

 • Η περιοχή που έχει αφιερωθεί για το γκαζόν σας επιτρέπει επίσης να επεκτείνετε νοητικά το χώρο. Το γκαζόν μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του εξοχικού σπιτιού για να δημιουργήσει ένα είδος “κέντρου”. Είναι σκόπιμο να φυτέψουμε εδώ διακοσμητικά φυτά..
 • Προκειμένου τα κρεβάτια να φαίνονται όμορφα, μπορούν να διακοσμηθούν σε σχήμα ημισελήνου ή σπείρας. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αυτή είναι η πιο πρακτική επιλογή..

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε ένα εξοχικό σπίτι, δείτε το επόμενο βίντεο.