Λεπτομέρειες σχεδιασμού τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού με έκταση 5 στρεμμάτων

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να διακοσμήσουν το καλοκαιρινό εξοχικό τους όμορφα και με πρωτότυπο τρόπο. Επί του παρόντος, οι σχεδιαστές τοπίου μπορούν να προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό επιλογών για τη διευθέτηση της γης. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι σχέδιο μπορείτε να επιλέξετε για έναν κήπο 5 στρεμμάτων.

Ιδιαιτερότητες

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός εξοχικού σπιτιού, πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε να τοποθετήσετε εκεί. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα μικρό οικόπεδο μόλις 5 στρεμμάτων γης. Πολλοί ειδικοί είναι σίγουροι ότι ακόμη και σε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και όμορφο σχέδιο τοπίου.

Ο σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία κατά τη διακόσμηση ενός οικοπέδου. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά όλα τα στοιχεία στην περιοχή του κήπου, έτσι ώστε όλα να φαίνονται οργανικά και να αποφεύγετε την περιττή ακαταστασία. Ορισμένα μικρά κτίρια μπορούν να συμπεριληφθούν στο σχέδιο για τον μελλοντικό κήπο:

 • Κιόσκι με μπάρμπεκιου.
 • Όμορφα διακοσμημένα παρτέρια.
 • Μικρή τεχνητή λίμνη.
 • Ειδικά εξοπλισμένο ντους.

Ένα άλλο σημαντικό στάδιο στη διάταξη ενός εξοχικού σπιτιού είναι ο σχεδιασμός των μονοπατιών. Είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα κύριο μονοπάτι που οδηγεί στο σπίτι και πολλά επιπλέον μικρά μονοπάτια που θα μπορούσαν να ενώσουν όλες τις περιοχές του χώρου. Τις περισσότερες φορές, υλικά όπως βότσαλα, κεραμίδια, άμμος χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μονοπατιών..

Η κύρια θέση στο σχεδιασμό των χώρων του κήπου παίζεται από στοιχεία φυτών. Οι σχεδιαστές τοπίου συνιστούν τη φύτευση ενός ελάχιστου αριθμού θάμνων και δέντρων στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε όμορφες φυτεύσεις κωνοφόρων δέντρων περιμετρικά του χώρου. Μπαρμπέρι, αγιόκλημα, νάνα φυτά, ζιβάγια μπορούν να δώσουν μια μοναδική πολυπλοκότητα σε ένα οικόπεδο κήπου.

Διακοσμούμε τον ιστότοπο με τα χέρια μας

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα όμορφο σχέδιο στο οικόπεδο του. Όλοι όσοι θέλουν να σχεδιάσουν τον δικό τους κήπο πρέπει να τηρούν διάφορους κανόνες. Εκτός από την τοποθέτηση βλάστησης και κτιρίων, αξίζει να σκεφτούμε τις εγκαταστάσεις νερού. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε σε τι ακριβώς χρειάζεστε εγκαταστάσεις ύδρευσης. Μικρές βρύσες ή λίμνες χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση · πηγάδια, ειδικές βαθιές δεξαμενές είναι οι πλέον κατάλληλες για οικονομική υποστήριξη.

Μην ξεχνάτε ότι τα φυτά παίζουν τον κύριο ρόλο στο σχεδιασμό της περιοχής του εξοχικού σπιτιού..

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη δημιουργία παρτέρια, μεταξύ των οποίων:

 • Mixborder (αποτελείται από πολλά λουλούδια, τα οποία φυτεύονται σε ομάδες).
 • Περιοχή (τυπική φύτευση μικρών φυτών κατά μήκος μονοπατιών).
 • Rabatka (μια λωρίδα λουλουδιών που περιβάλλει το γκαζόν).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό του γκαζόν, ο οποίος αποτελεί τη βάση ολόκληρης της προαστιακής περιοχής. Εάν κανονίζετε τον χώρο του κήπου σας για πρώτη φορά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κοινό, ευέλικτο είδος φύτευσης γκαζόν. Μην ξεχνάτε ότι πριν διακοσμήσετε τη βάση του ιστότοπου, πρέπει να προετοιμάσετε σωστά το έδαφος (σκάψιμο, ισοπέδωση, συμπίεση).

Ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στη δημιουργία του σχεδιασμού τοπίου. Επί του παρόντος, οι σχεδιαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία επιλογών για τη χρήση συσκευών φωτισμού σε εξοχικές κατοικίες:

 • Διακοσμητικός φωτισμός παρτέρια.
 • Φωτιστικά ενσωματωμένα σε μονοπάτια κήπου.
 • Μικρά φανάρια τοποθετημένα σε δέντρα ή θάμνους.
 • Τυπικοί λαμπτήρες που βρίσκονται κατά μήκος των μονοπατιών που βρίσκονται στην τοποθεσία.
 • Ειδικός εξοπλισμός φωτισμού εγκατεστημένος στα βήματα.

Χρωματικές λύσεις

Κατά τη διακόσμηση ενός κήπου, μην ξεχνάτε την προσεκτική επιλογή των χρωμάτων, αν και πολλοί θεωρούν ότι αυτό το ζήτημα είναι ασήμαντο. Η επιλογή των χρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό τοπίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός χρωμάτων θα έχει ισχυρό συναισθηματικό αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες.. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κηπουρική είναι:

 • Κίτρινος.
 • το κόκκινο.
 • λευκό.
 • Μπλε.
 • Ροζ.
 • Πορτοκάλι.

Κίτρινος

Αυτό το χρώμα ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του χώρου του κήπου. Μπορεί εύκολα να δημιουργήσει υπέροχες φωτεινές συνθέσεις στον χώρο του εξοχικού σας. Το κίτρινο χρώμα είναι σε θέση να δώσει στους ιδιοκτήτες της γης μια πραγματικά ανοιξιάτικη διάθεση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ολόκληρα παρτέρια με κίτρινα λουλούδια (νάρκισσους, νάνοι ίριδες, τουλίπες) για να διακοσμήσουν την περιοχή του κήπου τους. Μερικές φορές σε τέτοια παρτέρια, μπορείτε να εναλλάσσετε κίτρινα λουλούδια με φυτά άλλων χρωμάτων για να αποφύγετε την υπερβολική φωτεινότητα στο σχέδιο..

το κόκκινο

Με τη βοήθεια ενός φωτεινού συνδυασμού διαφορετικών αποχρώσεων του κόκκινου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον ιστότοπό σας. Συχνά, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν πολυετή φυτά φωτεινού κόκκινου χρώματος στους κήπους τους (κόκκινο αιματόγυρο, ανατολίτικη παπαρούνα).

λευκό

Σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο ενός καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού, οι συνδυασμοί χρωμάτων από διάφορες αποχρώσεις του λευκού θα φαίνονται υπέροχοι. Προκειμένου τα μπουκέτα από λευκά λουλούδια να μην φαίνονται πολύ απλά και αδιάφορα, θα πρέπει να εναλλάσσονται με άλλα λουλούδια ή ταξιανθίες. Τα πιο δημοφιλή λευκά φυτά που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση κήπου είναι κρίνος της κοιλάδας, αρωματικός καπνός, φασκόμηλο.

Μπλε

Χρησιμοποιώντας συνθέσεις λουλουδιών από διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, μπορείτε πραγματικά να διακοσμήσετε τον ιστότοπό σας με έναν πραγματικά φωτεινό και ασυνήθιστο τρόπο. Πολλοί σχεδιαστές συμβουλεύουν να αραιώσουν ομάδες μπλε λουλουδιών με ασημί ή λευκά φυτά. Με αυτό το χρώμα μπορείτε αυξήστε οπτικά το μέγεθος του οικοπέδου σας, επομένως οι μπλε αποχρώσεις είναι ιδανικοί για μικρούς κήπους.

Ροζ

Διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ θα ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό σχεδόν κάθε περιοχής κήπου. Τα λουλούδια με ροζ χρώμα θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε όμορφες φωτεινές ή λεπτές συνθέσεις. Επίσης, φυτά παρόμοιου τόνου μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με λουλούδια εντελώς διαφορετικού χρώματος. Τα πιο δημοφιλή φυτά αυτού του χρώματος περιλαμβάνουν πετούνιες, γαρίφαλα, παιώνιες, φλόξες, τριαντάφυλλα..

Πορτοκάλι

Ένα άλλο κοινό χρώμα που χρησιμοποιείται στην κηπουρική είναι το πορτοκαλί. Οι αποχρώσεις του είναι σε θέση να αραιώσουν κάθε βαρετό και αδιάφορο κήπο. Όταν συνδυάζεται με αποχρώσεις πολλών άλλων χρωμάτων, το πορτοκαλί μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη, όμορφη σχεδιαστική εικόνα του ιστότοπού σας..

Συμβουλή ειδικού

Το κύριο πράγμα είναι να τοποθετήσετε σωστά όλα τα στοιχεία στο έδαφος του ιστότοπου και να εκτελέσετε τον σωστό σχεδιασμό του:

 • Σε έναν μικρό χώρο κήπου, είναι πολύ πιθανό να τοποθετήσετε πολλά μονοπάτια κομμένα με πέτρα, κεραμίδια ή βότσαλα. Μπορείτε επίσης να διανείμετε πολλά μεγάλα παρτέρια με φωτεινά λουλούδια διαφόρων αποχρώσεων στην επικράτεια της περιοχής, θάμνοι και δέντρα θα φαίνονται επίσης ευεργετικά.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιτυχημένων σχεδίων σχεδιασμού για το σχεδιασμό τοπίου των οικοπέδων. Μην νομίζετε ότι οι μικροί χώροι του κήπου δεν μπορούν να διαμορφωθούν όμορφα..

 • Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πάρα πολλές μεγάλες φυτεύσεις (δέντρα, θάμνοι) μπορούν να καταστρέψουν εντελώς ολόκληρο το σχέδιο, να κάνουν τον κήπο ακατάστατο και αμήχανο. Πολλοί ειδικοί συνιστούν τη χρήση μικρών κωνοφόρων (νάνοι) όταν διακοσμούν ένα οικόπεδο.
 • Είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε διάφορα κτίρια στο έδαφος του οικοπέδου (εξωτερικό ντους, λουτρό, κιόσκι, τεχνητά δημιουργημένες δεξαμενές). Αλλά μην χτίζετε υπερβολικά το χώρο με τέτοιους χώρους, διαφορετικά μπορεί να χαλάσει δραστικά τη συνολική εικόνα της περιοχής του κήπου..

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις μεθόδους διακόσμησης ενός διακοσμητικού κήπου και την επιλογή των φυτών από το παρακάτω βίντεο.