Οι λεπτότητες της διάταξης του σχεδιασμού τοπίου ενός οικοπέδου 5 στρεμμάτων

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη οικοπέδων στη χώρα μας είναι οικόπεδα με έκταση από τέσσερα έως έξι στρέμματα. Δεν είναι τόσο δύσκολο να διατηρήσετε τόσο μικρούς κήπους, αλλά η χωροθέτηση και η σωστή διακόσμησή τους μπορεί να είναι πρόβλημα..

Προγραμματισμός ιστότοπου

Οποιοσδήποτε, ακόμη και ο πιο δύσκολος, σχεδιασμός τοπίου ξεκινά με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ειδικούς που μπορούν να παρέχουν πολλές επιλογές και σχέδια για τη μελλοντική χωροθέτηση του ιστότοπου ταυτόχρονα. Ο σχεδιασμός του μελλοντικού σχεδιασμού του ιστότοπου θα μεγιστοποιήσει τη χρήση ολόκληρου του χώρου.

Πρώτα απ ‘όλα, στο στάδιο της ανάπτυξης του σχεδίου, επιλέγονται θέσεις για μελλοντικά κτίρια. Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό εξοχικό σπίτι, ένα λουτρό, ένας αχυρώνας ή άλλες βοηθητικές κατασκευές. Τα υπόλοιπα μέτρα διατίθενται για φυτά, διακόσμηση ή φύτευση. Ένα τυπικό οικόπεδο κήπου χωρίζεται σε χώρους για εργασία και ξεκούραση. Υπάρχουν ειδικές διαδρομές μεταξύ τους. Σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε στον κήπο χωρίς να καταστρέψετε τα φυτά.

Πιο πρόσφατα, ολόκληρη η διάταξη του ιστότοπου πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας σχέδια σε χαρτί, αλλά οι σύγχρονες τεχνολογίες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ογκώδες οπτικό έργο σε έναν υπολογιστή..

Μεταξύ των αρχών σχεδιασμού ενός οικοπέδου 5 στρεμμάτων, μπορούν να διακριθούν πολλά βασικά σημεία:

 • Πρώτα απ ‘όλα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μετακινήσετε το εξοχικό σπίτι στο τέλος της τοποθεσίας απέναντι από την πύλη. Αυτή η λύση θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του υπόλοιπου χώρου..
 • Το μονοπάτι από το σπίτι έως την είσοδο στον χώρο έχει προγραμματιστεί πρώτα. Όλοι οι άλλοι θα περάσουν από αυτήν την κύρια διαδρομή..
 • Στο στάδιο του σχεδιασμού, αξίζει να αποφασίσετε ποια δέντρα θέλετε να φυτέψετε στον ιστότοπό σας. Οι ειδικοί συνιστούν στους ιδιοκτήτες μικρών εξοχικών κατοικιών να εγκαταλείψουν τα μεγάλα ψηλά δέντρα. Μηλιές, αχλάδια, κωνοφόρα θα δημιουργήσουν υπερβολική σκιά και θα καταλάβουν πολύ χώρο..

 • Σε ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων, αξίζει να προγραμματίσετε τον ελάχιστο αριθμό επιπλέον ογκωδών κτιρίων. Έτσι, ένα υπόστεγο για την αποθήκευση αποθεμάτων μπορεί να οργανωθεί σε επέκταση στο σπίτι και να εγκαταλείψει ένα ξύλινο κιόσκι υπέρ ενός με τοίχους υφανμένους από αναρριχώμενα φυτά.
 • Για κρεβάτια λαχανικών, εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε έναν μικρό λαχανόκηπο στον χώρο, μπορείτε να διαθέσετε μια θέση γύρω από την περίμετρο του κήπου. Αυτή η διάταξη θα επιτρέψει στα φυτά να μην διαταράξουν τη γενική εμφάνιση του χώρου..

 • Για να κάνετε την προαστιακή περιοχή να φαίνεται συμφέρουσα το βράδυ, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον φωτισμό. Η θέση, το ύψος και η εμφάνιση των φωτιστικών μπορούν να αλλάξουν ριζικά το σχέδιο του κήπου. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα μικρά ενσωματωμένα φώτα που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του ιστότοπου: κοντά σε ένα σπίτι, δέντρα, ένα σιντριβάνι ή ένα κιόσκι.

 • Οι μικρές φιγούρες φαίνονται νικηφόρες και κομψές σε έναν μικρό κήπο. Τα καταστήματα προσφέρουν τώρα μια επιλογή διακοσμητικών μικροσκοπικών ειδωλίων για κάθε γούστο. Οι μορφές διαφόρων καλικάντζαρων κήπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η τοποθέτησή τους στο έδαφος της ντάκας πρέπει επίσης να εξεταστεί εκ των προτέρων, στο στάδιο του σχεδιασμού..

Επιλογές σχεδιασμού και ρύθμισης για τον ιστότοπο

Για να κάνετε την προαστιακή περιοχή να φαίνεται περιποιημένη και μοντέρνα, οι ειδικοί σχεδιασμού τοπίου συμβουλεύουν να εκτελέσετε όλους τους χώρους του κήπου και όλα τα στοιχεία διακόσμησης σε μια μοναδική λύση στυλ. Η γενική ιδέα θα απλοποιήσει την επιλογή μικρών λεπτομερειών διακόσμησης και ακόμη και φυτών.. Τα πιο δημοφιλή είναι τώρα το ανατολίτικο, παλάτι, φυσικό στυλ στο σχεδιασμό ενός καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού.

 • Ανατολίτικα κίνητρα είναι σχετικά στο εσωτερικό των διαμερισμάτων της πόλης και των εξοχικών κατοικιών. Το ιαπωνικό στυλ είναι γνωστό για την πιο λειτουργική χρήση ακόμη και ενός μικρού χώρου, επομένως είναι πολύ κατάλληλο για έναν κήπο πέντε στρεμμάτων.

Τα διακοσμητικά μικροσκοπικά δέντρα θα γίνουν μια ασυνήθιστη και πολύ αποτελεσματική λύση για ένα μικρό οικόπεδο κήπου, δανεισμένο από την Ανατολή. Μοιάζουν με τα πρωτότυπα πλήρους μεγέθους τους, αλλά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο ή δεν παίρνουν φως από άλλα φυτά..

 • Ένα εντυπωσιακό κομμάτι της ιαπωνικής τεχνοτροπίας είναι “Ροκ κήπος”. Ο αρμονικός συνδυασμός νερού, ογκόλιθων, μπάζων και λακωνικών φυτών θα δημιουργήσει μια ζεστή και ασυνήθιστη περιοχή αναψυχής. Τα καταστήματα προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών διακόσμησης κήπου σε ιαπωνικό στιλ. Μπορεί να είναι μια μικρογραφία παγόδα, φανάρια, μικρά πέτρινα σιντριβάνια. Μια εξαιρετική επιλογή φυτών για ένα εξοχικό σπίτι θα είναι κερασιές ή δαμάσκηνα..

 • Παλάτι στυλ συνδέονται με την πολυτέλεια, την ευρυχωρία και την ποικιλία της διακόσμησης. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται πολύ ασυνήθιστος σε μια μικρή περιοχή κήπου. Παρ ‘όλα αυτά, οι σχεδιαστές τοπίου σας συμβουλεύουν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτήν την κατεύθυνση και να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του στο σχεδιασμό του κήπου σας. Οι πέτρινοι πάγκοι είναι ένα από τα λειτουργικά στοιχεία της προαστιακής περιοχής στο στυλ του παλατιού. Φαίνονται υπέροχα με φόντο ίσια μονοπάτια και ομοιόμορφα κομμένους θάμνους, οι οποίοι είναι επίσης ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας τοποθεσίας σε στιλ παλατιού. Μια τέτοια διάταξη κήπου θα κάνει οπτικά την περιοχή πιο ευρύχωρη και τακτική..

Οι θάμνοι ή τα συνηθισμένα τριαντάφυλλα θα είναι μια καλή λύση. Θα δώσουν στον ιστότοπο μια εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αρνηθείτε να φυτέψετε χαμομήλια, κουδούνια και άλλα αγριολούλουδα σε παρτέρια – αυτά τα φυτά θα αποκλειστούν από τη συνολική σύνθεση..

 • Εάν προτιμάτε απλά, οικεία τοπία, τότε οι σχεδιαστές τοπίου συνιστούν τη χρήση του ιστότοπου ως λύση στυλ – κήπος πεδίου. Μια ταραχή χρωμάτων, φυτών και λουλουδιών θα μετατρέψει τον ιστότοπό σας σε μια πραγματική όαση. Στο κέντρο ενός τέτοιου κήπου, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να τοποθετήσουν μια μικρή τεχνητή δεξαμενή. Η δημιουργία του δεν θα αργήσει. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη λίμνη με πέτρες και φυτά που αγαπούν την υγρασία. Μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Σε έναν τέτοιο κήπο, ξύλινοι πάγκοι, μικροί θάμνοι και αγριολούλουδα θα φαίνονται υπέροχα..

Συμβουλές για τη διευθέτηση ενός οικοπέδου 5 στρεμμάτων

Η μικρή περιοχή του κήπου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό και τη λεπτομέρεια. Οι σχεδιαστές προσφέρουν Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο και να κάνετε τον ιστότοπο οπτικά μεγαλύτερο:

 • Χρησιμοποιήστε κάθετα παρτέρια στο σχέδιο. Για αυτούς, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά περίπτερα σε καταστήματα ή να φτιάξετε μόνοι σας. Συχνά κάθετα παρτέρια κατασκευάζονται από ελαστικά για αυτοκίνητα, τούβλα, παλιά κουτιά, ράφια.

 • Οι κρεμαστές γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη διακόσμηση κήπου. Τοποθετώντας ενδιαφέροντα δοχεία στη βεράντα, το συνδέετε οπτικά με τον υπόλοιπο κήπο. Οι σχεδιαστές προτείνουν την κατασκευή γλάστρες από οικεία αντικείμενα: παλιές τσαγιέρες, κούπες, μικρές βαλίτσες και ακόμη και φθαρμένα παπούτσια. Με τη βοήθεια συνδετήρων, η ζαρντινιέρα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κάθετη επιφάνεια.

Εκτός από το διακοσμητικό στοιχείο, οι κρεμαστοί κήποι μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρωτότυπα κρεβάτια. Είναι εύκολο να καλλιεργήσετε χόρτα, διαφορετικά είδη σαλάτας και μούρα σε αυτά. Σε τέτοιες γλάστρες, οι φράουλες κήπου δίνουν μια εξαιρετική συγκομιδή..

 • Κινητοί κινούμενοι κήποι μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων. Αυτό θα απαιτήσει αρκετές βαριές γλάστρες, στις οποίες μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά. Τέτοιες γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν στο έδαφος κατά τη θερινή περίοδο και να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα και το φθινόπωρο. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση αυτών των αγγείων στον ιστότοπο για να ενημερώσετε την εμφάνιση του κήπου..
 • Σπάζοντας τα κρεβάτια στο εξοχικό, μετρήστε πόσα λαχανικά χρειάζεστε. Δεν είναι απαραίτητο να οργανώσετε έναν πολύ μεγάλο λαχανόκηπο, μετατρέποντας ένα μέρος διακοπών σε γεωργική γη..

 • Οποιεσδήποτε δομές νερού φαίνονται εντυπωσιακές και ανανεώνουν τη θέα στον κήπο. Αλλά μια μικρή περιοχή δεν είναι κατάλληλη για τη διευθέτηση μιας λίμνης ή πισίνας, οπότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μικρά σιντριβάνια ή νερόμυλους. Μια ποικιλία τέτοιων αξεσουάρ σε εξειδικευμένα καταστήματα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια δομή για οποιαδήποτε στιλιστική λύση του κήπου..

 • Οι διαφορετικοί χώροι του κήπου μπορούν να χωριστούν με φράχτες. Σε μια μικρή περιοχή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαμηλούς φράχτες, ψάθινους φράκτες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να διαχωρίσετε μια περιοχή αναψυχής, κρεβάτια ή έναν κήπο με τριαντάφυλλα..

 • Οι διαδρομές στο έδαφος της ντάκας δεν πρέπει μόνο να συνδυαστούν οπτικά με τα υπόλοιπα στοιχεία σχεδιασμού του κήπου, αλλά και να είναι ανθεκτικές και ασφαλείς. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, δεν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα, επειδή η ανακατασκευή των μονοπατιών του κήπου κάθε χρόνο είναι μια επίπονη και δαπανηρή εργασία..
 • Οι πλευρές των μονοπατιών της χώρας μπορούν να γίνουν με μια μικρή κλίση, θα ανακουφίσει τη στασιμότητα του νερού στα μονοπάτια μετά από καλοκαιρινούς όμβρους. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο πλάτος των μονοπατιών: συνιστάται η οργάνωση διαδρομών πλάτους περίπου ενός μέτρου.

 • Για να ελαχιστοποιήσετε την περιοχή των κτιρίων και των κτιρίων, επιλέξτε ένα βασικό σύνολο εργαλείων που είναι απαραίτητα για την κηπουρική. Έτσι γλιτώνετε τον κόπο να φτιάξετε έναν μεγάλο αχυρώνα και να αγοράσετε περιττά πράγματα..
 • Όταν επιλέγετε διακοσμητικά ειδώλια, δώστε προσοχή στα χαμηλά ειδώλια. Δεν θα μειώσουν οπτικά την περιοχή. Εκτός από τα τελικά διακοσμητικά προϊόντα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο σας με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κοτσάνια με έντονα χρώματα, τροφοδότες πουλιών ή διακοσμημένα ποτιστήρια, ελαστικά αυτοκινήτων φαίνονται υπέροχα στο οικόπεδο του κήπου.

Έτσι, ακόμη και ένα μικρό οικόπεδο πέντε στρεμμάτων μπορεί να εκνευριστεί και να δημιουργήσει ένα κομψό και άνετο μέρος ανάπαυσης σε αυτό. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας στο σχεδιασμό, αξίζει να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες που ασχολούνται με το σχεδιασμό τοπίου. Θα αναπτύξουν μια μοναδική διάταξη κήπου, θα επιλέξουν το στυλ και τα υλικά για να μεταφράσουν τις ιδέες σας.

Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα οικόπεδο κήπου με τα χέρια σας από το παρακάτω βίντεο.