Πλακάκια Vitra: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σήμερα, μια ποικιλία προϊόντων από την εταιρεία Vitra παρουσιάζονται στην αγορά: πλακάκια, είδη υγιεινής, κεραμικός γρανίτης και είδη οικιακής χρήσης. Χωρίς αμφιβολία, το πιο διάσημο και δημοφιλές προϊόν της μάρκας είναι τα κεραμικά, χάρη στα οποία η τουρκική εταιρεία Vitra έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός κατασκευαστής τέτοιων προϊόντων..

Ιδιαιτερότητες

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της μάρκας είναι ο συνδυασμός μιας ευχάριστης τιμής και εξαιρετικής ποιότητας. Η γκάμα των συλλογών πλακιδίων είναι τόσο μεγάλη που ένα άτομο με τις υψηλότερες απαιτήσεις θα βρει μια επιλογή που ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό και τύπο διακόσμησης, για να μην αναφέρουμε τις απαιτήσεις για τις λειτουργικές ιδιότητες του υλικού..

Το κλειδί για την επιτυχή δημιουργία συλλογών είναι η στενή συνεργασία με επαγγελματίες ξένους σχεδιαστές.. Μην ξεχνάτε τη χώρα προέλευσης αυτού του κεραμιδιού – την Τουρκία. Το κλασικό τουρκικό στολίδι γίνεται αισθητό στις παραδοσιακές συλλογές με διακοσμητικά ένθετα. Η εταιρεία δεν απεικονίζει ζώα ή φυτά στα κεραμίδια. Ωστόσο, αυτό αναπληρώνεται από γεωμετρικά σχέδια, πρωτότυπα μοτίβα και πλούσια χρώματα, τα οποία δίνουν στο υλικό μια εθνική γεύση..

Ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός και οι τελευταίες εξελίξεις χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του υλικού. Τα πλακάκια υποβάλλονται σε προσεκτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, γεγονός που εγγυάται υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, αντοχής και διακοσμητικών χαρακτηριστικών..

Χάρη στο συνδυασμό της παράδοσης και των καινοτόμων τεχνολογιών, τα πλακάκια Vitra ξεχωρίζουν με αξιοζήλευτη συνέπεια σε πολλές διάσημες εκθέσεις..

Συλλογές

Προς το παρόν, η μάρκα παρουσιάζει αρκετές συλλογές που επάξια θεωρούνται αριστουργήματα στην κατασκευαστική αγορά..

 • Αραράτ. Αυτό το ματ πορσελάνινο σκεύος είναι ιδανικό για εσωτερική διακόσμηση. Η συλλογή παρουσιάζεται σε ουδέτερες αποχρώσεις για να ταιριάζει σε κάθε εσωτερικό στυλ
 • Λουξ. Η συλλογή αποτελείται από πολλές χρωματικές πινελιές: μπεζ, γκρι, καφέ και ανθρακί. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει προϊόντα με υφή που μιμείται την επιφάνεια μιας πέτρας. Τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική διακόσμηση.

 • Κομψός. Αυτή η συλλογή διακρίνεται από έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό αποχρώσεων καφέ με λουλουδάτα σχέδια. Αυτός ο συνδυασμός θα κάνει κάθε εσωτερικό άνετο και μοναδικό..
 • Woodstock – συλλογή με υφή φυσικού ξύλου. Μια εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση δωματίων σε απλό και λακωνικό στιλ.

 • Κενύα – μια σειρά, στον τίτλο της οποίας τα αφρικανικά κίνητρα είναι ήδη αισθητά. Αυτό το κεραμίδι είναι κατάλληλο για τους λάτρεις της ατμόσφαιρας των ζεστών χωρών..
 • Ελευθερία. Αυτή η συλλογή χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά για δάπεδα.

Πλεονεκτήματα

Η δημοτικότητα των πλακιδίων Vitra οφείλεται στα πολλά οφέλη της:

 • την υψηλότερη ποιότητα?
 • αντοχή και αντοχή σε κάθε είδους εξωτερικές επιδράσεις.
 • αντοχή στον παγετό της επιφάνειας, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του υλικού όχι μόνο για εσωτερική διακόσμηση, αλλά και για διακόσμηση εξωτερικών περιοχών.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς απώλεια διακοσμητικών και λειτουργικών ιδιοτήτων.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού.
 • ένα ευρύ φάσμα σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μια επιλογή για κάθε γούστο.

Ποικιλία Vitra

Η μάρκα παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κατάλληλων για διάφορους σκοπούς.

 • Υλικά για ντους και μπάνια. Το κύριο κριτήριο εδώ είναι η υψηλή αντοχή στην υγρασία και η χημική επίθεση..
 • Υλικά για την κουζίνα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (για διακόσμηση ποδιών).
 • Διακοσμητικές συλλογές για διακόσμηση και διακόσμηση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών επιφανειών.
 • Πλακάκια για επένδυση τοίχων οποιωνδήποτε χώρων (απλά, με μοτίβο, που μιμούνται την υφή άλλων υλικών επένδυσης)
 • ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ. Διαφέρει σε μεγάλη διάρκεια ζωής, αντοχή στη φθορά και αντοχή σε μηχανικές βλάβες λόγω αυξημένης αντοχής.

Τεχνολογίες

 • Vitra φωτοενεργό. Αυτός ο τύπος πλακιδίων είναι επικαλυμμένος με διοξείδιο του τιτανίου. Η επιφάνεια αυτοκαθαρίζεται, δεν εκτίθεται σε επιβλαβείς επιδράσεις φωτός, νερού, καυσαερίων, δεν απορροφά οσμές. Η επίστρωση εμποδίζει τη διείσδυση επιβλαβών βακτηρίων, δίνοντας στα πλακάκια αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Το Vitra Photoactive είναι ιδανικό για διακόσμηση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων.
 • Vitra slimetric. Αυτός ο τύπος είναι ένα αρκετά λεπτό, αλλά πολύ ανθεκτικό κεραμίδι. Τέτοια προϊόντα είναι ιδανικά για διακόσμηση πρόσοψης, καθώς ασκούν πολύ λιγότερη πίεση στους τοίχους από την τυπική επένδυση. Παρά την ευθραυστότητά του, το υλικό δεν προκαλεί προβλήματα μεταφοράς. Επιπλέον, τέτοια πλακάκια καταλαμβάνουν λίγο χώρο και είναι αρκετά εύκολα για να χωρέσουν. Τα γεωμετρικά πλακίδια είναι δύο φορές πιο λεπτά από τα τυπικά πλακίδια των 9mm. Το υλικό παρουσιάζεται σε διάφορα μεγέθη: 30×60, 60×60, 60×120.

 • Vitra Protect. Λόγω πρόσθετης επεξεργασίας, αυτό το κεραμίδι μπορεί να καθαριστεί εύκολα από οποιαδήποτε μόλυνση. Λόγω της σφράγισης των μικροπόρων, η βρωμιά δεν διεισδύει στην επιφάνεια του κεραμιδιού, ενώ το ίδιο το προϊόν παραμένει λείο και γυαλισμένο.
 • Vitra καθαρό. Η διευκόλυνση της απομάκρυνσης της βρωμιάς από τα πλακάκια παρέχεται από την τεχνολογία υαλοπινάκων της επιφάνειάς της. Λόγω της αυξημένης επιφανειακής τάσης, υπάρχει ανεμπόδιστη αποστράγγιση υγρού, η οποία απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκόνη. Ο χρόνος που αφιερώνεται στον καθαρισμό μειώνεται σημαντικά, καθώς ένα ήπιο απορρυπαντικό αρκεί για τον καθαρισμό των πλακιδίων. Τα πλακάκια τοίχου Arkitekt Color παρουσιάζονται επίσης στην ίδια σειρά..

Συμβουλές φροντίδας

Καθάρισμα

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να θυμάστε για την απελευθέρωση της επιφάνειας του κεραμιδιού από ενώσεις αρμολόγησης και κόλλας. Είναι καλύτερα να καθαρίζετε τέτοια βρωμιά χωρίς καθυστέρηση, στο στάδιο της εργασίας, όταν το μείγμα δεν έχει στεγνώσει ακόμα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα υγρό σφουγγάρι. Τα στερεά υπολείμματα του μείγματος καθαρίζονται χρησιμοποιώντας ειδικές χημικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εάν το οξύ αντενδείκνυται για χρήση (για παράδειγμα, στην περίπτωση καθαρισμού μεταλλικών πλακιδίων), χρησιμοποιούνται ουδέτερα αντιδραστήρια.

Φροντίδα

Η επιλογή της υλικής φροντίδας, καθώς και ο τρόπος συντήρησής της, εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και την επιφάνειά του. Ορισμένα πλακάκια πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δέκα ημέρες, μερικά απαιτούν καθημερινό καθαρισμό. Για να εξαλείψετε τις ραβδώσεις, αφαιρέστε εντελώς το βρώμικο νερό από το κεραμίδι ξεπλένοντας το απλά με άφθονο καθαρό νερό. Για την καταπολέμηση της σκόνης, το σκούπισμα με ένα στεγνό πανί είναι αρκετό. Συνιστάται να καθαρίζετε μεγάλες περιοχές χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα με περιστρεφόμενες βούρτσες..

Θυμηθείτε ότι το υδροφθορικό οξύ και τα συστατικά του μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις επιφάνειες. Όταν επιλέγετε ένα προϊόν, φροντίστε να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή του κεραμιδιού..

Ο ακατάλληλος καθαρισμός μπορεί να βλάψει το υλικό, να αφήσει λεκέδες, ραβδώσεις και ακόμη και μια μεμβράνη που προσελκύει βρωμιά στην επιφάνεια..

Συμβουλές επιλογής

Για εξοικονόμηση χρημάτων, η εταιρεία συνιστά την επιλογή πλακιδίων από μια ποικιλία παλιών συλλογών. Εάν προσπαθείτε για το πιο μοντέρνο σχέδιο, η εταιρεία είναι έτοιμη να σας ευχαριστήσει και σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, πολλά χρώματα έχουν ήδη συνδυαστεί μεταξύ τους για να επιλέξετε τον καλύτερο συνδυασμό..

Κριτικές

Οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι με τα πλακάκια Vitra. Το υλικό ευχαριστεί με την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και την λογική τιμή του. Είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση · για να διατηρηθεί μια άψογη εμφάνιση, το κεραμίδι απαιτεί μόνο τακτικό σκούπισμα με ένα υγρό πανί. Μια ποικιλία σχεδίων (συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών λευκών πλακιδίων και ζωντανών μοντέλων χρώματος) σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα μεγέθη είναι επίσης ποικίλα.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα τετράγωνα μοντέλα με μέγεθος 15×15, τα οποία φαίνονται υπέροχα στο σχεδιασμό τόσο της κουζίνας όσο και του μπάνιου..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής των σωστών κεραμικών πλακιδίων, δείτε το επόμενο βίντεο..