Σχέδια διάταξης για ένα εξοχικό σπίτι με έκταση 10 στρεμμάτων

Εάν αγοράσατε ένα εξοχικό σπίτι με έκταση 10 στρεμμάτων και σκεφτήκατε σχέδια σχεδιασμού, τότε αυτό είναι απολύτως αληθινό. Η σωστή προσέγγιση σε αυτήν την επιχείρηση θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ζήσετε άνετα στη χώρα, αλλά και να πάρετε μια καλή και σταθερή συγκομιδή από τα κρεβάτια.

Από πού να ξεκινήσετε?

Όταν 10 στρέμματα έχουν μετακομίσει στην τοποθεσία σας, μην βιαστείτε και μην κάνετε εξαντλητικές ενέργειες, γιατί μπορείτε να πάρετε μια dacha εφ ‘όρου ζωής. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια όμορφη, περιποιημένη περιοχή, η οποία θα έχει όλα όσα επιθυμεί η ψυχή σας, τότε είναι σημαντικό να βάλετε τα πάντα στη θέση τους σωστά. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε από τις πρώτες μέρες είναι κατάρτιση κτηματολογικού σχεδίου του χώρου, προκειμένου να έχετε απολύτως ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το έδαφος της παραχώρησής σας.

Μόλις επιλυθούν όλα τα ζητήματα χαρτιού, πρέπει να προχωρήσετε σε ένα εξίσου σημαντικό μέρος του σχεδιασμού: την κατανομή γης για ορισμένες ζώνες. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτό το στάδιο είναι η τοποθεσία του σπιτιού, τα υψόμετρα, ακόμη και η τοποθεσία σε σχέση με τα βασικά σημεία. Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα θα είναι το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγρασία του εδάφους και να σας αποτρέψουν από συνεχείς πλημμύρες..

Σωστή χωροθέτηση

Προκειμένου ο κήπος σας να ανθίσει την άνοιξη και να μην βασανιστεί από τον άνεμο και τον ήλιο, είναι σημαντικό να φυτέψετε δέντρα στη σωστή θέση. Η διάταξη του κήπου πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή την πιο επιτυχημένη τοποθεσία σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία σε σχέση με τα βασικά σημεία και κτίρια, αν είναι.

Τα οπωροφόρα δέντρα αγαπούν το φως, οπότε το πιο κατάλληλο μέρος για αυτά θα είναι ο νότος ή νοτιοανατολικά του οικοπέδου σας, όπου οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να φωτίσουν τον κήπο σας για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα συμβάλει σε μια καλή συγκομιδή..

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να ληφθεί αμέσως υπόψη είναι τα υπόγεια ύδατα: θα είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τα δέντρα να βρίσκονται σε περιβάλλον όπου οι βροχοπτώσεις θα σταματούν συνεχώς, αυτό θα οδηγήσει σε σήψη των ριζών και εμφάνιση παρασίτων, μετά την οποία το δέντρο θα πεθάνει Το Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου κήπου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατά προσέγγιση ανάπτυξη του δέντρου και οι διαστάσεις του, προκειμένου να καθοριστεί η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των δέντρων. Και το τελευταίο που υπολογίζεται επίσης είναι η επικονίαση κάθε είδους, ώστε να μην υπάρχει ανάμειξη γύρης και μετάλλαξη της γεύσης του καρπού..

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για ένα σπίτι, είναι καλύτερο να το κανονίσετε έτσι ώστε να είναι βολικό να εισέλθετε στην τοποθεσία, ήταν εύκολο να μπείτε στον κήπο και όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις υποδομής βρίσκονται στις θέσεις τους, χωρίς να παρεμβαίνουν μεταξύ τους Το Όταν καθορίζετε ακριβώς πού θα είναι η είσοδος, είναι καλύτερο να την προσανατολίσετε προς τα νότια ή νοτιοανατολικά και τα υπόλοιπα μπορούν να δημιουργηθούν με βάση αυτό που έχετε. Εάν για εσάς η ντάκα θα είναι ένας χώρος για οικογενειακές συγκεντρώσεις και αναψυχή, τότε είναι καλύτερο να χτίσετε ένα συμπαγές και μεγάλο σπίτι, ίσως ακόμη και διώροφο. Για εκείνους για τους οποίους είναι σημαντικό να καλλιεργήσουν κήπο ή λαχανόκηπο, αλλά ο ελάχιστος χρόνος για να μείνουν στο σπίτι και να χαλαρώσουν εκεί, είναι επίσης κατάλληλο ένα μικρό δωμάτιο με ελάχιστες ανέσεις..

Όσον αφορά τον κήπο, ο σχεδιασμός του δεν είναι λιγότερο εμπεριστατωμένος, επειδή πρέπει να τακτοποιήσετε τα κρεβάτια έτσι ώστε η σκιά από τα δέντρα και το σπίτι να μην παρεμβαίνει στην ανάπτυξη λαχανικών, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ ζεστά Το Με βάση αυτό, το πιο επιτυχημένο μέρος θα ήταν την ανατολική πλευρά, η οποία μπορεί να παρέχει στα φυτά τον απαραίτητο ρυθμό φωτισμού καθημερινά. Μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας το μέγεθος των κρεβατιών, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα αυτού ή εκείνου του λαχανικού στην οικογένειά σας. Όταν φυτεύετε σπόρους ή σπορόφυτα, παρατηρήστε την απόσταση μεταξύ των κρεβατιών έτσι ώστε αργότερα να μπορείτε εύκολα να το ξεριζώσετε χωρίς να καταστρέψετε τα σπορόφυτα.

Κλίση εδάφους

Εάν αντιμετωπίζετε το σχεδιασμό της περιοχής για πρώτη φορά, τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, διαβάστε προσεκτικά τη σχετική βιβλιογραφία. Χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του εδάφους και τη διαφορά ύψους, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλημάτων. Αυτό ισχύει τόσο για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, όσο και σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε τη δική σας πισίνα..

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για να χτίσετε ένα σπίτι, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε επίπεδο έδαφος ή υψηλότερο: αν το βάλετε σε χαμηλό μέρος, τότε όλες οι βροχοπτώσεις θα συσσωρευτούν στο θεμέλιο και αργά ή γρήγορα το σπίτι θα σπάσει. Όσον αφορά την πισίνα, η αρχή εδώ είναι περίπου η ίδια – το υψηλότερο σημείο στην περιοχή θα είναι το πιο ευνοϊκό, διαφορετικά όλα τα λύματα μετά από βροχές και λιώσιμο του χιονιού θα πέσουν στην πισίνα σας και θα πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά.

Σε περίπτωση που η ντάκα σας βρίσκεται στον χαμηλότερο δρόμο, και ακόμη και στην πεδιάδα, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε καλή αποστράγγιση, έτσι ώστε το ρεύμα που θα κατέβει από όλες τις ντάχες να μην σας πλημμυρίσει και να μην ξεπλύνει όλα τα λαχανικά κρεβάτια.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να εξοικονομήσετε και είναι σημαντικό να κάνετε το σύστημα αποστράγγισης όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό, το οποίο θα βοηθήσει να κρατήσει το dacha από δυσμενείς επιδράσεις και να προστατεύσει ολόκληρη την καλλιέργεια.

Πρότυπα σχεδιασμού εξοχικής κατοικίας

Προκειμένου το κτήμα σας να σας δώσει όχι μόνο την ευκαιρία να κρυφτείτε από τη ζέστη και να απολαύσετε ένα σνακ, αλλά και να απολαύσετε τη φύση, μακριά από την πόλη, θόρυβο και σκόνη, είναι σημαντικό να χτίσετε ένα κατάλληλο δωμάτιο για αυτό. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που έχουν εισαχθεί εδώ και πολύ καιρό και είναι καλύτερο να τηρούνται. Για παράδειγμα, η απόσταση από ένα κτίριο σε μια γειτονική τοποθεσία ή έξοδο στο δρόμο πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα.

Για την ορθολογική τοποθέτηση ενός κτιρίου τύπου αυλής, είναι καλύτερο μετακινήστε το πιο κοντά στο κέντρο του οικοπέδου. Υπάρχει αρκετός χώρος για αυτό σε 10 στρέμματα, οπότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το σχεδιασμό όλων των άλλων ζωνών. Το σημείο εκκίνησης από το σπίτι στο φράχτη είναι παραδοσιακά η βεράντα, η οποία απομακρύνεται 5-7 μέτρα από το δρόμο, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας μικρής ζεστής αυλής με καμάρα και ακόμη και κιόσκι.

Εάν η διάταξη της προαστιακής περιοχής δεν είναι ομοιόμορφη, τότε το σπίτι πρέπει να χτιστεί ανάλογα. Για τέτοιες επιλογές, υπάρχουν σχήματα σχήματος Τ και σχήματος L, τα οποία μπορούν εύκολα να εισαχθούν στην επικράτεια ενός μη τυποποιημένου σχήματος, έτσι ώστε να είναι βολικό και πρακτικό. Οι διαστάσεις και το ύψος του κτιρίου μπορούν να εκτελεστούν σε οποιαδήποτε κλίμακα, επειδή εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα υλικών και τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο δωμάτιο.

Όταν αποφασίσετε για ένα μέρος για να χτίσετε ένα σπίτι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε δεν είναι η βάση, αλλά η σύνοψη όλων των επικοινωνιών, όπως φυσικό αέριο, νερό, ηλεκτρική ενέργεια και λύματα. Εάν εγκατασταθεί αέριο, νερό και φως κατά μήκος του δρόμου, αυτό θα διευκολύνει σημαντικά το έργο σας. Στην περίπτωση των λυμάτων, τις περισσότερες φορές δεν προβλέπεται σε εξοχικές κατοικίες και μπορείτε είτε να κάνετε ένα υπαίθριο ντους με τουαλέτα, είτε να σκάψετε μια τρύπα αποχέτευσης στο δικό σας μέρος στο πιο απομακρυσμένο μέρος από το σπίτι σας, κατά προτίμηση μακριά από τους γείτονές σας.

Στοιχεία της προαστιακής περιοχής

Προκειμένου το εξοχικό σας να είναι ένας χώρος συγκέντρωσης για όλη την οικογένεια για ενεργή αναψυχή, είναι σημαντικό να παρέχετε όλα όσα είναι απαραίτητα για αυτό σε αυτό. Εάν έχετε ήδη ένα σχέδιο εργασίας στο μυαλό σας, αυτό είναι καλό, αλλά είναι καλύτερο να εξετάσετε παραδείγματα της θέσης όλων των ζωνών στην επικράτεια, τα οποία συνιστώνται από δημοφιλείς εκδόσεις. Αυτές οι επιλογές είναι συχνά δοκιμασμένες στο χρόνο και επιτρέπουν την βέλτιστη διάταξη όλων των αντικειμένων σε μια δεδομένη περιοχή, μεταξύ των οποίων:

  • χώροι πρασίνου;
  • παιδική χαρά;
  • κρεβάτια με λαχανικά?
  • θερμοκήπιο (προαιρετικό).

Ο εξωραϊσμός προβλέπει την παρουσία πρασίνων διακοσμητικού τύπου, όπου θα υπάρχουν παρτέρια και παρτέρια, τα οποία θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη διαμονή σας στη χώρα με μεγαλύτερη δύναμη και να χαλαρώσετε πλήρως από τυχόν προβλήματα και ανησυχίες. Κάθε κομμάτι γης πρέπει να είναι αφιερωμένο στο δικό του καθήκον, μόνο τότε θα μπορείτε να κάνετε ένα ιδανικό μέρος για εργασία και ξεκούραση για όλη την οικογένεια..

Σε περίπτωση που έχετε παιδιά, φροντίστε να τους φτιάξετε μια παιδική χαρά. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο θα είναι, αλλά θα διαθέσετε μια θέση για τη νέα γενιά στη χώρα, η οποία θα τους δώσει ένα κίνητρο να εξοικειωθούν με αυτό το μέρος, θα τους ενθαρρύνει να βοηθήσουν τους ενήλικες στα κρεβάτια και τη συγκομιδή φρούτων.

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια τέτοια πλατφόρμα κοντά στο σπίτι και κοντά σε δέντρα, ώστε να μπορείτε πάντα να βλέπετε τα παιδιά και αυτά, με τη σειρά τους, δεν υπερθερμαίνονται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Για μια σταθερά καλή συγκομιδή, είναι καλύτερο να σύστημα άρδευσης στάγδην, που θα σας επιτρέψει να διατηρείτε συνεχώς την υγρασία του εδάφους και θα επιτρέψετε στο φυτό να είναι ισχυρό και να δίνει υψηλό ποσοστό απόδοσης. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε εξωτικά φυτά ή να έχετε λαχανικά εκτός εποχής, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα θερμοκήπιο, επειδή 10 στρέμματα γης σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό πλήρως.

Με βάση τις δικές σας επιθυμίες και τη γνώση των άλλων, μπορείτε να κάνετε το εξοχικό σας ένα από τα καλύτερα και να βοηθήσετε τους γείτονές σας, να δημιουργήσουν σχέδια για την περιοχή τους για να δημιουργήσουν την ίδια άνεση, άνεση και παραγωγικότητα με το εξοχικό τους.

Για συμβουλές από έναν ειδικό σχετικά με το σχεδιασμό ενός εξοχικού σπιτιού, δείτε το παρακάτω βίντεο..