Όμορφες ιδέες για διακόσμηση και σχεδιασμό τοπίου ενός ιστότοπου με έκταση 4 αρέ

Οι ιδιοκτήτες των προαστιακών περιοχών θέλουν πάντα να τα οργανώνουν με τέτοιο τρόπο ώστε ο κήπος να συνδυάζει μια όμορφη εμφάνιση και άνεση και ταυτόχρονα να μην απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να το βάλει σε τάξη. Η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη εάν ο ιστότοπός σας έχει μια μικρή περιοχή 5 ή 4 ares. Άλλωστε, όσο μικρότερη είναι η περιοχή, τόσο πιο εύκολο είναι να προσδιορίσετε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ιστότοπού σας για οποιοδήποτε άτομο περνάει από εκεί. Επομένως, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσεγγίσει προσεκτικά τη διάταξη της επικράτειάς του για να δημιουργήσει ένα οργανικό, ευχάριστο και πραγματικά ζεστό οικόπεδο..

Αλλά ταυτόχρονα, ένας τέτοιος ιστότοπος έχει πολλά πλεονεκτήματα.. Μια μικρή περιοχή απαιτεί λιγότερη προσοχή. Είναι πολύ πιο εύκολο να το βελτιώσετε.. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η οικονομική πλευρά, επειδή μια μικρή περιοχή θα εξοικονομήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας όταν αγοράζετε σπορόφυτα.

Αλλά στην αρχή, ένα από τα κύρια ερωτήματα πρέπει να λυθεί, συγκεκριμένα, με ποιο στυλ να εξοπλίσουμε τον ιστότοπο και να επιλέξουμε τον μελλοντικό σχεδιασμό του τοπίου.

Οδηγίες σχεδιασμού

Για έναν όμορφο και αρμονικό σχηματισμό ολόκληρης της σύνθεσης του ιστότοπου, πρέπει να το χωρίσετε σωστά σε ζώνες. Μεταξύ τους, είναι καλύτερο να τα χωρίσετε με έναν φράκτη, να τοποθετήσετε πέργκολα με σπασμένα φυτά, να βάλετε μονοπάτια ή ένα τούβλο. Πριν προγραμματίσετε περαιτέρω τον κήπο σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές:

 • είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να τοποθετηθούν μαζικά κτίρια σε ένα μικρό οικόπεδο. Μια επέκταση στο σπίτι είναι αρκετά κατάλληλη για εργαλεία κηπουρικής. Και αν υπάρχει η επιθυμία να τοποθετήσετε κιόσκι, τότε μπορεί να διακοσμηθεί με έναν φράκτη ή να κουλουριαστεί με φυτά.
 • οι σχεδιαστές τοπίου δίνουν μια σύσταση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων με έκταση 3-4 στρεμμάτων να μην χρησιμοποιούν μεγάλους φράχτες κατά την περίφραξη μιας αυλής. Αυτό μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση κώφωσης και θαμπάς, από την οποία ο ιστότοπος θα φαίνεται ακόμη μικρότερος. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε ένα μικρό φράχτη με μια πύλη μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε ολόκληρο το τοπίο της επικράτειας. Μια τέτοια λύση θα διευρύνει οπτικά τον ιστότοπο, θα φέρει μια αίσθηση ευρυχωρίας και θα προσθέσει γραφικότητα.

 • μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού είναι η σωστή επιλογή φυτεμένων δέντρων. Τα ψηλά δέντρα δεν θα χωρέσουν με επιτυχία στη συνολική εικόνα, καθώς με την πάροδο του χρόνου θα μεγαλώσουν και θα αποκλείσουν το φως με μια ογκώδη κορώνα, η οποία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα. Επομένως, θα είναι πολύ καλύτερο εάν η επιλογή σταματήσει σε σπορόφυτα μικρού μεγέθους και κατά τη φύτευση, διατηρήσετε μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε διάφορα σπορόφυτα και στη συνέχεια να τα συνδυάσετε μεταξύ τους.
 • μέσα στην αυλή, μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμήσεις, για παράδειγμα: κανάτες, ειδώλια κήπου, πήλινα δοχεία. Αλλά είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε ταυτόχρονα, καθώς τα περιττά αντικείμενα θα υπερφορτώσουν τον ιστότοπο και θα δημιουργήσουν μια αίσθηση ακαταστασίας.

Επιλογή στυλ

Εάν ο σχεδιασμός του τοπίου είναι σχεδιασμένος σε ενιαίο στυλ, μοιάζει με μια ολιστική εικόνα και φέρνει μια αίσθηση άνεσης στη γενική ατμόσφαιρα. Για να δημιουργήσετε μια ενιαία, κομψή σύνθεση, πρέπει να σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες και να τις συνδυάσετε σε μια ολόκληρη εικόνα. Ο εξωραϊσμός μικρών περιοχών μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, παρακάτω είναι μόνο μερικοί από αυτούς..

Ζωηρότητα της Ανατολής

Οι μικρές περιοχές συνδυάζονται τέλεια με την ιαπωνική ατμόσφαιρα, οπότε η επιλογή αυτού του στυλ θα βοηθήσει τον χώρο σας να λάμψει με νέα, ασυνήθιστα χρώματα. Japanταν η Ιαπωνία που έγινε η έμπνευση και το παράδειγμα για εμάς, προσφέροντας ενδιαφέρουσες λύσεις για τις μικρότερες περιοχές. Για τους κατοίκους του, κάθε χώρος είναι πολύτιμος, γι ‘αυτό όλες οι περιττές λεπτομέρειες ελαχιστοποιούνται ή εξαλείφονται εντελώς.

Για να διακοσμήσετε τον ιστότοπό σας σε αυτό το στυλ, αρκεί να έχετε μια έκταση μόλις 3 στρεμμάτων. Διακριτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτό το είδος κήπου από μια σειρά παρόμοιων:

 • χαμηλά δέντρα, πλήρως συμβατά με την εμφάνισή τους σε πρωτότυπα που καλλιεργούνται στη φύση.
 • μικρές διαστάσεις ταμιευτήρων, καταρράκτες.
 • πέτρινος κήπος?
 • οι φράκτες χρησιμοποιούνται έτσι ώστε όλες οι γωνίες του κήπου να ανοίγουν σταδιακά.
 • είναι απαραίτητο το έδαφος να καλύπτεται με βρύα, μικρά αειθαλή.

Για να τονίσετε το επιλεγμένο στυλ, σε μια από τις γωνίες μπορείτε να χτίσετε ένα μικροσκοπικό μοντέλο παγόδας ή ιαπωνικού φανάρι από πέτρες..

Παλάτι στυλ

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστότοπων πιστεύουν ότι το στυλ του παλατιού ταιριάζει περισσότερο σε μεγάλες περιοχές και δεν είναι απολύτως κατάλληλο για συνηθισμένα εξοχικά σπίτια. Αλλά παρά αυτό, τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά αυτού του στυλ συνδυάζονται επιτυχώς για μικρούς χώρους, καθιστώντας δυνατή την αίσθηση αρμονίας και σαφούς τάξης..

Αξίζει να προσέξετε μια σειρά από χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συγκεκριμένου στυλ και να το διανείμετε ομοιόμορφα σε όλη την επικράτεια..

Για έναν όμορφο σχεδιασμό κήπου, αυτή η λύση θα βοηθήσει:

 • θάμνοι ομοιόμορφα κομμένοι και ισοπεδωμένοι.
 • παρτέρια φτιαγμένα με τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων.
 • καθαρό γκαζόν?
 • φυτά φυτεμένα σε μπανιέρες ·
 • ευθυγραμμισμένα μονοπάτια στον κήπο.
 • καμάρες από σφυρήλατο σίδερο, που εξημερώνονται με στρίψιμο τριαντάφυλλων αναρρίχησης.

Μια τακτοποιημένη δεξαμενή νερού και ένα καλά τοποθετημένο ζευγάρι πάγκων θα συμπληρώσουν τη συνολική εικόνα. Εάν δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσετε εξαιρετικά κατασκευασμένους πάγκους, μπορούν να αντικατασταθούν με καλά επιλεγμένα πλαστικά έπιπλα. Οι καθαρές γραμμές και η απουσία όλων των περιττών είναι τα πιο χαρακτηριστικά συστατικά αυτού του στυλ. Προκειμένου να βυθιστεί η τοποθεσία όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα παλάτι, Αξίζει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

 • δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση αντικειμένων διακόσμησης – γλυπτά, σιντριβάνια.
 • προσέξτε ένα υπερβολικά φωτεινό παιχνίδι αποχρώσεων – δύο ή τρία χρώματα είναι αρκετά.
 • μην φυτέψετε ταχέως αναπτυσσόμενους θάμνους και μεγάλα λουλούδια.

Τοπίο στον κήπο

Μερικές φορές, η επιθυμία να είσαι στην πραγματική φύση εντείνεται, χωρίς να μετακινείσαι πουθενά. Μια λύση εκατό τοις εκατό που μπορεί να ζωντανέψει κάθε ιδιοκτήτης είναι ένας τοπικός κήπος. Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε μια πραγματική φυσική όαση στην αυλή σας.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει:

 • Τοποθετήστε μια δεξαμενή στη μέση του χώρου χρησιμοποιώντας ένα υλικό στεγανοποίησης ή ένα πλαστικό μπολ. Εάν οι τοίχοι του είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή βημάτων, ο οπτικός χώρος θα αυξηθεί. Ένας μικρός καταρράκτης θα προσθέσει μια φυσική φυσική ατμόσφαιρα.
 • Εάν θέλετε να διακοσμήσετε μια λίμνη με πέτρες, θα πρέπει να επιλέξετε μικρότερες, επειδή οι μεγάλες πέτρες μειώνουν τον οπτικό χώρο..
 • Κοντά στη δεξαμενή, θα χρειαστεί να φυτέψετε μια ορισμένη ποσότητα εδαφοκάλυψης, καθώς και ανθοφόρα φυτά που ανέχονται εύκολα την υψηλή υγρασία.
 • Τοποθετήστε μια μικροσκοπική διαφάνεια από μεγάλες πέτρες κοντά στο νερό για να μιμηθείτε έναν φυσικό γκρεμό.

Πώς να κάνετε τον κήπο σας άνετο?

Ένας μικρός κήπος μπορεί να φαίνεται πιο ευρύχωρος εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις στο σχεδιασμό του. Χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές, καθίσταται δυνατή η αύξηση του οπτικού χώρου και η εκτροπή της προσοχής από μια μικρή περιοχή..

Το βασικό σημείο είναι η κατάλληλη επιλογή αξεσουάρ και η σωστή διαίρεση της περιοχής. Εάν λάβετε υπόψη όλες τις συστάσεις που δίνονται, ένα άτομο με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να εξοπλίσει έναν όμορφο κήπο..

Κάθετος σχεδιασμός

Μέχρι σήμερα, διάφορες επιλογές για την τακτοποίηση χώρου κάθετα δίπλα σε ιδιωτικές κατοικίες έχουν εφευρεθεί και εφαρμόζονται παντού. Συνθέσεις όπως τριανταφυλλιές, παρτέρια πολλαπλών επιπέδων, βραχόκηποι φαίνονται αποδεκτές στη γωνία ενός μικρού κήπου. Και μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εικόνα από απόσταση.. Για να προσθέσετε περισσότερο χώρο για προσγειώσεις στον ιστότοπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • ελαστικά αυτοκινήτων ως παρτέρια?
 • δημιουργήστε έναν κήπο με λουλούδια από μια παλιά συρταριέρα ή ένα πεζοδρόμιο – υπάρχει ξεχωριστό παρτέρι σε κάθε κουτί.
 • παρτέρια πολλαπλών επιπέδων, κατασκευασμένα με τούβλα με βάση θρυμματισμένης πέτρας.
 • διάφορες δεξαμενές με γη προσαρτημένη στον τοίχο.

Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς άλλους τρόπους για να αξιοποιήσετε τον κάθετο χώρο. Απλώς πρέπει να εξετάσετε τις πιθανές επιλογές από οποιεσδήποτε πηγές, να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία σας και να βρείτε τη μοναδική σας λύση.

Ενεργή κίνηση πρασίνου ανάλογα με την εποχή

Όσοι έχουν ένα μικρό οικόπεδο θα πρέπει να σκεφτούν τη δυνατότητα κινητού σχεδιασμού της περιοχής. Για να το βελτιώσετε, θα χρειαστείτε γλάστρες με φυτά που θα ταιριάζουν με επιτυχία τόσο στο σπίτι όσο και έξω. Αξίζει στην αρχή να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις των αγγείων, προσαρμοσμένων για την περαιτέρω ανάπτυξη των φυτών. Επιπλέον, για μια τέτοια τοποθεσία, είναι προτιμότερο να καταφύγετε στη χρήση τεράστιων πήλινων αγγείων που δεν προσφέρονται για ισχυρές ριπές ανέμου.. Ο κινητός κήπος ξεχωρίζει για μια σειρά θετικών πτυχών:

 • μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά με διάφορους τρόπους, δίνοντας ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία, αλλάζοντας κάθε φορά την αντίληψη του ιστότοπου.
 • ανάλογα με τη διάθεση, εγκαταστήστε μόνο εκείνα τα φυτά στον κήπο που αντιστοιχούν σε αυτό. Ανά πάσα στιγμή, ένας τύπος φυτού μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο.
 • καθίσταται δυνατή η τοποθέτηση φυτών ανεξάρτητα από την εποχή, αφού φυτά που αγαπούν τη θερμότητα μετακινούνται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου.

Εάν ο κήπος σε μια εξοχική κατοικία είναι μικρός, αυτό του δίνει πολλά πλεονεκτήματα. Η ευκολία περιποίησης και η ικανότητα να το εξοπλίζετε όμορφα με λιτά μέσα είναι τα κυριότερα. Εκτός από αυτά, είναι πιο εύκολο να πειραματιστείτε σε μια μικρή περιοχή και να παρατηρήσετε την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας. Με λίγη προσπάθεια και πολύχρωμες εικόνες, ζωντανεύστε το άνετο πράσινο νησί σας.

Για ακόμη περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το πώς να κανονίσετε μια μικρή πλοκή, δείτε το επόμενο βίντεο..