Λεπτότητες σχεδιασμού τοπίου ενός οικοπέδου 25 στρεμμάτων

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την πόλη. Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών για το πώς να διακοσμήσετε ένα οικόπεδο όμορφα και με έναν πρωτότυπο τρόπο σε μια εξοχική κατοικία. Αλλά παρά αυτό, πολλοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να μην μπορούν να αποφασίσουν ποια επιλογή σχεδιασμού τοπίου θα είναι πιο επωφελής για την εξοχική κατοικία τους. Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για το ποιο σχέδιο σχεδιασμού είναι κατάλληλο για χώρο 25 στρεμμάτων.

Ιδιαιτερότητες

Το έδαφος των 25 στρεμμάτων θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες του να ζωντανέψουν πολλές ιδέες σχεδιασμού. Σε έναν τόσο μεγάλο χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές διαφορετικές φυτεύσεις, κτίρια, δομές νερού. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η διευθέτηση ενός ιστότοπου αυτής της κλίμακας θα απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια..

Η οργάνωση μιας εξοχικής κατοικίας 25 στρεμμάτων περιλαμβάνει:

  • Μελέτη της επικράτειας.
  • Σχεδιάζοντας διαγράμματα, σκίτσα του μελλοντικού προαστιακού χώρου.
  • Εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για τη δημιουργία του σχεδιασμένου τοπίου.

Είναι επιτακτικό να θυμόμαστε ότι εκτός από τις φυτεύσεις και κάθε είδους φυτεύσεις, χρειάζονται άλλες εξίσου σημαντικές κατασκευές (νερό και φωτισμός) στον χώρο. Μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο οικόπεδο 25 στρεμμάτων.

Επίσης, μην ξεχνάτε τη συσκευή ειδικών μικρών μονοπατιών, μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά (γυαλί, ξύλο, διακοσμητική πέτρα, μέταλλο)

Κατά τη διακόσμηση του σχεδιασμού τοπίου μιας χερσαίας ζώνης, αξίζει να το θυμάστε αυτό, παρά το τεράστιο μέγεθος της επικράτειας, δεν μπορεί να υπερφορτωθεί με περιττές λεπτομέρειες και δομές, διαφορετικά ο κήπος θα αποδειχθεί πολύ άγευστος και άσχημος. Κατά την κατάρτιση ενός προκαταρκτικού σχεδίου για τη διάταξη του χώρου, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε οργανικά όλα τα αντικείμενα στην επικράτεια του χώρου.

Απαιτούμενα στοιχεία

Σε οποιοδήποτε εξοχικό σπίτι, πρέπει να υπάρχουν ειδικά συστήματα φωτισμού. Για μια μεγάλη περιοχή, απαιτείται μια ισχυρή εγκατάσταση φωτισμού που θα μπορούσε να φωτίσει ολόκληρο το χώρο.. Παραδείγματα τέτοιων δομών είναι:

  • Λωρίδες LED.
  • LED φώτα δρόμου.
  • Φώτα πόλων.
  • Συσκευές φωτισμού εγκατεστημένες στην πρόσοψη του σπιτιού ή στις σκάλες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον φωτισμό του κύριου μονοπατιού που οδηγεί στο σπίτι, στο κύριο δρομάκι της επικράτειας, στον χώρο αναψυχής των ιδιοκτητών και στις σκάλες. Συχνά, οι φωτεινές κατασκευές χρησιμοποιούνται επίσης για να συμπληρώσουν το σχεδιασμό του τοπίου (εγκαταστάσεις που τρεμοπαίζουν για λίμνες, μηχανισμοί για την ανάδειξη λουλουδιών, λαμπτήρες τοποθετημένους στους εξωτερικούς τοίχους ενός σπιτιού ή γκαράζ).

Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι οι δομές νερού. Για μεγάλα οικόπεδα, μπορεί να είναι κατάλληλα πρωτότυπα διακοσμητικά σιντριβάνια, τα οποία θα ευχαριστούσαν τους ιδιοκτήτες του κήπου με την ομορφιά και την πρωτοτυπία τους. Είναι επίσης συχνά δυνατό να δείτε τεχνητές λίμνες σε προαστιακές περιοχές εντυπωσιακής κλίμακας, οι οποίες συνορεύουν με μεγάλες πέτρες, βλάστηση ή μικρά φωτεινά φανάρια..

Επίσης, για ένα μεγάλο οικόπεδο κήπου, κάθε είδους συστήματα άρδευσης μπορεί να είναι κατάλληλα (συσκευές άρδευσης γκαζόν, μεγάλοι μηχανισμοί ποτίσματος κήπων). Τέτοιες κατασκευές θα διευκολύνουν σημαντικά το έργο των ιδιοκτητών στο οικόπεδο τους και θα τους επιτρέψουν να εξοικονομήσουν χρόνο, επομένως, στα εδάφη μιας σημαντικής περιοχής, είναι σημαντικό να τοποθετηθούν όχι μόνο διακοσμητικοί μηχανισμοί νερού, αλλά και συστήματα υγρασίας του κήπου εαυτό.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο σχεδιασμό του τοπίου είναι οι χώροι πρασίνου. Όταν επιλέγει φυτά για την περιοχή του κήπου του, ο ιδιοκτήτης της γης, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βασίζεται στις δικές του επιθυμίες και φαντασίες. Υπάρχει μεγάλος αριθμός επιλογών για τις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν φυτεύσεις στην εξοχική κατοικία και πώς ακριβώς μπορούν να τοποθετηθούν εκεί.

Μια εντυπωσιακή περιοχή γης θα σας επιτρέψει να οργανώσετε σε αυτό πολλούς διακοσμητικούς θάμνους και δέντρα (thuja, αρκεύθου, ορτανσία, viburnum). Σήμερα, οι σχεδιαστές συχνά συνδυάζουν σε ένα έργο ενός τοπίου τόσο φυλές νάνων είτε χαμηλής ανάπτυξης (περίπου 1,5 μ.) Και ψηλές (όχι περισσότερο από 6 μ.). Τέτοιοι συνδυασμοί θα ταιριάζουν απόλυτα σε ευρύχωρους χώρους..

Επίσης, μεγάλα παρτέρια που συνδυάζουν διάφορους τύπους λουλουδιών (τριαντάφυλλα, βιολέτες, ντάλιες, τουλίπες, κρίνα) θα φαίνονται υπέροχα σε τέτοιες περιοχές κήπου. Τέτοιες συνθέσεις θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στον κήπο σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρά παρτέρια, τα οποία θα τονίσουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του ιστότοπού σας..

Το διακοσμητικό γρασίδι είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των μεγάλων κήπων. Θα είναι σε θέση να δώσει στο καλοκαιρινό εξοχικό σας μια διακριτική και ελκυστική εμφάνιση. Οι τύποι τέτοιων φυτών περιλαμβάνουν λιβάδι, λεπτόποδα, φέκι..

Στυλ

Επί του παρόντος, οι σχεδιαστές έχουν προτείνει έναν σημαντικό αριθμό στυλ για τη διευθέτηση καλοκαιρινών εξοχικών κατοικιών, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά:

Αγροτικός

Ένα οικόπεδο σχεδιασμένο προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις και πολύπλοκη συντήρηση. Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σε αγροτικό στιλ, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μονοπάτια, οι λαμπτήρες και πολλά άλλα αναπόσπαστα στοιχεία του κήπου πρέπει να είναι ελαφρώς διάσπαρτα, απρόσεκτα. Επίσης, αυτός ο τύπος σχεδιασμού τοπίου χαρακτηρίζεται από την παρουσία αρκετών μεγάλων παρτέρια, ένα από τα οποία είναι το κύριο.

Συχνά χρησιμοποιούνται ανεπιτήδευτα λουλούδια για παρτέρια (πανσέδες, καλέντουλα, χαμομήλι, αστέρια).

Ιαπωνικά

Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για όσους ονειρεύονται να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο ανατολίτικο σκηνικό στο οικόπεδο τους. Κατά την οργάνωση ενός τέτοιου σχεδίου, χρησιμοποιούνται πιο συχνά ογκόλιθοι και διάφοροι τύποι διακοσμητικών λίθων. Μία από τις πιο σημαντικές δομές τυπικές για αυτόν τον τύπο σχεδιασμού τοποθεσιών είναι μια μικρή τεχνητή δεξαμενή..

Αρχιτεκτονικός

Αυτό το στυλ διακρίνεται από μεγάλο αριθμό διαφορετικών δομών και κτιρίων. Συχνά σε κήπους αυτού του σχεδιασμού, κατασκευάζονται καμάρες, γέφυρες, ειδικοί χώροι, επιπλέον σπίτια για τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Για τη δημιουργία τέτοιων κτιρίων χρησιμοποιούνται κάθε είδους πέτρες, βότσαλα, ξύλο και μερικές φορές γυαλί..

Τοπίο

Για αυτό το στυλ, είναι χαρακτηριστική μια μεγάλη ποικιλία χώρων πρασίνου (παρτέρια, διαφορετικοί τύποι δέντρων και θάμνων, διακοσμητικά είδη γρασιδιού). Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να τοποθετείτε πάρα πολλά κτίρια και κατασκευές στον ιστότοπο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός ενός κήπου αυτού του τύπου θα πρέπει να δείχνει σε ένα άτομο, πρώτα απ ‘όλα, την παρθένα ομορφιά της φύσης..

Κλασσικός

Στο σχεδιασμό τοπίου αυτής της κατεύθυνσης, χρησιμοποιούνται συχνά μια ποικιλία θάμνων και δέντρων, καθένα από τα οποία έχει τεχνητά μια μοναδική εμφάνιση. Χάρη σε αυτό το ενδιαφέρον εφέ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο και αξέχαστο σύνολο..

Επίσης, η διάταξη μιας τέτοιας τοποθεσίας χαρακτηρίζεται από μια ακριβή και ξεχωριστή γραμμή χλοοτάπητα, επίπεδες διαδρομές κήπου και παρτέρια σαφών γεωμετρικών σχημάτων..

Επιτυχημένα παραδείγματα

Σε έναν κήπο 25 στρεμμάτων, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μικρό αριθμό μεγάλων ψηλών δέντρων και πολλά παρτέρια και ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να είναι διακοσμημένος με όμορφα και δημιουργικά κτίρια από ξύλο ή πέτρα. Μια μικρή διακοσμητική γέφυρα θα φαίνεται εντυπωσιακή και κομψή. Επίσης, τα ασυνήθιστα κιόσκια για χαλάρωση μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον κήπο..

Μια τεχνητή δεξαμενή μιας μικρής περιοχής θα φανεί επίσης συμφέρουσα στον προαστιακό χώρο. Μπορεί να διακοσμηθεί όμορφα με μεγάλες, ογκώδεις πέτρες ή ισχυρές φυτεύσεις διαφόρων φυτών. Μπορείτε επίσης να χτίσετε μια ξύλινη γέφυρα που διατρέχει τη λίμνη. Θα δώσει στον σχεδιασμό του τοπίου μια εκλεπτυσμένη και ευχάριστη εμφάνιση..

Ορισμένα έργα σχεδιαστών προτείνουν τη θέση ενός ξεχωριστού μεγάλου χώρου αναψυχής στο οικόπεδο του κήπου, όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα. Αυτός ο χώρος μπορεί να περιβάλλεται από μια «ζώνη» από πέτρες διαφορετικών μεγεθών. Το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό το τμήμα της επικράτειας μπορεί να σχεδιαστεί με επίπεδες πέτρες. Τα έπιπλα μπορούν να αναπαρασταθούν από πολλά μικρά τραπέζια, έναν ορισμένο αριθμό πολυθρόνων ή καναπέδων.

Για να μάθετε πώς να επιλέξετε φυτά για έναν καλλωπιστικό κήπο, δείτε παρακάτω..